Orijinalini görmek için tıklayınız : fren sorunu
aracıma 16 inc 195 45 16 jant lastik taktım..jantlardan sonra frenlerde bi zayıflama oldu fren pedalı çok dipte tutuyo ani bir fren yapmadım Allah yaptırtmasında ama ani fren anında arabanın durcağını pek sanmıyorum..bu sorun neden kaynaklanıyordur..ebat büyüten arkadaşlardada bu sorun oluyomu normalmi frenlerin hali?? birde bu lastiklere kaç psi basmam gerekiyo..normal kapıda yazan havayımı yoksa daha düşük yada yüksek bir havamı basmam gerekiyo
195/45/16 lastiğe 32psi basman kafidir.
Frende geç durma ihtimali doğrurur ebatta büyüme ancak pedaldaki hissiyatı değiştirmez.Kaliperlerde vs. de terleme var mı hidrolik seviyesi aynı mı bunları bir kontrol edin derim.Bu arada jantın tasarımından dolayı frenleriniz iyi soğumuyorsa o zamanda frende zayıflama yaşarsınız.
195/45/16 lastiğe 32psi basman kafidir.
Frende geç durma ihtimali doğrurur ebatta büyüme ancak pedaldaki hissiyatı değiştirmez.Kaliperlerde vs. de terleme var mı hidrolik seviyesi aynı mı bunları bir kontrol edin derim.Bu arada jantın tasarımından dolayı frenleriniz iyi soğumuyorsa o zamanda frende zayıflama yaşarsınız.
şöyle söyleyim geçen hafta jantları taktırmaya gittim eski jant lastiklerimle hiç bir sıkıntı yoktu giderken. taktık lastikçiden çıktım bir baktım fren pedaloı dipte tutuyo ya dedim havasında bir sıkıntı var inik herhalde..10 dk önce gittim hava bastım 30 psi yok gene aynı dert..bu arada jantlar soğutmayı engelliyebilecek bir tasarıma sahip değil..burda fikir almak istedim bu durumu yaşayan başka bir arkadaş varmı diye olmadı bir ustaya baktırıcaz artık...
fren hıdrolıgıne bak bi
bro jantları takar takmaz bu sorun oldu eski jantlarımda normaldi frenler oyüzden bakmadım bile hidroliğe yarın bakarım bi seviyesine
psıkolojık olmasın:)
ne alaka....
anthinka
25-09-2010, 18:14
Bende de frende sorun var ama kaliper sürtüyormuş gibi ses çıkıyor giderken kendim yapmak istiyorum öneriniz nedir?
ne alaka....
olum kaç senedır sac janta alışıysun benım bıle bazen öyle oluyr sacta araba daha ıyı duruyor enkeıde az duruyor
olum kaç senedır sac janta alışıysun benım bıle bazen öyle oluyr sacta araba daha ıyı duruyor enkeıde az duruyor
senin aracın pedal tepkisi nasıl fren diptemi yukardamı alıyo
hava yapmıştır dicem ama jant değiştirincede hava yapmış olamaz...ama bahsettiğin olay hava yapmışa benziyor. hidrolik yagın tam ise frenlerin havasını aldır derim.
Fren pedalına bastıkça dibe gidiyor mu ona dikkat et.Öyle bir sıkıntı varsa kaçak var mutlaka.Hidrolik sıvını kontrol et sık sık
Araba çalışmaz konumda iken fren pedalına basın normalde 1-2cm hareket eder sonra taş gibi olur. Hava varsa baya bir basılır yumuşak şekilde hatta dibe kadar inebilir. Havasını alırsınız.
Taktığınız jant,lastik söktüklerinizden daha ağırsa aracın frenleri eskiye oranla fark edilir şekilde zayıflayabilir öyle bir durumdan da kaynaklanıyor olabilir.
JumboAli
26-09-2010, 10:35
sen stoptech set yaptın mı arabaya?
