Orijinalini görmek için tıklayınız : Silinen dosyayı nasıl kurtarırız?
.::EmrE::.
26-09-2010, 01:39
Az önce geridönüşüm kutusunu boşalttım ancak içinde önemli bir döküman vardı..Bunu geri almanın yolu var mıdır? :S
maverick2305
26-09-2010, 01:40
sistem geri yükleme ile olabilir ama dosya geri gelir mi tam olarak bilmiyorum.
Recover programları ile kısmen yada tamamını kurtarabilirsin.Google da recover programları diye arat işe yarar bir program bulabilirsin
Nekadar onemli olduguna bagli ...
Eyer gercekten ugrasilicak kadar onemliyse o hdd sokulup baska bir makinaya takilacak ve dogru durust bir kurtarma yazilimiyla dosyalar geri alinicak .
Arasinda senin dosya varsa kurtarmis olucaksin .
En onemlisi dosya kurtaracagin pc yi hemen kapat ve kullanma .
Kullandigin her saniye dosyani kurtarma sansin azalir .
.::EmrE::.
26-09-2010, 01:47
Bir kurtarma yazılımı bulmam mümkün değilmi şu an yaa hepsi mi ücretli olur arkadaş bunların..
benim 40 GB'lik videos klasorum yanlislikla geri donusum kutusuna gitmisti ama direk ordan da silinmis nasil olduysa, ustune soguk su ictim :D programlar bulamadi dosyalari
maverick2305
26-09-2010, 01:59
başlat-yardım ve destek-sistem geri yükleme ile en yakın güncelleme tarihine geri yükle pcyi geri gelebilir bence bi dene en basit olarak.
Bir kurtarma yazılımı bulmam mümkün değilmi şu an yaa hepsi mi ücretli olur arkadaş bunların..
hdd i sok gotur benim arkadaslarin dukkanina halletsinler eyer onemli bir belge ise ...
benim fotoğraf klasörüm silinmişti yanlıslıkla birkaç saat ugrasıp geri almıstım 1 gb filan boyutu.
netten arastırarak recovery programlarından birisini kullanarak geri almayı basarmıstım
data recovery di sanırım programın adı ancak nasıl kullandığımı hatırlamıyorum google amcaya sormustum ordan bişiyler bulup yapmıstım...
benim 40 GB'lik videos klasorum yanlislikla geri donusum kutusuna gitmisti ama direk ordan da silinmis nasil olduysa, ustune soguk su ictim :D programlar bulamadi dosyalari
Bu Geri Dönüşüm Kutusu'nun pek farkında olunulmayan ayarlarından kaynaklanır :)
HDD sanırım kapasite olarak 400GB'tan çok daha düşüktü :) Windows kurulduğunda varsayılan olarak disk kapasitesinin %6 ila %10'u arasını Çöp Kutusu olarak kullanır(rezerve etmez). 100GB'lık diskte 20GB'lık dosya silerseniz 10GB'ı harbi silinir anlamına gelir bu :)
Bu oranları Masaüstünde Çöp Kutusu'na sağ tıklayıp özelliklerine girerek ayarlayabilirsiniz.
HDD'ler, full format hariç, 'üzerine yazma' prensibiyle çalışırlar, fiziksel olarak. Buna Hızlı/quick format ta dahildir. Siz bir dosyayı tamamen sildiğinizde o dosyanın etiketine sadece 'silindi' yazılır ve Windows bu dosyayı size göstermemeye başlar.
ANCAK PC'nin açık olduğu her saniye silinen dosyaların kurtarılma şansını azaltır. Çünkü Windows her an bu dosyaların bir kısmının veya sadece bir dosyanın fiziki konumunun bir kısmına başka bir veri yazabilir, bunu engelleyemezsiniz.
Silinen veriler sizin için hayati önem taşıyorsa, bunun için olan data recovery programlarını satın alarak kullanmalısınız. Satın almadan evvel demosunu indirip taratma yaptırabilir dosyalarınız bulunabiliyor mu ona bakabilirsiniz.
Sstem Geri yükleme sadece profil klasörünüzdeki dosyaların az bir kısmını yedekler ve onun da Çöp Kutusu gibi bir %'sel sınırı vardır.Eğer geri getiremezse recovery programları için herşey çok geç olabilir. Bence önce recovery programları ile taratın.
Ben www.active-undelete.com un yazılımını kullanıyorum gayet memnunum. Millet etrafımda bana ilah diye bakıyor bu yazılım sayesinde :)
Not: Satın aldım, en ucuz versiyonu kafi.
Serkan06
26-09-2010, 03:22
geri dönüşüm kutusuyla pazarlık etmen gerek :D
@ Naman
haklı silinen dosya geri kurtarılmak isteniyorsa pc acık kaldığı sürece silinen dosyanın bulunduğu alan üzerine windows bişiyler yazabilir yada sizin pc ye dosya aktarımı yapmanız bişiyler yüklemeniz silinen verinin HDD üzeriinde bulunduğu kısım üzerine yazmasına neden olabilir PC ye herhangi bir dosya aktarımı yapmadan biran önce recory programı kullanıp dosyayı geri alabilirsiniz ne kadar cabuk davranırsanız o kadar geri alma sansınız yükselir..
