Orijinalini görmek için tıklayınız : Civic D16 motor kod
civic@ef
18-09-2010, 16:09
merhabalar. Araçımıza D16 motor alcaz fakat alcağımız motorun kodu D16y3 ile başlıyor. D16 motorlarda y3,y4 vs. arasında bir fark varmıdır ? Bilgi verirseniz memnun olurum teşekkürler.
d16y3 euro cıvıcde yağ cubugu blogun ortadan çıkar 110 beygır olarak gorunuyor katolokta oda eksozdan emmeden fark edebılır d16 da ıse yağ pompasına bağlıdır yağ cubugu aslında çokta bir fark yok sanırım
by_BuRoCk
18-09-2010, 19:05
projenin yönümü degişti ?
merakla ankara dan çıkacak projenizi bekliyorum bi ef civic kullanıcısı olarak :)
civic@ef
18-09-2010, 20:32
projenin yönümü degişti ?
merakla ankara dan çıkacak projenizi bekliyorum bi ef civic kullanıcısı olarak :)
açıkçası poroje ye b16a2 ile başladık sonra maddi açıdan fazlasıyla zolanacağımızı hespladık bu iş için sahip olduğum mercedes aracı satmayı planlıyordum ama onu da satamadım bu aralar bizde d16y8 alıp soch vtec turbo yapalım dedik ama motor bulamadık d16y3 bulduk ama ordada problem var birincisi fiatta anlaşamıyoruz ikincisi bulduğumuz motor 220bin kmde ve lpg li bir motor :(çok kararsızım çok yardım plss:soru:
adnandaki füme euro civicteki motor mu acaba?
bence dünya para istiyorlar o motora gerek yok
civic@ef
19-09-2010, 07:03
adnandaki füme euro civicteki motor mu acaba?
bence dünya para istiyorlar o motora gerek yok
motor ankarada hurdacı adnan'da.
by_BuRoCk
19-09-2010, 07:19
hurdacıları iyice dolaşırsanız bi sürü motor oldugunu göreceksiniz
sadece adnana baglı kalmayın seçenek çok
civic@ef
19-09-2010, 07:40
haklısın hocamda bir o adamla pazarlık yapılıyor oto en'e gittim adamlar yüzümüze bakmıyor pazarlık diyorsun benim fiyatım bu diyor ticarette birazda müşteri ememnuyeti olaması lazım.
aslında almanyadan motor gelecekti ama araç bulamadılar komple vtec alıp motor, motor tesisatını felan söküp gönderilcekti malesef bulamadılar yada bize öyle dediler.
bu arada senin EF yi görüyorum arasıra maşallah çok güzel duruyor.
by_BuRoCk
19-09-2010, 07:52
haklısın hocamda bir o adamla pazarlık yapılıyor oto en'e gittim adamlar yüzümüze bakmıyor pazarlık diyorsun benim fiyatım bu diyor ticarette birazda müşteri ememnuyeti olaması lazım.
aslında almanyadan motor gelecekti ama araç bulamadılar komple vtec alıp motor, motor tesisatını felan söküp gönderilcekti malesef bulamadılar yada bize öyle dediler.
oto en i geç zaten onlar ayrı bi cumhuriyet
bak hurdaılar sitesinde irfan var Japon Oto 2 nci blok ta o seve seve yardımcı olur.
lakin bana sorarsan bütün japoncuları gez dolaş uygun rakama bulabilrsin.
ben bi dönem senin gibi ies motoru swaplamaya niyetlenmiştim. bikaç dükkan gezmiştim
adnan 1700 tl ye benim eski motorumu alarak veririm demişti. bence iyice dolaş
mutlaka bulursun uygun fiyatlı düşük km li
kapagı aldıgın arkadaşla aynı ofiste çalışıyoruz yolun düşerse bigün gel tanışalım.
civic@ef
19-09-2010, 08:21
oto en i geç zaten onlar ayrı bi cumhuriyet
bak hurdaılar sitesinde irfan var Japon Oto 2 nci blok ta o seve seve yardımcı olur.
lakin bana sorarsan bütün japoncuları gez dolaş uygun rakama bulabilrsin.
ben bi dönem senin gibi ies motoru swaplamaya niyetlenmiştim. bikaç dükkan gezmiştim
adnan 1700 tl ye benim eski motorumu alarak veririm demişti. bence iyice dolaş
mutlaka bulursun uygun fiyatlı düşük km li
kapagı aldıgın arkadaşla aynı ofiste çalışıyoruz yolun düşerse bigün gel tanışalım.
tavsiyen için teşekkür ederim. Bu işte benden fazla yol aldığın kesin sence d16a9 turbo yapmak mı? mantıklı yoksa sohc vtec turbo yapmak mı?
