PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : timing ayarı yardım?

cliver
05-09-2010, 23:30
http://www.barisatasoy.com/wp-content/uploads/camshaft.jpg

arkadaşlar citroen saxo vts aracım var devirdaimi değiştittirdim ve debriyajı ancak timing ayarlarım sanırım bozuldu aracım eskisi gibi gitmiyor yardımınıza ihtiyacım var citroen saxo vts(chip+51'lık boru+filtre kiti+orj egzantirikler) en iyi timing ayarı nedir arabam için bu olay cok canımı sıkıyor :( yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

3rk4n
05-09-2010, 23:33
Mrb devirdaim ve balata deiştirmekle timing nasil bozuldu ?

cliver
05-09-2010, 23:36
hocam kayısı takarken tam oturtamadı tamırcı sonra kendı ben yaptım ayarını dedı ama farkındayım aracı sankı bırsey sıkıyor gıbı geldı ve gaza asıldıgımda sankı bı bosluk var ust devırler cok öldü :( daha önce rolling yaptıgım bı arkadasımın orj saxo su ıle tekrar rollıng yaptık dun gece normalde ben acıyordum arayı ama o actı tam tersi

R_Kaptan
05-09-2010, 23:53
orj. egzantrıkle nasıl tımıng yaptınız?eğer tımıng yaptırmak istiyosan istanbulda yaptırabilirsin..

cliver
05-09-2010, 23:57
ben yapmadım hocam cıtroen saxo vts lerde ve 106 gtı larda orj.den zaten tımıng ayarı var videband takıp yapılıyor sanrım emmeyı acıyorlar eksozu bıraz kapıyorlar mı ne öyle bırseydı daha önceki timing ayarı paşaoğlu tarafından yapılmıs ben almadan önce gayet başarılıydı ama malesef o ayar bozuldu :(

R_Kaptan
05-09-2010, 23:59
ben yapmadım hocam cıtroen saxo vts lerde ve 106 gtı larda orj.den zaten tımıng ayarı var videband takıp yapılıyor sanrım emmeyı acıyorlar eksozu bıraz kapıyorlar mı ne öyle bırseydı daha önceki timing ayarı paşaoğlu tarafından yapılmıs ben almadan önce gayet başarılıydı ama malesef o ayar bozuldu :(

paşaoğluna tekrardan gidip aracına baktırman gerekiyor ozaman aracın tekrar eski performansına dönecektir..

cliver
06-09-2010, 00:01
sorunda orda ben bursadayım :( hanı belkı aramızda bu işin ehli ınsanlar vardır en iyi ayarın nasıl oldugunu bilirler belki

Time-R
06-09-2010, 00:02
pardon ama nedir bu timing ayari? subap ayari mi?

cliver
06-09-2010, 00:04
evet hocam subabların acma kapama zamanlarının ayarı

dragstar
06-09-2010, 00:11
timing ayarını kendin yapabilirsin aslında eskiyerini az çok hatırlıyorsan çok daha kolay olur

motor kompresyonunu ölçen makineyi takıcan motora emme ve egzost timingiyle oynıycan en yüksek kompresyonu gördüğünde timingin olmuş demektir

cliver
06-09-2010, 00:15
pekı en yüksek kompresyon ölcü olarak kaçtır hocam?

dragstar
06-09-2010, 00:40
orjinalde 166 psi bnm araba 75-80 bindeyken ölçüldüğünde 155 psi çıkmıştı

ayrıca ölçüm yaparken enjektörlerin sigortasını veya soketini çıkarıp gaz kelebeğinin tam açık pozisyonda ölçülmesi lazım

ama dediğin gibi egzostu advance çekicen emmeyi retarda çekicen

Time-R
06-09-2010, 00:50
evet hocam subabların acma kapama zamanlarının ayarı

sagol tesekkurler cliver ogrenmis oldum :)

Göki,ZD
06-09-2010, 00:53
Dostum bunu sen yapamazsın.. Sonra eyvah kar etmez.. İnsanları yanlış yönlendirmeyin.. Paşaoğlu'nda yapıldıysa yeniden orda yaptır, vericeğin 200 TL para hiç değilse kafan rahat olur..

http://www.servispasaoglu.com.tr/

Tel : ( 0212 ) 276 41 69

tool
06-09-2010, 01:11
pardon ama nedir bu timing ayari? subap ayari mi?

