Orijinalini görmek için tıklayınız : megane rs dusuk guc problemi...
ahmet3425
28-08-2010, 13:18
aracta daha once lpg sistemi vardı biz onu soktuk attık su an 100.000 km civarlarında
sonrasında standartta 225 hp olması gereken arabayı dyno soktugumuzda 165 hp cıktı ardından sorun arama calısmaları basladı :)
cooler hortumlarında kacak olabileceğini dusunduk hepsini kontrol ettik ama bi sorun bulamadık turbo basıncını olctuk 1 bar peak atıp 5500 devirden sonra 0.8 bara dusuyor oda normal.
kompresyon testi yaptık 12-12-12-12 seklince cıktı.
bilgisayara bagladık vuruntu sensoru problemi gosterdi gittik bitane 0 sensor aldık taktık ama arıza hala devam ediyor sensorde sıkıntı yokmus... sorun buyuk ihtimal bu sensorden kaynaklı ama bu sensor neden arızalı gozukur ki tesisatta bi kopuk mu var acaba :S
sonra gittik komple egzosunu yaptırdık ardından barbaros bayrakta bide yazılım yaptık tekrar dynoya cıktık 180 hp oldu ki su an bu gucun 250 hp civarlarında olması gerekirken...
konuyla ilgili tecrubesi yada bilgisi olan arkadaslarım dusuncelerinizi paylasırsanız cok sevinirim ahd ettik bu meganı yurutucez :)
pıstonların durumu nedır?
BlackEmperor
28-08-2010, 13:23
debriyaj kaçırıyo olmasın birde hangi dynoya çıktınız ? ölçüm yanlış yapılmış olmasın. son olarakta bir deneme yapın denk güçlerde biriyle
ahmet3425
28-08-2010, 13:58
debriyaj kaçırıyo olmasın birde hangi dynoya çıktınız ? ölçüm yanlış yapılmış olmasın. son olarakta bir deneme yapın denk güçlerde biriyle
dyno serp dyno onunla ilgili bi sıkıntı oldugunu zannetmiyorum filtre headers egzoslu typerla deniyoruz araya TIR'lar giriyor o derece...
debriyak kacırsa yere verilen gucte kayıp olur krank gucu 165 cıkıyor onun debriyajla bi alakası yok.
dyno serp dyno onunla ilgili bi sıkıntı oldugunu zannetmiyorum filtre headers egzoslu typerla deniyoruz araya TIR'lar giriyor o derece...
debriyak kacırsa yere verilen gucte kayıp olur krank gucu 165 cıkıyor onun debriyajla bi alakası yok.
Type r değilde standart bi megane rsyle denerseniz farkı görmeniz açısından faydalı olabilir . Ya da başka bi megane Rsnin dyno ölcüsünü alın belki hepsinde beygirler firarseverdir :soru:
ahmet3425
28-08-2010, 14:35
Type r değilde standart bi megane rsyle denerseniz farkı görmeniz açısından faydalı olabilir . Ya da başka bi megane Rsnin dyno ölcüsünü alın belki hepsinde beygirler firarseverdir :soru:
aynı dynoda aynı mekanda baska bir rs 272 hp cıkmıs ''cooler kit yazılım egzos ile'' bizim aracda bi problem var ama bulamıyoruz iste :S
Sentesi felan oke mi. Kapakta sıkıntı olabilir bence. Bu araçta VVT varmıydı emme egzantriğinde Clio RS gibi.
GokhanRS
28-08-2010, 14:52
arkadaşlar aracın sahibi benim. Çok rica ediyorum bilgili arkadaşların konuyu takip edebilmesi açısından sallama cevaplar yazmayalım.
Araçta knock (yani vuruntu sensörü arızası var) yarın komple tesisatı elden geçirticem.
Vuruntu sensörü arıza yaparsa ne olur peki?
Dün gece ingiltere renaultcularıyla yaptığım görüşme sonucu vuruntu sensörü uyarısı bilgisayarda sönmüyorsa araçlar safe mode ye geçer. yani vuruntu sensörü arızası verirken araç 180 hp çıkması çok iyi dediler. Arızanın neden kaynaklandığını bulursak bu gücün 250 HPden daha yüksek bir güç çıkacağını söylediler.
