Orijinalini görmek için tıklayınız : 156 2.0 16 V t.spark hakkında
Bir arkadaşıma almayı planlıyoruz fakat araç hakkında görüntüsü dışında hiçbir fikrimiz yok bu aracın + ları nelerdir - leri nelerdir?yardımcı olursanız sevinirim
ben ondan konforlu araba görmedim çok rahat ve ferah hem aile hem sport ama selespeedlerin şanzumanları sürekli arızalanıyor ona biraz dikkat ederseniz ii olur
bizim düşüncemiz tamamiyle manuel den yana sanruuf,deri koltuk olmazsa olmazlarımız arasında
BlackStone
01-09-2010, 23:52
mükemmele yakın bir yol tutuşu var A3 almadan önce bende düşünüyodum şahsen ama kafama göre bulamadım nasip. Temiz düzgün binilmiş servisleri sağlıklı yapılmış bir araç bulursanız heleki sunroof ve deri koltukta varsa kaçırmayın derim ikinci eli biraz sıkıntılı olabilir yanlız ***** bizim millet pek tanımaz aracı. Alfa'yı bilen alır...
Parçası pahalı piyasada az var 2.eli cok agir ve mekaniği de arıza veriyor surekli ama ici dısı dizaynı harika heleki ici kırmızı ise
BlackStone
02-09-2010, 00:00
Parçası pahalı piyasada az var 2.eli cok agir ve mekaniği de arıza veriyor surekli ama ici dısı dizaynı harika heleki ici kırmızı ise
işte buyrun dakika bir gol bir bizim milletin bakış açısı diyecek bişey yok :D
parçası pahalı diyosunda birçok parçası bizim tipomuz tempramızla aynı ;) mekaniği arza demişsin bizim cemalin 145 e 5 sene bindik tek bir sıkıntı tek bir sorun yaşamadık :S ikisinde de aynı makina var tek sıkıntısı 2. elinin ağır olması benim görüşüm bizim Türk halkının şehir efsaneleri gibi geliyor parça pahalılığı ve sorunlu olması
156 yla 145 aynimi sence? Arabanın piyasası 15000 civarlarında on tamponu 1200 lira ?
156 yla 145 aynimi sence? Arabanın piyasası 15000 civarlarında on tamponu 1200 lira ?
mekanik tamamiyle aynı
Bütün alfa servislerinin önünde 5 tane yatan 156 var git bı sor neden yatıyor bunlar diye bende bı heveslendim 159 için iyi araştırdım yani
alın kardeşim şu alfa nın kötü olduğunu düşünmeyin güzel alfanın çok modelini kullandım hepsi ayrı keyiflidir.
sıfır parçasından çıkma parçasına kadar hepsini bulursun ikitelli ve bostancıda sadace alfa parçası üstüne çıkma parça satan 10 larca dükkan var.
Bütün alfa servislerinin önünde 5 tane yatan 156 var git bı sor neden yatıyor bunlar diye bende bı heveslendim 159 için iyi araştırdım yani
bizim çocukta araştırıyor ama bakalım bende ki yorumu da 145 te dilimiz yanmadığı için + ama makina t.spark değilde boxer olsaydı aman asla olmaz derdim zamanında boxer 145 e de bındık kanser gibiydi :D
alın kardeşim şu alfa nın kötü olduğunu düşünmeyin güzel alfanın çok modelini kullandım hepsi ayrı keyiflidir.
sıfır parçasından çıkma parçasına kadar hepsini bulursun ikitelli ve bostancıda sadace alfa parçası üstüne çıkma parça satan 10 larca dükkan var.
diyorum ya kanka bizim halkımızın şehir efsanesimi diye boxer ına bındık dılımız yandı ama t.sparka bındık nokta hata yaşamadık he 2. el denilir o zman eyvallah derim 2. el zor
Buna benzer 156 ve 147 konuları açıldı yakın zamanda, arama yaparsanız bilgi içerikli alfa başlıkları var.
Edit:
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=61375&highlight=alfa
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=59362&highlight=selespeed
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=33627&highlight=selespeed
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=61817&highlight=alfa
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=62303&highlight=alfa
Sadece tipi için alınacaksa alınır diğer etkenler çok önemli göz önünde bulundurmak lazım acil paraya sıkıştın sat bakalım alfayi
Aynı klasmanda avrupa menşeili başka bir otomobilin ön tamponu daha mı ucuz sanki ?
boxer motorlu alfaları alfadan anlayanlar tavsiye etmez t.spark iyi motor bakımı yaparsan dewam et gitsin rahat konfor çok iyi ama açık söylim 166 turbosundan aldığım keyfi bi birisi vermedi:D kasa öküz gibi ama o nasıl gidiş şaşırtmıştı beni
Aynı klasmanda avrupa menşeili başka bir otomobilin ön tamponu daha mı ucuz sanki ?
