Orijinalini görmek için tıklayınız : Fiat Grande Punto City Modu Arızası
2006 model grande punto aracımın direksıyon da sertlesme ve sola cekme olayı başladı nette ve firma forumlarında 2006-2007 modellerde kronik oldugu yazıyor (city motoru servo motoru ) fakat garanti bittiği ve periyodik bakımları servis dışında yapıldıgı için servis ücret talep ediyor tamamen servis insiyatifine kalmış bir durum istanbul avrupa yakasında yetkili servisle içli dışlı olan çalısan arkdaslarımız varmıdır yada tamir edilmesi hakkında bilgi sahibi arkadaşlardan yardım bekliyorum ?
city modunu kapattiginizda sorun devam ediyormu?
normal sertlikten cok az sertlik ve sağa sola dönüşte ses yapıyor farketmemek mümkün değil sürtünme gibi ses
Ben yakın zamanda garantim bitmis olmasına ragmen 1 kurus ödemeden degistirttim komple city motorunu.
Tabiki 110bin kmdir aynı servise gitmemin, servisi tanımamın da etkisi büyük oldu.
Sen yine de Fiat müsteri hizmetlerini arayıp, böyle bir arıza yasadıgını ve internette degisim yaptıran bircok kisinin oldugundan bahset belki yardımcı olurlar.
Ben servisin müsteri hizmetleri yetkilisini, fiatın müsteri hizmetlerini vs aynı anda devreye soktum, hallettirdim.
Ama dedigim gibi, aracın bakımlarının vs dısarda yapılması olumsuz bir durum, belki lehine cevirebilirsin.
Shadow_Dancer
06-09-2010, 22:28
Forumlarda okudugum kadarıyla aynı sorunu yaşayan bi çok insan var o model aralıgında.. Dragger'ın arabasıda mk2b ama 2006 model, biraz üzerine düşersen olayın belki bi ihtimal degiştirirler...
Ama birseyi de es gecmiyim.
Komple city motoru degismesine ragmen arada sırada direksiyon arıza yakıyor araba, bazen sürtünme var, pedallara kadar titreme var cözülmüyor :)
yarın gürses ilgilenilmezse küçükyalı birmod a gitmeyi düşünüyorum sanırım en büyük kapsamlı servisi orası müsteri hizmetleri servisle görüşün diyor
Murat Süslü
06-09-2010, 22:31
ben şişlide oturuyorum burda fiat deha servisi var yakın bi abimin servisi onunla bi görüşiyim bakıyım olabiliyosa hallederiz ;)
ben şişlide oturuyorum burda fiat deha servisi var yakın bi abimin servisi onunla bi görüşiyim bakıyım olabiliyosa hallederiz ;)
yetkili servismi ?
Ama birseyi de es gecmiyim.
Komple city motoru degismesine ragmen arada sırada direksiyon arıza yakıyor araba, bazen sürtünme var, pedallara kadar titreme var cözülmüyor :)
sokup atma sansin yokmu o motoru :D
Murat Süslü
06-09-2010, 22:36
yetkili servismi ?
evet google yaz tofaş fiat deha servisi diye çıkar ;)
süper haberdar edersen sevinirim
sokup atma sansin yokmu o motoru :D
Yok city inanılmaz güzel birsey, parmakla direksiyon ceviriyorsun.
Citye alısınca hidrolik direksiyonlar kütük gibi geliyor :D
şu problemleri olmasa muhteşem birşey gün içerisinde iki araç kullanıyorum zorlanıyorum :)
Yok city inanılmaz güzel birsey, parmakla direksiyon ceviriyorsun.
Citye alısınca hidrolik direksiyonlar kütük gibi geliyor :D
:icon_tup::icon_tup:
Caddeden sokak arasına gircem hemen acıyorum,köseyi döncem hemen açıyorum..Acayip derecede alıstım city'ye :D:D
Bende cok korkuyorum bi cok kişide sorun cıkardıgı icin ins beni esgeçer :):)
BlackStone
06-09-2010, 23:04
Bence Fiat çağrı merkezini arayıp sorunu bildir. Mutlaka sana yardımcı olacak seni yönlendireceklerdir. Kendi hataları olan birşey yüzünden senin servis servis gezip dilenmen çok saçma birşey. Bakımlarının dışarıda yapılması hiçbir şeyi değiştirmez nihayetinde bu bir kronik sorun ve müşteri memnuniyeti için bunu çözmek zorundalar.
Yok mevzu o degil, müsteri hizmetleri diyorki git bir servise baksınlar.
Servis bize arızayı bildirsin, gerekeni yapalım. Gercekten de yapıyorlar.
Aradım servisle irtibata geçin dediler sonucta işçilik dahil 2000TL lik bir işlem güzel rakam mümkün oldukça yokuşa sürüyorlar
Ben yarın bizim servise bi sorayım, yardımcı olabileceklerse oraya yönlendiririm seni.
BlackStone
06-09-2010, 23:10
Aradım servisle irtibata geçin dediler sonucta işçilik dahil 2000TL lik bir işlem güzel rakam mümkün oldukça yokuşa sürüyorlar
peki servis adı veriyorlar mı? Yani şu servise git bu servise git diye? ayrıca sana rapor al bize faxla tarzı birşey söylediler mi?
gerçekten iyi olur iki seferdir aracımı satıyorum anlaşıyorum sorun çıkıyor :(
peki servis adı veriyorlar mı? Yani şu servise git bu servise git diye? ayrıca sana rapor al bize faxla tarzı birşey söylediler mi?
hayır sadece servisle irtibata geçin deniyor
Kayınpederin 2008 Bravo'da var hiç kullanmıyorum ne bilim tuhaf geliyor.
BlackStone
06-09-2010, 23:16
hayır sadece servisle irtibata geçin deniyor
peki kardeşim yarın benim avukata bunu bi danışayım şimdi geç oldu bakalım ne diyecek telefonunu bana pm den atarsan seni bilgilendiririm. Sen şimdiden servisten bu işi garanti dahilinde yaptırmış olan bi emsal bul o çok işe yarayacaktır bunu çözmezlerse Hukuk'a intikal ettirmek gerek. Hem böylece kazanırsan ki bence yüksek ihtimalle kazanırsın emsal dava olmuş olur ve birçok mağdur kişinin sorunuda çözülür. Bende de 2007 GP vardı kısa süre kullandım ama böyle bir soruna rastlamamıştım. Nefret ediyorum KOÇ'tan ve politikalarından...
Shadow_Dancer
07-09-2010, 12:08
Kayınpederin 2008 Bravo'da var hiç kullanmıyorum ne bilim tuhaf geliyor.
kanka alışınca büyük rahatlık... gerçi son zamanlarda bende kapatıyorum sanki arabanın hissiyatı daha iyi oluyor gibi.. ama park manevralarında felan açıyorum geri :D
Tayfun-E30
07-09-2010, 12:15
Benim arabamında eski sahibi grantiden komple değiştirmiş motoru 06 model benimki kronkik bir arıza neticede bu bir şekilde hakkını arama imkanın olmalı...
city modunu hiç kullanmıyorum, çok hissiz geliyo bana neticede dreksiyon çevirmekten kollarım ağrımıyo hiç =)
bugun eski bi fiat servis müdürünün yardımıyla küçükyalı birmot fiat servisine teslim ettik yarın teslim alacağım
Hadi hayırlısı ;)
Ben de servisi aradım da bayram öncesi yogunluk coktu, yarın tekrar soracaktım.
Halledilir umarım en iyi sekilde ;)
insallah gürseslerde ilgilenılmedı icerı bıle almadılar :) cok yogunuz dıye birmot a selamla gidince form dolarken içeri alınıp sokulmeye basladı :)
Bende punto kullandım emotıon modelini..CITY modu harika gerçekten
gambit49
07-09-2010, 22:48
kronik hasta olan bir parcaydi baya bir kisinin ki garanti suresi icindeyken degismsti
MuratCokol
08-09-2010, 21:06
Sattığım 05' Punto aracımda da aynı sorun vardı. Direk mail atarak sıkıntımı bildirdim.Bir gün sonra aradılar , sorunu tekrar belirttim. 2 gün içinde onaylandı ve ücretsiz değişim yapılmıştı. ( 143 binde değişmişti ve Her 10 bin Ana bayi bakımlıydı)
Draniela
25-04-2012, 02:51
Bende punto kullandım emotıon modelini..CITY modu harika gerçekten
Başka araç kullanmakta zorlanıyorum artık o direksiyona öyle bir alıştım ki araçların hepsi kalas gibi geliyor :D Direksiyonu çevirmesi dert gibi geliyor bakalım ileride araç değiştirince nasıl alışıcam :)
Yeni konu acmak istemedim ama 2005 punto var bir tane, 4 yil boyunca garantiden servise gitmis cikmis ondan sonraki yillarda ise ozel servise gitmis.. Bu direksiyon sorunun sadece baslangici var en sola kirinca direksiyon aci sensoru hata veriyor.. Bu sorun muhtemelen ilerleyecek ve direksiyon sertlesmesi gibi bir sorun olacak.. Sorun yaklasik 6000 km dir varmis.. Sadece aci sensonruyle kurtarilabilir mi yoksa komple sistem mi degisecek? Ve fiat bunu karsiliyor mu hala yoksa diger forumlarda okudugum gibi %40 ini iteliyor mu? Bazilari o yuzdeyi odeyip tuketici mahkemesine basvurup almislar parasini, bazilari avukatini aratmis fiat geri vites yapmis.. Cozum var midir yardimci olabilecek?
Guncel ve acil hatta yavuz abi dragger in numarasi varsa kendisinin izniyle de numarasini alip sorabilirim..
Emre Akçay
20-01-2013, 17:00
Recep kardeşim fiat müşteri hizmetlerini ara orda derdini anlat eğer arabanın bakımlarını sürekli serviste yaptırıyosan ücretsiz tamir ediyolar eğer yaptırmadıysan müşteri memnuniyeti çerçevesinde çok uygun fiyata yaptırıyolar bendede kırmız punto vardı tamponu kronik olarak pembeleşiyordu aradım ön arka ücretsiz boyatmıştım www.grandepuntoforum.com.tr den de yardım alabilirsin;)
Yeni konu açmayayım dedim. Arkadaşın puntosunda bu sorun tekrarladı. Daha önce serviste değişmişti. 1 defa da dışarda tamir edildi. 1 defa da kalibrasyonu yapıldı.
Şuan yine arıza veriyormuş.
Aklıma bir fikir geldi, sonuçta corsa d ve mito da aynı alt yapı var. Onlarda city mod yok diyebiliyorum. Onların direksiyon kutusu takılsa uyar mı? Yada bu işlem sorunsuz olur mu?
Kesin çözüm olsun diyip servo motorunu söküp direksiyonu normal hidroliğe çevirmenin yolu var mı?