Orijinalini görmek için tıklayınız : ROLL Maserati 3200 gt 98-2001 yrdm ltfen
arkadaşlar nedir bu aracın gideri bilgisi olan varsa yrdım edebilirmi.
370 hp 490 nm yazıor nette.
70-200 de 245-250 hp sağlıklı bi ep3 ün tutunması mümkünmüdür.ep3 de hafif jant coil ve 35 kg hafifletmede var.
fantazisine sormuyorum denenicek.yardım ltfen.
sanırım egsozda var maseratide.
Xenomorph
23-08-2010, 02:08
İçimden Geldi yazmassam Olmıcak
Maserati Vs Ep3 Gördümya :D Ve Eğer Geçerse Bu Honda'ya Plaket Yollayalım :D
beyler bunu geyik konusu yapmayın.
geçermi denmio zaten maseratiye karşı tutunabilirmi belli bir dilimde deniyor.
marka ve model sözkonusu değil.mevzu ne olucağı.çok typer gördük nelere kadirdi.
neyse devam edelim arkadaşlar.bilgisi olan yazsın.mrk ediyorum.hani ne biliym şanzumanı kötüdür oranları kötüdür vs vs direnirsin gibi.varmıdır mümkünatı ağalar.
o beygir o tork dogruysa tutunabilmen icin maseratinin 2.5 ton olması lazım degilse araya tır ucak hersey girer
benim aklımı karıştıran şu fatiii aslında.
araç 1600 kg imiş.
bazı yerlerde gücüne 320 hp 420 nm denio bazı yerlerde 370 e 490
hadi ortasını bulalım :)
varmıdır bi ters yanı bu araçların.
bu speclerde bir typerın ben 350 hp bir sti ye geçiliceğini pek sanmıyorum o stilerde genelde 350 hp 400 nm şeklinde oluolar.
buna istinaden soruyorum.
hani bi oluruvarmıdır.evvela yok artık le bıran ceym dedik araştırdık azcıkın verilerini asfalt timinglerini.dedik varmıdır aacep mümkünatı.
Xenomorph
23-08-2010, 02:26
beyler bunu geyik konusu yapmayın.
geçermi denmio zaten maseratiye karşı tutunabilirmi belli bir dilimde deniyor.
marka ve model sözkonusu değil.mevzu ne olucağı.çok typer gördük nelere kadirdi.
neyse devam edelim arkadaşlar.bilgisi olan yazsın.mrk ediyorum.hani ne biliym şanzumanı kötüdür oranları kötüdür vs vs direnirsin gibi.varmıdır mümkünatı ağalar.
yok abi geyik değil amacım ep3lerın nelere kadir oldugunu bende ıyı bılıyorum ve hıc vıdeo gormedım maseratıyle egerkı olurda gecerse dedım...cidden mal olurum burda demek istedim..ki geçebilme ihtimalini göz önünde bulundurarak soyledım :)
Xenomorph
23-08-2010, 02:27
Birde Maserati Otomatik Değilmi..? Şanzımanında Karakteri Kalitesi Öne Çıkar Burda Vites Oranları Hayvan Gibi Uzunsa Belki 200 220'ye Kadar Şok Olabiliriz :)
yok abi geyik değil amacım ep3lerın nelere kadir oldugunu bende ıyı bılıyorum ve hıc vıdeo gormedım maseratıyle egerkı olurda gecerse dedım...cidden mal olurum burda demek istedim..ki geçebilme ihtimalini göz önünde bulundurarak soyledım :)
ok babali bende aynını düşünüyorum işte ya.
yani inşallahütealaaaa :D
benim aklımı karıştıran şu fatiii aslında.
araç 1600 kg imiş.
bazı yerlerde gücüne 320 hp 420 nm denio bazı yerlerde 370 e 490
hadi ortasını bulalım :)
varmıdır bi ters yanı bu araçların.
bu speclerde bir typerın ben 350 hp bir sti ye geçiliceğini pek sanmıyorum o stilerde genelde 350 hp 400 nm şeklinde oluolar.
buna istinaden soruyorum.
hani bi oluruvarmıdır.evvela yok artık le bıran ceym dedik araştırdık azcıkın verilerini asfalt timinglerini.dedik varmıdır aacep mümkünatı.
