Orijinalini görmek için tıklayınız : 18 Mart Çanakkale Zaferi - Şehitler Günü
http://www.mimder.org/md_proje/pix_18mart.jpg
Bu özel ve anlamlı günde bir kez daha şeyitlerimizi SAygı ve Minnetle anıyoruz ...
Birinci Dünya Savaşı içinde ayrı bi özelliği olan , tarihin kaderini değiştiren , yaşamak hakkına şerefi ile ulaşan bir milletin kahramanlık destanının yazıldığı tarihin we bu zaferi kazanılmasında canını hiçe sayan başta büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve diğer şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.
Ne mutlu Türküm Diyene !
Çanakkale zaferi ve askerin bir tas çorbası...
BU milletin tarihinde bir "Çanakkale Zaferi" vardır.
Her ne kadar geçmişle ilgilenmek, hele askeri zaferleri anlatmak ve bu zaferlerin kumandanlarını anmak bugün bazılarının hoşuna gitmese de, tarihi değiştirmek mümkün müdür?
Değildir!
1915'te bu milletin tarihinde Çanakkale Zaferi vardır.
Bu zaferde, Mehmet Akif'in "Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker" dediği Mehmetçik vardır, kahramanlar vardır, bunlardan biri de Mustafa Kemal Atatürk'tür.
Çanakkale Zaferi'nin en önemli muharebelerinden biri olan Anafartalar Savaşı'nı Atatürk, el yazısıyla, günü gününe, bir okul defterine, sıcağı sıcağına yazmıştır.
MESELA Conkbayırı...
Mustafa Kemal Paşa, düşman askerlerinin denizden karaya çıkarma yaptıklarını öğrenir, durumu bizzat görmek için, binek hayvanlarını dahi bırakarak, yanındaki birkaç subayla Conkbayırı'na varır, gördüklerini defterine şöyle yazar:
"Bir müfreze efradının koşmakta, kaçmakta olduklarını gördüm, önlerine çıktım:
- Niçin kaçıyorsunuz?
- Düşman geliyor!
- Nerede?
- İşte orada!"
216 rakımlı tepeyi gösterirler, düşman Mustafa Kemal Paşa'nın istirahat etsinler diye geride bıraktığı askerlerinden, ona daha yakındır.
Kumandan bir anda karar verir:
"Düşmandan kaçılmaz!"
"Cephanemiz kalmadı!"
"Cephanemiz yoksa süngünüz var!
Ve komutunu verir:
"Askerrr, süngü tak, yere yat!"
Askerler emre uyunca, düşman askerleri de durup yere yatarlar.
Mustafa Kemal Paşa defterine olayı yazar ve şöyle der:
"Kazandığımız an, bu andır!"
ANAFARTALAR'da düşman taarruzu, yani hücum başlayacaktır.
Atatürk bu taarruza "Herkesin başarmak ya da ölmek azmiyle başladığını anlatır:
"Ben kumandanlara verdiğim sözlü emirlerde şöyle demişimdir:
- Size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında, yerimize başka kuvvetler ve kumandanlar gelebilir."
DURUM tehlikelidir, düşman karaya çıkmış ilerlemektedir, ordu kumandanı Alman Liman Von Sanders, Kurmay Başkanı Kâzım Paşa aracılığıyla telefonda, Mustafa Kemal Paşa ile konuşmaktadır. Mustafa Kemal Paşa, bütün birliklerin kumandasının kendisine verilmesini ister.
Alman General şaşırır; belki de küçümser:
"Çok değil mi?"
Mustafa Kemal Paşa'nın cevabı, bir top güllesi kadar ağırdır:
"Az bile!"
TAARRUZUN başlamasına az kalmıştır, bakın Mustafa Kemal Paşa kimleri ve neyi düşünmektedir? Ordu karargâhından telefonla ne istemektedir?
"Conkbayırı'nda kendilerinden büyük faaliyet talep edeceğim iki piyade alayı için, orada bulunan birlikler vasıtasıyla hiç olmazsa sıcak bir çorba hazırlatmaya imkân bulmanız çok muvaffak olur."
Kumandan odur ki, biraz sonra ölüme göndereceği askerlerinin kursağına girecek bir tas çorbayı düşünendir.
TAARRUZ başlar, birliklerden haberler gelir, fakat bu haberler durumu tam olarak anlatmaz. Mustafa Kemal Paşa, bütün tümen kumandanlarına şu emri gönderir:
"Ben şu haberi bekliyorum, düşman mahvedilmiş, askerlerimiz düşman siperlerine girmiştir. Bundan başka hiçbir haber önemli değildir."
Elbette bir süre sonra o haber gelecektir.
Bu milletin tarihinde bir Çanakkale Zaferi vardır, hatırlatalım dedik.
Hasan PULUR - Milliyet Gazatesi
Pugcu_Atakan
18-03-2007, 19:23
Nur içinde yatsınlar...Bi yerde duymuştum: düşmanlarla bizler toplanıp bir anlaşma yaparken, ingiliz
bir komutan ''biz şerefimiz ve gururumuz için şavaşıyoruz.Siz ise para için...'' der ve bizi küçümser.Atatürk'ün cevabı ise şu olur: ''kimin neyi eksikse onun için şavaşır...'' bu söze karşı ingilizlerin surat ifadesini çok merak ediyorum.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!...
Pugcu_Atakan dışında bişi yazan yok amacım konun hit olması eğil ama bu vatan için her türlü zor şartlarda kanının son damlasına kadar savaşmış insanlar ı anmak bu kadar mı zor ...
bişi demiyorm yazık !
http://img157.imageshack.us/img157/803/duryolcuay3.jpg
DUR YOLCU
Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın
Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın
Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bu ıssız, gölgesiz yolun sonunda,
Gördüğün bu tümsek, Anadolu'nda
İstiklal uğruna, namus yolunda,
Can veren Mehmet'in yattığı yerdir.
Bu tümsek, koparken büyük zelzele
Son vatan parçası geçerken ele
Mehmet'in düşmanı boğduğu sele
Mübarek kanını kattığı yerdir.
Düşün ki haşrolan kan, kemik, etin
Yaptığı bu tümsek amansız çetin
Bir harbin sonunda bütün milletin
Hürriyet zevkini tattığı yerdir
Necmettin HALİL ONAN
http://www.turkocaklari.org/canakkale/6.jpg
Alper D.
19-03-2007, 21:25
ÇANAKKALE ZAFERİ,ALLAHTAN BAŞKA HİÇBİRŞEYDEN KORKMAYAN VATAN AŞIKLARININ MİLLETİMİZE HEDİYESİDİR...
zaten yeterli olmuş.ne mutlu türküm diyene gerçekten.ama değerini bilen insan az kaldı artık bu güzel ülkenin:(umarım herşey daha güzel olur.nur içinde yatsın tüm şehitlerimiz...:(gurur duyuyoruz onlarla....
Low-Rider
19-03-2007, 21:33
her sene giderim çanakkeleye,şehitliği ziyaret ederim,bu sene gidemedim :( her gittiğimde orda yatan şehitlerimiz sayesinde şu anda rahat özgür yaşadğımız farkına varır gururlanırım.nur içinde yatsınlar
TAM35GNY
19-03-2007, 21:50
http://www.youtube.com/watch?v=Whr-e9gC6sg
Nur içinde yatsınlar kanlarına layık olalım lütfen hepimiz...
Manimillion
19-03-2007, 21:58
Ucak resimleri cok guzel Tool eline saglik.
Sehitlerimiz Nur icinde yatsinlar.
killererkan
19-03-2007, 22:24
Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar
benim İman dolu göğsüm gibi serhaddim var
Yiğit G.
18-03-2013, 00:44
toprakları bol olsun...
turbo&quattro
18-03-2013, 00:52
Yuzyilin hortlamasi oldu ama boyle hortlamalara can kurban :)
Canakkaleliyim ama omrum boyunca hic gitmemistim sehitlerimizi ziyarete taa ki en son Tr ye gelisime kadar. NE MUTLU TURKUM DIYENE diyebilen herkesin kesinlikle bir kerede olsa gitmesi gereken bir yer. Tum sehitlerimiz nur icinde yatsinlar.
Tum şehitlerimize Çanakkale, Sarıkamış,Balkan ve daha nicelerine Allah rahmet eylesin.
Nur içinde Huzurla yatsınlar.
cabrioleter
18-03-2013, 00:59
bugün, 17 mart gibi bu ülkenin alnına çalınan karadan sonra çok manidar bir gün.. Allah şehitlerimize rahmet eylesin..
