Orijinalini görmek için tıklayınız : ae86 ya hangı motor
arkadaslar arkadasımla beraber bı ae86 alıp guzel yanlayacak bı motor koymak ıstıyoruz.. sorunsuz calişicak ne konulabılır bılgısı olan arkadaslara sorum bu:)
seçenekleriniz çok fazla bu konuda .
önemli olan şehir içinde kullanacakmısınız , muayneden geçecek günlük kullanılacak bir araba mı olacak ...
bu soruları cevaplarsanız daha net bilgiler gelir
bence ilk önce ae86 yı bulun motor kolay :)
arkadaslar arkadasımla beraber bı ae86 alıp guzel yanlayacak bı motor koymak ıstıyoruz.. sorunsuz calişicak ne konulabılır bılgısı olan arkadaslara sorum bu:)
canakkalede var bitane nevin forumdada mechanix motor satiyor
not: o kasanin guzelce yanlamasinin sirri aslinda coilover
seçenekleriniz çok fazla bu konuda .
önemli olan şehir içinde kullanacakmısınız , muayneden geçecek günlük kullanılacak bir araba mı olacak ...
bu soruları cevaplarsanız daha net bilgiler gelir
ılk olarak cadde ıcınn
daha sonra daha prof olabılır... bu sekılde ılerleme ımkanım varmıı
canakkalede var bitane nevin forumdada mechanix motor satiyor
not: o kasanin guzelce yanlamasinin sirri aslinda coilover
evet canakkaledekı ıle ılgılendık ancak bı kaca kısı arac patates dedıı
sızın bılgınız varmıı_?
evet canakkaledekı ıle ılgılendık ancak bı kaca kısı arac patates dedıı
sızın bılgınız varmıı_?
26yasindaki arabanin ne kadar temiz olmasini bekliyorsunuzki? illaki para harcanmasi lazim
26yasindaki arabanin ne kadar temiz olmasini bekliyorsunuzki? illaki para harcanmasi lazim
para harcanıcak o zaten allahın emrı... ancak bana hıc bı sekılde adam olmaz dendıı
ben patates seviyorum yaa bu arada tool amca dogru soyluyor o araba guzel bri coiloverla ehr sekilde yanalr kemal 4a motorla yapıordu bunu önce bir 86 bulun sonra onu adam edin yurutme kısmı inan en kolay kısmı :)
eğer legal istiyorsan en iyi örneğini ankaradan halil abi yaptı . orjinal blok üzerine enjeksiyonlu FE kapak . ciddiyete bindirirsen işi yardımcı olanlar çıkar .
eğer öğrenmek istiyorsan , 80 hp ile hiç bişey olmaz deme , coilover + kaynaklı ile bir denemeye başla öncelikle.
motor swap ı sonra düşünürsün . öncelikle aracı alıp ve eksiklerini gidermelisin bence.
eğer legal istiyorsan en iyi örneğini ankaradan halil abi yaptı . orjinal blok üzerine enjeksiyonlu FE kapak . ciddiyete bindirirsen işi yardımcı olanlar çıkar .
eğer öğrenmek istiyorsan , 80 hp ile hiç bişey olmaz deme , coilover + kaynaklı ile bir denemeye başla öncelikle.
motor swap ı sonra düşünürsün . öncelikle aracı alıp ve eksiklerini gidermelisin bence.
zaten suan arabayı alırsak yaklasık 1 yıl motor dısındakı eksıklerı ıle elımızden geldıgı kadar sorunsuz bısey cıkartmaya calişcaz..
o zaman hele bir arabayı al . motordan önce çok eksik gelecek aklına...
ne demis baris manco " canı kaymak isteyen cebinde manda taşır" ;)
ae86 diyince aklıma ilk 4a-ge gelior nedense
o zaman hele bir arabayı al . motordan önce çok eksik gelecek aklına...
