Orijinalini görmek için tıklayınız : Egzoz Montaj ve bazı sorular.
hasan çağri
08-09-2010, 10:10
Benim arabada 2 adet kat var biri önde ve sensörün bağlı olduğu biride ortada ayrıca birde orta susturucu varmıydı hatırlayamadım şimdi ama bakacağım. :(
Elimde Devil Furious Sound egzoz var 51mm boruya uygun onu monte ettireceğim...
Onu taktırırken üstünde sensör olmayan kat ı iptal ettireceğim. Ama iki seçenek var önümde;
Eğer orta susturucu yoksa kat ı iptal ettirince yerine orta susturumu takayım yoksa o araya düz boru mu takayım?
Eğer orta susturucu var ise kat i iptal edince direk düz boru takarsam nasıl bir sonuç alırım. Orta susturucuyu da iptal edersem daha mı iyi olur daha mı kötü olur?
Birde bunları anadolu yakasında yaptırabileceğim iyi usta tavsiyelerinizi bekliyorum. Olmadı maslak ta olur :)
bence sese ve performansa göre buna sizin karar vermeniz gerekiyor...
ama komple düz boru mu yapıcaksınız yoksa söktüğünüz parçaların yerine boru çektirceksiniz?
hasan çağri
08-09-2010, 10:19
Şimdilik komple düz bpru değil... Sadece sökülenlerin yerine...
İşte performansta ne kadar etkisi olur hangisini yaparsam diye sormak istemiştim aslında?
Kat iptali oldukça işe yarıyor onu corollada gördüm ama son susturucuyu (varsa dediğim gibi hatırlayamadım şimdi bakıcam) ve yerlerine düz boru koymanın ne kadar faydası olur...
Düz boru işini yol tutuş planlarımı bitirdikten sonra... Bu işlem sadece egzoz takılırken arada halledilmesi gerekenler gibi gelenler bana...
o zaman orta susturucu olsun veya olmasın kat iptali arabaya güç kazandırır ondan onu zaten yapın... orta susturucu varsa onu ses çıkmazsa iptal edersiniz veya yerine spor orta susturucu takarsınız...
hasan çağri
08-09-2010, 10:47
Anadolu yakasında bu işi düzgün ve ekonomik yapabilecek yer tavsiyeleriniz varmı?
Bu işin ortalama maliyeti nedir yada gittiğimiz de hangi rakama yok deve, hangi rakama bu iyiymiş demeliyiz?
Anadolu yakasında bu işi düzgün ve ekonomik yapabilecek yer tavsiyeleriniz varmı?
Bu işin ortalama maliyeti nedir yada gittiğimiz de hangi rakama yok deve, hangi rakama bu iyiymiş demeliyiz?
yer konusunda İstanbullular devreye girer... İzmir için fiyat vermek gerekirse
-Son susturucu montajı 20 tl
-Kat iptali 20-30 tl arası
-Spor orta susturucu 60-80 tl arası değişiyor
-Komple düz boru 100-150 tl arası kim ne yakalarsa...
sebring spor susturuculardan taktır, arabadan daha uzun ömürlü olsun :) aşağıdaki firma kargo ile gönderiyor, sebring türkiye distribütörü, bulamadığın bir sürü model egzoz da mevcut, ben istanbulu altüst etmiştim sebring kat iptal susturucu bulucam diye, aşağıdaki linkte bulmuştum, pazarlık edilebiliyor...
http://www.egsozcusuaip.com/
hasan çağri
08-09-2010, 19:21
sebring spor susturuculardan taktır, arabadan daha uzun ömürlü olsun :) aşağıdaki firma kargo ile gönderiyor, sebring türkiye distribütörü, bulamadığın bir sürü model egzoz da mevcut, ben istanbulu altüst etmiştim sebring kat iptal susturucu bulucam diye, aşağıdaki linkte bulmuştum, pazarlık edilebiliyor...
http://www.egsozcusuaip.com/
Dediğim gibi elimde Devil Furious sound var... Çoook uygun fiyata aldım piyasada bana verilen fiyatlara göre... Onu kullanmak istiyorum...
Başka tavsiyesi olabilecek olan yok mudur bu işlemi yaptırabileceğim yer hakkında...
Xenomorph
09-09-2010, 02:18
Maslak Dizayn Egzoz Savaş Usta...Bence Komple Borunu Yaptır Yaptırmışken Çünkü Daha Sonra Sök Tak Bir Dünya Para Gidiyor...
Savaş Usta İşin Ehlidir Fiyatlardada Uçmaz Arabandaki İşçiliğie Bağlı Olarak Fiyat İster..
2.Kısım'da Berke Otomobil Var Onun Sokagında sona Doğru
hasan çağri
09-09-2010, 17:54
Peki konple 51 lik boru yaklaşık kaça patlar bana ona göre plan bütçe düzenlemesi yapmam gerekir o zaman... Sadece egzozu takar sonra boruyu çekerim...Yada duruma göre direk düz boru yaparım...
Cihan Çizmeci
03-12-2010, 15:12
Biraz geç olacak naptınız bilmiyorum ama bence sensörlü kat ile Auris gibi bir arabada hiç uğraşmayın :) Başımıza büyük detler açabilir :)
Sensörlü kat'tan sonra düz boru sonuna eksozunuz güzel seçim olur bence.
Eksoz işçiliği konusunda yardımcı olurum anadolu yakasında bostancı sanayide güzel bir ustamız var bizim eksozlarımızı yaptırdığımız
hasan çağri
03-12-2010, 15:18
Biraz geç olacak naptınız bilmiyorum ama bence sensörlü kat ile Auris gibi bir arabada hiç uğraşmayın :) Başımıza büyük detler açabilir :)
Sensörlü kat'tan sonra düz boru sonuna eksozunuz güzel seçim olur bence.
Eksoz işçiliği konusunda yardımcı olurum anadolu yakasında bostancı sanayide güzel bir ustamız var bizim eksozlarımızı yaptırdığımız
Teşekkürler... Tamda orta susturucuyu söküp kat dan sona kadar düz boruya geçme planım arasında ikna edici bir fikir oldu. Bu arada benim boru orjinalde 57mm imiş eski egzozdan ölçtüm.
Bunun haricinde Avustralya daki forumda turbo auris var 63mm ve komple düz boru ile gidiyor... Sensör için yanıltıcı kullandık bişeyde olmadı diyor ama bizim arabalarda zaten çok devir yok geribasıç için kat kalması daha iyi olur gibi N/A için.
Son susturucu biraz fazla sallanıyor hem ona baktırıcam hemde ortayı iptal ettiricem yani kattan sonra sona kadar düz... Ben Kolejin karşısında ki bir egzozcu var oraya gidiyorum ama yer tavsiyenizi burdan ya da PM den alabilirim... Yarın gitmeyi planlıyorum çünkü arabayı autoking den alınca...
Cihan Çizmeci
03-12-2010, 15:34
Teşekkürler... Tamda orta susturucuyu söküp kat dan sona kadar düz boruya geçme planım arasında ikna edici bir fikir oldu. Bu arada benim boru orjinalde 57mm imiş eski egzozdan ölçtüm.
Bunun haricinde Avustralya daki forumda turbo auris var 63mm ve komple düz boru ile gidiyor... Sensör için yanıltıcı kullandık bişeyde olmadı diyor ama bizim arabalarda zaten çok devir yok geribasıç için kat kalması daha iyi olur gibi N/A için.
Son susturucu biraz fazla sallanıyor hem ona baktırıcam hemde ortayı iptal ettiricem yani kattan sonra sona kadar düz... Ben Kolejin karşısında ki bir egzozcu var oraya gidiyorum ama yer tavsiyenizi burdan ya da PM den alabilirim... Yarın gitmeyi planlıyorum çünkü arabayı autoking den alınca...
57 mm olması ilgimi çekti çokta fazla geldi.Bu durumda 63 lük tavsiye edecektim ama onuda Charge'lı bir araçta kullanmışlar dediğinize göre aslında sizin eksoz borularının 57 mm olmasından emin olalım :) Aracınız 1600 değil mi?
Dükkan yardımı için pm atıyorum ;)
hasan çağri
03-12-2010, 19:15
Boru 51miş ben yanlış hatırlıyormuşum :D Araç 1.6
hasan çağri
04-12-2010, 17:32
Sonunda bugün orta susturucuyu söktük :) Kendisinin maşallahı var fotoğrafta gördüğünüz gibi :) içerisinde ikinci kat var çünkü sökünce baya bir değişti daha kolay devirlenmeye başladı araba sesi çıkmayan devil furious sound harbiden furious sesçıkarmaya başladı :D
http://img8.imageshack.us/img8/3286/04122010305.jpg
Şimdi gelelim ikinci kısıma... Fotoğrafta gördüğünüz gibi sensör orta ile kat arasında şimdi ben katı da iptaletsem ama sensörün bağlı olduğu kısmı kullansam yani sensör b oru hattının üstünde olmaya devam etse arıza lambası yanar mı? Benim mantığımda sensör var ise ve ölçüm yapıyor ise yanmaz ama kat olmadığı içinölçeceği değer değişecektir doğal olarak bu sebepten yanar mı öğrenmek istediğim bu?
http://img197.imageshack.us/img197/7933/04122010304.jpg
Cihan Çizmeci
05-12-2010, 10:57
Yakadabilir yakmayada bilir ben yakmayacağı üdşüncesindeyim.
