Orijinalini görmek için tıklayınız : vti mi? czt mi?
34tb9544
07-09-2010, 19:04
arkadslar bu ıkı arac arasına kararsız kldım vtı alıcam 5 aydır beklıyorum fakat dogru duzgun vti yok olanda ucuyo balıkesırdekı abla dahıl:D:D aralarında pek pek fıyt farkıda yok vti 99 bakıyorum altına bakmıyorum bıle czt lerede gecen satılan sıyah tan sonra bakmaya basladım sızce hangısını almalıyım
bekledıklrım : sanroof klıma aırbag vede hızlı olması tabıkı
takıldıklarım : czt nın ıkıncı elının kotu olması
vti nın 99 model yanı dusuk modelıne gore fıyatının yuksek olması
sızce hangısı yardım PLEASEEEEE
ocean0636
07-09-2010, 19:06
Bence vtı :)
BurakCengizhanoğlu
07-09-2010, 19:06
Bende vti düşünüyodum şu aralar kararım tamamen deişti .Czt hem daha yeni hem daha az yakan bi araç.Bounalume kit dedikleri kitle fena oluyo araç.Hem de ucuz.
DogukanB
07-09-2010, 19:08
czt nin tek eksiği bence yeterince yakışıklı olmaması
ben czt alırdım
a3 1.8t de düşünülebilir bu arada
ben kararımı cztden yana kullanırdım ;)
Dionysos
07-09-2010, 19:09
bencede vtı.
İkinci eli VTI'a nazaran kötü olmasa TABİKİ CZT! derdim, ama ikinci eli kötü olduğu için sadece "czt" diyorum : )
34tb9544
07-09-2010, 19:11
pekı nedenlerınıde yazssak yanlarına su yuzden vtı su yuzden czt dıye
Ferhat_V
07-09-2010, 19:12
Cıııııııızt :)
aphelion
07-09-2010, 19:13
Vti tercihimdir czt yüksek gelir vti dan sonra.
vtı ın o fıyatlarla ıkıncı elı ne kadar ıyı olabılır ki :D aylardır satılık olanlar var
Vtı piyasada çok var.Czt ise bir nebze az.Vtı eski ve pahallı czt yeni ve gücüne göre ucuz.Czt aşırı besleme vtec atmosferik.
Ayrıca czt'nin vergi avantajı olmalı(vergilendirme sistemini bilmiyorum ama motor hacmi daha düşük)
Ben czt'yi tercih ederdim.
TolgaEsentepe
07-09-2010, 19:20
tabiki czt. turbo birkere önü açık. Ayrıca yeni araba modelli araba.
Boost Up
07-09-2010, 19:21
CZT turbolu bir araç olduğu için önü açık:)
34tb9544
07-09-2010, 19:21
vtı o fıyatlara dedıgın gıbı sahıbındende alardır yıllarır duranlar war ama temızlerıde 1 haftada satılıyo mesela 3 tane sureklı duran vtı yazıyım 1 kırmızı ızmırdekı 2 fume caprı nıcklı arkadasımızın 3 kırmızı atasehırde ben 3 unude 99 olarak ornek werdım hepsı 22 lıradan asagaı deıl
ikiside güzel araç. hangisi içine siniyosa onu al.. bence vti al..
alicancalis
07-09-2010, 19:22
czt de bildigim esp kapatılamıyor
turbo&quattro
07-09-2010, 19:23
vti yi nelerle kiyasladilar....czt biraz hafif kacmis :)
turbo oldugu icin czt...
22'ye vtı alacağıma 25-26 ya czt alırım.Serkan abinin var czt'si satılık.Geçen ay dergiye çıktı.
DogukanB
07-09-2010, 19:24
czt dememin sebebi yeni her zaman yenidir felsefesi. vti alıp 300-500 beygir yapmadıktan sonra czt daha önü açık, daha tatminkar, daha yeni, daha az hırpalanmış, temizini bulmak kolay daha daha
gokhan035
07-09-2010, 19:25
czt tipten fena kaybediyo bence, tabi zevk meselesi, vti da yaşı gereği belki tercih edilmeyebilir, ben olsam daha farklı bişeyler bakardım, A3 1.8T vs gibi
SERHATCAN
07-09-2010, 19:31
artık 1.8t motorlar göz önüne çıkmaya başladı a3 1.8t yada s3 almak daha mantıklı yenı bır czt de bıle bu araçlarda olan konfor yok yenı arabanın motoruna kıyamassın belkı ama 1.8t orneklerı cok mevcut bencede çok mantıklı
modeline göre fiyatta uçmasa satanlar VTI , yeni ve turbo olduğu için czt derim ama ben yine nihayi karar olarak VTI diyorum 5500 den sonrası başka bişey gerçekten
34tb9544
07-09-2010, 19:33
arkadaslar sadece czt ve vtı dusunuyorum yanı kasa olarak bıraz yenı bı sey ıstıyorum kı o yuzden 99 vtı yazdım
34tb9544
07-09-2010, 19:34
22'ye vtı alacağıma 25-26 ya czt alırım.Serkan abinin var czt'si satılık.Geçen ay dergiye çıktı.
hangı arac acaba plaka varmıdır yada lınk
OnurÖzden
07-09-2010, 19:35
Bende tipini hiç beğenmiyordum.Vti derdim.
Ama şu iki fotodan sonra düşüncelerim değişti.:D
http://img294.imageshack.us/img294/3115/21102006060largecn5.jpg
http://img512.imageshack.us/img512/277/grnt469jk3.jpg
vti 10 sene sonra çöpe atarsın czt bi 10 sene daha kullanırsın
ocean0636
07-09-2010, 19:35
czt nin tipine bi türlü alışamadım cok garip geliyor, sırft görüntüsü ve sesi için gene vtec alınır :)
DogukanB
07-09-2010, 19:36
hangı arac acaba plaka varmıdır yada lınk
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-mitsubishi-colt-209hp-japon-harikasi-30454276/detay
34tb9544
07-09-2010, 19:38
bazı czt lerı gorunce gercekten gaza gelıyorum ama su 5500 askıda ara sıra cıleden cıkartıyo benı :D
99 model kazasız sadece çamurlukta ufak bir işlem ve boya var yorulmamış 140 binde orjinal bakımları tam var bitane 18 gibi vercek adam kandırdım ama para eksik düşünen olursa yeri adamı tarif ederim gider bakar benim çok hoşuma gitti ama :) sade oynanmamış herşeyi ilk kendin yapcan :) sahibini biri uyandırmış yoksa daha ucuza olabilirdi adam piyasası buymuş diyip duruyor..
caglarcb
07-09-2010, 19:42
Variable-valve Timing and Electronic-lift Control
99 vti düşünürsen bizde 1 tane var :)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-honda-civic-99-kirmizi-vti-126-000-km-31007205/detay?
ocean0636
07-09-2010, 19:46
207 gt felan alsan
Onlar cok hosuma gıdıyor ama gt lere de cok sorunlu dıyorlar ya :beuj: o seriden direk rc almak mantıklı ondada direk fiyat katlanıyor :)
99 Model arabaya 22 lira vereceğime 2006 model arabaya 25 veririm daha iyi,
vti ne kadar iyide olsa artık eskidi...
Tabiki CZT...
Ludacris
07-09-2010, 20:01
tabiki vti eski,yaşlı,düzgünü uçak hangarında amip gibi bişey
kesinlikle vitiyay:icon_tup:
bence vti al, her mod'a tepki gormek istiyorsan :)
Ben vti derim.Ama yeni teknolojı olsun diyorsan CZT iyi konusunda..Vti alana kadar czt daha mantıklı..
34tb9544
07-09-2010, 20:09
99 vti düşünürsen bizde 1 tane var :)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-honda-civic-99-kirmizi-vti-126-000-km-31007205/detay?
bu gun gorustum aracı tanıyorum eskıden zaten yakınmısız yarın gorusucez ıs yerınde
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?p=1674995#post1674995
34tb9544
07-09-2010, 20:14
arac guzel hos duruyo bu gun de baya bı baktım sahıbındede kımse yanlıs anlmasın arabaya laf attaıgım yok ama daha assagısına boyasız ve bıraz daha dolusunu buldum
Cimmeria
07-09-2010, 20:15
eski bir vti sahibi olarak czt derim.
vti gercekten yaslandi, temizlerini bulmasi zor, bakimlisini bulmak zor, yasindan dolayi masraf cikartma ihtimali daha yuksek. ama tip olarak cok yakisikli, sert agresif bir araba, vtec acma keyfi var.
czt turbo oldugu icin onu acik ama sonucta evo degil abartmamak lazim. daha yeni, daha teknolojik, eminim daha guvenlidir, tipi biraz minibus gibi o kadar. ha birde turbo oldugu icin farkli surus dinamikleri gerektirir...
dedigim gibi ben olsam czt alirdim..., hatta type r almadan once o kadar para vermeyip czt alsam mi diye bile dusunmustum :)
CZT daha iyi bi seçenek
ama ben olsam genel olarak czt den daha iyi olduğunu düşündüğüm 207 GT yi alırdım..
B.Battal
07-09-2010, 20:20
czt 03 gayet iyi görünüyor aslında. ben de czt alırdım tabi tercih senin.
vti tabiki. hm yakışıklı hem hızlı :D
eski bir vti sahibi olarak czt derim.
vti gercekten yaslandi, temizlerini bulmasi zor, bakimlisini bulmak zor, yasindan dolayi masraf cikartma ihtimali daha yuksek. ama tip olarak cok yakisikli, sert agresif bir araba, vtec acma keyfi var.
czt turbo oldugu icin onu acik ama sonucta evo degil abartmamak lazim. daha yeni, daha teknolojik, eminim daha guvenlidir, tipi biraz minibus gibi o kadar :hahaha::hahaha:. ha birde turbo oldugu icin farkli surus dinamikleri gerektirir...
dedigim gibi ben olsam czt alirdim..., hatta type r almadan once o kadar para vermeyip czt alsam mi diye bile dusunmustum :)
ehehe koptum :D:D
okanturan
07-09-2010, 20:23
vallah bende vti var satyım direk czt alacam ben de czt tavsiye ederim bugüne kadar satmaya niyetim yoktu vti ama yeter artık farklılık şart
34tb9544
07-09-2010, 20:31
vallah bende vti var satyım direk czt alacam ben de czt tavsiye ederim bugüne kadar satmaya niyetim yoktu vti ama yeter artık farklılık şart
kanka senın gıbı vtı ye bınsem dusunmem bı ara gel su senın vtı ye bınıyım bı de aynı semtte oturuyoz ayıp walla yuzunu goren cennetlık belkı czt ye olan acım deısır :D
okanturan
07-09-2010, 20:50
Herzaman kanka bi akşam buluşalım otururuz biyerlerde
BosphorusBoys
07-09-2010, 21:03
3-5 kere pert olmuşh
10-15 kere Kaza yapmışh
senelerce gazlanmışh
en az 100-200 bin km olan
bilmem kaç parçası deişmişh 98-99 model e 20 küsü para vereceğime
Hem turbo,hem model,hemde km bakımından hem boya ve deişmeyen bakımından tabii qi de CZT yi tercih ederdim..