yardımın ıcın cok tesekkurler haklısınn... bu arada bu ae101 lerdekı motoru koyup oynasakk olmaz mıı 4a-ge kapak fılan beyın uzerıne
sen beni arasana bi önce olum
2jz supra makinası :D
oha pardon nasıl yanı:D neremle alayımda bıde koyayımm
:D
bak hala aramıyo :D
heheh laa harbı kapagı satsana bıze:D
yok hacı evladım gibi sevdim ben onu :D
3sge koyabilirsiniz cem mr2 lerde çıkan motor hani :D
yardımın ıcın cok tesekkurler haklısınn... bu arada bu ae101 lerdekı motoru koyup oynasakk olmaz mıı 4a-ge kapak fılan beyın uzerıne
ae101in motoru kodu 4afe, manifold yapmayi goze aliyorsan koyarsin. 97oktan benzinle megasquirt ile beslesen alacagin 125den fazla olmaz bence
120 hp ae86 , hayatında hiç yanlamamış birisi için iyi bir başlangıç bence. 3.18is e30 dan iyidir..
tengoku videolarina bakip gaza gelmeyin, coilover olmadan olmaz bu isler :D
ilkerrrrr
09-08-2010, 18:32
120 hp ae86 , hayatında hiç yanlamamış birisi için iyi bir başlangıç bence. 3.18is e30 dan iyidir..
amaç dönerken arkanın atması ve 0 çizmekse 80 hp yeterde artar bile.
motor konusu tamamen bütçenizle ve aracın yasal olması ile ilgili. Hatta ve hatta şahinlerin yaptığı gibi karbüratörlü motoru da turbolayabilirsiniz. Weber karbüratör gibi seçenekleriz de var. Ama benim tavsiyem enjektörlü bir kapak (4afe) yada 4age swap. Ha paranız ve vaktiniz bolsa 4afe veya 4age yi de turbolayabilirsiniz. Nasıl bulabilirsiniz bilmiyorum ama 4agze gibi fabrikasyon superchargerli bir toyota motoru da var.
amaç dönerken arkanın atması ve 0 çizmekse 80 hp yeterde artar bile.
motor konusu tamamen bütçenizle ve aracın yasal olması ile ilgili. Hatta ve hatta şahinlerin yaptığı gibi karbüratörlü motoru da turbolayabilirsiniz. Weber karbüratör gibi seçenekleriz de var. Ama benim tavsiyem enjektörlü bir kapak (4afe) yada 4age swap. Ha paranız ve vaktiniz bolsa 4afe veya 4age yi de turbolayabilirsiniz. Nasıl bulabilirsiniz bilmiyorum ama 4agze gibi fabrikasyon superchargerli bir toyota motoru da var.
ucuzsa eger 4agze pistonlarida guzel secim olur dusuk basinc turbo icin
tengoku videolarina bakip gaza gelmeyin, coilover olmadan olmaz bu isler :D
ben hayatı tengokudan ibaret biliyordum sağol söylediğin için :)
hepiniz 3. vites 140 la drift yapıyorsunuz zaten değilmi :)
başlangıçtan bahsettim yeterli diye. viraj çıkışında arkasının gelmesiyle başlayacak tabiki.. sonra geniş daire çizmeyi öğrenecek sonra drift. 80 bg ile kafadan kaydırmamayı öğrenmek en iyisi
ae86 dan çok uzak birisi değilim , 7 ay bindim bende ae86 ya . eğer o zamanki tecrübelerim ve öğrendiklerim olmasaydı s13 le 20 kere kaza yapmıştım şimdiye kadar.
ben hayatı tengokudan ibaret biliyordum sağol söylediğin için :)
ben genele dedim ama alindiysan yapacak bisey yok ;)
ben genele dedim ama alindiysan yapacak bisey yok ;)
pardon ben üzerime alındım postumun altına yazınca
ucuzsa eger 4agze pistonlarida guzel secim olur dusuk basinc turbo icin
agze pistonları iyidir ama 2 sıkıntısı var
1 bulmak çok çok zor ve pahalı
2 si 18 ve 20 mm lik pin seçenekleri var, sağlam olan 20 lik olan. O zamanda AGZE kolları gerekir, AGZE kolları gerekirse 42 mmlik krank gerekir. O zamanda 8 bolt volan gerekir.
yani tek blok aynı kalır onun yerine şort blok agze alınıp fe kapakla turbolamak çok daha sadistik ve eğlenceli olur :D
Eray Yümsel
09-08-2010, 18:48
3.25 motoru gider :D
agze pistonları iyidir ama 2 sıkıntısı var
1 bulmak çok çok zor ve pahalı
2 si 18 ve 20 mm lik pin seçenekleri var, sağlam olan 20 lik olan. O zamanda AGZE kolları gerekir, AGZE kolları gerekirse 42 mmlik krank gerekir. O zamanda 8 bolt volan gerekir.