simdi hani maseratiden pek anlamam pek yarısan gormedimde bi yorum yapamıcam maseratıyı 350 hp varsayarsak bence gecicektir ama o dedigin guclerdeki bi STI dedigin speclerdeki bi type R ı arkasında kaybeder ona eminim :)
bende 300 hp gc8 var kprolu caili egzantrıklı bı type r varsa denemekten zevk duyarım :) istedigi suratten istedigi surate kadar
Maserati 3200 GT ;
370 HP - 491 Tork
0-100 km/h : 5,2 sn
Standing ¼mile 13.30 s
Standing km 24.20 s
Top speed 280 km/h (174 mph)
Ton başına HP : 233,14 HP
Litre Başına HP : 115 HP
Yukarıdaki 1998 model 3200 GT kesin değerleri ile EP3 ün tutunması biraz zor gibi.
10 yaşın üstünde turbo araçtan bahsediyoruz,aracın kondisyonu nedir ne değildir bilemeyiz ki.Sadece çiple bile maseratinin kaderi değişir.Eğer araç bakımsızsada inanılmaz yavaş olabilir.Dereyi görmeden paçayı sıvamak gibi geliyo bu konu bana.
simdi hani maseratiden pek anlamam pek yarısan gormedimde bi yorum yapamıcam maseratıyı 350 hp varsayarsak bence gecicektir ama o dedigin guclerdeki bi STI dedigin speclerdeki bi type R ı arkasında kaybeder ona eminim :)
bende 300 hp gc8 var kprolu caili egzantrıklı bı type r varsa denemekten zevk duyarım :) istedigi suratten istedigi surate kadar
arabana allah kaza bela vermesin fatiii.ben bursada çok impo ile denedim.gc8 olayı ayrıdır bilincindeyim bununda.çünkü daha hafif 2005 stilerden.
ben 2.5 lt 2009 wrx (son kasa) ile denemiştim ilk bursada.yazılım ve komple egsozlu.nokta etmiştim videoları sitede mevcut.
ayarım pekte iyi değildi sitedeki arkadaşlar bilirler.üstelik coilim yoktu hafif jantım yoktu ve arabam hayli yüksek idi.hafiften yokuş yukarı ve 2 kişi idik.
seninde muhakkak denemeelrin olmuşturki bukadar net yazabiliosundur.saygı duyarım.
bunun haricinde konunun aslına dönücek olursam gerçekten mrk ediyorum bu karşılaştırmayı.
3200 gt yi bilmediğim için belkide çok boşça bir karşılaştırma yapıyorum bu arabayı bilenlerin nazarında.
ama dedimya bilgilenmek istiyorum bu konuda.varmıdır mümkünatı.bilen arkadaşlardan yardım.
bu arada 3200 gt ile ilgili bi arkadaşım şu yorumu yapmıştı.
bindiğim en hızlı araba.
bunu diyen zamanında tr drag şampyonasında 2. liği almıştır.106 gti ile.yani deneyimlibir arkadaştır.
3200 gt bakımlı iyi bir 3200 gt imiş.patateslikten kazanma lüksümüz olmıcak yani.
akucukdogan
23-08-2010, 03:49
Sonucu çok merak ediyorum. :) Kağıt üstünde maserati geçer gibi.. Ama yola çıkınca işler değişebilir..
Xenomorph
23-08-2010, 04:33
valla iddaa etmeden dene eğer geçersen ep3 camiasına yeni bir pencere açarsın :D...düşünemiyorum maserati geçerse ep3 :D herhalde evi barkı satarım alırım bir tane :)..birde geçersen videoyu şifreli koy sahibinden.com'a +10.000 tl zam yapma fırsatı verme :D
:D :D
nasip artık ya.bakalım denicez görcez ramazan bitimi zaten paylaşıcaz.
e biraz fantezi olmuyor mu :D
turbo&quattro
23-08-2010, 05:42
e biraz fantezi olmuyor mu :D
fantezi olurmu hic daha iki gun once s2k corvette c6 geciyordu :eek:
Kagit uzerinde maserati cok rahat gecer gibi gorunsede sonucu bende merak ediyorum.
10 yaşın üstünde turbo araçtan bahsediyoruz,aracın kondisyonu nedir ne değildir bilemeyiz ki.Sadece çiple bile maseratinin kaderi değişir.Eğer araç bakımsızsada inanılmaz yavaş olabilir.Dereyi görmeden paçayı sıvamak gibi geliyo bu konu bana.
en akıllı yorum bu.
bilemezsin .
araç hala ilk günkü gibimi ? çok daha leşmi ? yoksa daha iyimi?
sandığınızın aksine her kullanıcı bilinçli ve bilgili değil .
