PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 05 civic carbon clean

Vtec2civic
15-09-2010, 21:30
arkadaslar aracım 110 binde carbon clean uygulaması onerirmisiniz?

SONE-R
16-09-2010, 07:21
hayır.. civiclere carbon clean önerilmiyor.. bu işlem daha ziyade dizel motorlu arabalar için gereklidir..

erhann
16-09-2010, 07:39
ben yaptim faydasini gordum neden onerilmiyor ? aciklarmisin ne zarari var ?

SONE-R
16-09-2010, 07:43
enjektörlerin pert olma riski var..
sen ne faydasını gördün?

imparatoR
16-09-2010, 09:28
ben yaptırdım epeyde araştırdım,hatta konuda açmıştım.
bahsi geçen zarar verme ihtimali var olasılıkları düşünüldüğünde mantıklı geliyor evet.
gazdayken alt viteslerde çok ince de olsa titreme yapıodu araç(benim kıllığımdır buda ayrı) bu uygulamayla çözüleceğine kanaat getirilmişti.

işe yaramadı ,nede arabanın eski halinde (benzindeki durumu) bi deiğişiklik oldu,benzinde canavar gibi maşallah,

***** benzin rakamları:ofk:.

bana göre civic kullanıcılarının duruma göre tabi bu yaptırması gereksiz.

not.bana göre yaptırılacaksa sonrasında mutlaka yağ değiştirilmeli.
ben değiştirdim,ciddi kirli bi yağ cıkmadı ama yinede bence değişmeli.

erhann
16-09-2010, 09:32
enjektörlerin pert olma riski var..
sen ne faydasını gördün?
once gaz tepkisi azdi sonra tepki ve gidisi farketti 1 yil gecti aradan bir eksi yonu olmadi
8 - 10 yasindaki bir araca bir defaya mahsus yaptirmakta fayda var die dusunuyorum

106arts
12-03-2011, 18:02
arkadaslar yeni konu acmak ıstemedım peugeot aracına carbon clean yaptıran varmı fayda ve zararı nelerdir arac 206 180binde

tdipower
12-03-2011, 18:27
carbon clean sırasında motorunuzda oluşan zararlı kurumların yanı sıra faydalı kurumlarda motordan atıldığı için sonrasında subap üflemesi, enjektör tıkanıklığı gibi problemler meydana gelebilir katalizöründe tıkandığı görüldü :)

Ufuk
12-03-2011, 18:35
Ben yaptırdım bosch'ta mutluyum memnunum zaten 32.569km'de :) 24k km'de yaptırdım

bilalMW
12-03-2011, 18:41
faydalı kurum nedir ya :soru:

106arts
12-03-2011, 18:56
benım katalizör zaten boş

Kadyr
12-03-2011, 20:53
Wurthun var katkisi ona bakin derim bende carbn clean icine sinmeyenlerdenim katki aldim.
Stmax dostum bOschta ne islem yaptrdin onlar kurum temizlior birde enjktrleri kontrol etmiolarmi makineye baglayip?

Ufuk
12-03-2011, 21:29
Wurthun var katkisi ona bakin derim bende carbn clean icine sinmeyenlerdenim katki aldim.
Stmax dostum bOschta ne islem yaptrdin onlar kurum temizlior birde enjktrleri kontrol etmiolarmi makineye baglayip?

bilmem :D 85 liraya yaptılar bişiler işte azıckta olsa fark etti.Ama şuda var;
Aracın nasıl kullanıldığıına bağlı 24k km'de gittim ve 3 defa hava filtresi değiştirmiştim.aynı yerden benzin alırım(opet card).Sanırım araba henüz 4500rpm üstünü görmedi.Zaten km'de az onun için farkta az oldu.Aynı gün ben gelirken era'ya yapmışlar sahibi epey fark etti diyordu 120.000kmdeymiş.

Brk
12-03-2011, 21:34
carbon clean sırasında motorunuzda oluşan zararlı kurumların yanı sıra faydalı kurumlarda motordan atıldığı için sonrasında subap üflemesi, enjektör tıkanıklığı gibi problemler meydana gelebilir katalizöründe tıkandığı görüldü :)

Aynı olay benim başıma gelmişti yağ eksiltmeyen araç yağ eksiltmeye başladıydı :( Zamanla ilk çalıştırmada duman atmayada başladıydı sonuç subap lastiklerini değiştirmemizle son bulmuştu :D

Kadyr
12-03-2011, 21:34
bilmem :D 85 liraya yaptılar bişiler işte azıckta olsa fark etti.Ama şuda var;
Aracın nasıl kullanıldığıına bağlı 24k km'de gittim ve 3 defa hava filtresi değiştirmiştim.aynı yerden benzin alırım(opet card).Sanırım araba henüz 4500rpm üstünü görmedi.Zaten km'de az onun için farkta az oldu.Aynı gün ben gelirken era'ya yapmışlar sahibi epey fark etti diyordu 120.000kmdeymiş.

