Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : PTT Gönderi Teslimat Ciddiyetsizliği

punto_multijet
22-09-2010, 10:42
Dün evde olmadığım sırada İngiltereden almış olduğum parça gelmiş. Ancak getiren sahıs ihbar notu bırakmaktansa paketi apartman girişine bırakıp gitmiş. Aksam eve geldiğimde apartman girişinde yerde buldum paketi hemde paket hasarlı halde. Bundan 5-6 ay once de aynı sorunu yasamıstım ama ustune dusmemiştim. Tekrar aynı durum olunca ister istemez dusunuyorum acaba PTT ye hakettğinden fazla mı güveniyoruz???

Ayrıca aynı tarihlerde bir parça daha aldım ve o ortalıkta yok. Şimdi ister istemez dusunuyorum acaba o pakette aynı sekilde bırakıldıda biri alıp gitti mi? Bu ciddiyetsizlik değilde nedir?

Konu ile ilgili olarak PTT ye şikayet yazısı yazdım bakalım ne sonuc cıkıcak? Konuyu sizinlede paylaşmak istedim belki daha once basına gelen vardır?

emrese
22-09-2010, 11:18
İyi en azından paketini bulmuşsun
ptt işte tipitip insanların çalıştığı garip bir salbaşı al maaşı topluluğu (bizim burdakiler böyle )

Murat
22-09-2010, 11:26
ama ucuz :)

yavuz364
22-09-2010, 11:27
Evet PTT aşırı ciddiyetsiz, ancak sizin oraya gelen postacınız iyi ise sorun olmuyor, bizim eve bi amca geliyo, artık devamlı geldiği için alıştı telefonumu flan aldı, bi paket geldiği zaman hemen arıyo :) bende gidip alıyorm.. öyle birşey yapabilirseniz iyi olur...

Sierra Rs
22-09-2010, 11:42
bayramda seyranda görüceksin postacıyı kendi elleriyle bulup teslim etcek :)

Ersin YILDIZ
22-09-2010, 11:45
yurtdısından 1 gunde gelıyor sonra 20 gunde eve gelemıyor :D

fatih(fb)
22-09-2010, 11:46
başıma gelen bi olaya göre arkadaşlar kapıda ödemeli bi ürün almıştım postacı açtırmıyor abi beni yakarsın diyo:) eğerki alıpta istemediğin birşey çıkarsa yapacak birşeyde yok savcılığa falan gidiosun ama birşey çıkmıyor. pttye dilekçe veriyorsun adamlar kapıda ödemelide kontrol edilerek aldığınız için yapcak birşey yok gibilerinden yanıtlayıp bırakıyolar:D sonuç itibariyle kendime giren 500 tl yle avunuyorum :D müdürlüğü bi dert elemanları ayrı bi dert

Greentiger01
22-09-2010, 11:54
Tracking kodlarına göre bırakıyorlar bazı kodları bırakamıyorlar bu tamamen göndericiden kaynaklanan birşey

GökhanAk
22-09-2010, 11:59
yurtdısından 1 gunde gelıyor sonra 20 gunde eve gelemıyor :D

+9854755485 yani :D

Alican
22-09-2010, 12:00
Normal bir şey adamlar onunlamı uğraşsın ense yapmak varken. Benim eve yürüyerek 5 dk mesafede olan işlem merkezinden evime gelmesi kaç güm sürmüşdü timerın defalarca telefon açdım vs ama olmuyor adamlar cok ciddiyetsiz. NE kadar para o kadar köfte mantığındalar :D

aqustic
22-09-2010, 12:16
Bu ptt kargo yüzünden birçok işim aksadı ve zarar ettim
Kapıda ödemeli olarak yolladıgım ürünlerde adamlar adresi bulamıyor.Sonra mal o bölgedeki ptt şubesine gidiyor.Ürünü yolladıgım müşteri ise o ptt şubesine gitmeye üşeniyor ve ürün 2 hafta o pttde yatıp bana geri geliyor.O nedenle bir daha kapıda ödemeliye falan tövbe ettim.Kapıda ödemeli yaptırsam da işin başında "bak ptt böyle böyle ürün bazen verdigin adrese gelmiyor bulamıyorlar gidip ordaki pttden almak zorunda kalabilirsin" diyorum.Şu an bayramdan önce istanbula bir ürün yolladım.Adresi bulamamışlar sanırım.Ürün şu an Şirinevler ptt şubesinde yatıyor.Ürünü alcak arkadaşa gidip ordan almasını söyledim.Hala almadı..Zorla al da diyemem.Çünkü anlaşmamıza göre kapısına gelcekti.
Size tavsiyem;
PTT kargo ile alışveriş yapcaksanız şubeye yollatın yada yollayın ve gidip o şubeden alın yada yolladıgınız kişi alsın.İşte o zaman kargo çalışanları şubeyi bulamıcak kadar da salak olmadıkları için problem yaşamazsanız.PTT kargonun avantajı ucuz olması.Diger kargoların 35 TL istedigi bir çift farı ben 10 TL'ye yolluyorum PTT ile.Başka da bi avantajı yok.

