Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ezik & göçük düzeltme.

R21TURBO 41
13-08-2010, 23:52
Aracın kaportasında oluşan ezik ve göçüklerin en ufak boya , sökme takma işlemi yapılamdan düzelebildiğini paylaşmak istedim....Yaklaşık 2-3 yıldır bir çok uygulamaya şahit oldum , 5 parça düzeltilip , macunlanıp , boyanması gereken arabanın 1.5 günlük işlemin ardından inanılmaz şekilde sıfır hata ile yapıldığına inanamadım..
Sıfır araç ithalat firmasında çalışan arkadaşlar , stoklanmış araçların üzerine dolu yağması yada galeride satışı tamamlanana kadar geçen süreçte oluşan ufak tefek ezik ve göçükleri şehir şehir gezerek tamir ediyorlar...
Bu güne kadar oldukça pahalı bir işlemdi , artık uygun fiyatada yaptırabiliyoruz , İzmit te uzun zamandır faydalandığımız bu uygulamaya ihtiyacı olan arkadaşlara faydamız olabileceğini düşünerek konuyu açtım....

yucelebeci
14-08-2010, 00:45
benimde var ufak bi göçük bi kere yaptılar hesapta takrar aynı hali aldı

R21TURBO 41
14-08-2010, 04:26
benimde var ufak bi göçük bi kere yaptılar hesapta takrar aynı hali aldı

Çok farklı uygulamalar ile yapanları gördüm , bunun en basiti özel bir slikon sıkıp öpücük ile çektirmek.. Bu şekilde yapıldığında , ezilen bölüm bir süre sonra tekrar içeri göçüyor , ve ne kadar düzeltilsede dikkatli bakıldığında , göçük yada o bölgede yapılan ince kalem işçiliği illa belli oluyor... Geçen sene ilk arabamı götürdüğümde verdiğim paranın yazık olacağını , nihayetinde doğru düzgün bir kaporta boya işlemi yaptıracağımı düşünüyordum , ki kordonlarda ve keskin köşelerde ezikler vardı..Ertesi gün arabamı almaya gittiğimde dumur oldum...

Bu işi yapan adamlarla müşteri ve usta ilişkisinden başka bir yakınlığım yok , yanlış anlaşılmasın... İzmit te çok arkadaşımın , düzeltilip boyanması gereken yada zamanla oluşan taş izleri nedeni ile dalga dalga gözüken kaporta aksamlarını , götürüp yaptırdım , hem ucuz hemde arabanın orjinalliği bozulmuyor...

Bu işi yapan arkadaşlar , şehir şehir gezip firmanın getirdiği sıfır arabaları düzeltiyorlar , işleri bitip İzmit e geldiklerinde ulaşabiliyorum , işten çıktıklarında yada hafta tatillerinde işlemi gerçekleştiriyorlar...