Ya ben megane varken sormustum asil adam yoktu baska eleman vardi umraniyedekinde tam ogrenemedm ben soramadim.su wurthu bi kullanayim bakalim ne degisicek kurum temizligi triger degisirken yapildi aldigimiz adamda hep gtl aliomus mazot temiz gecmisi enjektorlerin:) ama ***** son zamlardan snra gtl i dun itibari ike biraktim wurth siparis verdim ama ayni paraya geliyor sanirim bi deneyeyim:D basini sisirdim dostum saolsin
Konuyuda cok saptirmayayim:)

tdipower
12-03-2011, 22:02
Aynı olay benim başıma gelmişti yağ eksiltmeyen araç yağ eksiltmeye başladıydı :( Zamanla ilk çalıştırmada duman atmayada başladıydı sonuç subap lastiklerini değiştirmemizle son bulmuştu :D

aynen bu durumdan bahsediyordum ;)

Kadyr
12-03-2011, 22:15
Yuksek km de araclara onermiyolar cunku zamanla olusmus kalintilara arac alisiyot o kalintilar gidince duzensizlik oluyormus m.gazihan diyordu bana mantikli geldigi icin hic yaptirmadim gazihan taraftari degilimdir yanlis anlasilmasin hic isimde olmamistir

Brk
13-03-2011, 10:34
Yuksek km de araclara onermiyolar cunku zamanla olusmus kalintilara arac alisiyot o kalintilar gidince duzensizlik oluyormus m.gazihan diyordu bana mantikli geldigi icin hic yaptirmadim gazihan taraftari degilimdir yanlis anlasilmasin hic isimde olmamistir

Aynen katılıyorum zaten 100K'yı deviren araçlara çoğu bosch car service carbon cleanı önermiyordu yetkili serviste yağını değiştirirken ustaya sölediğimde ise hiçbir sıkıntısı olmaz hiçbir zararı yok tam tersine aracın nasıl çekişinin değiştiğini sende hemen farkediceksin dediydi :D ve ilerleyen zamanlarda aracın yağ eksilttiğini farkedince ustaya gidip yağ eksilttiğini sölediğimde ise temizlediğimiz kurumlardan dolayı bir eksiltme yapmıştır bir dahaki yağ değişimine kadar takip et değiştirdiğimiz zaman hiçbir sorun kalmaz dediydi Ama işte öle olmadı :( ve sonuç olarak sertleşmiş subap lastiklerini değiştirmek zorunda kaldık şuanki yeni aracımdada bende şahsen uygulamayı düşünmüyorum İllaki bir temizlik yapılacak ise direk sökülüp temizlemesi taraftarıyım :)

_driver_
13-03-2011, 10:55
ben de daha onceden aracıma bu uygulamayı yaptıracagım zaman vw de calısan bır arkadasım vazgecırmıstı
zamanlara aracın (yuksek kmlerden bahsedıyorum) motorunun kurumlara alıstıgı ve cc yapıldıgında motora ufleme ve vuruntu olabılecegını soylemıstı
ıllakı yapılacaksa perıyodık cc uygulaması yapılmasını onermıstı (50k 100k 150k km gibi)

Murat Özcan
13-03-2011, 12:02
peki arkadaşlar motor silkte aynı görevimi görüyor bende düşünmüştüm bir ara yaptırmayı ama kararsız kaldım konuyu takipteyim

Kadyr
13-03-2011, 17:06
Aynen katılıyorum zaten 100K'yı deviren araçlara çoğu bosch car service carbon cleanı önermiyordu yetkili serviste yağını değiştirirken ustaya sölediğimde ise hiçbir sıkıntısı olmaz hiçbir zararı yok tam tersine aracın nasıl çekişinin değiştiğini sende hemen farkediceksin dediydi :D ve ilerleyen zamanlarda aracın yağ eksilttiğini farkedince ustaya gidip yağ eksilttiğini sölediğimde ise temizlediğimiz kurumlardan dolayı bir eksiltme yapmıştır bir dahaki yağ değişimine kadar takip et değiştirdiğimiz zaman hiçbir sorun kalmaz dediydi Ama işte öle olmadı :( ve sonuç olarak sertleşmiş subap lastiklerini değiştirmek zorunda kaldık şuanki yeni aracımdada bende şahsen uygulamayı düşünmüyorum İllaki bir temizlik yapılacak ise direk sökülüp temizlemesi taraftarıyım :)
Aynen pyle bencede yapilacaksa boscha gidip sokturup temizletmek

ben de daha onceden aracıma bu uygulamayı yaptıracagım zaman vw de calısan bır arkadasım vazgecırmıstı
zamanlara aracın (yuksek kmlerden bahsedıyorum) motorunun kurumlara alıstıgı ve cc yapıldıgında motora ufleme ve vuruntu olabılecegını soylemıstı
ıllakı yapılacaksa perıyodık cc uygulaması yapılmasını onermıstı (50k 100k 150k km gibi)
Bana usta 1.9 larda bu km de biraz ufleme yag eksiltme normal demisti ama cc den snra yaparsa olay baska tabi
Acaba bu wurthun urunude cc gibi arabamizi aglatmasin?