Araçta yakma sorunu, yani yakıtı yakma sorunuyla ilgili bi sorun varsada bu sensör arızası sönmezmiş.
O yüzden çok rica ediyorum vuruntu sensörünün aracı safe mod a geçirmesiyle ilgili tecrübeli bilgileri olan arkadaşlardan cevaplar bekliyorum. Doğru düzgün profesyonel bi usta bulamadım.
İyi ustalarda cok geç tarihlere randevular veriyor malesef yanlarına sohbet etmeye gitmek için bile Randevu ile çalışmaya kalkıyorlar bende dolayısıyla sinir oluyorum.
ahmet3425
28-08-2010, 14:54
Sentesi felan oke mi. Kapakta sıkıntı olabilir bence. Bu araçta VVT varmıydı emme egzantriğinde Clio RS gibi.
kapakta bi sıkıntı yok ondan eminiz sentesi falanda duzgun ztn sentesi kacık arabanın rolantisi bozuk olur bizim o tarz bi sıkıntımız yok...
arkadaşlar aracın sahibi benim. Çok rica ediyorum bilgili arkadaşların konuyu takip edebilmesi açısından sallama cevaplar yazmayalım.
Araçta knock (yani vuruntu sensörü arızası var) yarın komple tesisatı elden geçirticem.
Vuruntu sensörü arıza yaparsa ne olur peki?
Dün gece ingiltere renaultcularıyla yaptığım görüşme sonucu vuruntu sensörü uyarısı bilgisayarda sönmüyorsa araçlar safe mode ye geçer. yani vuruntu sensörü arızası verirken araç 180 hp çıkması çok iyi dediler. Arızanın neden kaynaklandığını bulursak bu gücün 250 HPden daha yüksek bir güç çıkacağını söylediler.
Araçta yakma sorunu, yani yakıtı yakma sorunuyla ilgili bi sorun varsada bu sensör arızası sönmezmiş.
O yüzden çok rica ediyorum vuruntu sensörünün aracı safe mod a geçirmesiyle ilgili tecrübeli bilgileri olan arkadaşlardan cevaplar bekliyorum. Doğru düzgün profesyonel bi usta bulamadım.
İyi ustalarda cok geç tarihlere randevular veriyor malesef yanlarına sohbet etmeye gitmek için bile Randevu ile çalışmaya kalkıyorlar bende dolayısıyla sinir oluyorum.
kanka rahat ol bu sitede bisey bilmeyen adam bu tarz konuya mesaj yazmaz ztn sorunu burda cozucez insallah...
GokhanRS
28-08-2010, 15:04
ben yeniyim kanka. biliyorum herkes bu siteyi övdü ondan geldim zaten. ki çok arkadaşımda burdaymış şuan için gayet memnunum siteden, sevdim :D
kardeşim eğer sönmeyen vuruntu arızan varsa araç ciddi bir şekilde rotarlı çalışır muhtemelen tesisatında bir sorun var vuruntu sensoru arızasıyla 180 hp bile iyi çıkmış :) iyi bir elektrikçin varsa kısa sürede halleder AHMET bana gelirsen hafta içi bakarım ;)
GokhanRS
28-08-2010, 15:23
kardeşim eğer sönmeyen vuruntu arızan varsa araç ciddi bir şekilde rotarlı çalışır muhtemelen tesisatında bir sorun var vuruntu sensoru arızasıyla 180 hp bile iyi çıkmış :) iyi bir elektrikçin varsa kısa sürede halleder AHMET bana gelirsen hafta içi bakarım ;)
tşkler. bu gün yarın mutlaka genel kapsamlı baktıracağım sensör tesisatına.
bizim rs e cıkma beyin aldık beynin uzerindeki baglantılar oksitlenmisti ole cok sık arıza vermiyordu ama arkadas cıkma 400 tl ye buldu bir tane cıkma ve aldı bilmem belki sizinde boyle bir seye ihitiyacınız vardır.
