Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : emniyet kemeri değiştirme

karsiyakaliozi
11-08-2010, 10:19
merhaba aracımın standart siyah olan kemerlerini kırmızı renkli olanlarla değiştirmek istiyorum emniyet kemeri mekanizması acılıp değiştirilebilirmi yoksa komple mekanizmamı almak lazım fiyatlar baya ucuk komple mekanizmalarda öneriler :o izmirde bu işi kim yapabilir biligisi olanlar yardımcı olursa sevinirim teşekkür ederim.

Onuralp
11-08-2010, 10:25
Kırmızı kolon bulursan bana da haber ver. :D
Arkadaşım halat ve kolon işi yapıyor yarış kemeri yapılacak malzeme var elimizde fakat ruloya girmek için fazla kalın. Normal emniyet kemeri kalınlığındaki ise bej, gri ve siyah renklerde. Geçen gün 2 rulo kırmızı istedim bordo gönderdiler beni benden aldılar, bakalım öteki partiyi bekliyoruz.

By_HaNNibaLL
11-08-2010, 14:32
Arkadaşım halat ve kolon işi yapıyor yarış kemeri yapılacak malzeme var elimizde fakat ruloya girmek için fazla kalın. Normal emniyet kemeri kalınlığındaki ise bej, gri ve siyah renklerde. Geçen gün 2 rulo kırmızı istedim bordo gönderdiler beni benden aldılar, bakalım öteki partiyi bekliyoruz.

Eğer olursa bende alabilirim foto falan varmi ruloya giriyor mu :D

PaSHa-brk
11-08-2010, 15:49
Eski aracımda Lacivertti,Farklı renk çok güzel duruyor :)

gökan
11-08-2010, 15:57
uzun zamandır aratsrıyrum bankalardakı ınsanları sıraya sokmak ıcın yapılan barıyerlerın kemerı emnıyet kemerının aynısı ve renk renk onların satıldıgı yer bulsam bende degstrmeyı planlıyrum:)

VteC_MaNiaC
11-08-2010, 16:22

bordo benim arabaya güzel olabilir :) uygulamayı kim yapacak ?

Sh4rk
11-08-2010, 17:59
olmusken takata yesılı olsun:icon_tup:

YEY®
11-08-2010, 18:02
Bende arıyorum ama komple parça haricinde çözüme rastlayamadım onlarda zaten deli paralar. Biri çıksa her türlü rengi basarız dese iyi para kazanır gibi geliyor..

Schumi
11-08-2010, 22:45
Yanlız biliyorsunuz yeni araçların emniyet kemerleri aktif gergi sistemi var airbag ile beraber çalışıyor. Otomatik pensioner limi ne diyorlardı tam yazılısı aklımda değil. Birde kemerin ciddi sağlam olması lazım. Öyle insanları sıraya sokmaya yarın bariyerlerden olmaz. He ciddi sağlam bir malzeme olursa iyi birde kemer toplayan adam olursa yaptırılabilinir. Bende farklı bir renk kemer istiyorum.

EREN34
11-08-2010, 22:47
Gri benimki ve siyah olmaması bana yetiyor :)

Safak
11-08-2010, 23:07
İbiza cupra2 de fabrika kırmızı tercih etmiş :D

SifirinciMurat
11-08-2010, 23:09
pert megane rs bulun, turuncu kemerlerine çökün. ha kırmızı ha turuncu ;)

@schumi
pretensioner

Schumi
11-08-2010, 23:15
pert megane rs bulun, turuncu kemerlerine çökün. ha kırmızı ha turuncu ;)

@schumi
pretensioner

Google'a bakmaya üşenmiştim. :D Bu arada Megane RS'lerde turuncu var. Severimde turuncuyu. Ama bütün senelerde turuncu değil galiba.

SifirinciMurat
11-08-2010, 23:17
evet bazılarında turuncu kemer yok, neye göre bilmiyorum. benim clioda da gri kemer var, çabuk kirleniyor.

