Orijinalini görmek için tıklayınız : Dizel roll Bravo&Focus&Megan
Bravo 1.6 multijet chip,egr iptali,filtre 138hp 358nm
Focus 1.6 tdci chip,egriptali,filtre 140hp 304 nm
megane 2 1.5dci chip,filtre 121hp 264 nm
Youtube açamayanlar için alternatif link ekledim arkadaşlar..
Bravo&megane
http://www.streetfire.net/video/chipped-megane-15-dci-vs-chipped-bravo-16-multijet_2060844.htm
http://www.youtube.com/watch?v=s6cA2UrzTjY
Bravo&megane drag
http://www.streetfire.net/video/chipped-megane-15-dci-vs-chipped-bravo-16-multijet_2060777.htm
Focus&Bravo
http://www.streetfire.net/video/chip
http://www.youtube.com/watch?v=nlYLUQ8voi4
Acaba Megane' dan neden bu kadar az güç çıktı? Normalde ben de yaptıracaktım ve 130 - 140hp ler alınabiliyor.
BlackEmperor
15-09-2010, 20:58
Öncelikle merak ettiğim bi deneemydi chipli bravo ile chipli focusun denemesi elinize sağlık
birde değinmeden geçemeyeceğim , focus bravo rollingi bu güne kadar izlediğim en tutarsız rolling videosu biri basmış biri basmamış sonra nasıl oluyorsa arkdan gelip bravo öne geçiyo , sonra focus öne geçiyo:confused: neyse benim anldığım bravonun +54nm lik ekstrası pek işe yaramamış.
focusun yirtmasi lazimdi ortaligi ama megane'a chip yaramamis
Focus4171
15-09-2010, 21:44
videolarda bazen tutarsızlıklar olmuş gerçekten ama yolun durumundan kaynaklanıyor sanırım.bastıktan sonra devam etmeyede pek müsade etmemiş.ama anladığım kadarıyla 1 focus 2 bravo 3 megane olmuş...en çok bravo ile focus arasındaki yarışı merak ediyordum...güzel denemeler olmuş...
focus musty35
15-09-2010, 21:48
focus 1.6 dızel eskı focus 1 mi focus 2 ler 1.8 115 dıe aklımda kalmıs
SercanTurkoz
15-09-2010, 22:05
evet yoldan dolayı tutarsızlık vardı biraz,
2. denemede daha iyi çekimler olucak inşallah.
Ertug_T.
15-09-2010, 22:40
sercanım maşallah..güzel gitmişsin..egzoz işini hallet çek düzü ;)
derece43
15-09-2010, 22:41
Bravo zaten standart 290 tork..Chipli meganı bile standart haliyle geçer ki chipli fark ortada.. Focusla olan denemeler dengesiz olmuş ancak benm tahminim top speed focus yürür gibi Maşallah araçlara Bravo Bravo;)
Focus 2 dizelde sadece 90 ve 109'luklar var.(90 lık sadece makyaklı kasa trendlerde 109'luk ise makyajsız focus2 lerin her donamındaki dizelindeve makyajlı kasa tıtanıumlarda)
1.8'likler 115 değildir(focus1 için) çoğu net ortamnında 115 der ama 115'lik değil 90 hp liktir. 115'likler yurtdışındakilerdir.90 hp'lik connect motorudur focus 1.8 ler.
Ayrıca ufak bir not: Videodaki Focus 110 hp değil 109 hp'dir.Psa grubundakiler 110 hp'dir.
Juggernaut
15-09-2010, 22:52
Güzel denemeler daha uzun metrajlılarını bekliyoruz.
Ayrıca ufak bir not: Videodaki Focus 110 hp değil 109 hp'dir.Psa grubundakiler 110 hp'dir.
1hp için kalpleri kırmaya gerek yok.
