PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : egzoz yardım Lütfen

YunusCan
25-09-2010, 10:06
slm arkadaslar. otto tarzı bi son susturucu alıp aracıma komple 51lik boru ve kat iptali yaptırarak takmak istiyorum. ama şöyle bir sorun var
ben bu aracı istedigim zaman orjinal sesine cevirmek istiyorum bu düğmeli denilen iş...

bu nasıl olur böyle bir son susturucuyla mümkünmü araca sakıncası varmıdır. performans kaybı varmıdır. yani düğmeye bastıgımda arac orjinal sesini verecek egzozdan ses gelmicek. açtıgımda sesini verecek. nasıl bir yol izlemeliyiz. hatta bu işten anlıyan arkadaslar bi çizim yapıp bu konu altına koyarsa sevinirim. cok teşekkür ederim....

snan1910
25-09-2010, 10:36
forumda bir arkadaş cut out satıyor. işini görür diye düşünüyorum. biz aldık 1nci susturucudan sonra bagladık. içeriden düğmeye basınca gürlüyoruz. kapattıgımız zamanda normal moda geçip orjinal takılıyoruz.

http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=61096

Mechanix
25-09-2010, 11:17
Yunus Varex hakkında bilgin varmı ? İlgili konuyu burdan okuyabilirsin.

http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=51059&highlight=varex

Tam istediğin ürün olduğu için söylüyorum.Kullananların yorumları son sayfalarda.

Videolara da burdan bakabilirsin ;

http://www.jdmworks.net/urunler/x-force-varex-egzoz-sistemleri

Cihan Çizmeci
25-09-2010, 11:38
forumda yavuz364 nickli arkadaş cut out satıyor. işini görür diye düşünüyorum. biz aldık 1nci susturucudan sonra bagladık. içeriden düğmeye basınca gürlüyoruz. kapattıgımız zamanda normal moda geçip orjinal takılıyoruz.

http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=61096

Cut out istemiyor arkadaş belli çünkü istediği şey eksozlu olarak kullanmak yani 2 eksoz kullanıcak biri orj diğeri Otto diyor :icon_tup:

ruudvan
25-09-2010, 15:36
sen sanayi işi bişey istiosun anlasıldı varex tam senlık bısey ama anadana suayıp egzoscu var snn dedıgın sıstemde yapıyor ıcerdıen tusla orjınal egzos oluyor araca ama cut out lada yapabılırsın aynısını bır y boru olur bır ucu orjınal bır ucu ottoya bakar ama tamponun altına hem orjınal hemde spor susturucu koymak ne kadar guzel gorunur orası tartısılır..

orkungungor
25-09-2010, 15:45
Adana da egzozcu behlül 200 tl ye herşey dahil bu işi sana yapar. orjinal egzozuna ekstra olarak orta susturucunun yanına bi egzoz takıyor aç kapa üsülü

snan1910
25-09-2010, 17:02
Cut out istemiyor arkadaş belli çünkü istediği şey eksozlu olarak kullanmak yani 2 eksoz kullanıcak biri orj diğeri Otto diyor :icon_tup:

düğmeli felan ya düşünebilir belki dedim.
benımkısı fikir düşünmezse zaten benım ıcın farketmez ;)

YunusCan
25-09-2010, 17:33
dedıgınz sıstem orta ssturucuya cam motoru takılıyor ve tuşu kapattıgında orjinal oluyor . benım dedıgım performans egzozu ve orjınal egzoz u si bir istiyorum. 2 tane son susturucu olurmu mesela brisi orjinal susturucu . digerıde performans susturucu... orjınalı alta bıryere saklıyacaz performansıda normal tampondan cıkartıcaz. şuaip bi işi bitirirm mi dersiniz?

snan1910
26-09-2010, 16:34
dedıgınz sıstem orta ssturucuya cam motoru takılıyor ve tuşu kapattıgında orjinal oluyor . benım dedıgım performans egzozu ve orjınal egzoz u si bir istiyorum. 2 tane son susturucu olurmu mesela brisi orjinal susturucu . digerıde performans susturucu... orjınalı alta bıryere saklıyacaz performansıda normal tampondan cıkartıcaz. şuaip bi işi bitirirm mi dersiniz?

cam motoru gıbı degıl. malzeme gercekten kalıtelı. zaten konuya yazmıssın.
umarım işini görür.

yavuz364
26-09-2010, 16:37
arkadaşlar cut outta isterseniz 2 isterseniz 3 tane susturucu takın :) nasıl isterseniz öyle yapabilirsiniz... cut out = vana ... tamamen sizin hayal gücünüzle doğru orantılı olarak her türlü kombinasyonu yapabilirsiniz..

