PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.3 cdti - 1.7 dti

omR35
31-08-2010, 16:20
Konu hakkında forumu arattım fakat pek bi bilgi bulamadım.Bu yüzden başlık açıyorum.Şimdiden yardımcı olanlara teşekkürler.

Corsa c kasa 3 k dizel bi araç alıcağım. 1.3 van camlı koltuklu ruhsata işlenik bi arac alıcaktık.Fakat galeri vs gezindim biraz hepsi şirket aracı ve hiçbiride temiz değil.Nettede baktıklarım 2 tane arac var izmir içi ruhsata işli koltuklu bunun biri 154bin kmde ona bakmayı düşünmüyorum km yüksek bana göre.Diğeri 115 bin km de ve sabah görüştüm sahibiyle temiz araç vs dedi çıktım gittim cam koltuk koymuş ruhsata işlemiş taban halısı döşetmiş vs iyide arac ön ve sol kapıdan güzel bi hasar almış bunu sadece bakmamla anladım.Ruhsata işletmekte sorun oluyor diye duydum..1.7 dti ler
8v olarak biliyodum ve 1.3 ve 1.7 arasında bi fark yok 1.3 al daha az yakar dediler bana.1.3 olmayınca netten bi 1.7 dti buldum boyasız diyor sahibi.Ve 1.7 ler hususi olarak geçiyor buda 1.3 e göre baya bi avantajlı gibi duruyor vergi 2 yılda bir muayene vs.
Şimdi öğrenmek istediğim bi kaç soru var onları sorayım size.Yardımcı olursanız sevinirim.

-1.7 dti ler 8v diye duydum fakat nette bi ilanda 16v yazısını gördüm.16v mı dır 1.7 ler?
-1.3 ve 1.7 arasında kaldım hangisini tercih etmeliyim.1.7 lerin yakıt harici 1.3 ten kötü olan bi yanı var mıdır?ve 1.7 dti motorlar nasıldır?
Şuan ilgilendiğim 1.7 dti ın ilanını aşağıya koyuyorum boyasız vs 2.sahibinden kmde fazla değil hususi arac alınır mı?1.3 yerine bu aracımı tercih etsem?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-opel-corsa-cok-temiz-bakimli-corsa-1-7-dti-16v-30433709/detay
Şimdiden herkese teşekkürler.

omR35
31-08-2010, 16:24
İlanını verdiğim aracı alıcağım heralde.Boyasız, hususi, muayene yeni vs.

Buarada alıcağım arac 1.3 1.7 hangisi olsa egr kat iptali düz boru chip yazılım vs yapıcağım yavaş yavaş.Buna görede değerlendirirseniz sevinirim.

oğuzk
31-08-2010, 16:43
1.7 75bg 1.3 70bg
Motor modifikasyonu ağırlıktaysa 1.7DTİ hacim var sonuçta.
1.3 den de uzun ömürlüdür 1.7 yakıtları aynıdır.
1.3 ün vergiden başka bir avantajı yoktur sanırım bu arada 1.7 lerde binek vergisi mi geçerli?

Ama alacak olsam ikisinden 1.7 alırım bunlar fabrika çıkışı otomobil ruhsatlı olmalı

omR35
31-08-2010, 17:00
1.7 75bg 1.3 70bg
Motor modifikasyonu ağırlıktaysa 1.7DTİ hacim var sonuçta.
1.3 den de uzun ömürlüdür 1.7 yakıtları aynıdır.
1.3 ün vergiden başka bir avantajı yoktur sanırım bu arada 1.7 lerde binek vergisi mi geçerli?

Ama alacak olsam ikisinden 1.7 alırım bunlar fabrika çıkışı otomobil ruhsatlı olmalı

Çok teşekkürler.Vergide 1.7 daha düşük olma ihtimali var bakmadım fakat 1.7 hususi 1.3 ticari olarak geçiyor.Ben en iyisi ilanı verdiğim araca gidip bi bakayım yarın.:)

levent
31-08-2010, 18:06
+ olarak 1.7 ye ver kırsal motorini gitsin, common rail olmadığı için yürodizel kullanmak zorunda değilsin :)