ama genel olarak sıkınıtılı alet dilinden anlyan birini bulursanız bizede haber edin..
gecmis olsun..
ahmet3425
28-08-2010, 21:08
su an benim dukkanda meganın neredeyse butun elektrik tesisatını dagıttık tek tek olcum yapıyoruz 6 dan beri canımız cıktı :D:D
kontrol esnasında torpidonun altından elektrik guc unitesi adında bi zımbırtı cıktı 6 tane buyuk soketle kablolar uniteye baglanıyor ve sanırım onun uzerindende ecu ya gidiyor sokup icini actık ara ara kusma tarzında japon yapıstırıcısına benzer biseyler var kartın uzerinde normal midir değil midir anlayamadık acıkcası :D
tesisattaki olcumlerde sinyal alamadıgımız kablolarda var ama karsılıklarını bilmediğimiz icin kablo cekip denemeye korkuyoruz galiba oto elektronikciye gitmemiz gerekecek :D:D
aracın motor ve sanzıman kulaklarını kontrol edermisin?
ahmet bu lpg takma sokme sırasında fazladan birseyleri sokmus olmayın ??
knock ( vuruntu ) sensöründen bilgi gelmesi durumunda , araç kendini kısar detonasyonu engellemek için .. eğer beyinden okunan hatada knock sensor arızası veriyorsa ve değiştirmenize rağmen problem devam ediyorsa , ya tesisatta problem vardır , yada araç gerçekten bir vuruntu durumu olabilir .
yani tesisatın sağlam çıkması durumda , araçta gerçekten beyinin kısması gereken bir problem mevcut olabilr. chip vs yapılıp avans çok geriye çekildi sie bir şekilde avans vuruyor olabilr benim aklıma ilk gelen bu . standart beyin takılıp denenebilir.
eğer hala olmuoyrsa , orjinal knock sensör direnç değeri bir şekilde öğrenilip , knock sensorden beyine gelen kablolardan direnç ölçebilrsiniz.
benim aklıma gelenler şimdilik bunlar
Bi Servise Gidin 25 tl ye kontrol var Renault Behçetoğulları Zorlanmadan Öğrenirsiniz.. Uğraşmanıza Değmez.z.
ahmet3425
28-08-2010, 21:44
aracın motor ve sanzıman kulaklarını kontrol edermisin?
sebep ?
ahmet bu lpg takma sokme sırasında fazladan birseyleri sokmus olmayın ??
yok kanka ya zannetmiyorum oyle bir sıkıntı olacagını belkide harbi harbi arabada vuruntu var:S onu pazartesi tesisata ve beyine isin ehlileri baktıgında anlayacagız...
ahmet3425
28-08-2010, 21:48
knock ( vuruntu ) sensöründen bilgi gelmesi durumunda , araç kendini kısar detonasyonu engellemek için .. eğer beyinden okunan hatada knock sensor arızası veriyorsa ve değiştirmenize rağmen problem devam ediyorsa , ya tesisatta problem vardır , yada araç gerçekten bir vuruntu durumu olabilir .
yani tesisatın sağlam çıkması durumda , araçta gerçekten beyinin kısması gereken bir problem mevcut olabilr. chip vs yapılıp avans çok geriye çekildi sie bir şekilde avans vuruyor olabilr benim aklıma ilk gelen bu . standart beyin takılıp denenebilir.
eğer hala olmuoyrsa , orjinal knock sensör direnç değeri bir şekilde öğrenilip , knock sensorden beyine gelen kablolardan direnç ölçebilrsiniz.
benim aklıma gelenler şimdilik bunlar
araba yazılımdan oncede sonrada avans vurmuyor ztn safe moda alıyorsa kendini istesede vuramaz ama dediğiniz gibi belkide motorda ateslemede sıkıstırmada vs bi yerde bi sıkıntıda olabilir o yuzden motor kendini korumaya alıyor olabilir tek tek hepsine bakıcaz insallah...
