PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : w126 dış ve iç mekan rengi tavsiyesi

Ahmet Saraçoğlu
22-09-2010, 11:07
arkadaşlar baştan sona toplamak için bi w126 560SEL aldık.Aracın önemli yerlerinde çürük , kaportada ve ön arka kısımlarda kaza vss işlem yok.Motor mekanik , yürüyen aksamdaki işlemler tamamlandıktan sonra iç ve dış rengini değiştirmek istiyoruz.(özelliklede içini)
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs635.snc4/59564_1394982236823_1300228322_30863222_3678687_n. jpg
aracın rengi bu , iç rengi de bundan çok daha enteresan bi lacivert:D

İç kısımda koltuklar yepyeni durmasına ramen torpido ve vites konsolu çok kötü durumdaydı , onun için resimini çekmek gelmemiş içimden , şimdi farkettim.Temsili resim ekliyorum.
http://c.barat.free.fr/museum/pictures/280s6.jpg
http://c.barat.free.fr/museum/pictures/280s5.jpg
renk hemen hemen böyle , belki birazdaha koyusu , kapı içlerinde delikli deri var , direksiyon w140 direksiyonundan...

Öncelikle deri koltukların yüzleri yenilenecek , yenilenen koltuk derisinin aynı renk tonuyla tavan ve kapı direkleri suni deriyle kaplanılacak , kapı içleri , vites konsolu ve orta konsol da yine aynı renge boyanacak.Taban halısı ya siyaha boyanacak yada siyah halıyla üzerine kaplama yapılacak.

**Şimdi iç mekan ile ilgili iki renk üzerinde duruyorum.
Birincisi tabayla koyu hahverengi arasında bi ton , 34 DBS 97 plaka 190 daki iç mekanın rengi
http://image5.sahibinden.com/photos/86/91/56/big_2786915645t.jpg

bir diğer ihtimal de birazdaha açık tonlu bi renk olan son kasa S serisinin iç mekanı.

http://www.seriouswheels.com/pics-2006/2006-Mercedes-Benz-S-Class-Interior-1600x1200.jpg

İç mekanda sarıyla turuncu arası , veya taba rengi gibi biraz sıcak renkler düşünüyorum , kirli beyaz , açık gri gibi ihtimaller pek içime sinmedi..

**Dış mekanla ilgili önceleri beyaz istesemde sonradan bikaç renk daha olabilir dedim...

Ama hangi renk olursa olsun tamponlar ve kapı etekleri koyu gri olacak orjinalindeki gibi.
http://automobilesdeluxe.tv/wp-content/uploads/2009/10/w126-and-w116-s-class-640x353.jpg
Siyah ve siyaha yakın çok koyu renkleri istemiyorum , kapı çıtalarının kromlarıyla çok uyuşmuyo , mafya arabası gibi duruyo ,, daha çok klasik görünümlü , açık tonlarda bi renk arayışındayım...belki s2000 in moonrock tonu da olabilir.

İç ve dış mekan ile ilgili siz ne tavsiye edersiniz?

cembozbey
22-09-2010, 11:18
öncelikle hayrlı olsun iç rengi orjinal kalmalı hbence aracın fabrikasyon speclerini bozma *bence...dış rengine gelirsek içiyle uyumlu olması için gene mavi ve lacivert tonları gerekir ayrıca alt pakoalrıda istiyosun sanırım birde bu araclar için amerikan önfarlar resimdeki gibi cok yakısıyor.

Ahmet Saraçoğlu
22-09-2010, 12:56
öncelikle hayrlı olsun iç rengi orjinal kalmalı hbence aracın fabrikasyon speclerini bozma *bence...dış rengine gelirsek içiyle uyumlu olması için gene mavi ve lacivert tonları gerekir ayrıca alt pakoalrıda istiyosun sanırım birde bu araclar için amerikan önfarlar resimdeki gibi cok yakısıyor.