yani tek blok aynı kalır onun yerine şort blok agze alınıp fe kapakla turbolamak çok daha sadistik ve eğlenceli olur :D
angarada her biston her kola uyar aslinda :)
angarada her biston her kola uyar aslinda :)
ankarada small port için supap lastikleri olduğunu duyuduğumdan beri bu fikire kesinlikle katılıyorum :D :D
dragstar
09-08-2010, 18:57
batuya bridge koltuk takata kemer al gine satmaz o koltukları :)
her akşam port polish yapıyor portlara yakında small port big port olucak ;)
benim kişisel fikrim eğer atmosferik olucak falan die bir takıntısın varsa black top falan alıp koyman yetecektir sana ben olsam 3 sgh koyardım o başka atmo yapıack olsam ama yok ben turbo araba kullandım ve o baska birsey diorsan gercekci olmak gerekirse turkiyedeki sonradan yapılan turbo arabaların durumlarını dusunursek 4 afe yetecektir daha önce turboluyan insanlarda var ayrıca kırıldıgında oturup basına sacıı basını yolmassın ilk hurdalıktan butun parcalarını alabilirsin ayda gider iki uc kalite seceneginden birini secersin yani tamamen olaya nasıl baktıgınla ilgili bence dikkat etmen gereken teksey arabanın dengesini bozmamak 86 nın dengesi herseyi belki e30dan farkıda burda onunde kocaman demirden 6 silindirli bir motor olmadıgı için hafif ve kullanımı kolay ama sen tutar 2jz falan koyucm yaparsan denge kacar ozman cok 86ya bindigini soyleyemezssin kişisel fikrim su an daha yeni yeni s14 le yapabildigim hareketleri 86 ile ilk düzgün calıştıgında cok kolay yapabiliordum yani bu işi ögrenmek için daha guzel bir araba bulamzssın tabiki dengesini bozmadıgın surece
3sge YAmaha
http://farm4.static.flickr.com/3490/3921222305_4533a661b9.jpg
http://farm3.static.flickr.com/2483/3918409961_a1de009afb.jpg
benim kişisel fikrim eğer atmosferik olucak falan die bir takıntısın varsa black top falan alıp koyman yetecektir sana ben olsam 3 sgh koyardım o başka atmo yapıack olsam ama yok ben turbo araba kullandım ve o baska birsey diorsan gercekci olmak gerekirse turkiyedeki sonradan yapılan turbo arabaların durumlarını dusunursek 4 afe yetecektir daha önce turboluyan insanlarda var ayrıca kırıldıgında oturup basına sacıı basını yolmassın ilk hurdalıktan butun parcalarını alabilirsin ayda gider iki uc kalite seceneginden birini secersin yani tamamen olaya nasıl baktıgınla ilgili bence dikkat etmen gereken teksey arabanın dengesini bozmamak 86 nın dengesi herseyi belki e30dan farkıda burda onunde kocaman demirden 6 silindirli bir motor olmadıgı için hafif ve kullanımı kolay ama sen tutar 2jz falan koyucm yaparsan denge kacar ozman cok 86ya bindigini soyleyemezssin kişisel fikrim su an daha yeni yeni s14 le yapabildigim hareketleri 86 ile ilk düzgün calıştıgında cok kolay yapabiliordum yani bu işi ögrenmek için daha guzel bir araba bulamzssın tabiki dengesini bozmadıgın surece
3sge YAmaha
http://farm4.static.flickr.com/3
http://farm3.static.flickr.com
denge konusuna + 86
86nın hakkı yine bir 4a bloktur.
Türkiyedeki şartlar ***** samanlıkta iğne bulmaya benzer ae ile uğraşmak.İlk önce ciddi sabır,emek ve ciddi maddiyat ister.Motor konusunda blok harici 4age swap yapacaksın 4a blok üzerine aklın rahat olucak.Sadece işin motor ile bitmiyor yürüyen aksamı komple elden geçirmen lazım.Kasa,motor,yürüyen aksam derken liste uzar gider.
Türkiyedeki şartlar ***** samanlıkta iğne bulmaya benzer ae ile uğraşmak.İlk önce ciddi sabır,emek ve ciddi maddiyat ister.Motor konusunda blok harici 4age swap yapacaksın 4a blok üzerine aklın rahat olucak.Sadece işin motor ile bitmiyor yürüyen aksamı komple elden geçirmen lazım.Kasa,motor,yürüyen aksam derken liste uzar gider.