Aynı klasmanda bora diyelim mesela 700 lira tamponu 500 lira yeterli bı fark sanırım
Aynı klasmanda bora diyelim mesela 700 lira tamponu 500 lira yeterli bı fark sanırım
Gene bora =))
Alfa 156 Bora ile aynı klasmanda değil,vw'de passat ile aynı sınıfta =)
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=60379&highlight=alfa
peki araçların piyasası ?
Gene bora =))
Alfa 156 Bora ile aynı klasmanda değil,vw'de passat ile aynı sınıfta =)
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=60379&highlight=alfa
159 ozaman pheton klasmanindami oluyor bilmediğimden soruyorum
peki araçların piyasası ?
Vw daha hızlı degilmi gidişat olarak sencede keyif için bora 1.8t 4motion mesela?
Hayır 156nın yeni modeli 159dur. Yani 156 ve 159 aynı sınıfta, biri yenisi diğeri eskisi.
bence değil boranın 4 çeker olmasından dolayı zaten kaybı var ve bora tam zevk vermeye başladıgı sırada vites bitiyor sonra yıne baygınlaşıyor (1.6 sı için geçerli)
Hayır 156nın yeni modeli 159dur. Yani 156 ve 159 aynı sınıfta, biri yenisi diğeri eskisi.
Büyük olan 166 heralde ?
Evet 166 E-segment, ancak üretimi durdu ve yerine yeni modeli üretilmedi, ancak 166’nın yerini dolduracak daha büyük bir lüks modelin geliştirmesine de devam ediliyor.
Edit: Düzeltme yapıldı.
Evet 166 E-segment, ancak üretimi durdu ve yerine yeni modeli üretilmedi.
Tutulmadigindan olsa gerek keske alfanin pazardaki çapı daha büyük olsada daha çok satsa piyasada olsa parça sıkıntısı olmasa butun herkesin aklindaki bu soru işaretlerini bırakmasa çizgileri cok muhteşem olan bı marka çünkü
Tutulmadigindan olsa gerek keske alfanin pazardaki çapı daha büyük olsada daha çok satsa piyasada olsa parça sıkıntısı olmasa butun herkesin aklindaki bu soru işaretlerini bırakmasa çizgileri cok muhteşem olan bı marka çünkü
parça sıkıntısı yokki :S
8C gibi süperspor sınıfta araç üretebilme kapasitesine sahip bir firma ama gönül isterdi 166 yerine lüks, şık ve performanslı bir araç daha üretsinler. Yukarıda yazdığım gibi çalışmalar devam ediyor zaten ama 2014 yılına kadar planlanan bir model değil malesef.
Ayrıca 145-146/147 156/159 gibi modellerin parça sıkıntısı yok ve bakım masrafları oldukça uygun şu anda.
1 haftada dışardan temin ediliyor he diyince gidip Aksaray dan alamıyorsun gibi bı durum bu sıkıntı
1 haftada dışardan temin ediliyor he diyince gidip Aksaray dan alamıyorsun gibi bı durum bu sıkıntı
En olmadık parça bile 1 günde İstanbul'dan İzmir'e geliyor. Birmottan sipariş ettiğim hiç bir parçayı 1 hafta beklemedim şu ana kadar. Üstelik 145/147 için çıkma ve yan sanayi alternatifler sanıldığından çok daha fazla.
Ben yatıyorum, herkese iyi geceler. :heyoo:
yaw yok onun bunun parçası pahalı yok parça sıkınsıtı var 2.el satamazsın felam e gidip tüm herkez doğan şahin alsın ozaman :) O arabaya binmek bir keyif işidir yol tutuşu gidişi yere yakınlığı heleki iç dizaynı mükemmel tam alıncak araba aslında ... bide bizim clio bak satamıyoz odun gibi araba tornavidasız arabayı parçalarsın elinle uyduk birine aldık almaz olaydık..
bu arada tavsiye eden arkadaş biz bu arabyı alırken ''gece 3 te satmaya kalk yemin olsun satarsın öyle gideri var felam'' 6 ay oldu daha tık yok :o dizel clio hb ... az yaksın dedik güzel görünsün dedik kaçsın dedik 5 para etmez bişey çıktı... derdimide aradan çıkarayım dedim...hedef kesinlikle 2 kapalı araç bundan sonra...şunu bi satayımda..