SercanTurkoz
15-09-2010, 23:00
Bence bu denemeleri kâle almayın =)
düz yola çıktıgımız zamankiler gerçek olucaktır :)
1- meganla denedigmizde ben geçtim diye bırakıyorum, açmaya daha ne gerek var diye basmadım
2 - focus la tam deneyemedik gibi bişey aslında, benim vites kaçırdıgım yada tam başlayamadıgım andaki videolar olmuş, hatta arka camdanda çekilmiş ona ayrı bi guldum :D
once focusun geçti sonra benim onu geçtigim video'da da focus vites kaçırmış herhalde ,ordada ondan olmuş.
bence focus benim kadar yuruyor, geçerse burunla yada yarım boy geçer beni,megan için bişey demiyorum zaten belli , ama iyi yürüyor maşallah =)
Focus şöföfrüne bağlı olmakla beraber yardırır bence..
Bulmussunuz gitmeyen bi megan ortaya alip oynamissiniz yaziktir :)
Focusu gecemem muhtemelende senle bi ara deneyelim moruk
Güzel denemeler daha uzun metrajlılarını bekliyoruz.
1hp için kalpleri kırmaya gerek yok.
Bravo ile focus'un çipli güçleri arasında 2 hp fark var.Demekki 1 hp bilem önemliymiş :D :icon_tup:
Yanlız birde şunu söylemek istiyorum.Focus'un chip'i kaliteli mi? yani pek anlamam bu işten ama güzel bir programlama ile iyi veriler alınabiliniyor.Araçlarınız aynı yerde aynı verileri verecek şekildemi chiplendi merak ettim.Mesela abi seninkin de en iyisinde bir gazihan varıdr ama focusda dandik bir chip vardır.Yani buda sonucu değiştirir
MuratGürakan
15-09-2010, 23:22
Benim bravom egzoz filtre chip 18 jantla 16 fabrikasyon jantlı chipli focusu geçiyordu zaten. Eğer giden araba fiat ise kesinlikle karşıdakiler cacık oluyor... Ahhhhhh orda bide ben olcaktımkiiiii görcektinizzz :D:D:D
-----
Bu arada bravoda egr iptali yokki oda nerden çıktı olmadığını ben biliyorum???
-----
Bravonun şanzımanı biraz deişiktir çok kısadır bunda dolayı bazen geriye düşebiliyor belli hızlarda ama genelinde geçiyor...
SercanTurkoz
15-09-2010, 23:39
Bulmussunuz gitmeyen bi megan ortaya alip oynamissiniz yaziktir :)
Focusu gecemem muhtemelende senle bi ara deneyelim moruk
gitmeyenle alakası yok dou, güc ler belli gidişi normal hatta iyi.farkta normal + ben ara acılınca bıraktım yani , bidaha kısmet olursa bırakmıcam ama, ne kadar fark oldugu belli olsun.
Focuslada denersin benimlede :)
'' Bu arada benim egr iptali , yazılım esnasında olan iptaldir ve filtre'de orj filtre , onlar neye göre yazılmış haberim yok ''
MuratGürakan
15-09-2010, 23:42
yazılımlı bravo çok kötü gidiyor zannediliyor heralde :D
Yazılımlıı en iyi yürüyen megane yada focus ayarlayında bakalım ne olcak.
Bu tarz videolar gelince ya sürücü kötü oluyor yada araba cacık...
Bende egzoz yazılım 18 jantla chip ve fabrikasyon jantlı focusu geçiyordum fakat cacık dencek gene
------
Bu bravoda ne filtre ne egr iptali var bu arada.
