Orijinalini görmek için tıklayınız : 2 milyara megane farı ??
Cimmeria
17-09-2010, 09:25
Arkadaşlar bizim hanımın megane 2 hb aracı var. Araç cam tavanlı full olanından.
Geçen gün sağ farı yanmamaya başladı. Servise götürdük.
Far fabrika çıkışı xenonlardan, içi su almış beyni bozulmuş, ampülü, beynini değiştireceklermiş ve bunun karşılığında 1900 lira istediler bizden. tek far için.
megane 2 lere normal dışarıdan x marka bir xenon takımı alınıp takılamıyormuş bu doğru mu ? reno servisinde çalışan birileri var mı ? ya da bu konuda daha önce tecrübesi olan ?
SOMEONESPECIAL
17-09-2010, 09:29
Beyin fara entegre MeganeII lerde...
Noname beyin ve ampül tipine göre ampül alırsın takırsın max 150 TL...
Kafayı yemiş bu insanlar yazıktır günahtır ya...
Benim elektrikçimin kaç kere taktığına şahit oldum...
farın yerine üstüne bin lira daha koyup 94 broadway alın daha mantıklı :)
Cimmeria
17-09-2010, 09:31
gidicem şimdi arabay duvara vurucam iki farı kırılsın airbag açsın, kaput tampon değişsin zaten araba pert olur direk parasını alırım. 2 far 4 milyar diyor adamya deliricem şimdi
SOMEONESPECIAL
17-09-2010, 09:32
Hiç gerek yok... Dediğim gibi yaparsan sorun çözülür...
Bu gibi durumlarda servise gitmeye gerek yok ki...
Bu piyasanın içerisindesin...
iyi bir elektirkçi halleder gibime geliyo
cupra farı 5000 TL cik mesela ... :D
Arkadaşlar bizim hanımın megane 2 hb aracı var. Araç cam tavanlı full olanından.
Geçen gün sağ farı yanmamaya başladı. Servise götürdük.
Far fabrika çıkışı xenonlardan, içi su almış beyni bozulmuş, ampülü, beynini değiştireceklermiş ve bunun karşılığında 1900 lira istediler bizden. tek far için.
megane 2 lere normal dışarıdan x marka bir xenon takımı alınıp takılamıyormuş bu doğru mu ? reno servisinde çalışan birileri var mı ? ya da bu konuda daha önce tecrübesi olan ?
far ampülünün kaç kelvin olduğunu veya numarasını (D2S-D2R) söylersen elimde mevcut parçacıyım ulaştırrım sana ama beyin için bişe diyemicem elimde yok.istersen pm olarak konuşuruz.
Cimmeria
17-09-2010, 09:36
Hiç gerek yok... Dediğim gibi yaparsan sorun çözülür...
Bu gibi durumlarda servise gitmeye gerek yok ki...
Bu piyasanın içerisindesin...
pm attım :)
SekoLive
17-09-2010, 09:37
şaşırmışlık bu olsa gerek :)
SOMEONESPECIAL
17-09-2010, 09:37
pm attım :)
cevapladım... arıyorum şimdi detay alayım ;)
cupra farı 5000 TL cik mesela ... :D
valla çupra ile iyi andiz olur o zaman :D :D
valla çupra ile iyi andiz olur o zaman :D :D
kaskoyu yaptığın gibi süzüceksin hafiften :)
tolga vtec nickli görkem arkadaşımızla bir gorus istersen tepretoğullarında çalışan bir arkadaşımız kendisi
Mikrop_Ali
17-09-2010, 09:50
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araci-philips-orijinal-xenon-d2s-4300k-ampul-megane-2-31396599/detay?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araci-megane-2-sag-mercekli-far-31351567/detay
herhangi bir xenon beyni uymuyormuymuş?
Cimmeria
17-09-2010, 09:54
someonespecial kerem abi sağolsun konuyu hallettik arkadaşlar :)
by serçe
17-09-2010, 09:56
bu ne ya yazık günah... ...........
SOMEONESPECIAL
17-09-2010, 09:57
Gerçi Tolga ile konuştum...
Genel bilgi için yazıyorum... D2S ampül tipli xenon kit ile halledebiliyormuşsunuz.
Yalnız şöyle bir olay var. Farlar düzelip yandığında bile araç çalıştırılırken
far arıza uyarısı veriyormuş ve bu ikazı silemiyormuşlar.
Ha orjinalliği bozulmasın ben böyle ikazları sevmem diyen olursa da
daha yeni almışlar BİKA serviste farın fiyatı 550 TL imiş :icon_tup:
RottingChrist
17-09-2010, 09:58
valla bana bu parayı verene önüne geçer fener tutarım gideceği yere kadar. bu ne ya? gözünü sevdiğim civiğim benim. hiç böyle bir derdi yok. ne koysan üzerine hayır demiyor zavallı :D
Cimmeria
17-09-2010, 10:00
ya olay gerçekten saçmalık adama dedimki o zaman ben önden ufak kaza yapsam iki far değişse iki airbag açsa bu araba direk pert kafadan masraf 7-8 milyar adam diyorki sende haklısın abi.
sanki porscheye biniyoruz 20 milyarlık meganın iki farı 4 milyar
RottingChrist
17-09-2010, 10:00
sahibinden de erdinç eralp diye bir abi var. ona da danışın kesin bir çözüm bulacaktır. aratınca çıkıyor. far tuning diye geçiyor.
SOMEONESPECIAL
17-09-2010, 10:01
ya olay gerçekten saçmalık adama dedimki o zaman ben önden ufak kaza yapsam iki far değişse iki airbag açsa bu araba direk pert kafadan masraf 7-8 milyar adam diyorki sende haklısın abi.
sanki porscheye biniyoruz 20 milyarlık meganın iki farı 4 milyar
Dediğim gibi... Sen işlerini hallet... Bi takım D2S xenon kit alalalım...
Müsait olduğunuzda yaptırırız... ;)
konunun daha en başlarında yazmıştım ama pek ilgilenen olmadı sanırım :)
D2S ve D2R elimde mevcut ithalatını kendim yapyorum ihtiyacı olan varsa yazsın..
Cimmeria
17-09-2010, 10:05
Dediğim gibi... Sen işlerini hallet... Bi takım D2S xenon kit alalalım...
Müsait olduğunuzda yaptırırız... ;)
haftaya cumartesi direk geliyorum :)
SOMEONESPECIAL
17-09-2010, 10:15
konunun daha en başlarında yazmıştım ama pek ilgilenen olmadı sanırım :)
D2S ve D2R elimde mevcut ithalatını kendim yapyorum ihtiyacı olan varsa yazsın..
D2S kit ne kadar ?
Benim bmw'nin de far takımı mercekli hella, herhalde h7'dir, bunlar için orjinal fabrika çıkışı xenon renginde (4000 kelvin) kitin var mı? Varsa fiyatı nedir?
Abi 2900 TL ye 94 broadway varsa alayım hemen :D:D:D
Megane farı otomatik yükseklik ayarlı bir motora sahip yüke göre otomatik olarak seviye belirler. eğer bu motorda bozulmuşsaki sanırım bozulmuş o nedenle bu parayı istemişlerdir. motoru değerli zaten farın kendisi değil.Xenon balastıda sadece bozulmuş olabilir mesela. bizim serviste karşılaşılan bir durum balast bozuluyor balast değişiyor aynı ampulle devam ediyorsunuz. Ampul kodu D2S zaten dışarıdanda temin edilebilir. çıkma olarak rahatlıkla bulabilirsin temizliğine göre 150-300 tl arasında komple far bulunur ampuluyle beraber. büyük bir sıkıntı değil.
İsterseniz çıkma renault çalıştığımız yerlerin numaralarınıda verebilirim.
gürkan18
17-09-2010, 11:01
garanti bitiminden sonra yetkili servisi sadece söverken dile ve akla almak lazım :D
1 far 2 milyar.. öndeki Reno amblemi de 500 milyondur heralde :D :D
servis cok sacmaliyor.benim ampulun birini degistrdiler garantideyken kelvin dusuk takmislar biri sari biri beyaz yaniyordu.servise sordugumda verdikleri cevap zmanla rengi beyaza doncek bunun :D sok oldum nasi bi ampuldur renk degstiriyor :D tabi ole bir durum olmadi beyazida dusuk kelvinle degitrdiler o kadar tartismam ragmen
ilkerrrrr
17-09-2010, 11:39
babamda da megane 2 var. tatile giderken ön sis farının oradaki çıtayı ve 1 sis farını kırdı serviste 800 lira dediler. Neyseki kasko vardı. Şimdi bu araç türkiyede üretiliyor ama yedek parça çok pahalı ama kaskosu da çok ucuz. nasıl oluyor ben işin içinden çıkamadım
http://arabam.dmcimg.com/IlanFotograflari/2009/02/09/1678799/1_image_for_silan_1678799.jpg
8.000rpm
17-09-2010, 11:39
sanayi ustaları sağolsun :)
allah servisin kucağına muhtaç duruma düşürmesin :)
ahmet3425
17-09-2010, 11:47
kaskosu varsa kırın farın camını değistirsinler... bi fara 2 binlira verilmez :S
Bulut Y.
17-09-2010, 11:56
şaşırmış bu reno servisi :D
Bu servis sahibinin inşallah megane vardır ve kaskosu yokturda görürüm ben onu. :) :D
Cimmeria
17-09-2010, 12:32
:) kerem abi ile konuşup hallettik, servisle işim olmaz bir daha...
gözünü seviym hondanın be ben type r parçalarına böyle para vermiyorum yetkil iserviste yahu :)
edit:Yer önermiştim ki sorun hallolmuş.