106gti hidrolik itici kullaniyor subap ayari olmaz, burda gecen sente ayari

OmerRS
06-09-2010, 01:42
http://img217.imageshack.us/img217/4494/pict3121.jpg

Kopyala bunu. Tam ideal performansı alamazsın ama egzantriğe ve kapağa göre değişir timing.

alpergti
06-09-2010, 02:32
http://img217.imageshack.us/img217/4494/pict3121.jpg

Kopyala bunu. Tam ideal performansı alamazsın ama egzantriğe ve kapağa göre değişir timing.

sen ciddi değilsin dimi bu sölediğinde?

alpergti
06-09-2010, 02:37
orjinal egzantiriğin sente ayarı belli pistonu tepeye alıp 2 adet m8 civata alıp o deliklerden içeriye sok kayışını bağla.ama güce yönelik bişey istersen gökininde dediği gibi işi bilen birinin yapması lazım :icon_tup:

Pug
06-09-2010, 04:41
Orjinal egzantrik millerine timing ayari yapilmadigi nerden cikti ? Gerci bu konuda herkez birsey soyluyor .. Bana CRM suki yaptiginda bariz 2.5 boy fark etmisti .. cok cuzzi bi rakam verdim faydasini gordum herhangi bir sorunla karsilasmadim .. Ama oyle resim kopyala falan .. Dereceli ile orjinal egzantrik milinin mil boyutlari bir degil ki oyle resme bak ayarla olacagini sanmiyorum ..

despe
06-09-2010, 06:54
sorunda orda ben bursadayım :( hanı belkı aramızda bu işin ehli ınsanlar vardır en iyi ayarın nasıl oldugunu bilirler belki

kardeşim bursada timing yapacak adam bulamazsın. turbocu aziz var zamanında 106 lar ile saxolar ile uğraşmış hala uğraşan biri, o biliyormudur timing ayarını bilmiyorum belki bir ihtimal. istanbula yolculuk görünmüş sana.

senna
06-09-2010, 07:13
timing ayarını kendin yapabilirsin aslında eskiyerini az çok hatırlıyorsan çok daha kolay olur

motor kompresyonunu ölçen makineyi takıcan motora emme ve egzost timingiyle oynıycan en yüksek kompresyonu gördüğünde timingin olmuş demektir

o iş tam öyle olmaz:)

tunceR
06-09-2010, 08:47
alpergti nickili arkadaşı dinle yeter..

fsunnetci
06-09-2010, 09:17
Bi resimde ben alabilirmiyim Skunk2 Race Stage 2 egzantrik için Timing Resmi bende yapayım şu işi hoşuma gitti:D:D

cliver
06-09-2010, 09:22
sagol tesekkurler cliver ogrenmis oldum :)

hocam özür dilerim farkındayım bildigininde böyle şeyleri çözüm üretmeye çalışıyorum heycanımdan yazdım o şekilde

cliver
06-09-2010, 09:24
kardeşim bursada timing yapacak adam bulamazsın. turbocu aziz var zamanında 106 lar ile saxolar ile uğraşmış hala uğraşan biri, o biliyormudur timing ayarını bilmiyorum belki bir ihtimal. istanbula yolculuk görünmüş sana.

evet aziz abi yapıyor güzelde ayarlıyor ama muhabbetim bozuldu onla orayada gidemem acaba normal bi servise gitsem kompresyon saatiyle ayarlıyabılırmı

despe
06-09-2010, 09:28
evet aziz abi yapıyor güzelde ayarlıyor ama muhabbetim bozuldu onla orayada gidemem acaba normal bi servise gitsem kompresyon saatiyle ayarlıyabılırmı

bursadaki servislerde timing ayarını yapacak eleman kapasitesi yoktur diye düşünüyorum hatta bi çoğu sorduğunda o ne diye soruya soruyla cevap verebilir :D. ancak senteye alıp sıkarlar. arabanı ver başkasına o götürsün. sonuçta iş yapacak parasını alacak.

