Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gümrük bilgisi olan arkadaşlar buraya

XSi
16-09-2010, 23:11
üretimini yaptığımız iş makinalarında dizel motorlar kullanıyoruz. 2-3-4 silindirli

Yurtdışından motor ithal etmek istiyoruz, çinden..

Mal bedeli ve nakliye dışında ne gibi masraflar oluyor, tam maliyeti hesaplamak için mümkün olduğunca bilgi lazım..

Var mı bu konuda çalışan bilgisi olan arkadaşlar?

XSi
17-09-2010, 08:21
yok mudur hiç gümrük müşaviri arkadaşımız?

Alican
17-09-2010, 08:26
Fatura yollarsan sana detaylı bilgi veririm.Birde gelicek olan ürün sıfırmı yoksa yenileştirilmiş 2. el ürünmü? Aşşağdakileri yazarsan sana kaba taslak bir şeyler çıkartırım.

fatura tutarı
ödeme şekli
navlun
sigorta

Edit :
motor hacmi nedir?

DERAN_TUYNER
17-09-2010, 08:56
GTIP numarasını verebilirsen yardımcı olabilirim hatta çinde bağlantınız yok ise o konuda da yardımcı olurum :)

Alican
17-09-2010, 09:51
GTIP numarasını verebilirsen yardımcı olabilirim hatta çinde bağlantınız yok ise o konuda da yardımcı olurum :)

Gümrükcünün işi ürünü tarifelendirmekdir zaten :)

Motorun hacmini verirse eğer ben gtip yazıcam ve ardından diğer bilgileride verirse hesap cıkarıcam.

XSi
17-09-2010, 10:19
Fatura yollarsan sana detaylı bilgi veririm.Birde gelicek olan ürün sıfırmı yoksa yenileştirilmiş 2. el ürünmü? Aşşağdakileri yazarsan sana kaba taslak bir şeyler çıkartırım.

fatura tutarı
ödeme şekli
navlun
sigorta

Edit :
motor hacmi nedir?

özelden msj atıyorum dostum

XSi
17-09-2010, 10:24

GTIP numarasını tam bilmiyorum açıkçası..

Çinde bağlantıdan kastınız nedir tam olarak? Direk üretici ile temastayım zaten?