PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1999 1.6ies -p28

modhib
15-09-2010, 00:49
arkadaslar bırsey duydum benım aracıma 99 ies me p28 takmak ıstıordum şöle bışı varmış ebayda 40 dolara fılan harnes satılıyormus ve bu harnessla p28 al tak seklınde yapabılıomusuz ne kadar doru fıkrı olan varmı bırde atmosferık arabada p28 ne kadar faydalı

tarantino
15-09-2010, 01:13
ies kablo tesisatına hiçbir şekilde harici harnes takıpta kullanamazsın tesisatı 2 soketten 3 sokete çevirmek lasım bunu da şu ana kadar tr de en kolay yapan ben ve ankarada bladerk erkut var

fsunnetci
15-09-2010, 08:51
arkadaslar bırsey duydum benım aracıma 99 ies me p28 takmak ıstıordum şöle bışı varmış ebayda 40 dolara fılan harnes satılıyormus ve bu harnessla p28 al tak seklınde yapabılıomusuz ne kadar doru fıkrı olan varmı bırde atmosferık arabada p28 ne kadar faydalı

Ebay'e gerek yok burda da satılıyor ama 40$ değil 120-150TL arası birşey o bahsettiğin kablo ve öyle tak çalıştır gibi bir durum olmaz senin alcağın P28 beyin'i önce chiplenebilir pozisyona getirmen lzm ve güzel bir MAP ayarı yaptırman lzm ve Tarantino Mehmet'in dediği gibi İES'in 2 soketten oluşan kablo tesisatını P28 ECU'ya uydurman lzm buda demek oluyorki senin işi bilen birine gidip bunları yaptırman lzm;) Ebay'den Harness almakla bu iş bitmiyor yani:D

modhib
15-09-2010, 09:41
vay anasını arkadas ya bende heycanlanmıstım :D peki soketler 2den 3 e nasıl cıkarılıyor..

tarantino
15-09-2010, 10:34
vay anasını arkadas ya bende heycanlanmıstım :D peki soketler 2den 3 e nasıl cıkarılıyor..
50 küsür kablo ve harici dışarıdan 9 kablo daha eklenip hepsini 3 sokete dağıtıyorsun tabi dağıtırken pinlerin yerlerine göre he bir de distürübitörüde değişmek aracın performansı açısın dan çok etkili oluyor

modhib
15-09-2010, 11:02
distürübitörün yerıne ne dıs. takıcaz

Cihan Çizmeci
15-09-2010, 11:03
Bende hazr vti a göre p28 var chip tertibatıda hazır hatta içinde chipte var.İstersen konuşalım

VteC_MaNiaC
15-09-2010, 11:10
KaanKY 99 1.4 turbo yaparken harness la yapmıştı direk p28 i öyle biliorum ama ... Utku ayarlamıştı demişti hatta

modhib
15-09-2010, 11:10
Bende hazr vti a göre p28 var chip tertibatıda hazır hatta içinde chipte var.İstersen konuşalım

olur konusalım abi hall.uysal@hotmail.com eklersen gorusebılırız

tarantino
15-09-2010, 11:16
olur konusalım abi hall.uysal@hotmail.com eklersen gorusebılırız
edit pardon cihan yanlış okumuşum harness zannettim bi an

obd 1 distiribütör takılır

modhib
15-09-2010, 11:26
hmmm bunlar toplamda bana malıyet olarak ne kadara patlar :)

bladerk
15-09-2010, 11:51
şimdi şöyle oluyo ies 1.4 islerde pxy p3y p6y gibi 2 konnektörlü ecu tipi çıktığı için obd1 e çevirmek bi işkence harness yok zaten istesen de olmaz bazı kabloları yarıya kadar çekiyosun bazılarını distirbitöre kadar falan dışardan çekiyosun
haa bazı ek larda genelde 2000 üstü obd2a / b ecu olabiliyo onlara yine vtilara kullanılan harness uyum sağlıyo zaten o tip beyni olanların distribitörü de farklı o yüzden sorun olmuyo önce beyin türünüze kodunuza bi bakın hatta kaputu açın ve distribitörünüze bakın eğer 7 pinliyse harnesı yok demektir ,

eğer düşünüyosan akıncı nickli hamzada ecu tesisat distribitör var satıyodu tesisatı ben yaptım sorunsuz çalışıyo ona ulaş eğer obd2a ya b yse zaten direk harness al tak

modhib
15-09-2010, 12:06
şimdi şöyle oluyo ies 1.4 islerde pxy p3y p6y gibi 2 konnektörlü ecu tipi çıktığı için obd1 e çevirmek bi işkence harness yok zaten istesen de olmaz bazı kabloları yarıya kadar çekiyosun bazılarını distirbitöre kadar falan dışardan çekiyosun
haa bazı ek larda genelde 2000 üstü obd2a / b ecu olabiliyo onlara yine vtilara kullanılan harness uyum sağlıyo zaten o tip beyni olanların distribitörü de farklı o yüzden sorun olmuyo önce beyin türünüze kodunuza bi bakın hatta kaputu açın ve distribitörünüze bakın eğer 7 pinliyse harnesı yok demektir ,

eğer düşünüyosan akıncı nickli hamzada ecu tesisat distribitör var satıyodu tesisatı ben yaptım sorunsuz çalışıyo ona ulaş eğer obd2a ya b yse zaten direk harness al tak

anladım akıncıyla zaten bayadır o konu uzerınde konusuoruz bakalım ben bı dısb. bakım de 7 pınlımı dıılmı dıe sonra tekrar ırtıbata gecerız

utkuselamoglu
15-09-2010, 12:27
yeni modellerin gerekmez harness ilen yapıyosun eskilerde tesisat yapman gerekiyor. distributor değişmesi için gerekiyor bu. çünkü bu tip dist lerde TDC sensor vs yok içinde.

11F0_1720_1980 board ların hiç birisi tanımaz.

modhib
15-09-2010, 12:29
yeni modellerin gerekmez harness ilen yapıyosun eskilerde tesisat yapman gerekiyor. distributor değişmesi için gerekiyor bu. çünkü bu tip dist lerde TDC sensor vs yok içinde.

11F0_1720_1980 board ların hiç birisi tanımaz.

utku abı sen mersıne gelmıomusun artık ya semıh abının yanına fılan (: ben yagcının ogluyum :D:D gelın de yapalım suna bısıler artık :D

utkuselamoglu
15-09-2010, 12:30
utku abı sen mersıne gelmıomusun artık ya semıh abının yanına fılan (: ben yagcının ogluyum :D:D gelın de yapalım suna bısıler artık :D

yok abi bi daha gelmem oralara valla:D urfa macerasından sonra bi daha zor:D

bu orda bi tane turbo civic d serisi yapıldı onun için mi soruyorsunuz?

modhib
15-09-2010, 12:34
yok abi bi daha gelmem oralara valla:D urfa macerasından sonra bi daha zor:D

bu orda bi tane turbo civic d serisi yapıldı onun için mi soruyorsunuz?

yok abı bu benımkı ıcın (: o araba olmadı 270 hp sureklı arıza verıyomus sanırım geri boşalttılar :) o ne yoldu öle ya antep dıe cıktık adıyamanda kendımızı bulduk :D

utkuselamoglu
15-09-2010, 15:01
yok abı bu benımkı ıcın (: o araba olmadı 270 hp sureklı arıza verıyomus sanırım geri boşalttılar :) o ne yoldu öle ya antep dıe cıktık adıyamanda kendımızı bulduk :D

yol fenayadı hakkari sınırına dayanmıştık...

VteC_MaNiaC
15-09-2010, 15:48

sürekli arıza vermesi çok normal telefonla bir şekilde bana ulaştılar parça ve bilgi için..

araçta vitara piston var kol yok ve bu şekilde t3 turboyla full boost kullanıolar hemde standart enjektörlerle vafc olmadan... araç 13 psidan fazla basıo heraldeki telefonda bana

"4500 e kadar iyi 4500 den sonra turbo dolmaya başlarken arıza ışığı yanıo araba kesilio gitmio" dediler

x_power
29-09-2010, 11:53
ies kablo tesisatına hiçbir şekilde harici harnes takıpta kullanamazsın tesisatı 2 soketten 3 sokete çevirmek lasım bunu da şu ana kadar tr de en kolay yapan ben ve ankarada bladerk erkut var

valla 2007 başında bende yapmıştım 2000 MODEL İES E SOHC VTEC KAPAKLA P28 BAĞLADIM KENDİ TESİSATINA CEM TAŞCI AYAR YAPMIŞTI