Orijinalini görmek için tıklayınız : Focus I vs Focus II
bi arkadaşımla merak ediyoruz focus 1 1.6(100hp) focus 2 1.6 Tdci (109hp)
kalkış yada roll ne olur acaba ?
çok yakın olurlar gibi ama hangisi daha avantajlı?
ST-max'ın düzeltmesinden sonra mesaj editlenmiştir.
Makyajsız Focus MKII'de 1.6 benzinli 2 seçenek vardır.100 veya 115 hp
110luk yoktur.109'luk (psa'larda 110) dizel vardır.
MKII Makyajlı kasalar bir garip otosan kafasına göre getiriyor.
1.6 tdci:109 ve 90 hp(farkları değişken geometrili turbo)
1.6 benzinli:trendlerde 100 tıtanıumlarda 115.
Birde şu var trendlerde dizel olarak sadece 90 hplik var 109 hplik dizel sadece tıtanıumlarda var.Ama makyajsız MKII'de 109'luk hem trendde hem ghıa'da vardı.
Otomatik sadece100hplikte var.
Neden bu kadar çok takıldım konuya bilmiyorum.. :D :D
Bence focus 2:) :icon_tup:
yanlış anlamazsanız sebepleri nedir?
Focus4171
10-09-2010, 20:39
Benzinli Focus2 115 hp olsaydı hem kalkış hem roll Focus2 derdim :) ama yukarıdaki durumda kalkış Focus I'in,ara hızlanmada TDCİ'ın olur derim...
Focus I Focus II (115 lik)'yi geçiyor denedik birçok defa. Çok az bir fark var ama geçiyor.
focus II 115lik olanı bikaç kere ışıkta geçtim. ama babam focus II'nin soforü sürememiştir falan diyor(kendisi bikaç kere focus II yi test etti) kararsız kaldım.
geçende bi arkadaşım Focus II tdci aldı muhabbet arasında ne olur acaba falan dedik kesın bi karara varamadık bizde.
hangısı önde olursa olsun aranın yarım yada bir araba boyunu geçmeyeceği kanaatindeyiz sizlerinde fikrini almak istedim
Sierra Rs
10-09-2010, 21:30
Focus 2 daha ağır olması lazım.
Focus 1 100bg
Focus 2 115bg
Focus 2 tdci
Sıralama böyle olur.( 0'dan 160+'ya )
Tdci feci şekilde ezer bence.torku fazla ve max torku verdiği devir daha aşağıda ve daha uzun.
derece43
10-09-2010, 22:55
Benzin ve dizel güçleri eşit yada yakın arabalarda dizel zıplar ki Fordun dizelleri daha açık..
Tdci feci şekilde ezer bence.torku fazla ve max torku verdiği devir daha aşağıda ve daha uzun.
Can abi ben ufuk selamlar abi. :)
TDCİ :):icon_tup:
Selamlar Ufuk :)
Abi tanıdın değil mi beni ?
FCTR'nin en sıkı ban yiyenlerinden :)
haklısınız yakın güçteki arabalarda dizellerin torku yüksek olması sebebiyle dizel önde olur,
ancak focus I focus II'den yaklaşık 100kilo kadar hafif.(yanlışım varsa düzeltin kaçar kilo olduklarını kesin bulamadım) böyle yakın güclerde bence 100kiloda büyük etki yapar onuda düşününce arada kalıyorum
Ya TDCİ isterse 200 kg ağır olsun yinede geçer.Ama pilotajda çok önemli dizellerde doğru devirde kalkmak vites değişimleri felan.Ama 2'isinide aynı pistte aynı kişi kullansa focus TDCi ile daha iyi bir süre yapacağına eminim
Tanıdım tanıdım Bilgehan'ın ban kankası :D
Focus4171
11-09-2010, 11:00
arkadaşlar bu 2 video biraz olsun fikir verebilir...Focus 2 115 ti-vct vs focus 1(2 farklı Focus1)
http://www.youtube.com/watch?v=YDJ1XgNrI9U
http://www.youtube.com/watch?v=OjZ_2tQGDBw&feature=related
Orda zaten banlamaya bahane çoktur :)
Rollde işler değişir ama 0-dan yüksek hıza benzinliler avantajlı 3 ünüde sürdüm.
Orda zaten banlamaya bahane çoktur :)
Rollde işler değişir ama 0-dan yüksek hıza benzinliler avantajlı 3 ünüde sürdüm.
