Orijinalini görmek için tıklayınız : Skunk2 Gen1 Intake Manifold Vs Skunk2 pro Gen2 Manifold.
fsunnetci
22-08-2010, 19:34
Aracımda Edelbrock gaz kelebekli Skunk2 Gen1 Emme Manifoldu var ve Skunk2 Pro serisi ile değiştirmeyi düşünüyorum her iki emme manifoldu arasında kayda değer bir fark olurmu:soru: Yoksa Skunk2 Gen 1 emme manifoldunu Port Polish yaptırıp dahamı iyi verim elde ederim:soru:
portlarında çok ufak farklar var bence yüklü n/a olmadıgı sürece degmez diyebilirim.
fsunnetci
23-08-2010, 08:49
portlarında çok ufak farklar var bence yüklü n/a olmadıgı sürece degmez diyebilirim.
Erol yüklü derken araba Dyno'da 10.50:Cr SRP pistonlu eski hali ile 200hp vermişti şimdi 82mm B16B pistonlar takıldı bu hali ile ne verir denemedim ama araba şu an Stage 2 herşeyi ile 215-220hp arası birşey yani tahmini:rolleyes:
hımm ona bişey diyemem o zaman fatih çok fazla olmasada etkisi vardır gen1 e göre ama madem degiştirmeyi düşünüyorsun performans x alsana bari
ek9 emme skunk2pro yada edelbrock performx tavsiye ederim.
ben ek9 kullanıyorum prodan tek farkı giriş boğazının 3mm daha az olmasıymış bende polish yaptım boğazıda 3mm genişlettim güzelde bi ayarla gayet iyi oldu..
fsunnetci
23-08-2010, 09:28
hımm ona bişey diyemem o zaman fatih çok fazla olmasada etkisi vardır gen1 e göre ama madem degiştirmeyi düşünüyorsun performans x alsana bari
amacım değiştirmek değil aslında aralarında bariz fark varmı yokmu onu anlamak çünkü eğer ciddi anlamda bir fark yok ise zaten port polish ile bu fark eşitlenebilir diye düşündüm:soru:
fsunnetci
23-08-2010, 09:35
ek9 emme skunk2pro yada edelbrock performx tavsiye ederim.
ben ek9 kullanıyorum prodan tek farkı giriş boğazının 3mm daha az olmasıymış bende polish yaptım boğazıda 3mm genişlettim güzelde bi ayarla gayet iyi oldu..
Skunk2 Gen 1 ile Gen 2 arasında da 3mm fark varmış sanırım yabancı forumun birinde okumuştum:confused: Sanırım bende senin gibi port polish yaptırıp öyle kullanıcam.:icon_tup:
Bende ki Skunk2 Emme manifoldunun EK9 emmesinden bir farkı yok zaten onu baz alarak yapmışlar hatta Skunk2'nin runnerlar daha kısa;)
fsunnetci
24-08-2010, 11:52
Varmı değişik fikri olan:soru:
Kimse çakmıyor sanırım bu Gen 1 Gen 2 farkından:D
emme manifoldlarından öncesi ve sonrası olarak kayda değer bir artış hissettiniz mi?
fsunnetci
24-08-2010, 14:13
emme manifoldlarından öncesi ve sonrası olarak kayda değer bir artış hissettiniz mi?
Olmazmı:p fark çok ama insan hep daha iyisini isterya madem ki dedik Gen 2 Intake Manifold var neden almayalım dedik ama aralarında hissedilir fark yoksa değiştirmeye değmez tabiki diyorum:beuj:
Daha ne kadar değişik fikir lazım fatihcim .. Aftermarket parçalarda bütün düzen JDM Type R üzerine kurulmuştur .. yani base alınan parçalar b16b/b18c den dir.. Ben gözüm kapalı ufak bir işlemden sonra Type R P73 Emme yi takarım ..
Skunk2 Gen1 ve Pro arasında da çok ince de olsa farklar var .. iç dizayn da hava akışını sağlayan runnerlerin yüzeyi .. tb girişi vs. .
fsunnetci
25-08-2010, 09:43
Daha ne kadar değişik fikir lazım fatihcim .. Aftermarket parçalarda bütün düzen JDM Type R üzerine kurulmuştur .. yani base alınan parçalar b16b/b18c den dir.. Ben gözüm kapalı ufak bir işlemden sonra Type R P73 Emme yi takarım ..
Skunk2 Gen1 ve Pro arasında da çok ince de olsa farklar var .. iç dizayn da hava akışını sağlayan runnerlerin yüzeyi .. tb girişi vs. .
Fuat demek oluyorki Gen 1 ile kurcalamaya gerek yok madem ki dizayn üretim JDM Type R üzerine kurulu ve base alınanlar B16B ve B18C Emmesi O zmn amanın aman bir fark olmaz o yüzden gerenk yok:D