Orijinalini görmek için tıklayınız : Vtec2 vs. Seat Leon 1.4 TSI
Vtec2
Headers
düz boru
emme manifoldu-filtre
d17 ecu
safc2
stage2 debriyaj
1180 kg
125 hp 156 nm N/A
Seat Leon 1.4 TSI Benzinli
Stock
125 hp 200 nm
1249 kg
6 ileri şanzıman
2. Vites Rollin ne olur ?
131 hp 236 nm dynolu Lineayı geçmiştim
Leonun şanzıman avantajı olur mu acaba :D
leon evire çevire geçer seni arkadaşım
ben deniyeyim ahahaha :D :D
heaa doğru evet önce ön eleme olarak senle denesin gerçese benle dener :D
nede olsa silencerım takılıyken arabam soğukken yanımda yolcu varken 17,750 kg jantlarım takılıyken yanımda gelebiliyon :D
uuvvv..
evet gözler yusuf abide.. :D
taam işte senın arabayla yuruyebılecek klasmandamı önce beni geçsin sonra seni gecer(bu arada yanında yürümem cok yara yaptıysa bı daha basmayız bircet ikide birde aynı şeyi söylüyon)
dur bak yazmamışım balansta var bahane olarak ahushau :D e bide uykumda vardı :hahaha:
neyse konuya dönelim. deneyen oldu mu acaba hiç.
yada Linea ile denemişliği var mıdır ? Bilen gören duyan ?
taam işte senın arabayla yuruyebılecek klasmandamı önce beni geçsin sonra seni gecer(bu arada yanında yürümem cok yara yaptıysa bı daha basmayız bircet ikide birde aynı şeyi söylüyon)
ahusuhas öyle üzüldüm ki yanımda yürümene kahroluyorum geceleri uyku girmiyo gözüme nasıl olurda yanımda yürütürüm seni deyi :hahaha:
kılo avantajın var her sekılde ama leon da saka yapabılır
leon tsi , a3 ve golf gibi gidemiyor nedense tam bilmesemde intercooler felan yok diyorlardı , bence remap olmadığı sürece vtec 2 bu speclerle alır .....
leon tsi , a3 ve golf gibi gidemiyor nedense tam bilmesemde intercooler felan yok diyorlardı , bence remap olmadığı sürece vtec 2 bu speclerle alır .....
122liklerde hava degil su sogutmali sistem var, hepsi ayni gidiyor yani
stock seat leon 1.4 TSI dynosu var mı acaba. ordan da bişeyler çıkarabiliriz :D
dur bak yazmamışım balansta var bahane olarak ahushau :D e bide uykumda vardı :hahaha:
neyse konuya dönelim. deneyen oldu mu acaba hiç.
yada Linea ile denemişliği var mıdır ? Bilen gören duyan ?
laa iyiki yürümeyen bi lineayı geçtin sööleyıp sööleyip onu söölüyon beaahhh arkadaş :D :D
şimdi dersin sen onuda gecemedın dıye, bende derım denemedım kı ahsuahs :D :D
emmeyı takam denızı bı cagıram bırcet bakam ne kaaa fark yapcak bana :D
ıkı boy yapsın razıyım :D :D
bayram sonrası bi kasa bira içer miyiz nen seattan :D
sana basıyom nen emre :D
emmeyı takam denızı bı cagıram bırcet bakam ne kaaa fark yapcak bana :D
ıkı boy yapsın razıyım :D :D
o kadar mı alabiliyon nen :D
nakayama
17-08-2010, 14:12
Hertürlü vtec 2 alır diyorum :)
VTEC2 rahat alır.. aynı denemeyi tool başkanımın TSi Golf ü ile yapacaktık ama kısmet olmadı.. boy boy fark atacaktım deneseydik.. :D
Fatih Kavak
17-08-2010, 14:24
Vtec II alır Leonlar gitmiyor.
ocean0636
17-08-2010, 14:27
Stock vtec2 olsa dragda vtec2 rollingde leon derdim de :)
Senin arabanın karşısında leona drag / roll her türlü b.k yemek düşer :D
stock vtec2 olsa dragda vtec2 rollingde leon derdim de :)
senin arabanın karşısında leona b.k yemek düşer :D
:icon_tup::icon_tup:
senin kilo avatanjın var onun tork avantajı specler neredeyse aynı bence kornayı calan işi götürür
Shadow_Dancer
17-08-2010, 14:38
1 hafta kadar önce yakın arkadaşıma aldık leon 1.4 tsi, uzun yolda kullandım.. vtec2de kullanmışlıgım var.. leona ne varsa koymuşlar kasa degişimi öncesi o yüzden baya ağır... saglıklı bi vtec2 alır diyorum..
bakalım deneme öncesi biraz bilgi edineyim dedim. denemek isteyen bi arkadaş varmış dener sonucu paylaşırım artık.
bu leon 1.6 atmosferikmi arkadaşlar , turbo bır aractan bahsedıyoruz tamam despenın vtec2 sıne karsı bende şans vermıyorum ama normal bır vtec2 rollde 1.4 tsi bır leonu gecermı orası bana bıraz hayal gıbı gelıyor
vtec2 cok buyuk ıhtımal alır
stok vtec2 zannetmiyorum TSi'yi geçemez.. ama TSi geçmek için hıdır ve filtre yeter.. ki emre kardeşimde bunlardan fazlası var ;)
Boost Up
17-08-2010, 15:10
TSI-DSG, bence Leonun alması gerekir..
stok vtec2 zannetmiyorum TSi'yi geçemez.. ama TSi geçmek için hıdır ve filtre yeter.. ki emre kardeşimde bunlardan fazlası var ;)o zaman ben dıkız aynasında göremem bunu ahsuhaush :D :D
sende gel denemee bırçet ben ikinizide görem dikiz aynasında :D
arkadaşımda var Leon TSI , stock haline tutunursun diye düşünüyorum. Yazılımlı haline yaklaşma pek bence :)
yok yazılım olursa geçmesi gayet doğal :)
Juggernaut
17-08-2010, 15:44
Leon kötü gitmiyor bence ama yüksek süratlerde biraz sıkıntılı 180 gibi zorlanmaya başlıyor 220 de kalıyo zaten.Vtec2 üstlerde geçebilir ama başlarda yakın olurlar çok üstlerde basılmassa.
sende gel denemee bırçet ben ikinizide görem dikiz aynasında :D
loadıng deyyom sana bircet :D
de sen de hep loadingsin zaten bi dolmadı gitti cd takıldı galiba ahuauh :D
Yok mu çevrenizde, onların arkadaşlarında 1.4 TSi Leon? İftardan sonra, sahurdan önce verin ayarı. Merakınız dinsin...
Yok mu çevrenizde, onların arkadaşlarında 1.4 TSi Leon? İftardan sonra, sahurdan önce verin ayarı. Merakınız dinsin...
e var işte deneme öncesi araştırma yapıyoruz. geçmiş postlarımda yazmıştım demek istiyormuş birisi diye.
Leon fena gitmiyo dsg chipli caddy var bende 130 luk passati 2 boy geciyorum stock Leo'nda beni 1 boy geçiyor
Glf&ASER
17-08-2010, 21:21
despe hocam diger turbolara yaptıgın taktiği yaparsan rahat rahat gecersın.... 2. vıtes adamı 4000 d/dk cekıp kornalarsan olacak bellı adamın turbosu zaten bitmiş adam senin 7200 devırıne nasıl dayansın...
bu sefer bıraz hakkaniyetli davranıp eger sen 2. vıtes 4000 de basmak istiyosan leon 3.vitesden basmalı....bu şekilde 180 e kadar kafa kafaya bundan sonrada leon açar dıyorum....
bence yapılması gereken deneme budur...:icon_tup:
despe hocam diger turbolara yaptıgın taktiği yaparsan rahat rahat gecersın.... 2. vıtes adamı 4000 d/dk cekıp kornalarsan olacak bellı adamın turbosu zaten bitmiş adam senin 7200 devırıne nasıl dayansın...
bu sefer bıraz hakkaniyetli davranıp eger sen 2. vıtes 4000 de basmak istiyosan leon 3.vitesden basmalı....bu şekilde 180 e kadar kafa kafaya bundan sonrada leon açar dıyorum....
bence yapılması gereken deneme budur...:icon_tup:
benim yaptığım bi taktik yok :) genelde bu şekilde basıyoruz 2. vites 60-65 arası, N/A da da o şekilde Turbodada.
sonuçta turbo araba torkuda hp side dyno üzerinde benden fazla. aslında millet yanılıyor çünkü bunlar peak değerler ve 500 devir bile bu değerlerde kalamıyorlar, sonrasında büyük bir düşüş oluyor. ama atmosferikte öyle değil kendi aracım için konuşursam vites atarken bile eğri tırmanmaya devam ediyor.
he dediğin şekilde denemem mi tabiki denerim. fakat ilk sayfada bahsettiğim linea ile 2 şekilde de denedim. 2. vites 60 ta bastık geçtim. ben 2. vites linea 3. vites turbosu doluyken bastı yanımda daha fazla tutundu. tabi ozaman emme manifoldum yoktu 160 tan sonrası isteksiz gidiyordu kadran videom vardı eski haliyle videolarda.
aslında karşılaştırmayı yanlış açtım ben :) linea vs leon deseydim buradan bi sonuç çıksaydı daha kolay kıyaslardım heralde :D böyle daha karışık oldu. leonun tek çekinidğim tarafı 6 ileri olması haliyle vites oranları daha kısadır lineadan diye düşünüyorum.
Glf&ASER
17-08-2010, 22:14
linea ile 2. sekılde deneyıp gectıysen zaten sonuç ortada demektir; o zaman bosun benzın yakma .....:)...çünkü senin stok vtec2 e gore fazla devır cevırebılmen leonnun şanzıman avantajını ortadan kaldırıyor...
neyse güzel bı vıdeo ızlerız artık...geçilirsende koy ama....:D
edıt:leon kullanan arkadaş muhtemelen senın kadar tecrubelıde olmayacak...onuda unutma...
linea ile 2. sekılde deneyıp gectıysen zaten sonuç ortada demektir; o zaman bosun benzın yakma .....:)...çünkü senin stok vtec2 e gore fazla devır cevırebılmen leonnun şanzıman avantajını ortadan kaldırıyor...
neyse güzel bı vıdeo ızlerız artık...geçilirsende koy ama....:D
edıt:leon kullanan arkadaş muhtemelen senın kadar tecrubelıde olmayacak...onuda unutma...
heheh olur yaw koyarım neden koymayayım bende herşey objektif açık net :) geçildiğim videolarıda çok paylaştım zamanında :D
valla leonun şöförü hakkında bi bilgim yok bi arkadaşımın arkadaşıymış. söylerim bakalım cuma akşamı gelirse denerim. video çekilirse eğer videoda koyarım :)
heheh olur yaw koyarım neden koymayayım bende herşey objektif açık net :) geçildiğim videolarıda çok paylaştım zamanında :D
valla leonun şöförü hakkında bi bilgim yok bi arkadaşımın arkadaşıymış. söylerim bakalım cuma akşamı gelirse denerim. video çekilirse eğer videoda koyarım :)leonu ben kullanammı laa birçet :D
bencede vtec 2 rahat alır emrenin vtec kesin alır
kullan ne farketçek ahuaauh, geçilirsende bahane olur işte arabayı bilmiyom alışmadım diye :D :D
kullan ne farketçek ahuaauh, geçilirsende bahane olur işte arabayı bilmiyom alışmadım diye :D :Dneyını bılmıcem laa tekeri olan herşeyle yürürüm sende bilirsin bahane senın işin slencerım takılıydı yanımda adam vardı yok kıldı yok tüydü :D :D
ahushau bahane mi olum o saydıklarım gerçekler işte :D ozaman cuma akşamı sende gel tam rolling speccen senide çıkaram aradan :hahaha:
hem emme takçan ya nekadar faketmiş onu görürü :D :D
yok loading dedık ya :D
arabamın boyasını kazıtıyorum hafiflatmak acısından belkı 12 hp falan alırım ama o zaman kıvırma haa :D
hahah olur kıvırmam :D zıçta gel kilon azalsın :D içine don giyme şort giy üstüne bişey giymeye gerek yok :D
hahah olur kıvırmam :D zıçta gel kilon azalsın :D içine don giyme şort giy üstüne bişey giymeye gerek yok :D
bak koydurma bana 206gtı geçtiğim videoları despeeeee :D :D
auhsuha sende mi brütüs :D sende mi benim videoları ekleyip bazı mallar gibi 206 geçiyom dicen ahusahusuh :D
yaparım :D nasılsa alıştı mıllet senın vıdeoları kendisininmiş gibi oraya buraya eklemeye sonra pişti oluyolar bizimle ahsuahs :D :D
eleman benim videolarımla bana gider yapıyo ahuahu :D ulan ne güldüm akşam akşam yaw :D konuda amacından çıktı. neyse cumaya bişey kalmadı gelirse leon deneriz bayadır çıkmıyoz zaten otobana balığa gitmekten :D
eleman benim videolarımla bana gider yapıyo ahuahu :D ulan ne güldüm akşam akşam yaw :D konuda amacından çıktı. neyse cumaya bişey kalmadı gelirse leon deneriz bayadır çıkmıyoz zaten otobana balığa gitmekten :Dben balığa gitcem cıkmıom otobana falan :D
ben balığa gitcem cıkmıom otobana falan :D
.... me git .... ma gitme :D anladın sen :D
MuratGürakan
17-08-2010, 22:42
vtec2 alacaktır leon karşısında kesinlikle çok üstün. Bence boşuna benzin harmayın bile :).
Birde tjet için konuşuyorum 2. vites 60-65 çok fazla. Benim tjetim varken 1.4 150hp likten 3.vites 60 ile 2.vites 60 arasında en az 2 boy fark ediyordu haberiniz olsun. 3. viteste kalkınca çok rahat gidiyordu.
yok anlamadın açıklayıcı olmadı bircet allasen adam gibi yaz ahsuhas :D :D
vtec2 alacaktır leon karşısında kesinlikle çok üstün. Bence boşuna benzin harmayın bile :).
Birde tjet için konuşuyorum 2. vites 60-65 çok fazla. Benim tjetim varken 1.4 150hp likten 3.vites 60 ile 2.vites 60 arasında en az 2 boy fark ediyordu haberiniz olsun. 3. viteste kalkınca çok rahat gidiyordu.
evet ben 2. vites 60-65 civarıyken t-jet 3. vites turbosu tam dolu oluyordu ozaman daha eğlenceli ve çekişmeli oluyordu ama önüme geçemedi gerçi 200 e kadar basabilmiştik yoldan dolayı.
ankaraya yolunuz düşerse ben denerim.aracımda yazılım var ama orjinal map'e çevirir deneriz.2 de 60 tan 5 te 200 e kadar filan.
ankaraya yolunuz düşerse ben denerim.aracımda yazılım var ama orjinal map'e çevirir deneriz.2 de 60 tan 5 te 200 e kadar filan.
Leon TSI mı var sizde ? Linea T-jet ile denemen oldu mu hiç. Yada hangisinin daha iyi gittiği hakkında bi fikrin var mı ?
bende a3 var.lineayla hiç denemedik.sedan fiatla hiç denemedim bilemiyorum :),bu arada benim araç 1370 kg muş,audinin sitesinde 1280 gibi birşey diyor ama öyle değil kendi kitapçığında benim aracım için audi 1370 demiş.beni geçer sanırım vtec,leonla deneseniz daha iyi
oh maşallah baya ağırmış :D
MuratGürakan
18-08-2010, 09:36
bende a3 var.lineayla hiç denemedik.sedan fiatla hiç denemedim bilemiyorum :),bu arada benim araç 1370 kg muş,audinin sitesinde 1280 gibi birşey diyor ama öyle değil kendi kitapçığında benim aracım için audi 1370 demiş.beni geçer sanırım vtec,leonla deneseniz daha iyi
onur gözünü seveyim resmi internet ssitesinde yazan doğrudur. Hiç Arabam ağır ona rağmen gidiyor moduna girme sakın. Ona bakılırsa ruhsatlardada aynı arabaların farklı ağırlarda oldukları görülür. Ruhsatı düzenleyen insanların hatalı yazmaları sonucu olur buda bunun gibi bişeydir.
.....
Audi a3 125 lik stok haliyle denemeye gerk bile yok. Vtec2 aynada kaybolur.
Şöyle söyleyim stok haliyle komple egzozlu ve filtreli 150 lik tjetle( 120lik tjetleri en az 10 boy geçen :) ) aynı gidiyor :)
----
Bide onurcum ne diycen bi stoka çevirelim ben deneyimde sonra sen gene yazmı diyceksin:D Buda bir emek işi zevk için insanlar yaparmı bilmiyorum ben olsam yapmam açıkcası.
onur gözünü seveyim resmi internet ssitesinde yazan doğrudur. Hiç Arabam ağır ona rağmen gidiyor moduna girme sakın. Ona bakılırsa ruhsatlardada aynı arabaların farklı ağırlarda oldukları görülür. Ruhsatı düzenleyen insanların hatalı yazmaları sonucu olur buda bunun gibi bişeydir.
.....
Şöyle söyleyim stok haliyle komple egzozlu ve filtreli 150 lik tjetle( 120lik tjetleri en az 10 boy geçen :) ) aynı gidiyor :)
----
Bide onurcum ne diycen bi stoka çevirelim ben deneyimde sonra sen gene yazmı diyceksin:D Buda bir emek işi zevk için insanlar yaparmı bilmiyorum ben olsam yapmam açıkcası.
komple egzozlu filtreki 150lik t-jet ile stock vtec2 mi aynı gidiyor
a3 125 lik dediğinizin özellikleri neler. bulursam onlada deneyeyim cuma akşamı. leonu ayarladık gibi bişey :D
MuratGürakan
18-08-2010, 09:43
yukarda mesajda gayet net anlaşılıyor ama gene diyim
Onurun 125hp lik 1.4t A3 ü. (stokken)
ahuauh o yazıdan o anlamı nasıl çıkardın la :D he boy hesabımı yaptın :D
la deniz sende gel 200+ yapalım onu merak ediyorum sonuç değişir belki :D
ahuauh o yazıdan o anlamı nasıl çıkardın la :D he boy hesabımı yaptın :D
ahahha valla kendime şaşırdım tekrar okuyunca :D
fsunnetci
18-08-2010, 10:31
Leon alır bence 1.4TSI sonuçta..
.....
----
yok neden moda gireyim.resmi site değil ben resmini çekip koyayım,benim aracımın etiketinde öyle diyor.a3 1.4 t,sportback attraction 1370 yazıyor.bende şaşırdım 1280 diye biliyodum bende.hatta 1370 miş :)
edit: o zaman moda girebiliriz hehe
http://www.audi.de/de/brand/de/neuwagen/a3/a3_sportback/technische_daten_und.html
onur'un dediği gibi araba alıyorsunuz baz donanım versiyonla alakasız dopdolu versiyon broşürde aynı kg yazıyor mümkün değil böyle birşey , heleki cam tavanla felan sadece gülüyorum yani
yok hayır leon sahibi arkadaşın işi olduğu için deneme olmadı.
despe sizin itb ne oldu?
hahah yalan oldu :D
denon un keyfini bekliyoz abi :D çizimler vs herşey hazır.
seyfi_pol
24-08-2010, 09:14
Bence arabanızın bilgilerinede bakılırsa Leon belki geçebilir.. Olasılık sizde ama o arabayıda TSi Motoru hafife almamak gerek
halilcan9455
24-08-2010, 10:49
pek bir fark olucağını sanmıyorum. bence sürücüye kalmış.
hahah yalan oldu :D
denon un keyfini bekliyoz abi :D çizimler vs herşey hazır.ne yalan olcak la bırcet dukkanda basımı kasıyamıom sende bılıon , elimdeki kalıpları bıtırıp musterıye teslım edınce 2 gunde cnc dekı işi bitecek itb yapılacak :D