Geçen sene ilk defa ziyaret etme fırsatı buldum, daha önce gidemedğim için o kadar hayıflandım ki. Kendime her sene gideceğim üzerine söz verdim, bu sene de yurt dışındayım.
Bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun, ne mutlu Türk'üm diyene!
gokhan035
18-03-2013, 01:03
Hepsi nur içinde yatsın.. Her Türk gencinin bir kere bile olsa kesinlikle havasını soluması görmesi gereken bir yer Çanakkale ve şehitlikleri.
Yiğit G.
18-03-2013, 01:04
Yuzyilin hortlamasi oldu ama boyle hortlamalara can kurban :)
Canakkaleliyim ama omrum boyunca hic gitmemistim sehitlerimizi ziyarete taa ki en son Tr ye gelisime kadar. NE MUTLU TURKUM DIYENE diyebilen herkesin kesinlikle bir kerede olsa gitmesi gereken bir yer. Tum sehitlerimiz nur icinde yatsinlar.
yeni konu açmak istemedim arattım ilk gordugume yazdım ondan böyle oldu :)
Allah onlardan razı olsun.. ne yazık ki o ruha çok uzağız..
eskiden Çanakkaleye geziler yapılırdı.adım atacak yer bulamazdık şu anda aynı durumdadır İnşallah.Gençliğe milli bilinç lazım..Allah onlardan razı olsun bugünlerimizi onlara borçluyuz.
bugun gunlerden çanakkale ...
asansu94
18-03-2013, 01:17
Ruhlari şad olsun.Ne Mutlu Türküm Diyene!
spree1903
18-03-2013, 01:25
Biz binlerce yıldır Anadolu ve dışında şehitler vermiş vermeye devam eden bir milletiz.Benim gibi birçok kişi farkındadırki eskisi gibi Ulusal Bayramlar ve tarihin yeniden yazıldığı böyle önemli günler artık unutturulma pasifize etme çabasında bir takım kişiler tarafından.Allah bu Millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın.Tüm şehitleri rahmet , minnet ve duaya yad ediyorum
http://img685.imageshack.us/img685/4729/forumdasnet18martcanakk.jpg
Şu Boğaz Harbi Nedir? Var mı ki dünyada eşi?
En kesif orduların yükleniyor dördü beşi,
Tepeden yol bularak geçmek için Marmara’ya
Kaç donanmayla sarılmış ufacık bir karaya,
Ne hayasızca tahaşşüd ki ufuklar kapalı!
Nerde-gösterdiği vahşetle “bu: bir Avrupalı”
Dedirir-yırtıcı, his yoksulu, sırtlan kümesi
Varsa gelmiş, açılıp mahbesi, yahut kafesi!
Eski Dünya, Yeni Dünya bütün akvam-ı beşer
Kaynıyor kum gibi, Mahşer mi, hakikat mahşer.
Yedi iklimi cihanın duruyor karşında,
Osrtralya’yla beraber bakıyorsun ; Kanada!
Çehreler başka, lisanlar, deriler rengarenk.
Sade bir hadise var ortada : Vahşetler denk.
Kimi Hindu, kimi Yamyam, kimi bilmem ne bela...
Hani tauna da zuldür bu rezil istila...
Ah o yirminci asır yok mu, o mahluk-i asil,
Ne kadar gözdesi mevcut ise hakkiyle sefil,
Kustu Mehmetçiğin aylarca durup karşısına;
Döktü karnındaki esrarı hayasızcasına,
Maske yırtılmasa hala bize affetti o yüz
Medeniyet denilen kahbe, hakikat yüzsüz.
Sonra mel’undaki tahribe müvekkel esbab,
Öyle müthiş ki: Eder her biri bir mülkü harab.
Öteden saikalar parçalıyor afakı;
Beriden zelzeleler kaldırıyor a’makı;
Bomba şimşekleri beyninden inip her siperin;
Sönüyor göğsünün üstünde o aslan neferin.
Yerin altında cehennem gibi binlerce lağam,
Atılan her lağımın yaktığı: Yüzlerce adam.
Ölüm indirmede gökler, ölü püskürtme de yer
O ne müthiş tipidir: Savrulur enkaaz-ı beşer...
Kafa, göz, gövde, bacak, kol, çene, parmak, el, ayak,
Boşanır sırtlara, vadilere, sağnak sağnak.
Saçıyor zırha bürünmüş de namerd eller,
Yıldırım yaylımı tufanlar, alevden seller.
Veriyor yangını, durmuş da açık sinelere,
Sürü halinde gezerken sayısız tayyare.
Top tüfekten daha sık, gülle yağan mermiler...
Kahraman orduyu seyret ki bu tehdide güler!
Ne çelik tabyalar ister, ne siner hasmından;
Alınır kal’a mı göğsündeki kat kat iman?
Hangi kuvvet onu, başa, edecek kahrına ram?
Çünkü te’sis-i ilahi o metin istihkam.
Sarılır, indirilir mevki’-i müstahkemler,
Beşerin azmini tevkif edemez sun’-i beşer;
Bir göğüslerse Huda’nın edebi serhaddi;
“O benim sun’-i bediim, onu çiğnetme” dedi.
Asım’ın nesli... diyordum ya... nesilmiş gerçek:
İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek.
Şuheda gövdesi, bir baksana, dağlar, taşlar...
O, rukü olmasa, dünyaya eğilmez başlar,
Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,
Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor!
Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker!
Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer.
Ne büyüksün ki, kanın kurtarıyor Tevhid’i...
Bedr’in aslanları ancak, bu kadar şanlı idi.
Sana dar gelmeyecek makber’i kimler kazsın?
“Gömelim gel seni tarihe”desem, sığmazsın.
Herc ü merc ettiğin edvara da yetmez o kitab...
Seni ancak ebediyetler eder istiab.
“Bu, taşındır” diyerek Ka’be’yi diksem başına;
Ruhumun vayhini duysam da geçirsem taşına;
Sonra gök kubbeyi alsam da, rida namıyle;
Kanayan lahdine çeksem bütün ecramıyle;
Mor bulutlarla açık türbene çatsam da tavan;
Yedi kandilli Süreyya’yı uzatsan oradan;
Sen bu avizenin altında, bürünmüş kanına;
Uzanırken, gece mehtabı getirsem yanına,
Türbedarın gibi ta fecre kadar bekletsem;
Gündüzün fecr ile avizeni lebriz etsem;
Tüllenen mağribi, akşamları sarsam yarana...
Yine bir şey yapabildim diyemem hatırına.
Sen ki, son ehl-i salibin kırarak savletini,
Şarkın en sevgili sultanını Salahaddin’i,
Kılıç Arslan gibi iclaline ettin hayran...
Sen ki, İslam’ı kuşatmış, boğuyorken hüsran,
O demir çemberi göğsünde kırıp parçaladın;
Sen ki, ruhunla beraber gezer ecramı adın;
Sen ki, a’sara gömülsen taşacaksın... Heyhat,
Sana gelmez bu ufukalar, seni almaz bu cihat...
Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber,
Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber.
Mehmet Akif ERSOY
_driver_
18-03-2013, 02:58
Nur içinde yatsınlar toprakları bol olsun...
Allah hepsinden razı olsun
Allah hepsinden razi olsun
Ama şuanki gün durum konusunu düşünüldügünde yazık ki ne yazik bize bizim aileden de Çanakkale de şehit olan dedelerimiz var onlar yoklukla bu şekilde Türkiyeyi korudular ya biz koruyabiliyormuyuz
Skyhawk34
18-03-2013, 06:42
her birine ayrı ayrı borçluyuz öteki mekanda Nur içinde yatsınlar
Bu millet onlara minnettardir. Ruhlari şad olsun.
volkan_gs
18-03-2013, 07:22
Allah rahmet eylesin, ruhları şad olsun.
ALLAH rahmet eylesin,hepsi nur içinde yatsınlar...
gsi_club
18-03-2013, 07:44
Allah hepsini gani gani rahmet eylesin.Allahtan dilerimki mekanlari cennet ruhlari sad olur insallah.sizlere ne kadar dua etsek azdir.
Trance-R
18-03-2013, 07:45
Ne mutlu türküm diyene !!!
Allah rahmet eylesin, ruhları şad olsun
http://www.kotusozluk.com/img/2012/03/18-mart-canakkale-zaferi-ve-canakkale-se_1332005632.jpeg
aliburma
18-03-2013, 08:26
bugünümüze vesile olan, yürek yangınlarımız... Allah'ım onlardan razı olsun...
Şimdi Çanakkale de olmak vardı Bayraklarımızı alıp orada olmak vardı..
Allah hepsinden Razı olsun. Çanakkale gerçekten her adım attığınızda tüylerinizi diken diken eden biryer..
Geliboluda akrabalarımız var bazı yazlar oraya gideriz. ben hiç bir yerdi bu kadar kendi yaşadığım yermiş gibi hissetmedim.
Etrafa bakınca neden bu kadar cenk edildiğini anlıyor insan orada..
Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor ! Bir Hilâl uğruna Yâ Rab, ne Güneşler batıyor ! ŞEHİTLERİMİZİ SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUZ !
Bu kutlu gunde canakkale yolun sonu filmi duygusal anlamda iyi gelecektir diye dusunuyorum.hafta sonu izledim cok begendim.
Allah bizi vatanimizdan ırak kılmasın. Allah butun turk vatandaslarimizi vatanimiz icin hayirli olandan eylesin.
Aziz şehitlerimizin Ruhları şaad olsun.
Kimlik din dil ırk ayrımının tavan yaptığı günümüzde,toprak birliğimizi hatırlatan ne ulu bir gün...Şehitlerimiz olmasaydı kimbilir bugün kimin sömürgesiydik...Hoş sömürge olmak/olmamak çok ironik bir kelime şuanda ama...Ben kendi adıma şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyorum...
Sercan K.
18-03-2013, 09:29
Nur içinde yatın. Allah razı olsun sizlerden.
ufuk_AEB
18-03-2013, 09:31
bu savaşı bileğiyle,hakkıyla,imanıyla kazanan yaşı 12 ile 70 yaş arası 254.000 şehidimizin ruhları ŞAD olsun.
O İLLET KUŞATMAYI SAVUNAN AZİZ TÜRK-İSLAM ÜLKÜ'SÜDÜR...
Kahramanlık ne yalnız bir yükseliş demektir,
Ne de yıldızlar gibi parlayıp sönmektir.
Ölmezliği düşünmek boşuna bir emektir;
Kahramanlık; saldırıp bir daha dönmemektir. Hüseyin nihal ATSIZ
ÖmerF.Bayar
18-03-2013, 09:34
Ruhlari sad olsun, nur icinde yatsinlar insallah, gurur duyuyorum atalarimla .
Şehitlerimizin ruhu şad olsun
Allahım sonumuzu hayır etsin mekanları cennet olsun
Nur dolu, cennet kokulu kabirlerinde, rahat yatmayı nasip etsin Allah, bizim yatağımızda rahat yatmamıza vesile olan her şehidin, her komutanın, bütün kahramaların Ruhları Şad olsun.
Çanakkale dünyanın en güçlü ülkelerinin,en karmasık silahlarının,en büyük ordularının 'iman dolu göğüslere' çarpıp tuz buz olduğu sahnedir.
Her Türk'ün görevi olmalıdır o denli kutsal toprakları ziyaret etmek..İnsanın tüyleri diken diken oluyor adeta.Yaşıyor tekrardan savaşı içerisinde ..
Ben defalarca ziyaret ettim ve her seferinde içimde bi burukluk bi özlem bi tekeşkkür oldu.İnanın bana anlatılmaz yaşanır..O ortam o hava o atmosfer bambaşka..
Allahım bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın..
Ancak şunu da söylemeden edemiyeceğim.Yanlış anlaşılmasını istemiyorum ancak iyi ki de savaş olmuş..
Benliğini bu denli kaybetmiş bir milletin yılda birkaç sefer de olsa Türk olduğunu hatırlaması, tek yürek olduğunu anlaması gerçekten iyi bi olay.Beni onurlandırıp gururlandırıyor..
Şehitlerimizin ruhuna, ülkemizin geleceğine, nöbetteki aslanlarımıza, dünyanın bütün her yerindeki Türk-Müslüman kardeşlerimize dualarınızı esirgemeyin..
Saygılar..
Alperen-B
18-03-2013, 12:55
Tüm şehitlerimize Allah gani gani rahmet eylesin.
Bu şanlı günde yazılacak çizilecek çok şey varda herşeyi Allah" havale ediyorum....
Ruhları Şad Olsun...
canlarını vererek bizim çoluk çocuğumuza can verdiler. allah mekanlarını cennet eylesin. hepsi nur içinde yatsın. bize de bu güzellikleri korumak düşer. borcumuzu ancak bu şekilde ödeyebiliriz.
alper_pug
18-03-2013, 13:01
Şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyoruz. Ne mutlu Türküm diyene !
Senol Demirağlı
18-03-2013, 14:20
Bu topraklar için canlarını hiçe sayan Aziz Şehitlerimizin ruhu şad olsun
nosturkye
18-03-2013, 16:40
Allah şehitlerimize rahmet eylesin.
http://img507.imageshack.us/img507/3650/canakkaleresimleri.jpg
burkaykalyon
18-03-2013, 16:50
http://g1303.hizliresim.com/17/l/l6dry.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
KENDİ CENAZE NAMAZINI KILAN ŞEHİTLER
OLUR MU, OLMAZ MI ? Demeyin...
Tamamen gerçek bir hikayeden alıntıdır...
"Babamım dostlarındandı. Dimdik yürüdü. Hani Allah'tan başka kimsenin önünde eğilmemiş tipler vardır ya, öyle biriydi. Ben çok küçüktüm, evimize misafir gelirdi. "Oğul" diye seslenirdi hep. Bağdaş kurmaz, diz çöker öyle otururdu. Gaz lambası ışığında daha bir heybetli görünürdü gözüme. Hep bitip tükenmek bilmeyen harp hatıraları anlatırdı. Çanakkale, Gazze, Kafkas cephelerini dolaşmış; Sakarya, Dumlupınar'da savaşmış. Ancak İzmir'in kurtuluşundan sonra köyüne dönebilmişti. Anlattıklarında hep acı, kan, cefa vardı. Kolay mı kazanılmıştı bu vatan? Ölüm neydi ki? Şerbet içmek kadar kolaydı. "Biz kendi cenaze namazımızı kendimiz kıldık Çanakkale'de !" derdi sık sık. Olur muydu??
Kirte muharebeleri sırasında bölükler arka siperlerde hücum sıralarını beklemektedirler. Ön siperlerdekiler ileri fırlamış boğuşuyorlar. Yüzbaşı hucum için emir bekliyor. Bütün asker süngü takmış siperden fırlamak için hazır. Sinirler gergin... Bütün dudaklar kıpır kıpır dualar okuyor, kelime-i şehadet getiriyor. Süre uzuyor. Yüzbaşı erlere sesleniyor...
"Yavrularım... Aslanlarım... Biraz sonra Cenab-ı Rabb'ül Alem'in huzuruna varacağız. Abdestsiz gitmeyelim...Haydi ! Tüfeklerimizin kabzalarına ellerimizi sürüp, hep beraber teyemmüm edelim..."
Teyemmüm edilir... Bekleme devam etmektedir. Biraz sonra Yüzbaşı;
" Çocuklarım... Sanıyorum biraz daha bekleyeceğiz... Önümüzde biraz daha zaman var. İleride arkadaşlarımız şehit oluyor. Hem onlar için, hem de vakit varken, kendi cenaze namazımızı kendimiz kılalım..."
" Kabe Karşımızda... "
Arkadan Of'lu Ali çavuş bağırır. " ER KİŞİ NİYETİNE... "
O gün yapılan hücumda, kendi cenaze namazını kılan pek az kişi sağ kalabilmişti.
Onlar Allah'a verdiği sözü tuttular...
http://g1303.hizliresim.com/17/l/l6dsy.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://g1303.hizliresim.com/17/l/l6dth.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Juggernaut
18-03-2013, 16:58
Allah onlardan razı olsun Nur içinde yatsınlar.
Meydanlarda onbinlerce şehidimizin katili adına tezahüratlar yapılır ve yapılmasına en ufak engelleme söz konusu olmaksızın izin verilir iken..
Vatan hainleri teröristbaşının önünde ceket ilikler iken..
Terör çözümü için katilden yol haritası, mektupla direktif alınır iken..
Senin oğullarına kurşun sıkıp şehit edenler el üstünde tutulur iken..
Onbinler'in katili "kral" muamelesi görür iken..
Türk adını ağzına almaya çekinen hainler ortada cirit atar iken..
Sana, senin şehit olduğun uğurda şehit olanlara "kelle" diyenleri unutanlar var iken..
Kendilerine ingilizin, yunanın piçi değil de tanıdığı, bildiği dedesinin torunu olma imkanını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk'e nefret besleyen soysuzlar var iken..
Türkiye Cumhuriyeti'nin bayramlarını, Cumhuriyet'in kuruluşunu kutlamak yasaklanır iken..
Türküm dedikten sonra Türk bayrağı açmaya kalktığında apar topar karakola alınıp, PKK bayrağı açtığında en ufak tepki görmez iken..
Şahsi menfaatleri uğruna tüm bunları görmezden gelenler var iken..
Utanıyorum şehidim utanıyorum...
Onurkk06
18-03-2013, 18:18
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/483830_586493231360694_1316346832_n.jpg
Allah şehitlerimize rahmet eylesin geldiğimiz nokta şu an çok üzücü ben utanıyorum şehitlerimiz adına :(
doncarlo
18-03-2013, 18:26
Bebek katili bi kopegin ismini meydanlarda tezahurat yapilmasi icin vermediniz caninizi ozur dilerim hepinizden ruhlariniz saad mekanlariniz cennet olsun.Allah sonumuzu hayir etsin.
orkuteren
18-03-2013, 18:37
abi noktayı koymuşsun daha üstüne bir kelime bile edilmez ....
Meydanlarda onbinlerce şehidimizin katili adına tezahüratlar yapılır ve yapılmasına en ufak engelleme söz konusu olmaksızın izin verilir iken..
Vatan hainleri teröristbaşının önünde ceket ilikler iken..
Terör çözümü için katilden yol haritası, mektupla direktif alınır iken..
Senin oğullarına kurşun sıkıp şehit edenler el üstünde tutulur iken..
Onbinler'in katili "kral" muamelesi görür iken..
Türk adını ağzına almaya çekinen hainler ortada cirit atar iken..
Sana, senin şehit olduğun uğurda şehit olanlara "kelle" diyenleri unutanlar var iken..
Kendilerine ingilizin, yunanın piçi değil de tanıdığı, bildiği dedesinin torunu olma imkanını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk'e nefret besleyen soysuzlar var iken..
Türkiye Cumhuriyeti'nin bayramlarını, Cumhuriyet'in kuruluşunu kutlamak yasaklanır iken..
Türküm dedikten sonra Türk bayrağı açmaya kalktığında apar topar karakola alınıp, PKK bayrağı açtığında en ufak tepki görmez iken..
Şahsi menfaatleri uğruna tüm bunları görmezden gelenler var iken..
Utanıyorum şehidim utanıyorum...
Budur :icon_tup:
atarktan
18-03-2013, 19:11
Böyle evlatların olduğu ülkede, olmaması gereken çoğu şey.Allah onlardan razı olsun.Ruhları şad
olsun.Onların canları pahasına kazandıklarını yavaş yavaş satmaya çalışanlar.İnşallah bir daha
kurtuluş savaşı yapmamıza gerek kalmadan kurtuluruz bunlardan.
Konudaki paylasimlar cok guzel herkesin eline saglik zevkle okudum.
Armageddon
18-03-2013, 21:00
Ülkeyi bu hale getiren hainleri Allah'a havale ediyorum... Ülkeyi bölmek için her türlü gücü kullanıyorlar, ama biz Çılgın Türkler'iz bunu unutuyor "Türküm" diyemeyen kansızlar....
Yarın da Ergenekon zırvasıyla ilgili olarak yurt genelinde mitingler var, "Türk Bayrağı" taşımaktan korkmayan tüm arkadaşları katılmaya davet ediyorum... Bu siyaset vb değil, konu vatansa gerisi teferruattır, vatan elden gidiyor ve halen daha milletim uyuyor...
İbrahim33
18-03-2013, 21:13
Şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla ve rahmetle anıyorum.Onlara layık olmayanlar utansınlar.
Gimifayf
18-03-2013, 22:02
Allah tüm şehitlerimize gani gani rahmet eylesin...
Çanakkale ONURUMUZDUR.!!
Rabbim tüm ŞEHİTLERİMİZİN RUHUNU ŞAD EYLESİN Bizleride onların Şefaatine Nail eylesin inşAllah.!! (Amin)
izmirlicem
19-03-2013, 02:05
Şu kör gözlerinizi açın artık. Ülke hiç iyiye gitmiyor. Şehitleri anma gününde imralıdaki şerefsizle görüşmeler yapılıyor ve yakında o şerefsiz serbest kalcak hatta meclise bile girebilir demedi demeyin.Ülkenin Aydın insanlarına ATATÜRK'ÇÜLERE müebbet hapis cezası isteniyor. Bunların hepsi 18 martta oldu. Anlayacağınız şerefsizler dışarda ve mecliste, vatanı satmayan şerefli insanlar ise içerde ve müebbet hapis cezası ile karşı karşıya. Ergenekon adı altında bütün Aydın ve ATATÜRK'ÇÜ insanları içeri aldılar. Suçları vatanı satmamak, ihanet etmemek, çalıp çırpmamak ATATÜRK'ÇÜ olmak. Benimde en az 15 senedir tanıdığım 1 tanesininde belgesini ve suçunu redhack açıkladı. Suçu ise Anne tarafından alevi olmak, solcuları ve alevileri işe almak, pinpon masası almak. Belki yazdıklarım foruma aykırı ama bu sayfadaki lk mesajdaki resim herşeyi açıklıyor ztn.
Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun,pekakayla masaya oturanlarında Allah belasını versin!
Keske onlar için canımızı veren biz olsaydık.
Allah bunların belasını versin.
Apo öle görüşüp sonra Gelibolu'da şehit anıyorlar, bu nasıl bir karaktersizlik şerefsizliktir anlamıyorum.
Halkalıda bir okul 18 Mart günü disney gösterisine öğrencileri götürmüş, gitmeyenlere de okul tatil demiş...Ulan disney ne o.cocukları, otobüs tutup cocukları canakkaleye geliboluya götürsene...hadi onu da yapamadın okulda bir etkinlik düzenle...
Bu yol yol değil, ufacık ilkokul cagındaki cocukları bile degistirmeye calısıyorlar.
wolkanku
19-03-2013, 08:10
bu ülkeyi sanki kendi kazanmışçasına, her karışını satıp, her şeyini pazarlığa yatıran, ülkenin onurunu ayaklar altına alan,din sömürüsü ile de göz boyayan zihniyetin tez zamanda acılar içinde can vermesini, bunlara şakşakçılık yapıp burada bile hala onun askerleriyiz diye şov yapanların da allahtan belasını bulmasını diliyorum. amin.
blumenberg
19-03-2013, 18:49
Çanakkale Türküsü-Çanakkale İçin Çal - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=I9HNfL1hx6I&feature=share)
srkn.ylc
17-03-2015, 08:34
Yarın Çanakkale'nin 100. yılı Allah Bu topraklar için toprağa düşen Mehmetçikten razı olsun. Elimden hiç birşey gelmiyor dua etmekten başka.Ruhları şad olsun.
18 Mart'ta olsun olmasın, her Türk gencinin muhakkak ama muhakkak bu bölgeyi ziyaret etmesi gezmesi gerekir. İnsanin tüyleri diken diken oluyo resmen.
Allah onlardan razı olsun , Mekanları cennet olsun.
34btr1907
17-03-2015, 09:53
avustralyalı elion cammbell’in hatıra defterinden alınan bir gerçek;
“ateşkes sırasında türkler şehitlerini gömüyorlardı. arkadaşlarımızdan birkaç kişi gönüllü olarak onlara yardım etmek istedi ve bu korkunç görevde dost ve düşman iş birliği yaptılar…” işte bu sırada yapılan konuşmalarda açlığını hissettiren bir mehmetçiğe, bir avustralyalı asker sığır eti ve bisküvi getirir. mehmetçik bu hareket karşısında hislendi. sonunda görev tamamlanmıştı. her iki tarafın da askerleri siperlerine çekilmiş bekliyorlardı. vurulan silah arkadaşlarına son vedalaşma bitmişti.
türk subayı bir kaç adım ilerledi ve selam verdi. bizim subaylarımız da selam aldılar. böylece ateşkes sona ermişti. düşmanlarımızın nezaketlerinde bir yüce ruhluluk, bir soyluluk vardı. dünya şövalyeliğinin kutsal emaneti onlardaydı sanki.
birkaç hafta sonra avustralyalı askerler türk siperlerine karşı büyük bir saldırıya geçerler. mücadelenin şiddetli bir anında avustralyalı bir asker ağır şekilde yaralanarak türk siperlerinin yakınına düşer. yaralı asker acılı bir şekilde can çekişmeye başlar. bundan sonrasını cambell şöyle anlatıyor:
“mermi yağmurunun ortasında bir türk, siperden fırlayarak yaralı askerimizi sırtına aldı ve bizim hatlara doğru taşımaya başladı. türk, sırtındaki avustralyalı ile birlikte yaralanmadan siperlerimizin korkuluklarına ulaştı ve sırtındaki arkadaşımızı kıyıdan aşağıya yavaşça bıraktı… sonra bu türk kendi hatlarına doğru yöneldi. fakat birçok yerinden yaralanıp yere düşmeden önce ancak üç ya da dört adım atabilmişti. ve oracıkta şehit düştü. meçhul bir şekilde, fakat kahraman olarak şehit düştü.
yaralı avustralyalı, aç türk’e sığır eti ve bisküvi getiren askerdi. onu sırtında siperlerimize taşıyan türk, onun kumanya verdiği askerdi.”
yarım paket bisküvi ve biraz kuru sığır etine karşılık canını veren bir yürek. unutulur mu şimdi bu? unutmak, düpedüz nankörlük değil mi?
ALINTIDIR
Babası bin ler ,vatan hainleri,Atatürk düşmanları hak etmiyor bu ülkeyi,asalaklardan kurtuldugumuz gun yeniden doğdugumuz gün olur inşallah.
Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına o kadar çok şey borçluyuz ki, kıymetini bilmeyenlerin Allah binbir belasını versin.
srkn.ylc
17-03-2015, 12:12
...Hz. Sümeyra, Hak Nebi’yi evlatlarına emanet etti,
“Sakın O’na bir şey olursa eve dönmeyin” dedi.
Dönmeden emanete sahip çıkamayacaklarını anlayınca vazgeçtiler eve dönmekten,
Evlerinde çıkamayanlar neyin emanetçisi acaba?
Bilecik istasyonunda yaşlı ana, oğlunu cepheye uğurlarken ona ;
“ Oğlum babanı Dimetoka’da, dayını Şipka’da, ağabeylerini Çanakkale’de kaybettim,
Sen benim son yongamsın, sen de dönmezsen ben Allah’a emanet” diyordu
Ve ilave ediyordu; “Git sen de git,
Minareler ezansız, camiler Kur’ân’sız kalacaksa sen de git ,
Ezan, Kur’ân, vatan kime emanet?
Galiçya da Şipka’da Dimetoka’da kalanların evlatları kime emanet?
“Ben sağ dönseydim uğrunda öldüğüm Kur’ân’ı,
Canımdan çok sevdiğim İslam’ı yavruma öğretirdim.”
diyen ve fakat şimdi mabet yüzünü görmeyen, bu şehit evlatları kime emanet?..
Mehmet Akif'in Kime emanet şiirinden alıntıdır.
free-hifi
17-03-2015, 12:20
Diyanet İşleri Başkanlığı, Çanakkale Şehitlerini Anma Programı kapsamında bu yıl bir ilke imza atıyor. 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı münasebetiyle 81 il ve 957 ilçe olmak üzere tüm yurtta 18 Mart günü sabah namazında aynı anda şehitlerin ruhu için eller duaya açılacak. Her il ve ilçenin merkezi bir camisinde sabah namazında gerçekleşecek programda, Kuran'ı Kerim'den ayetlerin okunmasının ardından tekbirler, tehliller ve salat ü selamlarla aziz şehitlerin ruhları şad edilecek. Aynı anda tüm yurtta eller semaya açılıp, şehitlerin aziz ruhları için milyonlarca kişi dua edecek. 18 Mart sabahında tek yürek haline gelecek Türkiye, şehitlerini rahmet ve minnetle anacak.
O GÜNÜ HATIRLAMAK İÇİN HERKESE ASKER TAYINI
81 ilde sabah namazı ile başlayacak Çanakkale Şehitleri'ni anma programı kapsamında namaz sonrası vatandaşlara, Çanakkale'de vatanını savunmak için mücadele veren askerlerin yaşadıklarının hissedilmesi için “asker tayını” dağıtılacak. Her camide, vatandaşlara, buğday çorbası, şekersiz üzüm hoşafı ile tayın ekmeğinden oluşan öğün ikram edilecek. Şehit düşen askerlerin çoğunluğunun yaşlarının 13-20 arasında olduğu Çanakkale'de, Şehitleri Anma programına gençlerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.
onn_dear
17-03-2015, 12:58
muhteşem bir zafer, unutulmaması gereken zamanlar fakat gel gelelim ki bugün önümde ilerleyen bir grup gencin konuşmalarnı aktarıyorum;
A.Bu bayraklar neden asıldı ki acaba?
B.Bilmem ki ne ki bugün?
C.Bak orada yazıyor Çanakkale
D.Tatil olur mu ki?...
Gençlerimiz gündemden bihaber, ellerinde akıllı tlf.lar tabletler, face de onu bunu eklemeler vs vs. Bir tanesi de açayım bu vatan nasıl kazanılmış öğreneyim, dünyada neler olmuş bu zaman kadar demiyor. Bitik lüks düşkünü bir nesil geliyor.
Haftasonunda (c.tesi-pazar) esimle ordaydik aslen 18 martta gitmeyi cok istiyordum ama isimi ayarlayamadim
Cok kez okumussunuzdur ama mutkaka herkesin gitmesi gormesi orda bulunmasi gereken bir yer
Cok aci cok huzunlu aglamamak elde degil savasin ne kadar aci ve kahramanlarimizin ne kadar yigit oldugunu cok net anliyabiliyorsunuz
Hava soguktu usuduk ama bunu niye yazdim 100 yil once bugunlerde cephedeki askerlerimizin dusmanla mucadele esnasinda acaba nasilda usuduklerini hatirladikca daha da cok usuyorsunuz isinamiyorsunuz buz gibi oluyorsunuz
Uzuluyorsunuz vatan icin canini dusunmeden veren kanininin son damlasina kadar savasan bir nesilden vatani saniyede satabilecek yakip yikabilecek dunya yansa umursamayack bi nesle donusunu gordukce..
Allah hepsinden razi olsun
Vatanimiz dedigimiz yerde simdi var isek hepsi sayelerinde
..
Phenomenal
17-03-2015, 18:14
güzel allahım sizden binlerce kez razı olsun
önümde çanakkaleye gitme planım var gitmemin sebebinin %85 i sizi ziyaret edip bi fatiha okumak
şimdiki çoçukların efsaneleri süper kahramanlar çizgi film ler asıl efsaneler sizlersiniz allahım emeklerinizi boşa çıkarmasın
Phenomenal
17-03-2015, 18:15
şehitlerimiz için yazılmıştır... eklemeyi unutmuşum
Redfish16V
17-03-2015, 18:44
Gitmeden önce büyük bir heyecanla çanakkaleye gitmeyi arzulardım ki önceki sene gitmek nasip oldu.Cidden o atmosferi orayı yaşayarak gezmek,görmek çok başka bişey.Ama maalesef bazı eserler eskisi gibi devlet tarafından korunmamış,restore ayağına özü bozulmuş geldi bana.Ve Biz Türklerin araştırark gezmesi gerekirken nedense yabancıların daha araştırmacı gezdiğini farkettim.En çok duygulandığım yer ise Seddülbahir ile 57.Alay tepesi olmuştu.Hele ki o kıyı şeridine bakınca savaş anına dönüyorsunuz.. Gittiğimde Çanakkale Destanı tanıtım merkezinede gitmiştim,gidenlere tavsiye ederim :) Allah bize o günleri tekrar yaşatmasın.. Atatürk ve silah arkadaşları,savaşan bütün askerlerimizin ruhu şad olsun,bugün halen vatanımız diye toprağa basabiliyorsak onlar sayesinde basıyoruz.
Geçtiğimiz yaz Çanakkale'de idim.Müthiş bir atmosfer,o sahil şeridini,tepeleri görüp yaşanan o mücadelenin milyonda birini bile zihinde canlandırmak insanın tüylerini diken diken ediyor..Şehitlerimizin ruhu şad olsun.Hepsini saygı ve rahmetle anıyorum.
Şehitlerimizin ruhu şad olsun.Allah onlardan razı olsun
YavuzNaz
18-03-2015, 09:34
Onlar sevinçle Rabbine kavuştular, Vatan, Bayrak, Din, Namus için canlarını seve seve feda ettiler, neslimizi bu şuurla yetiştirmemiz lazım, 18 mart daha coşkulu daha şuurlu bir şekilde aşılanması lazım, bu milli şuur bizi ayakta ve bir tutacak inşaallah, Her vatan evladının gidip görmesi o havayı soluması, orda yaşananların bir an bile olsa hissedilmesi gerekir, italyanın bilmem neresini merak edeceğimize, Çanakkalede verilen Milli mücadele meydanlarını merak edip gitmemiz ve neslimize bu şuuru aşılamamız lazım. Vatan sevgisi imandandır Hadis-i Şerifine mazhar oldu Atamız, Allah gani gani Rahmet etsin hepsine.
