Orijinalini görmek için tıklayınız : AKÇAKOCA sorunsalı!!!
1- Buraya nerden giderim.. :D
2- Gezilicek yerler, koylar vs vs
3- Yemek yerleri..
Yolu bilenler, gidenler yardımcı olurlarsa sevinirim.. Teşekkür Ederim..
Not: Günü birlik gidip gelicem..
Yönetim İzinlidir...
mannerboy
17-09-2010, 17:04
otobana giriceksin gölyaka kavşağından e 5 girip büyük çoban kavşağından sola ereğli zonguldak yoluna dönüceksin 35 km sonra yol bitiyor zaten sol taraf akçakoca sağ taraf ereğli zonguldak yolu..gezilcek yer pek yok tek caddeli bi ilçe 200 metre ileri geri yürüyoruz koy moy hikaye :) kale denilen yer var biraz orası idare eder önceden gelmeyenler için
otobana giriceksin gölyaka kavşağından e 5 girip büyük çoban kavşağından sola ereğli zonguldak yoluna dönüceksin 35 km sonra yol bitiyor zaten sol taraf akçakoca sağ taraf ereğli zonguldak yolu..gezilcek yer pek yok tek caddeli bi ilçe 200 metre ileri geri yürüyoruz koy moy hikaye :) kale denilen var biraz orası idare eder önceden gelmeyenler için
istanbul ankara otobanı dimi ? gölkaya kavşagı nerde kalıyor? bayramda zonguldak daydım zaten ordan dönerken kuzen sahilden gidelim dedi öyle akçakoca dan geçtimde gördüm ama biz yolları çok uzattık şimdi aynı şekilde gidersem 1 gün sürer :)
mannerboy
17-09-2010, 17:07
evet istanbul ankara otoyoluna gir 200 km sonra sakarya hendek gişelerini geçtiğin zaman GÖLYAKA gişesinden otoyoldan çıkış yapıcaksın sağa dönüceksin otobandan kuturulmak için ankara tarafına e 5 ten 15 km devam ediceksin büyük kavşak için pek tavsiye etmem akçakocayı ama farklı gelebilir biz alıştık heralde :)
evet istanbul ankara otoyoluna gir 200 km sonra sakarya hendek gişelerini geçtiğin zaman GÖLYAKA gişesinden otoyoldan çıkış yapıcaksın sağa dönüceksin otobandan kuturulmak için ankara tarafına e 5 ten 15 km devam ediceksin büyük kavşak için pek tavsiye etmem akçakocayı ama farklı gelebilir biz alıştık heralde :)
Düzce gırısınden gırsede aynı yola cıkamazmı ? :)
mannerboy
17-09-2010, 17:11
Düzce gırısınden gırsede aynı yola cıkamazmı ? :)
malasef düzce giriş gişelerimizz yıllardan beri yok :D gölyaka kaynaşlı var bu aralar istimlak çalışmaları var yapıcaklar gibi
otobandan çıkış yerini hatırlamıyorum, orayı buldukdan sonra gerisini getiririm büyük ihtimal, en olmadı sora sora bagdat bulunur :D peki akçakocada gidebilceğim yerler nereler
mannerboy
17-09-2010, 17:21
pmledim ;)
pmledim ;)
teşekkür ederim kaybolursam arıcam zaten :D, başka egzotik yerler bilen varmı gidipde memnun kalınan yerler filan
Balık yiyeceksen Hamsi ya da Okyanus var. İkisi de işinin ehli işletmeler, ikisi de deniz kenarı; ama Hamsi şehirden biraz soyutlamış kendini. Bunun dışında Cuma yeri vardır; ama hava kötü olursa pek keyif alamazsın. ***** Karadeniz :)
Mutlaka Fisko'dan fındık ezmeni de almayı unutma !
denizi nasıl geçende gittiğimde hava soguktu ama insanlar giriyordu(sahile inip bakmaya üşenmiştim:D), deniz çekiyormu ? uzun zamandır dalgalı deniz görmemiştim karadeniz li olmama ragmen :D dalga üstüne dalga koyuyor
Yiğit Ş.
17-09-2010, 18:39
laz deniz senin neyine :D
kalede yemek yiyebilirsin abi orda mangal vs veriyorlar istersen ayrica gene kalede dilek kuyusu var orayada para atmayi unutma abi :D Ayrica midyeleride cok güzeldir. Çok güzel yerdir.
istanbul ankara otobanı dimi ? gölkaya kavşagı nerde kalıyor? bayramda zonguldak daydım zaten ordan dönerken kuzen sahilden gidelim dedi öyle akçakoca dan geçtimde gördüm ama biz yolları çok uzattık şimdi aynı şekilde gidersem 1 gün sürer :)
bayramda bende zonguldaktaydim ;)
2 sefer gittim..ikisindede geceydi yolu tarif edemem tam :D ama sahili ve kalesi hoşuma gitti
akcakoca alaplı gezdım denız kapkara :)ıcıne gır kaybolursun:D
bayramda bende zonguldaktaydim ;)
abi alaplı diye biyere düğüne gittik, akşam 7 de ordaydık sabah 9 da yola çıktık:)
fastchild
18-09-2010, 01:11
alaplıda dayılarım var demirçelik style
akçakocada en son festivale geldim sıla konserine tekneden izledim
akçakocada çevirmeye yakalanırsanız bana ulaşın hallederiz jandarma trafik amiri babamın yaptığı mangalde etin tadına baktıktan sonra iyi kanka oldular:D
zaten anne tarafım komple adapazarı melenağzı düzce alaplı boyunca ilerliyo
fastchild
18-09-2010, 01:13
abi alaplı diye biyere düğüne gittik, akşam 7 de ordaydık sabah 9 da yola çıktık:)
abi ne yaptın sen alaplıdan dayım geliyo istanbula adam 9da çıkıp 12-1 de istanbul maltepede oluo 1.4 hdi 206
abi ne yaptın sen alaplıdan dayım geliyo istanbula adam 9da çıkıp 12-1 de istanbul maltepede oluo 1.4 hdi 206
düğüne gittim:D o kadar sürede gelmedim kaldım orda, tool amca bana lafı çaktı geldin niye haber vermedin diye o yüzden:):) geç geldim sabahda erken döndüm. dolana dolana
Sefa_vts
18-09-2010, 01:27
Alaplı güzel yer.. Tesis vardı ormandan deize giriodun felan kalmıştım :)
Alaplı güzel yer.. Tesis vardı ormandan deize giriodun felan kalmıştım :)
Msg kutunu bi boşalt ya yada msn e gel :D
fastchild
18-09-2010, 01:37
düğüne gittim:D o kadar sürede gelmedim kaldım orda, tool amca bana lafı çaktı geldin niye haber vermedin diye o yüzden:):) geç geldim sabahda erken döndüm. dolana dolana
abi lütfen tool amca demiyelim abimize
sırf bu yüzden mafia spec bi mersedes almayı düşündüğünden bahsetmişti
fastchild
18-09-2010, 01:40
AKÇAKOCA'DA NERELERİ NASIL GEZEBİLİR,GÖREBİLİR VE NELER YAPILABİLİR ?
Ceneviz Kalesi: Şehir merkezine 3 km. uzaklıda olup eşsiz panaroması, piknik ve mesire alanları, mavi bayraklı plajı ile ünlüdür.
Aktaş Şelalesi: İlçenin en yüksek bölgesinde olup 9 km. oto 2 km. yürüyerek ulaşılan bir doğa harikasıdır.
Fakıllı Mağarası: Son yılların en çok ziyaret edilen yerlerinden biridir. 3 metrelik bir giriş tünelinden sonra inanılmaz görüntülerin olduğu galerilere ulaşılmaktadır. Şehir merkezine 8 km.dir.
Cumayeri: Piknik alanı olarak düzenlenmiş olup eski bir hamam kalıntısı, camisi ve Evliya Ahmet Dede Türbesi ile tarihi ve dini bir misyon üstlenmiştir. Alan ulu çınarları ve yanı başındaki akar suyuyla bir dinlence yeridir.
Mehmet Arif Köşkü ve Mahalle Evleri: Özel bir mimariye sahip kimileri restore edilmiş, kimileri ise orijinal yapısıyla Akçakoca’nın merkezinde bulunan bu evler görülmeye değer özelliktedirler.
alıntı!!
