Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lüleburgaz Roll Day Videoları ''15 Ağustos '10 ''>>>>>>>>

Ek.Civic_Spoon
16-08-2010, 15:33
Çok zevkli bir geceydi güzel zevkli denemler oldu , çorlu , edirne ve istanbuldan gelen tüm arkadaşlara teşekkürler tekerlerine sağlık .. :D

SPECLER :
SS rs : cai, 51mm egsoz
YC rs : cai, 61mm egsoz, superchips
Cooper_S : cai, egsoz, kasnak , headers
LR 306 gtı : cai, 61 mm egsoz
SS 306 gtı : Filtre
FD 306 gtı : cai egsoz (bildiğim kadarıyla : ama katalizötörün yerinde olduğunu söyledi arkadaş yanlış olmasın )
CRX : cai, egsoz (bildiğim; extra bişi varsa sahibi yazar buraya )

SS rs (camcar) vs. YC rs (video linkinde yanlışlıkla yc rs yerine PY rs yazıldı kafa karıştırmasın )

http://www.streetfire.net/video/ss-clio-rs-vs-py-clio-rs_2048919.htm

SS rs (camcar) vs. YC rs

http://www.streetfire.net/video/ss-clio-rs-vs-py-clio-rs-roll_2048966.htm

SS rs (camcar) vs. YC rs vs. Cooper-S

http://www.streetfire.net/video/ss-clio-rs-vs-py-clio-rs-vs-coopers_2048968.htm

SS rs (camcar) vs. YC rs vs. Cooper-S

http://www.streetfire.net/video/ss-clio-rs-vs-yc-clio-rs-vs-coopers_2048972.htm

SS rs (camcar) vs. CRX (görüntü çok net değil ama kusura bakmayın )

http://www.streetfire.net/video/ss-clio-rs-vs-crx-roll_2048976.htm

SS 306 gtı (camcar) vs. LR 306 gtı vs. 306 GTI

http://www.streetfire.net/video/ss-306-gti-vs-lr-306-gti-vs-306-gti_2049021.htm

SS 306 gtı (camcar) vs. LR 306 gtı vs. 306 GTI

http://www.streetfire.net/video/lr-306-gt-vs-ss-306-gt-vs-306-gt_2049020.htm

İyi Seyirler Arkadaşlar......... ;)

Resimler :

http://i1008.hizliresim.com/2010/8/16/3040.jpg
http://i1008.hizliresim.com/2010/8/16/3064.jpg
http://i1008.hizliresim.com/2010/8/16/3068.jpg
http://i1008.hizliresim.com/2010/8/16/3072.jpg
http://i1008.hizliresim.com/2010/8/16/3076.jpg

halilkarakas
16-08-2010, 16:06
51 düz boru yed egzos bide ramo si stylaa *** borusu filtre kiti :D

benim bi rs le var diğerleri nerde bea :D

3 tane gti kalkan vidyo nerdee

Ek.Civic_Spoon
16-08-2010, 16:10
51 düz boru yed egzos bide ramo si stylaa *** borusu filtre kiti :D

benim bi rs le var diğerleri nerde bea :D

3 tane gti kalkan vidyo nerdee

bende olanlar bunlar dostum ben ilk rs lerde video çektim dönüşte gtı ları çektim siz giderken çok denediniz sizide çeken vardır mutlaka eklerler buraya videoları ;)

halilkarakas
16-08-2010, 16:13
bende olanlar bunlar dostum ben ilk rs lerde video çektim dönüşte gtı ları çektim siz giderken çok denediniz sizide çeken vardır mutlaka eklerler buraya videoları ;)

inşallah silmemişlerdir yada çekmişlerdir :D

FeaTuRiNG
16-08-2010, 16:15
RS videolarında korna yok : ) ikiside çalışmıyor : ) 1 - 2 - 3

halilkarakas
16-08-2010, 16:18
4 dakkalık 306 lar vidyosunda 3.45 saniye iyiymiş :D

Ek.Civic_Spoon
16-08-2010, 16:21
4 dakkalık 306 lar vidyosunda 3.45 saniye iyiymiş :D

zuhaahaa :D:D:D en çok ona güldüm zaten :D

kutsal
16-08-2010, 17:09
hıcbırının korna çalma alışlkanlığı yok yada 1. kornada kopup gıtmelerı yokmu ölduruyo benı:)

halilkarakas
16-08-2010, 17:10
aynen yaaa adam basıyo gaza gidiyo sonra yetişip geçiyorum olcak iş değil :D

Ek.Civic_Spoon
16-08-2010, 17:15
hıcbırının korna çalma alışlkanlığı yok yada 1. kornada kopup gıtmelerı yokmu ölduruyo benı:)

adama hızlan biraz devir yükselt diorum adamlar basıoz zannedio haydiii hepsi gazlıoo.. :D:D ne makara oldu yaa :D

halilkarakas
16-08-2010, 17:16
adama hızlan biraz devir yükselt diorum adamlar basıoz zannedio haydiii hepsi gazlıoo.. :D:D ne makara oldu yaa :D

belki bundan dolayı geçtim ben :D :D olabilir :D

kutsal
16-08-2010, 17:30
halıl tmm be olum sende cok dıllendırıyon olayları :) gectın bısey demedıkkte mesajın ıcerığıne cvp veremyon gectım demekten...

halilkarakas
16-08-2010, 17:37
halıl tmm be olum sende cok dıllendırıyon olayları :) gectın bısey demedıkkte mesajın ıcerığıne cvp veremyon gectım demekten...

kanka şaka yapıorum ....laf olsun hesabı ...geçmek geçilmek problem değil anlamadın sen beni :) bu son yorumum bi daha bişey yazmicam :eek:

Focus4171
16-08-2010, 18:22
SSclio ile crx videosunda geçen clio değilmi arkadaşlar??sanırım gecenin en hızlısı clio'ydu :) ama son videolarda geçilmiş onada anlam veremedim?yavaşlama söz konusumu?işin aslını bilen arkadaşlar size zahmet açıklasa merak ettimde ;)

Ek.Civic_Spoon
16-08-2010, 18:26
SSclio ile crx videosunda geçen clio değilmi arkadaşlar??sanırım gecenin en hızlısı clio'ydu :) ama son videolarda geçilmiş onada anlam veremedim?yavaşlama söz konusumu?işin aslını bilen arkadaşlar size zahmet açıklasa merak ettimde ;)

iki tane SS plaka var birisi clio rs birisi 306 gti sondaki videolarda SS 306 gti dan çekiliyor kamera zaten o gece rs i geçen çıkmadı

cooper s crx denemesindede cooper s geçti zaten yani crx gti ları geçti sadece yanlışlık olmasın :)

hotsauce
16-08-2010, 18:48
Cok guzel bı geceydı gelen tum arkadaslara tesekkur ederız gecenın surprızı crx oldu:D

kutsal
16-08-2010, 18:52
ibo her yorumun sonunda nedne yanlıslık olmasın yazıyon :)yok halo yaz be olum ayıpsın ona bısey dedığım yok gectın tabıkı de deneme vıdolarında öndeyken barız gecılme varsa hepsınde gaz kesme vardır cunku kalabalık olduğu ıcın sureklı önumuzde arabalr oluyodu nedenıde o

OverDose
16-08-2010, 19:26
Gelenn arkadaşların hepsine çOK tesekkür ederiz mükemmel bi gece yasandıı. Ulann kutsall aksam aksamm sıctım burada altıma gülmekten :D

ramo si
16-08-2010, 20:16
yürrüü bee burqazz:D:D eğlencelı qeçmış elemedım ınş. bıdakı sefere:D:D benım crx baya elalleşmı:şşş:D:D

ramo si
16-08-2010, 20:17
qecenın en pılot adamı okanmış qene:D:D

Focus4171
16-08-2010, 20:19
iki tane SS plaka var birisi clio rs birisi 306 gti sondaki videolarda SS 306 gti dan çekiliyor kamera zaten o gece rs i geçen çıkmadı

cooper s crx denemesindede cooper s geçti zaten yani crx gti ları geçti sadece yanlışlık olmasın :)

şimdi anlaşıldı durum sağolasın :) iki tane SS plaka varmış ondan karıştırdı durum...son videoda yine clioda sandım camerayı o yüzden sordum. clioyuda tebrik ederim bu arada iyi iş çıkarmış ;)

BoraRS
16-08-2010, 20:28
Okanın RS yine gecenin galibi gelmiş. Okan bu sefer kaç kutu Efes Extra attın :hehe:

Maşallah SS RS' e ve diğer tüm araçlara.

1998 yılında ilk Clio 1.8 RSI' ımı aldığımda CAI ve egzoz ikilisi ile draglara katılmış ve 2 tane 306 GTI' yı elemiştim. O zamanlar filtre egzozlu 106 GTI' ları 2 boy civarı dragda geçiyordum. Birgün kırmızı bir Rex geldi. Elemanı hiç tanımıyordum. Kalkmak istedi. Seve seve dedim çünkü geçeceğime çok emindim. O zamanlar 130 beygir Civic DOHC si' ları rahat tepeliyordum. Rex' i de onlardan sanmıştım :D Sen misin sanan :D

Sonuç daha 1. viteste 2 boy 3. vitese attığımda aramızda 4 boya yakın fark vardı ve açılarak devam ediyordu. Resmen tecavüze uğramıştım :hehe:

Bu Rex bana bir an bu anımı anımsatıverdi. İyi halt etti :hehe:

Kocaman Maşallah Rex' e ve sahibine.

Cliosportve
16-08-2010, 20:50
SS gene ayırıyor gene ayırıyor :)
Okanı yürekten tebrik ediyorum
Lüleburgaza kadar git Okan orda beklesin göbeğini kaşıya kaşıya vay bee :)
306 ların hangisinin ne olduğunu tam çözemedim FD hangisi ? sarı barzo ışıklı mı ? :)

BoraRS
16-08-2010, 21:26
Selçuk barzo ne la :hehe:

OverDose
16-08-2010, 23:25
Aynen sari isikli fd eski haline gore cok iyi gidiyor fd Bayagi duzeltmis aracini Masallah butun araclarA

halilkarakas
17-08-2010, 00:34
Okanın RS yine gecenin galibi gelmiş. Okan bu sefer kaç kutu Efes Extra attın :hehe:

Maşallah SS RS' e ve diğer tüm araçlara.

1998 yılında ilk Clio 1.8 RSI' ımı aldığımda CAI ve egzoz ikilisi ile draglara katılmış ve 2 tane 306 GTI' yı elemiştim. O zamanlar filtre egzozlu 106 GTI' ları 2 boy civarı dragda geçiyordum. Birgün kırmızı bir Rex geldi. Elemanı hiç tanımıyordum. Kalkmak istedi. Seve seve dedim çünkü geçeceğime çok emindim. O zamanlar 130 beygir Civic DOHC si' ları rahat tepeliyordum. Rex' i de onlardan sanmıştım :D Sen misin sanan :D

Sonuç daha 1. viteste 2 boy 3. vitese attığımda aramızda 4 boya yakın fark vardı ve açılarak devam ediyordu. Resmen tecavüze uğramıştım :hehe:

Bu Rex bana bir an bu anımı anımsatıverdi. İyi halt etti :hehe:

Kocaman Maşallah Rex' e ve sahibine.

şakaya alınmayacak araba rex :)
çok sağol abicim iyi dileklerin için :heyoo:
sana kesin korhan abi (crx-power) denk gelmiştir :D

FD306
17-08-2010, 00:53
Valla ben kendi adıma mükemmel eğlenceli bi akşam yaşadım.306 ların 3 üde neredeyse denk gidiyor denebilir ama bir türlü sağlıklı bir kalkış yapamadık ona yanarım:) birde 7 bin çevirmem zararmış onuda öğrenmiş oldum ben bu sayede.
Kutsal-Anıl ve diğer arkadaşların hepsi çok iyi karşıladılar bizi.Arabamı ilk aldığımdan bu yana 10 boya yakın iyileşmiş olduğunu gördüm.ettiğim masraflar boşa gitmemiş.Bu arada aracımda katalizör dahi duruyor bir tek filtre var birde monifolddan bir hava kaçağı var sanırım üst devirlerde.Günün saplantı aracı bana göre crx di yana yakıla geçiyor araç valla çok pis tebrik ederim kendisini.Ama birdahakine KGS dolu gelelim diyorum ve 3 kornayla ayrılıyorum:)

halilkarakas
17-08-2010, 01:13
Valla ben kendi adıma mükemmel eğlenceli bi akşam yaşadım.306 ların 3 üde neredeyse denk gidiyor denebilir ama bir türlü sağlıklı bir kalkış yapamadık ona yanarım:) birde 7 bin çevirmem zararmış onuda öğrenmiş oldum ben bu sayede.
Kutsal-Anıl ve diğer arkadaşların hepsi çok iyi karşıladılar bizi.Arabamı ilk aldığımdan bu yana 10 boya yakın iyileşmiş olduğunu gördüm.ettiğim masraflar boşa gitmemiş.Bu arada aracımda katalizör dahi duruyor bir tek filtre var birde monifolddan bir hava kaçağı var sanırım üst devirlerde.Günün saplantı aracı bana göre crx di yana yakıla geçiyor araç valla çok pis tebrik ederim kendisini.Ama birdahakine KGS dolu gelelim diyorum ve 3 kornayla ayrılıyorum:)

kgs olayı bitirdi beni aga yaaa :D neyse bende gelirken alırım baride patates olmayalım gişelerde :D

Selcuk_RoL
17-08-2010, 01:22
bütün araçlara maşşallah

ahop
17-08-2010, 08:05
Güzel gece olmus keske gelebilseydim:D neyse bidaki sefere geliort+m kacmaz :d maşallah araçlara

Cliosportve
17-08-2010, 08:57
Selçuk barzo ne la :hehe:

Orjinal leş sarısı :hahaha:

Time-R
17-08-2010, 09:00
Super bir gece olmus, aranizda olmak guzel olurdu :)

ToNy
17-08-2010, 09:04
YC RS de baya iyiymiş...

Cliosportve
17-08-2010, 09:12
Evet YC de Bakımları yapılıyor denilmişti
Superchipsin yararını görmüş olduk
Okanlan Beraber daha nereye kadar stock stock tutuncaz bekliyorum :)

fsunnetci
17-08-2010, 09:14
O kadar araba oraya gidilmiş iy güzel maşallah kazasız belasız bir gece geçirmissiniz ama video çekimleri çok vasat neyin ne olduğu zor belli oluyor birdahaki sefere daha aydınlık bir çekim olur umarım...
Ramo senin memlekette sen yoksun nasıl oluyor:D
Halil bakıyorumda CRX'in maşallahı var Ramazan ayının bereketi sanırım çoşmuş yine:p

Ek.Civic_Spoon
17-08-2010, 09:39
O kadar araba oraya gidilmiş iy güzel maşallah kazasız belasız bir gece geçirmissiniz ama video çekimleri çok vasat neyin ne olduğu zor belli oluyor birdahaki sefere daha aydınlık bir çekim olur umarım...
Halil bakıyorumda CRX'in maşallahı var Ramazan ayının bereketi sanırım çoşmuş yine:p

denenen otoban yolunun büyük bir kısmı ışıksız olduğu için çekimler net olmadı bidahaki sefere flaşlı bi video kamera bulucaz inşallah.. ;)

Cliosportve
17-08-2010, 09:47
Senin arabayı göremedik EK ?İstekliydin okadar

Ek.Civic_Spoon
17-08-2010, 09:51
Senin arabayı göremedik EK ?İstekliydin okadar

benim dengimde araç yoktu olsaydı hazırlıklıydım ;)

som306
17-08-2010, 10:02
Allah aşkına 306'lar 2. vites 30da filanmı basıyor:) 2. vites bitmek bilmiyor

Alicanrs
17-08-2010, 13:47
:D:D korna çalışmıo benimde çalışmıo dio ahahahah :D:D olm gidin kornalarınızı yapın lan :D:D YC'ye benim otto yaramamış ahaha:D

OverDose
17-08-2010, 13:50

alt devirde bastık üst devirde buradaki video 1 tane aslında 306 ların cok videosu varda istanbula gitti bir ara heopsini yukleyecegız insalah

BoraRS
17-08-2010, 14:13
:D:D korna çalışmıo benimde çalışmıo dio ahahahah :D:D olm gidin kornalarınızı yapın lan :D:D YC'ye benim otto yaramamış ahaha:D

Sen olayı anlamadın kornayı da iptal ediyorlar araç daha da hafiflesin diye. Yakında rollere vuvuzela ile gidecekler zart zart zart devam :hehe:

FeaTuRiNG
17-08-2010, 14:13

komşu ottodan memnunum ben : ) yaramasın gerekirse: )

ramorex
17-08-2010, 14:50

@halil
abi valla çok karanlıktı yaa bide farlarımı kapadım ramorexle zor gördük yolu :D
bi daha olursa eğer bende camera götürcem daha güzel çeker inşallah...
annannem hafız ona okuttum arabayı fatih abi :D

Alicanrs
17-08-2010, 15:17
Sen olayı anlamadın kornayı da iptal ediyorlar araç daha da hafiflesin diye. Yakında rollere vuvuzela ile gidecekler zart zart zart devam :hehe:

aahaha :D:D:D

komşu ottodan memnunum ben : ) yaramasın gerekirse: )

=) daha iisi olcak inş =)

halilkarakas
17-08-2010, 15:20

alt devirlerim benim kötü kafa kafaya gidiyoruz 3 ün sonuna kadar 50 de falan bastığımızda...ama 2 de bastığımızda ben geçiyorum birazcık...inanmıyosan gel göstereyim sana ;)

iynn-RS
17-08-2010, 15:49
Crx gercekten guzel gıtmıs maaşallah.

YC Rs in sahıbı vıtes atma devrını ıyı ayrlar ve daha hızlı vıtes atarsa SS i geçer bence.

mmustu
17-08-2010, 15:49
ooo ibooooo hoşgeldinn :D

kutsal
17-08-2010, 16:10
Crx gercekten guzel gıtmıs maaşallah.

YC Rs in sahıbı vıtes atma devrını ıyı ayrlar ve daha hızlı vıtes atarsa SS i geçer bence.

benim görüşüm yc rs in sahibi çok güzel vites atıyor.. ;)

iynn-RS
17-08-2010, 16:29
ooo ibooooo hoşgeldinn :D

hoşbulduk:D

benim görüşüm yc rs in sahibi çok güzel vites atıyor.. ;)

saygı duyarım;)

ahop
17-08-2010, 17:03
Yc guzel vites atiyor videolardanda belli zaten daha napsın :)
izlediğim kadarıylada ss rs e bukadar tutunan rs te pek yok bence yc çok güzel yürüyor 1-2 videoda kafakafaya gidiyor daha napsın yazılımlada bence oynamasın superchips gayet iyi gibi wimmer lı rs daha kötü yürüyor

Shellkolik
17-08-2010, 17:26
burgaztuning tayfası iş başında ha güzel gece olmuş sitenizdende takip ediyoruz ilgiyle lüleburgaza helal olsun valla :D birdahakine ordayız inş

kutsal
17-08-2010, 17:33
herzmn beklerız kolik arkadasım eğlencelı vakıt gecırebılıyoruz kavgasız gurultusuz önemlı olanda bu ahop bu arada yc de gayet ıyı yuruyopr yanı ss e tutunması mutunması bılmem basarılı bır araç ama ss ler fena ssler fena puhahahaha

ahop
18-08-2010, 00:04
ss ler fena :D

Alicanrs
18-08-2010, 01:31
ahahaha şu ss le bende denicem bakalm yc benim elimden geçti hll'de çok sevdiğim birisi okana çok yakın gidiosa okanın haline way diorm ben atsın çöpe :D:D

Alicanrs
18-08-2010, 01:32
Yc guzel vites atiyor videolardanda belli zaten daha napsın :)
izlediğim kadarıylada ss rs e bukadar tutunan rs te pek yok bence yc çok güzel yürüyor 1-2 videoda kafakafaya gidiyor daha napsın yazılımlada bence oynamasın superchips gayet iyi gibi wimmer lı rs daha kötü yürüyor

wimmerlı kötümü yürüo :D:D superchips wimmer farkını yakında görceksiniz etiketli halini

BoraRS
18-08-2010, 07:22
wimmerlı kötümü yürüo :D:D superchips wimmer farkını yakında görceksiniz etiketli halini

Bak bak havalara bak :D

FeaTuRiNG
18-08-2010, 07:26
dün yine denedik SS le, sonuçlar aynı : ) bide ufak sıkıntı çıktı benim araçta .. hallediciz....

ahop
18-08-2010, 08:18
ahahaha şu ss le bende denicem bakalm yc benim elimden geçti hll'de çok sevdiğim birisi okana çok yakın gidiosa okanın haline way diorm ben atsın çöpe :D:D

YC kötümü yürüyor ki

Cliosportve
18-08-2010, 08:33
SS e bu kadar tutunabilen araç var hatta geçende var...
SS gerçekten inanılmaz performanslı bir araba
Kendine iyice güvenmeyen RS çiler bence SS le denememeli :)
Okan gerçekten Prof. olmuş bu işte bi hatana bakar ayırması :)

FeaTuRiNG
18-08-2010, 08:43
SS e bu kadar tutunabilen araç var hatta geçende var...
SS gerçekten inanılmaz performanslı bir araba
Kendine iyice güvenmeyen RS çiler bence SS le denememeli :)
Okan gerçekten Prof. olmuş bu işte bi hatana bakar ayırması :)

kendine güvenmeyen RS çi ben oluyom sanırsam : ) ) Ben çorluda oturuyorum, bana en yakın RS, SS RS.... Şuan çorluda eski LZ112 RS var, ama rodajda suan. Bende gidip onunla deniyorum, geçmeye gitmiyorum zaten... Ama okan derse benzine yazık o ayrı:)

Alican komşum İstanbulda, Onunlada da deneyebiliriz ama ruhsat sıkıntım var suan o nedenle İST de denemiyorum....

Bide son denemelerde hiç tutunamadım(videoları koyarlar bugün), onuda belirteyim...Acemilikte var bende biraz..

Cliosportve
18-08-2010, 08:52
kendine güvenmeyen RS çi ben oluyom sanırsam : ) ) Ben çorluda oturuyorum, bana en yakın RS, SS RS.... Şuan çorluda eski LZ112 RS var, ama rodajda suan. Bende gidip onunla deniyorum, geçmeye gitmiyorum zaten... Ama okan derse benzine yazık o ayrı:)

Alican komşum İstanbulda, Onunlada da deneyebiliriz ama ruhsat sıkıntım var suan o nedenle İST de denemiyorum....

Bide son denemelerde hiç tutunamadım(videoları koyarlar bugün), onuda belirteyim...Acemilikte var bende biraz..

Bende 7 sene Çorluda kaldım Şimd. İStanbul Bakırköydeyim
Alicana diyoruz 182liği getir yok YC yi getir yok Kendi arabanı getir diyoruz ortadan kayboluyor yani Sizdede suç yok Bağlantıda KITLIK var !...

FeaTuRiNG
18-08-2010, 08:55
Alicana diyoruz 182liği getir yok YC yi getir yok Kendi arabanı getir diyoruz ortadan kayboluyor yani Sizdede suç yok Bağlantıda KITLIK var !...

Alican saolsun çok soyledi bana gel toplanıyoruz, ben gelemedim: ((toplandınızmı bilmiyorum ama) bide suan ruhsat sıkıntım var(araç trafikten men görünüyor), o nedenle istanbulda dikkat ediyorum.

Cliosportve
18-08-2010, 09:09
Alican saolsun çok soyledi bana gel toplanıyoruz, ben gelemedim: ((toplandınızmı bilmiyorum ama) bide suan ruhsat sıkıntım var(araç trafikten men görünüyor), o nedenle istanbulda dikkat ediyorum.

Kendisi gelemiyor Daha 1 hafta başımın etini yedi bakımları yaptırıyorum yok öyle yok böyle en son geçen hafta arıyoruz kayıplarda telefonlar kapatılıyor sonra ....
Neyse yav sağlık olsun Ruhsat işi senin harbiden sarpa sardı
Üzerine alamadın mı durumlar nedir ? Neyde sıkıntı yaşıyorsun ...

ahop
18-08-2010, 09:21
YC ile UR denemesinin videosu yokmu ki

FeaTuRiNG
18-08-2010, 09:54
Kendisi gelemiyor Daha 1 hafta başımın etini yedi bakımları yaptırıyorum yok öyle yok böyle en son geçen hafta arıyoruz kayıplarda telefonlar kapatılıyor sonra ....

Noter satışı gerçekleşti, sonra 15 gün içinde ben gidip trafiğe ruhsatı çıkarmadım. Postaya verdiler.. Posta gelmedi , PTT'de yok, muhtara bile baktım..yok.. işlerim çok yoğun, bir gün ayırıp çözcem bu işi kısmetse... Şu an arabayı süresi geçmiş gecici belgeyle sürüyorum.. Cezası bağlama + yaklaşık 700 TL

FeaTuRiNG
18-08-2010, 09:56
YC ile UR denemesinin videosu yokmu ki

video yok malesef.

BoraRS
18-08-2010, 10:22
Bu YC kimin eski arabasıydı? Eski plakası neydi? Hangi şehirden gitti?

Cliosportve
18-08-2010, 11:02

Tekirdağda sürekli kapalı garajda muhafaza edilen ledli stopları olan vardı
Hatta farklı değişik jantları vardı
Benim bildiğim o araba bu araba
Çünkü YC Tekirdağdan alınıp Çorluya götürüldü ...

ukku
18-08-2010, 11:28
siz alicanı geçemiyorsunuz, bi de bana kaldırıyordunuz :)
sözüm selçuk'a :P

Cliosportve
18-08-2010, 11:38

Ataşehirde 4. vitesi bitiremeden kalabalık yollarda yapılan sağlıksız 2 rollingten bunu çıkardıysan sözün bana gelmez ...
Araba o gün hem stop ediyor hemde vitesleri atamıyordum bahanem yok trafikte gırla doluydu zaten bir daha tövbe Ataşehir
Adamı trakya yollarına çağırıyoruz gelmiyor
Oda biliyor finali :)

ukku
18-08-2010, 11:55
Ataşehirde 4. vitesi bitiremeden kalabalık yollarda yapılan sağlıksız 2 rollingten bunu çıkardıysan sözün bana gelmez ...
Araba o gün hem stop ediyor hemde vitesleri atamıyordum bahanem yok trafikte gırla doluydu zaten bir daha tövbe Ataşehir

Alican senle denemelerinde 1.6 enjektörü ile yürüdüğünü söyledi mi peki :)

FeaTuRiNG
18-08-2010, 11:59

araç 3-4 senedir çorluda(umut diye bir arkadasındı).. plakasıda aynıydı... değişiklik yapmadan plakayı ben aldım... araç ama rollere katılmıyordu bildiğim kadarıyla.. sağlam tesisat vardı...

ledli stoplu olan..ben söktüm onları...

Cliosportve
18-08-2010, 12:00

1.6 enjektörleri bizim arabalara uymaz diye tahmin ediyorum
Madem iyileştirmeler yapıldı
Neden gelmiyor anlam veremedim ?
Çok kızgınım ona

FeaTuRiNG
18-08-2010, 12:01

biz trakya otobanında yaptık 2seferde, çok rahat ve tehlikesiz...

ahop
18-08-2010, 12:04
evet bencede trakya yolları gayet güzel geniş ve boşmuş Ataşehir de kendinizi riske atıp makaslara gireceğinize 20-30 TL fazla yakacaksınız diye kendinizi tehlikeye atmayıp trakyaya çıkın derim istanbuldakiler için

ahop
18-08-2010, 12:07

o enjektörü kim nasıl hangi akla hizmet taktıysa tebrik etmek düşer 1.6 enjektörü dahamı iyi götürüyor ?

Cliosportve
18-08-2010, 12:10
1.6 enjektörü takılamaz uymaz diye tahmin ediyorum onların enjektörleri bizimkilerden çok farklı diye biliyorum....

ukku
18-08-2010, 12:10
Çok kızgınım ona

o enjektörü kim nasıl hangi akla hizmet taktıysa tebrik etmek düşer 1.6 enjektörü dahamı iyi götürüyor ?

1.6 enjektörü cuk diye uyuyor..
bana enjektörleri temizletmeye geldi, enjektörcüde çıkardığımızda gördük..
debisi %30 daha az.. bi piston devamlı fakirde, diğerleri zengindeymiş, araba saçma karışımla gidiyormuş..
2.0 enjektörü kolay bulunan bişey değil, Türkiye'de 3 yerde vardı, en yakın Ankara'dan sipariş ettik, geldi ve taktık..
Son halini ben kullanmadım ama Alican'ın söylediği bariz fark ettiği.. Olması gereken de o zaten..
Alicanın eski videolarını baz alıp değerlendirmeyin derim :)

1.6 enjektörü takılamaz uymaz diye tahmin ediyorum onların enjektörleri bizimkilerden çok farklı diye biliyorum....

gözümle gördüm diyorum hala farklı diyorsun :)
tek farkı debide ve kafasındaki renkte :)
cuk diye oturuyor.

ahop
18-08-2010, 12:32
1.6 enjektörü cuk diye uyuyor..
bana enjektörleri temizletmeye geldi, enjektörcüde çıkardığımızda gördük..
debisi %30 daha az.. bi piston devamlı fakirde, diğerleri zengindeymiş, araba saçma karışımla gidiyormuş..
2.0 enjektörü kolay bulunan bişey değil, Türkiye'de 3 yerde vardı, en yakın Ankara'dan sipariş ettik, geldi ve taktık..
Son halini ben kullanmadım ama Alican'ın söylediği bariz fark ettiği.. Olması gereken de o zaten..
Alicanın eski videolarını baz alıp değerlendirmeyin derim :)

gözümle gördüm diyorum hala farklı diyorsun :)
tek farkı debide ve kafasındaki renkte :)
cuk diye oturuyor.

arkadaşım ozaman rs çiler 1.6 enjektörü taksın araçları az yaksın
denemelere çıkarkende 2.0 enjektörü takarlar :D

chiefkadir
18-08-2010, 12:33
F4R(Megane,Laguna,Scenic,Clio) lerin hemen hepsinde Rs teki enjektör çıkıyor Yeşil halkalı..
Bazı "usta"cıklar, "Ahaa buda uydu laaa"deyip 1.6 yani Gri halkalı enjektörü takabiliyor:icon_tup:

BoraRS
18-08-2010, 13:05
F4R(Megane,Laguna,Scenic,Clio) lerin hemen hepsinde Rs teki enjektör çıkıyor Yeşil halkalı..
Bazı "usta"cıklar, "Ahaa buda uydu laaa"deyip 1.6 yani Gri halkalı enjektörü takabiliyor:icon_tup:

Bazıları da Clio RS' e ucuz olsun diye Flash 1.7 debriyaj seti takıyorlar sonra da vay anam şanzuman kırdık diye geziyorlar :hehe:

Arabanın yürümesi doğrudan bütçe ile alakalı. Malesef üzülerek söylüyorum ki ikinci el RS alan bir çok genç arkadaşım bütün parayı arabaya yatırıyor ancak sonrasında koy benzini devam et gibi düşünüyor. Yapılacak bakımları atlıyor. Sonra da araba ciğersiz diye adı çıkıyor. Yazık arabanın ne günahı var.

Bakarsan ciğerli bakmazsan ciğersiz olur. Bu iş bu kadar basittir.

Cliosportve
18-08-2010, 13:18
İyi mademde Utku sen neden kıllandırıyorsun ortalığı
Audici oldun bırakmıyorsun yakamızı :D

ukku
18-08-2010, 13:21
İyi mademde Utku sen neden kıllandırıyorsun ortalığı
Audici oldun bırakmıyorsun yakamızı :D

:) :)
güzel yürüyen arabaların denemelerini izlemek keyifli oluyor, biz dürtmezsek deneyeceğiniz yok :D

S16
18-08-2010, 13:21
Maş SS RS'e diyer araçlarada kazasız belasız .... Stock makina bii başka yürüyor yaw :D:D

ukku
18-08-2010, 13:23
arkadaşım ozaman rs çiler 1.6 enjektörü taksın araçları az yaksın
denemelere çıkarkende 2.0 enjektörü takarlar :D

RS zaten en az yakan benzinli otomobiller arasında.. ustaların saçmalamasından başka bişey değil..

Cliosportve
18-08-2010, 13:23
:) :)
güzel yürüyen arabaların denemelerini izlemek keyifli oluyor, biz dürtmezsek deneyeceğiniz yok :D

Kankana söyle en sonunda sinir etti beni gonuşmuyommm onunlan
Ekti resmen bizi...
Bir haftadır kafa ütüledi son gün aramıyor bile ben aradım silivrideyim ama araba bahçelievlerde dedi işin içinden çıktı
Onu dürtücem ben :ofk:

ukku
18-08-2010, 13:25
Ekti resmen bizi...
Bir haftadır kafa ütüledi son gün aramıyor bile ben aradım silivrideyim ama araba bahçelievlerde dedi işin içinden çıktı

alayım bi gün de, ben kullanayım bakalım neler olacak :D

Cliosportve
18-08-2010, 13:30
alayım bi gün de, ben kullanayım bakalım neler olacak :D

UR gelmiyor Trakya yollarına nedense korkuyor
Ama desenki Ataşehire gel koşa koşa gelir :D
Kafa kilit adamın oraya basamadığım yola 1 daha asla gelmem
Trakyaya gelirseniz en sağlamından deneriz Benim Stock RS i Wimmerlı utkulu(+15 HP )RS i
Trakya yollarının gözünü seviyim

kutsal
18-08-2010, 13:30
ss yc denemerı aksam cok zevklıydı vıdeolar konur yakında herkes hangı aracın ansıl yuruduğunu görur ss cok guzel yuruyor ama yc de cko cok ıyı yuruyor pesını bırakmıyoru ss ın bazen kafa kafaya gıderken bazen ss öne atlıyor baya 2 aracada maşşalah yol konusundada ataşehırın yanında burası resmen harmanlık dıye tabır edelım keısnlıkle sorunsuz bır yol koca otobanda önunuze deneme suresınde 3 un uzerınde 5 ın uzerınde araç cıkmaz ...

halilkarakas
18-08-2010, 14:06
yola kimseye bişey dedirtmem :D ...ataşehirden harbi 10 kat daha güzel...uzun gepgeniş yol + kimsecikler yok...gazla dip gaz hiç korkma misali :)

iynn-RS
18-08-2010, 14:08
SS ve YC nin kaput altı fotoları varmı. varsa koyabılırmısınız merak ettımde.

FeaTuRiNG
18-08-2010, 14:13
SS ve YC nin kaput altı fotoları varmı. varsa koyabılırmısınız merak ettımde.

bende çekilmiş foto yok ama çekip koyarım biara...

ukku
18-08-2010, 14:27
maziden :)

http://img59.imageshack.us/img59/281/mg0861large.jpg

Cliosportve
18-08-2010, 14:32
LOG larda kaç derece çıkıyordu UTKU bu hava girişindeki Derece ?

ukku
18-08-2010, 14:34
LOG larda kaç derece çıkıyordu UTKU bu hava girişindeki Derece ?

hava sıcaklığı + 5-10 arası..
boru özel bi boru, hırdavatçıdan alınma metresi 1 liralık borulardan değil.. cm'si 1 liraya getirtmiştik :)
ekstra izolasyon var süngerle..
teflon emme manifold contaları var..
headers sargısı var.. sargı da gemi amyantı değil, en iyisinden :D
sadece boruyu bu şekle sokarak hava sıcaklığı +5-10 arası havayı motora sokmak pek mümkün değil.. olsa bile uzun süreli olmaz, bi süre sonra ısınır..
yağmur kesilince sis farına kadar uzatıyordum, o daha da iyi oluyor..