şehitler anıtına bir türlü gidemesemde Conk Bayırı Anzak Koyu Atamızın kalbine sarapnel parcasının isabet ettiği, Atanın gözlem yerini, eski siperleri mevzileri görmek bile diken diken etmeye yetmişti. Atamızın şehidlerimizin askerlerimizin ufak bez parcası bile getiren gelemeyip duasıyla yaptıklarıya yardım eden herkesin ruhu şad olsun.
http://i217.photobucket.com/albums/cc239/berkanokan/1Photo-0034.jpg
http://i217.photobucket.com/albums/cc239/berkanokan/1Photo-0030.jpg
http://i217.photobucket.com/albums/cc239/berkanokan/1Photo-0026-1.jpg
http://i217.photobucket.com/albums/cc239/berkanokan/1Photo-0027.jpg
http://i217.photobucket.com/albums/cc239/berkanokan/1Photo-0029.jpg
Bi avuc civatanın "derdini" sayfalarca anlatıpda şuraya iki kelime yazamayanlara yazıklar olsun tek diyeceğim bu.
Şehitlerimizin ruhları şad olsun, huzur içinde yatsınlar.
http://listelist.com/canakkale-savasi/
HONDAHAN
18-03-2015, 10:00
Şehitlerimizin ruhu şad olsun, Allah her birinden binlerce kez razı olsun, şimdiki nesile de ecdadını hissetmeyi nasip etsin. Bir arkadaşın dediği gibi; tarihten, maneviyattan bir haber yaşıyorlar. Akıllı telefonlar, aptal insanlar türetiyor.!
huseyinturk
18-03-2015, 10:01
Şu Boğaz harbi nedir? Var mı ki dünyâda eşi?
En kesif orduların yükleniyor dördü beşi.
-Tepeden yol bularak geçmek için Marmara’ya-
Kaç donanmayla sarılmış ufacık bir karaya.
Ne hayâsızca tehaşşüd ki ufuklar kapalı!
Nerde-gösterdiği vahşetle 'bu: bir Avrupalı'
Dedirir-Yırtıcı, his yoksulu, sırtlan kümesi,
Varsa gelmiş, açılıp mahbesi, yâhud kafesi!
Eski Dünyâ, yeni Dünyâ, bütün akvâm-ı beşer,
Kaynıyor kum gibi, mahşer mi, hakikat mahşer.
Yedi iklimi cihânın duruyor karşında,
Ostralya'yla beraber bakıyorsun: Kanada!
Çehreler başka, lisanlar, deriler rengârenk:
Sâde bir hâdise var ortada: Vahşetler denk.
Kimi Hindû, kimi yamyam, kimi bilmem ne belâ...
Hani, tâuna da züldür bu rezil istilâ!
Ah o yirminci asır yok mu, o mahlûk-i asil,
Ne kadar gözdesi mevcûd ise hakkıyle, sefil,
Kustu Mehmedciğin aylarca durup karşısına;
Döktü karnındaki esrârı hayâsızcasına.
Maske yırtılmasa hâlâ bize âfetti o yüz...
Medeniyyet denilen kahbe, hakikat, yüzsüz.
Sonra mel'undaki tahribe müvekkel esbâb,
Öyle müdhiş ki: Eder her biri bir mülkü harâb.
Öteden sâikalar parçalıyor âfâkı;
Beriden zelzeleler kaldırıyor a'mâkı;
Bomba şimşekleri beyninden inip her siperin;
Sönüyor göğsünün üstünde o arslan neferin.
Yerin altında cehennem gibi binlerce lağam,
Atılan her lağamın yaktığı: Yüzlerce adam.
Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer;
O ne müdhiş tipidir: Savrulur enkaaz-ı beşer...
Kafa, göz, gövde, bacak, kol, çene, parmak, el, ayak,
Boşanır sırtlara vâdilere, sağnak sağnak.
Saçıyor zırha bürünmüş de o nâmerd eller,
Yıldırım yaylımı tûfanlar, alevden seller.
Veriyor yangını, durmuş da açık sinelere,
Sürü halinde gezerken sayısız teyyâre.
Top tüfekten daha sık, gülle yağan mermiler...
Kahraman orduyu seyret ki bu tehdide güler!
Ne çelik tabyalar ister, ne siner hasmından;
Alınır kal'â mı göğsündeki kat kat iman?
Hangi kuvvet onu, hâşâ, edecek kahrına râm?
Çünkü te'sis-i İlahi o metin istihkâm.
Sarılır, indirilir mevki-i müstahkemler,
Beşerin azmini tevkif edemez sun'-i beşer;
Bu göğüslerse Hudâ'nın ebedi serhaddi;
'O benim sun'-i bedi'im, onu çiğnetme' dedi.
Asım'ın nesli...diyordum ya...nesilmiş gerçek:
İşte çiğnetmedi nâmusunu, çiğnetmiyecek.
Şühedâ gövdesi, bir baksana, dağlar, taşlar...
O, rükû olmasa, dünyâda eğilmez başlar,
Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,
Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!
Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker!
Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.
Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi...
Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.
Sana dar gelmiyecek makberi kimler kazsın?
'Gömelim gel seni tarihe' desem, sığmazsın.
Herc ü merc ettiğin edvâra da yetmez o kitâb...
Seni ancak ebediyyetler eder istiâb.
'Bu, taşındır' diyerek Kâ'be'yi diksem başına;
Ruhumun vahyini duysam da geçirsem taşına;
Sonra gök kubbeyi alsam da, ridâ namıyle,
Kanayan lâhdine çeksem bütün ecrâmıyle;
Ebr-i nîsânı açık türbene çatsam da tavan,
Yedi kandilli Süreyyâ'yı uzatsam oradan;
Sen bu âvizenin altında, bürünmüş kanına,
Uzanırken, gece mehtâbı getirsem yanına,
Türbedârın gibi tâ fecre kadar bekletsem;
Gündüzün fecr ile âvizeni lebriz etsem;
Tüllenen mağribi, akşamları sarsam yarana...
Yine bir şey yapabildim diyemem hâtırana.
Sen ki, son ehl-i salibin kırarak savletini,
Şarkın en sevgili sultânı Salâhaddin'i,
Kılıç Arslan gibi iclâline ettin hayran...
Sen ki, İslam'ı kuşatmış, boğuyorken hüsran,
O demir çenberi göğsünde kırıp parçaladın;
Sen ki, rûhunla beraber gezer ecrâmı adın;
Sen ki, a'sâra gömülsen taşacaksın...Heyhât,
Sana gelmez bu ufuklar, seni almaz bu cihât...
Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber,
Sana âğûşunu açmış duruyor Peygamber.
Hani bin kere okusam baştan sona, kesintisiz tamamlayamam. Her seferinde ağlatır utandırır. Ne güzel yazmış Akif sanki okumuyorumda karşımda o bana kuruyor bu cümleleri. Git gide öyle kopuyoruzki geçmişimizden, atamızdan. Bazı mısralar yabancı gelir mesela ilk okuyana şuan, zamanla o Allah aşkını anlamakta zorluk çeker hale geliyoruz sanki. Dini kullanmaya çalışan yobazlar yüzünden, her dinini yaşayana yapılan yobaz muamelesi varya, topu tüfeği gemiyi geçtim sapanla taşla gelseler geçip giderler bu gün çanakkaleden
Hondafatih
18-03-2015, 10:02
https://www.youtube.com/watch?v=C3znlSi_2mM
https://www.youtube.com/watch?v=C3znlSi_2mM
Allah Rahmet Eylesin Ecdadlarımızın
Aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun.Allah onlardan razı olsun.
LnchCntrl
18-03-2015, 10:14
Taşıdığım asil TÜRK kanından , en başta MUSTAFA KEMAL ATATÜRK olmak üzere, varını yoğunu ortaya koyup erişilmez bir ruhla mücadele eden TÜRK milletimden GRUR DUYUYORUM.