sorunun cevabı bu sanırım abi
bu arada zaman kısıtlaması yoksa yani zevkine gidiliyosa otoban yerine normal adapazarı yolundanda gidilebilir direk sahil
benim için en büyük sıkıntı nasıl gidiceğim aslında biz öyle biyerlerden gittikki kafa sulandı, ve yolda en çok ilgimi çeken yer adı neydi inanın hatırlamıyorum, büyük bi alandı ahşapdan biyerdi altında dere var üstü yapraklar ile kaplı biyerde büyük yeşil bi alan neresiydi yada akçakoca nın neresinde kalıyor hiç bilmiyorum, orayı bulmak içinde dolanmak istemiyorum direk ilk oraya gitsem benim için kafi
fastchild
18-09-2010, 02:03
abi benim dediğim yol direk sahil bildiğin şile yolu bile gidiyo
takip edeceğin yollar
1.istanbul-şile yolu
2.şile-kandıra yolu
3.kanıra-kaynarca yolu
4.karasu kaynarca yolu ve son olarak
karasu(benim mekan)-akçakoca yolu bu yoldan langırt akçakoca sahildesin yanlız
karasu akçakoca yolunda dikkat et rahat 15 kmlik bir yol sonunda istanbula su pompalayan melen çayının karadenize döküldüğü yer olan melenağzı köpüsünün sonu 2 şerit ve çok keskin bir viraj ve virajın dönemeyenlerin sonu bizim tarla:D:D nelerle karşılaştığımızı anlamışsınızdır far stop çamurluk sinyali jant göbegi logosu radyatör devirdaim tempra motor parçaları v.s v.s
goki bunlar kafani karistiricak:
otobanda adapazarini gectikten sonra duzce cikisi var, ordan cikip akcakoca yoluna bolunmus yol ustunde devam edebilirsin. sahil yolunu tavsiye etmem bazi yerler gereksiz dar basina bisey gelse insan yok ortalikta...
lucky Jackal
18-09-2010, 09:44
otobanda adapazarini gectikten sonra duzce cikisi var, ordan cikip akcakoca yoluna bolunmus yol ustunde devam edebilirsin. sahil yolunu tavsiye etmem bazi yerler gereksiz dar basina bisey gelse insan yok ortalikta...+olarak otobanın düzce çıkışnda tabela var zaten küçük bi tane akçakoca yazar,ondan sonra tabelalar ile bulursun :D bizde akçakocalıyız,melenağzı köyünden,akçakoca merkeze deilde sahil köylerine gidersen daha çok eğlenirsin bence,oraların insanları bir başka gerçekten. Deniz olarakta dalgalı zamanda daha çok hoşuma gidiyor benim,karadenizde yüzmeye tecrübeli olmayan insanlara tavsiye etmem,çeker götürür valla :)
Zonguldağa gelen baya kişi varmış gerçekten :)
Gişeden sora sanırım ilk girişten sağdan giriyosun.Sora düz devam ettikten sonra düzce-Zonguldak yol ayrımından sola.Sonrada zten düz gittikten sonra Akçakoca-zonguldak yol ayrımına geliyosunuz.
Ordanda soldan akçakoca..
gezilecek yer bi kalesi Var diye biliyorum :)
amasrayı tavsiye edebilrim
benim için en büyük sıkıntı nasıl gidiceğim aslında biz öyle biyerlerden gittikki kafa sulandı, ve yolda en çok ilgimi çeken yer adı neydi inanın hatırlamıyorum, büyük bi alandı ahşapdan biyerdi altında dere var üstü yapraklar ile kaplı biyerde büyük yeşil bi alan neresiydi yada akçakoca nın neresinde kalıyor hiç bilmiyorum, orayı bulmak içinde dolanmak istemiyorum direk ilk oraya gitsem benim için kafi
orasi neresiyse ismini bul merak ettim :D
otobanda adapazarini gectikten sonra duzce cikisi var, ordan cikip akcakoca yoluna bolunmus yol ustunde devam edebilirsin. sahil yolunu tavsiye etmem bazi yerler gereksiz dar basina bisey gelse insan yok ortalikta...
abi benim beyin şimdiden laçka oldu zaten:D:D
+olarak otobanın düzce çıkışnda tabela var zaten küçük bi tane akçakoca yazar,ondan sonra tabelalar ile bulursun :D bizde akçakocalıyız,melenağzı köyünden,akçakoca merkeze deilde sahil köylerine gidersen daha çok eğlenirsin bence,oraların insanları bir başka gerçekten. Deniz olarakta dalgalı zamanda daha çok hoşuma gidiyor benim,karadenizde yüzmeye tecrübeli olmayan insanlara tavsiye etmem,çeker götürür valla :)
bende merkezine gitmedim sahil köylerine gittim o yüzden hoşuma gitti..bu sefer gitmişken komple dolaşayım ne var ne yok.