bende isterim bir ara tanışmak karşılıklı bilgi alış verişi yapmak güzel olur.
bu arada benim işyerim şaşmaz da eğer bu taraflara gelirsen beklerim çayımı içersin
şaşmaz girişi aydoğanlar mercedes servsi
adım mehmet bu arada.
by_BuRoCk
19-09-2010, 08:37
bende burak mehmet memnun oldum.
valla bence sohc vtec turbo yapmak daha keyfili olur
ayrıca sen motor swaplama yapmadanda kendi motorun ilede gayet güzel hp ler çıkarabilirsin
üst kapak ve tesisatın zaten var senin yapman gereken alt kısmı hazırlamak.
bunun içinde krank kol piston ve gömlek alışverişinide yaparsan herhangi bir swap işi yapmadan kendi blogunla çok güzel şeyler yaparsınki bu bence daha zevkli olur.
ismailozkan_01
19-09-2010, 16:16
sabırla bekliyorum kararınızı :)
d16 larda a9 daha bi cazip gibi. dohc olması önünü daha açıyor. y4 alınıp sohc vtec yapılsa bile sonuçta dohc bi motor kadar verimli olacağını düşünmüyorum. tabii bütçe karar verme aşamasındaki en önemli etken :)
by_BuRoCk
19-09-2010, 16:57
d16 larda a9 daha bi cazip gibi. dohc olması önünü daha açıyor. y4 alınıp sohc vtec yapılsa bile sonuçta dohc bi motor kadar verimli olacağını düşünmüyorum. tabii bütçe karar verme aşamasındaki en önemli etken :)
temiz ve saglıklı yapılmış bir sohc vtec gerçekten çok can yakıyor.
d16a9 yag pompası kronik sorunu olan bir motor haa yag pompası revize edilemiyormu ediliyor fakat ben tercih etmem sohc daha cazip geliyor
by_BuRoCk
19-09-2010, 16:58
sabırla bekliyorum kararınızı :)
sen naptın ismail im noktayı koydunuzmu
mustafa nın facebook da bikaç foto gördüm devamını bekliyoruz :D
ismailozkan_01
21-09-2010, 21:46
abi sondan bi önceki noktadayız inşallah son noktayı koyacağız d16y4+vtec olayı farklı olur bencede en azından ef kasada nasıl gittiği yada verimi hakkında fikir oluşur değişik bi renk olur tr de bence...
Cihan Çizmeci
23-09-2010, 10:59
Soch'un Doch kadar etkin olmayacağını düşünüyorum.Tabiki Soch hakkında tam net bilgim yok ama gördüklerimize bakarsak bu böyle.Tabiki Soch'tada güzel sonuçlar alanlar var ama D16A9 daha güzel bir tercih olur tahminen bence :)
Tabi yerinizde olsam diyecem ama kesinlikle olamayız bu gerçeği göz önüne bulundurarak B16 bence en mantıklısı olur verdiğinizi alma konusunda ama tabi şartlar D gerektirirse d16a9 daha mantıklı olur bence
civic@ef
23-09-2010, 11:40
Soch'un Doch kadar etkin olmayacağını düşünüyorum.Tabiki Soch hakkında tam net bilgim yok ama gördüklerimize bakarsak bu böyle.Tabiki Soch'tada güzel sonuçlar alanlar var ama D16A9 daha güzel bir tercih olur tahminen bence :)
Tabi yerinizde olsam diyecem ama kesinlikle olamayız bu gerçeği göz önüne bulundurarak B16 bence en mantıklısı olur verdiğinizi alma konusunda ama tabi şartlar D gerektirirse d16a9 daha mantıklı olur bence
sanırım karar verilmek üzere sizlerle beraber hadi birazdaha beyin fırtınası yapalım:)
abicim ben bu ankaradaki hurdacılar kadar pzarlık yapmayan esnaf görmedim. geçen yaz arkadaşa parça almaya gitmiştik. zaten oradakilerin çoğu kayseriliymiş :D admlarda pazarlık denen bişey yok :D kiminin parası kimnin duası diyoz adama, adamın cevap aynen bu. - benim bu dünyada duaya ihtiyacım yok bende para geçiyo :D
qwertynord
23-09-2010, 13:25
Aşırı beslememi yoksa atmosferik olucagıda önemli tabi bence aşırı besleme olucaksa sohc olması sorunsuzluk ve basitlik açısından daha iyi olucaktır bu benim görüşümdür tabiki ama atmosferik gtidicem dersen gerçekten d16a9 güzel bi motor tercihi olucaktır heleki ef gibi hafif bi kasaya
civic@ef
23-09-2010, 16:17
abicim ben bu ankaradaki hurdacılar kadar pzarlık yapmayan esnaf görmedim. geçen yaz arkadaşa parça almaya gitmiştik. zaten oradakilerin çoğu kayseriliymiş :D admlarda pazarlık denen bişey yok :D kiminin parası kimnin duası diyoz adama, adamın cevap aynen bu. - benim bu dünyada duaya ihtiyacım yok bende para geçiyo :D
adamlar kendilerini aşmış paraya doymuş artık. adamla konuşuyorsun seni bile dinlemiyor adam hala bu kekten ne kadar yolarım hesabı :rolleyes:yapıyor nediyeyim:ofk: allahında bulsunlar:).