Belli bir boyuttan sonrası direk uçuyor geri dönüşüme gitmeden.
"Bad Copy Pro" da iyi bir seçenek olabilir..Nette bulabilirsiniz.. Ola ki bulamazsanız gönderebilirim.
Bu Geri Dönüşüm Kutusu'nun pek farkında olunulmayan ayarlarından kaynaklanır :)
HDD sanırım kapasite olarak 400GB'tan çok daha düşüktü :) Windows kurulduğunda varsayılan olarak disk kapasitesinin %6 ila %10'u arasını Çöp Kutusu olarak kullanır(rezerve etmez). 100GB'lık diskte 20GB'lık dosya silerseniz 10GB'ı harbi silinir anlamına gelir bu :)
Bu oranları Masaüstünde Çöp Kutusu'na sağ tıklayıp özelliklerine girerek ayarlayabilirsiniz.
Belli bir boyuttan sonrası direk uçuyor geri dönüşüme gitmeden.
tesekkurler bunu bilmiyordum
işinize yarayabilir.
http://www.bildirgec.org/yazi/en-iyi-10-ucretsiz-veri
benim ilkokul fotolarım gitmişti zamanında bayağı bi üzüldüm tabi easyrecovery adlı programla kurtardım diye sevinirken dosyalar gözüküyodu fakat açılmıyodu.açılanlarda silinen ama işe yarayan dosyalardı :S gitti güzelim fotolar ama bi pc ciye giderseniz daha iyi yardımcı olurlar.evde net teki programlarla sağlıklı olmuyo pek yapanlar var tabi.bilenler.
konu acılmıstı bunla ılgılı daha onceden.hatta 2 gun once ısın ıcınden cıkamadıgım ıcın yazmıstım konuya.google da bulunan cogu programı kuruyosunuz calıstırıysunuz resımlerı buluyo save etmek ıstedıgınızde key ıstıyo o key de hıcbıyerde yok.bende cıkamadım ısın ıcınden bıkac key buldum denedım ama nafıle.net key falan ıstemeyen bı prog. varsa bı lınk verebılırse herkes faydalanabılır
Ücretsiz Recuva'yı dene önce.
Ücretsiz Recuva'yı dene önce.
recuva format atılmadıysa %80 kurtarıyor
Recover My Files Professional v4.0. crack dosyası içindedir. senelerdir kullanıyorum, çok güzel bi program. bikaç format öncesi bile çıkıyor. linkten indirebilirsin.
http://hotfile.com/dl/72322345/8760346/GetData_Recover_My_Files_Professional_v4.0__Crack. rar.html
5500-hasan kardesıme cok tesekkur ederım.sureklı key ıstıodu.msn den yardımcı oldu saolsun ısımı cozdu.tesekkurler hasan
Recover My Files Professional v4.0. crack dosyası içindedir. senelerdir kullanıyorum, çok güzel bi program. bikaç format öncesi bile çıkıyor. linkten indirebilirsin.
Hotfile.com: 1-CLICK Dateihoster (http://hotfile.com/dl/72322345/8760346/GetData_Recover_My_Files_Professional_v4.0__Crack. rar.html)
Bu dosya ya telif hakkı iddiası nedeniyle veya yükleyen kişi tarafından silinmiştir.
yenileme şansınız varmı linki ?denemediğim program kalmadı . recuva iyi buldu ama key istediği için alamıyordum geri belki işe yarar.şimdiden çok teşekkür ederim.
Buyur kardeşim.
Hotfile.com: 1-CLICK Dateihoster: GetData Recover My Files Professional v4.0 + Crack.rar (http://hotfile.com/dl/99168061/7a8969b/GetData_Recover_My_Files_Professional_v4.0__Crack. rar.html)
poseidon
24-01-2011, 15:57
Eğer kendi başına amatör programlarla geri getiremiyorsan
ve veriler önemliyse disk kurtarma yapan profesyonel yerler var
windowsa format bile atsan datanı çıkartıyorlar.
Google amcadan bulursun.
Buyur kardeşim.
Hotfile.com: 1-CLICK Dateihoster: GetData Recover My Files Professional v4.0 + Crack.rar (http://hotfile.com/dl/99168061/7a8969b/GetData_Recover_My_Files_Professional_v4.0__Crack. rar.html)
pm de aldım indiriyorum bakalım çok saol.
edit:
indirdim crack li olması sayesinde kurtarılacak dosyayı bi yere kaydetmede de sıkıntı çıkmadı fakat kurtarılan fotoğrafı açınca önizleme yok diyor.7-8 program denedim hepsi aynı.
tüh programın günahını aldık.burda önemli olan doğru kullanmak oluyor galiba.mlh_s nickli üyenin verdiği linkte geçen şu 3 kural çok önemli test edildi onaylandı. :)
1.Veri kurtarmak istediğiniz sürücüyü kullanmayı durdurun
2.veri kurtarma yazılımını kurtaracağınız sürücüye kurmayın3.tarama sonrası çıkan kurtarmak istediğiniz verilerinizi aynı sürücüye kaydetmeyin
tam 1gb lık fotoğrafı sorunsuz kurtardım.çok şükür :) 5500 nickli üyeye tekrar teşekkürler.
son linkte silinmiş büyük sevaba girmek isteyen varmı?