156 çok güzel yol tutar, şekli şemali çok hoştur bana göre, kırmızı deri + sunroof olursa mükemmel birleşim derim ona hatta, tek sıkıntısı olarak bildiğim şey varyatör sorunu o da bakımlı araçlarda pek olmuyor zaten :)
avrupaya gerek yok valla 2007 sonunda bnm ön tampon + boya + sağ sis farı = 1900 tl idi ;) bu araç TR'de üretilen bi Corolla, yani 156 nın bir alt sınıfı :)
Ahmet Saraçoğlu
02-09-2010, 02:03
166 ya acayip bi sevgi besliyorum ,,, üstüne tasarım yok şuan gözümde ama sadece tasarımlada olmuyor , hakkında hiçbi bilgim yok..keza 156 da aymı şekilde.. 2.0 , deri koltuk , birazda basık bi şekilde alıp lpg ile çok cep yokmadan keyifle kullanasım var ikinci araç olarak ama kullanıcı yorumları önemli tabiki.((aah 166 ahh :D ))
onn_dear
02-09-2010, 02:07
bizim insanımıza kalsa 30 yıl daha şahine doğana albeaya clioya binerler zaten.
eğer kısa vadede satma gibi bir planınız yoksa ve de sunroof lu derili temiz bulunursa alınıp binilecek araç
konfor yol tutuş görüntü başarılı
satacağında da bin lira aşağısına verirsin gider
hala renault torosa 8-10 bin lira veren milletiz
klasiktir türkiyede
yoldan 100 tane insan çevir sor:
alfaların parçası pahalımı : eveeeet çok pahalı
alfaların parçası bulunuyormu : hayııııır çok zor.
99 tanesi böyle cevaplar.
ama durma sormaya devam et !
hiç alfan oldumu ? : hayır
araban varmı ? : hayır
hiç alfaya oturdunmu ? : hayır
ee, başka arabaların parçaları ile kıyasladınmı ? : hayır
peki nereden biliyorsun pahalı olduğunu veya bulunamadığını? : eee şeyy ama herkes öyle diyoooo !
biri 40 sene önce bir kuyuya taş atmış çıkaramıyorsun halen .
alakasız , arabadan anlamayanlar bile evet pahalı diyor
inanılmaz bir saplantı bu
evet çok eskiden pahalıymış, o zamanlar alfalar özel olarak getirtiliyormuş
o yüzden hem parçaları pahalı hemde bulunamazmış.
ama o eskidendi eskiden .
ha her parçasını tofaş şahin gibi çat diye bulamayabilirsin,
öyle 35 TL ye ayna , 100 TL ye tamponda bulamazsın
alfalarda bozulur sorun çıkarabilir
dünyanın en iyi arabasıda demiyorum
ama en azından boş boş sallamayın bilmeden
sanki diğer markaların parçaları bedava
sanki diğer arabalar asla bozulmuyor
sanki diğer arabaları satarken hiç zarar edilmiyor
Ahmet Saraçoğlu
02-09-2010, 03:18
klasiktir türkiyede
peki nereden biliyorsun pahalı olduğunu veya bulunamadığını? : eee şeyy ama herkes öyle diyoooo !
kız arkadaşımın ablası araba almaya niyetlendi bi ara , kız arkadaşımda kia alsana falan demiş , benden az biraz öğrendi , marka önyargısıdır dizel benzin ayrımıdır , az çok biliyo olayları ,, neyse , ablanın verdiği cevap;;
-yok yaa kia olmaz
+neden?
-e kia yı ihlas üretmiyo mu? :hahaha::D:D , 90 lardaki distribütörlüğü geçmiş , direk üretimide vermiş ihlasa ablam:D helal olsun dedim direk
Ludacris
02-09-2010, 04:01
:D kiya ihlas iyimiş.
Alfa çok güzel arabadır. Süperdir.
Keşke 2005model 40kmdeki deri koltuklu, sunrooflu,cruise controllü,12havayastıklı,park sensörlü,dijital klimalı, cd çalarlı,füme 1.6TS dist. Model kazasız yetkili servis bakımlı 23liralık arabayı satmasaydım :) bu rakama bu konforu verecek arac 3ü geçmez.
