Orijinalini görmek için tıklayınız : 1 milyon aracı daha çağırıyor
Day Walker
27-08-2010, 12:00
Sorun ciddi: Araç herhangi bir hızdayken motor aniden duruyor!
Japon otomobil üreticisi Toyoto, Kuzey Amerika'da kullanılan 1,13 milyon aracı, elektronik sistemde motorların herhangi bir hızdayken durmasına neden olan bir hata bulunduğu gerekçesiyle geri çağıracak.
Şirket yetkililerince yapılan açıklamada, ABD ve Kanada'da 2005 ile 2008 yılları arasında satılan Toyota Corolla ve Corolla Matrix model 1,13 milyon aracın geri çağrılacağı belirtildi. Açıklamada, şirkete, soruna ilişkin en az üç kaza raporunun bildirildiği ifade edildi. Söz konusu geri çağırma, ABD Ulusal Otoyolu Trafik Güvenliği İdaresi'nin (NHTSA) 2005-2007 yılları arasında satılan 1 milyon 186 bin 448 adet Corolla ve Corolla Matrix model araç hakkında soruşturma başlattığını duyurmasının ardından yapıldı. NHTSA, araçların motorlarının herhangi bir hızdayken durmasına neden olan bir sorun bulunduğuna ilişkin 163 şikayet bildirildiğini ancak şikayetler arasında kaza ya da yaralanmaya rastlanmadığını ifade etti. Toyota, geçen sonbahardan bu yana büyük çoğunluğu ABD'de olmak üzere yaklaşık 10 milyon aracını geri çağırdı.
TOYOTA'NIN ARAÇ GERİ ÇAĞIRMA SÜRECİ
Toyota, 2009 yılı Eylül ayında dünya genelinde yaklaşık 4 milyon aracını, zemin döşemesindeki sorunun gaz pedalının sıkışmasına neden olabileceği gerekçesiyle geri çağırdı. ABD'deki 2,3 milyon aracını 2010 yılı başında, gaz pedalında teknik problem bulunduğu gerekçesiyle geri çağıran Toyota Motor Başkanı Akio Toyoda, Şubat ayında dünya genelinde araç geri çağırmaları nedeniyle ABD Kongresi'nde özür diledi. Toyota, Nisan ayında ABD hükümetine, araçlarındaki arızalı gaz pedalları sorununu 4 ay geç bildirdiği gerekçesiyle 16,4 milyon dolarlık ceza ödemeyi de kabul etmişti. Şirket son olarak da geçtiğimiz temmuz ayında, 700 bin adet Avalon, Crown ve Lexus model aracını geri çağırmıştı.
http://ekonomi.haberturk.com/otomotiv/haber/546362-1-milyon-araci-daha-cagiriyor
kısa bir süre içinde bu 2. oldu Toyota nın adı ciddi şekilde zedelendi.
normalde sorunsuz araç = Toyota
Day Walker
27-08-2010, 12:03
bakalım bu sefer bizde satılan corollada varmı yokmu
bu kadar hata yapıyorsan araba yapma daha iyi :) bide hep amerkida oluyor bu geri çağırmalar tr de kileri pek iplemiyorlar...
Almanci Tane-R
27-08-2010, 12:04
en azından çağrıyorlar üretikleri aracların arkasında duruyorlar
Serencebey
27-08-2010, 12:05
bu kadar hata yapıyorsan araba yapma daha iyi :) bide hep amerkida oluyor bu geri çağırmalar tr de kileri pek iplemiyorlar...
Adını andıgın firma Dünya'da bozulmayan araba lakabını almış bir firma.
Adamlar hatalarını anlamışlar geir çağırıyorlar. Bu otomobil tarihinde ilk degilki her sene 3-5 tane duyuyoruz.