Bilmiyorum ama O kdr parayı vereceğime biraz konfor da isterim açıkcası
eskinin yenisi hiç bir zmn olmaz..
34tb9544
07-09-2010, 21:10
forumda amma czt cı varmıs beee bızde czt cı olucaz bellkı de ama nedense herkes vtı ya bınıyo yada forumda kac tane czt cı var acaba?
forumda amma czt cı varmıs beee bızde czt cı olucaz bellkı de ama nedense herkes vtı ya bınıyo yada forumda kac tane czt cı var acaba?
şimdi vti 2 yıl sonra czt 5 yıl sonra cr-z olabilir ;)
BosphorusBoys
07-09-2010, 22:01
Czt ci fln diilde iki araç arasında sorarsan herkes %90 czt diyecektir..
Mantıklı olmak yeterli CZT demek için..
Ewt şuan herkese biniyor vti ya sitede birçok arkımızdada vti mevcut..
iyi yada kötü bu bizi yadırgamaz herkesin malı kendine ghuzeldir
1 sene önce 2 sayfayı geçmeyen satılık vtecler şuan 5 sayfayı geçmiştir.
vti kötü demiyorum asla ama o kdr para veriyorsun biraz model brz konfor biraz temziklik arar insan ister istemez..
Ahmet_28
07-09-2010, 22:16
bazı czt lerı gorunce gercekten gaza gelıyorum ama su 5500 askıda ara sıra cıleden cıkartıyo benı :D
sen gel bide 3000 aşkını yaşa :D
daha basit işlemlerle daha fazla güç motor içine hiç dokunmadan ;) yeni yenidir temiz araç alırsan hiç pişman olmazsın sende düzgün kullandığın sürece gerçekten keyfe keder harcarsın arabana
Bana göre VTI ile CZT karşılaştırılacak araçlar dahi değil. Revaçta olabilecekler kategorisinde belki karşılaştırılabilirler..Forumlarda okudum,çevreden duydum gittim czt.nin yanına bi tane de VTI aldım. 3ay uğraştım KENDİME göre Türkiye'deki en yakışıklısını yaptım.(Herkesin aracı kendine göre yakışıklıdır lafım yok!) Bindim araba bittikten sonra çıktım yola..Açtı makina 5500'ü,ne var arkadaş bunda anlamadım. İki ittirdi kesiciye kadar güzel gitti..EEEEE?? Akşamları hiç kullanmadım. Dükkanımdan çıkarmadım hep yattı. Dükkanımı kapattım, CZT.ye bindim. Dedim arkadaş VTI'ydan sonra Q7'de gibiyim...
Bunları VTI'yı b.klamak için yazmıyorum arkadaşlar. Zamanının efsane aracı. O zamanın şaşılacak kadar güzel bir teknoloji...Neler yapıldıysa deli gibi yürüdü. Performans açısından ne istediyse verdi. Yalnız sene 2010 oldu. Kim VTI alırsa km.si geri çekilmişmidir kaç yerinden patlak vardır dedi yalanmı? Siz alırken demediniz mi?
CZT.nin ESP.si iptal edilebiliyor bu arada benimkinde iptal. Tipi de bence kötü değil. 2000lira veriyorsunuz coilover alıyorsunuz arabayı gömüyorsunuz ondan sonra yakışıklı mı değil mi görüyorsunuz. YALNIZCA katalizatörü iptal ettikten sonra 5boy daha önde giden bir VTI olmadığına göre efsaneleri bırakıp ufka doğru bakmalı derim. 207GT de bence klasman anlamında şahane değil. CZT.nin tipini beğenmeyenlere göre sizce 207.nin ön görünümü çok mu güzel? Maksimum 3.000lira para harcayarak 80Hp hangi araçlardan alınır sizce?
Saygılar...
Bu arada CZT.nin daha doğrusu Mitsubishi'nin en büyük kaybı saçmasapan bir distribütörü ve irenç bayii+servis ağı oluşu...Bu kadar reklam tanıtım bilmez,eğitim bilmez firmalar olduktan sonra Mitsubishi Türkiye'de iş yapmaz. Yunanistan'da CZT'ye çarpıyor elini sallasan. Keza Kıbrıs'ta da var birçok araç. Türkiye'deki distribütör politikasını değiştirmeli...
Honda bu konuda on numara herşeyiyle...
Ahmet_28
07-09-2010, 22:42
ağzına sağlık serkan çok duygulandım :D
turbo&quattro
07-09-2010, 22:55
Bana göre VTI ile CZT karşılaştırılacak araçlar dahi değil. Revaçta olabilecekler kategorisinde belki karşılaştırılabilirler..Forumlarda okudum,çevreden duydum gittim czt.nin yanına bi tane de VTI aldım. 3ay uğraştım KENDİME göre Türkiye'deki en yakışıklısını yaptım.(Herkesin aracı kendine göre yakışıklıdır lafım yok!) Bindim araba bittikten sonra çıktım yola..Açtı makina 5500'ü,ne var arkadaş bunda anlamadım. İki ittirdi kesiciye kadar güzel gitti..EEEEE?? Akşamları hiç kullanmadım. Dükkanımdan çıkarmadım hep yattı. Dükkanımı kapattım, CZT.ye bindim. Dedim arkadaş VTI'ydan sonra Q7'de gibiyim...
Bunları VTI'yı b.klamak için yazmıyorum arkadaşlar. Zamanının efsane aracı. O zamanın şaşılacak kadar güzel bir teknoloji...Neler yapıldıysa deli gibi yürüdü. Performans açısından ne istediyse verdi. Yalnız sene 2010 oldu. Kim VTI alırsa km.si geri çekilmişmidir kaç yerinden patlak vardır dedi yalanmı? Siz alırken demediniz mi?
CZT.nin ESP.si iptal edilebiliyor bu arada benimkinde iptal. Tipi de bence kötü değil. 2000lira veriyorsunuz coilover alıyorsunuz arabayı gömüyorsunuz ondan sonra yakışıklı mı değil mi görüyorsunuz. YALNIZCA katalizatörü iptal ettikten sonra 5boy daha önde giden bir VTI olmadığına göre efsaneleri bırakıp ufka doğru bakmalı derim. 207GT de bence klasman anlamında şahane değil. CZT.nin tipini beğenmeyenlere göre sizce 207.nin ön görünümü çok mu güzel? Maksimum 3.000lira para harcayarak 80Hp hangi araçlardan alınır sizce?
Saygılar...
nokta olmus :)
czt de bildigim esp kapatılamıyor
alakası yok. araştıran kapatıyor benim gibi mesela. ;) düğme yaptırdım oldu bitti.. :)
:D:D:D
eheheheheh
gizli czt ciler cıkıyor ..
-HAKTAN-
07-09-2010, 23:11
CZT'de Esp iptali kısaca şöyle ;
Sigorta panelindeki sigortayı söküp(hangi sigorta tam hatırlayamıyorum :D ama görsem hatırlarım) yarım kontak açıp fren pedalını 1 kere pompalayın ve kontağı kapatın.Daha sonra marşa basın ve fren pedalını bir kere pompalayın ve esp iptal :D
Not:Esp iptal edildiği zaman Abs ve Fren lambalarınız devre dışı kalır :D
czt turbo ve vtı la arasında 10 yaş fark var halıyle ekonomi ve performans olarakta daha verımlı ve dogru bı tercih olur diyorum...
BosphorusBoys
07-09-2010, 23:13
Mantıklı düşünürsen hangi vti sahibine sorsan üstüne 2-3 lira koyarak
06-07 Max 60 binde Olan bir czt ye hayır der merak ediyorum :)
Hı tipidir görünüşüdür kendini ifade etmezdir amenna baştacıdır..
ama Mantık herşeyden önce gelmeli fanatiklikdende..
bende bir honda sahibiyim ama şahsi fikrim czt olurdu
Artık efsane fln kalmadı eskidenmişh..
_cAgdAsH_
07-09-2010, 23:16
Sigorta panelindeki sigortayı söküp(hangi sigorta tam hatırlayamıyorum :D ama görsem hatırlarım) yarım kontak açıp fren pedalını 1 kere pompalayın ve kontağı kapatın.Daha sonra marşa basın ve fren pedalını bir kere pompalayın ve esp iptal :D
Not:Esp iptal edildiği zaman Abs ve Fren lambalarınız devre dışı kalır :Dabs czt de çok başarılı bence abi,keza senin arabayı aldıgımız ilk gün 200den nasıl durdurdum sıfıra sen bana sor bırakıoduk E5 de :) çok keyifli bi araç bencede czt.
Not:Esp iptal edildiği zaman Abs ve Fren lambalarınız devre dışı kalır :D
3.sigorta sol alttan..
ama artık ona da gerek yok.
yabancı forumlardan ogrendik. serkan da yardım etti. abs ve fren lambalarını devre dışı bırakmadan esp iptal edilebiliyor artık. isteyene nasıl yapıldıgını anlatırım.
-HAKTAN-
07-09-2010, 23:19
Valla ben ilk aldığım dönemlerde esp full devre dışı takıldım ama hiç gereği olmadığını anladım.Performans gayet başarılı hele görsellik coilover ile mükemmel hala geliyor.:icon_tup:
esp devre dışıyken 0.1 bar daha fazla basıyor araba. bu da dip not olsun..
-HAKTAN-
07-09-2010, 23:23
Bendeyken 1.5 bar peak 1.1-1.2cont veriyordu.Şimdi aracın yeni sahibi cihan bi kaç değişklik yapıcaktı şu an değerler nedir bilmiyorum.
turkerrr
07-09-2010, 23:37
vti ın tek artısı atmosferik yürüyen araba olması ben atmosferik seviyorum o yüzden bana cazip geliyor vti...
ama bende vti almazdım czt alırdım çok çok daha mantıklı bir araba czt...
düşünmeden czt..aslında burdaki bir çok vti kullanıcısıda dahil czt der,ama takım tutar gibi marka sevdalısı olma yüzünden yazılmaz buraya.
"ESP İPTALİ TEKNİKLERİ" telif hakkını 1yıl evvel şövalyeye 100liraya sattım:p
ben olsam aynı fiyata 182lik clio rs diyip kafaanı karıştırırdım ama yapmayacağım :)
Ahmet_28
08-09-2010, 00:03
ben olsam aynı fiyata 182lik clio rs diyip kafaanı karıştırırdım ama yapmayacağım :)
vergisi ve yakıtı fazla ayrıca 182 rs e göre daha fazla güç alabiliyorsun czt den
Bence CZT.
Yeniliklere açık olmak lazım.Hem dahada ekonomik;)
ali_utku
08-09-2010, 00:08
Bence CZT.
Yeniliklere açık olmak lazım.Hem dahada ekonomik;)
katılıyorum.bi ara 100 km ye 5,5 lt yaktığı söylenmişti sakin kullanım , akan trafikte
vti için ne kadar bütçe ayırabilirsiniz ? 24000 verirseniz herkesin hayallerindeki vti bizim elimizde ;)
JapanVsGermany
08-09-2010, 00:18
vti için ne kadar bütçe ayırabilirsiniz ? 24000 verirseniz herkesin hayallerindeki vti bizim elimizde ;)
benim hayalimdeki Rol Vtec bende :)
karşılaştırma güzel ama 2 çok önemli fark war araçlar arasında...
Birisi Atmosferik Diğeri Turbo...
Birisi İkon ,diğeri çirkin :)
34tb9544
08-09-2010, 00:31
ahhh czt ahh ve bır vtı hıkayemı dahada bıtırdı techturkey sımdı czt aramaya baslayalım en bastan bı kac tane war gorusucem ama fıyatta anlasabılcekmıyız acaba herkese yorumları ıcın cok cok tesekkur edıyuorum arkadaslar saolun hepınızden allah razı oolsun
turkerrr
08-09-2010, 00:32
vti da o kadar yakışıklı bir araba değil, czt den hallice diyelim...
JapanVsGermany
08-09-2010, 00:33
kararını werdiysen ne mutlu sana :)
ama unutma ki hiç bir CZT o imzandaki EK Civic gibi görünemez ;)
ahhh czt ahh ve bır vtı hıkayemı dahada bıtırdı techturkey sımdı czt aramaya baslayalım en bastan bı kac tane war gorusucem ama fıyatta anlasabılcekmıyız acaba herkese yorumları ıcın cok cok tesekkur edıyuorum arkadaslar saolun hepınızden allah razı oolsun
Hayırlı güzel haberlerin gelir inş:)
tender06
08-09-2010, 00:49
hiç düşünmem vti alır ARABA'ya binerim :)
Eğer ki atmosferik-turbo, yüksek-düşük oturma pozisyonu vs. gibi takıntılarınız yoksa CZT derim her türlü.. Sonuçta ikisine de yola tutturmak için alt takıma gireceksiniz.. Ne kadar zevk alacağınızı ikisinden de sürmeden bilemezsiniz.. Bunlara ek olarak A3 veya A4(mümkünse a4 quattro olsn) 1.8t bakın.. Yine takıntılarınız yoksa..
63owen63
08-09-2010, 02:29
VTi alsanız bence aklınız czt'de kalcaktır, ama czt alınca, vti'ı aramaycaksınız bence :)
Gokhan43
08-09-2010, 02:30
Colt CZT diyorum :)
ÖmerF.Bayar
08-09-2010, 02:37
Bende czt tercih ederdim.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-mitsubishi-colt-yeni-resimler-cekindi-29557219/detay
gayet güzel bi araba bence dusunulebilir.
ocean0636
08-09-2010, 03:57
Bu Czt lerin yol tutuşu nasıldır acaba? bi 207gt kadar yapışır mı yola ?
OnurÖzden
08-09-2010, 06:26
Aslında o fiyat aralığında,Ford Fiesta ST düşünülebilinir.:rolleyes:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-fiesta-16500-km-de2007-model-fiesta-st/detay#
Edit:St vs Czt
http://www.youtube.com/watch?v=os371xC3Wzw&feature=fvw
typeRace
08-09-2010, 07:07
birçok kişinin elinden geçtiği canını aldığı 11-12 yaşındaki arabaya 20,000 üstü para vermek yerine max.3-4 yaşında geçmişini bildiğim czt alırdım.. yeni her zaman yenidir..
ayrıca czt çok daha hızlı..2-3 bin liraya 220-230 hp bir gücü vti dan asla alamazsın..
Czt derim aile ile binme veyua 4 kapı araç şart deilse.
Emir_b16a
08-09-2010, 07:33
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-fiesta-16500-km-de2007-model-fiesta-st/detay#
bnm tercihimde st olurdu :)
Boost Up
08-09-2010, 07:38
Eskiden YSK 85 plakalı bir Colt vardı, ne oldu ona:soru:
vtecburhan
08-09-2010, 08:01
ıkısıde bırbırınden cok farklı bı arac bence ıkısınede bın test et sonra kendın karar ver
"ESP İPTALİ TEKNİKLERİ" telif hakkını 1yıl evvel şövalyeye 100liraya sattım:p
:D
ehehehhe :)
VTi alsanız bence aklınız czt'de kalcaktır, ama czt alınca, vti'ı aramaycaksınız bence :)
kesinlikle.
ben 99 VTI kullandım 1.5 yıl.. Şimdi czt ye biniyorum. şehir içi kullanımda torklu bir araba kullanmaktan daha ne güzel bişi olamaz. hızlanmak için beklemiyorsun en başta. yok devir çevirsin yok 5500 geçsin.. ölme eşeğim ölme.. o zamana kadar czt ile bin kere hızlanırsın. ayrıca frenler keza.. vti ların frenleri cok zayıftır. zaten o yuzden cok patlıyor yaa.. czt deki frene inanamazsınız.. kullanmanız lazım ;)
fiesta st defteri coktan kapandı. bunun tartışması zamanında sebebleriyle cok tartışıldı. cok yakan ve eski bir motor uzerindeki. (mondeo motoru.. ve 2.0 motor. vergisi felan cok mantıksız..)
Bu Czt lerin yol tutuşu nasıldır acaba? bi 207gt kadar yapışır mı yola ?
207 GT nin yolda gidişi cok guvenli gelmişti bana. belki de bizim arabaların yuksek oturma yapısından bana oyle geldi ama coil over şart bence..
kendi adıma czt tercih ederdim..hondaların hiç bir zaman çekiciliği olmadı bana göre..ama herşeyden önce kişilerin zevkleri ve tercihleri gelir.mümkünse ikiside denenip ona göre karar verebilmek en iyisidir..
mehmetelt
08-09-2010, 09:05
yaktığı yakıta ve verdiği performansa göre czt önde. tek yazılımla 200 hp olmasıda ayrı bir konu. ayrıca coil takılmış bir czt bence gayet güzel. örnek :
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-mitsubishi-colt-209hp-japon-harikasi-30454276/detay
Dynatech
08-09-2010, 09:09
Czt tercih ederim snn yerinde olsam..
Czt lerin fiyatları gayet mantıklı ve modelleri yüksek.. Vti da hem model düşük hemde hak etmediği fiyatlara satılıyor, abuk bir piyasası oluştu..
34tb9544
08-09-2010, 09:33
vtı lar gercekten cok fazla ucuyo fıyat bakımında ama bunun sebebı bızıız gecen gun balıkesırdekı abla mesela o bıle ucmus 23 lıra ıstıyo 98 arabasına talep oldugu ıcın ama herkesın dedıgı gıbı duzgun guzel bı czt bulursam asagı yukarı aradıgım ozellıkler ıkısındede war sanroof klıma aırbag abs ıkısıde hızlı czt bıraz daha hızlı :D cok fazla bı sey yapmadan bınılebılecek arabalar ama yol tutuşları nasıl czt lerın
mehmetelt
08-09-2010, 09:54
vtı lar gercekten cok fazla ucuyo fıyat bakımında ama bunun sebebı bızıız gecen gun balıkesırdekı abla mesela o bıle ucmus 23 lıra ıstıyo 98 arabasına talep oldugu ıcın ama herkesın dedıgı gıbı duzgun guzel bı czt bulursam asagı yukarı aradıgım ozellıkler ıkısındede war sanroof klıma aırbag abs ıkısıde hızlı czt bıraz daha hızlı :D cok fazla bı sey yapmadan bınılebılecek arabalar ama yol tutuşları nasıl czt lerın
czt sahipleri hep aynı şeyi söylüyorlar. coil veya yay ile gayet iyi yol tutuyormuş.
yenı nesıl mukemmel bır iç dizayn ve malzeme kalıtesi bencede czt :)
http://arsiv.otomobil.ntvmsnbc.com/i/inceleme/MitsubishiColtCZT-08.jpg
nitrO_Oxide
08-09-2010, 10:27
Czt yi bilmem ama colt bence malzeme kalitesi olarak cok berbat.Arkadasımda vardı 2-3 sene kullandılar hiç memnun değillerdi.CZT nin performansı,kalitesi vs bilmiyorum acıkcası
Ama 99 kum gri bi vti tadından yenmez kardesim :)
Czt yi bilmem ama colt bence malzeme kalitesi olarak cok berbat.Arkadasımda vardı 2-3 sene kullandılar hiç memnun değillerdi.CZT nin performansı,kalitesi vs bilmiyorum acıkcası
Ama 99 kum gri bi vti tadından yenmez kardesim :)
cztnin iç malzeme kalitesini bilmediğiniz belli. o mavi plastikler evet cok kotu ama malzeme kalitesinin bunla alakası yok. on gogus ve kapılar tamamen yumuşak malzeme ile kaplıdır. tırnağınızı surttuğunuzde zııırrrrtt zıııırttt diye ses çıkarmaz. piyasadaki benim diyen birçok arabada bile iç plastik aksamı sert plastiktir. Ben bu iç plastik konusunda çok hastayımdır. kotu olsa almazdım bu arabayı. o derece nefret ederim sert plastikten. mesela yeni çıkan lancer in malzeme kalitesi sert plastiktir. yeni kasa colt ların da içi sert plastiktir. daha onceki 5 kapıların da her yeri olmasa da yumuşak plastikti. Ayrıca czt nin koltukları cok rahattır. bu konuda gerçekten iddialıdır.
-HAKTAN-
08-09-2010, 10:53
Czt ile normal 4 kapı ve tek kapı cz3 allshift colt'lar arasında çok fark var.Czt'nin inanılmaz tok'tur.Diğer colt'lar ise tangır tungur'dur.
34tb9544
08-09-2010, 11:15
yenı nesıl mukemmel bır iç dizayn ve malzeme kalıtesi bencede czt :)
http://arsiv.otomobil.ntvmsnbc.com/i/inceleme/MitsubishiColtCZT-08.jpg
konsolda ortadaki km saatı sag dakı devır saatı soldakını cozemedım ?
pesimist206
08-09-2010, 11:23
kesınlıkle czt =)
konsolda ortadaki km saatı sag dakı devır saatı soldakını cozemedım ?
benzin gostergesi
vtecmaniaa
08-09-2010, 13:26
Arabayı alalı 4 ay oldu
Eski sahibi en az 10 kere aramıştır naptın nasıl alet diye sorar?
Bende gayet memnunum derim :)
Şimdi o 2010 Honda Civic sedan almış ve yakıt konusunda şaşkın
Czt daha az yakıyodu diyor :)
Ben biraz daha sakin kullanıyorum ki daha da az yakıyo.
Vti kullanmadım ama Czt çok mantıklı gibi
Şehiriçinde sürmesi ayrı bi keyifli.. küçük ve çabuk hızlanması ilgi ve dikkat çekiyor :)
Ayrıca denildiği gibi sadece chip ile 200hp olması güzel bi avantaj
Bence Kırmızı + Sedan + VTI :D
kımse vtı yada czt daha ıyı dıyemez o sende bıtmıs bı olay.tamamen senın beklentınle ılgılı.arabadna ne beklıosun once onu dusun derım.
vtı ın sesı guzeldır tıpı guzeldır parçası boldur ucuzudr.vergısı azdır az yakar cok kacar.
5500e gelınceye kadar kımseyoktur evet ama olsaydı bu kadar az yakmazdı kımse bunu anlamıyor:) frenlerı ISININCA kotudur yol tutusu orta halldır.ama bunları cok ucuza cogu arabdan daha ıı konuma gelıcek sekılde halledebılırsın.
czt nın tıpı bıraz acayıp ama kotu degıl.artısı yenı olması cok fazla vıtes seçmez hızlanırken.daha ucuza ıı hp ler alırsın.yol tutusu coıl olmadan cok ıı olmadıgını bılıorum
acıkcası bız ne desek bos ıkısını kullanmanı önerrim:) ben olsam vtı alırdım :)
CZT daha radikal bir tasarima sahip. Surprizlerle dolu bir arac.
Ayrica daha yeni ve teknolojik. Temiz VTI da kolay bulunmuyor normal fiyatlara.
CZT derim.
Arabayı alalı 4 ay oldu
Eski sahibi en az 10 kere aramıştır naptın nasıl alet diye sorar?
Bende gayet memnunum derim :)
Şimdi o 2010 Honda Civic sedan almış ve yakıt konusunda şaşkın
Czt daha az yakıyodu diyor :)
Ben biraz daha sakin kullanıyorum ki daha da az yakıyo.
Vti kullanmadım ama Czt çok mantıklı gibi
Şehiriçinde sürmesi ayrı bi keyifli.. küçük ve çabuk hızlanması ilgi ve dikkat çekiyor :)
Ayrıca denildiği gibi sadece chip ile 200hp olması güzel bi avantaj
hep merak ettiğim bir şey var sürüş pozisyonu denildiği gibi çok mu yüksek ?
vtecmaniaa
08-09-2010, 21:39
honda gibi arabanın içine gömülmüyoşun bunda
koltuk yükşeklik ayarı benim en alçakta ve alabildiğim kadar geriye alıyorum
burnu kışa olduğu için neredeyşe şıfır zorlukla şürülüyo
A direği şola virajlarda zorluyo ama
kvergısı azdır az yakar cok kacar.
vti mı az yakıyor :) yapmayın arkadaslar 1.5 yıl kullanmasam hadi neyse. sırf satma sebeblerimden biridir yaaa. şejir içi 11,5-12 litre aykıyordu ve o donemde herkesde etrafımda vti vardı. herkes de aynı şeyi soyluyordu.
Emir_b16a
08-09-2010, 22:00
czt nin oturma pozisyonu we görüş açılarının kötülüğünden dolayı vtı trecihim olurdu
keyif olarak kıyaslanamaz die düşünüyorum 2 araçta ikisininde zewki apayrı
yakıt konusunda vtı ı 9 lt altında yaktıran insanlarda ya eyüp sultan sabrı war yada ayaklarının altı su toplamıştır :)
Mevzu bayağı bir karışmış :)
Ben hiç düşünmeden CZT alırdım
1.Yeni jenerasyon
2.Az bir işlemle yürütmek çok kolay
3.Ekstrası daha fazla ( aırbag eps vs vs vs )
4.İçi gayet geniş arka koltuğun haraketli olması çok güzel :)
5.Daha az yakıyor
6.Polisler zırt pırt durdurmaz :)
Alacagın ne olursa olsun şimdiden hayırlı olsun .
Xenomorph
08-09-2010, 22:29
valla benim vti'da şehiriçi tam 11 litre yakıyordu hiç altına düşmedi max 12 13 min 11
-HAKTAN-
08-09-2010, 22:36
Czt'yi al kafan rahat olsun bi kaç işlemle patır kütür küçük evo gibi takılırsın :D
JapanVsGermany
08-09-2010, 22:41
işin özü şudur;
VTEC kullanmayan herkes CZT diyecektir :)
Ben vtec diyorum doğal olarak. Tamam belki ben de CZT turbo kullanmadım ama vtec'ten aldığım zewki colt werebilir mi? Kimbilir belki werir ama şu an için "bana göre" direk vtec derim.
Belki bir chiple 200 hp olamaz ama yaptığın modifiye ile aldığın her beygiri hissettirir. Tadına warırsın.
CZT diyen arkadaşlara da bir şey diyemem, kişisel tercihtir. Kolay yoldan 200hp almak da bir yoldur. Ama dediğim gibi VTEC bir İKONdur. B16A2 dedin mi olay benim için biter.
vtecmaniaa
08-09-2010, 22:41
czt almayı düşünen arkadaşlar için ufak bi bilgi vereyim
bi tane czt tıra arkadan çarmış tavan baya baya uçmuş
şahibi pert e çıkmaşına rağmen tekrar alıp yaptırmış diye duymuştum
şervişteki uşta şöylemişti..galiba tüplüymüş yanlış hatırlamıyoşam
hatta ben tüp zararlı deilmi diye şormuştum..
turboya zararının olmadığını şöylemişti
dikkat edin bu konuda yani piyaşada böyle bi araba olabilir
ben uştanın yalançışıyım :)
Ahmet_28
08-09-2010, 22:47
şu klavyeyi bi düzelt evren ya :D ş lerden bıktırdın bizi :D
bence czt. Vti hoş güzel ama 13-14 yaşına yakın bir araç 2006 model czt ile hemen hemen aynı olması beni czt ye iter. Enazında kaymağı daha üstünde olur yeni yenidir!!!:):):)
serhat306
08-09-2010, 22:54
czt almayı düşünen arkadaşlar için ufak bi bilgi vereyim
bi tane czt tıra arkadan çarmış tavan baya baya uçmuş
şahibi pert e çıkmaşına rağmen tekrar alıp yaptırmış diye duymuştum
şervişteki uşta şöylemişti..galiba tüplüymüş yanlış hatırlamıyoşam
hatta ben tüp zararlı deilmi diye şormuştum..
turboya zararının olmadığını şöylemişti
dikkat edin bu konuda yani piyaşada böyle bi araba olabilir
ben uştanın yalançışıyım :)
tupluyse sıyah czt toplandı tekrar satıldı 24 bınlıraya arkadasım yenı sattı...
serhat306
08-09-2010, 22:58
gokhan bu arada fıkrımı soylemeyı unuttum bence ıkısınıde alma gıt 207 gt al hıc ugrasma vtı ye o para verılmez czt nınde son sahıbı olursun...
işin özü şudur;
VTEC kullanmayan herkes CZT diyecektir :)
Ben vtec diyorum doğal olarak. Tamam belki ben de CZT turbo kullanmadım ama vtec'ten aldığım zewki colt werebilir mi? Kimbilir belki werir ama şu an için "bana göre" direk vtec derim.
Belki bir chiple 200 hp olamaz ama yaptığın modifiye ile aldığın her beygiri hissettirir. Tadına warırsın.
CZT diyen arkadaşlara da bir şey diyemem, kişisel tercihtir. Kolay yoldan 200hp almak da bir yoldur. Ama dediğim gibi VTEC bir İKONdur. B16A2 dedin mi olay benim için biter.
