Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaç mm'lik Cut Out (egzoz vanası) tercih edersiniz ??
yavuz364
11-09-2010, 21:41
Merhaba, arkadaşlar ilk etapta 60mm olarak yapmıştım ancak bitmek üzere ve isteyenler devam ediyor, bi parti daha yapmayı düşünüyorum..
Kaç mm lik yapacağıma karar veremedim.. Bi hesap yapıcam eğer kurtarırsa 2 boy yapıcam ama kurtarmazsa tek boy yapmam gerekir.. o yüzden tercih edeceğiniz boyutları bilirsem ona göre üretirim...
Lütfen Laf olsun die oy vermeyiniz... Diğer seçeneğini seçenler yorum yaparlarsa sevinirim...
Birden aklıma geldi ve yönetime söylemedim henüz, o yüzden sohbet bölümüne açtım zaten, sorun olursa silebilirsiniz.. teşekkürler..
Ayrıca ben bu işi zevk aldığım için yapıyorum bu yüzden de arkadaşlık çerçevesi dışında satmayı sevmiyorum... Techturkey dışında ilanım flan da yoktur...
dragstar
11-09-2010, 21:53
51 mm lik lazım ztn biliyorsun istediğimi
yavuz364
11-09-2010, 22:01
abicim sen 60lık isticeksin işte :) 51mm egzoz mu olurmuş :D uğraştığına değmez arada 2-3mm fark var zaten yarıçapta :D
51 mm lik lazım ztn biliyorsun istediğimi
punto_multijet
11-09-2010, 22:02
zaten snrası atmosfer oldugundan bence 60lık ustune gerek yok gibi tabii bu sahsi gorusum
yavuz364
11-09-2010, 22:04
evet aynen öyle , zaten 60 + stock olduğu için 76 normal egzozu olanlara bile yeterli olur,
ama işte almak isteyen kişiyi ikna etmek zor oluyor :) adam görüyor tabi QTP de 76lıklar var, halbuki amerikada 5000motor altına takılmıyo :D o yüzden 76 konuyor tabi..
zaten snrası atmosfer oldugundan bence 60lık ustune gerek yok gibi tabii bu sahsi gorusum
Rockford
11-09-2010, 22:05
51 pek cok 1.6arac için cok ideal olmadı 60 :)
yavuz364
12-09-2010, 00:31
Konuyu 70 kişi okumuş ama çok az kişi seçim yapmış, diğer okuyanlar hiç cut out almayı düşünmüyorlar sonucu mu çıkıyor acaba burdan ? gerçi ben almayı düşünenleri sormamıştım ama :) sanırım istatistiklere değer verilmiyo pek :)
zaten 60lık 51 liğe gayet güzel takılır..
51 pek cok 1.6arac için cok ideal olmadı 60 :)
76 lık yapsanız aldık diyelim turbo typer da 76lık boruda kullanırsak bi sorun yaşar mıyız acaba?
yavuz364
12-09-2010, 01:10
atmosferik arabalarda taktığınız yer çok önemli, son susturucudan önce takarsanız sorun olmaz ama zaten atmosferik TypeR da 76 egzoz biraz fazla gelir..
yada cut out tan sonra da 1 tane sesli susturucu konulur..
yani birsürü kombinasyon yapılabilir ama mutlaka bir yolu var :)
76 lık yapsanız aldık diyelim turbo typer da 76lık boruda kullanırsak bi sorun yaşar mıyız acaba?
Sizin atmosferik araçlar için bir cut out vardı. Sesi yükseltmek için atmosfere çıkış vermek için değilde susturmak için çıkışı kapatan. Linkini bulamadım. Hala varmı onlardan ?
yavuz364
10-07-2011, 22:09
evet halen var tabii :)
Zaten çok büyük bi farkı yok, sadece vananın ortasına delik deliyoruz ve polis çevirmesinde flan kapattığınızda yeteri kadar sessiz oluyor :)
Sizin atmosferik araçlar için bir cut out vardı. Sesi yükseltmek için atmosfere çıkış vermek için değilde susturmak için çıkışı kapatan. Linkini bulamadım. Hala varmı onlardan ?
Onun fotoğrafı varmıydı. 60 lık lazım bana. Birde yanlış hatırlamıyorsam kullandığınız silecek motoru o parçaya dik giriyordu. Yer problemi olduğu için onu eksoz borusuna paralel şekilde monte edebilirmiyiz konik tarzda bir dişli ile.
yavuz364
10-07-2011, 23:09
Silecek motoru kullanmıyorum..
Evet dediğiniz gibi paralel monte etmek mümkün tabii ki ..
Fotoğrafı olması lazım, Bulunca koyarım..
Onun fotoğrafı varmıydı. 60 lık lazım bana. Birde yanlış hatırlamıyorsam kullandığınız silecek motoru o parçaya dik giriyordu. Yer problemi olduğu için onu eksoz borusuna paralel şekilde monte edebilirmiyiz konik tarzda bir dişli ile.
atmosferik arabalarda taktığınız yer çok önemli, son susturucudan önce takarsanız sorun olmaz ama zaten atmosferik TypeR da 76 egzoz biraz fazla gelir..
yada cut out tan sonra da 1 tane sesli susturucu konulur..
yani birsürü kombinasyon yapılabilir ama mutlaka bir yolu var :)
istenen cevabı verememişsin yavuz,
ben söyliyim, cutout kapalı konumda iken gazlamazsanız sıkıntı çıkarmaz :)
Silecek motoru kullanmıyorum..
Evet dediğiniz gibi paralel monte etmek mümkün tabii ki ..
Fotoğrafı olması lazım, Bulunca koyarım..
Kusura bakma silecek motoru dediğim için. Bir fotoğrafta benzer birşey görmüştüm aklımda öyle kalmış. Fiyat ne kadardı 60 lık için. Birde bu vana sonsuz mu dönüyor. Yoksa başı ve sonu için stoper varmı. Geçen polis marş basmamı istedi. Yani arabayı çalıştırmadan sesi duymadam kapalı moda alabilirmiyim ezbere. Yoksa kapatıyorum diye açarmıyım. :D Çok sordum ama.
cabriolet
10-07-2011, 23:38
2.5" sanirim 63mm ediyodu en ideal olani o olur bence :)
Kusura bakma silecek motoru dediğim için. Bir fotoğrafta benzer birşey görmüştüm aklımda öyle kalmış. Fiyat ne kadardı 60 lık için. Birde bu vana sonsuz mu dönüyor. Yoksa başı ve sonu için stoper varmı. Geçen polis marş basmamı istedi. Yani arabayı çalıştırmadan sesi duymadam kapalı moda alabilirmiyim ezbere. Yoksa kapatıyorum diye açarmıyım. :D Çok sordum ama.
Abi canlı gördüğüm kadarıyla 90 derece dönerek açılıyor yani egsozdan hava tahliyesini engellemeyecek şekilde boruya paralel oluyor (kapalı konumda boruya dik) , tabi Yavuz yeni tasarım yapmayacaksa ve kapalı konumdayken de aracı çalıştırabilirsin :)
Murat Özcan
10-07-2011, 23:50
uygun olanı tabiki 60 mm dir,araçta atmosferık oldugu ıcın daha fazlasına gerek yoktur,ama daha fazlası olmaz mı olur tabıkı kullanıcıya baglı,uygun olanı 60 mm
Yok ben nasıl çalıştığını anladım. Tam açıkken dümdüz oluyor hiç akışı engellemiyor aracın eski sesi nasılsa öyle çıkıyor. Ama işte motor çevirdikte çeviriyor yani bir yarı yokmu yoksa bir yerde durması için bir tırnak felan varmı. Eğer var ise aracı çalıştırmadan o tırnağa ulaşana kadar tuşa basıp komple kapatabilirim. :)
yavuz364
10-07-2011, 23:55
evet açılışta ve kapanışta stopperleri var, motor çalışmasa bile kumandadan kapatma veya açma tuşuna basmanız yeterli..
Uzaktan kumandalı 51mm-60mm-63mm 280tl
Uzaktan kumandalı 70mm - 76mm 300tldir..
MehmetCanA.
11-07-2011, 00:15
Abiler forumda araştırdım fakat bulamadım. Hazır konu açılmışken sorayım dedim. Bu mm arasında ne gibi farklar var ? Mesela 51 mm ile 76 mm arasındaa ne fark var ? Kusuruma bakmayın, yeni yeni öğreniyorum abilerimm.
yavuz364
11-07-2011, 00:32
Egzoz borularının dış çapları..
Abiler forumda araştırdım fakat bulamadım. Hazır konu açılmışken sorayım dedim. Bu mm arasında ne gibi farklar var ? Mesela 51 mm ile 76 mm arasındaa ne fark var ? Kusuruma bakmayın, yeni yeni öğreniyorum abilerimm.
MehmetCanA.
11-07-2011, 00:43
:) Peki araba için ne fark ediyor bu dış çap ? Yada ne anlam ifade ediyor ?
yavuz364
11-07-2011, 00:58
Egzoz gazlarının rahat çıkabilmesi anlamına geliyor, arabadan arabaya ideal ölçü değişir..
:) Peki araba için ne fark ediyor bu dış çap ? Yada ne anlam ifade ediyor ?
MehmetCanA.
11-07-2011, 01:02
Teşekkürler :) Bu ölçüler, motorla hacmiyle doğru orantıda artıyor anladığım kadarıyla ? Büyük motorlara, büyük çaplar. Doğru mudur ?
evet açılışta ve kapanışta stopperleri var, motor çalışmasa bile kumandadan kapatma veya açma tuşuna basmanız yeterli..
Uzaktan kumandalı 51mm-60mm-63mm 280tl
Uzaktan kumandalı 70mm - 76mm 300tldir..
merhaba ilgili ürünler için güncel fiyat alabilirmiyim,
Sayg