Bi Servise Gidin 25 tl ye kontrol var Renault Behçetoğulları Zorlanmadan Öğrenirsiniz.. Uğraşmanıza Değmez.z.
kardesim keske dusundugun kadar basit olsa 250 lira vermeye razıyım :)
zamanında 206 rc mde vuruntu sensör bouzlmuştu 100 den 200 e 5 km yok gidince çıkıodu dipgaz da :)
sorun varsa vuruntuda ii bile çıkarmış gerçekten gücü
benim söylemek istediğim aracı denediğinizde avans problemi varsa aracı beyin kısıyordur ve avans vurmuyordur böyle bir durumda tabiki avans duymazsınız..
detonasyona sebep olacak başka şeylerde var.
oksijen sensörünü değiştirmeyi deneme şansınız var mı ?
yada başka bir çözüm olabilecek , afr göstergeniz var mı ? yoksa takılıp afr ye bakılabilir , bunun devamında birşeyler çıkabilr..
kopuk kulaklar veya sonradan takılmıs takvıyeli motor kulakları aracın titresim karakterini bozdugundan bazen gereksiz yerek vuruntu algılama oluyor.
ERkut 205
29-08-2010, 10:26
Çok rastlanmıyan ama bir hitimal elektrik şemasını bulup kontrolden geçmekte fayda var.
Ayriyetten AFR takılıp değerler bakılsa oluşan değerlere göre hangi kısıma müdahale edilmesi konusunda yardımcı olucaktır...
çok şey olabilir
MAF
Bobin
Benzin pompası
EGT sensoru
Knock sensoru su sıcaklık sensoru
Ot *** püsür :)
megane rs ler 12 sıkıştırmaylamı yuruyo :eek: o nasıl bi iş :eek: :eek:
12:1 sıkıştırma demek değil o değerler. Piston için kompression testinde tabancanın gösterdiği değer.
ahmet3425
29-08-2010, 16:13
benim söylemek istediğim aracı denediğinizde avans problemi varsa aracı beyin kısıyordur ve avans vurmuyordur böyle bir durumda tabiki avans duymazsınız..
detonasyona sebep olacak başka şeylerde var.
oksijen sensörünü değiştirmeyi deneme şansınız var mı ?
yada başka bir çözüm olabilecek , afr göstergeniz var mı ? yoksa takılıp afr ye bakılabilir , bunun devamında birşeyler çıkabilr..
oksijen sensorunde sıkıntı olsa heralde araba arıza lambası yakar diye dusunuyorum ve onun ustunde pek durmuyorum afr gostergemiz yok ama bi takıp deniycez o benimde aklıma geldi karısım değerlerini gormekte fayda var.
kopuk kulaklar veya sonradan takılmıs takvıyeli motor kulakları aracın titresim karakterini bozdugundan bazen gereksiz yerek vuruntu algılama oluyor.
bi kontrol ettirelim bakalım bilgilendirme icin tşkler...
Çok rastlanmıyan ama bir hitimal elektrik şemasını bulup kontrolden geçmekte fayda var.
Ayriyetten AFR takılıp değerler bakılsa oluşan değerlere göre hangi kısıma müdahale edilmesi konusunda yardımcı olucaktır...
evt afr ile bi kontrol etmemiz lazım.
çok şey olabilir
MAF
Bobin
Benzin pompası
EGT sensoru
Knock sensoru su sıcaklık sensoru
Ot *** püsür :)
knock sensoru değisti ama vuruntu arızası devam ediyor sensore gelen kabloda sinyal yok...
benzin pompasını değistiricez walbro aldık bitane yarın halledicez insallah.
onun dısında bi ara bakı ver suna kanka ya :D
GokhanRS
29-08-2010, 17:40
arkadaşlar geçmiş olsun arının kesin çözümü için araç yetkili serviste şuan. çünkü dün gece yolda kaldım elektronik arıza dedi ve koruma moduna alıp aracı durdur beyin.
sanırım elektronik bi arızadan yapıyordu bunu en sonunda kablo yanık kokusuyla birlikte kenara cektirdi elektronik hatalar vererek.