Fren pedalına bastıkça dibe gidiyor mu ona dikkat et.Öyle bir sıkıntı varsa kaçak var mutlaka.Hidrolik sıvını kontrol et sık sık
pedal dipte tutuyo hani hafif dokunursun pedala biraz yavaşlar ya araba o yok bende hafif dokununca frene hiç bi tepki yok dibe kadar basıyorum..indim şimdi baktım bir kaçak göremedim ama sanırım usta yolu gözüküyo bana
Araba çalışmaz konumda iken fren pedalına basın normalde 1-2cm hareket eder sonra taş gibi olur. Hava varsa baya bir basılır yumuşak şekilde hatta dibe kadar inebilir. Havasını alırsınız.
Taktığınız jant,lastik söktüklerinizden daha ağırsa aracın frenleri eskiye oranla fark edilir şekilde zayıflayabilir öyle bir durumdan da kaynaklanıyor olabilir.
evet denedim şimdi 3-4 basmadan sonra fren şişti ama biraz zorlayınca pedal 3-4 cm dibe iniyo...walla taktığım jant lastik kombinasyonu 14.800 gr kargo terazisinde ölçmüştüm ama orj jant lastik nekadar onu bilmiyorum
hemen sac jant tak dene bakalım eskısı gıbı olucakmı :)
sen stoptech set yaptın mı arabaya?
yok daha yapmak fırsat olmadı aksilikler çıktı o sıra
evet denedim şimdi 3-4 basmadan sonra fren şişti ama biraz zorlayınca pedal 3-4 cm dibe iniyo...walla taktığım jant lastik kombinasyonu 14.800 gr kargo terazisinde ölçmüştüm ama orj jant lastik nekadar onu bilmiyorum
Kaçak var sistemde.Günahını almamak lazım tabi ama eğer lastikçe hatası ise kesin ön lastikleri sökerken hidrolik hortumuna zarar verdi.Hidrolik kaçağı yerde görmen zor olabilir.Genelde jantın iç kısmına bulaşır çünkü.Sen aracı bir lifte al derim
Kaçak var sistemde.Günahını almamak lazım tabi ama eğer lastikçe hatası ise kesin ön lastikleri sökerken hidrolik hortumuna zarar verdi.Hidrolik kaçağı yerde görmen zor olabilir.Genelde jantın iç kısmına bulaşır çünkü.Sen aracı bir lifte al derim
ozaman ustaya baktırıcaz desene yapcak birşey yok..çok sağol hocam ilgin için inş çok fazla bişey çıkarmaz bana bu iş...
ozaman ustaya baktırıcaz desene yapcak birşey yok..çok sağol hocam ilgin için inş çok fazla bişey çıkarmaz bana bu iş...
İnşallah.Duruma göre gelişmeleri yazarsın buraya;)
Sistemde hava var o zaman. Kısa süre içerisinde mutlaka baktırırsan iyi olur.
sımdı bu olay benım cok basıma geldı burak jantla mantla alaksı yok bunun bu bıanda cıkan bişi ben sılıvrıde bıanda fren en dıbe ındı fren hıdrolıgı bıtmıs ekledım balıkersıe kadar oyle geldım zamanım azdı balıkserıde sabah havasını aldırdım gectı:)ust fren merkezı ve alt fren merkezlerını kontrol ettır
snan1910
26-09-2010, 17:09
aynı olay benımde basıma geldı. bayramın 3ncu gunu cenazemız vardı araba yuklu karsıyakaya gidiş dönüşte karşıyakanın içindeki yokuşlarda fln yardırmak zorunda kaldık ardından eve geldıgımızde baktımkı fren aşağıda 3 4 gun arabaya bınmedım bıraz yol yapmaya baslayınca fren kendılıgınden şişmeye başladı şuan eski haline döndü.ama performans eskisi gibi değil. benım sorun galıba yan sanayi balatalardan dolayı oldu..
sağolun arkadaşlar bugün çıkmak zorunda kaldım arabayla frenler çok kötü durumda kapadım aracı garaja..en kısa sürede ustaya baktırıcam Allaha emanet gidiyoz çünkü