Orijinalini görmek için tıklayınız : Üç paralı otobandaki nakit gişeleri kaldırıldı
Almanci Tane-R
20-09-2010, 09:44
Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerindeki nakit gişelerinin kaldırılmasının ardından İstanbul-Edirne, İzmir-Aydın ve İzmir-Çeşme arasındaki paralı otobandaki nakit gişeleri de kaldırıldı. Bundan sonra tüm geçişler, Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ve Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) ile yapılacak.
Bugün saat 00.00 itibariyle İstanbul-Edirne, İzmir-Aydın ve İzmir-Çeşme arasındaki paralı otobandaki nakit gişeler kaldırıldı. Günler öncesinden nakit gişelerin kaldırılacağını duyuran karayolları ekipleri, ’Nakit Gişe’ yazılı levhaların üzerini örttü. Nakit gişelerden saat 00.00 itibariyle bilet almak için sıraya giren sürücüler, makinelerden biletlerini alamadı.
Sürücülerin gişelerde şaşırmaması için görevlendirilen personeller, vatandaşların bundan sonra ne yapması gerektiğini ve gideceği yerde OGS ya da KGS cihazını satın alması gerektiğini anlattı. Gişelerde artık sıra beklemeden hızla geçeceklerini belirten sürücüler zamandan tasarruf sağlayacakları için mutlu olduklarını ifade etti.
Bu arada OGS ve KGS gişelerinden kaçak geçiş yapıldığı durumlarda kaçak geçiş yapılan plaka üzerine, geçişin yapıldığı günden itibaren 10 gün içinde OGS ya da kredili KGS alınması ve hesapların bankalar tarafından aktif hale getirilmesi durumunda kaçak geçiş cezası normal geçiş ücretine otomatik olarak çevrilecek. Bu durum ön dolumlu nakit KGS kartı alınması durumunda geçerli olmayacak.
http://www.haber3.com/3-otoyolda-nakit-giseleri-kalkti-607250h.htm
bence kgs de paralı gişe gibi bekleme yaptırıyor..ogs'yi alınırken ücretsiz yaparak teşvik etmeleri ve zorunlu yapmaları trafik akışını daha rahatlatacaktır gişelerde..
bence kgs de paralı gişe gibi bekleme yaptırıyor..ogs'yi alınırken ücretsiz yaparak teşvik etmeleri ve zorunlu yapmaları trafik akışını daha rahatlatacaktır gişelerde..
+ Kesinlikle KGS de olmamalı, ama gişelere yatırım yaptırlar o kadar, zor ihtimal.
bende bunu yazacaktım kesinlikle OGS ye dönülmeli ve KGS kalkmalı
konuyla alakasız ama ogs memurdan kacmak içinde etkılı bi icat zaten :) ben ehlıyetı kaptırdıgımda nakıt gısesınden gecerken yakalandım mıllet ogs den devamettı :D
kgs ıle nakıtarasında bı fark yok zaten tek tip ogs olmalı bencede...
nedense ogs daha kilit oluyor ama :D kgs çatır çatır geçiyor yogun vakitlerde :D
kgs de aynı saçmalık adam cüzdanına sokmuş kartı bir yazı bir tura çeviriyo bekleki okusun ogs en güzeli
SekoLive
20-09-2010, 10:03
OGS
Ordan Geçmek Süper :D :D
ogs güzel icaad kgs çıktıgından beri git doldur v.b. işler adamı çileden çıkarıyor.
OGS
Ordan Geçmek Süper :D :D
ogs güzel icaad kgs çıktıgından beri git doldur v.b. işler adamı çileden çıkarıyor.
KGS
Kaçak Geçiş Sistemi :D :D
SekoLive
20-09-2010, 10:04
KGS
Kaçak Geçiş Sistemi :D :D
Kastırıp Geçirme Sistemi olarak düzeltiyorum :D :D
neyse geyik yok serkanım :D
yaa konu ile alakalı mı bilmiyorum ama geçen izmitten gelirken ogs olmasına rağmen ve içinde para varken ceza yazdı bana hemde iki kere biri şekerpınar gişelerinde diğeri çamlıca gişelerinde bu cezaları nasıl iptal ettirebilirim?? bilgisi olan varsa sevinirim..
SekoLive
20-09-2010, 10:07
yaa konu ile alakalı mı bilmiyorum ama geçen izmitten gelirken ogs olmasına rağmen ve içinde para varken ceza yazdı bana hemde iki kere biri şekerpınar gişelerinde diğeri çamlıca gişelerinde bu cezaları nasıl iptal ettirebilirim?? bilgisi olan varsa sevinirim..
aracın plakasına kayıtlı ise ogs iptal ettirirsin murat ara bankanı anlat durumuı onlar halledicekdir.
ogs cihazın plakana kayıtlı ise ceza ödemiyorsun sistem otomatik düzeltiyo zaten
abi bnm plakaya kayıtlı değil ogs o zaman ne yapacağız?
İlk bakışta iyi olmuş denilebilir doğaldırda
Aslen pek öyle değil kgs pratik değil mantıklı hiç değil, e doğal olarak OGS almaya niyetlenenlere astronomik cihaz bedeli satılıyor
eminimki 1-2 $ a mal edilen şeyi 40$ fiyatla satıyorlar yok depozitosuydu ilk yüklemesiydi falan derken 100 TL ye çıkıyor..
İyi niyetli iselere çözüm peşinde iseler OGS yi ucuzlatıp yaygınlaştırmalıdırlar
yok yapmıyorlarsa niyetleri bellidir..
kader utansın diyip cezalı ödeyeceksin gülüm :(
kaçarı yok
kader utansın diyip cezalı ödeyeceksin gülüm :(
kaçarı yok
ogs'yi bnm aracın üzerine alabilme şansın var mı ?
az para değil yaa en az 250-260 tl yalan olacak iki ceza için.. :(
alemın uyanıgı senmısın lenn :D:D
ödeeeee :heyoo:
alemın uyanıgı senmısın lenn :D:D
ödeeeee :heyoo:
cecoo bi çözüm bulmam lazım ogs makinası okumadı diye g.tüme girecek bu para ogs olmasa tamam kabul ediyorum ama makina varken bunu ödemek zoruma gidiyor kardeşim.. :icon_wack
ogs'yi bnm aracın üzerine alabilme şansın var mı ?
az para değil yaa en az 250-260 tl yalan olacak iki ceza için.. :(
alsan ne olacak ki :) plakana kayıt olduğu tarih farklı ceza yediğin tarih farklı ben pederin alfada ekenin ogs sini kullandım toplamda 3 köprü geçiş cezası ödedim 2 aracında ruhsat sahibi benim ve ogs cihazını işbankasından adıma kayıtlı hesabımdan aldığım halde :D
SekoLive
20-09-2010, 10:21
alsan ne olacak ki :) plakana kayıt olduğu tarih farklı ceza yediğin tarih farklı ben pederin alfada ekenin ogs sini kullandım toplamda 3 köprü geçiş cezası ödedim 2 aracında ruhsat sahibi benim ve ogs cihazını işbankasından adıma kayıtlı hesabımdan aldığım halde :D
abi budurum kafama takılıyor benim ogs ile farklı araba geçerken ogs okumamazlık mı ediyor? yoksa şans işi mi?
şans işi serkan farklı plakalı araca ait ogs yi yıllarca kullananda var ama okumayıncada okumuyor işte :)
anladım abi şemsiye girdi bi kere.. :(
ortalama kaç paradır cezalar nerden görebilirim.. ?
walla murat kardesım yapıcak bısey yok sağlık olsun... köprü tutarı çarpı 10. geçtiğin gişe en uzak mesafe tutarı dıye bılıyorum kanka.
köprü geçiş 44 liralarda otoban 120 liralarda birşeydi sanırım
SekoLive
20-09-2010, 10:29
anladım abi şemsiye girdi bi kere.. :(
ortalama kaç paradır cezalar nerden görebilirim.. ?
ogs cezası sorgulama yaz google çıkıcakdır veya köprüden geçerken kgs doldurulan yerden plakanı sorgulatabilirsin.
şimdi aradım sordum aracın üzerine ogs alırsam sorunu çözebilirmişim.. call centerdaki görevli öyle dedi aracın üzerine kayıtlı bir ogs almamı söyledi o zaman düşülür dedi..
şekerpınar gişe 18 tl (bızımsırketın dobloya bıkere 67 yazmıs).
köprü 40 tl kanka.
neyse yönlendirmeye göre bi OGS alayım gidip ruhsat ve 100 tl yeter herhalde işlemlere.. :)
OGS veya benzeri bir alıcı verici kullanıyorsanız ve camınız UV filmli bir cam ise http://www.kgm.gov.tr/ adresindeki "OGS CİHAZI HANGİ OTOMOBİLDE NEREYE TAKILMALIDIR?" başlıklı bilgilendirmeye uymanız önerilir.
otuzdört
20-09-2010, 10:46
Kesinlikle katılıyorum.;)
Doğru karar Çeşme Otobanı dönüş gişelerde OGS'nin olması hiçbir işe yaramıyıyor yaz sezonunda. Kuyruk 3km önceden başladığı için mecbur gişelere 100mt kalana kadar konvoydan gidiosun. Onun dışında herkes bi anda OGS'e yüklendiği ve sağolsun 30-20km hızla geçmeye çalıştığı için bi anda kitiletleniyor tek OGS gişeside. 3-4 yıldır OGS kullanmama rağmen geçenlerde zorunlu olarak KGS aldım. Çünlü KGS gişeleri daha hızlı akıyor.
Baktım OGS dolu kgs'e geçiyorum :mad: