Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yurtdışından I Phone 4

baretta
19-09-2010, 14:13
Yurtdışında bir arkadaşım var Londra'da , İphone 4 alıp yollatmayı düşünüyorum ama aklımda birkaç soru var , cevaplandırabilirseniz sevinirim.

Şimdi telefonu aldı yolladı diyelim hediye ismi altında. Gümrükte takılma gibi bir ihtimal var mı ? Diyelim ki gümrüğü geçti geldi elime kadar , telefonun içinde Türkçe'si var mı mesela ? Sonra buradaki Turkcell hattımla kullanabilir miyim ? Jailbreak falan dedikleri olay nedir ? Pasaport kaydı nasıl yapılır , kendi pasaportum yok. Bunlara cevap verebilirseniz aydınlamış olurum , çok teşekkür ederim :)

devil_berk22
19-09-2010, 14:15
pasaportu açıklamak isterim banada londra dan lg geldi yunanistana gidip gelen bi abim vardı onun pasaportuyla telefonun faturası vs. kağıtlarıyla 3-5 liraya kayıt yaptırdım diğer konular hakkımda bilgim yok.

baretta
19-09-2010, 14:16
pasaportu açıklamak isterim banada londra dan lg geldi yunanistana gidip gelen bi abim vardı onun pasaportuyla telefonun faturası vs. kağıtlarıyla 3-5 liraya kayıt yaptırdım diğer konular hakkımda bilgim yok.

peki fatura senin adına mıydı yoksa o abinin adına mıydı Berk , önemli mi oradaki isim bir de nereden kayıt yaptırılıyor ? Hiç bilgim yok bu konuda da:)

CasabLanca
19-09-2010, 14:18
telekomünikasyon kurumundan panpaaaa
bildiğim kadarıyla bu turkcell bayileri felanda yapıyordu yalan olmasın :D

ygtkrmdnz
19-09-2010, 14:19
türkiyeye satışı varsa türkçe menüsü olmasa bile yüklenebilir pasaport kaydıda kolay kayıt yapıldıktan sonra her türlü hatla çalışır

bizde nokia n900 var mesela türkiyeye satışı yok pasaport kayıt yapıldı telefon amerikan pazarı için üretilmiş şu an tıkır tıkır çalışıyor bir sorun olacağını sanmıyorum

devil_berk22
19-09-2010, 14:23
peki fatura senin adına mıydı yoksa o abinin adına mıydı Berk , önemli mi oradaki isim bir de nereden kayıt yaptırılıyor ? Hiç bilgim yok bu konuda da:)

valla benimde abiminde adına değildi faturası. ingiltereden satış yapıldığına dair bir kağıt parçası aslında oradaki isim falan değil önemli olan ben vodafone da yaptırdım kaydını pasaport ve o satış kağıdı yeterli oluyor lafın kısası ;)

baretta
19-09-2010, 14:26
O zaman getirtelim yani :)

Peki etraftan bir pasaport bulamazsam ne yapacagım :)

devil_berk22
19-09-2010, 14:29
hiç y.dışına giriş çıkış yapan bir tanıdık akraba vs. kimse yokmu bence biraz araştırp bulabilrsin. birde sakıncası yoksa maliyeti nedir telin bende almak istiyorumda bu aralar

baretta
19-09-2010, 14:50
hiç y.dışına giriş çıkış yapan bir tanıdık akraba vs. kimse yokmu bence biraz araştırp bulabilrsin. birde sakıncası yoksa maliyeti nedir telin bende almak istiyorumda bu aralar

Onu daha bende bilmiyorum Berk , arkadaşla konuşacagım bugun , nazım geçeceği için daha onunla konuşmadan konuyu açıp detayını öğrenmek istedim. Konuşup , fiyatı öğrendikten sonra ayzarım zatenburada

ACTPK
19-09-2010, 23:04
Iphone4'ler micro sim olması lazım. Ipad'ler gibi. Micro sim TR'de yok. Elbette gelicektir ancak bir araştırmakta fayda var.

onursumer
19-09-2010, 23:07
Iphone4'ler micro sim olması lazım. Ipad'ler gibi. Micro sim TR'de yok. Elbette gelicektir ancak bir araştırmakta fayda var.

mikro sim geldi sorun yaşanmaz ;)

Eworen
19-09-2010, 23:19
Londradan alınırsa telefon unlock olarak gelir yani istediğiniz herhangi bir telefon hatti ile kullanabilirsiniz 500£ gibi bi fiyatı var Usa dan gelenler in hepsi locked yani diğer sim kartların hepsine kapalı böyle durumda jailbreak olayına başvuruluyorki şiddetle tavsiye etmem
UK den alınan telefon unlock olduğundan dolayı jailbreak ihtiyacı doğmaz tüm update leri yaparsınız TR den alınmış bir telefondan hiç bir farkı kalmaz
gelelim UK den alınmış bir telefona.;
kargo yoluyla yollama riskine girmeyin derim eğer gümrüğe takılırsa telefonu hibe edersiniz ki bi telefon büyük bir ihtimalle takılır en yi yöntem birinin yanında getirmesi kesin ve garanti olan yol.
TR ye geldikten sonra yapılacak olan işlem pasaporta kayıt ettirmek buda biraz zahmetli yurtdışına çıkış yapıp TR ye geldikten 1 ay içinde kayıt yapılması gerekli o pasaporta ve o pasaporta kayıt yapabilmek için 2 sene boyunca başka telefon alınmamış olması gerekli yani 2 senede sadece 1 telefon hakkı mevcut ve bu kişi
yurtdışından döneli en geç 1 ay olmak zorunda şartı bu
kolay gelsin..

turbo&quattro
19-09-2010, 23:44
Gumruge takilir..Tecrube ile sabittir :)