Onuralp
12-08-2010, 00:10
bordo benim arabaya güzel olabilir :) uygulamayı kim yapacak ?

Kendiniz yaptıracaksınız. Eğer yarış tipi isterseniz de krom bağlantı malzemeleri de bulunuyor.

Onuralp
12-08-2010, 00:11
Yanlız biliyorsunuz yeni araçların emniyet kemerleri aktif gergi sistemi var airbag ile beraber çalışıyor. Otomatik pensioner limi ne diyorlardı tam yazılısı aklımda değil. Birde kemerin ciddi sağlam olması lazım. Öyle insanları sıraya sokmaya yarın bariyerlerden olmaz. He ciddi sağlam bir malzeme olursa iyi birde kemer toplayan adam olursa yaptırılabilinir. Bende farklı bir renk kemer istiyorum.

BMW'nin kemer üreticisi adamlar :D

karsiyakaliozi
12-08-2010, 07:14
yeni kasa corsalarda gsi ya gt sanırım opc nin alt modeli onlarında kırmızı ama tek kemer fiyatı 1000 tl nin ustünde mekanizmayla falan değişiyo baya tuzlu yani

Burak Kasim
12-08-2010, 07:24

Kingpin, biz Turkiyede emniyet kemeri yapioruz, eger kirmizi kayis istiyorsan pm atarsan yardimci olmaya calisirim.

Kataloglardan renklerine bakabilirsin.

http://www.arkpres.com/

Bu arada arkadaslar kemer dikisleri ozel dikis oluyor, iplikleride yurtdisindan geliyor, ondan herhangi bi yere yaptirmayin kotu sonuclar dogurabilir.

M U R A T
12-08-2010, 07:53
peki orjinal kemerler boyanamaz mı

karsiyakaliozi
12-08-2010, 08:16
Kingpin, biz Turkiyede emniyet kemeri yapioruz, eger kirmizi kayis istiyorsan pm atarsan yardimci olmaya calisirim.

Kataloglardan renklerine bakabilirsin.

Bu arada arkadaslar kemer dikisleri ozel dikis oluyor, iplikleride yurtdisindan geliyor, ondan herhangi bi yere yaptirmayin kotu sonuclar dogurabilir.

dostum kemeri makarasından cıkarılıp değiştirilebilirmiyiz mekanizma bozulmadan sorunsuz çalışabilirmi ne dersin dikiş işini bende düşünmüşdüm kim nasıl dikebilir diye çözüm üretememişdim doğru düşünmüşüm demek ki söküp sana göndersek mesala makara ile falan senin fabrikasyon yapma imkanın olabilirmi teşekkür ederim.

Burak Kasim
12-08-2010, 08:36
dostum kemeri makarasından cıkarılıp değiştirilebilirmiyiz mekanizma bozulmadan sorunsuz çalışabilirmi ne dersin dikiş işini bende düşünmüşdüm kim nasıl dikebilir diye çözüm üretememişdim doğru düşünmüşüm demek ki söküp sana göndersek mesala makara ile falan senin fabrikasyon yapma imkanın olabilirmi teşekkür ederim.

Evet kemerinin kayisini degistirebilirsin makarayi bozmadan, daha onceden bikac kisiye yapildi ama biz seri uretim yaptigimiz icin ole araya is almiyoruz genelde.

Alsak bile ucretlendirme Euro hesabindan oldugu icin cok cok ucuz bi maliyet cikmiyor.

150-200 Euro arasinda malzeme ve iscilik tutar heralde komple bi arac icin diye dusunuorum ama tabiki ne kadar metre kayis kullancak ne kadar sure harcancak onunda hesabi onemli tabiki ona gore

fiyatlarda oynama olabilir 3 asagi 5 yukari, onceden yapilan islerden aklimda kalma fiyatlardir bunlarda.

karsiyakaliozi
12-08-2010, 08:40
Evet kemerinin kayisini degistirebilirsin makarayi bozmadan, daha onceden bikac kisiye yapildi ama biz seri uretim yaptigimiz icin ole araya is almiyoruz genelde.