M U R A T
18-03-2015, 10:25
100 yıl önce kurtarıldı 100 yıl sonra durum ortada ruhları şad olsun
arsenikli
18-03-2015, 11:16
Yüce rabbim tüm Şehitlerimizden ve ordaki komutanlardan razı olsun, mekanları cennet ruhları şad olsun
Bi iki gün önce bi program izledim izlerken bile insanın tüyleri diken diken oluyo gözleri doluyo, Diyorduki savaş sadece çanakkalede değil yeni evlendiği kocasını gönderen kızda oğlunu yolllayan annede, bunların üzerine birde bi kaç hikaye anlattılar gözlerim doldu gerçekten
Bi genç giderken karısını amcasına emanet ediyor, aradan uzun zaman sonra Şehit haberi ulaşıyor köy yerine, amcasıda köy yerinde dul kız olmaz diyerek evlendiriyor aradan 5 yıl sonra genç çıkıp köye geliyor amcasını buluyor karısını soruyor tabiki herkes şok amcası evlendiğini ve çocuğu olduğunu söylüyor ama çocuğun biri savaşa giden gencimize ait çocuğunu seviyor öpüyor ve çıkıp gidiyor bidaha kendisinden hiç haber alınamıyor.
güzel anlatamamış yada eksik yazmış olabilirim kusuruma bakmayın lütfen yanlız bunun gibi öyle çok hiyakeler varki duygulanmamak elde değil
Allah bidaha o günleri yaşatmasın
wiesmann
18-03-2015, 12:38
Peygamber Efendimiz (Sav) bu millet için "İstanbul mutlaka feth edilecektir. Onu feth eden ne ulu bir komutan, onun askerleri ise ne güzel askerlerdir" demiş fakat toplum olarak bizi biz yapan değerlerden uzaklaşıyoruz.
Ecdadımıza layık olabilme ümidiyle yaşayabiliriz umarım..
şehidlerimizin ruhları şad olsun çanakkaleyede gıtmeyı cok ıstıyorum ınsallah nasıp olur
srkn.ylc
18-03-2015, 13:18
Bu konu vasıtasıyla sizlere;
"asım'in nesli... diyordum ya...nesilmiş gerçek:
işte çiğnetmedi namusunu, çignetmiyecek."
Bu kıtasaki asım;
Hz. Âsım, Bedir Savaşı’na katılmış ve müşriklerin ileri gelenlerinden birçoğu*nu öldümüştü. Uhud Savaşı’ndan sonra Adel ve Kare kabilelerinden bir cemaat gelerek Re*sû*lul*lah’tan, kendilerine İslam’ı öğretecek bir heyet gönderilmesini istemişlerdi. Re*sû*lul*lah, Âsım’ın kumandasında onlara bir heyet gönderdi. An*cak gelen kimselerin niyeti bozuktu. Müslümanları bir tuzağa düşürüp Mekke müşriklerine satacaklar ve onlardan büyük mal ve para alacaklardı. Recî mevki*ine geldiklerinde ihanetlerini ortaya koydular ve elleri kılıçlı bedeviler etrafla*rını sarıverdi.
“Biz sizi öldürmek istemiyoruz. Niyetimiz sizi Mekkelilere satıp, onlardan birtakım mükâfat elde etmektir. Teslim olun.” dediler.
Bu ihaneti gözleriyle gören Hz. Âsım ve arkadaşları, bu zalim müşriklere na*sıl güvenebilirlerdi ki? Âsım onlara şöyle cevap verdi:
“Ben, müşriklerin himayesini hiçbir zaman kabul etmemeye yeminliyim.
“Vallahi ben kâfirlerin himayelerine ve sözlerine kanarak inmem ve kâfirle*re asla teslim olmam!”
Bilahare “Allah’ım! Peygamberini durumumuzdan haberdar et!” diyerek müşriklere ok atmaya başladı. Ok attığı sırada da, “Ölüm hak, hayat boş ve geçicidir./ Mukadderatın hepsi başa gelicidir./ İnsanlar er geç Allah’a rücu edicidir./ Eğer ben sizinle çarpışmazsam, anam beni yitirsin!” diyerek şiirler söylüyor*du.
Âsım bin Sâbit’in ok çantasında yedi ok vardı. Attığı her ok müşriklerden biri*ni öldürdü. Oku tükenince, müşrikleri mızrağıyla delik deşik etti. Mızrağı kırı*lınca da kılıcını sıyırdı. Kılıcının kınını kırıp attı:
“Allah’ım! Ben, günün başında, Senin dinini korudum. Sen de, günün sonun*da benim etimi koru! Cesedime müşrikleri dokundurma!” diyerek dua etti.
En sonunda, iki ayağından yaralanıp yere düştü.
Lihyan Oğulları, aralarında Âsım bin Sâbit olmak üzere yedi kahramanı okla vurup şehit ettiler.
Müşrikler, Hz. Âsım’ın başını kesip Sa’d b. Şüheyd’in kızına götürecek ve on*dan mükâfat alacaklardı. Çünkü Hz. Âsım, Bedir’de bu kızın müşrik babasını öldürmüştü. “Sülâfe” ismindeki kız da ancak Âsım’ın başının kesilip kendisine getirilmesi hâlinde mükâfat vereceğini vaat etmişti.
Hüzeylli müşrikler koşarak gelip Hz. Âsım’ın başını kesmek istediler. Ancak Hz. Âsım’ın etrafında birden bir arı topluluğu zuhur etti. Arı topluluğu bulut ka*raltısını andırıyor, cesede yaklaşanların yüzlerine yapışıyor ve onları tedirgin ediyor, böylece müşriklerin cesede yaklaşmasına mâni oluyordu. Arılar Hz. Âsım’ın cesedini koruyorlardı. Müşrikler ne kadar gayret ettilerse de, Hz. Âsım’ın vücudundan bir parça koparmaya muvaffak olamadılar. “Neyse, ak*şam olsun. Arılar gittikten sonra gelip başını keseriz!” dediler. Ancak akşam vakti olunca Cenâb-ı Hak hiç yoktan bir yağmur yağdırdı, yağmurla meydana gelen sel, Âsım bin Sâbit’in cesedini alıp götürdü. Müşrikler arzularına ulaşa*madılar…
Cenâb-ı Hak, sağlığında Âsım’ın cesedini müşriklerin hışmından muhafaza ettiği gibi, şehit olduktan sonra da mübarek cesedini korumuştu. O, müşriklere dokunmadığı gibi, müşrikler de ona dokunamadılar. Allah duasını kabul etmişi
Böyle harika bir günde doğmak beni gururlandırıyor.
Çanakkale Şehitlerimizi Rahmetle anıyoruz...
Allah (cc) hepsinin ruhlarını şad etsin. Bizlere de şehitlerimize layık olmamızı nasip etsin. Yaptıkları fedakarlar bu devirde olmaz demeyeyim de çok zor yapılır.
Taypar konusu binlerce mesaj alırken, bu konuda atılan mesaj sayısı özümüze ne kadar sahip çıktığımızın kanıtı olsa gerek.
Neyse, bu vatan uğruna kaybettiğimiz tüm şehitlerimizin tekrardan ruhları şad olsun.
M_PROJECT
18-03-2015, 14:25
Yahya Cavus'a ithafen yazilmis fakat bence her bir sehit icin cok manali ...
bir kahraman takim ve de yahya cavustular
tam uc alayla burda gonulden vurustular
dusman tumen sanirdi bu sahane erleri
allahi arzu ettiler aksama kavustular
nail memik
Yahya Cavus :
canakkale savasi sirasinda, bugün "yahya cavus" adiyla anilan bölgede 50 kisilik birligiyle uzun menzilli silahlarla siper alip 2000 kisilik ingiliz cikarmasini 10 saat süreyle geciktirmeyi basarmıs bir kahramandır. cikarma yapilacak bölge ingiliz gemileri tarafindan yogun top atesine tutulmus, mucizevi bir sekilde yahya cavus un siperi isabet almamistir. maalesef havanin kararmasiyla birlikte ingiliz cikarmasi basariya ulasmis, yerlerini son ana kadar terketmeyen askerler siperlerinde sehit olmuslardir.
askeri açıdan bir deha oldugu rivayet edilen yahya cavus, sorumlulugu dahilinde olmamasina ragmen bu görevi kendisi planlamis ve ordusununa cok degerli saatler kazandirmistir. söz konusu yerler gidilip görülesi yerlerdir. cikarmanin yapildigi yerde bugün bir de ingiliz mezarligi bulunmaktadir.
Sabah radyoda dinledigim baska bir hikaye ise , yine Yahya Cavus'un yanindaki askerlerden biri bagirir , cavusum tufegim bozuldu diye , bir baska tufek verirler yine bagirir , yine bozuldu diye , cavus bir seylerin ters gittigini anlar ve bakar ki askerin parmagi kopmus , tetige basamiyor .
Boyle bir inanmislik ve adanmislik ile kazanmisiz biz o topraklari ....