Araba yapma falan komik :)
HLLVTECII
27-08-2010, 12:07
Toyotanın boyle hata yapması ılgınc ...
hatta tekerlegın ıcandından sonra en cok satılan otomobil unvanıda var
Serencebey
27-08-2010, 12:10
hatta tekerlegın ıcandından sonra en cok satılan otomobil unvanıda var
Valla Tunç isterse 2 katı isterse yarısı kadar satsın umrumda deil ama ürettiginin arkasında en azından :)
Valla Tunç isterse 2 katı isterse yarısı kadar satsın umrumda deil ama ürettiginin arkasında en azından :)
Elbetteki yaptıgı hatayı fark edıp gerı cagırması oldukça guzel bı hareket bu demek oluyorkı adamlar arabayı uretıp satalım yeter mantıgında degıller urettıkden sonrada hala arac uzerınde kontrollerını yapıyorlar ve telafı edıyorlar kımseyı zor durumda bırakmıyorlar
erkanayasli
27-08-2010, 12:15
yav üretilen her arabada illaki bi kusur vardır. toyota arkasında duruyo geri çagırıp düzeltiyo. digerleri hatasız arabamı üretiyo sanıyosunuz. onlar geri çagırmıyo sadece. :))
Low-Rider
27-08-2010, 12:21
uhh 1milyon araç
xenomorph'un kalbine iner daha gençti çocukcağız:D
hyundai diyorum aga kalite sorunsuzluk , toyota sux hunday rocks
:D
keşke aynı şeyi volswagende yapabilse kaç milyon araç hatalı görsek
yav üretilen her arabada illaki bi kusur vardır. toyota arkasında duruyo geri çagırıp düzeltiyo. digerleri hatasız arabamı üretiyo sanıyosunuz. onlar geri çagırmıyo sadece. :))
Bu olaylar VW gruptada yapılıyor. Diğer markaları bilemiyorum ama onlardada vardır. VW de şu anda aktif bir çok geri çağırma var. Ama medyaya yansımıyor.
Fatih Kavak
27-08-2010, 12:28
uhh 1milyon araç
:hahaha::hahaha:
Toyota her zaman iyidir özellikle tarabya plazadan satılanlar 2 kere iyidir :D
uhh 1milyon araç
ahahahaha öle deme bro . Bide adamlar F1 de yatıştılar onuda unutma :)
erkanayasli
27-08-2010, 12:31
cogu firma gizli yapıyor zaten mesela benim 407 de sorun ilk bakıma gittigimde serviste halledildi. müşterinin haberi bile olmuyor.
Day Walker
27-08-2010, 13:12
Totota TR den bakalım ne cevap yapılacak
karsiyakaliozi
27-08-2010, 13:19
bence onemli krıter usa de resmi makamların ve adelet sistemin cok cıddı yaptırımlara sahıp olması kaza durumunda 300-500 milyon dolar tazmınat odeme korkusu bu tur geri cagırmaların sebebi bence tr de boyle bı tazmınat olamayacağı için çağırmayada gerek yok bence siz hiç araç hatasından olan kaza duydunuzmu tr de ben duymadım 40 yaşıma geldim nerdeyse :D
Ludacris
27-08-2010, 17:31
Toyotada böyle büyük bi hata hiçte hoş haber değil
eski kalitesini artık hiç bi firma sağlamıyor.
Zaman-tecrübe değilde
zaman-para egrisine dönmüş :)
bide artık elektronik yığını haline geldiği için..
Illaki patlak veriyor.
edit- toyota için değil genel söyledim yanlış anlaşıldı.
Mercedes bile sorun yaşıyor. Ne kadar elektronik o kadar sorun. Normal ;)
BlackEmperor
27-08-2010, 18:22
toyotayı bıraktın bu ne hırs olm pusuda mı bekliyon karalamak için :p
M_PROJECT
27-08-2010, 18:26
suan bir liste yapsak hatali okadar cok araba varki , hepsi biraksa bu isi neye bineceksiniz ?
ayrica trdekileri ipleme diye birsey yok , geneli usdm pazarindaki araclar sorunlu . pazarlara gore uretilen araclara bakarsak japonyadakileri bir inceleyin , sorun kelimesi diye birsey adamlarin kitapciklarinda yok !
bi ara bmw de çağırmışdı baya bi arabayı
Xenomorph
28-08-2010, 02:51
Olsun Toyota Her Zaman Toyota'dır :)...
Ne Demiş Toyota Ceo'su Oramakoma Buramako...Bir Kere Toyota Hep Toyota :)
Hiçbişey Olmaz Aslanlarıma Benim Hatta Daha İyi Bundan Sonraki Modeller Herhalde 20 Yıl Falan Kapak Açmaz :D
uhh 1milyon araç
:D:D
toyota'nın büyüklüğü hatasız kul olmaz hatasını düzeltmek istiyor...
diğer markalardaki kronik sorunları marka bile bile düzeltmezken toyota nın çok büyük zararları yazmayı göze alması ne kadar ciddi bir marka olduğunu gösterir...
acaba sizin aracınız geri çağırılsaydı gene arkasında dururmuydunuz:soru::soru:
veya allah göstermesin bu hata yüzünden kaza olsaydı:soru::soru:
bırakın bu markacılığı:mad:
Xenomorph
28-08-2010, 03:40
Ben Toyota'dan Hiçbir Sıkıntı Görmedim Bugune Kadar...Göreceğimide Zannetmiyorum......
Valla Çok Seviyorum Toyota Markasını..Yapabilecek Birşeyim Yok :)
GökhanAk
28-08-2010, 03:55
hatasız kul olmaz :D
Ben Toyota'dan Hiçbir Sıkıntı Görmedim Bugune Kadar...Göreceğimide Zannetmiyorum......
Valla Çok Seviyorum Toyota Markasını..Yapabilecek Birşeyim Yok :)
aynen öyle mert katılıyorum sana :icon_tup:
97 den beri toyota kullanıyoruz sülalecek (!) daha hiçbir sıkıntı olmadı hiçbir aracımızda.
ayrıca toyotanın geri çağırması da büyüklüğünü gösterir o kadar zararı göze alabiliyor, bazı markalar gibi kaçmıyor yaptığı hatadan ;)
turbo&quattro
28-08-2010, 04:02
Toyota sayesinde su an nissan satis rekorlari kiriyor :)
keşke aynı şeyi volswagende yapabilse kaç milyon araç hatalı görsek
babam vw nin siparişle çalıştığını duyunca bidaha yaklaşmam bile dedi geçenlerde, neden dedim, baksana olm adamlar araçlarına güvenmiyolar ki siparişle üretip getiriyolar, toyota gibi yığamıyolar stokları şeklinde tepki verdi :)
by_BuRoCk
28-08-2010, 07:32
rakamda çok fazla ya
toyotanın adı gerçekten zedelendi :(
by serçe
28-08-2010, 15:22
yaptığı işin arkasındalar.... adamlar..
Xenomorph
28-08-2010, 19:03
babam vw nin siparişle çalıştığını duyunca bidaha yaklaşmam bile dedi geçenlerde, neden dedim, baksana olm adamlar araçlarına güvenmiyolar ki siparişle üretip getiriyolar, toyota gibi yığamıyolar stokları şeklinde tepki verdi :)
töbe desin abi peder sciroccoyu siparis ettik ya..:D
Honda jazzların da çağırılıcağı söylenmişti bu sene ama yalan oldu . .
İnsan yapımı herşey. Kul hatası tabi olur hata. Can kaybına sebep olmadan bulunmuşsa daha iyi. Malın arkasında çağırıp halledicek. Ciddi bir maddi külfet onlar için ama başarı ile hallederler.
çagırsın tabi bazı markalar gibi ufak bir makyajla sadece yeni kasaları daha ıyı hala getirip ticaret yapmadıgı ortada
Selcuk_RoL
30-08-2010, 01:02
hatasız kul olmaz toyota olur:D
onurrolla
30-08-2010, 11:59
ford'da geri çağırma yapcakmış,geri cagirma sebebi arka aksin paslanma sebebiyle parcalanmasi. ABD ve Kanada'da satilan 1998-2003 model Windstar model minibus geri cagirmadan etkileniyor.
Toyota gibi bir iki sikayetle harekete gecmemis Ford. Sikayet sayisinin tam 950'yi bulmasini beklemis
http://ca.reuters.com/article/businessNews/idCATRE67Q3YI20100827