Bizde bahane çok dediğin gibi , kurallar bellidir dışına çıkılmaz bu heryerde böyledir ;)
arkadaşlar bu 2 video biraz olsun fikir verebilir...Focus 2 115 ti-vct vs focus 1(2 farklı Focus1)
http://www.youtube.com/watch?v=YDJ1XgNrI9U
http://www.youtube.com/watch?v=OjZ_2tQGDBw&feature=related
hangisi oldugunu kestiremedım ama kalkışlarda biri sürekli sarıyo :D
eger saran focus1 se sarmadıgı durumda yanyanalar dıyebılırız gibi
ama saran focus2 ise işler kötü :D
Focus4171
11-09-2010, 12:26
hangisi oldugunu kestiremedım ama kalkışlarda biri sürekli sarıyo :D
eger saran focus1 se sarmadıgı durumda yanyanalar dıyebılırız gibi
ama saran focus2 ise işler kötü :D
o kadar sarmaları normaldir,sonuçta drag ve ikiside sarıyor belli ama işin daha kötü bir tarafı var...ikiside aynı anda kalkmış 2 videodada yani önce kalktı geri kaldı gibi bi durum yok biliyoruz ve işin kötü tarafına gelelim :) Focus 2'de 18-19 inç st jant var :D onun olmadığını farzedersek asıl işler o zaman kötü :D ama tdci'yı 2 benzinli Focus'ta dragta alır büyük ihtimal ;)
aslında olsada arkadaşlarda denesek ne oluyor diye :D
onu farkettımde focus1 dede st170 jantına benzer bı jant var :D dıkkatlı bakınca bellı oluyo oda 17' :D ;)
Onu bunu bilmem kaç defa denedik Focus 1 alıyor.
Zaten focus 1 kullanıp focus 2 alan bir kişi mutlaka bu araç gitmiyor diyecektir ve diyorda focus 2 ile ilgili genel şikayetler bu yönde serviste.
Focus4171
11-09-2010, 13:26
Onu bunu bilmem kaç defa denedik Focus 1 alıyor.
Zaten focus 1 kullanıp focus 2 alan bir kişi mutlaka bu araç gitmiyor diyecektir ve diyorda focus 2 ile ilgili genel şikayetler bu yönde serviste.
bende Megane 1'den Focus 2'ye geçenlerdenim.hatta Megane 1 bence o sınıfın en hızlı arabasıydı(corolla,civic,megane 2 vs.tüm denemelerde hep öndeydi en azından bizim denemelerimizde öyleydi :D )...neyse konuya gelelim bu arabayı alırken dediğiniz gibi şüphelerim vardı ağır gitmiyor vs...fakat şimdi aldım ve ısındıkça arabaya ne kadar iyi gittiğini gördüm...hiçte bahsedilen gibi ağır hantal bir araç değil ve şuana kadar yine hiçbir sınıfının aracına geçilmedim,hiç ummadığım araçlarıda zorladı baya...tabi diyeceksiniz plotaj vs.doğru haklısınızda..fakat birçok model ve değişik sürücülerle denedim sonuç pekte değişmedi...büyük konuşmam,bu bir iddada değildir sakın yanlış anlaşılmasın ;) sadece yaşadıklarımı ve tecrübelerimi paylaştım...
birde denemek isteyen olursa arkadaşlar sınıfında olan veya yakın araçlar deneyebiliriz.(başta tdci,diğer iyi giden dizellerde olabilir,focus1-2,civic eski-yeni 1,6,otomatik 1.8de olabilir--megane1-2 1,6--corolla eski yeni 1,6--leon,golf,vectra,307,308 vs...kısacası aklınıza gelen yakın tüm araçlarla deneyebiliriz.birde tsi 122-125 lerde olabilir(onlarında ne kadar fark attığını görmüş oluruz :D ))
tabi tekrardan söylüyorum arkadaşlar bu bir idda,tartışma vs.değildir...sadece denemiş oluruz,sonuçları görmüş oluruz.yenmekte var yenilmekte sonuçta amaç zevkine denemek olur ;)
bende Megane 1'den Focus 2'ye geçenlerdenim.hatta Megane 1 bence o sınıfın en hızlı arabasıydı(corolla,civic,megane 2 vs.tüm denemelerde hep öndeydi en azından bizim denemelerimizde öyleydi :D )...neyse konuya gelelim bu arabayı alırken dediğiniz gibi şüphelerim vardı ağır gitmiyor vs...fakat şimdi aldım ve ısındıkça arabaya ne kadar iyi gittiğini gördüm...hiçte bahsedilen gibi ağır hantal bir araç değil ve şuana kadar yine hiçbir sınıfının aracına geçilmedim,hiç ummadığım araçlarıda zorladı baya...tabi diyeceksiniz plotaj vs.doğru haklısınızda..fakat birçok model ve değişik sürücülerle denedim sonuç pekte değişmedi...büyük konuşmam,bu bir iddada değildir sakın yanlış anlaşılmasın ;) sadece yaşadıklarımı ve tecrübelerimi paylaştım...
birde denemek isteyen olursa arkadaşlar sınıfında olan veya yakın araçlar deneyebiliriz.(civic eski-yeni 1,6,otomatik 1.8de olabilir--megane1-2 1,6--corolla eski yeni 1,6--leon,golf,vectra,307,308 vs...kısacası aklınıza gelen yakın tüm araçlarla deneyebiliriz.birde tsi 122-125 lerde olabilir(onlarında ne kadar fark attığını görmüş oluruz :D ))
tabi tekrardan söylüyorum arkadaşlar bu bir idda,tartışma vs.değildir...sadece denemiş oluruz,sonuçları görmüş oluruz.yenmekte var yenilmekte sonuçta amaç zevkine denemek olur ;)
Bakın ben gitmiyor demiyorum; focus 2 de kullanıyorum focus 1 de ama focus 1 ile kıyas yapıyoruz. Sınıfında çoğu arabadan iyidir o motor :icon_tup:
Focus I le geçtim 115lik focus II yı bi kere ama sürücüyü pek tanımıyodum nasıl sürer kötümü sürüyodu araçmı anca o kadar gidiyordu bilmiyorum.
benim ön lastik onun arka lastıgının hızasında şeklinde başladık 3.vitesin ortalarında benım arka tamponda kaldı.
ama dediğim gibi omu süremiyodu araçmı gitmiyodu bilmiyorum. bu hafta sürüşünü bildiğim bi arkadaşla denicez bi aksilik çıkmazsa.. bakalım (:
ayrıca megane I focus I ne oluyor? :D hiç deneyen duymadım, deneme fırsatıda bulamadım :D
Focus4171
11-09-2010, 14:04
Bakın ben gitmiyor demiyorum; focus 2 de kullanıyorum focus 1 de ama focus 1 ile kıyas yapıyoruz. Sınıfında çoğu arabadan iyidir o motor :icon_tup:
yok hocam estağfurullah size birşey demedim ;) zaten haklısınız megane1 den buna geçtiğimde aynı duyguları bir süre yaşadım gibi ama sonra teknoloji farkı ortaya çıkıyor onun güzelliklerini görüyoruz ti-vct gerçekten güzel motor Maşşallahı var :) ve unutuyoruz herşeyi...
yukarıda yazdığım konu zaten size karşı yazmadım yanlış anlamayın.böyle bir organizasyon olsun çok isterdim hepte düşünmüştüm o yüzden yazdım belki katılan arkadaşlar olur diye...sonuçta hepsi 1.6 standart aile arabası vti,gtı,vts,turbo vs değiller...hepside yaklaşık aynıdır performans olarak ama biz içinden belki cımbızla çekeceklerimizi yada ön plana çıkacakları bulabilirmiyiz onu görnek istedim...mesela ben burda desem civic geçtim,başka bi arkadaşta çıkacak bende focus geçtim diyecek ;) bu böyledir işte sonuca bağlanmaz hiçbir zaman :)
yok hocam estağfurullah size birşey demedim ;) zaten haklısınız megane1 den buna geçtiğimde aynı duyguları bir süre yaşadım gibi ama sonra teknoloji farkı ortaya çıkıyor onun güzelliklerini görüyoruz ti-vct gerçekten güzel motor Maşşallahı var :) ve unutuyoruz herşeyi...
yukarıda yazdığım konu zaten size karşı yazmadım yanlış anlamayın.böyle bir organizasyon olsun çok isterdim hepte düşünmüştüm o yüzden yazdım belki katılan arkadaşlar olur diye...sonuçta hepsi 1.6 standart aile arabası vti,gtı,vts,turbo vs değiller...hepside yaklaşık aynıdır performans olarak ama biz içinden belki cımbızla çekeceklerimizi yada ön plana çıkacakları bulabilirmiyiz onu görnek istedim...mesela ben burda desem civic geçtim,başka bi arkadaşta çıkacak bende focus geçtim diyecek ;) bu böyledir işte sonuca bağlanmaz hiçbir zaman :)
Aynen :icon_tup:
Focus4171
11-09-2010, 14:19
Focus I le geçtim 115lik focus II yı bi kere ama sürücüyü pek tanımıyodum nasıl sürer kötümü sürüyodu araçmı anca o kadar gidiyordu bilmiyorum.
benim ön lastik onun arka lastıgının hızasında şeklinde başladık 3.vitesin ortalarında benım arka tamponda kaldı.