Allah hepsinden razi olsun ...
onedio.com da güzel seyler vardı buyrun
1- 18 Mart Günü Çanakkale'de Yazılan Destanın Saat Saat Öyküsü
http://onedio.com/haber/18-mart-gunu-canakkale-de-yazilan-destanin-saat-saat-oykusu-472771?fb_action_ids=1093631890654079&fb_action_types=og.shares
2- Hiç Görmediğiniz 18 Fotoğraf ile Çanakkale Savaşı
http://onedio.com/haber/hic-gormediginiz-18-fotograf-ile-canakkale-savasi-271123
3- Asırlık Bir Kahramanlık Destanını Yaşatan Çanakkale Türküsü'nün Hikayesi
http://onedio.com/haber/canakkale-turkusu-nun-hikayesi-472651
4- Çanakkale Savaşı'nın 100'üncü Yılında Atatürk'ün Hatıraları
http://onedio.com/haber/canakkale-savasi-nin-100-uncu-yilinda-ataturk-un-hatiralari-472637
5- 100. Yılında 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'ne Etki Eden 15 Kişi ve Olay
http://onedio.com/haber/100-yilinda-18-mart-canakkale-deniz-zaferi-ne-etki-eden-15-kisi-ve-olay-271097
Sabahtan beri garip duygular içindeyim haberlerdeki görüntüleri videoları izledikçe..
Minnettarız,minnettarız,minnettarız ! Ötesi yok
YavuzNaz
18-03-2015, 15:20
Yahya Cavus :
Sabah radyoda dinledigim baska bir hikaye ise , yine Yahya Cavus'un yanindaki askerlerden biri bagirir , cavusum tufegim bozuldu diye , bir baska tufek verirler yine bagirir , yine bozuldu diye , cavus bir seylerin ters gittigini anlar ve bakar ki askerin parmagi kopmus , tetige basamiyor .
Boyle bir inanmislik ve adanmislik ile kazanmisiz biz o topraklari ....
Allah hepsinden razi olsun ...
Nasıl bir Ruh Nasıl bir Aşk, İlk defa duyduğum bu hikayeden çok etkilendim, Allah hepsine gani gani Rahmet etsin.
YavuzNaz
18-03-2015, 15:33
"Biz kişisel kahramanlıklarla uğraşmıyoruz. Yalnız size, Bombasırtı olayını anlatmadan geçemeyeceğim. Karşılıklı siperler arasındaki mesafe sekiz, on metre, yani ölüm muhakkak… Birinci siperdekilerin hiçbirisi kurtulamamacasına düşüyor, ikinci siperdekiler onların yerine geliyor, fakat ne kadar imrenilecek bir soğuk kanlılık ve tevekkülle biliyor musunuz?.. Öleni görüyor, üç dakikaya kadar öleceğini de biliyor ve en ufak bir çekinme bile göstermiyor. Sarsılmak yok… Okuma bilenler Kuran’ı Kerim okuyor ve Cennet’e gitmeye hazırlanıyorlar. Bilmeyenler Kelime-i Şahadet çekerek yürüyorlar. İşte bu Türk askerindeki ruh kuvvetini gösteren hayret ve tebrike değer bir örnektir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebesini kazandıran bu yüksek ruhtur."
63owen63
18-03-2015, 15:35
Okulda kutlama yapılmadı, çok sinir olduk.. Allah mekanlarını cennet etsin şehitlerimizin, gazilerimizin..
OnurÖzden
18-03-2015, 16:06
Bu toprakları vatan yapan, Atamıza ve bütün şehitlerimize Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsınlar.
Sonsuza dek minnettarız.
srkn.ylc
18-03-2015, 16:19
ÇANAKKALE’DE ZEHİRLİ GAZ KULLANILDI MI?
Atatürk’ün hatıralarında gaz meselesinin geçtiğini söyleyen Sütlü, “Anı defterlerinde bundan bahsediyor Mustafa Kemal Atatürk. Zehirli gaz 1. Dünya Savaşı'nda kullanılmaya başlanmış. Çanakkale’de kullanılıp kullanılmadığı çok tartışılıyor. Atatürk hatıralarında şöyle bahsediyor: 'Bir ara düşmanın zehirli gaz kullanacağı söylentileri asker arasında yayılmaya başladı. Askerin morali bozuldu. Ben bunun üzerinde dedim ki, 'Biz yukarıda tepelerde bulunuyoruz, onlar aşağıda. Bu konumda kimyasal gaz kullanamazlar.' Bu da askere moral oldu. Asker ikna oldu. Daha sonra hatta bunu denediler.' Yani orada ufak bir zehirli gaz kullanıldığını anlatıyor fakat rüzgar tersine estiği için başarılı olmadıklarını söylüyor. Anzak hatıralarında da böyle bir detay var. Savaşın son dönemlerinde zehirli gaz kullanılması gündeme geliyor. Karşı taraf da aslında bundan endişeli. Diyorlar ki, ‘Türkler Almanlardan gaz almışlar. Bize karşı kullanacaklar’. Bunun üzerine Avustralyalı askerlere gaz maskesi dağıtmak istiyorlar ancak askerler kabul etmiyor. Diyorlar ki; ‘Türkler mert savaşçılardır. Gaz kullanmaz. Biz maske istemiyoruz.’ Bu kendi resmi savaş hatıraları arasında yer alan bir bilgi” ifadelerini kullandı.
Yazar Talha Uğurluel ise, Churchill’in Türklere karşı zehirli gaz kullanmak istediğini öne sürdü. Uğurluel, açıklamasında, “O dönemde deniz bakanı olan Churchill'i sıkıştırıyorlar, ‘Hani Çanakkale’yi iki günde geçecektik. Neden geçemedik?’ diye. O da, ‘Geçeceğiz. Zehirli gaz kullanacağız’ diyor. Ancak bazı İngiliz yetkilileri bunun insanlık suçu olacağını söyleyerek bu teklife karşı çıkıyor. Churchill, ‘Olsun ama onlar insan değil ki’ diyor. Yani bu tarz, insanlık dışı söylemlere de girmişler” ifadelerine yer verdi.
http://i61.tinypic.com/16ito2w.jpg
http://dunyagerceklerim.blogspot.com.tr/2012/03/canakkalede-kimyasal-silah-kullandlar.html
exclusive
18-03-2015, 16:42
Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak , eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Şehitlerimizin ruhu şad olsun
ErkanCanS
18-03-2015, 17:45
Mekteb-i Sultani'de bir gün tarih öğretmeni sınıfa girer ve kimsenin olmadığını görür.Oradan birilerine sorar nerde bu öğrenciler ? Bilmiyor musun hocam Çanakkalede savaş var oraya gittiler memleketi kurtarmaya..Hoca oturur ve şöyle der ; Ben size tarih öğretmeye geldim Siz tarih yazmaya gitmişsiniz...
https://www.youtube.com/watch?v=ECRsHlUIfTU
Şu günde bile Mustafa Kemal ATATÜRK'ü yok saymaya, önemsizleştirmeye çalışıyorlar... Yazık..
LnchCntrl
18-03-2015, 18:37
ONU YAPMAYA BEN VE BENİM GİBİLER VAR OLDUKÇA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ. BU ÜLKE ve DEĞERLERİ KANLA KAZANILDI KANLA SİLİNİR. KIYTIRIK 15 YILLIK SÖZ SAHİPLERİ BİR GÜN AL AŞAĞI OLUVERİR.
NEDEN BÜYÜK YAZIYORUM, HALA ATATÜRK'ün NASIL BİRİ OLDUĞUNU GÖREMEYENLER VAR, GERÇİ GÖK KUBBEYİ BOYASAN GENE GÖREMEZLER..
Evren abi herşeyi yazmış zaten, eline yüreğine sağlık.
Ruhları şad olsun.
https://pbs.twimg.com/media/CAYZ9-IWQAIFu_t.jpg
"Selam olsun bu çelik atlıların gök tuğuna, Tuğu kaldırmış orduların Başbuğuna"
10 senelik konu 7 sayfadan ibaret. Yazık bizlere.Düşman ile olmayan aşını paylaşan yüce gönüllü Türk milletinin mensubu olmaktan kurur duyuyorum. Geri dönmeyi bir an olsun düşünmeyen şehitlere, sırtında cepheye mermi taşıyan analara kızlara, 15 yaşındaki bir sürü gence, Başbuğ Atatürk ve onun silah arkadaşlarına, sadece minnettar olabiliriz.
Şimdi Çanakkale'de bizi geçemeyenler, bizi milli benliğimizden uzaklaştırarak yozlaştırıp işi halletmenin yolundalar. Gayet başarılılar.
srkn.ylc
19-03-2015, 07:42
http://onedio.com/haber/100-yilinda-18-mart-canakkale-deniz-zaferi-ne-etki-eden-15-kisi-ve-olay-271097