Yazdıklarına katılıyorum. Ama şöyle bir durum var turbolu bir araba kullan bence fikrin belki değişebilir. HAA vtec turbo olunca tabiki tam senlik olur:)
vtecmaniaa
08-09-2010, 23:04
şu klavyeyi bi düzelt evren ya :D ş lerden bıktırdın bizi :D
ahmet abi maddi imkanşızlıklar napalım :)
eş doşt kimşe mşnde face de konuşmuyo benimle :P
vti mı az yakıyor :) yapmayın arkadaslar 1.5 yıl kullanmasam hadi neyse. sırf satma sebeblerimden biridir yaaa. şejir içi 11,5-12 litre aykıyordu ve o donemde herkesde etrafımda vti vardı. herkes de aynı şeyi soyluyordu.
senın arabanda bısı vardı o zaman yada sag ayagın rahat durmuodu:)
sehırlerarası 1 depoyla 700km gıdıordum ben.sehır ıcıde 500-550 gıtsın
Ahmet_28
09-09-2010, 00:29
tupluyse sıyah czt toplandı tekrar satıldı 24 bınlıraya arkadasım yenı sattı...
gokhan bu arada fıkrımı soylemeyı unuttum bence ıkısınıde alma gıt 207 gt al hıc ugrasma vtı ye o para verılmez czt nınde son sahıbı olursun...
serhat tüplü kazalı araba toplandı 24 e satıldı diyosun hem czt alma son sahibi olursun diyosun :) bu ne lahana turşusu bu ne perhiz ?
senın arabanda bısı vardı o zaman yada sag ayagın rahat durmuodu:)
sehırlerarası 1 depoyla 700km gıdıordum ben.sehır ıcıde 500-550 gıtsın
evet kasa kasa bende 700 gittim ama boyle bir kasma yoktur. sehir içinde 400 yapıyorsa op başına koy..
zaten herkesin arabası cok az yakıyor. hele hondalar hiç yakmıyor.. yaa kullanmasak hadi neyse.. vtec şehir içinde basarsan 11,5-12 basmazsan 11 yakıyordu. bu kadar dengesizdi. etrafımdaki tum arkadasların vtec i vardı. bence senin araban kendini 1.6 is sanıyor :D
valla bılmıorum sen kullandın mı kullanmadın mı. arabadan arabaya fark edıyor o zaman ne bılım.80bınde 0 gıbı vtec var arkadasta 10 senedır tanırım 3 defa bastıgını gormedım o bıle 400km zor gıdıorum dıodu ama ben 500 gıdıodum sehır ıcınde.arabaya sormadım kendnı ne sanıon dıe
manka bana ulaş bayramdan sonra bilinmedik bi vtı buldum alalım onu sana :D
valla bılmıorum sen kullandın mı kullanmadın mı. arabadan arabaya fark edıyor o zaman ne bılım.80bınde 0 gıbı vtec var arkadasta 10 senedır tanırım 3 defa bastıgını gormedım o bıle 400km zor gıdıorum dıodu ama ben 500 gıdıodum sehır ıcınde.arabaya sormadım kendnı ne sanıon dıe
yani aslında sende cok yaktıgına şahitsin.. ee tamam anlaştık o zman.. senin kullanman super demek ki bu kadar az yakabildiğine gore ;)
kayaside07
09-09-2010, 08:34
czt bende şık bi araç deil dıştan duruşu kötü vtı ona göre bende her zaman daha öncelikli olmalı gidişide güzel sesi yeter...:)
vtecmaniaa
09-09-2010, 08:50
czt nin şon şahibi olurşun lafı biraz iddaalı oldu...makşadını da aştı şanki...
ben arabamın şon şahibi olmaya razıyım ama herkeş bu fikirdemi acaba?
belki vti kadar anca gidecek ama her 10bin km de vti dan 1.500 TL daha az yakacak
20 bin km de bonalume paraşı çıkıyo zaten :)
şonra alayına işyan :P
czt nin şon şahibi olurşun lafı biraz iddaalı oldu...makşadını da aştı şanki...
ben arabamın şon şahibi olmaya razıyım ama herkeş bu fikirdemi acaba?
belki vti kadar anca gidecek ama her 10bin km de vti dan 1.500 TL daha az yakacak
20 bin km de bonalume paraşı çıkıyo zaten :)
şonra alayına işyan :P
:icon_tup:
Bu arada tekrar yazıyorum. arkadaşın bir tanesi VTI kullanmayan CZT der diyor ama ben CZT ile VTI'ya aynı anda sahiptim. Bir ondan inip bir ona binince herşey daha iyi anlaşılıyor. VTI'ydan hemen kurtuldum. Hiç bana göre değil...Ama alan arkadaş da VTI hastası. Ona göre de en iyisi bu..Biraz zevk meselesi...
Bu arada CZT'nin son sahibi olursun diyen arkadaşımız piyasasının yavaş olduğunu söylemek istemiş sanırım. Bu kısmı doğru ama sebebi arabadan değil milletin kafasında VTI'lara 24-25liraları verebilme gibi kalıplaşmış fikirlerden de kaynaklanıyor. Bugün 2006model bir standart CZT.nin 29-30lara peynir ekmek gibi satılması, yüklülere 34-35 istenmesi lazımdı bence...ama malesef memleket piyasası böyle...
34tb9544
09-09-2010, 13:11
manka bana ulaş bayramdan sonra bilinmedik bi vtı buldum alalım onu sana :D
onu alıyorum manka kısmetse
:
Bu arada CZT'nin son sahibi olursun diyen arkadaşımız piyasasının yavaş olduğunu söylemek istemiş sanırım. Bu kısmı doğru ama sebebi arabadan değil milletin kafasında VTI'lara 24-25liraları verebilme gibi kalıplaşmış fikirlerden de kaynaklanıyor.
yakında vti lara 24-25 isteyenler son sahibi mertebesine ulaşacaklar zaten. :D h
Her malın alıcısı vardır bu konu sahibi açmışki bu konuyu almayı düşünüyor bu kadar czt si olan adamda beleş almadı verdi parasını aldı ki her malın alıcısı vardır gençler 41 yaşında volkswagen i burdan antallyaya sattım çalışmaz durumda kamyonla gelip aldı adamlar :)
Onur typer
10-09-2010, 12:30
aldınmı bılmıorum ama bende eskı bı vtı kullanıcısıyım srk nında dedıgı gıbı kıyaslancak araclar degıl ılk performans aracınmı yada aldıktan sonra doldurcakmısın bılemem tabı sonucta yaşı goz onunde bulundurmadan para dersek cztye bı 4-5000 fazla verceksın vtıya atmosferıkmı bınceksın turbomu o beklentılerını yazarsan daha net fıkırler alırsın burda vtıcılara ucuyor fıyatta dıyemem ben sahsım adına cunkı o kadar bozuk vtılar 20den gıdıosa temızının hakkı mantık olarak 23lerde olur bence cevrende varsa ıkısınıde kullan sonra karar ver ayrıca cztnın ıkıncı el ve servıs sıkıntısınıda goz ardı etmemek gerek
serhat306
10-09-2010, 12:46
serhat tüplü kazalı araba toplandı 24 e satıldı diyosun hem czt alma son sahibi olursun diyosun :) bu ne lahana turşusu bu ne perhiz ?
10 bın pesın ayda bın bın satarsan o fıyata sende satarsın merak etme...;)
derece43
10-09-2010, 12:49
Valla hiç kusura bakmasınlar geliri giderine hiç bakamam konfor donanım yeni nesil temizlik dersen CZT bas gitsin...
34ER2890
10-09-2010, 12:59
Ben sormam bile vti efsanedirrr
SERHATCAN
10-09-2010, 13:04
artık 5500 den sonra egzos sesi (out )
çuff sonrası çatara patara (ın ) :):):)
JapanVsGermany
10-09-2010, 13:05
eğer ki 99 model bir arabanın fiyatı hala 2006 model bir araba ile aynı ise, aradaki fark ortadadır...
czt 12 yaşına geldiğinde şu an ki VTI gibi hala tutulan bir araba olacak mıdır? Bunu da unutmayın czt derken ;)
aldınmı bılmıorum ama bende eskı bı vtı kullanıcısıyım srk nında dedıgı gıbı kıyaslancak araclar degıl ılk performans aracınmı yada aldıktan sonra doldurcakmısın bılemem tabı sonucta yaşı goz onunde bulundurmadan para dersek cztye bı 4-5000 fazla verceksın vtıya atmosferıkmı bınceksın turbomu o beklentılerını yazarsan daha net fıkırler alırsın burda vtıcılara ucuyor fıyatta dıyemem ben sahsım adına cunkı o kadar bozuk vtılar 20den gıdıosa temızının hakkı mantık olarak 23lerde olur bence cevrende varsa ıkısınıde kullan sonra karar ver ayrıca cztnın ıkıncı el ve servıs sıkıntısınıda goz ardı etmemek gerek
czt nin servis sıkıntısı yok ki ? parcaları da pahalı değildir. debriya.fren balatası vs...
eğer ki 99 model bir arabanın fiyatı hala 2006 model bir araba ile aynı ise, aradaki fark ortadadır...
czt 12 yaşına geldiğinde şu an ki VTI gibi hala tutulan bir araba olacak mıdır? Bunu da unutmayın czt derken ;)
kim 10 yıl sonrasını dusunerek araba alıyor anlamadım ? vti kotu değil ki.. ama czt ile kıyas kabul etmez. birisi eski teknoloji digeri yeni. birisinde guvenlik donanımı digerine gore sıfır denecek kadar az. en basitinden vti in 100-0 fren mesafesi 43 metre czt nin 34 metre. cztin yakıt performansı ortada. gidişi ortada. aldıgın gucler ortada. turbo kullanmanın şehir içindeki zevki ortada. (tork) hızlanmak için devir beklemiyorsun. yani neyi karşılaştırırsan karşılaştır. gidip aynı paraya vti a vermek inanılmaz saçma..
vtec kötü ve eski araba hani alıp 300-500 hp yapcaksanız proje derimde öle alıp gezmek için arabamı kalmadı 98 model arbaayla gezceksiniz
dragon07
10-09-2010, 13:48
czt artılar
kolay güç alınabiliyor
vitden iyi perofrmansı
fiyatı uygun
eksiler
çok çirkin
içi felan çok boş bakıyor
ikinci eli zayıf
yedek parça pahalı
vtiek yazmaya gerek yok galiba
ama en önemli eksisi artık eskidi :)
maxpower
10-09-2010, 15:34
kullanan arkadaşlar czt parça fiyatlarına birkaç örnek yazabilirmisiniz?
VtecDream
10-09-2010, 17:13
CZT'yide ufaktan yüklediginde çok güzel bir ses çıkıyo ortaya youtubede bir kaç örnek var
JapanVsGermany
10-09-2010, 22:02
kim 10 yıl sonrasını dusunerek araba alıyor anlamadım ? vti kotu değil ki.. ama czt ile kıyas kabul etmez. birisi eski teknoloji digeri yeni. birisinde guvenlik donanımı digerine gore sıfır denecek kadar az. en basitinden vti in 100-0 fren mesafesi 43 metre czt nin 34 metre. cztin yakıt performansı ortada. gidişi ortada. aldıgın gucler ortada. turbo kullanmanın şehir içindeki zevki ortada. (tork) hızlanmak için devir beklemiyorsun. yani neyi karşılaştırırsan karşılaştır. gidip aynı paraya vti a vermek inanılmaz saçma..
10 yıl sonrasını düşünüp araba almak lazım demedim. 12 yıllık araba 5 yıllık araba ile aynı paraya alıcı buluyorsa bunda bir hikmet wardır demektir demek istedim :)
haksız mıyım?
10 yıl sonrasını düşünüp araba almak lazım demedim. 12 yıllık araba 5 yıllık araba ile aynı paraya alıcı buluyorsa bunda bir hikmet wardır demektir demek istedim :)
haksız mıyım?
tabiki haklısın
bundaki hikmet vti a sizin gibi gönülden bağlanan kişilerin olması.
BlackStone
10-09-2010, 23:10
czt artılar
kolay güç alınabiliyor
vitden iyi perofrmansı
fiyatı uygun
eksiler
çok çirkin
içi felan çok boş bakıyor
ikinci eli zayıf
yedek parça pahalı
vtiek yazmaya gerek yok galiba
ama en önemli eksisi artık eskidi :)
müthiş özetlenmiş :icon_tup:
bencede czt çünkü daha konforlu daha hızlı birtıkla 210hb oluyor ama vtec de benimkalmimde yeri başka temiz bulsamalırım
derece43
10-09-2010, 23:17
Vti al bence,yıllık ödev,lisans, proje, master herbişey yaparsın:D:D:D
haksız mıyım?
işte hikmetle hatçeyle ilgisi yok diyorum.. vtec piyasadan uretimden kalktıgında (99 yılı ) ortada uygun fiyatlı araba kalmamıştı spor araba olarak.. c2 vts cıktı tutmadı. mini cooper cıktı cok pahalı geldi. typer geldi cok pahalı geldi. 106 ve vti modası birazda mecburiyetten başladı. derken 106 ların da modası gecmeye başladı. vti lar şu anda artık zaten acaip uzun piyasada kaldı.(bu bile rekordur) hadi 5 yıl felan iyiydi de 10 yıl boyutlarını gecince ve teknolojide ilerleyince birde yıllar gectikce artık ikinci ellerin fiyatları dusmeye başladıkca (typer,cooper vs..) vti iyice eski teknoloji kaldı ve diğer arabalara göre alınabiletesi azaldı. artık arabaların cogu 200+ kategorisinde. dragların top seviyede oldugu zamanlarda typerları dynoda atmosferik olarak 190-200 beygirlerde gezindiğinde herkes vay bee oluyordu. Şu anda durum oyle değil.. turbo arabayı iki gıdıklıyorsun her turlu guc alıyorsun. zaman değişti artık. sadece vti sahipleri bunu gormek istemiyor :)
tabiki 400+ kategorisinde bir araba için bence vti alınabilir. (cebinde bir temiz 15 lira daha varsa ) ama yok ben her şeyi yeni olsun guvenliği de olsun şehir içinde zevkli olsun 200+ beygir bana yeter modunda birisi araba bakıyorsa vti artık mantıklı değil. bakın artık değil diyorum..
ama işte zevk meselesi isteyen hastasıdır gider verir 24 lira alır vti.. vti bulursan 15-16 ya bence yine alınır zaten. alınmaz demiyorum. ama kıyaslama 25 lira civarında bir arabayla olursa bence cok mantıksız..
JapanVsGermany
10-09-2010, 23:42
25lira verip vti almak mantıklı demedim ben hiç bir zaman.
ama 25 lira werip Hiç ama hiç tutmayan bir czt almak yerine en az onun kadar gidecek bir vti almak en mantıklısı. Kaldı ki anlatmak istediğim noktayı hala atlıyorsun...
CZT asla tutmamış bir arabadır. Ne bir hayran kitlesi ( czt sahipleri ister istemez böyle bir kitle olduklarını düşünürler ) ne de bir "TARZ"ı wardır. 99model VTI hala piyasada iş görüyor we saygı uyandırıyor ise...
İsteyen 25bin tl werir ucuz yollu turbo araba kullanabilir.
İsteyen we yürüyen CZT Turbo warsa da "eski teknoloji" Rol Vtec ile deneyebilir.
JapanVsGermany
10-09-2010, 23:44
tabiki haklısın
bundaki hikmet vti a sizin gibi gönülden bağlanan kişilerin olması.
Hikmet gerçekten bu. 12-13 yıllık araba hem sahibini hem de başkalarını kendine gönülden bağlayabilmesidir.
CZTye böyle gönülden bağlanabilenler el kaldırsın, bir elin parmağını da geçerlerse tamam dciem :)
ama 25 lira werip Hiç ama hiç tutmayan bir czt almak yerine en az onun kadar gidecek bir vti almak en mantıklısı. Kaldı ki anlatmak istediğim noktayı hala atlıyorsun...
CZT asla tutmamış bir arabadır. Ne bir hayran kitlesi ( czt sahipleri ister istemez böyle bir kitle olduklarını düşünürler ) ne de bir "TARZ"ı wardır. 99model VTI hala piyasada iş görüyor we saygı uyandırıyor ise...
İsteyen we yürüyen CZT Turbo warsa da "eski teknoloji" Rol Vtec ile deneyebilir.
işte senin fikrin bu tutup tutmaması.. biz czt sahipleri olarak + larını - lerini açık açık yazabiliyoruz ama siz hala - lerini kabul edemez moddasınız.. 25 bin tl ye kazık yollu vti almam ben ucuz yollu czt alırım.. ;)
birde her şey rolling değil. biz her şeyinden bahsediyoruz. yol tutuş , fren , guvenlik , teknoloji , rahatlık vs...
senin orneğinden gidersek mesela cok iyi gidiyor da iyi de duruyor mu :soru: (her vti ın da bu kadar iyi yurudugunu dusunmuyorum. senin vti nı da bilmiyorum bu kadar iddia ettiğine gore iyi yurumeli )
Hikmet gerçekten bu. 12-13 yıllık araba hem sahibini hem de başkalarını kendine gönülden bağlayabilmesidir.
CZTye böyle gönülden bağlanabilenler el kaldırsın, bir elin parmağını da geçerlerse tamam dciem :)
gonulden baglanmak hastalıktır. bunun vti ile alakası yok. ben her arabama gonulden baglıydım. ;) bu bir sevgi meselesi hastalık meselesi..
vti al bence,yıllık ödev,lisans, proje, master herbişey yaparsın:d:d:d
eheheheh :D :D
vtecmaniaa
11-09-2010, 00:07
Evet czt tutulamamış bi araba ama şu an için öyle :)
bundan 6-7 yıl önce yaşlı amcadan veya teyzeden vti buluyordu :)
belki bikaç şene şonra bi amcadan czt alınca millet mutlu olacak :)
ben 5 şenedir honda hayranı olarak gezdim bütçem 20-25bin di..
düşündüm ve vti mantıklı gelmedi...neden yenişi varken eşkiye parayı gömeyim diye düşündüm..
başkaşı vti alır eywallah ama bana czt daha garanti geldi
ki şuan için piyaşaşı yok denilen arabanın tahminimce fiyatı artacak :)
ben czt ye 26 vermeyi göze almıştım ama bi arkadaşım fiyatların daha düşük olduğunu şöyledi ve pazarlığımı ona göre yaptım ama diğer czt şahiplerinin dediği gibi 25 in altında gitmemeşi gereken bi araba olduğunu düşünüyorum
bu konuya czt kullanmayanların da katılacağını tahmin ediyorum çünkü araç yeni ve donanımlı ayrıca az yakıyo
parça fiyatları da şervişte biraz pahalı diye düşünüyorum...ama aynı parçalar dışarıda ucuz
bakımı keşinlikle ama keşinlikle çok ucuz işter dşarda yaptır işter şervişte :)
seyir halindeki bir czt'e binmişliğin yada gidişini görmüşlüğün var mı?
eğer arabaları hayran kitlesi ve tarzına göre alacaksak devreye bir sürü marka model girer tek hondamı var hayran kitlesi-tarzı olan?
czt benim fikrimce amacına uygun bir araba.uğraşılıp güzel birşey elde etme şansı var.
vti'ın zamanının mükemmel bir arabası olduğu gerçeği değiştirilemez fakat yılların getirdiği bir yorgunluğu var.temizi bulunmaz demiyorum tabi de
Niye czt'i yerdiğini anlamadım gitti.tarzı sana göre yoktur bana göre vardır.başka arabaları yeren hayran kitlesi olacağına olmasın zaten.
Bu arada ben czt alsın vti almasın tarzında bişeyde demiyorum.isteyen istediğini alsın bana ne..
::ZaFeR::
11-09-2010, 00:33
Ahhh Temsa ahhh diyorum.Başka bir lafım yok : ( İmzada da görüldüğü gibi Junior EVO'dan yana tercihim :)
25K asla vti a verilmez.. stock olanına yani.. VTI için vereceğim para max 20-21 dir o da piyasasından dolayı.. Ha elimde 25 milyar olsa vti ın alt takımına 5 milyar harcasam, zaten ilk arabam olacağından hem gücü hem de alt takımını iyileştireceğimden dolayı yol tutuşu falan beni hayli hayli tatmin eder.. Ya da EF kasa civic alıp swap yapıp kafama göre toplarım.. Ya da 106 alıp üstüne 10 milyar harcarım.. Ya da CZT alınır yüksek modelin keyfi çıkarılır.. A3 ya da A4 alınır projenin bir kısmı tamamlanır..S13 alınır biraz üstüne harcanılır.. Lada VAZ toplanır :D Alfa 75 alınır en güzelinden araba olur.. MX-5 alınır bol bol viraj kasılır..Ama bunlardan önce hepsinden önce;
TEK TEK HEPSİNİ SÜRÜP BİR TADINA BAKMAK GEREK :) Herkes elinden geldiğince artısını eksisini yazmış işte.. Bundan sonra alacak kişiye bağlı..
S.Özeren
11-09-2010, 00:54
bencede czt yeni araç sonuçta vti'lara o paralar verilmez..
Ahmet_28
11-09-2010, 01:11
kullanan arkadaşlar czt parça fiyatlarına birkaç örnek yazabilirmisiniz?
ön fren diskleri :120 tl
ön fren balatası :55 tl
arka fren balatası :45 tl
önler valeo arkalar bosch markaydı ;)
mstpower
11-09-2010, 01:14
tabiki vti
JapanVsGermany
11-09-2010, 12:21
herkes vti'ın parasına takmış durumda...
O arabaya o paralar werildi, werilmeye dewam ediyor, böyle giderse dewam edilecek de...
Bunun sebebini anlamayan arkadaşlar olabilir. Ben bile arabayı almadan önce vtec fiyatlarına bakıp "çok saçma rakamlar" dediğimi biliyorum...
Bugüne dek çok araba kullanma imkanım oldu allaha çok şükür,vtec den daha lüks daha modern daha iyi yol tutan accord 2.4 aracım da war şu an ama vtec'in yanında sönük kalıyor gözümde... Bu araba kendine bağlıyor kendini.. eski olabilir, frenleri zayıf olabilir, asr esp ws. sistemi olmayabilir. Bunların sonucunda aracı sürerken gerekli herşeyi pilotun yapması gerekir,sanırım bunu da yapabiliyorsanız vtec apayrı bir dünyadır...
CZT için görüşüm... Tamam teknolojiktir, ufak hacim yüksek güç oranı wardır, daha lüks seçenekler sunabilir... ama... :) amasını boşwerelim.
Not: Ewli we çocuk sahibi olmasam accord we vtec'i sadece bir araç için gözümü kırpmadan satardım, o da EVO!!! 2 aracı satsam rahatlıkla EVO VIII alabilirim ama o arabayı da günlük kullanamam. yanına 1.4 dizel bir araç alacak kadar param olsun, tek yol EVO'dur ;)
JapanVsGermany
11-09-2010, 12:28
Birde şu war. İstediğim araba kesinlikle we kesinlik EVO VI TME!!!
Yıllar önce CAR isimli dergide ferrari F360 ile EVO VI TME karşılaştırmasının son cümlesi aynen şöyleydi:
Ferrari size hawalı bir şehir gezisi sunarken TME sizi dişlerinin arasına alıp acımazsa ısırabilir!!!!
Amaaaaaaa....
98 model 150bin km'de bir Vtec'i herkes düşünmeden satın alabilir ama 2001 model 150.000km de bir evo TME'yi almak zor iştir...
Neyse dağıtmayalım.
Bu arada ankarada yülkü CZT sahibi war mı acaba konuyu okuyan?
Denemek isterim Rol Vtec ile :) "eski teknoloji" atmosferik aracım ile denemeyi kabul edecek yeni teknoloji turbo czt sahiplerine göz kırpıyorum buradan :D
vti,vtek altıda çok kötü değil yol bence kullanmayan arkadaşlar fazla şartlanmış vtek altı yürümez diye.yol tutuşuda bende spor yay bile yokken gayet tatminkar abartmadığın müddetçe tabi;)
czt teknoloji olarak tabi ki önde güç olarakta önde olabilir ama bence vti kadar yakışıklı değil,çirkin ördek yavrusu gibi :)
vti fiyatları yüksek diye herkes isyanda ama arz-talep meselesi.talep gördüğü için ve az olduğu için yüksek fiyatı.
aphelion
11-09-2010, 12:48
Arkadaşlar zaten Turbo bir araçla atmosferik bir araç karşılaştırılabiliyorsa vardır bunda bi keramet fitekin ata sözleri bile varya mesela vitekse koy sepete .
vtecmaniaa
11-09-2010, 12:51
@ JapanVsGermany
kardeşim czt şahiplerinin şöylemlerine bakarşak en iyi araba benim arabam demiyolar ;)
ben vti kullanmadım ama hem vti hem czt kullanan 2 üyenin fikri czt yönünde
taktir ederşin ki biz de arabımıza hiçbir bilgimiz olmadan almadık
tercih meşeleşi ;) şen vti derşin ben czt
czt nin ekşi yönleri yok mu? elbette var
JapanVsGermany
11-09-2010, 13:15
ben paranız warsa vti alın,czt ye para wermeyin demedim ki :)
ben kendi penceremden değerlendirdim.
vti czt'den daha iyi bir araba da demedim, bna göre daha iyi tercih olduğunu düşündüğümden dolayı yorumlar yaptım.
we hala diyorum, 98model bir vti ile 2005 model bir czt aynı fiyata satılıyorsa, demek ki vti yaşına rağmen 2005 model bir czt ye alternatif olmayı başarıyor. Kolayı sewen CZT alır, sonuçta bir chip ile 200hp'yi aşıyormuş colt. teknolojik sürüş dinamikleri de war,asr esp ws. sürücüyü yormaz üstelik.
Tamamen tercih meselesi :)
Sanırım istanbulda bir hayli czt war ama ankarada benim bildiğim kadarı ile tek bir yüklü colt czt yok, bu da yorumlarımda etkili olmuş olabilir. Sonuçta yıllardır başkent sokaklarında görülmemiş bir arabaya karşı önyargılarım olması doğaldır.
war ise şayet yüklü colt czt, denemek isterim, kağıt üzerindeki artılarını Roll denemesine nasıl yansıtabilidiğine bakarım, belki de fikrim değişir hakikaten 98model araba yerine aynı paraya 2005 czt alınması daha mantıklı derim.
Hepimizin ayrıldığı nokta bu, ki siz haklı olabilirisiniz. Siz araçlara "araba" olarak bakıyorsunuz, ben ise "deneme maksatlı makine". benim rol vtec sadece denemeye çıkacağı zaman güneş yüzü görüyor. o sebeple czt de olup da vti da olmayan özellikler gözüme çarpmıyor olabilir. :)
CZT diyen aradaşlar, hepinizi sewiyorum :)
Yok mu ankarada vtec ile denemek isteyen czt sahibi? :)
Ahmet_28
11-09-2010, 14:03
2005 model czt yok, 2006-2008 :)
burda var ise rol vtec gibi giden vti ben denerim hemen bu gece:) arabamda öyle yuklu felan değil komple egsoz var evc var 0.7 cont ;)
czt ile vti ın aynı kefeye konmasının sebebi ikisinin de 2.el piyasasının uç noktalarda olması bir tanesi değer kaybetmezken diğeri hala bir değer kazanabilmiş değil.
burda kimse kimseye czt al vti alma falan demiyor.fakat
görmediğiniz araba hakkında önyargılı konuşmanız tarzı yokmuş,vtecteki keyfi veremezmiş 25 liraya alınmazmış bana sizin pencerenizi pek sevimli göstermiyor.
bende vti'a binmedim-bir yorum yapamıyorum keyifli mi değil mi belkide keyiflidir orası ayrı.
İstanbul'a gelirsen denerim rol vtecle.
sedan vtec czt den ağır bır kısı fazla bınmıs kadar. turbo olmadıı ıcın torku daha az yanı full stock olmadıı surece czt daha sanslı deneme yapılırsa
vti alırdım. 2 .elde zarar etmez en az czt kadar da iyi gidiyor,dünyada en çok aftermarket parçası bulunan arac vs..vs..vs..
@ JapanVsGermany
İstanbula gelsen de czt ile gezdirme imkanımız olsa... ;) belki ön yargın değişir.. ;)
mert1612
12-09-2010, 14:28
czt tabikide..
caner8958
12-09-2010, 14:42
yeni arac olsun dersen czt.onun harııcınde her yonu ıle vti.
Merak ettiğim birşey var?
Stock VTI ile stock CZT yürüse kim alır? (Drag&Roll)
ve de CZT ile alınabilinen maksimum güç ne oluyor? Yani demek istediğim şudur ki orta halli dolulukta bir CZT'nin, yine orta halli dolulukta bir VTI'a kafa tutmasına imkan var mıdır? "İmkan var mı" dedim çünkü gördüğüm üzere CZT sahipleri CZT'yi aşırı yüklenicek bi araba olarak değil de, 200+ hp keyifli keyifli gezilebilecek, arada gazlanacak bir araba olarak öneriyor.
beyaz sedan bi vti ise ok :) Ama tercihim colt olurdu.
otuzdört
12-09-2010, 15:45
vtı.. tabikide.
f360 modena evo 6 tme karşılaştırması iimiş alkollüydüler heralde karşılaştırırken
ve de CZT ile alınabilinen maksimum güç ne oluyor? Yani demek istediğim şudur ki orta halli dolulukta bir CZT'nin, yine orta halli dolulukta bir VTI'a kafa tutmasına imkan var mıdır? "İmkan var mı" dedim çünkü gördüğüm üzere CZT sahipleri CZT'yi aşırı yüklenicek bi araba olarak değil de, 200+ hp keyifli keyifli gezilebilecek, arada gazlanacak bir araba olarak öneriyor.
+Yeni kasaların CZT gibi performans kullanmına yönelik bir modeli var mı? Olacak mı?
Colt'un yeni kasasının çıkmış olması, insanı CZT satın alırken bir kez daha düşündürebilir. Çünkü aldığınız araba, o modelin çıkan son kasası olmayacak.
+Yeni kasaların CZT gibi performans kullanmına yönelik bir modeli var mı? Olacak mı?
Colt'un yeni kasasının çıkmış olması, insanı CZT satın alırken bir kez daha düşündürebilir. Çünkü aldığınız araba, o modelin çıkan son kasası olmayacak.
yeni kasaların czt si gelmeyecek kakuş
Boost Up
12-09-2010, 18:06
Arkadaşlar eski YSK nın akıbetini bilen yok mu yahu:)
hasan salar
12-09-2010, 18:08
Czt iyidir bence turbo ve yakıt her anlamda önde olacaktır.
Cihan Çizmeci
12-09-2010, 18:32
Bence şartlara ve şahıs karakterine göre ikiside alınır :)
ben arabayı daha yeni aldıgımda kat iptali bile yapmamışken denemiştim vti ile. geçiyordum. dynoda o halde 167 beygir cıkmıştı. 2-3 arkadas da standart olcturmuştu onlaırnda 167 beygir cıkmıştı (ilginçtir.)
Arkadaşlar eski YSK nın akıbetini bilen yok mu yahu:)
sanırım araç bu..
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-mitsubishi-colt-2006-colt-czt-150-bg-sanruflu-31075300/detay?
Selcuk_RoL
12-09-2010, 20:09
98 model araba parasına 2000 üstü daha rahat bi araba al kesinlikşe CZT bence
CZT Bencede Sonucta Yeni :)
tdipower
13-09-2012, 19:40
bende czt diyorum..
34tb9544
13-09-2012, 19:40
Biraz hort bı konu olmus :):):):)
Biraz hort bı konu olmus :):):):)
Biraz değil bayaa bir hot olmuş 2 sene kadar önce :):)
JusticeForAll
14-09-2012, 23:26
hort was here :D :D
Murat Özcan
15-09-2012, 01:17
Ben vti diyorum çünkü:4 kapı olma avantajı var ailede rahatlıkla bınebılır,motor kuvvetlı,vergisi az,parçası cok,2.el piyasası yüksek vs vs gıdıyor
driftboy
15-09-2012, 01:18
hb vtı mı yoksa czt mi diye sorulsa czt, fakat sedan vtı gibi ayrı bi dünya var.