allahtan kasko devreye girdi sağolsunlar. umarım bu hafta içi yetkili renault servisinde sorun çözülecek, yoksa cıldırıp garaja çürümeye atarım :D
yokyok atma gelsen baqim ben ona
GokhanRS
30-08-2010, 11:14
arkadaşlar pazar gecesi servise çekiciyle bıraktık. şuan daha öğlen olmadı arıza giderildi diye aradılar. ve şuan vuruntu sinyalinde arıza hatasınıda vermiyormuş.
umarım düzelmiştir. kablo tesisatınız şaseye deyiyordu. motor tesisatının şaseye deymesinden araç arızaya geçmiş düzelttiklerini filan söylediler. hadi bakalım umarım düzelir.
ahmet3425
30-08-2010, 11:23
arkadaşlar pazar gecesi servise çekiciyle bıraktık. şuan daha öğlen olmadı arıza giderildi diye aradılar. ve şuan vuruntu sinyalinde arıza hatasınıda vermiyormuş.
umarım düzelmiştir. kablo tesisatınız şaseye deyiyordu. motor tesisatının şaseye deymesinden araç arızaya geçmiş düzelttiklerini filan söylediler. hadi bakalım umarım düzelir.
demekki bizim yuzumuzden olmus kanka sana kurcalamayalım demistim toplarken bi yerlere değdi demekki kablolar...
dusuk guc sorunu ne oldu peki?
Ahmet araç 41 plaka ve siyah mı?
ahmet3425
30-08-2010, 11:30
Ahmet araç 41 plaka ve siyah mı?
34 plaka siyah kanka hayrola ?
dusuk guc sorunu ne oldu peki?
henuz bisey belli değil gokhan simdi arabayı almaya gitmistir binince yuruyusune bi baksın bakalım bende merak ediyorum ne oldugunu iyi gibiyse direk dynoya cıkar ztn tekrardan... hep birlikte goruruz sonucu.
34 plaka siyah kanka hayrola ?
pm attım bro..
GokhanRS
31-08-2010, 15:52
yok arkadaşlar düzelmedi yetkili servis boğaziçi maise gitmemizi önerdi. oha artık diyorum !
Cimmeria
31-08-2010, 15:56
boğaziçi mais istinyedeki ise allah kolaylık versin benim hanımın meganı'ı bırakmıştık oraya 3 parça boya yapmışlardı üçününde rengi birbirinden farklıydı... bu ne rezillik diyincede ne diyelim şimdi demişlerdi... şikayet edince çiçek gibi yaptılar tabi...
Ahmet_28
31-08-2010, 16:16
egr yi bence kontrol edin megane larda hastalık :)
Egr olabilir yarın bi görüşelim :)
Gökhan bugün yoldada konuştuğumuz gibi kafana takma bence çözülecek bir sorun. Sadece dikkatimi çeken üst devirlerde patırdama yapıyor araba.
borina57
01-09-2010, 03:12
gökhanım oksijen sensörü benim megane da da arızalı fakat servis ışığı yakmıyor.pc ye bağlayınca arıza veriyor.sorunun ondan olacağını sanmam ama bilgin olsun ;).bu arada istersen bektaşa bir sor derim.3 kere motor toplamış adam RS de.
GokhanRS
01-09-2010, 23:10
oksijen sensörümde arıza yok test edildi. motor kompresyonu orjinal. turbo basıncı düzgün... tek kontrol edilmeyen intercooler kiti kaldı onuda edeceğim.
birde geçen miami ile yolda denk geldik. üst devirlerdeyken patırdama olduğunu söyledi. gerçi bu gün egzost elden geçtikten sonra pek bi patırdama kalmadı sanırım ama ben kullanırken arkamdan bi araba ile dinleticem gene :D bu arada araç baya iyi bi beyinci ve elektrikçi ustada şuanda. sabah erkenden başlayıp akşama kadar uğraşıcak. bende çözemezsem tr de çözülmesi hayli zor olur dedi çok iddalı konuştu hadi bakalım :D
O iyi beyinci Yenibosna damı ?