çoğu bilgisiz turbo araç sahibi çip taktıktan sonra aracının katalog verisinde güçlendiğini düşünür atıyorum +60 hp , acaba doğrumu? adam daha dinamo nedir bilmiyordur bile .
önemli not: tabi bilgisiz 3200 maserati sahibi varmıdır bu gezegende o da bir muamma :D roll`da maymun olmakta var.
babali geçersen maseratiyi çi köfte ısmarla bize :D
babali geçersen maseratiyi çi köfte ısmarla bize :Daynen katılıyorum şalgamda isterim yanında acılı babali :D
sadece bu karşılaştırmada değil tüm karşılaştırmada esas konu bu..
araç ne durumda?
:icon_tup:
bu arada 3200 gt ile ilgili bi arkadaşım şu yorumu yapmıştı.
bindiğim en hızlı araba.
bunu diyen zamanında tr drag şampyonasında 2. liği almıştır.106 gti ile.yani deneyimlibir arkadaştır.
3200 gt bakımlı iyi bir 3200 gt imiş.patateslikten kazanma lüksümüz olmıcak yani.
aracın durumu hakkında şöyle bi yorum yapılmış arkadaşlar zaten...
initial-D
23-08-2010, 12:06
standart 70-200 videoları 13 sn gibi 3200ün
iyi giden type-r larında 13 sn civarı 70-2000 süresi
önemli olan araçların sağlığı ve bu hız aralığında hangi saniyelerde nekadar yol aldıkları
Absinthé
23-08-2010, 12:18
Maseratiden sonraki rakibide modena olsun bence onlar birbirine yakındı =)
babali geçersen maseratiyi çi köfte ısmarla bize :D
maseratiyi biliosunuzdur olm.taylan emminin oraya gelen varya.egsoz falan yaptırıyodu enson.
denon desbe gelin olm sizden zaten para istemioz :) beleş için maseratiye gerek yok :)
JapanVsGermany
23-08-2010, 15:15
ankarada 255hp dynı werili (chiefkadir'in ROL typeR) Bir EP3'ün E46 M3'ü geçtiğini biliyorum ama 245hp'lik bir EP3 ile 370hp'lik 3200GT geçilir mi????
Wideoyu heyecanla bekliyorum :)
Bu arada şahsi kanaatim, Çok boş bir yolda ROLL yapılırsa, maserati sonunda mutlaka önde olacaktır. O sebeple sınır filan war mı 70-260km filan diye?
PriSOneR
23-08-2010, 15:58
3200GT saglıklı ise aradan tır geçer :D
ghibli06
23-08-2010, 17:45
bir maserati sahibi olarak fikirlerimi beyan edeyim :
3200 gt güzel ve kuvvetli ama hiç bir zaman o iddia edilen 370 Hp nin hakkını veremeyen bir araba... 300 küsür hp lik araçlarla kalksa kesin geride kalır derim ama typeR la yürüdüğü devir çok önemli... çift turbo yaklaşık 4bin devirlerde tam dolmaya başlıyor, maseratiyi 3bin devirle 4500 devir arasında rolla başlamak arasında minimum 2 boy fark olur, zaten 180 den sonra yetişmek yakalamak hayaldir bırakın gitsin :)
ghibli teşekkürler yorumun için.
biz 70 75 km gibi başalamayı düşünüyoruz. 2 de 100 yapıyoruz.
bu şeklide başlamayı düşünüyoruz.
maseratiyi biliosunuzdur olm.taylan emminin oraya gelen varya.egsoz falan yaptırıyodu enson.
denon desbe gelin olm sizden zaten para istemioz :) beleş için maseratiye gerek yok :)
tamam hacım biliyorum arabayı gayet diri duran bi araç güzelde yanlıyo :D
hadı çiiiiiiii küfteciye baskın var :D :D
keyifli bir deneme olucak gibi,zamanında E 46 M 3 lerle typer lar denerken herkez m3 leri kötülüordu yok vanos u bozuk falan fılan die bence dene kagıt uzerınde typerı uzecek çok araba varken yola cıkınca typerın uzduklerı lıstesıne gırıyor maserati denemesi ne olur bılmıorum fakat guzel bir fantezi olur helekı sonu mutlu son olursa tadından yenmez
saol eser.denicez bakalım.hani nasrettin hoca şekli. YA TUTARSA.
