Orijinalini görmek için tıklayınız : Megane 2 Sislere Xenon Hakkında Soru!
BerkayKamaci
23-09-2010, 18:11
Arkadaşlar araçta orjinal fabrikanın taktığı otomatik ayarlı xenonlar var bunları bozmak istemiyorum. sislere de xenon takıcaz ancak renk farkı olmasını istemiyoruz ne yapmamız gerek yardım ederseniz sevinirim. 2005 model dynamique megane 2.
4.300 veya 6.000dir orjinali ama büyük ihtimal 4.300dür. 4.300 takman daha iyi olur.
Orjinali 4.300 kelvin dir.4.300'de renk farkı olacağını sanmam.Ancak farlarınız mercekli olduğu için merceğin bitim noktasında yola baktığınızda morlaşmalar,kızllaşmalar vardır.Ancak sisleriniz merceksiz olduğundan bu kırılmalar olmaz.Ayrıca şunuda hatırlatmakta fayda görüyorum kelvin değeri arttıkça bozuk havlarda görüş mesafsi kısalır.Sanki duvarın ardından sürüyormuş gibi his verir .Sis farlarınız yüksek kelvinli ise siste düzgün aydınlatma sağlamaz.Ne kadar düşük kelvin o kadar yüksek görüş kalitesi.Fark ettiyseniz rallierde yarışan araçların önündeki koca farlarda düşük kelvilidir aynı şeklide arazi için modifiye edilmiş jiplerin farları düşük kelvinlidir.Kelvin arttıkça lümen azalır renk morlaşmaya başlar.Kelvin azaldıkça lümen artar renk sararır.Eğer kötü bir havada sislerinizin sizi üzmesini istemiyorsanız elinizden geldiğince düşük kelvinli ampul takın.Ben 3.000 K lik ampul arayışı içindeyim.