Ef Driver
23-09-2010, 16:26
Aşırı beslememi yoksa atmosferik olucagıda önemli tabi bence aşırı besleme olucaksa sohc olması sorunsuzluk ve basitlik açısından daha iyi olucaktır bu benim görüşümdür tabiki ama atmosferik gtidicem dersen gerçekten d16a9 güzel bi motor tercihi olucaktır heleki ef gibi hafif bi kasaya
yanılmıyorsam saglam girersen işe kol yatak piston kaliteli işçilik kaliteli malzeme ile 145 hplere ulaşıyor maksimum soch vtec bide üstüne saglam bi turbo ile düşünemiyorum. bence soch turbo:icon_tup:
civic@ef
23-09-2010, 18:50
D16y4 blok alıp gömlek piston kol yatak saplamalar egzantrik bide turbo oldummu kaç hp olurki acaba ? :) eğer bi durumları düzeltip malzemeleri almaya başlarsam aşırı besleme düşünüyorum ama süreç ne olur acıkcası bilimiyorum. sabır sabır :(
by_BuRoCk
23-09-2010, 22:19
mehmet sonucta şuan malzemelerin bi kısmı ve en önemli kısmı elinde
bence hepsini sırayla yap tadını al ve yeni bişey ekle
tek seferde herşeyi yapayım bitsin die düşünme yapılırken zevk alarak keyif alarak yaptır.
mesala önce üst kapagı emmeyi tak tesisatını çektir. sonra blogun içini turbo için hazırla
sonra turbonu sec vs.. bu şekilde ilerle
d16a9 dan en çok ne çıkmış hp olarak trde alicanın 1.5 sohc vtecden 157 hp çıkıştı da madem daha verimli si motoru merak ettim neyse yapınca hepsi yürüyo ama d16a9 çok emek istiyo standart motor tolamaya hiç benzemiyo hataları pek kaldırmayan bi yapısı vardır eğer araç ef ise kendi bloğunu yükleyin gayet verimlidir başka bişey yapmanıza gerek yok kapak swap öneririrm stroker v e internal da hepsini destekliyo üzerindekiler
azcık hafiflikle olmadık şeyler yapabilir
civic@ef
26-09-2010, 18:55
büyük bi aksilik olmazsa ne a9 ne y. Sağlam bi b16a :) alıp takmaya karar kıldık. Biraz zor olucak ama üstesinden gelicez inş. İşe başlandığında detaylı bilgi resim vs. hertürlü şeyi paylaşcam. İlgi alakanıza çok teşekkürler..
Osman Bahadır
26-09-2010, 19:48
büyük bi aksilik olmazsa ne a9 ne y. Sağlam bi b16a :) alıp takmaya karar kıldık. Biraz zor olucak ama üstesinden gelicez inş. İşe başlandığında detaylı bilgi resim vs. hertürlü şeyi paylaşcam. İlgi alakanıza çok teşekkürler..
İsabet olur.
Sıfırdan motor seçilecekse sohc makinedense dohc her şartta daha iyidir. Hem atmosferikte, hem de turboda... Maliyette büyük bir fark oluşturmazken çıktıda farkı büyük, ucu daha açık olur.
civic@ef
30-09-2010, 15:27
İsabet olur.
Sıfırdan motor seçilecekse sohc makinedense dohc her şartta daha iyidir. Hem atmosferikte, hem de turboda... Maliyette büyük bir fark oluşturmazken çıktıda farkı büyük, ucu daha açık olur.
bi aksilik çıkmaz ise p.tesi günü b16a motoru alıp zulaya koycaz.Komple tesisat,beyin,motor kulakları ve göstergede alındıkdan sonra motoru koyup aracı biraz atmosferik kullanıp, turboya geçiş yapmayı planlıyoruz(motor içi turboya uygun şu an). Bakalım cebimizi fazla kasmadan güzel bişeyler çıkartcaz inşallah.Yakın zamanda Project Car bölümünde konuyu açarım. İlgisinden dolayı herkeze teşekkürler. Yakın zamanda Turb:eek: B16 Ef yollarda olacak :icon_tup:
Maşallah cok guzl olacak ınsallah
civic@ef
30-09-2010, 21:46
Maşallah cok guzl olacak ınsallah
teşekkürler mertcan.. :icon_tup: