Orijinalini görmek için tıklayınız : Astra mı Bravo mu?
Arkadaşlar mantıksız gibi görünsede dizel 1.3 astra easytronic 90 hp mı yoksa dizel 1.6 multijet 120 hp dualogic bravomu ikisi arasında motor gücü ve ilave donanım ve 50 litre daha fazla bagaj hacmi olmasına rağmen 4.000 TL gibi bir fark var yani astra 38.900 bravo 43.000 TL iki aracıda test etmedim kağıt üzerindeji verilere göre bravo tercih sebebim ama bu segmentte sıfır bu donanıma tercih doğrumu?
koray ozan
09-08-2010, 21:50
bravo derim ben gayet güzel bir araba
bravo gerçekten güzel bir araba..ben olsam bravo seçerdim..
driftnolimit
09-08-2010, 21:57
bravo hem donanımıyla hem otomobilin konforuyla çok farklı
yedek parçası, 20000 km deki bakım aralıklarıyla bence çok güzel bir tercih...
dahası bence 105 hp 290 tork luk sport style ya da dynamic versiyonları sana çok keyif verecek.
dynamic versiyonu 39000 Tl civarına alabilirsin.
Sport Sytle ise 41500 TL gibi bi rakama oturur.
Evet gönlüm barvodan yana yakıt tüketim değerleri birbirne yakın gibi tek sıkıntım bravonun 2.elde gideri pek galiba gerçi 4-5 sene binerim.Test'e çıkabilme şansım olsaydı farkı bariz görebilirdim belki ama test için haber bekliyorum.
driftnolimit
09-08-2010, 22:02
test edersen zaten vazgeçemezsin Bravo'dan :)
Ankara'da olsaydın hem cam tavanlı Emotion hemde sport style versiyonlarını sana test ettirebilirdim
bravo hem donanımıyla hem otomobilin konforuyla çok farklı
yedek parçası, 20000 km deki bakım aralıklarıyla bence çok güzel bir tercih...
dahası bence 105 hp 290 tork luk sport style ya da dynamic versiyonları sana çok keyif verecek.
dynamic versiyonu 39000 Tl civarına alabilirsin.
Sport Sytle ise 41500 TL gibi bi rakama oturur.
Üç yere sordum dynamic 120 hp dualogic 1,6 + asist kit(Far sensörü,yağmur sensörü,park sensörü+katlanan yan aynalar)+ lav kırmızı rengine 43.000 fiyat aldım sence yüksekmi
driftnolimit
09-08-2010, 22:05
lav kırmızı ve inci beyazı özel sipariş rekler olduğu için 600 Tl lik bir fiyat farkı var.
sistemden bi hesaplayayım
evet 43000 TL bu araç için TR'de kş fiat bayiilerinde alabileceğin bir rakam.
Ellerinde otomobil varmı ve bu fiyata sigorta dahilmi?
anahtar teslim fiyatı bu ellerinde araç yok sipariş ile 60 ila 70 gün teslim diyorlar,satıcalara da sordum aralık ayını beklesek biraz daha fiyat düşermi diye ama adamlar araç yok aralıkta fiyat düşmez diyorlar sence samimi mi?
driftnolimit
09-08-2010, 22:15
şu anda Türkiye'deki bayii stok durumunu inceliyorum.
TR'de fabriikada toplam 12 otomobil var içlerinde lav kırmızı yok
6 buz beyazı
1 inci beyazı
1 metalik gri ve
4 rock siyahı var
şu anda Türkiye'deki bayii stok durumunu inceliyorum.
TR'de fabriikada toplam 12 otomobil var içlerinde lav kırmızı yok
6 buz beyazı
1 inci beyazı
1 metalik gri ve
4 rock siyahı var
süpersin kardeş :) stok durumunu nerden gördün? lav için beklemek gerek :)
driftnolimit
09-08-2010, 22:26
lav için beklemen lazım doğru 3000 TL kaparodan sonra otomobil sana özel üretilip 2.5 ay içinde sana teslim edilir.
ama o kadar zaman beklemeye varsan 1500 TL daha verip cam tavanlısını almanı öneririm. muhteşem bir keyif.
skydome bende çok istiyordum ayrıca 2.150 TL malesef masraflı bir dönemdeyim o kadar daha çıkaramıyorum hatta naviyi bile birkaç ay sonra elim rahatlayınca taktıracam onuniçin de 1000 TL istediler.Aralık ayını beklesem daha uygun alırmıyım acaba?yada ne kadar uygun alabilirm zaten araba yok.
driftnolimit
09-08-2010, 22:40
şu anda bikaç hafta içinde elinde olabilecek bi cam tavanlı lav kırmızı görünüyor. yarın tam tarih olarak ne zaman elinde olur söylerim.