Bence bu denemeleri kâle almayın =)
düz yola çıktıgımız zamankiler gerçek olucaktır :)
1- meganla denedigmizde ben geçtim diye bırakıyorum, açmaya daha ne gerek var diye basmadım
2 - focus la tam deneyemedik gibi bişey aslında, benim vites kaçırdıgım yada tam başlayamadıgım andaki videolar olmuş, hatta arka camdanda çekilmiş ona ayrı bi guldum :D
once focusun geçti sonra benim onu geçtigim video'da da focus vites kaçırmış herhalde ,ordada ondan olmuş.
bence focus benim kadar yuruyor, geçerse burunla yada yarım boy geçer beni,megan için bişey demiyorum zaten belli , ama iyi yürüyor maşallah =)
meganla bilerek eğlencesine yapılmış bir roll maksat denemek sonucuda belli..Önemli olan keyif almak.
Focusla yakın güçler olduğu için keyifli bir deneme olucaktı ama bir türlü gerek yol
şartları gerekse senin aracının meganla olan denemelerde ısınmasından dolayı biraz sağlıksız sonuclar elde ettik
Ayrıca gülmeni de gerektirecek bir durumda olduğunu düşünmüyorum,zaten orda görüldüğü gibi belli bir ara
açılmasından sonra bırakılmış ki sonucta deniyorsunuz ortada kesmemek gerekir.
Neticesinde sağlıklı olmadı..Eğlenceli bir akşamdı ordaki herkes için müsait bir zamanda tekrar denenir uzun uzun..
[QUOTE=IMPREZA MANIAC;1692914]Güzel denemeler daha uzun metrajlılarını bekliyoruz.QUOTE]
Müsait bir zamanda arkadaşları tekrar bir araya getiririm uzun metrajlı daha anlaşılırr olucaktır..Bu arada videolar için sağol emre :)
SercanTurkoz
15-09-2010, 23:54
meganla bilerek eğlencesine yapılmış bir roll maksat denemek sonucuda belli..Önemli olan keyif almak.
Focusla yakın güçler olduğu için keyifli bir deneme olucaktı ama bir türlü gerek yol
şartları gerekse senin aracının meganla olan denemelerde ısınmasından dolayı biraz sağlıksız sonuclar elde ettik
Ayrıca gülmeni de gerektirecek bir durumda olduğunu düşünmüyorum,zaten orda görüldüğü gibi belli bir ara
açılmasından sonra bırakılmış ki sonucta deniyorsunuz ortada kesmemek gerekir.
Neticesinde sağlıklı olmadı..Eğlenceli bir akşamdı ordaki herkes için müsait bir zamanda tekrar denenir uzun uzun..
Güldügüm yer, o kısmın eklenmesi ve focusun devam etmesi, ben orda vites kaçırmışım gec yada erken basılmış ara açılmış, çekim ve yürüme devam ediyor :D
en azından şimdi araçları görmüş olduk, bidakine daha güzel dener ve video çekeriz daha sağlıklı olur, keyifli bi akşamdı tekrar teşekkürler.
telefonlaşırız :D
gitmeyenle alakası yok dou, güc ler belli gidişi normal hatta iyi.farkta normal + ben ara acılınca bıraktım yani , bidaha kısmet olursa bırakmıcam ama, ne kadar fark oldugu belli olsun.
Focuslada denersin benimlede :)
'' Bu arada benim egr iptali , yazılım esnasında olan iptaldir ve filtre'de orj filtre , onlar neye göre yazılmış haberim yok ''
Valla sercancım beni biliyosun, eğlencesine tabiki deneriz. Zaten bir iddiam yok an itibariyle dizel kategorisinde, yazılımımı da %100 performans odaklı değilde daha optimum tercih ettim bu sebepten.
100 hp lik megane sanırım orjinalinde, çıkan güç normal daha fazlası zor.
ps. Sadece bi kişiye saplayacam o kendini biliyor, istanbula geldi ama hala ses seda yok :hehe:
SercanTurkoz
15-09-2010, 23:56
Valla sercancım beni biliyosun, eğlencesine tabiki deneriz. Zaten bir iddiam yok an itibariyle dizel kategorisinde, yazılımımı da %100 performans odaklı değilde daha optimum tercih ettim bu sebepten.
ps. Sadece bi kişiye saplayacam o kendini biliyor, istanbula geldi ama hala ses seda yok :hehe:
aa :D unutmuştum sayende hatırladım bende.