Turbonun önü her zaman açık ve CZT modelli . CZT derim.
onn_dear
16-09-2012, 19:36
Ben vti diyorum çünkü:4 kapı olma avantajı var ailede rahatlıkla bınebılır,motor kuvvetlı,vergisi az,parçası cok,2.el piyasası yüksek vs vs gıdıyor
+5500 rpm diyorum, bende kesinlikle vti alırdım (temiz/uygun fiyat ikilisi yakalanırsa tabi)
vtec açma zevki bence hepsine bedel (vti ım olsa sadece filtre ile binerim vtec açma sesinin kaybolmaması için :D)
CZT de iyi bir alternatif olabilir ama ikinci el piyasası da çok önemli bence, değiştirmek istersen CZT kıntıya yol açabilir diye düşünüyorum (şahsi fikrim)
Valla piyasadaki düzgün cztler satılıyor sıkıntı yok. Vti tamam güzel araba bende bindim. Czt yeni, daha güvenli, coilover olursa süper, içi cok güzel, km az, yakıt daha az, vs vs vs üstünlükler sıralanır
JapanVsGermany
16-09-2012, 20:55
en son 2010 da yazmışım konuya, aynı yılın sonunda sahibi olduğun vtec'i Satın aldığım fiyatın çok üzerine sattım bir arkadaşıma, sahibi olan arkadaşım şu an satın aldığı fiyatın çok üzerine satar satmak istese, en büyük artısı budur hondanın :)
Ayrıca teknoloji ve güvenlik olarak elbette CZT daha üstündür ancak VTEC devrine geldiniz mi olay biter bence...
Benim gözümde hala vtecler 16 yıllık tasarım olmasına rağmen CZTye oranla çok daha çekici geliyor Vti lar ;)
bkz:
http://www.clanbbw.com/publicimg/data/images/VTECS.jpg
Ayrıca Resimdeki vtec'in yaptığı gibi NISSAN GTR'a kafa tutacak CZT var mıdır? Yoktur :D
http://www.clanbbw.com/publicimg/data/images/ramoss.jpg
Hayır CZT turbo, önü açık diyorsunuz ama vtec turbo olunca önü açık CZT ile alakası kalmıyor :)
Turbolu czt 25 milyar turbolu vtec 40 milyar nasıl olucak ?
JapanVsGermany
16-09-2012, 20:59
Turbolu czt 25 milyar turbolu vtec 40 milyar nasıl olucak ?
Ust mesajda nedeni belli oluyodur sanirim ;)
500 liraya vti ya ne yapabilirsin v2 almaktan başka.. czt ye yazılım atıyosun araba ne oldugunu şaşırıyor. önü açıklık olarak bunu kastediliyor. ayrıca yurtdışında gt3076 lı czt ler var biraz araştır ne araçlarla denediğini görebilirsin.
JapanVsGermany
16-09-2012, 21:19
500 liraya vti ya ne yapabilirsin v2 almaktan başka.. czt ye yazılım atıyosun araba ne oldugunu şaşırıyor. önü açıklık olarak bunu kastediliyor. ayrıca yurtdışında gt3076 lı czt ler var biraz araştır ne araçlarla denediğini görebilirsin.
Hocam turbovtec lerin ne kadar gittiğini görmek için yurtdışındaki forumları arayıp bulmam gerekmiyor, bu da bir etken mesela vtec için :)
Hocam turbovtec lerin ne kadar gittiğini görmek için yurtdışındaki forumları arayıp bulmam gerekmiyor, bu da bir etken mesela vtec için :)
Czt 230hp 2 3 binliraya olur :D vti 230 hp kaça olur onu demek istiyoruz :)
haklısında her alan vteci turbomu yapıyo. kaç kişi 15 bin lira harcamayı göze alır sonradan çıkan sorunlarda cabası. hazırını alcan oda 40 bin lira ister. karar senin. ben vti çok severim alırımda hala, ama czt ile denk bi araç değil.
JapanVsGermany
16-09-2012, 21:33
haklısında her alan vteci turbomu yapıyo. kaç kişi 15 bin lira harcamayı göze alır sonradan çıkan sorunlarda cabası. hazırını alcan oda 40 bin lira ister. karar senin. ben vti çok severim alırımda hala, ama czt ile denk bi araç değil.
Denkler ya da vti daha ustun demiyorum zaten, vtec ayri bir dunya diyorum, ayrica turkiyede ornekleri oldugu uzere önünün ne kadar açık oldugunu söylüyorum...
Vtec alip turbo icin 20bin dolar hatta cok daha fazlasini harcayanlar var mesela, CZT alip o kadar yuklenen yik turkiyede, sebebi nedir bilemem tabi...
Yazilimli komple egsozlu filtre kitli bir CZT eminim ki cok zewkli olur ancak B.Aktepe nin 35bin tl ye sattigi resimdeki vtec'i dusununce amac performans ise o paralara da CZT almak bana sacma gelebilir...
Begeni ve beklenti meselesidir, kimseye ayni paraya 2006 czt alma 96 vti al demem, ama o paraya vti alani anlarim ;)
JusticeForAll
16-09-2012, 21:37
czt belki 2-3 milyarla 230 hp olur. arabam pejo honda kullanıcısı degılım ama vtecler ayrı bi dünya. temizinede döküğünede çok fiyat çektikleri için czt daha mantıklı stock olarak düşünürsek
ozamanın piyasası oydu 35 liraydı şimdi kim veriri aynı aracı 35 e. ? czt kaçtane varki tr de yapan çok olsun.
performans olarak kıyaslamayalım donanım desen hiç konuşmayalım :) bugün en temizvtec ortalama 200 binde czt 60 binde kasa olarak desen czt boyasız bulma şansın çok yüksek.
czt belki 2-3 milyarla 230 hp olur. arabam pejo honda kullanıcısı degılım ama vtecler ayrı bi dünya. temizinede döküğünede çok fiyat çektikleri için czt daha mantıklı stock olarak düşünürsek
:icon_tup::icon_tup:
++ Hondalara gercekten cok para cekiyorlar kendi aracımdan pay biceyim bugün ilan acsam 13 lira yazarım 90 model arabaya benim gözümdede 13 etmez belki ama piyasa böyle yıkık kafadan patlak şasesi çekilmiş 90 model crx 11 yazan adam varken ben neden 9 yazıp kendimi miktireyim :D
evilhunter
16-09-2012, 22:10
++ Hondalara gercekten cok para cekiyorlar kendi aracımdan pay biceyim bugün ilan acsam 13 lira yazarım 90 model arabaya benim gözümdede 13 etmez belki ama piyasa böyle yıkık kafadan patlak şasesi çekilmiş 90 model crx 11 yazan adam varken ben neden 9 yazıp kendimi miktireyim :D
:) sende haklısın
JapanVsGermany
17-09-2012, 00:24
ozamanın piyasası oydu 35 liraydı şimdi kim veriri aynı aracı 35 e. ? czt kaçtane varki tr de yapan çok olsun.
performans olarak kıyaslamayalım donanım desen hiç konuşmayalım :) bugün en temizvtec ortalama 200 binde czt 60 binde kasa olarak desen czt boyasız bulma şansın çok yüksek.
Dusun yani araba 2sene satildi 13 yasindaydi, simdi 15 yasinda ama 2sene gecti piyasasi yukselmeye devam ediyor...
En basit haliyle vtec asla zarar ettirmez, hatta yillar gectikce kar ettirir, czt de durum nedir bilmiyorum ;)
kickbuttowski
17-09-2012, 00:41
21. yüzyıla gelmişiz hala vti la czt karşılaştırması yapılıyor.. aşalım bunları artık :p :D
vti eski, temizi zor bulunuyor, çokta para. czt tipsiz, hele ki makyajlı kasaları, yürür ama iyi parlara :D
başka seçenek yok mu?
tayreep_john
18-09-2012, 16:15
bi hondacıya sormadıysanız eğer czt = ))
pegeout 106
25-09-2012, 01:31
CzT Her ßakımdan Üstündür Nokta :))
CzT Her ßakımdan Üstündür Nokta :))
bence vti ıle czt yı neye gore karsılastırdıgınıza baglı kı bence sadece fıyat bakımından aynı baska aynı olan bı tarafı yok ;)
biri atmosferık bırı turbolu turbosu hacmı ne olursa olsun sonucta turbo var denıldımı arabada kategorı dırek degısıyor kı cogu turbolu arac kategorılerıne gore cok zayıf kalıyor ornegım megane rs gıbı gıbı ..
kickbuttowski
04-10-2012, 22:41
bence vti ıle czt yı neye gore karsılastırdıgınıza baglı kı bence sadece fıyat bakımından aynı baska aynı olan bı tarafı yok ;)
biri atmosferık bırı turbolu turbosu hacmı ne olursa olsun sonucta turbo var denıldımı arabada kategorı dırek degısıyor kı cogu turbolu arac kategorılerıne gore cok zayıf kalıyor ornegım megane rs gıbı gıbı ..
Turbonun direk avantaj sağladığını kendiniz söylüyorsunuz bu durumda turbo>atmo yani czt>vti..
Czt neden megane rse göre zayıf kalsın ki? Hem MeganeRs 2000cc değil mi neden evoyla karşılaştırmıyorsunuz? İkiside 2 litre turbo evo'nun tek farkı 4wd olması..
czt 2 litre arabalara çok rahat kafa tutacak kapasitede
gökh@n_gr
04-10-2012, 22:54
benim yaramaz bir arkadaşımda var çoooook hızlı czt ama sahibi vefasız..
konuyu dağıtmayalım lütfen...
cvk_sport
04-10-2012, 23:15
Czt cok zevkli bi araba yol tutusu kotu ama kesici sesi hepsine bedel ;)
brs_odbs
04-10-2012, 23:19
czt bence vti fiyatları almış başını gitmiş
turbonun direk avantaj sağladığını kendiniz söylüyorsunuz bu durumda turbo>atmo yani czt>vti..
Czt neden megane rse göre zayıf kalsın ki? Hem meganers 2000cc değil mi neden evoyla karşılaştırmıyorsunuz? Ikiside 2 litre turbo evo'nun tek farkı 4wd olması..
demek ıstedıgım turbolu bır aracla atmosferık bır aracı neden karsılastırıyorsunuz ? AYRICA MEGANE RS ILE EVOYU KARSILASTIRIRIM SONUCTA IKISIDE HACIM NE OLURSA OLSUN TURBO LU ARACLAR
E.Bozoglu
04-10-2012, 23:48
Hiç düşünmeden CZT mantık olarak :)