şu clio satılsında bi ilk işim şunlara bakmak Opel calibra turbo - Honda prelude...zevk işi bu kar işi değil :) gerçi şimdien bakıom da doşardaki clioyaya sinirleniom herkezde var heryer var yaa şöyle olmayan herkesde istiom Nadir,Bütçeli,Kaçsın,Yaksın,PARÇASIDA ÇOK PAHALI GİBİ DUYULSUNKİ KİMSE ALMASIN :D :D :D bana özel olsun ... alfada bunlardan biri 90 lı modelleri bile halen göz önünde .. izmirin bazı bölgelerinde alfaları kiralık olarak görebilirsiniz hatta bazı kiralamacılarda 5-6 tane var :) NE VARSA ESKİDE VAR AMA YENİ BEYİNLE DÜŞÜNÜRSEN :)
peki yakıt durumu nedir?2.0 16v t.spark ın?
Alfa'nın parçası pahalı, kalitesi kötü , parçası bulunmuyor, görüntüsü kötü , almayın kardeşim. Artık Alfa konularına böyle yaklaşacağım...
bence 156 ların selespeed leri haricinde kesinlikle alınabilir bir araç baba yaklaşık 8-9 aydır falan biniyor geçen haftada izmire gidip geldim konforlu adamı yormayan on numara bir araba ama dediğim gibi selespeed modelleri hariç o biraz can sıkabiliyor
Mştu ne kadar yakıo bu illetler?
bro bizdeki 2,0 selespeed açıkçası benzinde hiç denemedim sıralı gaz var izmire gelirken yenikapıdan feribota binmeden gazı doldurdum 36 lira aldı feribota bindim mudanyada indim yol üzerinden tekrar gaz aldım 37 lira aldı bu iki sefer aldığım gazla izmire indim bi dünyada gezdim izmirde ölçümlerime göre 36 liralık gazla 210 km falan gidiyor ortalama 0,17 falan yani süratim max 120 bu arada
bu kadar yorumdan sonra bence alınıcak araç 145 quadrofoglio'muz vardı o bizi hiç üzmemişti ama sanki biraz fazla yakıyordu bunun nasıldır yakışı
bu arada parçasına pahalı diyen arkadaşlarıda kınıyorum :D bakınız yavuz puntonun arka tamponunu değiştirdi 1250 lira para verdi :D
bu arada parçasına pahalı diyen arkadaşlarıda kınıyorum :D bakınız yavuz puntonun arka tamponunu değiştirdi 1250 lira para verdi :D
kaskosuz arabaya binilmez :D
yakıt hakkında ben şöyle bir yorumda bulunayım ,
156 selespeed 2.0 SW yani station wagon
ile istanbuldan çıktım, 2 kişi
tam 1 depo ile basmadan, ekonomik kullanım ile bodruma gittim
850km gibiydi yanlışım yoksa bodrumda da turaladıktan sonra ertesi gün benzin almıştım .
depo kaç litre dikkat etmedim
araç hiç sorunsuzdu
alınacak 2. el aracın durumu çok önemli ,
gidip leş alıp sonra alfa yaramaz bilmem ne demeyin !
hakan abi yeri değil ama sana birşey sorayım bu 156 ların konsulun üzerindeki yol bilgisayarı ekranı varya geneldede bir sıkıntı var ekran gidiyor hava sıcakken hiç birşey okunmuyor klimayı açınca biraz soğuyor hafif kendine geliyor
bunun tamiri çözümü varmıdır
yakıt hakkında ben şöyle bir yorumda bulunayım ,
156 selespeed 2.0 SW yani station wagon
ile istanbuldan çıktım, 2 kişi
tam 1 depo ile basmadan, ekonomik kullanım ile bodruma gittim
850km gibiydi yanlışım yoksa bodrumda da turaladıktan sonra ertesi gün benzin almıştım .
depo kaç litre dikkat etmedim
araç hiç sorunsuzdu
alınacak 2. el aracın durumu çok önemli ,
gidip leş alıp sonra alfa yaramaz bilmem ne demeyin !
asla,bu mevzu sadece alfa için geçerli değilki her arabanın leşi aynı.benim zaten alfa ya karşı farklı bir sempatim var ben nasılsam arkadaşımda öle o yüzden temizini ığdır da bulsak gidip alırız bizim için önemli olan sanroof,deri,motorunun düzgün olması,şaseleri sağlam olması vs vs kaporta boya durumu çok ta mühim değil
Ludacris
02-09-2010, 11:47
63litre depo.