Burak ateş seni çagrıooo ! :D
Güldügüm yer, o kısmın eklenmesi ve focusun devam etmesi, ben orda vites kaçırmışım gec yada erken basılmış ara açılmış, çekim ve yürüme devam ediyor :D
en azından şimdi araçları görmüş olduk, bidakine daha güzel dener ve video çekeriz daha sağlıklı olur, keyifli bi akşamdı tekrar teşekkürler.
telefonlaşırız :D
Haberleşiriz tekrardan meganın muadili bir araç varsada gelebilir..Bu arada egr iptali sn dedin yazılımla kapandı diye..Bazı araçlarda mekanik yeterli olurken bazılarında beyinden kapamak gerekiyor mesela focusta direk yazılımla egr yi kapatıyorsun elektronik olarak..Seninki de zaten yazılımla iptal edildiğine göre sorun yok demektir spec olarak..
MuratGürakan
16-09-2010, 00:01
yazılımlada iptal edilmedi.. Edilseydi eğer egr yi yerinden sökünce arıza yakmazdı... Aynı yerde yaptırdık biz bneimki neyse oda ooo
Focus 2 dizelde sadece 90 ve 109'luklar var.(90 lık sadece makyaklı kasa trendlerde 109'luk ise makyajsız focus2 lerin her donamındaki dizelindeve makyajlı kasa tıtanıumlarda)
1.8'likler 115 değildir(focus1 için) çoğu net ortamnında 115 der ama 115'lik değil 90 hp liktir. 115'likler yurtdışındakilerdir.90 hp'lik connect motorudur focus 1.8 ler.
115 likleri de var , ghia donanımlı mk1 focus ;)
SercanTurkoz
16-09-2010, 00:03
Murat benden iyi bilio:D ( aynı kişide yazılım oldugu için )
ben iptal diye biliyorum halbuki :s , degil diyorsa dogrudur.
Bide dedigin gibi sıcaklık sogukluk muhabbeti hiç aklımza gelmedi,
Keşke direk ilk focusla deneseydik....
Mk1 focusta tdci 1.8 ler 115 hp
mk2 focus 1.6 tdci 90, 109
mk2 makyajlı 1.6 tdci 90,109
seçenekler bunlar ayrıca mk2 makyajlıların turbosu daha ufak makyajsızdan.
Meganın orj 100 hp onunda öyle bir iddası yok o yüzden safe modda yapılmış bir yazılım aldığı güçte torkta normali
gündelik kullanılan bir araç neticesinde eğlenmek amaclı çıkıldı
Cihan Çizmeci
16-09-2010, 11:33
Maşallah :) Ben olsam işin çakallığına yatardım Boost brake falan :D
Güzel denemeler olmuş ilk açtığımda videoyu 3. kornadan sora Taaaaaaaaa diye ses bekledim :D Çok alışmışız sanırım :) Böyle denemeler olması gayet güzel bravo
by serçe
16-09-2010, 11:37
sercan abicim bensiz roll he ..... maşallah araçlara sercan senin arabanı iyi biliyorum stok e46 3,18 bmw ile 200 lere kadar 1 araba boy ile gittin gittim .... o akşam tek yanlışımız video çekmememiz di yinede araçların hepsine ayrı ayrı maşallah güzel eğlenceli bir akşam olmuş ....
by serçe
16-09-2010, 11:45
:icon_tup: .................
SercanTurkoz
16-09-2010, 12:13
sercan abicim bensiz roll he ..... maşallah araçlara sercan senin arabanı iyi biliyorum stok e46 3,18 bmw ile 200 lere kadar 1 araba boy ile gittin gittim .... o akşam tek yanlışımız video çekmememiz di yinede araçların hepsine ayrı ayrı maşallah güzel eğlenceli bir akşam olmuş ....
