Orijinalini görmek için tıklayınız : civic si frende sıkışma ?????
yüksek süratte ısınan disklerde sert fren veya uzun süreli hafif fren yaptıktan sonra kaliperler fren disklerine yapışıyor ve araç frende basılı kalıyor.daha sonra ana fren merkezindeki hidrolik hortumunu gevretip 1-2 damla hidrolik aktıktan sonra düzeliyor.yani fren merkezi tamir takımı basılı kalıyor.
ben bu fren merkezi tamir takımını alsam kendim değiştirebilirmiyim?
yada direk taiwan veya çin malı komple fren merkezi mi alsam acaba sorun yaşarmıyım?
daha önce değiştirmiş arkadaşlar veya fren merkezinde taiwan veya çin malı benzeri fren merkezi kullanan arkaşlar yardımcı olursa sevinirim...
merkez yada hortumlarda vardır:) aracında kesik yay varmı:)?
araç basıkda yay mı kesik , yoksa spor yay mı var bilmiyorum , yada spor yay da kesik olabilir onun la alakayı çözemedim daha açarsan konuyu.
araç basıkda yay mı kesik , yoksa spor yay mı var bilmiyorum , yada spor yay da kesik olabilir onun la alakayı çözemedim daha açarsan konuyu.
kesik yay varsa ve kesik olan kıısım aşağıda alırsa yay dönüm tabladan çıkar ve fren hortumunun üstüne basar..ve freni şişirir ondan:) olabilir ide düşündüm
ramo fren hortumlarını degırtırmısler
ama yan sanayımı oem mı anlıyamadık
yanlız motor ıc kısımındakı fren merkez dagıtıcı kısımı ıptal edılmıs
o nunda bır etkısı olabılırmı?
sıkma merkezden olur kanımca:) ben kesik yay kodum bi ara basıma geldi ondan öle dedim:)
sıkma merkezden olur kanımca:) ben kesik yay kodum bi ara basıma geldi ondan öle dedim:)
sıkma merkezinden olsa fren sıkıştığı yere kadar boşta kalmazmı?fren boşta kalmıyor ama kaliperler yapışık kalıyor.fren merkezi içindeki orliklerden yağ arka tarafa yani basan tarafamı geçiyorda sıkışıyor acaba?
benim başıma o olay geldiğinde balatayı yapmıştım:D hep sıkıyodu
jantlarında yağ var mı? yağ yoksa merkez kaçırmıyordur. tamir takımı sağlamdır.
piston paslanıp sıkışma yapıyor olabilir. açıp temizlemekte fayda war
jantlarında yağ var mı? yağ yoksa merkez kaçırmıyordur. tamir takımı sağlamdır.
piston paslanıp sıkışma yapıyor olabilir. açıp temizlemekte fayda war
pistonda paslanma olsa hidrolik hortumunu gevşetince balatalar geri bırakıyor kendini.jantlarımda yağ yok.hortumlar sağlam yeni değişmiş zaten.merkezden kaçırmıyor zaten merkezden kaçırsa fren hiç tutmaz.fren klitli kalıyor.yani merkez sıkışıyor takılı kalıyorda neden acaba?
ana merkezde bir sıkışan taraf var hani oradan hidrolik hortuma giden kısım bide buna basan taraf var baskı merkezinden bu ikisi arasında ana merkez tamir takımı var.bu tamir takımının orliklerinden yağ kaçsa baskı merkez tarafına gidicek ve bu kacan yağ orayı sıkıştırırmı ????
o-ring lerden kaçak olursa yağ dışarı dökülür. jant içine toplanır dönmeyle ta lastiğe kadar fren yağı gelr. oralarda yağ izi yoksa merkezinden yağ kaçağı yoktur. tahminimce frene basarken ileri giden piston ayağı çekince geri gitmiyordur. sıkışıp kalıyordur.
bizim golfte de aynı sorun vardı. merkezi dağıtıp zımparayla pistondaki paslı alınca sorunu çözmüştük. tabi bakmadan sadece tahminle de kesin bundandır diyemiyoruz
o-ring lerden kaçak olursa yağ dışarı dökülür. jant içine toplanır dönmeyle ta lastiğe kadar fren yağı gelr. oralarda yağ izi yoksa merkezinden yağ kaçağı yoktur. tahminimce frene basarken ileri giden piston ayağı çekince geri gitmiyordur. sıkışıp kalıyordur.
bizim golfte de aynı sorun vardı. merkezi dağıtıp zımparayla pistondaki paslı alınca sorunu çözmüştük. tabi bakmadan sadece tahminle de kesin bundandır diyemiyoruz
tamamdır o arkaya kaçan yağ akıyorsa sıkıştırma yapmaz...yok o zaman paslanma veya kir , tor , tortu gibi şeylerden kaynaklanmıştır diyosun.zaten biz hidrolik yağını değiştirirken zift , katmer gibi hidrolik çıkmıştı bir bunun pisliği fren merkezini sıkıştırıyor olabilir.
kaliperlerin kasrşıya giren pimlerini temizleyin bir de ana merkezi temizleyin gerekirse tamir takımı alarak kaliperlerin karşılıklı birbirine girdiği pinlerin yolu tıkandıysa da aynı şey olacaktır
punto_multijet
06-08-2010, 20:03
aynı sorun bende de olmustu fren hortumlarını değiştirince duzeldi