PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kat iptali(içi boşaltılarak)/Zırıltı sorunu

plekumat
24-09-2010, 22:20
Selamlar

Bu hafta kapsamlı bakıma soktum C2'yi..

Motor ışığı probleminden dolayı Katalizörü söküp baktık, içi kırılmış.
Zamanında bolca emeği boşuna harcamışım yani..

İçini boşaltıp taktık. Şimdide zırıltı yapmaya başladı.

Bu zırıltıyı nasıl çözebilirim?
Aslında çok rahatsız edici değil ama genede çözülsün istiyorum...

Orta ve son susturucu aynen duruyor..

Saygılar
Halil

Araç: C2 VTR 1.6i 16v

F.TimuR
24-09-2010, 22:38
Kat yerinden sökülüp direk düz boru çekilmesi lazım ya da oraya uygun susturucular var ondan taktırabilirsin...

gökberk
24-09-2010, 22:40
Kat yerinden sökülüp direk düz boru çekilmesi lazım ya da oraya uygun susturucular var ondan taktırabilirsin...

+++..........

Ome_RS
24-09-2010, 22:51

ben öyle yaptım iptal edip düz boru cektim araba sanki turbolu gbi oldu felaket bi ugultu ıslık sesi vardı bayagı rahatsız ediyordu beni kat iptal tüpü ile sesi kesmiştim aracı satmadan önce yne düz boru yaptım orj sistem ile yne ses vardı satarken katı verdim takarlarmı bilmem.
caresi kat iptal tüpü 50 liraya flan yaptırırsın ;)

Spawn
24-09-2010, 23:01
spor tip katalizör yada dürek test pipe diye geçen direk düz boru yu kullanabilirsin.. flanşlı yaptırırsan aradaki parçayı muayneye girecğein zaman orj kat ı tekrar takıp sıkıntı yaşamadan geçebilrsin de ..

V.İ.P
24-09-2010, 23:50
kat yerıne duz boru cekılıpte kullanabılrısın arkadasım

plekumat
26-09-2010, 20:14
Teşekkürler

Ustaya danıştım, testpipe olursa daha çok zırıltı sesi çıkar dedi.
Spor kat veya kat iptal tüpüyle yapacak gibiyim.

Ama son sust. alabilirsem düz boruyla bir denemek istiyorum.

volume81
26-09-2010, 20:36
orta iptal kat iptal düz boru aşırı derecede ses yapıyor kendi aracımda denedim silencer'li susturucu bile fayda etmedi :)

en güzeli kat yerine güzel bir susturucu ( sanayi dilinde yumurta susturucu diye geçer ) takarsın ileride egzost yapacağın zaman 51mm ara boru spor orta susturucu güzel bir son susturucu ile hem ses hemde perf. alırsın diğer türlü çok başın ağırır olmadı sök onu takalım bunu takalım vs

başıma geldi sadece sök tak parasına 150 tl verdim 1 haftada her şekli ile denedim :)