Orijinalini görmek için tıklayınız : ısı müşürü yardım??
arkadaşlar saxo vts beyne giden ısı müşürü hangi sokettı yardımcı olabılırmısınız resmı varsa daha iyi olur acil lazım :( (motor soğukken zengin çalışmasını sağlıyan müşür) mavi olan bi müşür var o muydu tam bilmiyorum
utkuselamoglu
25-09-2010, 12:14
mavi olması lazımdı eğer yeşil yoksa orda
ustte yeşil var sanırım o enjektörlere giden o degıl bende mavi diye hatırlıyorum ama tam emin değilim :(
utkuselamoglu
25-09-2010, 12:19
mavinin yanında yeşil fan müşürü olması lazım mavi olan su sıcaklık müşürü ben öle hatırlıyorum tam emin değilim ama
utkuselamoglu
25-09-2010, 12:21
abi galiba yeşil olan beyne gidiyor diğerler gösterge:D
yani hangisidir ? benim ihtiyacım olan beyne giden ısı müşürü mavi olan değilmidir diyorsunuz?
yeşil olan beyne gitmesi lazım bnde oyle bılıyorum yanlış olmasın
utkuselamoglu
25-09-2010, 12:24
yani hangisidir ? benim ihtiyacım olan beyne giden ısı müşürü mavi olan değilmidir diyorsunuz?
abi ikisinde de emin değilim şu anda ben yeşil diye hatırlıyordum ama mavi de olabilir ordaki tam şu anda kafamda canladıramadım.
:( nasıl anlarım kı onu soketı soktugumde devir artar heralde zengin çalışacağı için
utkuselamoglu
25-09-2010, 12:28
:( nasıl anlarım kı onu soketı soktugumde devir artar heralde zengin çalışacağı için
eet araba gaz yemez böle ondan anlarsın
allalalah ya :S benim amacım o müşürün çalışmaması ve arabaya hep soğukmus gibi cok benzın gondermesı yanı zengın calısması
utkuselamoglu
25-09-2010, 12:31
allalalah ya :S benim amacım o müşürün çalışmaması ve arabaya hep soğukmus gibi cok benzın gondermesı yanı zengın calısması
araç stock mu ?
eğer stock ise bu şekilde bir modifiye söz konusu olamaz çünkü aşırı benzin gidecektir ve araç düzgün çalışmayacaktır.
stock değil ise araç fakir kalıyorsa denene bilir ama çok anlamsız olur düzgün bir beyin programı ilen ayarlanması çok iyi olur.
araç stok degıl ama aksama bana bılenen bırı var ve ben daha önce bu sekılde arabanın daha iyi gittigini gördum ustası olan adamda soyluyordu bunu hatta onun elınde o soketten vardı sadece soket onu oraya takıyodu dıgerını cıkarıp kenara biyere cırtlıyodu arabanın gidişindede farkını gördüm ben soket yerıne tornacıdan o müşürün dibiyle aynı dişte ve çapta cıvata yaptırıp orayı kapatmayı dusunuyorum sonucta amac sadece oranın kapalı olması
utkuselamoglu
25-09-2010, 12:39
senin bahsettiğin hava sıcaklık müşürü değil dimi çünkü su sıcaklık müşürünün soketini çekersen çok zengin çalışması lazım aracın.
ısı müşürü benim dediğim hani ilk calıstırdığında motor soğukken daha yuksek devırde calısıyor ya ıste o soket onu ayarlıyo ısınınca devır normale donuyo ben o soketten bahsedıyorum
utkuselamoglu
25-09-2010, 12:48
ısı müşürü benim dediğim hani ilk calıstırdığında motor soğukken daha yuksek devırde calısıyor ya ıste o soket onu ayarlıyo ısınınca devır normale donuyo ben o soketten bahsedıyorum
anladıma bi rolenti moturu soguk oldugunu bilip o su sıcaklık sensorunda dolayı devri yüksekten normale çekiyor...
senin dedigin su sıcaklık müşürünün soketi hava sıcaklıgı değil.. ordaki mavi veya yeşil in soketini çekip deneye bilirsin. ama genede çok zengin çalışıp aracı güzel bir şekilde tutarlı bir şekilde kullanılamaz şekilde de bi davranışı olur diye düşünüyorum ... denemek genede senin elinde.
anladıma bi rolenti moturu soguk oldugunu bilip o su sıcaklık sensorunda dolayı devri yüksekten normale çekiyor...
senin dedigin su sıcaklık müşürünün soketi hava sıcaklıgı değil.. ordaki mavi veya yeşil in soketini çekip deneye bilirsin. ama genede çok zengin çalışıp aracı güzel bir şekilde tutarlı bir şekilde kullanılamaz şekilde de bi davranışı olur diye düşünüyorum ... denemek genede senin elinde.
bakıcam işte kardesım bundan öncekı yapılan denemelerde hem olumlu sonuclar gördum zaten bunu cok kısı bımıyor bütün civatalarını ezberlemıs bi usta yapıyordu kendı yaptıgı arabalar yarısıcakken ben denıcem bakalım faydası olmazsa takarım yıne eski yerine;)
utkuselamoglu
25-09-2010, 12:55
bakıcam işte kardesım bundan öncekı yapılan denemelerde hem olumlu sonuclar gördum zaten bunu cok kısı bımıyor bütün civatalarını ezberlemıs bi usta yapıyordu kendı yaptıgı arabalar yarısıcakken ben denıcem bakalım faydası olmazsa takarım yıne eski yerine;)
ok tamamdır abi. ii denemeler dilerim:D
bakalım aksam sonuç olumlu olcakmı hatta filtre kiti var bende usta dedıkı gitmeden fıltreyıde sok oyle gıt dedı karşıdan dırek buzgıbı havayıda aldıkmı baya yardımı olacagından emınım toz toprak yok zaten tertemız asfalt çevre yolu
utkuselamoglu
25-09-2010, 13:04
bakalım aksam sonuç olumlu olcakmı hatta filtre kiti var bende usta dedıkı gitmeden fıltreyıde sok oyle gıt dedı karşıdan dırek buzgıbı havayıda aldıkmı baya yardımı olacagından emınım toz toprak yok zaten tertemız asfalt çevre yolu
akşam yarış var her halde:D
biraz öyle kardeşim bakalım :)
utkuselamoglu
25-09-2010, 13:13
biraz öyle kardeşim bakalım :)
ok başarılar dilerim :)
ok başarılar dilerim :)
saol kardesım arabaların speclerıde nerdeyse aynı:eek: iş şöförlüğe ve ince ayara kalıcak o yuzden :icon_tup::soru:
soket sök araba zengin çalışsın.. baya ince ayarmış
millet safc ayarını beğenmeyip beyin alıyor meğer ne kolay
akıllıca devam edin...