Fiyatı ise 45400 TL gibi bir rakam
Otomobil Bravo 1.6 Mjet Dynamic Plus AK + Skydome + Lav kırmızı
bu arada aralık ayıyla ilgili bişey söylemek bu tip özel otomobiller için çok zor
Ok.Yarın senden haber bekliyorum geliş tarihi için başkasının siparişi olmasın o?
SercanTurkoz
10-08-2010, 10:11
test etmen için kendi arabımı kullanabilirsin abi =)
1.6 105 m-jet lav kırmızı sport style. +chip
chipten sonra inanılmaz yakıt dustu + gidişide bi okadar fark etti.
musayit oldugumuz bi gün teste çıkabiliriz abi.
test etmen için kendi arabımı kullanabilirsin abi =)
1.6 105 m-jet lav kırmızı sport style. +chip
chipten sonra inanılmaz yakıt dustu + gidişide bi okadar fark etti.
musayit oldugumuz bi gün teste çıkabiliriz abi.
Sercan kardeşim Nazik davetin için teşekkür ederim :) Benim yerim Pendikte Malesef biraz uzak düştük ama bravo test aracı müsait olunca mutlaka test için çağıracaklar birde bir arkadaşımda daha var onu da test etme şansım olucak inşallah ama onun bravodan pek memnun olacağını sanmıyorum yokuşlarda kalkarken stop etmesinden şikayeti vardı birkaç kez servise gitti sanırım idareten birşey yaptılar,Ben daha öncede belirttiğim gibi 120 hp dizel yarı oto.Dynamic düşünüyorum bu araca chip e gerek varmı chip yaptırsakda yakıt ekonomisi % olarak ne farkeder?
SercanTurkoz
10-08-2010, 16:30
Sercan kardeşim Nazik davetin için teşekkür ederim :) Benim yerim Pendikte Malesef biraz uzak düştük ama bravo test aracı müsait olunca mutlaka test için çağıracaklar birde bir arkadaşımda daha var onu da test etme şansım olucak inşallah ama onun bravodan pek memnun olacağını sanmıyorum yokuşlarda kalkarken stop etmesinden şikayeti vardı birkaç kez servise gitti sanırım idareten birşey yaptılar,Ben daha öncede belirttiğim gibi 120 hp dizel yarı oto.Dynamic düşünüyorum bu araca chip e gerek varmı chip yaptırsakda yakıt ekonomisi % olarak ne farkeder?
Rica ederim abi nedemek. Arkadasinizda olan dik rampada rahat kalkamama durumu bendede mevcut fakat , kiminde var kiminde yok. Sans isi gibi galba. Servise olsn saniyeye olsun gosterdm, dizel oldugu icin , asa yukari normal karsiliyolar ama bence normal degl , bi cok dizel bravo kullandm onlar gayet iyidi. Cok rampada kalinca el freni ve hafif ara gaziyla kaldiriyorum. Bencede hic hos degl. Chip e gelince. Gerek yok gibi aslinda ama kisiye gorede degisir aslinda.stock halde 7.5 fln yakiyordum. Smdi 6 civari. Uzun yolda 3.4 u gordum kasmadan, cokta ucmadan.
Yakin olsak yuz yuze konusur daha detayli anlatirdm + larini - lerini.
Sercan peki yarı otomatiklerde yokuş kalkış desteği var "hill holder" dedikleri şey bu yokuş kalkış konusunda sıkıntı çıkarmaz diye düşünüyorum hiç yarı otomatiklerin yokuş kalkışında sorun olduğunu duydunmu peki?
Bravo tabiki.
