Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : İphone 3GS vs Samsung Wave

OnurÖzden
22-08-2010, 17:27
http://www.slashphone.com/media/data/1491/iphone3gs_2up.jpg http://galeri.pclabs.com.tr/cache/samsung-wave-/samsung_wave_2_600.jpg

Sıfır olarak, iki telefondan birini almayı düşünüyorum.
Sİz olsanız,hangi telefonu tercih ederdiniz ? Sebepleri nelerdir ?
Her iki telefonunda, kendi içinde eksileri-artıları nelerdir ?
Kullanan varsa wave'yi, olumlu olumsuz düşüncelerini yazarsa sevinirim.

Benim gibi kararsız kalmış insanlar içinde,yararlı olucağını düşünüyorum bu topicin,
şimdiden yorum yapan herkeze teşekkürler.:)

Buğra A.
22-08-2010, 17:33
iPhone 4 :)

Boost Up
22-08-2010, 17:37
İphone tabikide, mukayese kabul etmezler:)

OnurÖzden
22-08-2010, 17:43
Media marketteki eleman ayfon avcısı diyordu.Hikaye mi:D

OnurÖzden
22-08-2010, 17:44
iPhone 4 :)

Hoca turkcell 2.5 liraya satıcakmış.Buna ne diyosun:D

CTG
22-08-2010, 22:17
niye her çıkan telefona iphone killer/iphone avcısı diyolar bunu düşün telefonu satmak için bile iphone adını kullanıyolar :) amerikadan getirenlerden iphone 4 al şu zamanda 3gs ye 1,5 milyar vermeye değmez. garanti işi kafanı kurcalamasın bozamıyosun telefonu çünkü

BurakCengizhanoğlu
22-08-2010, 22:41
samsung wave kullanıyorum.bana göre iphone dan daha iyi. Kamerası harika.720 p hd video kaydı harika.Dokunmatiği de iyi.Fiyatı olarakda iphone dan daha iyi.2.5 Lira 4 e vermektense wave al keyfine bak ;)

TURBO CİVİC
23-08-2010, 18:25
suan param olsa dire ksamsung wave alırım.ıphone nun b.ku cıktı.herkezin elinde var sahtesi var...bence cok dez avantajıda var.samsungu 1 gun boyunca kullandım cok keyifli bir cihaz ayfon kadarda guzel...fiyatıda neredeyse 2 katı bence ayfona degmez

ygtkrmdnz
23-08-2010, 18:51
bilmiyorum karar yinede senin fakat nokia n900 tavsiye ederim :)

halilkarakas
23-08-2010, 19:54
sadece bi elinize ayfonu bi elinize wave ı alın menülere girin bişeyler yapın bakalım hangisinin dokunmatiği daha iyi...ayfondan + sı mp3 leri melodi yapabiliyorsun birde istediğin bulututlu telefona istediğin resimi müziği atabiliyorsun...bu yazdığım 2 özellik varmı ayfonda herkez ayfon diyor..lütfen 2 telefonu kullanmışlar yada bilenler yazsın...ayfon sadece ama sadece isim yapmış bir telefon :)

.::EmrE::.
23-08-2010, 20:30
Hem 3GS hem de Wave kullanıyorum şu an. iPhone'u taşımamdaki tek amaç içindeki oyunlar.Prince of Persia'dan Broken Sword'a PCdeki çoğu oyun mevcut.Bunun dışındaki hiçbir özelliğini kullanmadım şu zamana kadar,zaten bir özelliği de yok. Samsung almadan önce iPod olarak da kullanıyordum,fakat Samsungun ses kalitesi yüzbin kat daha iyi.

Samsung HD video çekiyor,kamerası çok sağlam (gece hariç) , çok daha hızlı (1GHz işlemci - fakat oyunlarda değil) , çok çok çok çok çok daha fonksiyonel... Artı iPhone uygulamalarının (genellikle oyunlar) bazısı çıktı Samsung Store'da , yakında yenileri de gelir.Super Amoled ekranı zaten anlatmama gerek yok harika bişi. + Web browser'da flash player olan tek telefon piyasadaki (N800'de var galiba)

İkisinden biri alınacaksa Wave öneririm,hem daha ucuz hem sıradışı, hem de her işi görüyor.iPhoneu kesinlikle aratmayacak diyebilirim- amacınız oyun vs değilse.

TURBO CİVİC
23-08-2010, 21:24
emre wave de msn oluyormu?birde bu navigasyon muhabbeti nedir? deneme surumu deniyor sonra ne oluyor? crackle fln olmuyormu sonrasında?birde cok gıdıklamazsan sarjı nasıl?

hak_on
23-08-2010, 21:39
bende wave i alalı 2 hfta oluyor telefon cok iyi.ayrıca butcede genişti iphone alıcaktım hatta.ama int ustunden yaptıgım arastırmalar wave in cok dha ust duzey bir telefon oldugunu işaret etti ve aldım.ayrıca hiçte pişmanda deilim cıkalı cok kısa sure olmasına ragmen bir cok uygulama mevcut ve yukledim.tek 1 sıkıntısı var oda ısınması.onuda yazılım guncellemesi sonrası kesin cozerler.hem dokunmatigi cok iyi hemde 1 ghz işlemci mevcut ayrıca cokta hızlı cekilen video ve fotolar cok cok basarılı daha bir ton ozellgi var saymakla bitmez hiç dusunulmeden wave diorum ben...

iphone da olan uygulamaların nerdeyse tamamı var onuda solemeden gecemicem...bir diger konu se 32 gb ta kadar hafız krtı destekliyor bilginize

hak_on
23-08-2010, 21:43
emre wave de msn oluyormu?birde bu navigasyon muhabbeti nedir? deneme surumu deniyor sonra ne oluyor? crackle fln olmuyormu sonrasında?birde cok gıdıklamazsan sarjı nasıl?

vala soyle soyleyim sarj konusunu aldıgım 3 gun teli elimden bırakmadım desem yeridir hergun sarjı bitti o konudada sıkıntım oldu hatta eyvah yandım falan die.sonra gene int ustunden yaptıgım arastrmalarda 10-15 sarj sonra toparladıgı durumuydu.hakkatende oyle oldu.msn konusunu ben arastırmadım dha ama en kotu ihtimal ebuddy ustunden girilebilir.navigasyonu ben su an kullanıorum deneme surumu vs gbi hiç bir uyarı almadım...

TURBO CİVİC
23-08-2010, 22:01
tesekkur ederim bilgi icn saol.farklı seyler cıkarsa yazarsınız.bende almayı dusunuyorum iyice neyi var neyi yok ogreniyim. (+) (-) olarak.

nette okudugum bir ozelligini yazıyım.
tus kilidini acmak icin kendiniz bir harf belrleyip ekranda yazıp tus kilidi acabiliyormussunuz.
örnek:ekranda parmagınızla S cizip...

OnurÖzden
23-08-2010, 23:44
Yorumlarınız için teşekkür ediyorum.Benimde mantığım Wave diyor.:)

http://www.youtube.com/watch?v=3g4JdZ1NIaY

Bu linkteki video'yu izleyince, memnun kalacağım gibi geliyor.:)
Birşey daha sorucağım,acaba bu telefonun fiyatı 5800 XM gibi düşer mi ?
1-2 Ay beklesek mi acaba:confused:

OnurÖzden
23-08-2010, 23:46

Kardeşim kişisel zevkler ya benim pek hoşuma gitmedi.Önerin için teşekkür ettim.:)

DaRkNeSs-
24-08-2010, 00:16
bu wave de iphone daki gibi sensörler varmı arkadaşlar? hareket sensörleri yani?

hak_on
24-08-2010, 00:26
bu wave de iphone daki gibi sensörler varmı arkadaşlar? hareket sensörleri yani?

evet var ;)

tyMu
24-08-2010, 00:29
Sensorler var gözüküyor :)
http://www.phonegg.com/compare/26/Apple-iPhone-3GS-16GB-vs-Samsung-S8500-Wave-2GB.html

Tuner
24-08-2010, 00:33
bekle bi razdaha bunu al bence

http://www.letsgomobile.org/tr/ceptelefonu/2298/samsunggalaxys/

DaRkNeSs-
24-08-2010, 00:40
evet var ;)

e o zaman iphone daki oyunların uygulamaların hepsi bu telefona da yüklenebilir dynolicious dahil...
sadece popüler olması ve birilerinin bununla uğraşması lazım..

hak_on
24-08-2010, 00:44
e o zaman iphone daki oyunların uygulamaların hepsi bu telefona da yüklenebilir dynolicious dahil...
sadece popüler olması ve birilerinin bununla uğraşması lazım..

ztn telefonun içnde asphalt 5 isimli bir oyun geliyor hareket algılayıcılarıyla oynanabiliyor ayrıca uygulama yuklmeden need for speed shift i indirebiliyorsun.