Korkutuyorsun insanları :D
Korkutçak olsam resimli örneklere geçerim :):)
Hardcore diorsun yani banlanırsın :D
Vts_Power
09-08-2010, 22:47
bir blacktop um olduğuna göre beam hayali kurabilirm veya swaplamak isteyene şiddetle yardımcı olabilirm :D
http://www.billzilla.org/ae863sgebay4.jpg
Vts_Power
09-08-2010, 22:50
86 alıcaksan enismi enesmi bi çocuk var onu bulman lazm vardır mutlaka bildiği bi araba.biraz enteresan bi arkadaş ama yardmcı olur.çanakkaledekide öle kötü bi araba deil. nelerden ne çıkabilidiğini görmek istersen bi before after koyim benm arabanın :d
Abi herkez sizin imkanlara sahip olmayabilir :)
Vts_Power
09-08-2010, 22:55
Abi herkez sizin imkanlara sahip olmayabilir :)
ben imkanlarımı paylaşmayı severim. illa ben tek olayım die hevesim yok ;)
ben imkanlarımı paylaşmayı severim. illa ben tek olayım die hevesim yok ;)
aranan kan ahmet abi :)
Vts_Power
09-08-2010, 23:04
teşekkürler batu. ben başladım proceye ms aldım erkut hazırlıo bişeler :D
Abi valla ben yoruldum zaten bir tane yapıcam full orjinal civatasına kadar kolleksiyon tadında duracak İzmirde bu işler bıktırdı beni genede şükür halime.
Vts_Power
09-08-2010, 23:07
cem bu arada intake söktüğünüzde bana contası lazım blacktopun.bi small porta blck itb si oturtacaz
2jz supra makinası :D
:hehe: aynen müdür olay budur :D
cem bu arada intake söktüğünüzde bana contası lazım blacktopun.bi small porta blck itb si oturtacaz
Değişik bir fantezi :D
Vts_Power
09-08-2010, 23:17
Değişik bir fantezi :D
ae ye maserati koyan bi adamla konuşuosun şaşırma böle şeylere :D
Vts_Power
09-08-2010, 23:19
yaw ilker okuyup durma yaz bişeler kurtul şu kalbilatörden ama akıllıca olsun no uydur kaydır spec pls :D
boyle biseyde vardi :)
http://img269.imageshack.us/img269/1244/img0611800x600.jpg
Vts_Power
09-08-2010, 23:23
boyle biseyde vardi :)
http://img269.imageshack.us/img269/1244/img0611800x600.jpg
bu fotoyu çeken benim. haldeki arabayı bile aldılar ve 3 lira gibi bir paraya satılmış sanırım
kactane var vs icin konumuzda var :)
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=31587
Kendi bloğuna 4age kapağı kim oturtucak onu merak ediyorum ben. :)
Corolla117 aldı galiba Ahmet abiden.Bir an önce bitir de, başarılı olursa peşinden gelelim. :)
Kendi bloğuna 4age kapağı kim oturtucak onu merak ediyorum ben. :)
Corolla117 aldı galiba Ahmet abiden.Bir an önce bitir de, başarılı olursa peşinden gelelim. :)
inş. :D
arabanın eli ayağı bi toparlansa :Deli:
bitsin zaten Ultimate 4age Guide yazıcam bitane :p
Xenomorph
10-08-2010, 00:33
çok büyük paralar ve emekler isteyen bir iş o ae86 sinemaları nasıl yapcaksınız okul vs ıcınde ogrencı butcesıyle hayırlısı :D...
bu arada ben olsam gıder mınıksle falan konusurdum onların kanalları saglam bılgılerıde saglam :)
ilkerrrrr
10-08-2010, 08:18
yaw ilker okuyup durma yaz bişeler kurtul şu kalbilatörden ama akıllıca olsun no uydur kaydır spec pls :D
Kurtulacam abi inşallah yakındır :).
Tayfun-E30
10-08-2010, 10:08
E30 ne arabaymış her fırsatta giydiriliyo =)
ilkerrrrr
10-08-2010, 10:42
E30 ne arabaymış her fırsatta giydiriliyo =)
her ae86 sahibinin hayali