JapanVsGermany
24-08-2010, 17:32
Maserati Geçerse Rutin olur öyle önemli bir hadise değil denir.
Type R geçerse Olay olur :D
Dediğim gibi son hız sınırı mutlaka konulması lazım çünkü Hondanın bittiği yerde Maseratinin söylenecek sözü kalır,söylemeden durmaz dewam eder :)
maseratının verılerı e46 m3 e yakın azcık daha ıyı, 400m suresı fılan, onun ıcın o guctekı ep3 un tutuncagını dusunuorum,
ghibli06
24-08-2010, 19:35
3200 gt 280 e kadar rahat uzar... eğer maseratiyi kendi vitesinizden bir üst viteste baslatabilirseniz tye R ın şansı olur belki...
araç otomatikmi? Eğer Cambiocorsa şanzıman varsa şansınız artar.Salak bir şanzıman diye duymuştum.
PROMINENT
24-08-2010, 20:33
f1 şanzımanı sorunlu vede vites geçişleri yavaş ve sert...3200 gt toparlanana kadar type r tutunucaktır ciddi şekilde..
havaya girdim amanın :) typer geçer yaaa :)
deneyip görücez arkadaşlar.videoyu paylaşırım zaten.tşkler yorumlarınız için beyler.
Xenomorph
24-08-2010, 23:53
hadi dene ama sende :D
AhmetKadir
25-08-2010, 05:43
ya maseratinin sahibi de işi iyi biliyorsa :D
PriSOneR
25-08-2010, 07:56
ghibli teşekkürler yorumun için.
biz 70 75 km gibi başalamayı düşünüyoruz. 2 de 100 yapıyoruz.
bu şeklide başlamayı düşünüyoruz.
Allah yardımcınız olsun :D:D:D
cembozbey
22-01-2011, 18:25
Sonuç ne oldu?
tutunmuş..
alper1001
23-01-2011, 16:48
tutunmuşsa bravo, gerçekten güzel yürüyor demekki, ama ep3 ün wrx ı yeme olayına benim hiç aklım ermiyor, typerı olan birini tanımıyorum ama, çok fanatik hondacıyla konuşmuştum hiç böyle bir iddaada bulunmamışlardı
cembozbey
23-01-2011, 16:50
tutunmuşsa bravo, gerçekten güzel yürüyor demekki, ama ep3 ün wrx ı yeme olayına benim hiç aklım ermiyor, typerı olan birini tanımıyorum ama, çok fanatik hondacıyla konuşmuştum hiç böyle bir iddaada bulunmamışlardı
tam fanatik deilmiş demekki yoksa affetmezdi iddada bulunurdu
tutunmuş..
YH199 nickli arkadaş biraz daha detay verebilir mi? Bahsedilen 3200GT ne renk? İtalyan otomobillerle ilgili bir sitenin körfez pistinde düzenlediği bir organizasyona katılan bordo bir 3200GT görmüştüm sitelerinde.
Her ikisi standart olsaydı aşağıdaki gibi bir durum ortaya çıkardı:
http://www.zeperfs.com/en/duel207-175.htm
Bahsedilen EP3'ün 60-100, 100-160, 100-200 hızlanması nedir?
Benim standardı 250HP olan Saab 9-5 Aero Wagon'um var. Yazılım, full downpipe egzoz, büyük intercooler sonrası teorik olarak 300 HP ve 400NM civarında olması gerekiyor. 100-160 hızlanması 8 sn, 160-200 hızlanması da 9 sn civarında. Bu da teorik olarak 300HP'lik STI 100-200 hızlanması ile benzer bir performans. Aşağıdaki videoda ekran ölçümü daha da iyi perfromans gösterse de benim söylediğim sonuçlar Racelogic ile ölçülmüş değerlerdir.
http://www.youtube.com/watch?v=oVIc758iZp0
Son zamanlarda ise 3200GT'yi takip ediyorum, bu konu da bu şekilde takıldı arama motoruna. Temiz ve uygun fiyata bulabilirsem almayı düşünüyorum ama asıl korkutan bakım masrafları vs. Bu yüzden eğer İstanbul'daki diğer 3200GT sahibine buradan tanıyanlar aracılığı ile ulaşabilirsem biraz görüş almak istiyorum.
cembozbey
23-01-2011, 18:06
detaylı bilgiler verilecektir bilgili arkadaslar görunce ,siz kendinizi felan bi tanıtsanız..
detaylı bilgiler verilecektir bilgili arkadaslar görunce ,siz kendinizi felan bi tanıtsanız..
Otomobilimi yukarıda tanıttım, imzamda bugüne kadar sahip olduğum 7 Saab'ın resimlerini görebileceğiniz link ilave ettim.
turkishaerolines's photos and albums on webshots (http://community.webshots.com/user/turkishaerolines)
Youtube linkinde de 2 ay kullanıp sattığım Volvo S60R ile yine bahsettiğim modifiye Saab'ımın Çeşme otobanındaki videolarını görebilirsiniz (4 video var bu şekilde karşılaştırmalı. Duruştan kalkışta 4x4 Volvo öne atılsa da Saab kolayca yakalyıp 220'ye kadar önde gidiyor. 220 üstünde Volvo daha hızlı. İki İsveç'li de otomatik):
YouTube - Volvo S60R AWD 300HP vs Saab 9-5 Aero Abbott 300HP 0-220+ Acceleration Run1 (http://www.youtube.com/watch?v=hn8JWJaZx3s&feature=mfu_in_order&list=UL)
Özetle bir Saab fanatiği diyebilirsiniz bana. Kendimle ilgili diğer bilgiler profilde mevcut.
Yukarıda 2 İsveç'li dedim de artık Volvo Çinli'lerin elinde, Saab da Holanda'lı Spyker tarafından satın alındı. Tabii ki ikincisini tercih ederim ama ne yazık ki Türkiye'de Saab'ın durumu pek parlak görünmüyor.
cembozbey
23-01-2011, 19:00
forumlarda tanışma şekli biraz daha farklı oluyor
burdan deneyiniz.
Üyelerimiz - TechTurkey Forum (http://www.techturkey.com/forum/uyelerimiz/)
tam fanatik deilmiş demekki yoksa affetmezdi iddada bulunurdu
abartma cem.
ben bu denemeyle birlikte 2006 carera 2 s ilede deneme yapıcam.
herşey yavaş yavaş desinler diye bişey yapmam.bu işler maddiyata dayalı ;) ;)
videolar bolca gelicek.
bu arada ben maseratiyi otomatik biliordum araba düz vites ve bızıklanmış bir araba imiş.
nasip artık
aracımın map işleri ile saolsun hemşerim tolga-r ilgilendi bundan sonra da ona emanet.
onunla biz reçetemizi çıkardık onları yapalım herkeşle deneriz şakir.
araba bordo değil lacivvert düz vites hafiften bızıklanmışbir araçmış.
arkadaşlarım yakınen tanıor sahiplerini.detaylı bilgiyi yazarız buraya.
mechanıcer
23-01-2011, 21:36
otomatık olsa 13 yıllık bı sanzımanın verımı ne olurdu dıe suphedeydım ama duz ıse durum maseratıye dogru kayıyor...
bu arada hondanin frenleri kötü der herkes, ama karsilastirma linkinde koskoca maseratiden daha cabuk durdugu yaziyor :D
debriyajı volanı custom cai yi takalım ayarı tolga bi elden geçirsin
mehtaplı geceler bizimdir evelallah . sabır.
araba bordo değil lacivvert düz vites hafiften bızıklanmışbir araçmış.
arkadaşlarım yakınen tanıor sahiplerini.detaylı bilgiyi yazarız buraya.
Bursa'da bir manuel vites var, o mudur? Bızıklanmış herhalde parmaklanmış anlamında :confused: Maserati'ye yazılım yapılabiliyorlar mı Türkiye'de? Neyse, daha detay bilgileri rica ediyorum. İlgili Maserati sahibi ile konuşabilirsem çok sevinirim.
3200GT ile ilgili bolca araştırma yaptım ve otomatikler hem sorunsuz, hem de motorla daha uyumlu. Modifiye düşünülüyorsa tabii ki manuel ama pek başarılı geçişleri olmadığı, özellikle kalkışlarda hep diken üstünde olunması gerektiği İngiltere'deki Maserati forumlarında yazıyor. Modena-tec diye bir sitede 3200GT'yi otomatikte sadece yazılım ve performans egzoz susturucusu ile 405HP'ye çıkarırlarken manuelde 590HP'ye kadar opsiyon var ama saçma sapan bir para.