YunusCan
26-09-2010, 20:50
arkadaşlar cut outta isterseniz 2 isterseniz 3 tane susturucu takın :) nasıl isterseniz öyle yapabilirsiniz... cut out = vana ... tamamen sizin hayal gücünüzle doğru orantılı olarak her türlü kombinasyonu yapabilirsiniz..

bana bi çizim yollarmısın aracın altındaki sistem nasıl olacak diye? yani headers dan cıkınca boru nereye gidip cut out denilen sistem nereye takılacak kapandıgında egzozun gazı nereye gidecek bi cizipte eklersen sevinirim... mümkünse..

ruudvan
26-09-2010, 21:56
suayıp yaparmımı tabıkıde yapar.
snn ıstedıgın sıstem yok yanlız solım sana yanı performans susturucu gozukucek orjınal kazan gorunmıcek.

sıstem su sekılde orjınal susturucun duruyor yıne performans susturucu yok ama orjınal susturucuna gelen boruda ıkı cıkıs var sen kapadıgıdnda gaz orjınale gıdıyor sesszı suruyorsun actıgında vana duz boruya gıdıo gurulduo.

bnce snn ılacın varex...

yavuz364
26-09-2010, 22:30
bak senin için o kadar uğraştım çizdim :D:D
mesela atmosferik araçlar için çok güzel olabilecek bir sistem bu..

istediğin yerden 2 ye ayırabilirsin..

istersen sesli olan egzozu hiç takmayadabilirsin :) tamamen sana kalmış bişi

açıklama: vana kapalıyken egzoz gazları sessiz egzozunuzdan sessizce çıkacak
vana açıkken egzoz gazları daha zor çıkacağı sessiz egzozdan çıkmak yerine daha rahat çıkabileceği sesli egzozu tercih edecek tabii ki :) ve egzoz gazlarını hem daha rahat çıkartmış olcaksınız hem de istediğiniz sesi elde etmiş olacaksınız...
http://i1020.photobucket.com/albums/af325/yavuzongul/Cut%20Out/cutout.png

bana bi çizim yollarmısın aracın altındaki sistem nasıl olacak diye? yani headers dan cıkınca boru nereye gidip cut out denilen sistem nereye takılacak kapandıgında egzozun gazı nereye gidecek bi cizipte eklersen sevinirim... mümkünse..

YunusCan
27-09-2010, 22:27
sesli herhangi bir egzoz dedıgın susturucuyla orjinalin yeri degişirse daha mantıklı olur cunku cut out acıkken 2 borudanda gaz cıkar kanımca.... ama digeri biraz bükümkü olursa orjinalin borusu daha iyi olur

yavuz364
27-09-2010, 23:00
ya kafana göre takıl :) istersen öyle yap, egzoz tabii ki 2 borudan çıkar ama sence zor olan yeri mi tercih eder kolay olan yeri mi ???
basınçlı hava tabii ki kolay yolu tercih edecektir, bükümlü olmasını egzozcu ayarlar sen karışma ona :D

sesli herhangi bir egzoz dedıgın susturucuyla orjinalin yeri degişirse daha mantıklı olur cunku cut out acıkken 2 borudanda gaz cıkar kanımca.... ama digeri biraz bükümkü olursa orjinalin borusu daha iyi olur

YunusCan
28-09-2010, 11:09
anladım yani egzoz gazı orjinal susturucudan gecerken sıkışıyor ama performans için olandan sıkışmadan geçiyor degilmi ?

YunusCan
28-09-2010, 11:47
Benim egzozcum bu sistemi yaptı aracıma kapatınca yine ses geliyordu. ve kapatınca gaza basınca çok yüksek sesle zırlama yapıyordu insanı gerçekten rahatsız ediyordu gaza biraz dokununca aşırı sesle zırlama yapıyordu bende geri söktürdüm hepsini orjinalleri taktırdım. sistemde bu alttaki resim gibiydi. zırlamanın nedeni bence orta susturunun yetersiz gelmesiydi. çok bilmiş egzozcumda son susturucuma attı topu. 1 aylık susturucuya bitik dedi ondan dedi. ne alakaysa. neyse. senin çizdigin resimdeki gibi cut out tam 2 borunun birleşme yerinde olursa daha mantıklı degilmi? ilerde olursa
performans kaybına ugrar diye düşünüyorum ama bu sistem yaparsak tam orta susturucularda yeterince büyük olursa ve cut out saglıklı birşey olursa sorun kalmaz sanarsam ?

http://i56.tinypic.com/10idiyc.jpg

yavuz364
28-09-2010, 12:02
evet sorun kalmaz ve cut outun birleşme yerine yakın olması performansı çok ta etkilemez...

YunusCan
28-09-2010, 16:19
olsun 00000.1 hp bile önmli . ne demsler beygirin haram olanı :D :D