ama dediğim gibi omu süremiyodu araçmı gitmiyodu bilmiyorum. bu hafta sürüşünü bildiğim bi arkadaşla denicez bi aksilik çıkmazsa.. bakalım (:
ayrıca megane I focus I ne oluyor? :D hiç deneyen duymadım, deneme fırsatıda bulamadım :D
megane 1'ler fena...bi iki video koyayım bak istersen sana azda olsa yardımcı olur ;)
http://www.youtube.com/watch?v=8B8dF4pEtJw&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=XW12yLHIlj8&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2rQd3zl8QGQ&p=CEA4C97BFC06583E&playnext=1&index=34
daha koyarımda çok sansasyonel olaylar çıkar diye debelemiyorum :D videoda megane 1'in gücünü az çok anlarsın.yer uçağımdı o benim canavarımdı :D focus1'le videosuda var dur onuda koyayım bulursam ;) uzun zamandır bakmıyorum arşivde kayboldumda :)
Focus4171
11-09-2010, 16:07
buldum sonunda :) megane1 vs focus1
http://www.youtube.com/watch?v=mCGG_e-hfjY
focus musty35
11-09-2010, 16:27
focus 1 focus 2 benzınlıyı gecıyor her sekılde drag olayı ıse kullanıcıya gore deısır ıkı kullanıcıda aynı derecede profesyonel olsada focus 1 gecıcıcektır
redbaron
11-09-2010, 16:29
focus 1 i bilmiyorum ama tdci rollde hepsini tokatlar eger focus 1 su anki 115lik ti-vct kadar gidiyorsa tdci kalkista olmasada 100km gibi yakalar ve basabas gider .120-130 gibi gecer 180e kadar onde gider.
focus musty35
11-09-2010, 16:39
115 dizel roling de zaten en az 4 5 boy atar 60 dan 160 a kadar
allah allah bende fiesta var focus filan geçemedi daha tdci hariç.ama tdci ların hepsi aynı gitmiyor güzel bir tdci hepsini geçebilir.
ocean0636
11-09-2010, 18:04
focus2 1.tdci (109hp) eski aracımdı, bi arızadan dolayı servise bıraktığımda servis bı kaç gunlugune focus 1 1.6(100hp) verdi. Yani diyeceğim 2 aracı da çok iyi biliyorum.
Bence focus1 hertürlü geçer ;)
Bizde bahane çok dediğin gibi , kurallar bellidir dışına çıkılmaz bu heryerde böyledir ;)
Hoşgörü denilen şeyide unutmamamak gerek abi. :)
Şunuda unutmamak gerek focus MKI focus MKII'den her türlü daha kaliteli bir araçtır.Ford ,focus adını daha önce kullanmamıştı,yani herhangi bir tasarıma bağlı değildi onlarda süper bir araç yarattılar.İlk çıktığında çok sattı.Hatta bmw satıp focus alıp çok mutlu olan tanıdıklarım var.Focus MKI kalite olarak her türlü focus MKII'den çok çok üstündür.Bir gömlek büyüktür.
Şimdi alıcak olsam focus 1 tercih ederim.Zaten aracımın motoruda focus MKI motoru.
Hoşgörü denilen şeyide unutmamamak gerek abi. :)
Şunuda unutmamak gerek focus MKI focus MKII'den her türlü daha kaliteli bir araçtır.Ford ,focus adını daha önce kullanmamıştı,yani herhangi bir tasarıma bağlı değildi onlarda süper bir araç yarattılar.İlk çıktığında çok sattı.Hatta bmw satıp focus alıp çok mutlu olan tanıdıklarım var.Focus MKI kalite olarak her türlü focus MKII'den çok çok üstündür.Bir gömlek büyüktür.
Şimdi alıcak olsam focus 1 tercih ederim.Zaten aracımın motoruda focus MKI motoru.
focus I arayan hala çok var (en azından benim çevremde) temiz focus I arayıp bulamıyor çoğu. gerek serviste gerek yıkamacı,tamirci vs bilimum arabayla ilgilenen yerlerde rastgeldiklerim satılıkmı kaça satarsın muhabbetlerine giriyor.
yanlış anlaşılmasın sadece bilğilenme için soruyorum
ama 60-160ta 4 5 boy fark atmak bayağı iddalı olmuş gibi :) nasıl bunun nasıl olacagını merak ettım :beuj:
Focus 1 kalitedir. :)
+1453 :) 10krktr
ERkut 205
12-09-2010, 09:05
Focus II tdci
focus musty35
12-09-2010, 15:30
allah allah bende fiesta var focus filan geçemedi daha tdci hariç.ama tdci ların hepsi aynı gitmiyor güzel bir tdci hepsini geçebilir.
belkı sana 1.4 bıtık motorlusu denk gelmıstır
belkı sana 1.4 bıtık motorlusu denk gelmıstır
Tr'deki 1.4 çok az.Onlarında bu kapışacağını sanmam.
hayatımda daha 1 kere 1.4 motorlu focus gördüm :S :D