Alsak bile ucretlendirme Euro hesabindan oldugu icin cok cok ucuz bi maliyet cikmiyor.

150-200 Euro arasinda malzeme ve iscilik tutar heralde komple bi arac icin diye dusunuorum ama tabiki ne kadar metre kayis kullancak ne kadar sure harcancak onunda hesabi onemli tabiki ona gore

fiyatlarda oynama olabilir 3 asagi 5 yukari, onceden yapilan islerden aklimda kalma fiyatlardir bunlarda.

sure olarak ne kadar sürer ve tam fiyat verme imkanın varmı yada dikiş konusunu nasıl halledilebilirim senden sadece kayışları alsam kayış maliyeti ne kadar cıkar sonucda atolye işi fabrikasyon gibi olmaz fabrika benim ilk tercihim olur servisde kemerleri söktürür sana kargolarım bana süre ve maliyet konusunda yardımcı olabilirsen teşekkür ederim

Burak Kasim
12-08-2010, 08:56
sure olarak ne kadar sürer ve tam fiyat verme imkanın varmı yada dikiş konusunu nasıl halledilebilirim senden sadece kayışları alsam kayış maliyeti ne kadar cıkar sonucda atolye işi fabrikasyon gibi olmaz fabrika benim ilk tercihim olur servisde kemerleri söktürür sana kargolarım bana süre ve maliyet konusunda yardımcı olabilirsen teşekkür ederim

Sure ile ilgili heralde 3-4 gun icinde hallederiz elimize gectikten sonra.

Fiyat icinde sorarim ama, fiyatta asagi yukari onceki postta soledigim civarlara gelicek.

Ama istersen brkmotorsports@hotmail.com 'a mail atarsan, bende sana geri donmeye calisirim en kisa surede bu konu ile ilgili daha detayli bi bilgi ile.

karsiyakaliozi
12-08-2010, 08:57
tsk ederim mail yolluyorum

gökan
12-08-2010, 09:01
mesela ıkı ön emnıyet kemerını kırmızı yapsak nekadar metre lazım ve fıyat nedır ben bunu kılıtcıye yaptrabılırım sanırım:)

Onuralp
12-08-2010, 13:02

Kolon'un metresi ne kadar? Biraz pahalı geldi eğer elinde varsa pahalı tabi. Eğer yoksa sıfırdan üretim yapılacaksa biraz daha da aşağı çeklirse bir şeyler düşünülebilir.

MeMo
12-08-2010, 14:25
peki orjinal kemerler boyanamaz mı

+ 1... Herhangı bı kumas boyası felan ıse yaramazmı ?

Schumi
12-08-2010, 21:20
206 nın ön 2 kemerini yaptırsak ne kadar tutar. Dikişleri dahil tabiki.

Burak Kasim
12-08-2010, 22:15
Konuyla ilgilenenler mail atarsan herkese yavas yavas yardimci olmaya calisirim.

Kolon'un metresi ne kadar? Biraz pahalı geldi eğer elinde varsa pahalı tabi. Eğer yoksa sıfırdan üretim yapılacaksa biraz daha da aşağı çeklirse bir şeyler düşünülebilir.

Biz eskiden kendimiz uretim yapioduk bu kayislari ama artik yapmanin hic bi anlami kalmadi, yurtdisindan getirmek daha mantikli, fiyatlar ve zaman acisindan.

Eger mail atarsan senin icinde bakabilirim kayis fiyatina, en son yazin basinda Turkiyedeydim kendi aracimiz icin yaris kemeri yaptirdim, ondan kirmizi kayisin oldugunu biliorum,

genelde biz normal araclara yaptigimiz icin kirmizi kullanimiz cok olmuyor, bazen yaris araclari icin istiyorlar sponsor oldugumuz onlar icin ozel yapmak icin almistik kirmizi

kayislari.

