Orijinalini görmek için tıklayınız : hp dv6000 anakart yanmıs !! yardım
arkadaslar bılgısayarımın jarz aletının bozulmasından dolayı univrsl şarz aletı aldım o da bılgısayarın anakartını yakmıs bılgısayarcı ole soledı laptop umun model hp dv6000 ve bılgısayarcı bıze yenı bır bılgısayar almamızın daha mantıklı oldugunu soledı fakat sıteden anakart buldum
http://urun.gittigidiyor.com/HP-PAVILION-DV6000-SERISI-YENI-ANAKART-AMD_W0QQidZZ30090552
sımdı bu urunu alsam tum sorun haledılmıs oluyormu bırde ne kadar goturur bu anakart orjınal şarz aletını alırsam sız olsaydınız yenı bır laptop mu alırdınız yoksa anakart mı alırdınız ben bu laptopu 2. pc olarak kullanıcam .. yorumlarınızı beklıorum tesekurler ıyı hafta sonları :)
fsunnetci
29-08-2010, 17:18
Bence fiyat iyi 50 tl'de işcilik verirsin 200tl'ye çalışır duruma gelir laptop..
fsunnetci
29-08-2010, 17:19
Arkadaşım beşiktaşta bu laptop arıza işlerini yapıyor yardımcı olabilir istersen..
baska fıkrı olan ? bu arada banada mantıklı geldii
bendede aynı seri laptopdan wardı o laptopların sorunu cok ısınıp anakart weya ekran kartının yanmasıdır. Laptop tamırcılerıne gıdersenız bolca miktarda dv2000 we dv6000 serisinden laptop görebılırsınız, zaten 200 lira gibi bi rakama tamir ediliyor ama garanti vermezler tawsiyem satıp başka bi laptop almanız
bendede aynı sorun oldu hp dv6000 serisi notebook um vardı durup dururken kendine reset attı bidaha hep öye devam etti ekrana hiç görüntü gelmiyodu kronik sorun bu dv6000 serisinde siteden turbo serkan adlı arkadaşın notebook dükkanı var oraya götürdüm yapmşlar bakalım daha fırsat bulp gidemedim alınca haber verip izlenimlerimi paylaşırım
ıstanbulda laptop hastanesı dıye bır yer var bendede anakart arıza yapmıstı degıstırdıler.230 tl para almıslardı ve 6 ay garantı verdıler..
TricksTeR
29-08-2010, 22:44
kadıköyde çok yakın bi abim var istanbul bilişimde. bende yardımcı olmaya çalışırım gerekirse.
ıstanbulda laptop hastanesı dıye bır yer var bendede anakart arıza yapmıstı degıstırdıler.230 tl para almıslardı ve 6 ay garantı verdıler..
anakart değişimi notebook store serkanda 120 tl ;)
anladım bırde bılgısayarcı sey dedı ne kadar dogru bılemem ama anakart yanınca baska yerlerede zarar vermıstır adam olmaz dedii ya hayırlısı olmadı ordan ankart alıp burda taktırtcam ..
HP pavilion serisi..
anakart değiştikten sonrada düzelme ihtimali düşük
ilk çıktığında 5-6 arkadaş aynı anda almıştık.. sonuç ?
hepsi 1. seneyi göremedi kimi ufak tefek sorun verdi kimide gitti benimki komple gitti para iadesi aldım kurtardım kendimi 3-4 arkadaşımınki defalarca tamir oldu geldi sonuç daima problem oldu..
leader_T
29-08-2010, 23:27
benim sana tavsiyem yeni bilgisayar alman. çünkü alacağın kartın da aynı problemi çıkarmayacağı kesin değil. onun yerine garantili bir makina alman daha doğru olacaktır. bence marka olarak da Asus'u düşünmeni tavsiye ederim.
hp dv 6000 serılerı sorunlu sıkıntılı bır kart yapısına sahıp kronık bır cok sorunu var sen kendı notebokunu parca parca sat lcd sını bataryasını dvd sını klavye seklınde zaten yenı bır notebok parasının yuzde 70 nı cıkarmıs olursun yenı bır pc almanı tavsıye ederım
ben 2 kere değiştirdim sonuncusundada kaldırıp attım.en son yandığında garntisi bitmişti 300 dolar dediler kart için bende attım.Garantisi yoksa bilgisayarcıya o şekilde satın en temizi.
hımmm anladım arkadaslar yorumlarınız gercekten benı guzel yerlere yonlendırdı tesekurler hersey ıcın :)
Dv serisine para harcama sat kurtul ....
bendede dv5000 serisi var basına gelmeyen kalmadı bendede sarj aleti bozuldu gittim bende aldm bitane orjinal dediler ama bilemem nekdr orjinal :D onun dısında ama hala canavar mübarek 3 senedir format atacak zaman bulamadım biraz yavaslama dısında götürüyo :D
Dv serisinde genel problem ekran kartı çipi alttan soğuk lehim oluyor genelde çip bozulmaz çip bozulmadı ise daha uygun fiyatlı yapan çıkabililir. Çip sökülür bacak yapılır tekrar takılır % 90 çalışır 2 3 sene dada sorunsuz kullanılır.
peki arkadaslar anakart ı neydı aldıgımda hatırlamıorum hangı modelınkını alıcam dv6000 sanırım 2 cesıt anakart var hangısını alıcam nerden ogrenebılırım bunu laptopun ustunde etıketını de bulamadım ..