PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fiesta Kat İptali

onur_S
12-09-2010, 18:59
arkadaşlar 2007 fiesta 1.6 16v otomatik şanzımanlı aracın katalizörü dolmuş.dip gaz yapınca tıss diye ses çıkarıyor.katın içini boşaltmak pek sağlıklı değil sanırım.birazcık araç rahatlasın diye bende katalizörü iptal ettirip oraya düz boru çektirmeyi düşünüyorum.araç arıza verirmi?full stock araba

bilalMW
12-09-2010, 22:53
rahatlatırsın aracı tabikide.ama düz boru çekerken ideal çapta yaptır.

plekumat
19-09-2010, 02:21
Ben 6 aylık karın ağrısından sonra söktürdüm katalizörü, içi kırılmış çıktı.
Şimdilik boşaltıp geri takacağız.(başka parça beklediğimden daha deneyemedim).

Baktım hissedilir yakış/gidiş değişikliği olur arabada, o zaman testpipe yaptırırım diyorum..

onn_dear
19-09-2010, 08:06
kat iptali aracı rahatlatacaktır fakat 2007 model bir aracın katalizörü tıkalı olmamalı
ben 2000 model civicten söktüm neredeyse tertemizdi tıkanma filan yoktu yani
ayrıca düz boru yerine flanşlardan aynı boyutta kat iptal tüpü kullanın
yarın bi gün muayeneye giderken 4 tane vida sökersin orj kat ı takıp girersin muayenene

onur_S
19-09-2010, 08:16
Ben 6 aylık karın ağrısından sonra söktürdüm katalizörü, içi kırılmış çıktı.
Şimdilik boşaltıp geri takacağız.(başka parça beklediğimden daha deneyemedim).

Baktım hissedilir yakış/gidiş değişikliği olur arabada, o zaman testpipe yaptırırım diyorum..

testpipe nedir?katı boşaltıp takmak pek sağlıklı değil dediler ama?

kat iptali aracı rahatlatacaktır fakat 2007 model bir aracın katalizörü tıkalı olmamalı
ben 2000 model civicten söktüm neredeyse tertemizdi tıkanma filan yoktu yani
ayrıca düz boru yerine flanşlardan aynı boyutta kat iptal tüpü kullanın
yarın bi gün muayeneye giderken 4 tane vida sökersin orj kat ı takıp girersin muayenene

araç tamamiyle stock yinedemi muayeneden geçemez?dip gazda 3000-4000 devirden sonra tısss diye ses geliyor

onn_dear
19-09-2010, 08:18
kat ı iptal edersen muayenden geçemezsin

plekumat
19-09-2010, 13:32
Kat iptalinde boşaltmanın sağlıklı olmamasının sebebi şöyle:
Eskiden belli bir tepme basıncıla çalışan sistemin hem önünü açıyorsunuz, hemde bomboş bir alan veriyorsunuz. Buda o tepme b'yi iyice düşürüyor.
Denilene göre alt devirlerde biraz prf kaybı oluyor.

Ama bizim 1.6 motorlarda ne kadar hissedilir bilemiyorum.
Önceden de dediğim gibi eğer hissedilir olursa tp'yle yola devam:

Birde benim muayenem bu çarşamba günü. Eğer Testpipe(düzboru) yapılırsa muayeneden geçmeme durumu var. Ama içi boşaltılıp gidilirse geçecektir diye tahmin ediyorum.

Google diyorki:
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&client=firefox-a&hs=UCy&rls=org.mozilla:tr:official&&sa=X&ei=FfWVTNPwF4z-OdS5lYkJ&ved=0CBwQBSgA&q=test+pipe&spell=1