PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ambulansların Yoldaki Yeni Rotası[önemlidir]

SekoLive
24-09-2010, 12:41
Geçen haberlerde denk geldim sitede konuyu göremedim hepimiz yollardayız en azından bilgimiz olsn diye açtım. bu hassas konuda hepimiz çok dikkatli olalın yarın birgün o ambulans bizim evimize gidiyor olabilir....

Haber:
Ambulansların artık yollardaki yeni rotası 'fermuar rotası' olacak. Bundan sonra ambulanslar üç şeritli yollarda orta şeriti ''Hayat Yolu'' olarak kullanacak, sağ ve sol şeritteki sürücüler orta şeritteki sürücülere sağ ve sol şeritlere geçmesi için yol verecek. Böylece ambulanslara orta şerit açık kalacak. Çift şeritli yollarda ise ambulanslar yine sol şeridi kullanmaya devam edecekler.

alıntıdır.

http://www.112acilservis.net/haberdetay.asp?ID=452

ömerve
24-09-2010, 13:37
almanyaydı sanırım bi videoda görmüştüm,aynı denildiği gibi tüm araçlar sağ ve sol şeritlere kaydı ambulansın önünde.
biraz sancılı bi süreç olur bizde bu ama zamanla başarabiliriz herhalde :)

ahmetuygur
24-09-2010, 13:47
sabit olsun bence bu konu siteye giren herkes görsün

elpadre
24-09-2010, 13:49
face de gordum bı kadının bırı ambulansa yol vermıyordu bırde ters yyonden gelıyordu sozde gecıs hakkı kendındeymıs gıbı

Burak İ
24-09-2010, 13:52
Geç bile kaldık çoğu ülkede böyleşakadak yol açılıyor . Ayrıca diyelim kaza mı yapıldı önünüzde en öndeki araç sahipleri sola ve sağa otomatikmen yanaşıyor arkadan gelenelrde o şekilde sıralanıyor. Ortası daha ambulans gelmeden bomboş kalıyor. Yada itfaiye.

ceco
24-09-2010, 14:07
sanırım olay bu olsa gerek

http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=44752 ;)

barutçu
24-09-2010, 14:09
Haberim yoktu bencede güzel uygulama...

Konu sabitlensin :icon_tup:

Naman
24-09-2010, 14:11
Bu, bu şekilde olmaz. Ehliyet eğitiminde verilmesi lazım bu bilgilerin. Trafik bir sürü abuk subuk adam dolu. Siz orta şeridi boşaltmak için uğraşırsınız adam gelir size çarpar.

Ehliyet eğitiminin içeriğinin komple baştan düzenlenmesi lazım, sınavlarının değil.

Burak İ
24-09-2010, 14:12
İlköğretimde öğretilmesi gerek her sene.

Burak İ
24-09-2010, 14:16
sanırım olay bu olsa gerek

http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=44752 ;)

:icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup:

VTec_king
24-09-2010, 14:21
gerçekten çok güzel bir uygulama ,daha çok can kurtulacaktır eminim

brv
24-09-2010, 14:28
olması gereken birşey,ülkemizde ambulansa yol vermemek için hızını artıran,arabanın içindeki müzikten siren sesini duymayan sığırlar olduğu sürece her zaman sıkıntı olucaktır.

ambulans haliç'ten geçerken arabalar nereye kaçıcak onu çok merak ediyorum,metrobüs yüzünden ne emniyet şeridi kaldı ne kaçıcak bir yer.

poseidon
24-09-2010, 14:33
Nerede giderse gitsin biz ambulansa yol veririz de
bazı hanzolar ambulansla bile yarışmaya çalışıyor ya
onların kafalarına bu haberi nasıl sokacaz
onu düşünmek lazım.

olcay_bora
24-09-2010, 14:36
belli bi şeritte yol açan ambulans hiç görmedim gibi makas ata ata gidiolar

s2k
24-09-2010, 14:42
belli bi şeritte yol açan ambulans hiç görmedim gibi makas ata ata gidiolar

neden acaba

olcay_bora
24-09-2010, 14:44
neden acaba

ya içi boştur yada bazı gavatlar yol vermediği için mecburen şerit değiştiriyorlardır başka bi nedeni mi var ?

Ufuk
24-09-2010, 14:58
Benimde anlamadığım şu :emniyet şeridi boş (eds var) ambulans sıkışık teafikte en solda max 3. viteste bağırına bağrına gidiyor.Emniyet şeridinden gitse olmaz sanki ...