Geçmiş olsun
Abi 2900 TL ye 94 broadway varsa alayım hemen :D:D:D
Megane farı otomatik yükseklik ayarlı bir motora sahip yüke göre otomatik olarak seviye belirler. eğer bu motorda bozulmuşsaki sanırım bozulmuş o nedenle bu parayı istemişlerdir. motoru değerli zaten farın kendisi değil.Xenon balastıda sadece bozulmuş olabilir mesela. bizim serviste karşılaşılan bir durum balast bozuluyor balast değişiyor aynı ampulle devam ediyorsunuz. Ampul kodu D2S zaten dışarıdanda temin edilebilir. çıkma olarak rahatlıkla bulabilirsin temizliğine göre 150-300 tl arasında komple far bulunur ampuluyle beraber. büyük bir sıkıntı değil.
İsterseniz çıkma renault çalıştığımız yerlerin numaralarınıda verebilirim.
Abi hazır şurda konusu geçmişken sorayım sana..Araçta orj helezonlar varken ve leylekken kısa farlar yolu gayet net ve yeterli uzaklkta gösteriyordu..Şimdi bi 5cm daha yere yakınlaştık ve görüş alanı biraz daha kısıtlandı gibi.Kısalar yeterli uzaklğı göstermiyor..Orj mercekli xenon farın aracın yüsekliğiyle bi alakası varmı? Buna ayrıca far ayarı yaptıramıyorum değil mi? .. Araç biliyorsun clio sport 1.6 dynamique..Nası yapıcaz bunu..Aracın burnu arkadan 1-1.5 cm daha aşağıda..Farın kendini ayarlaması gerekmiyormuydu ?
Aracı bastıktan sonra far ayarı şart tabiki.Orj xenonlu merceklerde harici bir ayar varmıdır bir fikrim yok ancak mantıken olmalı bence.Yapılmazsa görüş mesafesi ciddi anlamda etkilenir.Hele ön arkaya göre 1 cm bile fazla basılsa kör gibi gidersiniz geceleri
Aracı bastıktan sonra far ayarı şart tabiki.Yapılmazsa görüş mesafesi ciddi anlamda etkilenir.Hele ön arkaya göre 1 cm bile fazla basılsa kör gibi gidersiniz geceleri
Ama far mercekli yükseklik ayarını kendi yapıyor..Galiba belli bir standardı wardı onun aşağısına düşürdük önleri..Yükseklik ayarını sadece arkalara binen yüke göre yapıyor galiba..
Farın oto ayar yaptığını biliyorum.Hatta gece zifiri karanlıkta açınca sanki gözlerini açan kedi gibi oluyor araba :) Bence üşenmeyip kaputu açıp sağlı sollu adam akıllı bakmakta fayda var.Arka yükseklik ayarın tabiki yüke göre değişir.Benim bahsettiğim arabada coilover varsa ve ön/arka basıklık farkı orj'den farklı ise olabilir.Yada yay amor. kesme biçmedir arka tarafı fazla kesip biçmişizdir:)Aklıma gelenler bunlar.
Farın oto ayar yaptığını biliyorum.Hatta gece zifiri karanlıkta açınca sanki gözlerini açan kedi gibi oluyor araba :) Bence üşenmeyip kaputu açıp sağlı sollu adam akıllı bakmakta fayda var.Arka yükseklik ayarın tabiki yüke göre değişir.Benim bahsettiğim arabada coilover varsa ve ön/arka basıklık farkı orj'den farklı ise olabilir.Yada yay amor. kesme biçmedir arka tarafı fazla kesip biçmişizdir:)Aklıma gelenler bunlar.
Bakalım VTEC®'dan cvp bekliyorum..Kendisi yetkili serviste çalışıyordu..Yönlendirmesini bekliyelim :)
Bakalım VTEC®'dan cvp bekliyorum..Kendisi yetkili serviste çalışıyordu..Yönlendirmesini bekliyelim :)
Aynen Görkem bilir böyle çatafatlı şeyleri:)
ZaMaZiNGo
17-09-2010, 22:27
:D katılıyorum sıyırmışlar heralde
Stopların ampülü yanarsa herhalde bir ampülü de değiştirmek çok tuzlu olur :D
ALLAH böyle para kazananların işlerini rast götürmesin. Başka diyecek söz yok .
Vay bee adam soyuyorlar resmen..
hahahahz süper fikir :D
GokhanRS
18-09-2010, 02:16
benim rs inde farı aynı sizinkiyle aynı sorun banada oldu 1 farın xenon beyni su almış. ben cıkmasını cok kolay buldum 1-2 otoelektrikci gezerek. birebir orjinal xenon beynini taktılar 250 lira tampon sökme ücreti dahil ödedim.