R.I.P
31-08-2010, 18:09
1.7 motor 1.3 cdti motora göre kötü mazot konusunda daha sağlamdır common rail teknolojisine sahip değil.ama bi çok forumda dti sahiplerinin genelde kırsal motorin kullandığını gördüm.yani kötü mazota daha dayanıklı olsada daha çok kırsal motorin kullanılmış olma ihtimali yüksek.
1.7dti larında kendi çapında bazı kronik sorunları var.
1.3cdti 1.7dti a göre daha az yakar.fabrika verileri vardı elimde bulursam eklerim.
1.7dti ların bazıları doğrudan fabrikadan hususi otomobil olarak çıktı.pandizot arka yan paneller koltuklar vs.yani 1.4 comfort corsadan hiç bi farkı yok.bi kısmı sonradan vandan hususiye çevrildi koltuklar vs sonradan takıldı.bazılarıda hususi kamyonet olarak geçer.
vergi olarakta 2003 hususi otomobil olarak geçen 1.7dti yıllık 526lira
2004 hususi kamyonet olarak geçen 1.3 cdti yıllık 291 lira vergi veriyor
ama şuda bi gerçek gazihanın yaptığı 1.7dti geliştirmeye çok daha fazla açık olduğunun bi kanıtı.

ali_utku
31-08-2010, 18:19
1.7 lerde yanlış hatırlamıyorsam isuzu motoru vardı. 1.7, 1.3 e göre daha eski teknolojiye sahip bir motor.fakat daha sağlam.yakıtta aman aman bir fark yok.

bende bi ara bayağı araştırmıştım kafam karışmıştı hangisini seçsem diye :D fakat şuan alacak olsam 1.7 alırdım

ramo35
31-08-2010, 18:53
hemen hemen aynı yakarlar ayrıca piyasa da çoğu 1.7 şirketten yada iş te kullanılmış araç niye şirketten kullanılmasına bu kdr takıldın önemli olan nasıl bakıldığıdır dizelin temiz birtane bulursan km bile dert etme 100 küsür bin deymiş fln van çıkması diorsun kendin bile demişsin yüksek olasılık şirket çıkması olur 1.3 corsa c de alma derdim 1.7 kesinlikle o kasayı daha iyi çekecektir modifiyede ii cevap verir 1.7 makina 8v 1.3 makina 16v bence en mantıklı 1.7dti

omR35
31-08-2010, 19:05
+ olarak 1.7 ye ver kırsal motorini gitsin, common rail olmadığı için yürodizel kullanmak zorunda değilsin :)

:) Bunu biliyordum aslında.Çok teşekkürler.:)

1.7 motor 1.3 cdti motora göre kötü mazot konusunda daha sağlamdır common rail teknolojisine sahip değil.ama bi çok forumda dti sahiplerinin genelde kırsal motorin kullandığını gördüm.yani kötü mazota daha dayanıklı olsada daha çok kırsal motorin kullanılmış olma ihtimali yüksek.
1.3cdti 1.7dti a göre daha az yakar.fabrika verileri vardı elimde bulursam eklerim.
1.7dti ların bazıları doğrudan fabrikadan hususi otomobil olarak çıktı.pandizot arka yan paneller koltuklar vs.yani 1.4 comfort corsadan hiç bi farkı yok.bi kısmı sonradan vandan hususiye çevrildi koltuklar vs sonradan takıldı.bazılarıda hususi kamyonet olarak geçer.
ama şuda bi gerçek gazihanın yaptığı 1.7dti geliştirmeye çok daha fazla açık olduğunun bi kanıtı.

Melih abi seninle konuşmuştuk.km jantlı bagajda yağ kutusuyla gezen araca :) baktım bugünde sol kapıdan büyük bi darbe almış öndende kazası var gibiydi.Linkini paylaştığım ilandaki araca bakıcağım heralde.Ruhsata işli 1.3 bulamadım.:)
Çok teşekkürler abi.

1.7 lerde yanlış hatırlamıyorsam isuzu motoru vardı. 1.7, 1.3 e göre daha eski teknolojiye sahip bir motor.fakat daha sağlam.yakıtta aman aman bir fark yok.

bende bi ara bayağı araştırmıştım kafam karışmıştı hangisini seçsem diye :D fakat şuan alacak olsam 1.7 alırdım

Aynen isuzu motorlu olması lazım.:)

hemen hemen aynı yakarlar ayrıca piyasa da çoğu 1.7 şirketten yada iş te kullanılmış araç niye şirketten kullanılmasına bu kdr takıldın önemli olan nasıl bakıldığıdır dizelin temiz birtane bulursan km bile dert etme 100 küsür bin deymiş fln van çıkması diorsun kendin bile demişsin yüksek olasılık şirket çıkması olur 1.3 corsa c de alma derdim 1.7 kesinlikle o kasayı daha iyi çekecektir modifiyede ii cevap verir 1.7 makina 8v 1.3 makina 16v bence en mantıklı 1.7dti

1.3 cdti bakıyordum onlar hep şirket aracı ve temizi neredeyse yok.Olanda camsız van ben koltuk cam ruhsata işli olmasını istiyorum.Linkini paylaştığım aracı beğendim aslında km çok değil hususi olması vs olursa o aracı alıcağım.Çok teşekkürler.

SkY
31-08-2010, 19:12

yukarıda yazılanlara katılıyorum.

bende 1.7 dti var 2 ay oldu alalı 148bin km aldım 155bin de şu an..sadece alır almaz bakımını yaptırdım ve kullanıyorum..1.3 cdti hiç kullanmadım o yüzden yorum yapma şansım yok ama 1.7 dti beni mutlu ediyor keyif anlamında ve ekonomi olarak..

erh
31-08-2010, 19:22
Yanlış bilgi 1: "1.7 ler 8V tir" hayır 1.7 ler 16 v dir.. Kim uyduruyosa anlayamıyorum piğyasada böyle bir söylem var..

yanlış bilgi 2: "1.7 lerden bazıları fabrikadan arkası yapılı geldi" hayır öyle bir arac yok. Üretilmedi. bazı bayiler kendilerri aracı hususiye cevirip arkalarına orjinal cam ve koltuk taktılar. fabrikadan oyle uretilmiş bir corsa yok ulkemizde.

1.3 alın 1.3 ler iyidir ;)

omR35
31-08-2010, 19:39
yukarıda yazılanlara katılıyorum.

bende 1.7 dti var 2 ay oldu alalı 148bin km aldım 155bin de şu an..sadece alır almaz bakımını yaptırdım ve kullanıyorum..1.3 cdti hiç kullanmadım o yüzden yorum yapma şansım yok ama 1.7 dti beni mutlu ediyor keyif anlamında ve ekonomi olarak..

Teşekkürler abi.1.7 alıcam heralde bende.:)

Yanlış bilgi 1: "1.7 ler 8V tir" hayır 1.7 ler 16 v dir.. Kim uyduruyosa anlayamıyorum piğyasada böyle bir söylem var..

yanlış bilgi 2: "1.7 lerden bazıları fabrikadan arkası yapılı geldi" hayır öyle bir arac yok. Üretilmedi. bazı bayiler kendilerri aracı hususiye cevirip arkalarına orjinal cam ve koltuk taktılar. fabrikadan oyle uretilmiş bir corsa yok ulkemizde.

1.3 alın 1.3 ler iyidir ;)

1.7 lere 8v diyen var 16v diyen var kafam karıştı.Sizin söylediğiniz gibi 16v olması lazım.Linkini paylaştığım ilan başlığındada 16v yazıyor zaten.:)
Söylediğim gibi ruhsata işli camlı koltuklu bi 1.3 bulamadım.Van alıp kendim uğraşmakta istemiyorum.Hem yüksek fiyata gelicek hem zaman kaybı vs.
İlandaki 1.7 trde de olsa yetkili bayi tarafından hususiye çevirilmiş olması lazım.1.3 leri hususiye çeviremiyoruz malesef.İlandaki araca bakıcağım 1-2 güne o da olmazsa biraz daha bekliyip araştırmam gerekiyor.Başka bi araç yok şuanlık beğendiğim.Çok teşekkürler.:)

Yogi
31-08-2010, 23:08
Teşekkürler abi.1.7 alıcam heralde bende.:)

Söylediğim gibi ruhsata işli camlı koltuklu bi 1.3 bulamadım.Van alıp kendim uğraşmakta istemiyorum

benim bildiğim 2003 yılından sonra kanunda değişiklik oldu we vandan hususiye çewirme işi bitti. 1.3 lerde 2004 de geldi die biliyorum kanun konusunda yanlışlık olabılır ben öyle duydum bi kaç yerden

omR35
31-08-2010, 23:40
benim bildiğim 2003 yılından sonra kanunda değişiklik oldu we vandan hususiye çewirme işi bitti. 1.3 lerde 2004 de geldi die biliyorum kanun konusunda yanlışlık olabılır ben öyle duydum bi kaç yerden