42bin almıstım ben fiyat...
Bu arada kesinlikle beyaz derim, beyaz bambaska oldu makyajlı farlarla falan.
Golf var 45 liraya ama biraz bos kalıyor bravoya göre :D
Bende uzun zamandır bakıyorum ama fiyat donanım ilişkisi yönünden bravo kendi sınıfındaki otomobillerden en ön plana çıkıyor.
driftnolimit
10-08-2010, 21:13
haklısın birde hillholder önemli bir avantaj.
çalışma prensibi şudur: ayak yokuşta frenden kaldırıldığı anda otomobil 1.5 sn daha frenlemeyi sürdürür ki bu sürücünün gaza basması için yeterli bir zamandır.
BlackEmperor
10-08-2010, 21:17
bravo 1.6 dizel için gayet cömertçe yakan bi araç yazılım felan 8 lt felan olur sehır ıcı ona gore :) haa bu demek değildir astra al ;)
SercanTurkoz
10-08-2010, 21:57
Sercan peki yarı otomatiklerde yokuş kalkış desteği var "hill holder" dedikleri şey bu yokuş kalkış konusunda sıkıntı çıkarmaz diye düşünüyorum hiç yarı otomatiklerin yokuş kalkışında sorun olduğunu duydunmu peki?
Birinde var benzinli duo. Ondada ayni sorun vardi ama giderdiler. Yoksta dur kalk yapiyorum
bilmemne isiklari yaniyor icersi acayp seklde balata kokuyor vs. Ama giderdiler artk yok.
2010 modellerde bu sorun olucagni sanmiyorum. Araci almadan once servise gdp 1 1 anltn boyle
boyle duruk varmis. Bendede cikarsa. Ya arabami degistirin yada parami geri alrim diye konusun ama bu sni korkutmasin abi hepsnd boyle die.
Sans iste. Bize dustu sana dusmesin abi.
Vs die pesin p
SercanTurkoz
10-08-2010, 22:00
bravo 1.6 dizel için gayet cömertçe yakan bi araç yazılım felan 8 lt felan olur sehır ıcı ona gore :) haa bu demek değildir astra al ;)
Yazmistim okumadin herhalde. Sock halde 7.5 yakiyordum. Yazilomdan sonra 6 civari hatta 5.5 trafik yoksa dahada asagsi. Uzun yolda ucmadan kasmadan 3.4 u gordum yari acik klimayla.
Yazmistim okumadin herhalde. Sock halde 7.5 yakiyordum. Yazilomdan sonra 6 civari hatta 5.5 trafik yoksa dahada asagsi. Uzun yolda ucmadan kasmadan 3.4 u gordum yari acik klimayla.
Sercan kardeş peki yazılım olayı aracı garanti kapsamıdan çıkarmıyormu?
SercanTurkoz
11-08-2010, 12:26
Sercan kardeş peki yazılım olayı aracı garanti kapsamıdan çıkarmıyormu?
abi bu yazılımdan dolayı garantinden çıkma olayı sadece bravo için geçerli bişey degil zaten, tum garantili araçlar için aynı şey. garantiden çıkıp çıkmadıgı muhallakta gibi bişey =)
performans ve yakıt tuketimi haric her konuda astra cok daha ustun.. Bravoda bazen bazı seyler can sıkıcı olabiliyor ama uzerindeki motor gercekten guzel bir motor ve performans olsun yakıt tuketimi olsun her konuda cok basarılı..
Erhan bu sınıfta hiç bir araba diğerinden çok üstün değil ki Astra üstün olsun. :)
Erhan bu sınıfta hiç bir araba diğerinden çok üstün değil ki Astra üstün olsun. :)
bakıs acılarımız farklı demekki :)) birisi yolda zıplayarak gidiyor digeri zıplamayarak.. bu da benim için oldukca buyuk bi fark :) bircok detaylarda da farkı hissedebiliyorum sahsen :) burda astrayı ovmek deil istedigim.. golfte olsa aynı sey gecerli.. golfle de oldukca fark var.. Murat sahsen bilir :)))
Niye zıplayarak gidiyor yaw... :)
Benim demek istediğim senin kullandığın ifadenin abartı olmasıydı sadece ;) Çok üstün... Mesela performans ve yakıt konusunda kötü olması da aslında ciddi anlamda negatif puandır değil mi?