TURBO CİVİC
24-09-2010, 16:31
videodaki gibiolması cok zor bence.ehliyet alınırken ogretilmeli...

ekmekarası
24-09-2010, 16:33
ii hoş da biz ne zaman 3 şeritli yolları 3 şerit olarak kullandık ki???avrupa da sellektör yapmak bile küfür gibi algılanırken biz 3 şeritli yollarımızı 4-5-6 şerit olarak kullanıoruz....

Time-R
24-09-2010, 16:46
Bencede o ambulans evimize gidiyor olabilir, hepimiz ozen gosterelim.

pasa61
24-09-2010, 16:51
çok zor alışırız bence zira herkes ambulansın arkasından gazlandığı bir ülke burası

::ZaFeR::
24-09-2010, 16:57
Bizde arkadan ambulans geldi mi çekilmek yerine daha da gaza basıyoruz.Böyle bir durum da var.

SekoLive
24-09-2010, 17:13
elimden geldiğince sağa sola bariyer altına biyere kaçıyorum hiç tartısmayalım 3 şerit varmıydı yokmuydu bizler istiyince arkadaşmızın dediği gibi 2 şeride 4 araç sokabiliyoruz elimizden geldiğince yol verelim ve mümkün olduunca takılmayalm ambulans peşine

Manimillion
24-09-2010, 19:27
Sabitlenmistir.

Ome_RS
24-09-2010, 19:46
haberlerde görmüştüm umarım daha faydalı olur..

Frid
24-09-2010, 19:59
oto yollara eşek kadar afiş yapıp assak yine nafile :(

dragstar
24-09-2010, 20:27
haberlerde izledim heleşükür dedim

lethaldoze
24-09-2010, 21:55
Bizim millet araba sürmeyi bilmiyor ambulansa nasıl yol versin.Her gün kaç kere sinirden saçımı başımı yoluyorum.Ambulans adamın tamponunda ya tel. ile görüşüo haberı yok yada eli ayağı titrio nasıl yol verecem dıe.Bide önü bomboş ama kaçacağı serıt yok hala zorluyor yol verecem dıe.zihniyet yok yav bass git onden onemlı olan ambulansın hızlıca varması yol verme oyunu deıl kı...

StyleALP
25-09-2010, 11:45
Bence mantıklı bir uygulama olur. Sırf sağ şerite geçmektense iki yönede araç ayrımı yapılırsa yol daha çabuk açılır...

coolvtec
25-09-2010, 12:33
Ben çevrem + dersine girdiğim bütün öğrencilere (ki en fazla 5 sene sonra çoğu ehliyet almış olacak) yeni uygulamayı anlatır, ailelerini bilgilendirmelerini isterim :icon_tup:

Not; mail yolu ile de çok sayıda kişiye ulaşılabilir.

xcel
28-09-2010, 18:21
erzurumdayım. kırmızı ışıkta neden durdun diye kavgalar oluyor burda. birde kırmızıda durana arkadan çarpan sürücünün 'Ben onun kırmızıda duracağını tahmin etmemiştim' bahanesi var..

Yigit-Y
28-09-2010, 18:26
hayırlı olsun inş. daha başarılı olur cahil halkımız inş bu sefer bu olaya sağduyulu davranır...

tLq
30-09-2010, 18:20
Bencede o ambulans evimize gidiyor olabilir, hepimiz ozen gosterelim.
:icon_tup:

+ olarak mesaimin çoğunu ambulansta geçiren bi acil tıp teknisyeni olarak özellikle bayan sürücüler ve istanbul dışından gelen araçlar yol vermeme özürlüsü bunu bizzat anladım.

GKS
03-10-2010, 23:34
ambulansın arkasına takılma kavgası yapanlarda var bu ülkede

E.Arslan
04-10-2010, 15:46
Bizim arkadaş yol vereyim derken kaza yapmıştı böyle ilginçliklerde olabiliyor ama can kurtulsun yeter!!

Utku
06-10-2010, 19:17
Öyle bişey olmaz bizim ülkemizde.Ambulans hangi araç yardırma derdine girmeden yol verirse oraya giricektir her zamanki gibi.Çok öğretilmek isteniyosa ehliyet kursunda öğretilmeli hatta her sınav sorulmalı hatırlanması adına.

Bugün 5-6 sıra önümdeki araç yavaşça bi çocuğa çarpmış.Çocuk kalkıp gidip kaldırıma oturuyo bizim melahat sürüsüde geçmiş 20 kişi araba çarpan çocuğu izliyolar boş boş yoluda kapıyolar bir halt yaptıklarıda yok çocuğu korkutuyorlar

_FrKn_
06-10-2010, 19:25
eğitimle zamanla olabilir.devamlı hatırlatılması ehliyet kursların sınavlarında sorulması halinde başarılabilir.inşallah olur çoğu ülkede yapılan bi olay.o video yu da izlemiştim adamlar ambulans a yol aççaz diye sağa sola çekip zaman kaybediyo helal olsun valla.