wekoo
06-09-2010, 09:31
antalya baştaş erkan abide güzel ayar yapıyor düşünürsen bi git derim pişman olmassın alacagı parada 80 100 civarında

cliver
06-09-2010, 09:35
orjinal egzantiriğin sente ayarı belli pistonu tepeye alıp 2 adet m8 civata alıp o deliklerden içeriye sok kayışını bağla.ama güce yönelik bişey istersen gökininde dediği gibi işi bilen birinin yapması lazım :icon_tup:

hocam arabanın egzantrikleri çok güzel ayarlıydı 3-4 ü çok güzel bitiriyordu 2.vites 5000 devirde ayagımı gaza bastıgımda çok hızlı 7800 ceviriyordu ama şanşsızlığıma devirdaim arıza verince ayarım gitti şimdi sanki şey gibi 3-4 çook uzun ve arabayı sanki birşey sıkıyor gibi arkadaşımla bi ayar yaptık ama eski timing lerin izleri vardı o izlerin üstüne tekrar getirdik sanki düzeldi gibi çekişi su an marş dinamosunda sorun var o sorun yapılsın tekrar denicem üstleri güzel doldurursa eski ayarına gelmiştir çünkü tamirci orj ayarlarına getırmıs :(

Murat
06-09-2010, 10:43
sağolsun işbilen tamircilerimiz :)

demedim bunun sentesi kaçmış diye :D

cliver
06-09-2010, 10:50
sağolsun işbilen tamircilerimiz :)

demedim bunun sentesi kaçmış diye :D

:D o hiç birşey değilde marş motorunun alttaki civatası eksikti onu tamamlamıslar ama tork uclu civata ile mart selenoidi kitledi elektrikçi sökemedi vidayı bugün takan yere gidicem cıkarsınlar diye umarım çıkarırlar:) :(

cliver
06-09-2010, 10:51
antalya baştaş erkan abide güzel ayar yapıyor düşünürsen bi git derim pişman olmassın alacagı parada 80 100 civarında

hocam antalya çok uzak saolasın genede en yakın istanbul bakalım ayarlar düzelmezse paşaoğlu service'in yolları göründü bize dmektir :)

cliver
06-09-2010, 12:23
Acaba emmeyi acmak için ne tarafa çevirmemiz lazım bilen varmı? Ve eksozu bıraz kapamak için?

tool
06-09-2010, 12:36
Acaba emmeyi acmak için ne tarafa çevirmemiz lazım bilen varmı? Ve eksozu bıraz kapamak için?

subap egmeden istanbula gitseniz iyi olacak

EREN34
06-09-2010, 12:39
Cesaret denen sizdeki şey olsa gerek.Ben değil timing ayarlarını kurcalamak.ayarı bozulduğunu hissettiğimde düşündüğümde ilk marşa korkarak basarım ulen subapları almayalım ele diye.

cliver
06-09-2010, 12:50
Hocam korkutmayın benı ya eski ayarına getırıyım o zaman ben tırsmaya basladım sımdı :(

DENON
06-09-2010, 12:53
bursada tımıng yapacak adam yok kardeşim , ben küçük sanayıde tamırcının bırıne timing ayarı yapabılırmısın dedım one ki dedı , işte emme sübaplarını egzantrık acısıyla ayarlıyosun ya deyınce siz fabridan dahamı iyi biliyosunuz bu işi yok ööle bişey olsa zaten fabrika yapardı siz dahamı akıllısınız deyip küçük dağları ben yarattım havasına girdi senın anlayacagın güzel kardeşim tamirciler düz topçu zaten artık tamirci diye bişey yok montajcı var onların değiştirdiği parçayı bende değiştiriyorum zaten , sen bi paşaoğlunu ziyaret et bana kalırsa kapağı alma eline cok yara acar sonra

cliver
06-09-2010, 12:54
bursada tımıng yapacak adam yok kardeşim , ben küçük sanayıde tamırcının bırıne timing ayarı yapabılırmısın dedım one ki dedı , işte emme sübaplarını egzantrık acısıyla ayarlıyosun ya deyınce siz fabridan dahamı iyi biliyosunuz bu işi yok ööle bişey olsa zaten fabrika yapardı siz dahamı akıllısınız deyip küçük dağları ben yarattım havasına girdi senın anlayacagın güzel kardeşim tamirciler düz topçu zaten artık tamirci diye bişey yok montajcı var onların değiştirdiği parçayı bende değiştiriyorum zaten , sen bi paşaoğlunu ziyaret et bana kalırsa kapağı alma eline cok yara acar sonra

haklısın hocam ne kadara yaparlar paşaoğlunda güzel bi ayarı bilen varmı arkadaşlar?

despe
06-09-2010, 12:56
200-250 tl gibi zannedersem timig ayarı paşaoğlunda.