Bu arada Murat nerde hiç sesi soluğu çıkmıyor? :)
Benim demek istediğim senin kullandığın ifadenin abartı olmasıydı sadece ;) Çok üstün... Mesela performans ve yakıt konusunda kötü olması da aslında ciddi anlamda negatif puandır değil mi?
Abartı deil aslında :) Bravonun std hali bile gercekten rahatsız gidiyor.. fiorino gibi yolda zıplayarak gidiyor.. Performans ve yakıt tuketimi konusunda da zaten iyi oldugunu ben yazdım :) hatta abartı derecede iyi bravo.. :) Her iki arabayı da yakından tanıyorum.. keske ikisinin birleşimi olsa bi araba da alsak :)
robocop dun dondu tatilden :)
ocean0636
11-08-2010, 14:32
Easytronic değilde manuel olsa astra derdim ama bu seçenekler içerisinden Bravo diyorum ;)
Bravonun şanzımanıda Astranın Easytronic şanzımanından pek farklı değil yanlız.
Ben bravo derim ama.
BlackEmperor
11-08-2010, 15:00
Sercan ,aracını sen daha iyi bilirsin ama yazılımdan sonra tüketim değerinin azaldığı tek devir max torq devrinin altlarında gezindiğin aralıktır. ben surekli under 2300 devir takılıyorum diyorsan o ayrı... ayrıca bravo az yakan bir dizel değil stok halde 7.5 lt yaktıgını sen söyledin :)
driftnolimit
11-08-2010, 15:30
yeniden merhaba
BRAVO 1,6 M.JET 120 HP DUALOGIC DYNAMIC PLUS+SKY DOME araç eylülün son haftasında gelecek.
BlackEmperor
11-08-2010, 15:39
yeniden merhaba
BRAVO 1,6 M.JET 120 HP DUALOGIC DYNAMIC PLUS+SKY DOME araç eylülün son haftasında gelecek.
hayırlı olsun ne kadarz bitirdin işi ?
driftnolimit
11-08-2010, 15:46
Alım olmadı canım :D
bende dedim bitirdikmi işi :D :D
BlackEmperor
11-08-2010, 15:55
Alım olmadı canım :D
bende dedim bitirdikmi işi :D :D
bana bitti gibi geldi sen inanmamışsın bence :p hadi hayırlı olsun :hehe:
driftnolimit
11-08-2010, 15:57
CRUZE Nerdesin gel hemen bitirelim işi :)
7.5 çok fazla değil mi? 1.3 combo orj 7.5 yakıyordu kasa ağır ondan fln derdim :)
Chipten sonra 1litre düştü benimde
:) bitirelim kardeşim teslim süresi çok önemli değil kasımda olur önemli olan maliyet :) ben skydom suz :( istiyorum ama lav kırmızı birde test sürüşünü mutlaka yapmam lazım 1.6 mjet 120 hp dualogic vites yokuş kalkış sorununu araştırıyorum ama kimisi stop ettiriyor,kimisi balata yiyor,kimide bende böyle bir sorun yok diyor sanırım yokuşta sıkı bir teste çıkmak lazım, sende bir fiyat ver istersen şu anda lav kırmızı için 43.000 e kadar fiyat buldum( 750 tl paro kart kampanyası dahil).
mutlaka yakıt için chip mi yaptırsak, fabrika verisi 6.1 diyor bravo için aşağı yukarı ben o değeri yakalarım diye düşünmekteyim zira günlük kullanımım ort 70-80 km hız trafiksiz bir yol arada gaza gelmez isem tabi :) chipte fayda/maliyet analizi yapmak lazım chip fiyatı nedir ayrıca 120+kaç hp olur? Garanti olayını da düşünüp araştırmak lazım.Fiat sonra yan çizmesin.
şu 1.6 mjet i opellere de koysalar ya :)
turkerrr
11-08-2010, 19:04
astra h kasa eskide kaldı bence bravo daha iyidir ayrıca 1.3 dizel easytronic vites atarken yığılıyor biraz özellikle 1 den 2 ye geçerken bana öyle geldi kullandığımda...