ProdriveSTI
05-08-2012, 19:50
Bir güncel çekeyim.

Arkadaşlar corsa'nın emniyet kemerini değiştirmeyi düşünüyoruz.

Lacivert,turuncu vs. farketmez bu konu ile ilgili net bilgisi olup nerelerde satılır veya özel mi yaptırıcaz fiyatı hakkında vs. bilgisi olan var mı ?

GTCihad
10-12-2012, 15:43
HORT ...

Arkadaşlar bildiğiniz üzere sitede metrelik emniyet kemeri satan arkadaşımız var , satılıklar konusunda yoruma girmek istemediğimden aramalarda bu konu çıkınca buraya yazdım.

Anadolu yakasında bu işi kime yaptırabiliriz . 106 GTI'a yaptıracağım sadece ön 2 kemer.

bskone
10-12-2012, 18:09
bir güncelde ben cekiyim bari :D istanbul'da tercihen avrupa yakasında uygun fiyata nerde taktırabiliriz.?

oKsEAt
14-10-2014, 12:08
Yeni konu açmamak adına izniniyle konuyu hortlatmak istiyorum.

Kocaeli ve İstanbul'da kırmızı emniyet kemeri temin eden/montaj yapan var mı ?

Boikot
14-10-2014, 12:30
Kocaeli'de fabrikası var.

Zamanında arkadaşımın CLK'sı için bir tanıdık vasıtasıyla bu fabrikadan tedarik etmiştik.

İletişime geçmekte yarar var.

oKsEAt
14-10-2014, 12:40
Kocaeli'de fabrikası var.

Zamanında arkadaşımın CLK'sı için bir tanıdık vasıtasıyla bu fabrikadan tedarik etmiştik.

İletişime geçmekte yarar var.

Evet, fabrika bana yakın direk giderim hatta :)

gokayy
14-10-2014, 12:50
Böyle birşey var ama işinize yarar mı bilemiyorum ?
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-kirmizi-kusak-emniyet-kemeri-kusagi-alman-mali-5-seritli-180692682/detay

gokayy
14-10-2014, 12:54
Aynı zamanda buda varmış ama DH üyeliğim olmadıgı için PM atamıyorum yenibosnadaki acık adresını veya iletişim no alabilen birisi varsa banada pmlerse sevinirim
http://forum.donanimhaber.com/m_80641263/tm.htm

oKsEAt
14-10-2014, 13:01
Aynı zamanda buda varmış ama DH üyeliğim olmadıgı için PM atamıyorum yenibosnadaki acık adresını veya iletişim no alabilen birisi varsa banada pmlerse sevinirim
http://forum.donanimhaber.com/m_80641263/tm.htm

Dün bu arkadaşa özel mesaj atmıştım ama okumamış halen.

gokayy
19-10-2014, 17:45
Var mı gelişme ?

ceyhun737
19-10-2014, 17:49
Var tanıdık güneşlide bu işi yapıyor biz memnun kaldık

gokayy
19-10-2014, 19:08
Ücreti nedir acaba ? makaralar falanda değişiyor mu ?

Hakan-N
19-10-2014, 20:03
Bende yaptırmak istiyorum varsa yapan bir yer olmadı topluca yaptıralım fiyatı çekeriz aşağıya

gokayy
19-10-2014, 21:11
Bende yaptırmak istiyorum varsa yapan bir yer olmadı topluca yaptıralım fiyatı çekeriz aşağıya
Kesinlikle katılıyorum

ceyhun737
19-10-2014, 23:58
Yarın detaylı sorarım bencede toplu yaptıralım işçiliği başarılı

gokayy
20-10-2014, 08:27
Çingene şekli pazarlık yapabilen bi abimiz görüşsün bence :D

ceyhun737
20-10-2014, 20:35
Kimler yaptırmak istiyor arkadaşlar ona göre konuşacağım?

Hakan-N
20-10-2014, 21:38
Fiyat uygun olursa ben varım

gokayy
21-10-2014, 08:57
Fiyat uygun olursa ben varım

Aynen bende

flexamin
21-10-2014, 09:11
ankara da varsa alıp taktırabileceğim bir yer :) zımba olur

ceyhun737
21-10-2014, 16:16
Istanbulda yer bende Varım 3 kişiyiz

gokayy
28-10-2014, 20:16
eeee bu kadar mı ?

camsemih
28-10-2014, 21:36
hiç umudum yok ama izmirde yapan var mı ? teslim olmadan askerliğe kaşıntı tuttu yaptırıp öyle gideyim :)

TKOSUCU
04-11-2014, 12:41
Gelişme varmı acaba ?

gokayy
04-11-2014, 12:51
Konuşuldu mu ne acaba ?

aybarsdnr
04-11-2014, 17:21
benim elimde kemerim var. montaj için konuşulacaksa ben de dahil olurum

Hakan-N
04-11-2014, 18:20
Kimsede ses yok bnde bekliyorum

gokayy
04-11-2014, 18:22
Kemer + Montaj işini yapabilecek birini tanıyan bilen konuşabilecek kimse yok mu ?

melihyilmaz
04-11-2014, 19:09
Arkadaslar montaj kolay kendinzde yapabilirsiniz. Sadece size lazim olan dikis makinesi gerisi kolay.

aybarsdnr
04-11-2014, 19:18
Arkadaslar montaj kolay kendinzde yapabilirsiniz. Sadece size lazim olan dikis makinesi gerisi kolay.

orjinal mekanizmayı tekrardan toplamak çok zor bir iş. bir çok döşemeci yanaşmadı. orjinal kemeri keselim, üstüne dikelim dediler.

melihyilmaz
05-11-2014, 08:42
öncelikle emniyek kemerini sonuna kadar çekiyosunuz resimde görüldüğü gibi
http://i62.tinypic.com/29yfacz.jpg

emniyet kemerinin geçtiği dönen yeri elinle tutup emniyet kemerini alttan itekliyosun yuvasından çıkarmak için
http://i59.tinypic.com/2n037sm.jpg

daha sonrada çıkardığın kemerin içinde ufak pilastik bi parça var kemer çıkmasın diye bi tornavida yardımıyla onu çıkartıyosun kemer zaten boşa çıkıyo kemeri alttan çekip çıkarabilirsin. önemli olan kemeri çıkardıktan sonra mekanizmayı birakmamak onun için kemeri çıkardığınız yere tornavida veya oraya girebilecek ince uzun bişey koyun ki mekanizma dönmesin.
http://i62.tinypic.com/4lgm5h.jpg

çıkarılan kemeri aynı boyda kesip o plastik girecek yerden dikiyoruz orjinali gibi daha sonra mekanizmanın içinden geçirip aynı şekilde plastiği takıyoruz mekanizma zaten kendini topluyo bukadar basit kendiniz kolayca yapabilirsiniz.

ceyhun737
05-11-2014, 10:30
Arkadaşlar kemer dahil montaj fiyatı 400 tl düşünürseniz toplu yaptırabiliriz bende yaptıracağım önceden de yaptırdık gayet başarılıydı .

ceyhun737
08-11-2014, 17:04
Evet arkadaşlar cevap gelmedi

Hakan-N
10-11-2014, 19:48
zaten max fiyat 400 tl ama bir kaç araba yaptırırsak daha aşağı çekebilirmiyiz?

Ahmet Saraçoğlu
10-11-2014, 19:50
Lacivert varsa bende alabilirim.

aybarsdnr
11-11-2014, 00:08
Evet arkadaşlar cevap gelmedi

sadece montaj fiyatı nedir peki? Fiyat bana pek uygun gelmedi, en azından toplu bir şekilde yaptırılacaksa

ceyhun737
11-11-2014, 00:28
Valla fiyatı biraz daha aşağı çekmeye çalışırım ama kaç kişi yaptırcağı belli olmadan konuşmam saçma olur o yüzden zaten ciddi olanların söylemesini bekliyorum

Hakan-N
11-11-2014, 09:23
Özelden mesaj attım

9parmak
28-11-2014, 14:52
beyler bende vw var bana da uyar kırmızı emniyet kemeri beni de sayın ..