Chatin
22-09-2010, 12:39
bunun nedeni şu ;

ptt ucuz işci maliyeti ve asgari maaş ile çalıştırmak üzere bıyıgı terlememiş gençleri işe almış. mesela ankarada daha dün apartmana market dergisi bırakan "çocuk" u bugün ptt çalışanı olarak görüyorum. hafta sonu yine market dergisi dağıtan çocuk oluyor. ve bu çocuklar ankaranın çinçin veya sincan veya doğantepe den istanbulun da sulukule, kasımpaşa veya dolapdere gibi yerlerinden gelme oluyor..

yani o çocuğun bırakıp gittiğini görseydiniz ve ne yapıyorsun sen deseydiniz alacağınız cevap büyük ihtimal "sana ne lan al işte at şuraya imzanı da atacaksan çok konuşma" gibi bir cümle olacaktır.

bütün bu bhouk un mesülü akp ve onun getirdiği iş bilmez zottirik adamlardır.. ptt de bundan nasibini almış bir kurum işte.

darkred
22-09-2010, 12:52
Evet sube gönderi olunca cok problem cıkmıyor ancak adrese teslim olunca işler biraz değişiyor PTT kargo kullanıcaklara tavsiyem sube gönderimi calısın cok sorun yaşamazsınız...

Ben sube teslim yoluyla stop aldım sattım koku aldım vs vs hiçbirinde problem yaşamadım ama hergün geldimi diye PTT ye ugruyordum :D

Low-Rider
22-09-2010, 12:58
şube teslim güzelde adamlar 16.30 mesai bitiriyor böyle bir rahatlık yok ya salla başı al maaşı tamamen

M.A.D
22-09-2010, 12:59
ne kadar para o kadar köfte, kargo şirketleri çok para alıyor ama adamlar eline teslim ediyor istediğin ürünü, pttden gelen 10 kargomdan sadece 2si bana ulaştı :) o kadar diyim. ptt ile işim olmaz daha,

PROMINENT
22-09-2010, 13:16
daha beteri kuryenet olarak mevcut..

Schumi
22-09-2010, 13:27
Benimde O2 sensörleri ingiltereden geldi. Apartman girişine bırakmışlardı. :D

shuttle
22-09-2010, 13:44
Aps ile askerlik şubesine gönderdiğim yazıyı 3 günde ulaştırıyorlar. Dikkatinizi çekerim APS diyorum . Aynı kağıdı kargo ile göndersem 1 günde gider ama mecburiyetten iadeli taahüdlü posta yolu ile göndermem gerekli.

Devlet işin içinde olunca böyle olması gayet normaldir.

Thracian
22-09-2010, 14:25
Evet PTT aşırı ciddiyetsiz, ancak sizin oraya gelen postacınız iyi ise sorun olmuyor, bizim eve bi amca geliyo, artık devamlı geldiği için alıştı telefonumu flan aldı, bi paket geldiği zaman hemen arıyo :) bende gidip alıyorm.. öyle birşey yapabilirseniz iyi olur...

Aynen, benide arıyor. Hatta mesaj atıyor.

Flonky
22-09-2010, 14:35
Geçmiş olsun aslında bu konu ptt ile ilgili değil bu konu oraya servise çıkan elemanlarla ilgili bende shoptodan alışveriş yapıyorum artık çocuklar beni tanıyor telefonla arıyorlar abi biz geliyoruz nerdesin die :) sen bölgeyi şikayet et bak nasıl yola geliyorlar ben elemanlarla bi konuşayım nerde oturuyorsun semt olarak?

kellepaca
22-09-2010, 15:55
Mümkünse işyeri adresi verin, ev adresine ulaşma ihtimali daha düşük oluyor benim tecrübelerime göre.

punto_multijet
22-09-2010, 15:56
sabah erkenden attıgım şikayet yazısına hala tık yok. bundan snra daha fazla verip kafa rahat olmalı demekki

Ome_RS
22-09-2010, 16:25
ekmek köfte ucuz etin yahnisi artık ne derseniz :)
en iyisi subeden teslim almak ;)