PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : lpgli aracın ömrü kısa mı olur ?

M.A.D
26-09-2010, 11:53
civic si bakıyorum ama ilanlarda goz attıgım araclar arasında lpglilerde var, bazılarına sordugumda lpgli aracın omrunun kısa oldugunu soyluolar, en fazla 5 sene sonra araba sorun cıkarmaya baslar dıyorlar bu ne kadar dogru acaba ? lpglı araca ne derece guvenebılırım,ozellıkle sı da saglıklı bıseymıdır lpg? yoksa lpglı si'lara yaklasma mı dersınız

TarikS
26-09-2010, 12:05
%10-15 civari motor omrunden yer diyordu Onno usta bi aralar :)

eger lpg montaji bilen birileri tarafindan iyi iscilikle yapilmissa bir sorun cikarmaz..

focus musty35
26-09-2010, 12:35
lpg ıle 250 300 bın km gıden sahınler var ızmırde arkadasımın taksı duragında bakım yapılmassa benzınlı aracında omru kısa olur ama tabıkıde azda olsa sıvı yakıt olmadıgın ıcın bı kısalma vardr ama oda göz ardı edılebılır dıe dusunuyorum

tuner faruk
26-09-2010, 12:54
Ömrü kısa olsa taksiciler o km leri lpg ile yapamazdı sıvı olmadığından belki biraz motorda aşınma olur ama LPİ geliyo artık o dertte ortadan kalkıyo bence bak Mali ayarı ve bakımları doğru yapıldığında sorun olmaz sorun olan tek şey kapalı ortamlar oluyo :D

utkuselamoglu
26-09-2010, 14:52
sıcak çalışıyor bu yüzden benzin sıvı oldugu için motoru komurmuyor sogutuyor... lpg de sogutsa aynı olurdu bence... benzinde ayar kötü olsa bile fazla bozmuyor ama lpgnin ayarı çok önemli bu yüzden ayarsız lpgli araçların ömürleri kısa oluyor fakat düzgün ayarlı olanlarının ömrü benzine e nazaran biraz daha az olur ama harbiden bende inannıyorum 250000 falan gider en az bunu da görmek için 10 15 sene lazım:D o zamana kadar arabayı satarsınız zaten...

honda larda az sorun yaşanıyor lpg de toyotalara vs türevlerine nazaran