Aynen öyle olması lazım.04-06 arası 1.3 ler camlı koltuklu olarak ruhsata işletiliyor.Fakat hususiye çevirilemiyor kamyonet olarak geçiyor yine araçlar:)
Linkteki araç sonradan açma değil heralde.Hususi geçiyormuş zaten.2 senede bir muayene vs :)
Yarın linkteki araca bakmaya gideceğim araç sahibi müsait olursa.Hayırlısı artık.:)

MERTECE54
01-09-2010, 00:03

motor isuzunun 1.7 olan bende 2.0 dti vectra var pd dızellerde zaten kırsal motorun kulanılması daha uygun gercı 10 numara yag la bıle calısır ancak uygun olan yakıt kırsal mazot euro dıesel yakıt kulanınca ıyı gıdıo perfomans artıo ancak gereksız yakıt tuketıo ve sabahlrı zor calısma sıkıntısı yapıo oyuzden eurodıesel kullanılmamalı zaten.bence 1.3 al derım neden cunku zaten alcagın arac km yapmıs bır arac ve pompa dızeller sıkıntılı duymussundur arıza yasanmıssa o ole duzelmıo baska yerden bısey cıkıo sureklı bır pompada skıntı oldugunu dusunseler sökmeye bıle cıddı paralar ıstıolar ben modıfıye amaclı alıorum dıosan evet ama kulanıcıysan 1.3 cdti ıyıdır daha teknolojık dahacanlı motor hemde modıfıye ettımı ondan asagı kalmaz

MuratGürakan
01-09-2010, 00:19
aynı modifikasyonlardan sonra 1.7 daha iyi gidiyor bu bilinen bişey ancak eski teknoloji olmasından dolayı 1.3 tercih ederdim. common rail artık dizelde kabul görmüşken çağ dışı kalmanın manası yok bence :) 1.3 olsun bizim olsun.

omR35
01-09-2010, 00:20
motor isuzunun 1.7 olan bende 2.0 dti vectra var pd dızellerde zaten kırsal motorun kulanılması daha uygun gercı 10 numara yag la bıle calısır ancak uygun olan yakıt kırsal mazot euro dıesel yakıt kulanınca ıyı gıdıo perfomans artıo ancak gereksız yakıt tuketıo ve sabahlrı zor calısma sıkıntısı yapıo oyuzden eurodıesel kullanılmamalı zaten.bence 1.3 al derım neden cunku zaten alcagın arac km yapmıs bır arac ve pompa dızeller sıkıntılı duymussundur arıza yasanmıssa o ole duzelmıo baska yerden bısey cıkıo sureklı bır pompada skıntı oldugunu dusunseler sökmeye bıle cıddı paralar ıstıolar ben modıfıye amaclı alıorum dıosan evet ama kulanıcıysan 1.3 cdti ıyıdır daha teknolojık dahacanlı motor hemde modıfıye ettımı ondan asagı kalmaz

valla kafam karıştı 1.3 diyen var 1.7 diyen var.1.3 alırsam koltuksuz sadece cam açıp bineceğim heralde.1.7 olursa zaten hususi araç.Hala karar verememiş durumdayım.Yarın 1.7 dti ya da bi bakalım o olmazsa artık baya bi araştırıp temiz bi araç hangisi denk gelirse onu alıcağım heralde.:)

R.I.P
01-09-2010, 00:22
''fabrikadan otomobil olarak çıktı'' söylemim biraz yanlış oldu.Evet bayiden öyle çıktı arka tarafının normal bir 3K corsadan hiç bir farkı yok yani.
trafikteki araçların çoğunda cdti/multijet motor var.haliyle parçasıda anlayanıda daha çok.
kısacası ikisininde birbirine göre avantajı dezavantajı var.

omR35
01-09-2010, 00:22
aynı modifikasyonlardan sonra 1.7 daha iyi gidiyor bu bilinen bişey ancak eski teknoloji olmasından dolayı 1.3 tercih ederdim. common rail artık dizelde kabul görmüşken çağ dışı kalmanın manası yok bence :) 1.3 olsun bizim olsun.

Abi öylede :) 1.3 ticari olarak geçicek ve arkaya koltuk koymayacağım sadece cam olucak arkada.Cam koltuk işletmek zor sıkıntılı bi iş diye biliyorum.1.7 hususi 5 kişilik olduğu için hala ikisinin arasında karar veremedim.:)

MERTECE54
01-09-2010, 00:27
bence motoru ıyı arastır 1.7 dti arıza anlamında sıkıntı olabılır perfomansı falan gectım yanı kulanıcısın hıc gerek yok pd dızele

MuratGürakan
01-09-2010, 00:30
artık ticariden bineğe geçiş işi sıkıntılı oldu onu biliyorum. Eskisi gibi değil.
Ama tabi böyle bir durum varsa madem 1.7 tercih edliebilir. Yakıtta 1.3 den çokta fazla yakmaz. Hem ticari ise diğeri o zaman vergide artacak 1.7 daha ekonomik hale gelecektir.

omR35
01-09-2010, 00:38
bence motoru ıyı arastır 1.7 dti arıza anlamında sıkıntı olabılır perfomansı falan gectım yanı kulanıcısın hıc gerek yok pd dızele

Abi bi tane 1.7 dti var işte ilgilendiğim ona bakıcağım hoşuma giderse bide komple servise gösterir alırım aracı.O olmazsa van yada sadece camlı arka koltuksuz 1.3 alıcağım.

artık ticariden bineğe geçiş işi sıkıntılı oldu onu biliyorum. Eskisi gibi değil.
Ama tabi böyle bir durum varsa madem 1.7 tercih edliebilir. Yakıtta 1.3 den çokta fazla yakmaz. Hem ticari ise diğeri o zaman vergide artacak 1.7 daha ekonomik hale gelecektir.

Sorun o zaten:) 1.7 dti a yarın bi bakayım o olmazsa artık koltuksuz camlı 1.3 cdti olur.:)

MuratGürakan
01-09-2010, 00:42
Benim bildiğim kadarı ile hiç bir sıkıntısı yok 1.7 lerin. Gayet keyifli oluyor chiple. Arkadaşımda vardı ordan biliyorum.

MERTECE54
01-09-2010, 00:43
daha önceden bı onarım görmedıgıne emın ol bence 1.7 ıcın pompayı ozellıkle sor

omR35
01-09-2010, 00:49
Benim bildiğim kadarı ile hiç bir sıkıntısı yok 1.7 lerin. Gayet keyifli oluyor chiple. Arkadaşımda vardı ordan biliyorum.

Umarım öyledir.:D Sorun çıkarmasında :)

daha önceden bı onarım görmedıgıne emın ol bence 1.7 ıcın pompayı ozellıkle sor

Teşekkürler abi.Dikkat ederim.:)

omR35
01-09-2010, 13:19
Tek düşündüğüm 1.7 dti de dün satılmış.:)Bugün gidip bakıcaktım araca:)

omR35
01-09-2010, 19:38
ben 1,3 kullanıyorum cok memnunum ama 1.7 de alabılrısın hepsı ıyı bu aracların ozellık turboları kafa kaldırmasında cok yararlı

1.3 olma ihtimali yüksek fakat heran farklı marka model araç arayışlarına düşebilirim:)
İstediğim gibi bi araç bulamadım malesef.:)

R-Turbo
01-09-2010, 23:02
1.3 olma ihtimali yüksek fakat heran farklı marka model araç arayışlarına düşebilirim:)
İstediğim gibi bi araç bulamadım malesef.:)

gel ankaraya ;):D

omR35
01-09-2010, 23:15
gel ankaraya ;):D

Abi yarın bi araç bakıcağım :) 1.3 alıcak olursam zaten ilk senle oturucaz pazarlığa :)
Corsadan farklı bi araç alabilirim.:)

A.Cem
13-09-2010, 00:48
Aslında 1.3 ile 1.7 arasında çok fark yok, arkadaşlar bütün farkları yazmış. Sadece eklemek istediğim 1.7 ler chip e daha olumlu yanıt veriyor, sadece chip ile 100 - 105 hp görülebiliyor, tabii ki bir garantisi yok bu işlemin. Ayrıca corsa alacaksanız abs ye dikkat edin 1.7 vanların dışından bakınca hiçbir farkı yok ama kimilerinde abs var kimilerinde yok. Son bir fark da şu, 1.3 lerin ön ve arka tamponları makyajlı, 1.7 ninkinden daha hoş duruyor. Hayırlısı olsun umarım istediğiniz gibi bir araç bulursunuz.