Lee-on!
08-01-2015, 10:46
İstanbulda mutlaka yapabilecek biri vardır. Bir çok araçta hatta 2003 corsalarda ibiza cupralarda görmüştüm... Cesur bir usta bulmanız lazım :D

Lee-on!
08-01-2015, 10:49
Şu mesaj değiştirme şeyi olsaydı iyiydi.
Ekleme: ***** sitede renkli kemer var. metresi 5.5 liraymış. 5 kişilik bir araca ort 17m kuşak gidiyormuş. Bilginize...

Gearbox
25-02-2016, 21:41
Konuyu hortlatayım.

Ankara da bu işi yaptırabileceğimiz bir yer mevcut mu?

AliGizda
07-04-2016, 18:50
Konuyu hortlatıyorum ama bunu öncesinde bir arkadaş nasıl yapacağımızı resimlemiş, şimdi sorum Corsa B GSİ' a kaç metre gider. Hazır mavi bulmuşken kaçırmayayım diyorum.

Bu ilanda metresi 8 TL ama daha ucuzu varmıdır?

Loading site please wait... (http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-ital-renkli-emniyet-kemeri-258528647/detay)

B.Koçer
07-04-2016, 19:14
Konuyu hortlatıyorum ama bunu öncesinde bir arkadaş nasıl yapacağımızı resimlemiş, şimdi sorum Corsa B GSİ' a kaç metre gider. Hazır mavi bulmuşken kaçırmayayım diyorum.

Bu ilanda metresi 8 TL ama daha ucuzu varmıdır?

Loading site please wait... (http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-ital-renkli-emniyet-kemeri-258528647/detay)

Bu arkadaş mavi yok benım elımde dedı pusuda beklıyorum eger varsa lütfen 20 metre yollarmısın bana :)

AliGizda
07-04-2016, 20:26
Bu arkadaş mavi yok benım elımde dedı pusuda beklıyorum eger varsa lütfen 20 metre yollarmısın bana :)

Ne demek kardeşim, şimdi arayıp soruyorum hemen.

bayramoglu
07-04-2016, 20:33
Bunlar nekadar guvenli aklima takildi

AliGizda
07-04-2016, 20:36
Bunlar nekadar guvenli aklima takildi

İlanda tüvtürk onaylıdır diyor ama benimde aklımı kurcalıyor aslında.

bayramoglu
07-04-2016, 20:38
İlanda tüvtürk onaylıdır diyor ama benimde aklımı kurcalıyor aslında.

Devletin resmi kurumlarina cok fazla guvenim kalmadi acikcasi emniyet kemeri sonucta eyvah para etmiyor...

bayramoglu
07-04-2016, 20:39
Edit: saglamligi konusunda guvenilir bir kaynak olursa dusunulebilecek bir urun

Yiğit G.
07-04-2016, 20:39
valla bende isterim kırmızıda mini cooper a bunu takabilecek kişi varmıdır anadolu yakasında ? Zaten cins araç tırstıyorum... Bide ne kadar saglam bu 8 tl ye metresi satılan ürün ? Sonra ön camdan çıkmayak ?

AliGizda
07-04-2016, 21:27
valla bende isterim kırmızıda mini cooper a bunu takabilecek kişi varmıdır anadolu yakasında ? Zaten cins araç tırstıyorum... Bide ne kadar saglam bu 8 tl ye metresi satılan ürün ? Sonra ön camdan çıkmayak ?

Satıcı arkadaşla görüştüm, 350 TL' ye montajı dahil yapıyor. Cumartesi bi aksilik çıkmazsa gidip bakmayı düşünüyorum.

Yiğit G.
07-04-2016, 21:42
Satıcı arkadaşla görüştüm, 350 TL' ye montajı dahil yapıyor. Cumartesi bi aksilik çıkmazsa gidip bakmayı düşünüyorum.

Yeri neresi ? Birde 350 tl 2 kemer mi yoksa arkadakileride yapıyor mu ?

AliGizda
07-04-2016, 21:53
Yeri neresi ? Birde 350 tl 2 kemer mi yoksa arkadakileride yapıyor mu ?

Yer sormadım ama ilanda Bağcılar yazıyor. Evet evet komple fiyatı.

Schumi
07-04-2016, 22:36
Ya ben yaptırdım kaç sene önce. Hatta 1 arabalık ta yedek duruyor kırmızı. Ama çok ağır kemer. Bir süre sonra toplama yapan yay tembellik yapıyor. Güzel toplamıyor. Ben tekrar açtırıp kısalttıracağım. Sanki 250 kiloyuz. O kadar kemere ihtiyaç yok. Oturuş pozisyonum ve kilom ile şuanki kemer ile ön cama kafamı değdirecek kadar uzun.

AliGizda
08-04-2016, 07:16
Ya ben yaptırdım kaç sene önce. Hatta 1 arabalık ta yedek duruyor kırmızı. Ama çok ağır kemer. Bir süre sonra toplama yapan yay tembellik yapıyor. Güzel toplamıyor. Ben tekrar açtırıp kısalttıracağım. Sanki 250 kiloyuz. O kadar kemere ihtiyaç yok. Oturuş pozisyonum ve kilom ile şuanki kemer ile ön cama kafamı değdirecek kadar uzun.

Abi peki kaliteli olup olmadığını nasıl anlayabiliriz?

Yiğit G.
08-04-2016, 20:56
Abi peki kaliteli olup olmadığını nasıl anlayabiliriz?

senin benim anlayabileceğimiz bir durum yok.. Normalde basınç testleri şok basinç testleri gibi testlere tabi tutuluyor kemerler anca öyle kalitesi onaylanıyor... Biz sadece tahmin edebiliriz... Ve ben bu kemerin kaliteli ve saglam oldugunu hiçmi hiç sanmıyorum...

brs852
08-04-2016, 21:08
Bende düşünüyordum değiştirmeyi ama 350 lira çok ya varsın siyah kalsın

AliGizda
08-04-2016, 22:25
senin benim anlayabileceğimiz bir durum yok.. Normalde basınç testleri şok basinç testleri gibi testlere tabi tutuluyor kemerler anca öyle kalitesi onaylanıyor... Biz sadece tahmin edebiliriz... Ve ben bu kemerin kaliteli ve saglam oldugunu hiçmi hiç sanmıyorum...

Abi 350 lirayı duyunca bende bi işkillendim aslında ama bakmakta fayda var, üst postlarda bi arkadaş nasıl değiştirileceğini fotoğraflarla anlatmış. Metresi 8 TL çokta mantıksız değil aslında?

Bende düşünüyordum değiştirmeyi ama 350 lira çok ya varsın siyah kalsın

700 liralardan bahsediyolar normalde, 350 liraya fazla diyosan :)

ckrc
08-04-2016, 22:39
Mukavemet bilen birisi olarak canimi emanet ettigim kemeri
Merter tezgahlarindan almam.

brs852
09-04-2016, 07:45
700 lira iyiymiş valla kendi yapabileceğim bir şeyse yaparım ama onun dışında o kadar para veremem o paraya daha güzel şeyler yapılır

B.Koçer
09-04-2016, 09:18
Mukavemet bilen birisi olarak canimi emanet ettigim kemeri
Merter tezgahlarindan almam.

ben avrupadan almayı dusunuyorum problem olur mu ?

brs852
09-04-2016, 11:39
Kemeri almak sorun değil iyisi kalitelisi hulunur ama benim bir usta bulup nasıl sökülür falan bir incelemem lazım benim arkadaş bir gün kurcalarken mekanizmanın içinde metal makara var toplamaya yardımcı olan dağıldi sonra çıkmacılarda hurdacılarda perişan oldu :)

dragstar
09-04-2016, 16:06
nereden bulabiliriz kırmızı kemeri?

ckrc
10-04-2016, 13:25
ben avrupadan almayı dusunuyorum problem olur mu ?