Ama değerlerin değişeceği kesin ona inandır kendini şimdiden :) Daha az yakma şansı var arabanın şuan :)
hasan çağri
05-12-2010, 11:19
Yakadabilir yakmayada bilir ben yakmayacağı üdşüncesindeyim.
Ama değerlerin değişeceği kesin ona inandır kendini şimdiden :) Daha az yakma şansı var arabanın şuan :)
Peki yanarsa sadece araca bağlanıp söndürmek yeterli midir ?
hasan çağri
05-12-2010, 12:06
Birde ayağımı gazdan çektikten sonra ve ilk gaza bastığım anlarda koyu duman atıyor şuan... Orta susturucu varken atmıyordu acaba havanın birden soğuması le ilgili midir yoksa başka bir sebebi mi vardır?
Cihan Çizmeci
05-12-2010, 14:22
Peki yanarsa sadece araca bağlanıp söndürmek yeterli midir ?
Yanarsa 2 seçenek var ya eskiye dönüş yapılır yada bilgisayardan kapatılmaya çalışılır.
Eğer bilg.dan arıza iptal edildiğinde herhangi bir sorun değişim yoksa sıkıntı yok :D
Birde ayağımı gazdan çektikten sonra ve ilk gaza bastığım anlarda koyu duman atıyor şuan... Orta susturucu varken atmıyordu acaba havanın birden soğuması le ilgili midir yoksa başka bir sebebi mi vardır?
Düz boru varken emisyon değerleri elbet değişiyor bu kesin yani hava dışarı normalde olduğundan farklı bir şekilde çıkıyor :) O normal olması lazım :icon_tup:
hasan çağri
05-12-2010, 17:43
Valla kullandikca sesi hosuma gitmeye basladi gerci yerler islak fazla basmiyorum gaza :) ama video cekicem bir ara ses icin.
Suanda ilk kat i soksem sensorde neler olur onu arastiriyorum :)
Cihan Çizmeci
07-12-2010, 10:40
Var mı bir gelişme merak ettim? :)
hasan çağri
07-12-2010, 11:56
Valla şuan bir konu var şuan egzozla işim bitti gibi... AFR ve Safc arayışındayım...
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?p=1879346#post1879346
Birde aklımda şey var benim borular eski yeni bölük pörçük gibi oldu :S onu komple yenilemenin etkisi olur mu yoksa kalsamı şimdilik... Önceliği başka şeylere versem...
Cihan Çizmeci
07-12-2010, 12:15
Valla şuan bir konu var şuan egzozla işim bitti gibi... AFR ve Safc arayışındayım...
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?p=1879346#post1879346
Birde aklımda şey var benim borular eski yeni bölük pörçük gibi oldu :S onu komple yenilemenin etkisi olur mu yoksa kalsamı şimdilik... Önceliği başka şeylere versem...
Öyle ahım şahım hiçbişeyi değiştirmez :) Ama tabiki yenilemek değişiklik getirecektir hiç olmaz ise seste :)
Madii bakımdanda daha önce konuştuğumuz gibi sizi yoracağını sanmam ufak bir miktar sadece yenileme olacağı için ;)
hasan çağri
09-12-2010, 10:56
Bu ara ortayı çıkarttığım günden beri yakıyım 10-10.5lt den 8.5-8.8lt seviyelerine düştü... Gerçi bende sanki biraz daha sakin kullanıyor gibiyim ama ne olursa olsun az yakıyor meret :D Bilgisayarın verdiği km kadar gidiyorum :)
Birde ben fark etmiştim ama pazar akşamı aynı araca sahip bir arkadaşımla yaptığımız ufak bir çekişme ardından "senin araba açılmış yetişemedim olm" demeside baya huzur verdi bana :D
Cihan Çizmeci
10-12-2010, 11:32
Bu ara ortayı çıkarttığım günden beri yakıyım 10-10.5lt den 8.5-8.8lt seviyelerine düştü... Gerçi bende sanki biraz daha sakin kullanıyor gibiyim ama ne olursa olsun az yakıyor meret :D Bilgisayarın verdiği km kadar gidiyorum :)
Birde ben fark etmiştim ama pazar akşamı aynı araca sahip bir arkadaşımla yaptığımız ufak bir çekişme ardından "senin araba açılmış yetişemedim olm" demeside baya huzur verdi bana :D
Bu 2'sinin olacağını daha öncedende belitrmiştik aşina olmanız lazımdı :)
Durum beni sevindirdi hayırlı olsun :)
Arabam eksozluyken daha yavaş kullanıyorum diyorum kimse bana inanmıyor :)
Ama emin olun az yakmanız eksoz sisteminizdeki değişiklikten.
Arıza ışığı yakadabilir yakmayada bilir ben yakmayacağı düşüncesindeyim.
Ama değerlerin değişeceği kesin ona inandır kendini şimdiden :)
Daha az yakma şansı var arabanın şuan :)