Hayırlısı olsun Gökhan halledilmeyecek şey yok.
ahmet3425
02-09-2010, 11:19
O iyi beyinci Yenibosna damı ?
yenibosnada dediğin yer kocasinan daki mi ? kardesler oto elektronik.?
aracın son durumu nedir arıza cözülebildi mi?
ahmet3425
02-09-2010, 19:01
aracın son durumu nedir arıza cözülebildi mi?
az once gokhan aradı arabayı almıs artık vuruntu sensoru arızası vermiyormus simdi typer ile iftar saati denemeye gidiyoruz gidisinde bi değisiklik varmı gorucez bakalım...
gelişme varmı sorun çözüldümü acaba
bende merak ettım sımdı varmı duzelme ...
Valla anlamam etmem ama bi sorunu cozememisler mrk ettm ins cozlmustr arabada ariza olunca insan soguyor
GokhanRS
18-09-2010, 02:40
valla arıza çözüleli bayaa olduda çözüldüğünden beri typerlarla çupralarla kapışmaktan siteyi boşladım :D sevinçden bayaa gazladım. 250 bg civarı yürüyor araç şuan. stok typerları geçebiliyor artık. ins yakında aklımdaki intercooler ve yeni turbo projemle çok çok daha iyi yürüyecek. emme manifoldunda ufak bi delik var körtapa hortumlu orayıda kaynattımmı basınc daha da düzelir dahada iyi yürür ins.
megane modlamaya uygun değil derler ama bence yalan çünkü yapan yokki nerden uygun olmadığı çıkarılıyor.
k-tech tuning ile yazıştım sonunda 300ün üstünde güç alabileceğimi söylediler. parçalar için ayırmam gereken parada o kadar yüksek değil. 5-6bin TL civarı. 300bg için bi typeRa harcanan paranın 10 milyarın üstüne olduğunu öğrendikten sonra RS den memnunum. ama şu arızayı çözemeseydik typer alırdım :D
bu arada arıza 1 tane kablo kopmuş oymuş o kabloyuda bi kaç saatte esenyurt sanayide bi adam çözdü şaşırdım.
yenibosnadakine gittim araçtan çekindiler ilgilenmek istemediler.
servis deseniz RS ne diye bakıyor.
e çok kaliteli ustalarımızda var sitemizde ama o kadar kalitelilerki adamların boş vakti kalmıyor dolayısıyla randevu usulü çalışmayada ben gelemiyordum. sonunda biri ben hallederim dedi aynı gün halletti.
GokhanRS
18-09-2010, 02:42
bir sorunum daha var 3 üncü viteste bile araç sarmaya kalkıyor o yüzden asr devreye giriyor kapatılamıyor bu araçta ASR sigorta filan sökmeden yazılımla 50nin üzerinde asrnin kapatılamaması sorunu çözebilecek biri çıkarsa en büyük üstadım odur diyeceğim. :D
valla arıza çözüleli bayaa olduda çözüldüğünden beri typerlarla çupralarla kapışmaktan siteyi boşladım :D sevinçden bayaa gazladım. 250 bg civarı yürüyor araç şuan. stok typerları geçebiliyor artık. ins yakında aklımdaki intercooler ve yeni turbo projemle çok çok daha iyi yürüyecek. emme manifoldunda ufak bi delik var körtapa hortumlu orayıda kaynattımmı basınc daha da düzelir dahada iyi yürür ins.
megane modlamaya uygun değil derler ama bence yalan çünkü yapan yokki nerden uygun olmadığı çıkarılıyor.
k-tech tuning ile yazıştım sonunda 300ün üstünde güç alabileceğimi söylediler. parçalar için ayırmam gereken parada o kadar yüksek değil. 5-6bin TL civarı. 300bg için bi typeRa harcanan paranın 10 milyarın üstüne olduğunu öğrendikten sonra RS den memnunum. ama şu arızayı çözemeseydik typer alırdım :D
bu arada arıza 1 tane kablo kopmuş oymuş o kabloyuda bi kaç saatte esenyurt sanayide bi adam çözdü şaşırdım.
yenibosnadakine gittim araçtan çekindiler ilgilenmek istemediler.
servis deseniz RS ne diye bakıyor.