teşekkürler,,
iç mekan konusunda gerçekten takıntım var , zamanında açık mavi konsollu versyonları var diye sadece içi komple siyah olan c3 ilanlarını arayıp seçim yapmıştı araç alırken:D , bundada sadece kupa hasarsız ve full donanım diye ; ilerde renk değiştiririz diye aldık.Benimsemem için iç ve dış rengi değiştiricez yani.Amerikan far olayı benimde hoşuma gidiyo.

cembozbey
22-09-2010, 13:05
ozaman kupa siyah içide bordo kadife olsun buda bi seçenek:D

Ahmet Saraçoğlu
22-09-2010, 13:31

içim karardı:D

cembozbey
22-09-2010, 13:37
analsılan sen rengini belirlemişsin kafanda=)

mercdeslerin bazıalrında deri koltuk nokta nokta delikli oluyo bari ondan yab=)

Schumi
22-09-2010, 13:37
Tavan ve direkleri siyah yapmayın. Çok bunalıtoyor içeri. Tek tavsiyem o. He bide lacivert iç kötüymüş.

Ahmet Saraçoğlu
22-09-2010, 13:51
analsılan sen rengini belirlemişsin kafanda=)

mercdeslerin bazıalrında deri koltuk nokta nokta delikli oluyo bari ondan yab=)
rengi sadece açık istiyorum , onun harici muamma:D , o bahsettiiniz delikli deri olayı zaten koltukların orta kısımlarında şuanda var , sonradan yapılacak kaplamadada delikli deri istiyorum orta kısımları

Tavan ve direkleri siyah yapmayın. Çok bunalıtoyor içeri. Tek tavsiyem o. He bide lacivert iç kötüymüş.

evet lacivert çok kötu , hele o halılar yokmu , eve bile sokulmaz , o kadar radikal bi renk olurmu allahım yarabbim:D ,

koltuklarla aynı renk istiyorum tavan ve direkleri , açık bi renk olursa sıkıntı yok ama koyu bi renk yapılırsa tavan ve direkleri açık yapma olayı aklımda bulunsun teşekkürler.

fastchild
22-09-2010, 14:36

abi öyle bi kombinasyon bizim bi tanıdığın bu kasa 280 inde var aman allahım arabaya binmek gelmiyo içinden adamın arabanın heryeri bordo tavandan tabana vites topuzu direksiyon dahil

tabi sonrası deri döşemeci ve siyah deri döşemeler antrasit gibi bir tavan döşemesi siyah taban halısı dışı zaten siyah yakında bi baretta hediye edicem kendisine sanırım bu seferde

Ahmet Saraçoğlu
22-09-2010, 15:10
abi öyle bi kombinasyon bizim bi tanıdığın bu kasa 280 inde var aman allahım arabaya binmek gelmiyo içinden adamın arabanın heryeri bordo tavandan tabana vites topuzu direksiyon dahil

tabi sonrası deri döşemeci ve siyah deri döşemeler antrasit gibi bir tavan döşemesi siyah taban halısı dışı zaten siyah yakında bi baretta hediye edicem kendisine sanırım bu seferde

+1 ,, arabanın içinde ezelcilik oynamamak için açık renklere gidicez olabildiğince:D:D

Boost Up
22-09-2010, 18:32
İçi S serisi rengi olsun tabikide:). Dışıda güzel bir kahverengi tonu olabilir:). Hatta ve hatta yapabilirseniz S serisinin içi gibi aralarını (maun kaplama galiba) ağaç gibi yapın:D. Şimdiden hayırlı olsun..

tuner faruk
22-09-2010, 18:43
Dışı bordo içi beyaz yada krem olabilir:)

CasabLanca
22-09-2010, 18:46
arabayı beyaza boyayın içinide kiremit kırmızısı offffffff nokta olur :D

Ome_RS
22-09-2010, 18:54
iç kısım krem yada acık kahve turuncu karısımı olabilir cayenne derisi gbi tavan direklerde deri yerine yine bu tonlarda suet alcantara daha sık durur ;)
dıs gövde rengide acıklı koyulu gri tonlarında olabilir beyaz basit kalıyor bence bu aracta :)

Ferhat_V
22-09-2010, 19:15
füme içi taba yada siyah içi s kasanın rengınden yapın kaliteli maun kaplama ıle bırlıkte