Utku
06-10-2010, 19:28
O videoya ben hayranım öyle insanlık görmedim helal olsun..

Bizimkilerde resmi tatil olmayan günde vatan caddesini kapatırlar.Sabah millet galyana gelir,insanlar işlerine gecikir,kimisi uçağını kaçırır.Umurlarındamı

by...mutlu
06-10-2010, 23:15
Umrım işe yarar...Ancak zihniyet herkez için o ambulans ta en sevdiği insanın olduğunu düşünerek hareket etmesi yaşadım biliyorum.o araçta olup yol vermeyenleri görünce herkezi öldürmek istiyo insan emin olun

bilmeyenerede aktaralım bunu...Sonuçta ne kadar odun yontarsak o kadar hayat yollarda yitirilmemiş olur ;)

Rubicon
09-10-2010, 00:45
Öyle bişey olmaz bizim ülkemizde.Ambulans hangi araç yardırma derdine girmeden yol verirse oraya giricektir her zamanki gibi.Çok öğretilmek isteniyosa ehliyet kursunda öğretilmeli hatta her sınav sorulmalı hatırlanması adına.

Bugün 5-6 sıra önümdeki araç yavaşça bi çocuğa çarpmış.Çocuk kalkıp gidip kaldırıma oturuyo bizim melahat sürüsüde geçmiş 20 kişi araba çarpan çocuğu izliyolar boş boş yoluda kapıyolar bir halt yaptıklarıda yok çocuğu korkutuyorlar

aynen çok iyi bir uygulama, ama karşı geliş yolunda kaza bile olsa otobanda meraklılar çok bizim ülkede kaza analizi yapıyo adam sanki alakasız gidiş yoluda tıkanıyo durup bakanlardan..

Cihan Çizmeci
09-10-2010, 11:07
En mantıklı seçimi yapmışlar bence çok iyi bir olay..Konunun saqbitlenmesi iyi olmuş.Konu sahibine tşk.ler

fatsimsek
04-11-2010, 16:11
İstanbul'da henüz uygulamaya geçilmedi herhalde. Ambulanslar sağdan sağdan devam..

tLq
04-11-2010, 16:16
İstanbul'da henüz uygulamaya geçilmedi herhalde. Ambulanslar sağdan sağdan devam..

Uygulamaya tam anlamıyla geçilmedi daha doğrusu halkımız alışana kadar eskisi gibi devam.

opeldostlar
14-11-2010, 00:48
:):) EMNİET ŞERİDİNİ BİLE DOLDURAN ZİHNİYET ORTA ŞERİDİ NASI AÇACAK merak ediyorum işallah olsada bence zor

Onrcn
14-11-2010, 02:03
ya bir saniye durun, biz kaldirimda okulda caddede duzgun yuruyebiliyor muyuz ki bu tartismalar yapiliyor? Ayni yonde iki kisi geliyor sola saga vs bilimum cekilmeye calisip ortada birlesiyorsunuz. Once karsinizdan biri geliyorsa saga cekilmeyi bir ogretelim sonra ambulans falan gelir :D

Allah rahmet eylesin amcami ambulans la tasimistik, saolsun cok cengaver bir soforu vardi neredeyse carpa carpa yol aldi gecti ama ne hanzolar var neler yapiyorlar insanlar orada can derdinde, bizimkiler arkasina takilip 5 dk daha hizli gitmenin derdinde. Asil terbiyesizlik herseyden once buradadir.

s2k
21-12-2010, 21:30
Uygulama tüm türkiyede uygulamaya başlanamadı yani uygulama başladı ama pratikte uygulanamıyor o yuzden sagdan soldan devam :D:D:D

TarikS
22-12-2010, 01:28
Uygulama tüm türkiyede uygulamaya başlanamadı yani uygulama başladı ama pratikte uygulanamıyor o yuzden sagdan soldan devam :D:D:D

aynen 2 gun once e5'te yenisahra mevkiinde ambulans tikali trafikte ortadan gitmey ecalisiyor millete bagiiryor sagli sollu ayrilin diye de kimsenin bir sey bildigi yok, ben sagdaki bosluklardan daha hizli gidebiliyordum nerdeyse..

televizyonlarda billboardlarda vs. reklami yapilmasi lazim bu uygulamanin

fsunnetci
22-12-2010, 08:42
Nann Avrupadan her gördüğümüzü kendimize uyarlamaya çalışıyoruz ama bana sorarsanız diğerleri gibi bu yöntemde bize uymaz hele ki İstanbul trafiğinde hepten yalan olur komik olmasınlar Allah aşkına..orta şeriti kullancakmış pehhhhh:icon13:

s2k
22-12-2010, 09:09
Nann Avrupadan her gördüğümüzü kendimize uyarlamaya çalışıyoruz ama bana sorarsanız diğerleri gibi bu yöntemde bize uymaz hele ki İstanbul trafiğinde hepten yalan olur komik olmasınlar Allah aşkına..orta şeriti kullancakmış pehhhhh:icon13:

Olay orta serıt olayı degıl 2 serıtlı yol olursa nolucak bu yontemı kullanamıyacaklarmı ? bıraz dusunup yazın amac 1 serıttekı aracı komple dıger serıde gecmeye zorlamaktansa 2 serıdıde bırını saga bırını sola kaydırıp ortada acılan bosluktan ılerlemek

fsunnetci
25-12-2010, 02:14
Olay orta serıt olayı degıl 2 serıtlı yol olursa nolucak bu yontemı kullanamıyacaklarmı ? bıraz dusunup yazın amac 1 serıttekı aracı komple dıger serıde gecmeye zorlamaktansa 2 serıdıde bırını saga bırını sola kaydırıp ortada acılan bosluktan ılerlemek

Sen istanbulda yaşadığını unutuyon galiba:p ben Ambulans yol istedi diye minibüscünün ambülans şöförünü sopa ile kovaladığına şahid oldum hemde merter düzlüğünde :D zaten Ambülans şöförü neresi boş ise ordan gidiyor garibim sağ şerit sol şerit farketmiyor neresi olursa dalıyor:( Bilmiyorum ambülans ile hastaneye hasta yetiştirdinmi hiç ama eğer bu tecrübeyi yaşarsan olayı daha iyi net anlarsın;)

YEY®
25-12-2010, 02:31
Sen istanbulda yaşadığını unutuyon galiba:p ben Ambulans yol istedi diye minibüscünün ambülans şöförünü sopa ile kovaladığına şahid oldum hemde merter düzlüğünde :D zaten Ambülans şöförü neresi boş ise ordan gidiyor garibim sağ şerit sol şerit farketmiyor neresi olursa dalıyor:( Bilmiyorum ambülans ile hastaneye hasta yetiştirdinmi hiç ama eğer bu tecrübeyi yaşarsan olayı daha iyi net anlarsın;)

O minibüsçüler hangi dağdan geldilerse o dağa geri dönsünler lütfen.Bazılarına artık korna selektör etki etmiyor ,açıp camı alenen küfür ediyorum sıkıştırdıklarında.

Uygulamaya gelince bence oldukça akıllıca,

Emniyet şeridinde sadece sola kaçabilecekken orta şeritte hem sağa hem de sola kaçılabiliyor,ayrıca normal şeritler emniyet şeridinden her zaman daha geniş olduğu için bazen kaçmaya gerek kalmadan 2 şerit arasından rahatıkla geçebilir ambulans :)

ef186
25-12-2010, 02:55

tamemen katiliyorum bole bir tecrubesi olsa bole yazmaz kesinlikle :o

arkadas oduncuydu sanirim meslek olarak ayrica yapi itibariylede kultursuzdur o ondan ole olmustur ....

Cok biliyosunuz ya ondandir o aslinda ...

s2k
25-12-2010, 11:05
tamemen katiliyorum bole bir tecrubesi olsa bole yazmaz kesinlikle :o

arkadas oduncuydu sanirim meslek olarak ayrica yapi itibariylede kultursuzdur o ondan ole olmustur ....

Cok biliyosunuz ya ondandir o aslinda ...

Vay be Buğra ne kadar çok bilen var dimi yurdumda :D:D:D:D

fenni sünnetci arkadasım Ambulansla sadece hastaneye hasta yetiştirilmez hastayada yetişilir vs vs ama daha tecrübeli arkadaşlar varsa onlar bilgilendirsin bizi dimi nede olsa sadece 8 senedir bu işin içindeyim senin aktaracağın başka bilgiler varsa aydınlat bizi lütfen ....

Er-eN_PoweR
05-01-2011, 21:33
Kesinlikle Çok dogru bir karar.

Wuuup
13-02-2011, 09:03
Paylasım icin tesekkürler..