@tuner
wave den farklı olarak bir tek hafızası farklı ayrıca o telde radyo yok.ama o telfon odullu.en iyi tel odulu mu o tarz bsy almıs.ayrıca telefon cıktıktan mutlaka bi 6 ay sonra falan alınmalı ki + ları - leri ortaya cıksın ayrıca fireware yenilemesi yapılsın vs vs

Tuner
24-08-2010, 00:49
ztn telefonun içnde asphalt 5 isimli bir oyun geliyor hareket algılayıcılarıyla oynanabiliyor ayrıca uygulama yuklmeden need for speed shift i indirebiliyorsun.

@tuner
wave den farklı olarak bir tek hafızası farklı ayrıca o telde radyo yok.ama o telfon odullu.en iyi tel odulu mu o tarz bsy almıs.ayrıca telefon cıktıktan mutlaka bi 6 ay sonra falan alınmalı ki + ları - leri ortaya cıksın ayrıca fireware yenilemesi yapılsın vs vs

wave incelemeye çok fırsatım oldu galaxy incelemedim ama wavein eksileri bence işletim sistemi ve ekranı yarım santim enine büyük olsaymış çok daha iyi olurmuş galaxy 4" olarak çıkacak piyasaya radyo zaten öyle çok takıldığım bir şey değil ama 6 ay olayında katılıyorum sana ama wave çok başarılı bir telefon eminim galaxyde öyle olucak heleki android yüklü olduğundan tahminimce daha hızlı ve keyifli olur.

OnurÖzden
24-08-2010, 00:55
bekle bi razdaha bunu al bence

http://www.letsgomobile.org/tr/ceptelefonu/2298/samsunggalaxys/

Abi seçenek için teşekkür ettim.Telefonlarla pek aram yok.Ben bu telefon ilk kez görüyorum.:(
Yalnız tr'de 1.5 liraya satılcakmış sanırım.500-600 liralık bir fark varmı wave ile arasında:confused:

Tuner
24-08-2010, 00:57
Abi seçenek için teşekkür ettim.Ben bu telefon ilk kez görüyorum.:(
Yalnız tr'de 1.5 liraya satılcakmış sanırım.500-600 liralık bir fark varmı wave ile arasında:confused:

Samsung o kadar uçucağını sanmam fiyatta uçsa wave de uçardı çünkü 1in üstü bir fiyat koysalardı da satılırdı o ürün değermi elime alıp incelemeden bir şey diyemem ama şu an için sorarsan Samsungmu wavemi wave kesinlikle samsungtan daha başarılı bir ürün bence

DaRkNeSs-
24-08-2010, 01:19
bu wave ne kadar şu an piyasada_

arfy
24-08-2010, 01:21

+ arfy

n900 işletim sistemi olarak hepsinden çok farklı olduğu için alışana kadar zor gelebilir ama n900 bence 2 telefondanda üstün bir cihaz .. uzun süredir kullanıyorum.. zaten telefondan ziyade telefon özelliği katılmış bir tablet pc

hak_on
24-08-2010, 01:44
bu wave ne kadar şu an piyasada_

bir cok yerde arastırdım ki ben elektornk butun malzemi int ustunden alırım ama bu aralar media market ve best buy da 899 tl piyasanın altında satıyorlar yani...

Kaan
24-08-2010, 08:05
Walla ben 2 gun once 3gs aldim wave de vardi o gun onumde ekran renkleri fln iyidi wave ninde ama ben 3gs aldim memnun bi sorun yok suanda :)

facia
25-08-2010, 15:09
iphone ile kıyas kabul edıcek tek telefon htc hd2 dir o da dokunmatık ekranı iphone kadar iyi değil... İşletim sistemide iphone kadar stabil değil

mannerboy
25-08-2010, 15:17
iphone çok farklı bi dünya özellik olarak evet paylaşım olayı yok ama kullanım keyfi elde duruşu konuşurken havası dokunmatığı başlı başına karizmatik bir cihaz ben sadece konuşma özelliğini kullanıyorum arada müzik jailbreak felanda yapmadım..tabi burda önemmli olan ihtiyacları karşılamak parasını vermişken özelliklerden faydalanmak :) waveyi kullanmadım hiç ama her türlü oyum iphonedan yana