SercanTurkoz
11-08-2010, 20:09
Sercan ,aracını sen daha iyi bilirsin ama yazılımdan sonra tüketim değerinin azaldığı tek devir max torq devrinin altlarında gezindiğin aralıktır. ben surekli under 2300 devir takılıyorum diyorsan o ayrı... ayrıca bravo az yakan bir dizel değil stok halde 7.5 lt yaktıgını sen söyledin :)
yazılımdan sonra tüketimin azaldıgı devir sadece max'um verdigi güçün altındaki degerler degilki yazılımdan sonra stock haldekinden dahada çok devir çevirttiriyorum ki bu şekilde 1 lt aşagı düşüyo, uzun yolda dedigim gibi 3.4 u rahat rahat yakalanabiliyor.
evet stock halde ben 7.5 yakıyorum ama 6 lt yle gezen bi çok bravo kullancısı var beni tebrik eden nası 7.5 yapıyorsun diye. ilk aldıgım zaman hava yazdı 8.3 lere kadar çıkmıştım ara sıra klimayla ve genelde kısa yolla gidip gelmekle.
7.5 çok fazla değil mi? 1.3 combo orj 7.5 yakıyordu kasa ağır ondan fln derdim :)
Chipten sonra 1litre düştü benimde
1.3 combo nun kliosuna göre 7.5 yakması gayet normaldir bence. kucucuk motor kocaman araba :D Bravo 1.350 kg 1.6 16v 105 290 nm stock halde ben agresif kullandıgım için 7.5 du 6 yla gezen bi cok insanda var yani.
aynen yazılımdan sonra 1lt garanti düşüyor.
7.5 lardan 6 ya düşmesi hatta trafigin olmayışında 5.5 vss
öyle işte :D
Astra 1.3 90'lik hele otomatikle cok yorucu olurdu :) Bravo yerinde tercih olmus bu karsilastirmada, hayirli olsun ;)
cabrioleter
11-08-2010, 21:28
bana kalırsa bravo..
hem oldukça güzel hemde servise gitmeye korkmazsın :D
YunusCan
11-08-2010, 23:04
bravo bencee
mitsubishi_boy
11-08-2010, 23:12
Hassasiyeti ve eşeğe biniyor hissi veren o motoru olmasa opele binmek gerek, ama Fiat Bravo'suyla Bravoyu haketti. Astra derdim Alman-japon ezberimden dolayı ama bravo da iştah kabartıcı geliyor. Bravo almak mantıklı sanki.
MuratGürakan
12-08-2010, 00:04
abi naaptın yaa :D Bravoya istediğiniz kadar laf edin hepsine eyw derim ama yakıt konusunda savunurum. Ben şehir iiçi 5.4 üstü görmedim. Şehir dışıda 4.5 civarları. Burdan istanbula gittim erhanda vardı hatta 4 kişi klimada açtık ara sıra 170 altına düşmedik istanbulda ortalamam 5.2 idi. Bu arada ben stok hiç binmedim arabaya o yüzden stok halinyle ilgili yorum yapamıycam aldığım gün yazılım yaptırdım :D
bakıs acılarımız farklı demekki :)) birisi yolda zıplayarak gidiyor digeri zıplamayarak.. bu da benim için oldukca buyuk bi fark :) bircok detaylarda da farkı hissedebiliyorum sahsen :) burda astrayı ovmek deil istedigim.. golfte olsa aynı sey gecerli.. golfle de oldukca fark var.. Murat sahsen bilir :)))
Bravonun amortisör konusunda sıkıntısı var evet biraz :D Bende jant + yay var biraz zıp zıp gidiyor. Bi koni yada coilover şart diye düşünüyorum. Ama onun dışındada fiyatına göre çok başarılı bir araba. Aynı fiyata alacağın bir astrayla kıyasladığında arada dağlar var. Ve bence astra daha kötü :P Hele cabrio ise iğrenççç:hahaha::heyoo: :p
Tatildeydim abi yaa 1 aydır ankarayı özlemişim roll arkadaşlarımı özlemişim onlarsız yapamıyorum bidaha tatile giderken onlarıda götürcem her akşam çıkarız artık :D
driftnolimit
12-08-2010, 11:05
merhaba
şu anda tüm Türkiye'deki bravoları araştırıyorum. pm atıyorum. :)
white light
12-08-2010, 11:36
reklam olarak saymayın admınler sadece bılgı amaclı lınk
http://www.fiatbravotr.com/
Selcuk_RoL
12-08-2010, 11:39
keinlikle brawo
Mehmet Opc
12-08-2010, 12:54
Bende fiat bravo kullandım gerçekten çok seri bi araba çok rahat frenleri çok güzel ses sistemi mükkemel ama bi yol tutuş konusunda tereddütüm var yani sert virajlara girmedim nasıl bi yol tutuşa sahip bi araç bilgilendirmisiniz lütfen
SercanTurkoz
12-08-2010, 13:13
reklam olarak saymayın admınler sadece bılgı amaclı lınk
http://www.fiatbravotr.com/
bende bilgi veriyim ozmn
www.club-bravo.com
üyelik istemeden her istediginiz konuya bakabilrsiniz..;)
driftnolimit
12-08-2010, 13:16
bugüne kadar birçok Bravo verdim ve herbiriyle sürekli telefon irtibatındayım sürekli takip ediyor varsa sorunlarını dinliyorum.
şu ana kadar yol tutuş konusunda sıkıntı yaşayan bir Bravo'm olmadı ki burada Bravo sahibi bir çok arkadaş var onlar daha net cevap vereceklerdir neticede gece gündüz otmobilleriyle beraberler...
MuratGürakan
12-08-2010, 19:29
Benim tanıdığım bravo kullanıcıları genelde çok duygusal bakıyorlar olaya benim arabam en iyisi diye düşünüyorlar her konudada hiç bir araba ile kıyaslamıyorlar bile.
Yol tutuşu konusunda acaba kaç kişi zorladı ve sıkıntı yaşayıp yaşamadığını tecrbe etti. Ben çok kez zorladım. 2 tane bravo var. Bir tanesi 1.4 turbo sport bravo şu anki ise 105 hp lik dizel bravo. İlki en dolusuydu. Esp mevcuttu ve esp ye güvenerek çok zorladım ve hiç sıkıntı çıkarmadı. Şimdikinde ise esp yok aynı şekilde zorlayamıyorum çünkü direk arkasını bırakıyor. Ancak diğer araçlarlada karşılaştırdığımızda ortalamanın üstündedir biraz. Çok sıkıntı çıkarmaz. Öyle astradan çok kötü falanda sayılmaz. Hemen hemen yakındır. Ama ben şimdi alacak olsam sıfır bravo kesinlikle esp lisini tercih ederdim.
Esp bence kasko kadar olmaz ise olmaz bir teknoloji.
tequila818
12-08-2010, 22:47
90 hp astranın performansı klima açıkken saç baş yoldurur. motor seçenekleri yüzünden bu karşılaştırmada aradaki fiyat farkına bakılmaksızın bravo seçmelisin. Astranın içi güzel yol tutuşu güzel dışı güzel bravo hakkında herhangi bir fikrim yok ama düşünmeden bravo alırdım. 90 hp o araba olmuyor ne yazıkki.
Kayınpederime sıfır 1.4 turbo 122 hp Active yani en boş paket araç almıştık. Aldığımız gün kendisi gidip bir jant taktırmış üstüne lastikleri değiştirmeden. Görüntüsü kötü olduğu kadar sanırım ofsetide yanlış olduğundan jantlar çok içeride kaldı. Her neyse. Ben aracın yol tutuşunu hiç beğenmiyorum. Henüz hiç arkası yanıma gelmedi. Ama her ana gelicekmiş gibi bir hisse sahip. En son tatile giderken bir köpek birden yolumuza atladı ve ciddi bir manevra yapmam gerekti. Arabanın manevraya verdiği tepkiye olan korkum köpeği yola atlayınca yaşadığım korkudan daha fazla. Konforu beklentisi fazla araçlarda çok dikkatli araba kullanmak lazım. Az ses yapsın tak tuk yapmasın diye yumuşacık süspansiyon ve yumuşacık direksiyon koyuyorlar saçma sapan bir araba oluyor. Hele hızlanınca direksiyon o kadar yumuşak ki birde City düğmesine bassam üfleyerek dönücek sanki.
