Orijinalini görmek için tıklayınız : Vti için bilgi verecek arkadaşlar?
By_FresH
09-08-2010, 19:08
merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 saatir forumda vti için bir kaç bilgi araştırdım kimisini buldum kimisinide bulamadım yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa bu sibob ayarları ne olması gerekiyor araçta şimdilik bir şey yok orjin sadece short ram var ama 1 ay içerisinde hem aem v2 + 4-1 header ve bir son susturucu olucak bunlar takıldıktan sonra olması gereken bir ayarlar nedir?
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
egzantrik değiştirmedikten sonra sübap ayarlarıyla oynamana gerek yoktur...
Orjinal ayarlar şöyle ,
Factory spec for the B18C1/5 and B16A is:
Intake: 0.006"-0.007" ------- /15-17
Exhaust: 0.007"-0.008" ------- /17-20
http://www.c-speedracing.com/howto/valveadjust/valveadjust.php
emme 15-17 eksoz 20 olması öneriliyor
edit: tyMu senin verdiğin o değerleri söyleyince ustanın bakışlarını çok merak ediyorum :):hahaha:
15-20 belirli aralıklarda sübap ayarı yaptırmanda fayda var..
emme 15-17 eksoz 20 olması öneriliyor
edit: tyMu senin verdiğin o değerleri söyleyince ustanın bakışlarını çok merak ediyorum :):hahaha:
aynı zaten :) yazim yanınada :D
Xenomorph
09-08-2010, 22:31
emme 15
egzoz 20
avans 16
emme 15
egzoz 20
avans 16
avansı tabancayla mı ayarlatalım?
burdaki ustalarda avans tabancası bulmak imkansız gibi :beuj:
Xenomorph
10-08-2010, 00:42
o zmn elleme abı sakın yetkılı servıste ıyı bır usta varsa ona ayarlat :)...
ben ıstanbul zannettım kusurma bakma ben soyledıgım ayarlarla gayet guzel olmustu
vti ne
aem cai falan takma derim ısrarla.
2 vti bindim 2 sindede bi halta yaramadı aem v2.geri düşürdü.
short ram al.misimoto veya simota al.tampondan delik aç filtrenin ucuna soğuk hava taşı.bundan iyisi yok vti de.en uygun fiyatlı olarak.
headers olarak bir çok marka var.bilindik piyasa ürünlerinin dışına çık derim ben.tonla model var.2 marka bellemiş durmuş bir çok insan.
subap ayarları sabit bişe değildir.
sen evvela açtır ustana baktır.
bızıklanmamış ise 15-20 yaptır yok bırkalanmış ise zaten mecbur kalıın derecede yapıcaksın.
avansı tabancayla mı ayarlatalım?
burdaki ustalarda avans tabancası bulmak imkansız gibi :beuj:
salih amelli işi bilen bir arkadaşın varsa oda yapar avans ayarını bizim sword dayımız var avans tabancasının ampül patlatmayan modeli :D
vtecburac
10-08-2010, 08:41
emme 15 egsoz 20 avans 16 veya 17
ayrıca emme 17 egsoz 22 de olabilir ;) en azından ben bu şekillrde deneye deneye kullandım ezber deil denendi onaylandı:)
emme 15 egsoz 20 avans 16 veya 17
ayrıca emme 17 egsoz 22 de olabilir ;) en azından ben bu şekillrde deneye deneye kullandım ezber deil denendi onaylandı:)
birader sen vtec'ten ne anlarsın git 306 gti'a bin.. :D
slowmotion
10-08-2010, 11:43
dostum motor soğukken yaptırmayı unutma
muratcan sen rakamları bosver gel bı ergun abı yapsın subap ayarını 5 nasıl bıtıyor gör :)
hondaya goturmustum bı ara sentıllerı benım kaputun altında unutmuslar ergun abıde sımdı :D
muratcan sen rakamları bosver gel bı ergun abı yapsın subap ayarını 5 nasıl bıtıyor gör :)
hondaya goturmustum bı ara sentıllerı benım kaputun altında unutmuslar ergun abıde sımdı :D
üzerinde honda yazan sentil o sentil mi :D ahaha
dostum motor soğukken yaptırmayı unutma
bunu kullancinin degil ustanin hatirlamasi lazim ayrica bu sicakta vantilator falan olmadan zor sogur
Up306Gti
10-08-2010, 13:32
birader sen vtec'ten ne anlarsın git 306 gti'a bin.. :D
adam özüne döndü kıskanmayalım lütfen:d
By_FresH
10-08-2010, 15:30
verilen bilgiler için ç.ok teşekkür ederim arkadaşlar vereilen bilgiler dogrultusunda ayar yaptıracam kamercim senin teklifinide değerlendireyim telefonla ararım seni çok saolun arkadaşlar
verilen bilgiler için ç.ok teşekkür ederim arkadaşlar vereilen bilgiler dogrultusunda ayar yaptıracam kamercim senin teklifinide değerlendireyim telefonla ararım seni çok saolun arkadaşlar
bana guven kardeş bı cok yerde yaptırdım honda dahıl ben en ıı yapan ergun abı oldu ;) yıllık ıznın fln yok mu senın kardeş yaw 2 gunluk ısı var arabanın:) egzosta yaptırrız burda ucuza.
bana guven kardeş bı cok yerde yaptırdım honda dahıl ben en ıı yapan ergun abı oldu ;) yıllık ıznın fln yok mu senın kardeş yaw 2 gunluk ısı var arabanın:) egzosta yaptırrız burda ucuza.
aynen bekleriz :) avans tabancasıda vardı bildiğim kadarıyla
BAHADIR24
10-08-2010, 17:22
safc yolda veririm ayarı:D:D:D
enginman01
11-08-2010, 15:21
sen gel muratcan hallederız ne gerekıyorsa benım arabada ergun abıde yapılıyor :icon_tup:
By_FresH
12-08-2010, 09:02
eywallah dostlar gelicem şu muayene işim bitsin bir ayar vericem :D
timucintt
12-08-2010, 11:36
Sen gel bana B serisine ben veririm ayarı :D
otopratik
01-09-2010, 14:32
Arkadaşım ne uğraşıyon buralarda götür hodacı ademe 10 numara ayarlasın aracın vitec açışı bile değişiyor.bide yağ değiştirdiğinde mutlaka bor at vitec subap daha verimli çalışıyor.bariz hissediyorsun.şahsen ben kendi aracıma yapmıştın.
vtecburac
01-09-2010, 14:35
Arkadaşım ne uğraşıyon buralarda götür hodacı ademe 10 numara ayarlasın aracın vitec açışı bile değişiyor.bide yağ değiştirdiğinde mutlaka bor at vitec subap daha verimli çalışıyor.bariz hissediyorsun.şahsen ben kendi aracıma yapmıştın.
kım dıo abı ya bor mor at vtec makınaya katkı atılmazzz emrah abi sen rahad ol:D
nakayama
01-09-2010, 14:45
hızını alamadı vtec açtı :hahaha: