Orijinalini görmek için tıklayınız : 2007 FIESTA TDCI kac bın km de alınır sorunsuz kac bın km yapar
lethaldoze
17-08-2010, 22:52
2007 FIESTA TDCI almayı dusunuyoruz.Fıyat 17.000 tl. 98 bınkmde arac.Arabayı cok kullanmayıp satmayı dusunuyoruz.Acaba kac bınden sonra bunlar ıcın ıyı deıldır.Mesala clıo ıcın 1.5 dci de 100 bın km den sonra sağı solu masraf cıkarmaya baslar dıolar.Fıat multıjet ıcın 200-300 bın km sorunsuz gıder dıolar. ford tdci nasıldır ?
Hiç bi araç için öyle genelleme doğru olmaz bence. O renaultun dcileri için 100bin sonra sağı solu dökülür derler , ama sorunsuz 200bin yapanı da vardır .Ya da mjeti 100bin kmde yiyende . Senin ve daha önceki kullanan kişinin malına verddiği değere bağlı olarak bu değişir. Mesela ben 125binde turbo yenileyen tdci de biliyorum , fakat emininm 250bin sorunsuz gideni de vardır :)
lethaldoze
17-08-2010, 23:01
Aynen dediğniz gibi ancak satıcağımız için 3-5 ay sonra genel halk nasıl bılıyor asıl onu sormak ıstedım.
Teşekkürler cevap için.
Aynen dediğniz gibi ancak satıcağımız için 3-5 ay sonra genel halk nasıl bılıyor asıl onu sormak ıstedım.
Teşekkürler cevap için.
Aha anladım . Genel olarak dizellerde ve diğer araçlarda tabu ''100bin km üstü araç alınmaz '' diyedir . Dizel için 2007 bi araç için 100bin üstü çok diye görünebilir ( fiestalar şirketlerin gözdelerinden oldugundan , şirket aracı diye şüphelenilebilir ) Ama makul fiyata alıp makul fiyata satarsan dizelin hep müşterisi vardır . :icon_tup:
lethaldoze
17-08-2010, 23:09
Aha anladım . Genel olarak dizellerde ve diğer araçlarda tabu ''100bin km üstü araç alınmaz '' diyedir . Dizel için 2007 bi araç için 100bin üstü çok diye görünebilir ( fiestalar şirketlerin gözdelerinden oldugundan , şirket aracı diye şüphelenilebilir ) Ama makul fiyata alıp makul fiyata satarsan dizelin hep müşterisi vardır . :icon_tup:
Fiyat nasıl peki ve arac sırket aracı deıl.
17bin yüksek bi rakam değil 2007 fiesta dizel için . 5 ay sonrada min. 16.500e satabilirsiniz görüşündeyim .
Büyük kazası vs yoksa rengi beyaz dışındaysa gününde bile satılabilir :)
Akrabamda 2004 50,000km'de var dizel..Kışın zor çalışıyor başka sıkıntısı yok
2007 model 240 bin km fıestaya bindim hiç bı sıkıntı görmedim canavar gibiyi ve bütün bakımları servisde yapılmıştıı önemli olan zamanıında bakımları yapılması ve disel araçlarda bi kaç extra işlermlerinde yapıldığı zaman sıkıntısız sekilde biilir.
derece43
17-08-2010, 23:48
Ufak hacimli dizel motorlar için kullanım çok önemli ancak şunu söyleyebilirim 120 bin gibi triger ağır bakımı ve diğer sorunlar başlıyor.. enjektör değişimleri zorlandıysa turbo sorunu gibi gibi.. Kullanıcının bakımlara önem vermsiyle alakalı..
Ama 400 binde binilen hdi gördüm
ben daha önce 8bin kmde aldım bi tane, çok memnun kalarak 60bine yakındı sattım. çokta güzeldi düzgün bakımlarını zamanında yaptırdım problemsizdi. öyle kışın geç çalışması filan yoktu. zarar etmedende sattım 2sene sonra. şu anda gene 2007 alıcam gene 3-4 sene binerim temiz binceğim için gene aldığım fiattan az miktar aşağısına satarım ama o da zarar olmaz bnm için. 3,4 sene az bi zmn değil. düzgün bakımını yaptırdığın sürece öyle 100bin filan çok az kmler kalır bence. kullanımda önemli tabi. insan gibi kullanıp düzgün bakımla 200,300bin komik kmler kalır.
turbo ve enjektörlerine baktırıp alın baskada üzecek bi durumu ile karşılaşmadım
Caneration
18-08-2010, 01:12
bende 2007 Fiesta aldım 101.000 km'deydi şuan 108.000 üstelik bikaç ayda yaptım bu km'yi ve gayet sıkıntısız maşallah diyim ve çok da memnunum ben de al sat yaparım diye almıştım ama satılcak araç değil bu devirde.