Sensiz bogazımdan geçmedi yemin ederim abi :D
Bidakine bizim çıktıgımız yola çıkıcaz ozmn çok daha güzel ve sağlıklı olucak =)
3.18 de hemfikirim abi :)
video çekseydik ozmn , bu video'lar ilginç olurdu , yada 3.18 in adı turşuya çıkardı :D
Juggernaut
16-09-2010, 12:23
318 hızlı bir arabamı ki geçilince adı turşuya çıkacak:)
MuratGürakan
16-09-2010, 15:28
olum sercan bi sonraki roll e bende geleyim laaaaaaaa benide çağırsana atlayım geleyim :D
3.18 i her türlü geçersin zaten onu söylemenize bile gerek yok :D
SercanTurkoz
16-09-2010, 20:00
318 hızlı bir arabamı ki geçilince adı turşuya çıkacak:)
Hıı biz mahllede 3.18 e jet gozuyle bakiyoruzda :p
olum sercan bi sonraki roll e bende geleyim laaaaaaaa benide çağırsana atlayım geleyim :D
3.18 i her türlü geçersin zaten onu söylemenize bile gerek yok :D
Ucak biletini aldim Murat c.tesi ye, pnr numarani tlfnna msj atiorum ;)
by serçe
16-09-2010, 20:12
ama bide bunu söylemekte fayda var ..... 200 kadar 200 den sonra 3,18 yanımızdan geçiyordu sercancım ;) her neyse geçmiş gitmiş .... bundan sonraki rollere haberimiz olur artık seco ;)
MuratGürakan
16-09-2010, 21:19
Hıı biz mahllede 3.18 e jet gozuyle bakiyoruzda :p
Ucak biletini aldim Murat c.tesi ye, pnr numarani tlfnna msj atiorum ;)
arabam olmadan asla :D
1375kg kargo ne kadar tutarki?
1.8'likler 115 değildir(focus1 için) çoğu net ortamnında 115 der ama 115'lik değil 90 hp liktir. 115'likler yurtdışındakilerdir.90 hp'lik connect motorudur focus 1.8 ler
____
115 likleri de var , ghia donanımlı mk1 focus ;)
Mk1 focusta tdci 1.8 ler 115 hp
mk2 focus 1.6 tdci 90, 109
mk2 makyajlı 1.6 tdci 90,109
seçenekler bunlar ayrıca mk2 makyajlıların turbosu daha ufak makyajsızdan.
eskilerdeen üşenmedim aradım :D
aracımı dynoya soktum. sonuç benim içim mükemmel oldu.
aracım stadart değerde 115 ps 85 Kw ancak aracım ölçümde 91.3 kw çıktı 124.5 ps. tork ise 289.3 olarak çıktı.
ölçümü paşaoğlunda yapıldı.
aracım tamamen standart hiç bir extrası yok. fakat servisin yaptığı bir uygulama vardı onu hatırladım aracımda egr valfi adında bie valf mevcutmuş. ve bu valf aracın avrupa norm larına uygun olması için varmış. servis bunu iptal etti sebep olarakta. aracın valf varkenki kullanımında sorunu varmış gibi duman atmasıymış. bu valf iptal edildiğinde hep yakıt tüketimim azalmıştı hem performansım artmıştı hemde duman atma olayı tamamen kesilmişti. ama dynoda bunun sonucu bana yaklaşık 9 ps gibi geri döndü:p
ford araçları olanlar bence servisle bunu görüşsünler çünkü benim servisim garanti kapsamına çıkmayacağını söledi yaptıkları işin.
buda aracımın dyno sheet i aktarmadan dolayı kaynaklanan güç kaybı çok az seviyede olması benim için çok iyi.
tekerlekte 111.3 hp veriyor aracım.
http://img106.imageshack.us/img106/3363/gokhanolukgorkem2pb.jpg