Gerinim, basinc, zero force member vs. yani emniyet kemeri bir bez parcasi degil, gerinimi kadar sizi hayata baglar cok sunek olursa esner, cama kafa atarsiniz, cok ductile olursa reaction force ile kaza aninda newton kanunlari geregi agirliginiz*anlik ivmeniz kadar size supress yapar.
Ben olsam, mevcut emniyet kemerinin uzerine uygulama yapardim.

DN:cogu terimin turkcesini bilmiyorum, ingilizce okudugum ve calistigim kisilerle ingilizce terimler aracaligi ile anlastigim icin "artiste bak amk iki kelime ogrenmis artislik yapiyor" demeyin lutfen

gökan
10-04-2016, 16:26
350 lıra nedır ya valla para kolay kazanılmıyr hakkkı 100 tl dır

exvitermini
10-04-2016, 16:38
ben zamanında burda satan bi arkadaş vardı ondan metresi 2.5 tl ye 10 mt almıştım.kemerlerimi kendim söktüm gittim iyi bi döşemeciye nasıl yapılacagını anlattım.mekanizmeyı söktük yerine yeni kemerleri taktık.tekrardan kemerleri yerine kendim taktım ustaya sadece 20 tl para vermiştim.yani bana bu işin maliyeti

25 tl kemerler
20 tl işçilik
5 tl kargo
toplamda
50 tl ye mal olmustu.

Ufuk
10-04-2016, 17:27
Benim aklıma şu geldi. Orj kemerlerimizi kumaş boyası ile boyayamaz mıyız ?

2jz
10-04-2016, 19:18
Benim aklıma şu geldi. Orj kemerlerimizi kumaş boyası ile boyayamaz mıyız ?

Kumaş boyası pamuklular içindir. Emniyet kemerinde işe yaramaz :)

Yiğit G.
09-06-2016, 18:30
Bugun yaptırdımn dayanamadım.. Ünal ustanın eline sağlık.

http://i.hizliresim.com/y44mn0.jpg

http://i.hizliresim.com/6nnQ6N.jpg

http://i.hizliresim.com/3ooNRO.jpg

http://i.hizliresim.com/R33X6G.jpg

SinanAdalı
09-06-2016, 19:02
Bugun yaptırdımn dayanamadım.. Ünal ustanın eline sağlık.

http://i.hizliresim.com/y44mn0.jpg

http://i.hizliresim.com/6nnQ6N.jpg

http://i.hizliresim.com/3ooNRO.jpg

http://i.hizliresim.com/R33X6G.jpg

ne kadar tuttu acaba ? Birde yer olarak tarif edebilirmisiniz.. Bende mavi düşünüyorumda.

Yiğit G.
09-06-2016, 19:13
ne kadar tuttu acaba ? Birde yer olarak tarif edebilirmisiniz.. Bende mavi düşünüyorumda.

p.m attım

10 krkter.

B-Devi
10-06-2016, 08:17
p.m attım

10 krkter.

Yakın zamanda ben de düşünüyordum. PM alabilirmiyim :)

gokayy
10-06-2016, 16:45
Bir pm'de ben alabilirsem ?

Yiğit G.
10-06-2016, 23:37
öff atamam o kadar p.m :D Mini Cooper forumunda sizden bahsettiler dedim ordan duydum geldim arkadaşlar yaptırmış , oda 500 normalde , 400 tl ye yaparız dedi.Sizde forum yönlendirdiler dersiniz o fiyatlara yapar.Çok güzel işçiliği hiç sorun yok. 0 (538) 338 83 34 Ünal usta. Yenibosna