Orijinalini görmek için tıklayınız : Şaşırtıcı...? Bu Nedir?
duzelmistir silinebilir;)
şaşırtıcı olan ne anlamadım katalızor arabanı sıkıyormus cıgerını açmışsın arıza ısıgı oksıjen sensoruyle alakası olmasın headers felan
cigeri açtık oksijen sensörü yerine takılı sorun büyük ihtimalde o ama bi konu'da okudugum araç p28+harness+dist. yazılım ile 7500de kestigini okudum bu stock'la bunu yapması normalmi 1.4is?
arıza kodunu sebebini öğrenmek için arabayı bilgisayara bağlat serviste çıkar derdi.,ayrıca
filtreyi boğazdan uzaklaştır öyle olmaz sıcak çekiyor araba, oksijen sensörünü söktür bi temizlesinler veya yenile, bujilerini değiştir orjinal tak.
kanka bujiler orjinal arıza kodu oksijen sensörünü gösteriyor dedigin gibi temizletip ve pc'ye baglatmak şart ama kesicinin okadar artması garip.. saol önerin için:icon_tup:
arıza kodunu sebebini öğrenmek için arabayı bilgisayara bağlat serviste çıkar derdi.,ayrıca
filtreyi boğazdan uzaklaştır öyle olmaz sıcak çekiyor araba, oksijen sensörünü söktür bi temizlesinler veya yenile, bujilerini değiştir orjinal tak.
1.4 7200 de kesıyr sen 75oo dıye okuysun onu bence:)
1.4 7200 de kesıyr sen 75oo dıye okuysun onu bence:)
zorlayınca 7400:cool:
Şöyle bişey olabilir tıkalı kat vs.vs. 6500 de beyin otomatik kesiyordur şimdi rahatladı dönüyorsun. ayrıca benim bildiğim
Redline : 6800 RPM
Fuel cut: 7200 RPM
7500 dönmüyordur.
LightSide
14-08-2010, 23:16
Katın ıcını bosaltıp taktıysan sensor yanıltıcı kullanman gerekır arıza ısıgı ıcın.
zorlayınca 7400:cool:
cok zorlama vtec deılkı bu:)
saolun beyler ilgi için ilk iş yazılıma sokmak ışık mışık dagıtıcam:)) 7500'üde video koycam :p
p2y tipi 2 soketli ecularda kesici 6950
99 tipi obd2 1.4 islerde 7200
bu durum normal o2ler de farklı arıza yakması da normal
99lar cıft sensor dıye genelde bırınden yakıyor ya
ERkut 205
15-08-2010, 09:50
Arıza ışığı muhtemel kat iptali ile alakalıdır.
Çok emin olmak için yetkili bir yere göster. Bunun dışında ters bir durum yok gibi.
BAHADIR24
15-08-2010, 11:08
99lar cıft sensor dıye genelde bırınden yakıyor ya
:D:D:D
kamer benim arabadan biliyor makyajlıların sorunlarını:D 3 senedir o2 den arıza demirbaş oldu 99 is de
bu arada 7500 olayında bir karışıklık var;)
arıza yakınca rotara almıyormu hondalarda
sorun büyük ihtimal yazılımla ve o2 ile ilgili.. buarada araç 10gun sonra sohc vtec oluo emme manifold gaz kelebegi benzin rayı harness+p28+rektifiyeli d15 üst kapak+selenoid fuat tarafından temin edilmiştir. birtek conta kaldı onuda bugun yarın halledicem erkut tarafından:) yukarda yazılanalarda mevcut bu şekilde iyi bi tune'la araç kaç hp verebilir? bolt-on turbo kit ile 0.7bar da basarsam kaç hp verir bilginiz varmı?:(
Yaptığın uygulamalardan sonra yanmayan arıza ışığı bir anda yanmaya başladı ise o2 sensörü ile ilgili bir sıkıntı olması muhtemeldir. Sensörün bir anda bozulma olasılığını bir köşeye bırakırsak orjinal değerden farklı bir değer okuması sebebi ile hata vermesi olasılık dahilinde. Bunun çözümü için de yanıltıcı ( oksijen sensörünün girebileceği boyutta içi boş yuvarlak demir parçası ) kâfidir.
Honda almaya niyetlendiğin dakika söyledim dimi sana girme bu işlere boktur diye. Mesajını aldım yoğunluktan cevap yazamadım fuatla bu konuları detaylı konuş bi dünya araba parçaladı en iyi o bilir tesisatını ecuyu falan.
Honda almaya niyetlendiğin dakika söyledim dimi sana girme bu işlere boktur diye. Mesajını aldım yoğunluktan cevap yazamadım fuatla bu konuları detaylı konuş bi dünya araba parçaladı en iyi o bilir tesisatını ecuyu falan.
konuşuyoruz kanka saolsun erkut'ta kıbrıstan fuat'ta sende yardımcı oluosunuz...
ay sonunda herşeyi bitmiş olcak işllh şu ucusları bitirimde:ofk:
araçı en kısa sürede projeler bölümünde görmek dileği ile benimle ilgilendiğim bi proje yakından takip edicem.
hayırlısı olsun arkadaşlar
YunusCan
16-10-2010, 12:39
kat tan dolayı diye düşünüyorum arıza ışıgının yanmasıda kattan dolayıdır. onun için sensör yanıltıcısı var onu uyguluyorlar sorun kalmıyor bildigim kadarıyla...
Şimdi bizimkilerde Kat iptali headers falan yaptığımızda yanıltıcımı koyucaz illaki arıza ışığı için.
YunusCan
16-10-2010, 15:55
evet bazı araçlarda servis ışıgı yakmıyor onlara gerek yok ama bazı arabalarda kat iptal olunca servis ışıgını yakar. onuda yanıltıcıyla önlüyorlar...