Muştu küfür sanmada menüsünü kurcalayıp kontrastını ayarladınmı ekranın :D gündüz gözükür yaHu
haha yok kanka 407 dede başımıza geldi kontrast la alakası yok garip bişi :D
Sierra Rs
02-09-2010, 15:32
Sahibinden.com'dan dikkat ettiğim kadarıyla düzgün 156'lar 3.000-4.000 lira prim yaptı gecen seneye oranla ve düzgünleri cok cabuk satılıyor..
Bu konudaki en büyük etkende sanırım kullanıcıların lpg'de hiç sorun yaşamamaları.
Ben şahsen 145-146 yada 156 düzgün olduktan sonra düsünmeden alırdım.
klasiktir türkiyede
süpper bi mesaj kesinlikle katılıyorum :icon_tup: ........................
Ludacris
02-09-2010, 20:00
haha yok kanka 407 dede başımıza geldi kontrast la alakası yok garip bişi :D
kanks cillop bi ekran var. Yabancı değilsin 600lira yeter:D ***** alfa parçası sıfırı 7000$ civarı :hehe:
İlk çıktıgında 156 1998 olması lazım Avrupa yılın otomobili seçilmişti yanılmıyorsam.Çok az tecrübem oldu ama sürüşü çok zevkliydi.AutoShow dergisinin soru-cevap bölümlerinde Onno Usta 156'ların elektrik sisteminde kronik arızası var demişti. :)
DetailEF
02-09-2010, 20:21
İlk çıktıgında 156 1998 olması lazım Avrupa yılın otomobili seçilmişti yanılmıyorsam.Çok az tecrübem oldu ama sürüşü çok zevkliydi.AutoShow dergisinin soru-cevap bölümlerinde Onno Usta 156'ların elektrik sisteminde kronik arızası var demişti. :)
156 değil o, bütün İtalyanlarda öyle o durum :)
İtalyan motordan kaçmaz,
İtalyan mekanikten kaçmaz,
İtalyan döşemeden kaçmaz,
İtalyan yürüyenden kaçmaz,
İtalyan bir tek şeyden kaçar oda elektrik tesisatıdır ;)
156 değil o, bütün İtalyanlarda öyle o durum :)
İtalyan motordan kaçmaz,
İtalyan mekanikten kaçmaz,
İtalyan döşemeden kaçmaz,
İtalyan yürüyenden kaçmaz,
İtalyan bir tek şeyden kaçar oda elektrik tesisatıdır ;)
hımm öğrendiğim iyi oldu.TR üretim italyanlarda durum böylemidir peki?
DetailEF
02-09-2010, 20:23
hımm öğrendiğim iyi oldu.TR üretim italyanlarda durum böylemidir peki?
O zaman şöyle diyelim. Böyle gelmiş böyle gidecek, korkarım vallaaaah :D
156nın elektrik tesisatında kronikleşmiş bir arıza yok, sadece bilgisizce kurcalanmış elektrik tesisatı çok başınızı ağrıtır o bir gerçek. 2 Kroniği var, biri varyatör diğeri ön alt salıncakların ses ve boşluk yapması. Ancak özenli kullanımla her iki parçanında ömrünü uzatmak kullanıcının elinde...
2.0 motorlar bol bol yatak sararlar. yağ pompaları kroniktir. İtalyan arabaları özellikle alfalar harareti sever:) Bu arada selespeed ortalama 100.000km de bozulurlar. Normalde zaten 500tl bayılırp 40.000km de debriyaj atıyorsun. o kmde de 1000tl gibi ortlama bir tutarla aracını yürütüp devam ediyorsun yani gene aynı hesap:) Sadece sunu söyleyeyim Alfa eşe dosta tavsiye edilebilcek bir marka değil. Sunroof a gelince bolbol 2002 ye kadar olan 156 larda şemsiye açar durursunuz:) 145 q.v. ise çok gaddardır. Aynı blok 156 larda kullanılmıyo...yani 145 kadar sağlam değil. Bu arada parça konusunu açmaya gerek yok zembil gibi var:)
Saygılar
egeturbo
06-09-2010, 01:20
konuyu azcık hortlatıyorum ama ben yan sanayi tamponu ızgaraları + sisleri ile 350 tl ye aldım.Yan sanayi olarak
Ata abinin dediklerine katılıyorum + olarak 2.0 larda yağ pompası ile ilgili bi sorun var onuda çözüyorlardı ama nasıldı innaki hatırlamıyorum