e çok kaliteli ustalarımızda var sitemizde ama o kadar kalitelilerki adamların boş vakti kalmıyor dolayısıyla randevu usulü çalışmayada ben gelemiyordum. sonunda biri ben hallederim dedi aynı gün halletti.
cupraya 5 6 lira harca 350hp üstü :D:D
2.0 T ile 2.0 T yapalım kanka eşitlensin :)....
typerde T yok malesef :)
GokhanRS
18-09-2010, 04:50
cupraya 5 6 lira harca 350hp üstü :D:D
2.0 T ile 2.0 T yapalım kanka eşitlensin :)....
typerde T yok malesef :)
keşke çupra gibi bol aksesuarımız olsa. rs fiyatına çupra olsa bende tercih ederdim kanka çuprayı, napalım gücümüz bu kadar. benim amacım çupra yada typer geçmek değil.
sadece satıldığı fiyatlara göre çok harika bir araba olduğunu ispatlamak. bunun yoluda modifiye yapılabildiğini göstermek olucak.
Oncelikle gcms olsn ariza cozldgu icn kablo neyle alakali imis?
Rsler guzeldir ya:))
GokhanRS
18-09-2010, 06:55
Oncelikle gcms olsn ariza cozldgu icn kablo neyle alakali imis?
Rsler guzeldir ya:))
vuruntu sensörünün tesisatında kopuklar....
bir sorunum daha var 3 üncü viteste bile araç sarmaya kalkıyor o yüzden asr devreye giriyor kapatılamıyor bu araçta ASR sigorta filan sökmeden yazılımla 50nin üzerinde asrnin kapatılamaması sorunu çözebilecek biri çıkarsa en büyük üstadım odur diyeceğim. :D
izmir'e yolun duserse o dedigini cozerim yazılımla.
GokhanRS
18-09-2010, 07:23
izmir'e yolun duserse o dedigini cozerim yazılımla.
ciddimisin? böyle bir imkan varsa sırf o iş için bile istanbuldan izmire gelirim. zaten izmirliyim bizimkilerede akrabaları ziyaret etcem der cıkar gelirim yani.
Gökhan ben bu sorun ayarla alakalı patırdıyor gibi vs.vs. bişeyler demiştim sanırım mekanik bişey gibi durmuyordu. geçmiş olsun çözüldüğüne sevindim.
Aslinda fiyatina bakarsak guzel araba..hem reno parcasida uygndr dgrlerine gore..sen smdi bliosndr genel olarak nasl arac yakiti falan ?
ciddimisin? böyle bir imkan varsa sırf o iş için bile istanbuldan izmire gelirim. zaten izmirliyim bizimkilerede akrabaları ziyaret etcem der cıkar gelirim yani.
evet megane rs lerin ESP si yazılımla itinayla iptal edilir. PM attım sana.
M///maniac
19-09-2010, 12:49
Aslinda fiyatina bakarsak guzel araba..hem reno parcasida uygndr dgrlerine gore..sen smdi bliosndr genel olarak nasl arac yakiti falan ?
parça fiyatları ucuz tabiri renault sport gurubu için geçerli degil pek ama megane rs bnmde çok begendigim bi araç
evet megane rs lerin ESP si yazılımla itinayla iptal edilir. PM attım sana.
Komple ESP mi iptal ediliyor yoksa sadece ASR mi ?
ESP/ASR beraber iptal, daha dogrusu threshold limiti degisiyor normalde 50 km/h erisince tusla kapatsan bile tekrar aktive olur, bizim sistemde o limit degisiyor istersen 250 km/h yazıp hic devreye girmemesini de saglayabilirsin. Ya da 130 140 gibi daha mantıklı rakamlar yazıp üst hızlarda da ESP güzelliğinden de yararlanılabilir.
Bende hala ASR'yi iptal edip ESP'yi açık tutmanın yoluna bakıyorum.
Bu sistem çok iyi işliyor aslında mesela 120 km/h değerleri ayarlarsan hem ASR nin ilk 3 vitesteki gücü yemesinden kurtuluyorsun hem de üst hızlarda ESP aktif kalıyor. Sigortasını sökmek gibi riskli işleri tavsiye etmem araba limp mode bile girebiliyor.
GokhanRS
20-09-2010, 16:17
Gökhan ben bu sorun ayarla alakalı patırdıyor gibi vs.vs. bişeyler demiştim sanırım mekanik bişey gibi durmuyordu. geçmiş olsun çözüldüğüne sevindim.
makina yürüyor şuan. bende sevindim. emme manifoldu ve turboyuda revize ettirirsem sanırım çok çok daha iyi yürüyecek. ama şunu söyliyeyim bilseydim geçmişinde lpg görmüş araç almazdım. burdan herkese sesleniyorum.
güçlü araba alıcaksanız geçmişinde lpg görmüş almayın yada görmüşse bile emme manifoldu değişmiş yenilenmiş olsun :D
GokhanRS
20-09-2010, 16:30
parça fiyatları hondadan pahalı kadir. bakımları çok ucuz. veya ne bileyim megane 2 ile aynı olan parçaları uygun. ama ön takımdaki parça sayısı typer daki parça sayısından 3-4 kat fazla. sanki 2-3 tane arabanın ön takımı varmış gibi.
sağ ön takımı bozman sadece 1 000 TL lik parça masrafı açar işçilik hariç.
ama parçaları gerçekten sağlam. kızacaktır belki hondacılar ama RS lerin cam tavan parçaları hariç diğer parçaları çok daha sağlam honda dan. ben geçmişte hondacı olmama rağmen bunu söylüyorum ve objektif olarak söylüyorum.
ama parça uygunluğu istersen typer daha mantıklı. turbo keyfi ve full donanımlı lüks bi araç istersende RS daha mantıklı.
modifiyeye uygun değil diyenlerede bakma, 1 turbo büyütmene bakar. hadi 1 de arabayı tıraşlar 5 kiloluk koltuklardan al v.s karbon kaputtu karbon bagajdı derken 10 milyar para harcarsan. 15 milyar para harcanmış typeR dan daha fazla güç elde edersin.
örneği ktech in yaptığı 490 hplik megane RS
gerçekten sevindim arızanın giderilmesinde ne olursa olsun iyi ustaları beklemek lazım :)
parça fiyatları hondadan pahalı kadir. bakımları çok ucuz. veya ne bileyim megane 2 ile aynı olan parçaları uygun. ama ön takımdaki parça sayısı typer daki parça sayısından 3-4 kat fazla. sanki 2-3 tane arabanın ön takımı varmış gibi.
sağ ön takımı bozman sadece 1 000 TL lik parça masrafı açar işçilik hariç.
ama parçaları gerçekten sağlam. kızacaktır belki hondacılar ama RS lerin cam tavan parçaları hariç diğer parçaları çok daha sağlam honda dan. ben geçmişte hondacı olmama rağmen bunu söylüyorum ve objektif olarak söylüyorum.
ama parça uygunluğu istersen typer daha mantıklı. turbo keyfi ve full donanımlı lüks bi araç istersende RS daha mantıklı.
modifiyeye uygun değil diyenlerede bakma, 1 turbo büyütmene bakar. hadi 1 de arabayı tıraşlar 5 kiloluk koltuklardan al v.s karbon kaputtu karbon bagajdı derken 10 milyar para harcarsan. 15 milyar para harcanmış typeR dan daha fazla güç elde edersin.
örneği ktech in yaptığı 490 hplik megane RS
sen ciddi değilsin dimi :)
10.000 TL tutmayacak şekilde GT30R da 400 WHP rakam alınabiliyor ki ben o işten vazgeçmiştim :D
GokhanRS
22-09-2010, 19:48
http://www.youtube.com/watch?v=xl04WBEVAcc&feature=related
http://www.k-tecracing.com/show_project_car.asp?id=8
daha iyi olan linkleri bulamadım şuan ahmetlerin dükkandayım. kendi ofisimde bulunca konu açıp koyucam cünkü ben rs e bişeyler yapmak istiyorum. typer iyi araba ama isteseydim tayper alırdım. heves bu renault rs yapmak istiyorum :D
bu arada turbolar orjinal sadece youtube deki paller büyütülmüş.