MuratGürakan
12-08-2010, 23:08
city düğmesi 50 den sonra hiç bir işe yaramıyor zaten açıkda olsa bişey farketmez. O kadarda kötü olmasının sebebi acaba 15 lastikler vede çok içerde kalan jantlar olabilirmi????
zaten yumuşak amortisörde bide 15 lastikle iyice esneme oluyor acaip güvensiz gidiyor araç. Birde lastikler içerde olunca iyice kaymaya meyilli oluyor.
Üretmeseymi fabrika bunu 15 ile. Zaten kocaman arabaya kocaman çamurluk ağızı yapıp orjinalde 15 koymuyor fabrika çıldırtıyor. En azından 16 jant koy tabanıda geniş yap. Yok illa kaçıcaklar bişiden.
MuratGürakan
12-08-2010, 23:37
eeeee fiat işteee :D:D:D:D:D
eeeee fiat işteee :D:D:D:D:D
binme kardeşim o zaman fiata ne hem gidip gidip alıyon hemde laf sölüyon :D :D
driftnolimit
13-08-2010, 07:45
Arkadaşlar hayatınızda hiç bir fabrikada bir otomobilin baştan sona yapım projesinde bulundunuz mu?
bu mühendisler sizden dahamı az şey biliyorlar ve maliyetler konusunda sizden daha mı az bilgililer?
MuratGürakan
13-08-2010, 11:44
binme kardeşim o zaman fiata ne hem gidip gidip alıyon hemde laf sölüyon :D :D
Kötü fiat laaaaaa:hahaha: :p
Ne kızıyosun hgt kardeş :heyoo:
SercanTurkoz
13-08-2010, 12:51
fiat alıcagıma taş alsaydım daha iyidi :D :D git desen gitmez dur desen durmaz dön desen dönmez :D :P
Benim arabam o bahsettiğiniz değerleri görse 4.5lt , 5.4lt ömür boyu satmam walla :)
takoz gibide görseniz kıymetini bilin :)
SercanTurkoz
13-08-2010, 17:45
Benim arabam o bahsettiğiniz değerleri görse 4.5lt , 5.4lt ömür boyu satmam walla :)
takoz gibide görseniz kıymetini bilin :)
Bizdede sizdeki gibi araba olsa OoOo :))
Arkadaşlar hayatınızda hiç bir fabrikada bir otomobilin baştan sona yapım projesinde bulundunuz mu?
bu mühendisler sizden dahamı az şey biliyorlar ve maliyetler konusunda sizden daha mı az bilgililer?
Geçiceksin o mühendislik olaylarını arkadaşım. Markalar gidip aynı kasa arabaya 1.2 sinden tut 2.5 motoruna kadar geniş motor seçeneği sunuyor. Heleki bazı markalarda 1.4 motorlusu 1.6 motorlusundan çok yakıyo. Bazende 1.6 motorlusu 2.0 motorlusundan fazla yakıyo. Hatta klima açık 4 kişi yokuş yukarı çıkamıyor araba sıfır baskı balata ile. Ama 1.6 olanı çıkıyor. Bunuda düşünmüş dimi mühendis. Sen mühendise yolda kalmasın iyi kötü gitsin ucuz olsun de o sana 900 cc 2 ton arabada yapar.
yol tutuş olarak kötü bir araba değil bravo. Ben çok kez zorladım. Benim arabada esp yok işi abartınca arkayı savurabiliyor. Ama çoğu viraja korkusuz girebiliyorum diyebilirim. Çok zorlamama rağmen 160lik tsi(esp) golfun yol tutuşu benimkine kıyasla daha güven veriyor. ilginctir dün 105tdi golfle kopruden gecerken zıp zıp zıp geçtim. Ne benim arabam nede aynı 160lik golf busekilde zıplatmadı köprüde.
halilcan9455
24-08-2010, 11:06
doğru bir karşılaştırma değil bence
bu şartlar altında Bravo diyorum.