Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 abs
TolgaEsentepe
28-08-2010, 16:54
Geçen gece aracım durduk yere abs lambasını yaktı. Kontağı kapatıp geri açınca sönüyor, araç hareket edince geri yanıyor. Beyinciye götürdüğüm zaman -abi beyin ve 4 okuyucu çalışıyor cevabı geldi. Pejo ustasına götürüp kendi bilgisayarına bağlayınca abs beynine ulaşamıyoruz gibi bir cevap geldi. Sorun neden olabilir ? Eğer beyinse 2. el olarak nereden nasıl temin edebilirim :soru:
%80 90 lık ihtimal balatalrın aşınmasından yapıyor olabilir..Benim eski araba dada olmuştu balata değişince düzelmişti..
sensörlerde hafif bi temassızlıkda yapabilir kablolarına dikkatlice baktırın.benimde başıma geldi ışık yakıyor ama sensörlerden alınan anlık değerler normaldi.
sana soledım olum ya sensor ya beyın.serkana ugra sor elvana....
TolgaEsentepe
28-08-2010, 18:14
%80 90 lık ihtimal balatalrın aşınmasından yapıyor olabilir..Benim eski araba dada olmuştu balata değişince düzelmişti..
balata ve disklerin durumu iyi ama yapabilir mi bilmiyorum ?
sensörlerde hafif bi temassızlıkda yapabilir kablolarına dikkatlice baktırın.benimde başıma geldi ışık yakıyor ama sensörlerden alınan anlık değerler normaldi.
sensörlerin kablolarına baktırıcam, teşekkürler.
TolgaEsentepe
28-08-2010, 18:15
sana soledım olum ya sensor ya beyın.serkana ugra sor elvana....
Ptesi gidicem Serkan'a olmadı. Birlikte gidelim işin yoksa eğer :o
Ptesi gidicem Serkan'a olmadı. Birlikte gidelim işin yoksa eğer :o
nezaman ıstersen kardes... cözulmycek seyler degıl allah gunes yanıgı vermesın:)
TolgaEsentepe
28-08-2010, 18:27
nezaman ıstersen kardes... cözulmycek seyler degıl allah gunes yanıgı vermesın:)
tamamdır :) ptesi gidelim çökelim Serkan'a :)
devilboy
28-08-2010, 22:26
aynı sorun bende de var makinaya bağlattım ventil sensörü arızası çıktı :S
TolgaEsentepe
28-08-2010, 23:48
abs tamamiyle devre dışı kalıyor mu ? ben sert fren yaptığım anda abs sadece birkere küt diye vuruyor ve devre dışı kalıyor.
kankacım geçmiş olsun balatalardan olsa tahminimce el fren lambasını yakardı sensörlerde vardır bir problem
sensörleri vs bir kontrol et
devilboy
29-08-2010, 00:48
abs tamamiyle devre dışı kalıyor mu ? ben sert fren yaptığım anda abs sadece birkere küt diye vuruyor ve devre dışı kalıyor.
hayır abs hiç tutmuyor
KingoAtmo
29-08-2010, 03:01
aynı problem benim 106da da vardı, saxo aldım aynı sorun var.
Ha ha bende uğursuzluk bende sanıyordum :D
dragstar
29-08-2010, 03:05
5 senedir abs sigortam sökük geziyorum abs sistemimde hiç bozukluk filan yok:) rahatım en güzeli limit frenaj
30 cm ler 1 metreyle çok durduğum oldu öndekine abs olsaydı hepsinde etiket olmuştum
TolgaEsentepe
29-08-2010, 03:17
ne yapalım, hep beraber yakalım mı bu fransızları :)
dragstar
30-08-2010, 21:28
arabamı seviyorum :) oem veya aftermarket psa parçası kullanmıyorum çünkü bozulduğunda değiştirsemde tekrar bozuluyr
hddsheriff
30-08-2010, 21:43
Aynı sorun benim arabada da var :D koltuğu ileri geri yapıyorum ışık sönüyor :)
aLperTunga
30-08-2010, 21:43
valla kardeşim zamanında bizde cok cektık ondan bulamadık sorunu ne yaptıysak sönmedi..senınde yapacagın tek sey onun sönmesini beklemek biz en sonunda öyle yaptık..her kontakta yasin okuduk en sonunda söndü sonra biara yine yandı söndü yandı söndü yandı söndü... :D
serhat306
30-08-2010, 21:46
okadar gtı ye bındım hıc karsılasmadıgım bı arıza aırbeg yanarda abs ısıgı genelde kolay kolay yanmaz...
hddsheriff
30-08-2010, 21:54
ben yanlış okumuşum :D Bende yanan ışık airbag ışığı koltukla oynamana gerek kalamadı :)
tender06
30-08-2010, 22:10
boşver kanka aç gösterge panelini ampulünü çıkart yanmasın gözüne batıyosa puhahahhaa :D :D
aırbag yanarda hıc abs ısıgı ıle karsılasmadım muhtemelen dısk balatadandır
TolgaEsentepe
03-09-2010, 10:31
valla kardeşim zamanında bizde cok cektık ondan bulamadık sorunu ne yaptıysak sönmedi..senınde yapacagın tek sey onun sönmesini beklemek biz en sonunda öyle yaptık..her kontakta yasin okuduk en sonunda söndü sonra biara yine yandı söndü yandı söndü yandı söndü... :D
hahahahaah bu yorumu çok beğendim yaa :D
Sorunun üzerine gitmeden önce bir kaç gün arabayı dinliyeyim dedim de;
2gündür arabayı ilk çalıştırdığımda abs ışığı yanmıyor, defalarca hunharca frene asıldım abs kütür kütür çalışıyor :) . ne zamanki gideceğim yere vardım stop ettim tekrar çalıştırdım yanmaya başlıyor namussuz :)
daha öncede 106da bir kaç problemim kendiliğinden düzelmişti bununda öyle olmasını temenni ederek beklicem ışığın hiç yanmamasını :o
_cAgdAsH_
03-09-2010, 10:41
konuş onunla,güzellikle aramızda halledelim daha fazla uzamasın bu mevzu ,usta gibi 3,şahıslar girerse araya tatsızlık çıkar de.
ABS lambam yandi sondurdum yandi sondurdum yandi sondurttum daha dogrusu :)
Baktim olmuyor sen misin sok kadrani sok ampulu benzin lambasimi turuncu isiga ayar oluyorum dige o'nuda soktum buyuk rahatlik haha
YavuzNaz
03-09-2010, 11:03
hahahahaah bu yorumu çok beğendim yaa :D
Sorunun üzerine gitmeden önce bir kaç gün arabayı dinliyeyim dedim de;
2gündür arabayı ilk çalıştırdığımda abs ışığı yanmıyor, defalarca hunharca frene asıldım abs kütür kütür çalışıyor :) . ne zamanki gideceğim yere vardım stop ettim tekrar çalıştırdım yanmaya başlıyor namussuz :)
daha öncede 106da bir kaç problemim kendiliğinden düzelmişti bununda öyle olmasını temenni ederek beklicem ışığın hiç yanmamasını :o
bozdunmu len arabamı :D çabuk göster birine :D:D:D
kardeşim sıkıntın balatadan veya abs soketlerinden olabilir c.tesi turgayın 106 da yandı temde 190 la gidiyordum bişi yanıp söndü sonra direk yanmaya başladı ama frenler taş :D
TolgaEsentepe
03-09-2010, 11:24
konuş onunla,güzellikle aramızda halledelim daha fazla uzamasın bu mevzu ,usta gibi 3,şahıslar girerse araya tatsızlık çıkar de.
laftan hiç anlamıyor canım :rolleyes:
ABS lambam yandi sondurdum yandi sondurdum yandi sondurttum daha dogrusu :)
Baktim olmuyor sen misin sok kadrani sok ampulu benzin lambasimi turuncu isiga ayar oluyorum dige o'nuda soktum buyuk rahatlik haha
buda bir çözüm tabi ama sevmiyorum malesef takıntılıyım illaki düzelmesi lazım :)
bozdunmu len arabamı :D çabuk göster birine :D:D:D
kardeşim sıkıntın balatadan veya abs soketlerinden olabilir c.tesi turgayın 106 da yandı temde 190 la gidiyordum bişi yanıp söndü sonra direk yanmaya başladı ama frenler taş :D
araban seni bekliyor da almıyorsun ki :)
bakalım biraz daha beklicem düzelmezse eğer bir çözüme kavuşturucam :D
Up306Gti
03-09-2010, 11:32
Fransızın şu dandik sorunlarına uyuz oluyorum en iyisi iptal etmek yada boşunu almak:)
YavuzNaz
03-09-2010, 11:36
laftan hiç anlamıyor canım :rolleyes:
buda bir çözüm tabi ama sevmiyorum malesef takıntılıyım illaki düzelmesi lazım :)
araban seni bekliyor da almıyorsun ki :)
bakalım biraz daha beklicem düzelmezse eğer bir çözüme kavuşturucam :D
inanırmısın arabanın satısını daha 1 saat önce alabildim ne zaman notere gitsek sistem yok dediler şunu bi halledelim araba benim :D
TolgaEsentepe
03-09-2010, 11:46
Fransızın şu dandik sorunlarına uyuz oluyorum en iyisi iptal etmek yada boşunu almak:)
inan yeri geliyor parçası pahalı olsunda sorunu bulmak için uğraşmayalım diyorum ya :D
inanırmısın arabanın satısını daha 1 saat önce alabildim ne zaman notere gitsek sistem yok dediler şunu bi halledelim araba benim :D
Hayırlısı olsun sen alırasn borlayla veririm sana ehehhe :eek:
emrestone
08-04-2011, 13:41
bu sorunu göz ardı etmeyin hiç ummadığınız anda frene bıraz sert basmanız savrulmanıza yol açabiliyor. ben de de vardı aynı sorun saxo vts de duzelır dıye bekledım ama olmadı. ve sonuç arabam pert oldu 130km hızla frene bastım onume arac cık ve bırden arabanın arkasını yanımda gördum. yetkılı servıse gıdın orda çözüyorlar 100 500 neyse verın çoğu kısı bu yuzden kaza yapmaktadır. abs devrede deılken arkalar kıtlıyor dırek şansı yok.
piscocuk
08-04-2011, 13:54
okadar 106 kullandım aldım sattım başıma gelmediii...tebrikler jac bedevilik sanada bulaşmış :D
Anıl_Kuru
12-04-2011, 08:17
okadar gtı ye bındım hıc karsılasmadıgım bı arıza aırbeg yanarda abs ısıgı genelde kolay kolay yanmaz...
ey de dede yanıor:) büyük ihtimal sensörlerden.. banada balata dediler var dediler gittim:) ama balatada skntı yokk..
aLperTunga
12-04-2011, 15:13
ey de dede yanıor:) büyük ihtimal sensörlerden.. banada balata dediler var dediler gittim:) ama balatada skntı yokk..
balatadan diskten yanmaz kardeşim,3 ihtimal var..1. beyin bozuk olabilir 2.sensörlerden biri bozuk olabilir 3.sensörlerin ucuna pislik gelmiştir ki en çok rastlanan problemde bu sensörlerin ucu mıknatıslı olsugu için bütün pisliği çekiyor ve tutuyor söküp kafalarını temizletin %90 sönecektir..
emrestone
12-04-2011, 16:00
abs okuyucu ve abs beynındekı pompadan yapıyor genelde pompa arızası yapar hep yanıyorsa.. okuyucu dan yapıyor oldugunda ise sönme ıhtımalı oluyor
boşver kanka aç gösterge panelini ampulünü çıkart yanmasın gözüne batıyosa puhahahhaa :D :D
ben gibi ABS-AIRBAG hatta moralimi bozuyor dige benzin uyari lambasini da sok hahaha yolda kalan falan :D :D :D
balatalarda problem olsa el freni ışığı yanardı, soketlerde yada abs beyninde problem vardır büyük olasılıkla. geçmiş olsun...
Aynen simdi bir 106 alsam Airbag sunroof klima vs hic bakmam .. Bosu daha iyi gideri de var :)
Ben bi ara butun isiklar yanik geziyordum gostergeye led dosedikten sonra benzin gostergesini geri harareti ileri takmisti led doseyen dingil. Abs airbag zaten standart ama isil isil yaniyor hepsi degisik olyor :)
Ayni sorun bendede var abs sol arka musuru ariza vermisti degistirdim ama gene sonmedi ben ... dedim devam ettim
TolgaEsentepe
30-04-2011, 10:38
önerileriniz için sağolun ama satalı çok uzun zaman oldu alan arkadaş da hala yaptırmamış sıkıntı yok abi alıştım diyor :D
anGaralı106
01-05-2011, 02:32
önerileriniz için sağolun ama satalı çok uzun zaman oldu alan arkadaş da hala yaptırmamış sıkıntı yok abi alıştım diyor :D
tolga ne balata ne dısk. ilk olarak abs dişlisi ile sensörü temızlemeli.devam ederse mutlaka sensörlerden biri agrızalıdır.1 seneye yakın oldu oem sensörü 130 tl ye almıstım.bu hayati önem tasır.şakaya gelmez lamba v s sökmek çözüm degil.başıma geldıgı için söylüyorum. fevzi çakmak caddesinde soladıgım arabayla 20 metre ilerde kafa kafaya geldik.inan orta okulda kopya çekerken yakalandıgım bile aklıma gelmiştir o anda.
olcay_bora
20-10-2011, 13:03
bnde abs beyni komple yok sökük. 250 lira diolar abs beynine gereksiz diye almıyorum. ama airbag ile abs nin bi baglantısı var mı? bazen airbag ısıgım yanıyor çünkü bazen sönüyor
YavuzNaz
20-10-2011, 13:23
bağlantısı yok airbag kabloları sürücü koltuk altında olduğu için koltuk hareket ettikçe zamanla aşınır, temassızlık vardır, elektrikçi yada kendin yaparsan wd40 sıkıp temizleyip izole edip yerine tak düzelir.
olcay_bora
20-10-2011, 13:35
koltugun altındaki kablo açıkta ztn ucunu bantlamışlar öle açıkta takılıo :s ama ısık yanmıordu 3, 4 gundur yanmaya basladı
YavuzNaz
20-10-2011, 14:08
kablolarda temassızlık vardır şase yapıyor olabilir bağlantılarına bakmak lazım. ek yerlerini iyi izole etmek gerek.