Chatin
19-09-2010, 23:57
uk den gelen biri getirecek sen de burada 1 ay önce yurtdışından gelmiş birinin passport una kaydettireceksin. bunlar tamam zaten uk iphone lar unlocked direk simini keser uydurursun. o da ok.

bilmedigin ve seni rahatlatacak bilgi şu; telefonu kendi sim ini takarak açtıktan sonra, yani turk baz istasyonlarından sinyal aldıktan 1 ay sonra o telefon kapanıyor. yani sen telefonu açmadan o pasaport kaydını yaptıracak adamı bulana kadar telefonu açmayacaksın. bulunca zaten kaydettir ve hemen aç onda sorun yok. yani açmadıktan sonra sorun yok. kayıtsız açtıktan 1 ay sonra telefon kullanılamaz hale gelir bunu bil yeter.

bu arada applestore.com/uk den free shipping ile uk adresine yollatırsın. satış fiyatı 499£.taksit yaptırmak istersen de alış verişin bittikten sonra muşteri hizmetlerini ara kredi kartının ve ilgili ödemenin taksitlendirilmesini iste. bazı kredi kartları bunu otomatik bile yapıyor.

TarikS
20-09-2010, 00:01
Gumruge takilir..Tecrube ile sabittir :)

tamamen $ans.. iphone 3gs aldim ebay'den, sadece hediye ve ipod yazdirip gonderttim, kapima kadar geldi sorunsuz

shuttle
20-09-2010, 00:01
Gümrüğe takılır , tecrübeyle ( +1 ) sabittir. 600 pound boşa gider.

Gümrükten çıkartmak bir hayal ,orada direk memurlar kendileri alıyorlar. (bunu da öğrenmiş oldum.)

turbo&quattro
20-09-2010, 00:02
Yok artik....Oradaki memurlar nasil alabilir baskasina gelen birseyi? 10.dunya ulkesindemi yasiyoruz.

turbo&quattro
20-09-2010, 00:03
tamamen $ans.. iphone 3gs aldim ebay'den, sadece hediye ve ipod yazdirip gonderttim, kapima kadar geldi sorunsuz

Bende ipod + hediye yazdim ama takildi :)

TarikS
20-09-2010, 00:10
Bende ipod + hediye yazdim ama takildi :)

$ans i$te :D aman nazar degmesin :hahaha:

shuttle
20-09-2010, 00:39
Yok artik....Oradaki memurlar nasil alabilir baskasina gelen birseyi? 10.dunya ulkesindemi yasiyoruz.

evet, bilmiyor muydun? zaten o yüzden iphone en son dünyada bize geliyor.

Kendi yaptığımızın doğru olduğunu düşünmüyorum. Evet ingiltere den bu cihazı getirtmek istedik ama olmadı. Cihaza el koydular. Gittik , vergisini cartını curtunu felan ödeyelim de alalım ürünü dedik ama o da olmadı. Arkadaşımı güzelce kapıdan kovmuşlar.

Orada bir memurdan aldığı habere göre , böyle yeni çıkmış ürünleri ,bir türlü kılıfına uydurarak kendilerine alıyorlarmış. Hiç boşuna uğraşma yoksa vergi kaçırmaktan vesaireden hakkında suç duyurunu yaparlar demişler. Ve arkadaşımda arkadasına baka baka çıkmış.

ACTPK
20-09-2010, 00:51
mikro sim geldi sorun yaşanmaz

Peki bütün operatörlere mikro sim geldimi yoksa atıyorum sadece turkcell'demi? Yakın bir zamanda almayı düşünüyorum hattım turkcell. Daha bugün bestbuyda turkcelli temsil eden bayana sorduğumda çalışmadığını falan söyledi kendisi bu sebepten:soru:

Tunç
20-09-2010, 08:17
ben aldım 1300e bırı aracılıgı ıle yanında gelecek 1 haftaya

Alican
20-09-2010, 08:19
Telefonun hediyesi olmaz :D ürün gümrükde kalıp tekrar iadesi yapılır yurt dışına.

Onuralp
20-09-2010, 10:19
Ürün yurtdışına iade edilir, sizde paranızı geri alırsınız. Gelirken ödediğiniz kargoyu ödersiniz sadece. Gümrük geri gönderdiği için geri gönderme ücreti falan olmaz. Ayrıca telefona çökme gibi bir durum söz konusu değildir. Adamın alnını karışlarlar. :D Malınızın kıymetini bilin az buz bir para değil yani, bizim başımıza böyle bir durum geldi. Gümrük 20 gün sonra ürünü gönderdi bizde paramızı geri aldık.

utkuselamoglu
20-09-2010, 10:23
gümrükte takılır büyük ihtimallen bakıyorlar ama aldıgın gnderirinin içiriği bi kaç mazlemeden oluursa ve telefonun kutunun altına koyarsan ve içerik te telefon yazmassa:D geç me ihitmali var... diğer türli kalırsa işletmeden alınamıyor.

34tb9544
20-09-2010, 13:59
ı pohne 4 kullanıyorum ıskocyadan aldım gelırken getırdı arkadasım geldıgı gun pasaporta ıslettım yaklasık 1 aydır belkı daha fazladır kullanıyorum bır tek sorun cıkartan avea oldu o da hattımı kestırdım mıcro sımkart calısmadı tekrar buyuk karta taktıp hattımı turkcelle tasıdım turkcellde mıcro sım var onlar calıstıryo ama ben normal sım alıp kendım kestım he bırde telefonu ı tunes a baglıyorsun dırek turkce olarak cıkıyo alırsan ıngıltere yada ıskocyadan al kı unlock lu gelsın yoksa elınde kalır