Cliosportve
18-08-2010, 14:38
Ben en son LOG almalık baktımgımda Çok Sıcak çekiyordu
Aynı yerde benimde filtre
+40-50 C çekiyor
Teflon contaların bir işe yaradıgını düşünmüyorum
gelenekselci olduğum için :)

ukku
18-08-2010, 14:39
+40-50 C çekiyor

teflonu biz uydurmadık, hardcore modifiye edilmiş araçların çoğunda daha kalın ölçülü olarak kullanılıyor.. :)
teflon 3 sargı 5 derece boru 4 derece derken toplamında bakıyorsun 20 derece soğutmuşsun inleti.. e zaten birisi içeri 20 derece diğeri 40 derece hava sokan 2 eşit rs arasında bile dağlar olur..

Cliosportve
18-08-2010, 14:45
Teflon bana göre gereksiz ve yüksek meblalarda satılıyor satan kişilerde :)
Aynı malzemeyi 10 da 1 fiyata yaparım fakat problem Bir yararın sağlıycağı
Yurt dışındaki adamlar anca 12-14 Derecelere düşüyorlar bu arada
Hee headers sargısına lafım yok
Çok çok yararlı bir iş kesinlikle bu arabayı kemiren en büyük etken ...
Boru desen Boru zaten pazar işi ama Sargı kurtarıyor O sargıdan bulamadım bende yapıcam :)

iynn-RS
18-08-2010, 14:48
bu fotodakı hangı rs

ukku
18-08-2010, 14:48
Boru desen Boru zaten pazar işi ama Sargı kurtarıyor O sargıdan bulamadım bende yapıcam :)

sen bişeyi atlıyorsun..
ben hava sıcaklığı +5-10 derece dedim inlete..
hava 0 derece ise, giriş sıcaklığı 5-10 derece..
hava 20 derece iken, giriş sıcaklığı 25-30 derece..
yurtdışında 12-14 dereceye düşürüyorsa, hava sıcaklığı o anda maksimum 5 derecedir.. :) dışarıdaki havayı soğutup vericek hali yok ya :)

benim kullandığım boru çift kat, döndürüldüğü ya da katlandığı zaman içindeki akış bozulmayan, yani spirali gözükmeyen, silikonlu bi boruydu..
boru da önemli yabana atma..
üzerindeki sünger ise koçtaş, bauhaus gibi bi yapımarketten bulabileceğin ucuz bi malzeme..

bu fotodakı hangı rs

benim eski RS, 34 U 3334 dü :)

Cliosportve
18-08-2010, 14:53
sen bişeyi atlıyorsun..
ben hava sıcaklığı +5-10 derece dedim inlete..
hava 0 derece ise, giriş sıcaklığı 5-10 derece..
hava 20 derece iken, giriş sıcaklığı 25-30 derece..
yurtdışında 12-14 dereceye düşürüyorsa, hava sıcaklığı o anda maksimum 5 derecedir.. :) dışarıdaki havayı soğutup vericek hali yok ya :)

benim kullandığım boru çift kat, döndürüldüğü ya da katlandığı zaman içindeki akış bozulmayan, yani spirali gözükmeyen, silikonlu bi boruydu..
boru da önemli yabana atma..
üzerindeki sünger ise koçtaş, bauhaus gibi bi yapımarketten bulabileceğin ucuz bi malzeme..

benim eski RS, 34 U 3334 dü :)

Dışarıdaki hava 40 dereceyse araç giderken vuran havada 40 derece olmazki mantıklı değil.Öyleyse kimse camları açamaz vuran hava 40-50 derece olsa pişe pişe takılırdık :)
Neyse Güzel sistem güzel Contalar diyelim :)
Gelenekselcilikten şaşmamak lazım SS te gelenekselci Kasnak değişimi bile yapmıyor :DNe contası var nede adam akıllı caisi :)
Demekki biz bunları yapsak Fena akıp gidicek aletler vuuuuu :)

ukku
18-08-2010, 14:55
Dışarıdaki hava 40 dereceyse araç giderken vuran havada 40 derece olmazki mantıklı değil.Öyleyse kimse camları açamaz vuran hava 40-50 derece olsa pişe pişe takılırdık :)
Neyse Güzel sistem güzel Contalar diyelim :)
Gelenekselcilikten şaşmamak lazım SS te gelenekselci Kasnak değişimi bile yapmıyor :DNe contası var nede adam akıllı caisi :)
Demekki biz bunları yapsak Fena akıp gidicek aletler vuuuuu :)

e yapın diye yazıyoruz ya :)

dışarısı 40 derece iken cam açınca seni serinleten şey o anki rüzgar bu arada sen hareket ediyorsun diye hava 20ye düşmüyor :icon_tup:

bu arada sizin arabalar ilk basış ile 5. basış arasında bariz yavaşlamış oluyor..
benim ares yavaşlamıyordu :) hatta hızlandığına pek çok zaman tanık olduk :D

Cliosportve
18-08-2010, 15:02
e yapın diye yazıyoruz ya :)

dışarısı 40 derece iken cam açınca seni serinleten şey o anki rüzgar bu arada sen hareket ediyorsun diye hava 20ye düşmüyor :icon_tup:

bu arada sizin arabalar ilk basış ile 5. basış arasında bariz yavaşlamış oluyor..
benim ares yavaşlamıyordu :) hatta hızlandığına pek çok zaman tanık olduk :D

Bendede Şişme yapmıyor
Hatta hızlanmalar mevcut zaten İlk 2-3 denemede kesinlikle çok ağır kalıyor
Sonraki denemelerde Şahin K style Ayır bacakları yapıyor :hahaha:

ukku
18-08-2010, 15:09
Bendede Şişme yapmıyor
Hatta hızlanmalar mevcut zaten İlk 2-3 denemede kesinlikle çok ağır kalıyor
Sonraki denemelerde Şahin K style Ayır bacakları yapıyor :hahaha:

bu arada 40 derece havada camı açma bronzlaşırsın :)
klima iyidir :)
giderken sıcaklık düşme olayı uçakta oluyor.. epey yüksektesin ***** :D

SONE-R
18-08-2010, 15:10
+40-50 C çekiyor

aman hocam napıyosun sen :p teflon contaya laf söyleme.. ben dedim bir dövmedikleri kaldı :D bence de hiçbir işe yaramıyor.. :icon_tup:

ukku
18-08-2010, 15:13
aman hocam napıyosun sen :p teflon contaya laf söyleme.. ben dedim bir dövmedikleri kaldı :D bence de hiçbir işe yaramıyor.. :icon_tup:

sen mailindeki yazılımı kurmaya cihaz bulamadın di mi hala :)
herkese bi laf söyledin, sen de haklısın kimden isticeksin cihaz :)

SONE-R
18-08-2010, 15:16
Cliosportve @
Dostum headers sargısını şu aşağıdaki adresten 25mt sini 25 liraya alabilirsin. SAkın markalı ürünlere 100 dolar vs verip kazıklanma.. aynı ürün hepsi..

http://www.bercan.com.tr

Cliosportve
18-08-2010, 15:17
bu arada 40 derece havada camı açma bronzlaşırsın :)
klima iyidir :)
giderken sıcaklık düşme olayı uçakta oluyor.. epey yüksektesin ***** :D

Yoo Klimamda çalışıyor yanlış anlaşılmasın :) Üşüyorum hatta o derece iyi çalışıyor kapatıyorum artık :)
Arabada yürümüyor ya:) 240-250 lere kadar çıkıyoruz her rollingte. O andaki arabaya vuran 40-50 dereceleri düşünemiyorum bile :)
Bu arada LOG aldım dediğim LOG larıda 3-4 Dk Rolantide bekleyipte o an 3. viteste devir kestirerek yaptık
Yani motorun içi sıcak doluyor o anda Devir kesiyorsun....

SONE-R
18-08-2010, 15:18
sen mailindeki yazılımı kurmaya cihaz bulamadın di mi hala :)
herkese bi laf söyledin, sen de haklısın kimden isticeksin cihaz :)

ben kimseye bişey demedim.. teflon conta gereksiz dedim.. o kadar.. :)

cihaz işi tamam dont happy be worry :D

ukku
18-08-2010, 15:19
Yoo Klimamda çalışıyor yanlış anlaşılmasın :) Üşüyorum hatta o derece iyi çalışıyor kapatıyorum artık :)
Arabada yürümüyor ya:) 240-250 lere kadar çıkıyoruz her rollingte. O andaki arabaya vuran 40-50 dereceleri düşünemiyorum bile :)
Bu arada LOG aldım dediğim LOG larıda 3-4 Dk Rolantide bekleyipte o an 3. viteste devir kestirerek yaptık
Yani motorun içi sıcak doluyor o anda Devir kesiyorsun....

50 derece hangi gece oldu benim haberim yok :)
gece 20 civarı buralar :)
bende cooler var ***** artık pek bakmıyorum :D

Cliosportve
18-08-2010, 15:22

Cliosportve @
Dostum headers sargısını şu aşağıdaki adresten 25mt sini 25 liraya alabilirsin. SAkın markalı ürünlere 100 dolar vs verip kazıklanma.. aynı ürün hepsi..

http://www.bercan.com.tr

Eyvallah Dostum Sargı zaten Gırla var Bedavaya yaptırcam ben o işi :)
Sadece vakit yok sök tak yapmaya bilirsin hep çalışıyoruz
Boş olduğumuz günlerdede Hatunlar arkadaşlar rahat bırakmıyorlar :)
Bu arada Teflon sanayisine kesin laf atmamak lazım Türkiyeyi kalkındırıyor Aynısını 15 TL ye mal edicem CNC de kestircem Serkana o olucak burda Frizbi gibi dağıtcam etrafa :D:D

SONE-R
18-08-2010, 15:25
Eyvallah Dostum Sargı zaten Gırla var Bedavaya yaptırcam ben o işi :)
Sadece vakit yok sök tak yapmaya bilirsin hep çalışıyoruz
Boş olduğumuz günlerdede Hatunlar arkadaşlar rahat bırakmıyorlar :)
Bu arada Teflon sanayisine kesin laf atmamak lazım Türkiyeyi kalkındırıyor Aynısını 15 TL ye mal edicem CNC de kestircem Serkana o olucak burda Frizbi gibi dağıtcam etrafa :D:D

20 liraya da bana satarsın artık :D ;)

ukku
Sen yaptın da senden almadık mı selçuk?
ben eşşek gibi para verdim de batudan aldım.. isteyene dekont da gösteririm.. batu da 15 liraya maletmiyor ayrıca.. üstelik işçiliği de var adama biraz para kalması sence de normal değil mi? hayrına mı yapsın?
ktec 40 pound, ben zaten ordan alacaktım batu yapmasa.. sen geç kaldın :)

tool
hava sıcaklığı + 5-10 arası..
boru özel bi boru, hırdavatçıdan alınma metresi 1 liralık borulardan değil.. cm'si 1 liraya getirtmiştik :)
ekstra izolasyon var süngerle..
teflon emme manifold contaları var..
headers sargısı var.. sargı da gemi amyantı değil, en iyisinden :D
sadece boruyu bu şekle sokarak hava sıcaklığı +5-10 arası havayı motora sokmak pek mümkün değil.. olsa bile uzun süreli olmaz, bi süre sonra ısınır..
yağmur kesilince sis farına kadar uzatıyordum, o daha da iyi oluyor..

teflon ve header sargi sonrasi kac boy oynadi peki

CLIORS
18-08-2010, 15:26
Rs kaputunun altından zıyade burada hava ısınmıs gencler yavas :D

CLIORS
18-08-2010, 15:27
teflon conta ıcın sımdı 8.63 derece sogutur falan yazmak yerıne alın 1 takım alt ust takım her zaman yaptıgınız yolu yapıp ust emme manıfoldunun sıcaklıgına bakmanızı onerırım. Sadece deneyın kendınız gorun.

ukku
18-08-2010, 15:29
teflon ve header sargi sonrasi kac boy oynadi peki

ben devamlı rolling yapmadığım için bilmiyorum hangi malzeme kaç boy..
ama toplandıkları zaman iyi bi fayda sağladıkları kesin..
headersı sarılı olmayan RS de kaputu açtığın zaman yüzüne alev vuruyor..
biraz gezdikten sonra emme manifolduna çıplak elle dokunabildiğin sadece bikaç tane RS var..
ben bu farkları gördüğüm için boy hesabıyla ölçmedim hiç bişeyi.. :)

Cliosportve
18-08-2010, 15:29
Sen yaptın da senden almadık mı selçuk?
ben eşşek gibi para verdim de batudan aldım.. isteyene dekont da gösteririm.. batu da 15 liraya maletmiyor ayrıca.. üstelik işçiliği de var adama biraz para kalması sence de normal değil mi? hayrına mı yapsın?
ktec 40 pound, ben zaten ordan alacaktım batu yapmasa.. sen geç kaldın :)

Teflon dediğiniz abartılan malzeme abartılan kadar verim vermiyor belki 1-2 Derece oda belki ...
Satılan fiyatları görüyorum tabiki bu işe giren kişi üzerine kar koycak...
Mesela şu an peynirin kilosu 16-17 TL o adam bunu 50-60 TL ye satarsa Millet yüzüne bile bakmaz... Nasıl olsa Allahın ineği Süt bedava Alalhın otu Ot bedava Sadece Maya katıyor süte Mayada para değil zaten Oluyor sana peynir Sıfır maliyet ... Gel görki 17 TL bile pahalı bilmem ne demek istediğimi anladın mı Utku ...
O Teflon işini araştırdım ben... Serkanda Biliyor neyin ne oldugunu ...
Neyse konu mındar oldu saptı iyicene :)
Kafa şişirdik fena kitlendik konuya :D

SONE-R
18-08-2010, 15:31
ben VTi'da hondata emme manifold contası takmıştım zamanında.. tek parça idi.. ne artı ne eksi etkisini görmemiştim..

tool
18-08-2010, 15:32
Teflon dediğiniz abartılan malzeme abartılan kadar verim vermiyor belki 1-2 Derece oda belki ...
Satılan fiyatları görüyorum tabiki bu işe giren kişi üzerine kar koycak...
Mesela şu an peynirin kilosu 16-17 TL o adam bunu 50-60 TL ye satarsa Millet yüzüne bile bakmaz... Nasıl olsa Allahın ineği Süt bedava Alalhın otu Ot bedava Sadece Maya katıyor süte Mayada para değil zaten Oluyor sana peynir Sıfır maliyet ... Gel görki 17 TL bile pahalı bilmem ne demek istediğimi anladın mı Utku ...
O Teflon işini araştırdım ben... Serkanda Biliyor neyin ne oldugunu ...
Neyse konu mındar oldu saptı iyicene :)
Kafa şişirdik fena kitlendik konuya :D

video kavgasi yapmaktan bu daha iyi

tool
18-08-2010, 15:33
ben VTi'da hondata emme manifold contası takmıştım zamanında.. tek parça idi.. ne artı ne eksi etkisini görmemiştim..

iat okudundami, farki anliyacaktin ;)

chiefkadir
18-08-2010, 15:33
Baturalp sağolsun bizim için kesti uğraştı ,
Fakat biraz kalın malzeme olsun derseniz işte o zaman sıçarsınız..Manifolt o kalın conta yüzünden tepedeki oval kısma tam oturmuyor ve hava alıyor hariçten alınan hava rölanti ile birlikte gidişide olumsuz etkiliyor..

SONE-R
18-08-2010, 15:34
video kavgasi yapmaktan bu daha iyi

başkanım aslında forumda özel bir başlık açılmalı.. Discovery TV deki Myth Busters gibi, modifiye dünyasında da gerçekte hiç işe yaramayan sadece para tuzağı olan parçaların deşifre edildiği bir konu olabilir.. :D
mesela performans buji kabloları bence Fake ;)

ukku
18-08-2010, 15:35
iat okudundami, farki anliyacaktin ;)

sabahtan beri söylemeye çalıştığım tam olarak bu :icon_tup:
özellikle trafikten çıktıktan sonra orj emme contalı araca göre bariz fark var..
tabi isteyen takar istemeyen takmaz.. 2 RS'ime de taktım, 2 si de aslan gibi gidiyor maşallah.. :)

Selçuk ben seni anlıyorum da sen de biraz abartıyorsun.. neyse :)

BoraRS
18-08-2010, 16:15
Arkadaşlar ısınma sorununa kesin çözümü RS' lerde açıklıyorum. Sol sis farını sökün tüm gece roll yapın arabanız bir gram şişmez ;)

Cliosportve
18-08-2010, 16:21
Arkadaşlar ısınma sorununa kesin çözümü RS' lerde açıklıyorum. Sol sis farını sökün tüm gece roll yapın arabanız bir gram şişmez ;)

İlahi bir kuvvet mi var yoksa solda sağ değilde niye sol Bora abi :)

BoraRS
18-08-2010, 16:21
Bu arada contanın ve özellikle de headers sargısının faydası kesin vardır ama bu faydayı boy hesabı ile ölçmemek lazım. Ayrıca fayda-maliyet kavramını unutmamak gerekir. Kalkıp performans amaçlı iyileştirme kapsamında sargıya 150 lira verip motor serinlesin diye beklemek yerine 150 liraya çok güzel bir CAI yapılabilir. veya 150 liraya iyi bir shortshifter alınabilir. Veya 150 ordan 150 burdan derken biriktirilip güzel bir headers işine girilebilir. Veya 150 lira fazla verip potsuz egzoz yaptırılabilir. Yani aslında yapılacak o kadar çok şey varken sadece conta ve sargı ile hissedilir performans beklemek yanlış olur.

Soru aslında çok basit. O kadar maliyet yapıyorsun aldığın faydaya değiyor mu. Sanırım verilen tepkiler de bundan kaynaklanıyor.

Cliosportve
18-08-2010, 16:27
Bu arada contanın ve özellikle de headers sargısının faydası kesin vardır ama bu faydayı boy hesabı ile ölçmemek lazım. Ayrıca fayda-maliyet kavramını unutmamak gerekir. Kalkıp performans amaçlı iyileştirme kapsamında sargıya 150 lira verip motor serinlesin diye beklemek yerine 150 liraya çok güzel bir CAI yapılabilir. veya 150 liraya iyi bir shortshifter alınabilir. Veya 150 ordan 150 burdan derken biriktirilip güzel bir headers işine girilebilir. Veya 150 lira fazla verip potsuz egzoz yaptırılabilir. Yani aslında yapılacak o kadar çok şey varken sadece conta ve sargı ile hissedilir performans beklemek yanlış olur.

Soru aslında çok basit. O kadar maliyet yapıyorsun aldığın faydaya değiyor mu. Sanırım verilen tepkiler de bundan kaynaklanıyor.

Tamamen anlatmak istediğim bu
Çoğu kişiye göre karadüzen düz mantık gelebilir ama bende bu düşünceden yanayım :D

chiefkadir
18-08-2010, 16:34
İlahi bir kuvvet mi var yoksa solda sağ değilde niye sol Bora abi :)Kafası orda :hahaha:

Cliosportve
18-08-2010, 16:37
Kafası orda :hahaha:

Kafam fena halde Kite kitlendi A ile Başlıyor M ile bitiyor :D

BoraRS
18-08-2010, 16:38
İlahi bir kuvvet mi var yoksa solda sağ değilde niye sol Bora abi :)

Selçuk sen de hiçbişey bilmiyorsun :D CAI filtresinin kafası hangi tarafa bakıyor evladım :D Yoksa senin filtre kıbleye mi bakıyor :hehe:

chiefkadir
18-08-2010, 16:38
Kafam fena halde Kite kitlendi A ile Başlıyor M ile bitiyor :DAz sabırrr A ile Başlayıp M ile biten kaç harfli :D

Cliosportve
18-08-2010, 16:41
Selçuk sen de hiçbişey bilmiyorsun :D CAI filtresinin kafası hangi tarafa bakıyor evladım :D Yoksa senin filtre kıbleye mi bakıyor :hehe:
Denizin buz gibi sularından gelen esintili tarafa bakıyor :DAraba o buz gibi havayı çekince azıyor :D:D

Az sabırrr A ile Başlayıp M ile biten kaç harfli :D

Abi Baksana ya Dalga geçer oldular Kitsizsin kitin yoksa Arkadaşımda değilsin diye laflar çıkmaya başladı :( :):)

BoraRS
18-08-2010, 16:49
Denizin buz gibi sularından gelen esintili tarafa bakıyor :DAraba o buz gibi havayı çekince azıyor :D:D...

Kızgın kumlardan serin sulara olmasın o sakın :hehe:

Cliosportve
18-08-2010, 16:52
Kızgın kumlardan serin sulara olmasın o sakın :hehe:

Aslında bu başka bir filmin ismini hatırlattı bana :hahaha:

tool
18-08-2010, 17:08

neyle olcelim dynoda mi?
bu forumda saniye ile boy olcen vardi, yalitimida gormek lazim. aslinda anlasilmadi henuz ama iat detonasyon avans olaylarini arastirmasi lazim insanlarin ;)

SONE-R
18-08-2010, 17:17
SS RS'te teflon conta ve hıdır sargısı var mı?

Ek.Civic_Spoon
18-08-2010, 17:21
SS RS'te teflon conta ve hıdır sargısı var mı?

yok , cai ve egsozdan başka stock :) (fab. çıkışı) :D

SONE-R
18-08-2010, 17:22

LAL RS te öyleydi sanırım.. demekki yürüyen RS teflonsuz da sargısız da yürüyormuş.. ;)

Alicanrs
18-08-2010, 17:36

;)

kanka işte sıkıntı olunca inanan yok sen yağpıosn aracımı görüosn kimse inanmıo ben napım ;)

inananan inanır kanka napım yalan dicek halim yok gördün gözlerinle farkıda ben bilirim

Çok kızgınım ona

korkuorm selçuk ;) nie gelmiorm enjektör o gün takamadım dedim sana gel diosn nie geliyim enjektörsüz geç diemi şimdi alayı ile denerim bekliorm

Ekti resmen bizi...

o gün sana ne dedim ? enjektörü taktıramadım gelmiyim boşuna arabam istanbulda dedim yalan mı ? taktım şimdi bi gün çıkarız herkes görür

UR gelmiyor Trakya yollarına nedense korkuyor
Ama desenki Ataşehire gel koşa koşa gelir :D
Kafa kilit adamın oraya basamadığım yola 1 daha asla gelmem
Trakyaya gelirseniz en sağlamından deneriz Benim Stock RS i Wimmerlı utkulu(+15 HP )RS i
Trakya yollarının gözünü seviyim

trakyadan korkuorm ben yaa sorma orda geçiolar beni dediğim gibi herkesle denerim sıkıntı yok şuan geçebilen gelsin geçsin !! arkadan böle knşmayın gelmio korkuo edio die selçuk seni seviorm ama o gün takmadım enjektörü takmadan gelmemin anlamı yoktu herşeyi alttan sorgulamayın utku her bokumu bilio benim ;)

LAL RS te öyleydi sanırım.. demekki yürüyen RS teflonsuz da sargısız da yürüyormuş.. ;)

:D:D:D:D teflon bendede var utku bilir işe yarıomu :D:D

Alicanrs
18-08-2010, 17:37
inanmayanlar çokmu bilio uyar uymaz 1.6 uyuyomu uymuomu 6 aydır öle gazlıodum bariz fark var denediklerim söler nasl gittiğini aracımın bariz fark var ..

Alicanrs
18-08-2010, 17:42
f

finalimi ahahaha enjektörsüzdü şuan deneyelim sorun yok Divix vivix her boku çekeriz görürler.. finali bilior ne alaka ??? enjektörsüz gittim mi senle gittim şuan varmı enjektörüm var taktım daha iyi aracım deneriz teke tek sıkıntı yok ? bilmiş bilmiş knşmayın yaa alicanın araba yürümüo etmio diodunuz biliodnz evt sıkıntılıydım inanmıodunuz utku gözüyle gördü utku yapıo aracımı herşeyi o söler şuan sıkıntım yok seve seve denerim videolu

Alicanrs
18-08-2010, 17:47
Bak bak havalara bak :D

havalandır beni redbulla :D:D:D

YC kötümü yürüyor ki

kötü yürümüo çnkü ben kullandım biliorm ben söledim yapcaklarını utku bana naptıysa aynılarını sölüorm çok yakındır bana sevdiğim birisi ama yeterlli deil hala

EMG
18-08-2010, 17:48
sinirlendirmeyin alicanı daha bana saplıcak :D

Alicanrs
18-08-2010, 17:50
biz sanki vitesi çok ii atıoz kırıoz araç 10 boy öne atlıo bizim sorunlar yoktu çok ii yürüodu o gece sanki şuan gerçekten sorunum yok denerim isteyenle sıkıntı yok bu hafta bi servise gircem o kdr

Alicanrs
18-08-2010, 17:52
şu superchips wimmerdan ii diende neye dayanıo onu anlamıorm arabamı aldığımda superchips vardı boktan bi yazılım bi boka yaramıo ki ?? wimmer koydum net 2 boy boşa 8 bin dönüo superchips zarar sırf

BoraRS
18-08-2010, 18:12
neyle olcelim dynoda mi?
bu forumda saniye ile boy olcen vardi, yalitimida gormek lazim. aslinda anlasilmadi henuz ama iat detonasyon avans olaylarini arastirmasi lazim insanlarin ;)

Neyle ölçersen ölç. İstersen mezure getir onunla ölç. Yukarıdaki yazım gayet açık ve net. Teflon conta ve sargı bezinin getireceği sonuçların değerlendirmesi boy hesabı ile yapılmaz. Yapılamadığı içindir zaten burada bu kadar tartışılması.

tool
18-08-2010, 18:14
Neyle ölçersen ölç. İstersen mezure getir onunla ölç. Yukarıdaki yazım gayet açık ve net. Teflon conta ve sargı bezinin getireceği sonuçların değerlendirmesi boy hesabı ile yapılmaz. Yapılamadığı içindir zaten burada bu kadar tartışılması.

bende diyorumki boy hesabi olmuyorsa bile dyno yapilir vs, iat dustugu surece avansi arttirma(belli oranda) sansiniz olur konu bundan ibaret

BoraRS
18-08-2010, 18:20
bende diyorumki boy hesabi olmuyorsa bile dyno yapilir vs, iat dustugu surece avansi arttirma(belli oranda) sansiniz olur konu bundan ibaret

Üstat dynoların da verimliliği ve gerçeğe yakınlığı tartışılıyor biliyorsun Türkiye' de. Yani net güçler alabileceğin uygulamarı dynoda daha net anlıyorsun. Teflon ve sargı bezinin çıktılarını Türkiye' deki dynolarda anlaman çok zordur onu anlatmaya çalışıyorum. Ama RS TUner' da bağlarsın ve manifoldun iç basıncına ve sıcaklığına bakar aynı şartlarda ölçersin ha o zaman dersin ki şu kadar derece fark olmuş. Ama yine de bunun da arabaya pozitif yansımasını ölçmek çok zor olur çünkü hadi dedin 10 derece soğuttum. Bu nasıl yansır arabaya? 30 dereceden 20 ye düşürmek ile 10 dereceden 0 a düşmek arasında da ciddi fark vardır. Çünkü 20 zaten hala sıcak bir havadır ve etkisi çok daha farklıdır.

Yani bu teflon conta ve sargı işi gerçekten motorun ömrünü uzatıyordur. Buna eminim ancak rasyonel olarak anlık faydasını ölçmek ve hesap etmek hem çok zor hem de çok zahmetli olacaktır.

iynn-RS
18-08-2010, 18:39

SS te CAI varmı?

gecen bı fotosunu gordum fılıtre motorun yanında duruyordu.

hatta aynı sekıldemı duruyor dıye merak ettıgım ıcın kaput altı fotosunu ıstemıtım.

tool
18-08-2010, 18:40
Üstat dynoların da verimliliği ve gerçeğe yakınlığı tartışılıyor biliyorsun Türkiye' de. Yani net güçler alabileceğin uygulamarı dynoda daha net anlıyorsun. Teflon ve sargı bezinin çıktılarını Türkiye' deki dynolarda anlaman çok zordur onu anlatmaya çalışıyorum. Ama RS TUner' da bağlarsın ve manifoldun iç basıncına ve sıcaklığına bakar aynı şartlarda ölçersin ha o zaman dersin ki şu kadar derece fark olmuş. Ama yine de bunun da arabaya pozitif yansımasını ölçmek çok zor olur çünkü hadi dedin 10 derece soğuttum. Bu nasıl yansır arabaya? 30 dereceden 20 ye düşürmek ile 10 dereceden 0 a düşmek arasında da ciddi fark vardır. Çünkü 20 zaten hala sıcak bir havadır ve etkisi çok daha farklıdır.

Yani bu teflon conta ve sargı işi gerçekten motorun ömrünü uzatıyordur. Buna eminim ancak rasyonel olarak anlık faydasını ölçmek ve hesap etmek hem çok zor hem de çok zahmetli olacaktır.

ozaman bize bol sabir gerekiyor, hondata intake gasket icin konusayim dusen iat yuzunden avansi artttirarak guc alabiliyorduk olay bundan ibaret :)

iynn-RS
18-08-2010, 18:47
ozaman bize bol sabir gerekiyor, hondata intake gasket icin konusayim dusen iat yuzunden avansi artttirarak guc alabiliyorduk olay bundan ibaret :)

umut ediyorum renoda da gorecegız o gunlerı:D

Alicanrs
18-08-2010, 18:48

=) bilene abicim gri bantlıydı benimki işte gittim siparişle aldım acil sipariş die geçtim yeşil bantlı taktım gayet çok gsl oldu gideri baya deişti ..

SONE-R
18-08-2010, 18:48

başkanım senin conta aldığını hatırlamıyorum :) nerden kimden almıştın :D

tool
18-08-2010, 18:50
başkanım senin conta aldığını hatırlamıyorum :) nerden kimden almıştın :D

b20de takmis olmaliyim :)

ukku
18-08-2010, 19:20

Ben yapabileceğim herhangi bi iyileştirme varsa onu yaparım. 150 lira sargı maliyeti ya da 100 lira conta maliyeti benim için sorun değil. Sonuçta modifiye zevktir ve bu yol paradan geçer. Ordan kıs burdan kıs diye modifiye olmaz.
Arabamı 3 günde 1 değil, 2 haftada 1 yıkatırım. Tasarruf olacaksa ordan yaparım ama arabamın setupına göre gideri güzel olur. Benim de şahsi kanaatim budur.

IAT lerin hangi sistemlerle ne kadar değiştiğini ben çok ölçtüm.. Alper hocayla da uzun uzun tartıştık hepsini.. Şu an en verimli sistem (maxogen hariç) gösterdiğim sistemdir. Herşeyi de yazma sebebim herkesin arabası yürüsün, herkes daha giderli daha az yakan daha sağlıklı arabaya binsin. İsteyen yapar istemeyen yapmaz..

ukku
18-08-2010, 19:26

abi trafikten çıktıktan sonra bile emme manifolduna rahatça dokunabiliyor olmak sence arabaya katkı sağlamıyor mudur?
illa boy boy saymak mı gerek :)

Alicanrs
18-08-2010, 19:29
abi trafikten çıktıktan sonra bile emme manifolduna rahatça dokunabiliyor olmak sence arabaya katkı sağlamıyor mudur?
illa boy boy saymak mı gerek :)

headers sargısınımnı diosn knka benim kapıutu bi açıon sıcak üflüo :D:D:D teflon conta var zntde sarsakmı headerıda

ukku
18-08-2010, 19:33
headers sargısınımnı diosn knka benim kapıutu bi açıon sıcak üflüo :D:D:D teflon conta var zntde sarsakmı headerıda

sargı iyidir :)

ALTNSA
18-08-2010, 20:04
SS te CAI varmı?

gecen bı fotosunu gordum fılıtre motorun yanında duruyordu.

hatta aynı sekıldemı duruyor dıye merak ettıgım ıcın kaput altı fotosunu ıstemıtım.

okanın clionun bende bu resmi vardı filtreyle uğraşıyorlardı ama baya oluyor çekeli aşağıdan cai yapıyorlardı

http://img708.imageshack.us/img708/3880/fotoraf0775.jpg

ukku
18-08-2010, 20:11
edittttttt :)

tool
18-08-2010, 20:17
IAT lerin hangi sistemlerle ne kadar değiştiğini ben çok ölçtüm.. Alper hocayla da uzun uzun tartıştık hepsini.. Şu an en verimli sistem (maxogen hariç) gösterdiğim sistemdir. Herşeyi de yazma sebebim herkesin arabası yürüsün, herkes daha giderli daha az yakan daha sağlıklı arabaya binsin. İsteyen yapar istemeyen yapmaz..

en guzeli, bilgi paylastikca cogalir :)

Yigit-Y
18-08-2010, 20:21
okanın clionun bende bu resmi vardı filtreyle uğraşıyorlardı ama baya oluyor çekeli aşağıdan cai yapıyorlardı

http://img708.imageshack.us/img708/3880/fotoraf0775.jpg

SS'den herşey beklenir :D

CLIORS
18-08-2010, 20:57
Utku da filtreli filtresiz caili caisiz butun loglar vardı, bende de Maxogen logları vardı, o lanet olası demlik sekilli filtrenin verimi adamı sasırtır ama fıyatı fenalarda.

BoraRS
18-08-2010, 22:28
............................

BoraRS
18-08-2010, 22:29
Utkucum sen sanırım benim yukarıda yazdıklarımı ya okumadın ya da aklın başka şeye takılmış okurken.

Bak bu sorularına zaten önceki yazılarımda sen daha sormadan cevaplarını vermişim bir daha kopyalayayım senin için :) ;

abi trafikten çıktıktan sonra bile emme manifolduna rahatça dokunabiliyor olmak sence arabaya katkı sağlamıyor mudur?...

...Yani bu teflon conta ve sargı işi gerçekten motorun ömrünü uzatıyordur. Buna eminim ancak rasyonel olarak anlık faydasını ölçmek ve hesap etmek hem çok zor hem de çok zahmetli olacaktır.

...illa boy boy saymak mı gerek :)

...Teflon conta ve sargı bezinin getireceği sonuçların değerlendirmesi boy hesabı ile yapılmaz....

Ben yapabileceğim herhangi bi iyileştirme varsa onu yaparım. 150 lira sargı maliyeti ya da 100 lira conta maliyeti benim için sorun değil. Sonuçta modifiye zevktir ve bu yol paradan geçer. Ordan kıs burdan kıs diye modifiye olmaz.
Arabamı 3 günde 1 değil, 2 haftada 1 yıkatırım. Tasarruf olacaksa ordan yaparım ama arabamın setupına göre gideri güzel olur. Benim de şahsi kanaatim budur.

Bu yorumuna gelince, aslında burada hem benim hem diğer arkadaşların anlatmak istediği şey ordan kıs burdan kısdan ziyade daha çok önceden de söylediğim gibi fayda-maliyet veya maliyet-getiri ilişkisini düşünerek modlamaya girmektir. Bak bakımını eksik etmekten bahsetmiyorum yanlış anlama. Bakımını eksik ettiğin hiçbir arabanın benim gözümde yürürünün kıymeti yoktur. Bahsedilen şey, keyfe keder modlama. Dolayısı ile insanlar 250 lira verip ısı yalıtımı yapıp motora uzun ömürlü fayda sağlamak yerine örnek veriyorum 250 lira verip iyi bir CAI yapar ve çok daha fazla verim alırım diyerek haklı olarak eleştiriyor. Bu eleştirileri de bazen haklı görmek lazım. Netice itibarı ile 15 liraya düşük bütçeli araba alıyorsun. Modifiye bütçen de ona göre oluyor hali ile. Eğer çok paran var para sorunun yoksa gider 40 milyara typeR alırsın Kprosunu RBC sini todasını takar ayarlarını yaptırır yeni kasa M3 le yürür hatta geçersin. Önemli olan düşük bütçen ile maksimum verimi alabilmektir. Yoksa conta veya sargı gibi daha harcayacak tonla şey bulursun ;)

Herşeyi yazman da bence çok güzel birşey. Takdir ediyorum. Bilirsin ben de RS ile ilgili sizin kadar olmasa da az çok ne biliyorsam herkes ama herkes ile ;) paylaştım paylaşıyorum. Yeter ki modlama sınır olan şu RS' ler iyi yürüsün.

Alicanrs
19-08-2010, 01:52

selçuk yanlış konuşuosn bak burda herkes benim ne kdr deneme canlısı olduğumu bilio sen gelmiş diosn ki tel kapıo bu nerden çıktı sen trakyacısın ben şekerpınarcıyım ben R yapsam Ataşhire çıkmam haftada 3 kez ;) korksam oraya çağırmam sende oraya çağrıosn beni .. adam açık açık dioki 1.6 enjektörü gözümle gördüm hala uymaz diosunuz ya helal olsn be .. işte milleti inandıramıoz yaa sorunlu die suç bizde haklısınız ;)

ukku
19-08-2010, 02:42
Utkucum sen sanırım benim yukarıda yazdıklarımı ya okumadın ya da aklın başka şeye takılmış okurken.

Bak bu sorularına zaten önceki yazılarımda sen daha sormadan cevaplarını vermişim bir daha kopyalayayım senin için :)

Ben senin dediklerini zaten anladım, genel olarak bi cevap verdim, sadece sana da alıntı yaptım bi kısmı seni ilgilendiriyor diye, sorun yok yani ;)

Şu da var, iyi bi cai, iyi bi egzoz ve yazılım yaptıktan sonra yapabileceğin pek de basit mod yok.. manifold matchleme, egzantrik ya da klima iptali vs gibi zahmetli işlere sıra geliyor.. o zaman elindekileri nasıl en iyi değerlendiririm diye düşünüyorsun, bunlar çıkıyor :)
Arabamın gideri bana yeter diyen adama headersın sökme takma işçilik masrafı bile çok gelir.. Biliyorsun uzun bi iş.. Ama haftada 2 gün çıkıp 50 lira benzini rollingde yakmak için gözden çıkaranlar için bunlar çok da fazla maliyetler değil.. Benim de demeye çalıştığım buydu..

BoraRS
19-08-2010, 09:44
selçuk yanlış konuşuosn bak burda herkes benim ne kdr deneme canlısı olduğumu bilio sen gelmiş diosn ki tel kapıo bu nerden çıktı sen trakyacısın ben şekerpınarcıyım ben R yapsam Ataşhire çıkmam haftada 3 kez ;) korksam oraya çağırmam sende oraya çağrıosn beni .. adam açık açık dioki 1.6 enjektörü gözümle gördüm hala uymaz diosunuz ya helal olsn be .. işte milleti inandıramıoz yaa sorunlu die suç bizde haklısınız ;)

Korkak Alican :D

BoraRS
19-08-2010, 10:54
Ben senin dediklerini zaten anladım, genel olarak bi cevap verdim, sadece sana da alıntı yaptım bi kısmı seni ilgilendiriyor diye, sorun yok yani ;)

Şu da var, iyi bi cai, iyi bi egzoz ve yazılım yaptıktan sonra yapabileceğin pek de basit mod yok.. manifold matchleme, egzantrik ya da klima iptali vs gibi zahmetli işlere sıra geliyor.. o zaman elindekileri nasıl en iyi değerlendiririm diye düşünüyorsun, bunlar çıkıyor :)
Arabamın gideri bana yeter diyen adama headersın sökme takma işçilik masrafı bile çok gelir.. Biliyorsun uzun bi iş.. Ama haftada 2 gün çıkıp 50 lira benzini rollingde yakmak için gözden çıkaranlar için bunlar çok da fazla maliyetler değil.. Benim de demeye çalıştığım buydu..

RS' ler hakkında konuşma sen artık bir VAG cısın :D Sen artık bir üfürükçüsün. Artık üfletiyorsun :D Senle işimiz olmaz artıkın :hehe:

Cliosportve
19-08-2010, 11:02
RS çiler gelsin bize Audici heleki Atmosferik olmayan aracı olanlar asla salça olmasın :)

BoraRS
19-08-2010, 11:38
O zaman ben de susuyorum artık:o Çünkü ben de bir bakıma üfürükçüyüm. Mazot üflüyorum ama üflüyorum :D

Cliosportve
19-08-2010, 11:40
Bora emmi senin ismin yeter :) EB RS le yaptıkların unutulcak gibi değil:p

Alicanrs
19-08-2010, 12:41
Korkak Alican :D

evet korktuğum için her hafta 2 kez çıkıp sıkıorum :D:D:D:D

Alicanrs
19-08-2010, 12:49
RS' ler hakkında konuşma sen artık bir VAG cısın :D Sen artık bir üfürükçüsün. Artık üfletiyorsun :D Senle işimiz olmaz artıkın :hehe:

:D:D:D utkumu üfürükçü ahahaha sürekli üflüo bizi bakalm :D:D:d

Can's
19-08-2010, 12:51
hadı ayarlayın bı organızasyonda gorelım en cıgerlı RS kımın rs mıs;)

Cliosportve
19-08-2010, 12:54
hadı ayarlayın bı organızasyonda gorelım en cıgerlı RS kımın rs mıs;)

Ciğer RS diye ilan verenlere sormak lazım :D

Alicanrs
19-08-2010, 12:55
ahahahahahahahaha :D:D:D okan nerdesinnnnnnnnnnnnnnn son durum hoşuma gitmedi

Can's
19-08-2010, 12:57
yakın zamanda guzel bı organızasyon ayarlıyalımda rs lerı gorelım merak soz konusu

hotsauce
19-08-2010, 12:58
Agustos sonu gıbı atasehıre gelmeyı planlıyoruz ciğerci okanla birlikte:D

yasin_R
19-08-2010, 12:59
hee e gençler görek bakak:)
en böbreksiz dalaksız endoplazmikretikulumsuz arac alicanın urrrrrrrrrr rs dir ehuehuheue:)

Alicanrs
Agustos sonu gıbı atasehıre gelmeyı planlıyoruz ciğerci okanla birlikte:D

:D:D süpriz diosunuz austos sonuna ne süpriz var :D

ukku
:D:D:D utkumu üfürükçü ahahaha sürekli üflüo bizi bakalm :D:D:d

turbo diyo turbo.. okuyup üfleme değil.. cahal alican.. hem korkak hem cahal..

Alicanrs
19-08-2010, 13:00
turbo diyo turbo.. okuyup üfleme değil.. cahal alican.. hem korkak hem cahal..

kanka senin yanına gele gele korkuorm napıcam ben yaa vites atmaıorm elim ayağım titrio geçerler beni :(:(:( AÇIK VE NET YAZIYORUM HODRİ MEYDAN CUMARTESİ PAZAR HANGİ RS OLURSA OLSN -- KORKAK BELLİ OLUR

Cliosportve
19-08-2010, 13:01
Cigerli RS ler belli ortada Şu an gördüğüm 2 tane var
VE ile SS varsa güvenen çıkarır RS lerini
Sıkarız hertürlü :D
Finalde Edirneye Tava ciger yemege gideriz yenilende keko değil ya Cigerleri ısmarlar artık :D:D:D

hotsauce
19-08-2010, 13:03
:D:D süpriz diosunuz austos sonuna ne süpriz var :D

Yok sürpriz falan yok:D Okan o zaman müsait o yüzden

ukku
19-08-2010, 13:04
el attığım ares yürür, denemede görürsünüz, alicana güvenmesem de arabasına güveniyorum :D :D

Alicanrs
19-08-2010, 13:05
el attığım ares yürür, denemede görürsünüz, alicana güvenmesem de arabasına güveniyorum :D :D

utku ağzına s.... :D:D:D:D

Cliosportve
19-08-2010, 13:06
kanka senin yanına gele gele korkuorm napıcam ben yaa vites atmaıorm elim ayağım titrio geçerler beni :(:(:( AÇIK VE NET YAZIYORUM HODRİ MEYDAN CUMARTESİ PAZAR HANGİ RS OLURSA OLSN -- KORKAK BELLİ OLUR

Alican tek enjektör değiştirdin haklısın 10 boy ayırırsın beni inşallah :D
Ama ayıramazsan ah işte o finale bir kamera olcak 2 mi diyim 3 mü 3 metre garanti fırlatır öyle bir fırlatırki duvarlara ismini yazarsın :D

Alicanrs
19-08-2010, 13:09
Alican tek enjektör değiştirdin haklısın 10 boy ayırırsın beni inşallah :D
Ama ayıramazsan ah işte o finale bir kamera olcak 2 mi diyim 3 mü 3 metre garanti fırlatır öyle bir fırlatırki duvarlara ismini yazarsın :D

ben sizin gibi korkak gibi şeler yazmıorm güveniorm dimi aracıma aha işte meydan hadi bakalım.... 1.6 enjektörü uymaz uymaz diodunuz yaaa aha bilenler dio işte cuk die oturuo gözüyle gördü adam şahit ?? çok bilmişlik yapmayın işte sıkıntın varsa hallet denicez divix vivix ne olursa olsn çekin tamam teke tek denicez .. 1.6 enjektörü taksana bi tane farkı gör ? bu alem evt o.. alemi az bişiyin olr geçilirsin hemen aa geçtim döşedmi alicana olur ama geçemedin beni o halde bile şu halde nasl geçicen ? görcez çok konuşmaya gerek yok seni seviorm selçuk ama yazdıklarınız yanlış gerçekten ;)

Cliosportve
19-08-2010, 13:13
ben sizin gibi korkak gibi şeler yazmıorm güveniorm dimi aracıma aha işte meydan hadi bakalım.... 1.6 enjektörü uymaz uymaz diodunuz yaaa aha bilenler dio işte cuk die oturuo gözüyle gördü adam şahit ?? çok bilmişlik yapmayın işte sıkıntın varsa hallet denicez divix vivix ne olursa olsn çekin tamam teke tek denicez .. 1.6 enjektörü taksana bi tane farkı gör ? bu alem evt o.. alemi az bişiyin olr geçilirsin hemen aa geçtim döşedmi alicana olur ama geçemedin beni o halde bile şu halde nasl geçicen ? görcez çok konuşmaya gerek yok seni seviorm selçuk ama yazdıklarınız yanlış gerçekten ;)

Alican bende seviyorum seni ama o son gün olanlar pekte hoş değildi
Bütün 6 gün boyunca konuş konuş 7. gün olur piyasada olmazsın hani en azından telefon açsan desenki gelemiyorum kusura bakma anlardım...
Hani aramasam seni telefondan ne oldugunu bile anlayamıycaz :DPaleler gibi bakıncaz durcaz :hahaha:

Alicanrs
19-08-2010, 13:14
Alican bende seviyorum seni ama o son gün olanlar pekte hoş değildi
Bütün 6 gün boyunca konuş konuş 7. gün olur piyasada olmazsın hani en azından telefon açsan desenki gelemiyorum kusura bakma anlardım...
Hani aramasam seni telefondan ne oldugunu bile anlayamıycaz :DPaleler gibi bakıncaz durcaz :hahaha:

lan itlik yapma şimdi cumartesi gecesi aradın beni gelemiorm dedim yaa şimdi diosnki gelemiorm der insan yuh :D:D denicez denicez az kaldı artık millet görsün bakalım sen veya ben birimiz geiçcek işte .. geç beni g..t olym burda ;)

dom
19-08-2010, 13:19
benimki en ciğersizlerden :D
ama bir organizasyon yapalım şöyle b ir kaç rs e5 felç edelim tem de olur

Cliosportve
19-08-2010, 13:22
lan itlik yapma şimdi cumartesi gecesi aradın beni gelemiorm dedim yaa şimdi diosnki gelemiorm der insan yuh :D:D denicez denicez az kaldı artık millet görsün bakalım sen veya ben birimiz geiçcek işte .. geç beni g..t olym burda ;)

Şu an Serkan aklıma geldi
Oda böyle zamanında 500-600 TL harcamıştı
Potsuz eksozt-Regülatör-Benzin pomp- Odur budur
Eski halinde 2-3 boy atıyordum
Adam para harcadı 4-5 boy atmaya başladım ,:D:D
Hani Sokağa bıraksa o parayı daha iyiydi :D:D:D

SifirinciMurat
19-08-2010, 13:22

belli olmaz, genelde böyle ortalıkta görünmeyen arabalar iyi çıkıyor

Cliosportve
19-08-2010, 13:24

Orkun bu hafta biliyorsun Type -R cı var Onlara sakla kendini :D
Alicanla haftaya detaylı Edirneye kadar yanana kadar basıcaz :D
Xnxx-yprn- rdtbe aklına hangi siteler geliyorsa videolarımız olcak cum shot adı altında :D:D

Alicanrs
19-08-2010, 13:25
Şu an Serkan aklıma geldi
Oda böyle zamanında 500-600 TL harcamıştı
Potsuz eksozt-Regülatör-Benzin pomp- Odur budur
Eski halinde 2-3 boy atıyordum
Adam para harcadı 4-5 boy atmaya başladım ,:D:D
Hani Sokağa bıraksa o parayı daha iyiydi :D:D:D

saçmalık çnkü benim enjektör 1.6 ydı orjinal 2.0 lik enjektör taktım çok işesin die takmadım bilmem kaç cc vs olması gerekeni yaptım arabanın istediği 2.0 likti regulkatar vs uğraşmam .. orjinal 2.0 lik enjektörleri var sadece arabanın istediğide bu 1.6 yerine 1.6 takanın aklını s... ztn

dom
19-08-2010, 13:25
dorudur uras abi yani bu ciğer durumu hep değişken

Alicanrs
19-08-2010, 13:26
youjizz koyalım daha iyi olur :D

Cliosportve
19-08-2010, 13:30
dom hepimizi dağıtır ona göre :D

dom
19-08-2010, 13:50
yok est gizli saklı köşede ne rs lerimiz var

BoraRS
19-08-2010, 15:59
Lan oğlum siz ne uğruna birbirinizi yiyorsunuz? İkinizide de fıstık gibi arabalarınız var. Sen geç o geçsin nedir yani. Hayret size. Walla kızmaya başlıyorum artık. Böyle yapacaksanız hiç muhattap olmayın denemeyin de. Ama sonra da oturup düşünün ulan biz ne için birbirimizi kırdık üzdük diye. Sonra da pişman olun.

Tövbe tövbee kızdım bak şimdi :D Utku olm ne zaman bizim makianaların turbo basınçlarını açıyoruz? Gel saplayalım şu iki RS müsfettesine de rahatlasın bunlar :D

Alicanrs
19-08-2010, 16:02
Lan oğlum siz ne uğruna birbirinizi yiyorsunuz? İkinizide de fıstık gibi arabalarınız var. Sen geç o geçsin nedir yani. Hayret size. Walla kızmaya başlıyorum artık. Böyle yapacaksanız hiç muhattap olmayın denemeyin de. Ama sonra da oturup düşünün ulan biz ne için birbirimizi kırdık üzdük diye. Sonra da pişman olun.

Tövbe tövbee kızdım bak şimdi :D Utku olm ne zaman bizim makianaların turbo basınçlarını açıyoruz? Gel saplayalım şu iki RS müsfettesine de rahatlasın bunlar :D

:D:D:D msndede gülüoz kızmış bana ahaha hodri meydan işte :D:D

rs'çi deilsin aramıza girmesene abi :D

BoraRS
19-08-2010, 16:05
Benim eski RS de pert olmuş. Yazık yaw güzelim yürürü olan güzelim makinayı harcadılar :D

Alicanrs
19-08-2010, 16:08
Benim eski RS de pert olmuş. Yazık yaw güzelim yürürü olan güzelim makinayı harcadılar :D

mustafanın eline ne geçse öle olur :D:D:D baştan biliodm ahahaha:d

BoraRS
19-08-2010, 16:12
Şaka bir yana 10 liaraya satılık ilanını görünce içim cız etmedi değil. Gözüm gibi bakıyor yağını suyunu ninnisini eksik etmiyordum onun ben :D

Alicanrs
19-08-2010, 16:13
Şaka bir yana 10 liaraya satılık ilanını görünce içim cız etmedi değil. Gözüm gibi bakıyor yağını suyunu ninnisini eksik etmiyordum onun ben :D

walla öle abi güsel gidiodu ama işte =)

BoraRS
19-08-2010, 16:19
walla öle abi güsel gidiodu ama işte =)

Evet sen çok iyi bilirsin nasıl gittiğini zuhauhahua :hehe:

Canım kardeşim benim :)

Alicanrs
19-08-2010, 16:21
Evet sen çok iyi bilirsin nasıl gittiğini zuhauhahua :hehe:

Canım kardeşim benim :)

=)=) senin bana sölediklerinle evt bilirim hehe =) abim benim =) bi ara gel görüşelim hep romanya ukrayna olmuo böle bak :D:D:D benide götür yada ukraynaya :D

Cliosportve
20-08-2010, 09:10
EB RS i tekrar canlandırma projesi lazım Bora emmi :)

BoraRS
20-08-2010, 09:20
EB RS i tekrar canlandırma projesi lazım Bora emmi :)

Geçmiş tecrübelere dayanarak tahminim yaklaşık 3 ila 4.5 milyara anca toparlanır o araba. Haa toparlandıktan sonra eskisi gibi yürürü gideri olur mu onu bilmiyorum. Deneyip görmek lazım. Bloğu delmese iyiymiş de bloğu delmiş.

Bu tür arabalarda insanların dedikleri gibi herzaman arabanın parasını öde satın al, koy benzinini bas marşa yürü git kadar kolay olmuyor bazı şeyler. Bu tür bir araba satın aldığınız zaman mutlaka ve illaki aldığınız rakamın üstüne en az 1.500 TL ilk masraf maliyeti koymanız lazım. Hiçbirşeyini değişmeseniz, garanti olsun diye trigerini ve yağını değiştirmeniz gerekir ki bu da zaten o paralara yakın masraflar çıkartır. Bunun kaçarı yok. Aman çok ucuz olsun, aman işçilik az veya hiç vermiim, aman böyle idare edeyim, bir aya daha böyle gitsin, işte şu usta hesaplı benim de arkadaşım veririm yapar dediğiniz gün bu arabalar sizi yüzüstü bırakırlar.

SifirinciMurat
20-08-2010, 09:21
Trigeri 6 ay önce değişmişinden verelim sıfır masraf :)

Cliosportve
20-08-2010, 09:25
Geçmiş tecrübelere dayanarak tahminim yaklaşık 3 ila 4.5 milyara anca toparlanır o araba. Haa toparlandıktan sonra eskisi gibi yürürü gideri olur mu onu bilmiyorum. Deneyip görmek lazım. Bloğu delmese iyiymiş de bloğu delmiş.

Bu tür arabalarda insanların dedikleri gibi herzaman arabanın parasını öde satın al, koy benzinini bas marşa yürü git kadar kolay olmuyor bazı şeyler. Bu tür bir araba satın aldığınız zaman mutlaka ve illaki aldığınız rakamın üstüne en az 1.500 TL ilk masraf maliyeti koymanız lazım. Hiçbirşeyini değişmeseniz, garanti olsun diye trigerini ve yağını değiştirmeniz gerekir ki bu da zaten o paralara yakın masraflar çıkartır. Bunun kaçarı yok. Aman çok ucuz olsun, aman işçilik az veya hiç vermiim, aman böyle idare edeyim, bir aya daha böyle gitsin, işte şu usta hesaplı benim de arkadaşım veririm yapar dediğiniz gün bu arabalar sizi yüzüstü bırakırlar.

İşte Bizim O Tofaş-Broadway kullanıcısı mantığı halan var ...
Araba nerde bozulursa orda yaptırt hani dağıldığı yerde yaptırt mantığı kesinlikle çok yanlış bir kavram... Daha geçen gün 500 TL lik masraf yaptım mesela hiç gerek yok iken Dış görünüşte O2 sensörümle Manyetik kaptör(yeni tip olanlar Mavi soketiylen beraber-benzin filtresini değitşridim )... Yarın bujilerini değiştircem Aslında 10000 km daha giderdi ! :) Neyse durumlar seninde dediğin gibi 4-5 milyar masrafla eskisi gibi yürüycek mi ? Yada o paralara mal edicek uğraşcak kişi varmıdır?

BoraRS
20-08-2010, 09:49
Trigeri 6 ay önce değişmişinden verelim sıfır masraf :)

Hocam şu RS' lere olan hevesim gideli uzun zaman oldu. Eski hevesim olsa inan bana bir saniye düşünmez gider Alper Hoca' nın RS' i alırdım. Fiyatı da kendisi de 10 numara arabaydı.

Ama dediğim gibi RS defteri artık benim için kapandı.

Hanım izin vermiyor yaw anlasanıza işte Allah Allah :hehe:

Cliosportve
20-08-2010, 09:52
Hocam şu RS' lere olan hevesim gideli uzun zaman oldu. Eski hevesim olsa inan bana bir saniye düşünmez gider Alper Hoca' nın RS' i alırdım. Fiyatı da kendisi de 10 numara arabaydı.

Ama dediğim gibi RS defteri artık benim için kapandı.

Hanım izin vermiyor yaw anlasanıza işte Allah Allah :hehe:

2-3 ay gönderme şart artık ne kadar RS defteride kapandı desende yanıyor için :hahaha:

BoraRS
20-08-2010, 09:54
2-3 ay gönderme şart artık ne kadar RS defteride kapandı desende yanıyor için :hahaha:

Selçuk susarmısın :D

ukku
20-08-2010, 11:37
LTövbe tövbee kızdım bak şimdi :D Utku olm ne zaman bizim makianaların turbo basınçlarını açıyoruz? Gel saplayalım şu iki RS müsfettesine de rahatlasın bunlar :D

valla bende boost control var.. bu zibidileri geçmek için yaklaşık 30 sn ayarlamam gerekiyor.. ama gerek yok ne zorlucam turbomu :D

BoraRS
20-08-2010, 12:49
........bu zibidileri........

Zuahauhauhaua :hehe: Utku walla alemsin :D

Alicanrs
20-08-2010, 12:53
konuyu dağıltmayın lütfen bora bey !!1

iynn-RS
20-08-2010, 13:23

abi bazen herseyın en ıyısınıde yapsan kırılacaksa kırılıyo;)

BoraRS
20-08-2010, 14:21
abi bazen herseyın en ıyısınıde yapsan kırılacaksa kırılıyo;)

Doğru diyorsun İbrahim. Bu da şuna benziyor eğer bahtın karaysa yolda yürürken kafana saksı da düşebilir :D Yani illa olacağı varsa ona yapacak birşey yok. Ama benim makinaya ben gözüm gibi bakıyordum. 1.5 sene deli gibi gazladım. İşten çıkardım eve yardırırdım evden çıkardım işe yardırırdım hemen hemen her cuma cumartesi rollere gider onla bunla her vites her devirde denerdim. Draglara soktum 11 kalkış yaptım bunlardan 9 unda arka arkaya arabayı hiç dinlendirmeden kaldırdım sonra İstanbula döndüm ertesi akşam aynı debriyaj aynı senkromeçlerle rolle gittim. Bana mısın demedi makina.

Yani aslında burada anlatmak istediğim bile bile lades olmak ;)