Orijinalini görmek için tıklayınız : Apexi afc acil yardım
jdmperfect
02-09-2010, 22:46
Bugun arabama baya sevinerek aldıgım apexi afc yi taktırdım fakat benden onceki sahibindeki ayarlar benım arabama uymadıgı için arabam aşırı şekilde boğuk çalışıyor gaz yemiyor.. izmirde bunu ayarlatabilceğim yer yok :) wideband ım da yok zaten.. ayarları nasıl sıfırlaya bilirim ben zaten sadece görüntü amaçlı kullanıyorum göstergeler filan;) araba kendi orjinalinde oldugu gibi çalışsa yeterli bilgisi olan arkadaşların yardım edeceğini düşünüyorum saygılar aracım 2000 honda civic 1.6 ies
jdmperfect
02-09-2010, 23:35
neo değil afc 2 siyah olanından
ETC bölümünde " initialize " diye biryer var oradan Yes i seçicieksin sonra kapatıp 10 saniye bekliceksin yeniden kontağı açıcaksın
sonra açıldıktan sonra SAFc Yeniden ETC Menüsünden Sensor Type A gir orda
Pressure ı seçiceksin sağa doğru itttiğinde "01" "01" yazan bir bölüm çıkıcak
onu "06" "06" Olarak Yapıcaksın ondan sonra Ordan geriye gel
Car SelectTen 6CYL olarak set eder genelde onu 4CYL olarak seçtiğin zaman sıkıntısıs kullanabilirsin :)
jdmperfect
03-09-2010, 00:05
şimdi gittim yaptım fakat daha da çok boguldu araba dediklerini bir bir uyguladım
jdmperfect
03-09-2010, 00:06
yola cıktım denedim araba hiç gitmiyo şimdi :)
hmmm alllah alllah imkansız yahu
jdmperfect
03-09-2010, 00:30
baglantıyı wiring şemasındaki h5a ya göre yaptık hata acaba ondamı ama oyle olsa hiç bir seyi okumaz diye düşünüyorum
Pressure 06 06 ise kesinlikle çalışması lazım imkansız yada inizitalie yapmadı
jdmperfect
03-09-2010, 00:36
inizitalie ye geliyorum no yes cıkıyor yese geliyorum ve orta tuşa basıyorum aynen boyle yaptım hemde 2 defa
jdmperfect
03-09-2010, 07:32
kapattın açtım hine aynı sabah Pressure 01 01 yaptım araba biraz düzeldi ama kesinlikle hine boğuluyor
fsunnetci
03-09-2010, 08:32
Ayar Kablolarını çıkar ECU'dan ben VAFCII'yi öyle kullanıyorum sadece görüntü olarak duruyor napalım satsan para etmiyor:(
jdmperfect
03-09-2010, 08:48
pm gönderdim
bırde presure yerine hot wire denermisin 06-06, olmadı ecudan ecudan gelen ıkı kabloya safc tan direk giriş olanları cıkar ecunun orjınal kablolarını bırbırıne bagla o zaman yapmaması lazım
(tabii ki bağlantı dogruysa)
map sensörünün bağlantısını doğru yaptığınızdan emin misiniz ?
jdmperfect
03-09-2010, 09:01
baglantının doğru oldugundan eminim h5a ya göre yaptık baglantıyı bide hot wire yi deniyeyim bakalım
jdmperfect
03-09-2010, 09:02
d16y4 aracım karmakarışık olduk dün ama h5a ise eğer kesindoğru :)
http://img.fotoambar.com/img/00000/e7becd5738d469379775645572a87d1f.jpg
al buna göre bağla sadece map yazanı kabloyu keserek gırıyosun ya onu gırme kardeşim
map sensöründen gelen kabloyu kesmeniz yani 2 ye ayırmanız lazım.
vacftaki sarı kabloyu, kestiğiniz map sensörün kablosuna, fakat ecuya giden yada sokette kalan kısmına bağlamanız gerekir.
beyaz kabloyu ise, yine kestiğiniz kablonun, map sensöründen gelen kısmına bağlamanız gerekir.
gerisi özgünün anlattığı gibi
jdmperfect
03-09-2010, 09:03
oynama olm arabayla oyuncak gibi turbo yap dedik garip garip ecu lar bağlıosun :) :) :)
map sensörünün bağlantısını doğru yaptığınızdan emin misiniz ?
bırcet arkadas ayar yapmayacakmış map gırmeye gerek yokkı
ozaman map in kablolarını birbirine bağlaması yeter, eğer sorun devam ederse,
arkadaşın vti a bağlarken başıma gelmişti. arıza tespit için 2 adet uç çıkıyor ecudan biyerlerden, ben onları söktüm mü sökmedim mi unuttuğumdan birbirine bağlamıştım araç haliyle çok saçma salak çalıştı, sonradan çözdük olayı :D
jdmperfect
03-09-2010, 09:10
ozaman map in kablolarını birbirine bağlaması yeter, eğer sorun devam ederse,
arkadaşın vti a bağlarken başıma gelmişti. arıza tespit için 2 adet uç çıkıyor ecudan biyerlerden, ben onları söktüm mü sökmedim mi unuttuğumdan birbirine bağlamıştım araç haliyle çok saçma salak çalıştı, sonradan çözdük olayı :D
bugun öğlen gibi bu yazdıklarınızınn hepsini deniyeceğim hine olmadı aleti kırmayı düşünüyoum :)
sen sadece benım eklediğim şemaya göre gir map yazanı gırme ecunun kendı kablosunu bırbırıne bagla yeter
bugun öğlen gibi bu yazdıklarınızınn hepsini deniyeceğim hine olmadı aleti kırmayı düşünüyoum :)
kırdıktan sonra adresımı vereyım kargola ben öderım kargosunu :D :D
jdmperfect
03-09-2010, 09:14
hine olmadı sana hediye ederim birazda senin başın ağrısın :D:D:D
yolla yolla ben baglarım onu sen yolla yeterkı :D :D
jdmperfect
03-09-2010, 09:31
arabayı kargoya verip ist. yolıyacagım yapıp tekrar bana kargolayacaklar
bursa daha yakın yolla baglayalım
:D :D
jdmperfect
03-09-2010, 14:38
sorunumu çözdüm ama şimdide shift light ayarını bulamıyorum :)
etc menüsünde warning set var ordan seçiyorsun.
sorun neymiş peki ?
jdmperfect
03-09-2010, 15:23
sorun hatalı kablolalama :) warnig setten yaptım ayarı ama ekranda uyarı verıyo ayar düğmesi kırmızı yanmıyor
jdmperfect
06-09-2010, 23:43
şimdi geldi sıra apexi rsm e hadi bakalım