OnurÖzden
25-08-2010, 15:31
Galaxy s beklemeye karar verdim:D
http://www.contractmobilephonedeals.net/wp-content/uploads/2010/07/samsung-galaxy-s-wave.jpg

E0041
25-08-2010, 17:26
şimdi internette bikaç sitede karşılaştırdım samsung çok daha iyi neredeyse her yönden :)

sonrada ayfon u 5800 ile karşılaştırdım 5800 kadar özellik yok teknoloji yok neden bu kadar para eder millet nesini sever anlamadım :)

efe_
25-08-2010, 20:56
Galaxy s beklemeye karar verdim:D
http://www.contractmobilephonedeals.net/wp-content/uploads/2010/07/samsung-galaxy-s-wave.jpg

iphone'nun çin çakmalarından daha çok benzemiş samsung'a yakıştıramadım

.::EmrE::.
25-08-2010, 21:12

Şarj konusunda GSM arenanın testine göre Wave 1. sırada. 3.5 gün kadar gidiyor şarjı sürekli kullanım ile.

MSN Şu an java olarak ebuddy var,ancak kesinlikle çıkacaktır store'da.
Navigasyon %100 olarak iPhone'dan iyi ancak piyasadaki çoğu telefona göre vasat.Kullanmadım , sadece 1-2 kez girdim bilmiyorum.

mannerboy
26-08-2010, 11:19
şimdi internette bikaç sitede karşılaştırdım samsung çok daha iyi neredeyse her yönden :)

sonrada ayfon u 5800 ile karşılaştırdım 5800 kadar özellik yok teknoloji yok neden bu kadar para eder millet nesini sever anlamadım :)

aga hepside iphone gibi menüler kullanıyor çizim olarak ona benzemeye çalışıyor :D :D ondan dolayı ipohone kaliteli olabilir ama parasına göre pahalı bi telefon fiyat uçuk yoksa iyidir afyon :p

TURBO CİVİC
26-08-2010, 18:17
Şarj konusunda GSM arenanın testine göre Wave 1. sırada. 3.5 gün kadar gidiyor şarjı sürekli kullanım ile.

MSN Şu an java olarak ebuddy var,ancak kesinlikle çıkacaktır store'da.
Navigasyon %100 olarak iPhone'dan iyi ancak piyasadaki çoğu telefona göre vasat.Kullanmadım , sadece 1-2 kez girdim bilmiyorum.

tesekkur ederim:icon_tup:

TURBO CİVİC
26-08-2010, 18:20
iphone'nun çin çakmalarından daha çok benzemiş samsung'a yakıştıramadım

haklısın bu konuda bende hoslanmadım.aynısı olmus resmen.eminim fiyatıda 1200 gibi rakam olur.anlamsız olur o zaman.wave en azından ayfondan farklı bir telefon.bence galaxy beklemeye gerek yok ozellikleride hemen hemen aynı.bu seferde ayfon cakması olmus dicekler.moral bozucak :D

Utku
30-08-2010, 13:52
Iphone = Honda = Fanatic :)

Cglrgncl
30-08-2010, 14:06
2 telefon arasında bende kararsızım herkez samsung diyo aile dostumuz olan telefoncu bile ıphone alma samsungu al dıyo anlıcagın ıkımızde aynı durumdayız 2sınınde + - cok sekıl olarak ıphone dıyorum eger kmr vıdeo vb. seyler ıstıyosan samsung dıyorum,bende halen kararsızım:)

EM-RE
30-08-2010, 14:29
HTC HD2 al kardeşim hakkını vererek kullan anlarsın arasında dağlar kadar fark var 3gs satıp aldım bende...ciddi anlamda çok üstün..Hee ben oyun oynıcam telefonla dersen o zaman.tamam..Daha çok net fotoğraf video mail,bilgisayarla olan syncronisozyanı dersen kesinlikle HTC.Samsungu hayatım boyunca kullanmadım yorum yapamam ama htc nın ustune cıkabiliceğini sanmıyorum.

OnurÖzden
30-08-2010, 17:09
Bu arada galaxy s ekranına hayran kaldım:D
Galayx s bekliyenler memnun kalıcak gibi:o

http://www.youtube.com/watch?v=uJfSKZ2xAsc&feature=related

TURBO CİVİC
02-09-2010, 15:44
IPHONE 4 - SAMSUNG GALAXY - SAMSUNG WAVE

karsılastırması ayrıntılı kesin izlenmeli

http://www.youtube.com/watch?v=PryBSArheRc