DENON
06-09-2010, 12:56
tr de arabanı gözün arkada kalmadan emanet edebileceğin nadir yerlerdendir aklın kalmaz yani

cliver
06-09-2010, 13:08
haklısınız işlerini iyi yapıyorlar keske bursada bi şubesi olsaydı :( :) şimdilik orj ayarlarına alıp kullanıyım o zaman bayramdan sonra paşaoğlu yolları gözükücek gibi bana

chiefkadir
06-09-2010, 13:09
Timing işi , baskı balata değiştirmeye benzemez git paşaoğluna aklında soru işareti kalmasın..

cliver
06-09-2010, 13:11
saolun hocam gidicem artık ya bayramda yada bayramdan sonra verdiğiniz bilgiler için çok tşk.

OmerRS
06-09-2010, 14:12
Bi resimde ben alabilirmiyim Skunk2 Race Stage 2 egzantrik için Timing Resmi bende yapayım şu işi hoşuma gitti:D:D

Ay baya komik ha.

Göki,ZD
06-09-2010, 14:17
saolun hocam gidicem artık ya bayramda yada bayramdan sonra verdiğiniz bilgiler için çok tşk.

Gitmeden önce mutlaka ara, öyle hareket et. çat kapı ben geldim timing yaptırıcam dersen dımdızlak kalabilirsin.. :)

cliver
06-09-2010, 14:22
Gitmeden önce mutlaka ara, öyle hareket et. çat kapı ben geldim timing yaptırıcam dersen dımdızlak kalabilirsin.. :)

tamam hocam saolun aklımda bulunsun ;)

mannerboy
06-09-2010, 16:18
senin problemin sente ayarı fabrikasyon kitleme yerlerini bulup kayışın beyaz çizgilerini denk getirebilirsen kendinde yapabilirsin.fakat timing yapmak istersen genelde tüm araçların +5 derece bi töleransı olur 106 tıda kasnaklar orijnalden ayarlı olması lazım orjinal sente ayarından sonra motor saat yönüne hafif çevirirsen timing vermiş olursun..aracında dereceli egz olsaydı orijinal sentesinde olsa bile verimli olmazdı egzantiriğin modeline göre timingi değişir aslında onuda yapmak kolayda kime göre :)

Cihan Çizmeci
06-09-2010, 16:25
senin problemin sente ayarı fabrikasyon kitleme yerlerini bulup kayışın beyaz çizgilerini denk getirebilirsen kendinde yapabilirsin.fakat timing yapmak istersen genelde tüm araçların +5 derece bi töleransı olur 106 tıda kasnaklar orijnalden ayarlı olması lazım orjinal sente ayarından sonra motor saat yönüne hafif çevirirsen timing vermiş olursun..aracında dereceli egz olsaydı orijinal sentesinde olsa bile verimli olmazdı egzantiriğin modeline göre timingi değişir aslında onuda yapmak kolayda kime göre :)

+ Tamamı ile + Çizmeci & 106 Gti :icon_tup:

cliver
06-09-2010, 16:30

doğru soylemıssınız ama tamırcı orj ayarlarına almıs araba eskısı gıbı gıtmıyor sorunum buydu bende tımıng ın orda eskı ızlere getırdım sankı oldu gıbı ama genede en saglıklısı paşaoğlu dıyorlar gerçi videband takıp yakıt hava karısımınada baktırmam lazım kendımde yapabılırım benım amacım emmeyı bıraz acmak eksozuda kapamak boylece ıcerdekı sıkıstırma artıyor

tandogan
12-09-2010, 21:09
doğru soylemıssınız ama tamırcı orj ayarlarına almıs araba eskısı gıbı gıtmıyor sorunum buydu bende tımıng ın orda eskı ızlere getırdım sankı oldu gıbı ama genede en saglıklısı paşaoğlu dıyorlar gerçi videband takıp yakıt hava karısımınada baktırmam lazım kendımde yapabılırım benım amacım emmeyı bıraz acmak eksozuda kapamak boylece ıcerdekı sıkıstırma artıyor

abicim o iş öyle kolay değil işte ...çok hassas bir ayardan bahsediyoruz krank derecesini görüp egzantriklerin kam profilleri komparatör ile hassas değer okunarak yapılıyor int. okuyupta aa bu şöyleymiş hadi gel deneyelim modunda insanla yapılacak iş değildir timing ayarı... siz aracınızı randevu alarak paşaoğlu service götürün savaş usta yardımcı olur her konuda.. her timing ayarı yapanada emanet etmeyin aracınızı..aa ben paşaoğlunda böyle görmüştüm deyipte supap yakalayan ustalarda var canım ülkemde :D