Orijinalini görmek için tıklayınız : Roll night / Kınalı sonrası
Serhat Y.
26-09-2010, 23:37
keyifli seyirler,,
DJ s2k vs STP 20 typer
http://www.streetfire.net/video/baheehirerkezky-roll-night-vers3_2065220.htm
BS typer vs STP 20 typer(barıyer yanı STP)
http://www.streetfire.net/video/baheehir-roll-night-vers4_2065221.htm
Stp TypeR(ep3) & BS TypeR(fn2) Camcar H_tan Evo9 (çok net çekilen bir video)
http://www.streetfire.net/video/baheehirerkezky-roll-night-vers5_2065223.htm
keyifli seyirler,,
DJ s2k vs STP 20 typer
maşallah kanka uzunda öne çıkıosun sanırım ileride daha güzel olur inş,tebrikler :icon_tup:
TUM VIDEOLAR BU MESAJDA
typer 46 DJ S2k=aem ems,caı,buddyclub headers,greddy cat back
BS typer= caı/hdr/egzoz - RRC emme manf. - spoon tbody. - kpro flashpro
STP 20: caı hdrs egzoz
denemeler ıcın tesekkurler serhat:icon_tup:
keyifli seyirler,,
DJ s2k vs STP 20 typer
DJ s2k STP typer
http://www.streetfire.net/video/baheehirerkezky-roll-night-vers6_2065232.htm
http://www.streetfire.net/video/baheehirerkezky-roll-night-vers7_2065236.htm
http://www.streetfire.net/video/baheehirerkezky-roll-night-vers8_2065237.htm
M///maniac
26-09-2010, 23:44
masallah yuruyen 2 aracada fakat fn2 çok ii yurumus
ahmet3425
26-09-2010, 23:45
masallah araclara, kafa burun mu gidiyorsunuz stp ile serhat ? son olarak bisey yaptın mı arabaya ?
serhat araca coıl over alıp aracı bastı, bagajındakı 80 kıloluk tesısatıda sonunda soktu :) bı kac kere denedık bende onde olarak bıtırdım oda onde olarak bıtırdı ama ıkımızın max farkları arasında yarım boy serhat onde masalahı var cok guzel gıdıyo arabası:icon_tup:
M///maniac
26-09-2010, 23:49
serhat araca coıl over alıp aracı bastı, bagajındakı 80 kıloluk tesısatıda sonunda soktu :) bı kac kere denedık bende onde olarak bıtırdım oda onde olarak bıtırdı ama ıkımızın max farkları arasında yarım boy serhat onde masalahı var cok guzel gıdıyo arabası:icon_tup:
fn2 kaç kg ep3 kaç kg hacı
typeRace
26-09-2010, 23:50
o kadar fazla ağırlıuğa rağmen bs yine harika gitmiş,maşallah..
Serhat Y.
26-09-2010, 23:51
masallah araclara, kafa burun mu gidiyorsunuz stp ile serhat ? son olarak bisey yaptın mı arabaya ?
tam kafa burun gittiğimiz söylenemez benim fazla devir dönmemle alakalı biraz dengesizlikler oluyor benim vites sonlarımda öne çıkmalar oluyor, benim araçta bi değişiklik yok setup ın tamamlanmasını bekliyorum ara dönem yani:D
alparslana ve selçuğa teşekkürler eglenceliydi herşey:icon_tup:
ahmet3425
26-09-2010, 23:52
tam kafa burun gittiğimiz söylenemez benim fazla devir dönmemle alakalı biraz dengesizlikler oluyor benim vites sonlarımda öne çıkmalar oluyor, benim araçta bi değişiklik yok setup ın tamamlanmasını bekliyorum ara dönem yani:D
alparslana ve selçuğa teşekkürler eglenceliydi herşey:icon_tup:
valla cok zevkli denemeler olmus canlı canlı goremediğime uzuldum :) en yakın zamanda bizde bi deneyelim ;)
selçuk serhat tesisatı sökeli aylar oluyor yaw yani yeni bir durum değil :) ama coilover etkilermi onu bende bilmem valla :)
ahmet3425
26-09-2010, 23:56
selçuk serhat tesisatı sökeli aylar oluyor yaw yani yeni bir durum değil :) ama coilover etkilermi onu bende bilmem valla :)
arabanın kafasının kalkmaması biraz etkiler ;)
o kadar fazla ağırlıuğa rağmen bs yine harika gitmiş,maşallah..
O kadar ağırlık derken BS de tesisat duruyormu halen bagajı dolumu. Benmi yanlış hatırlıyorum.
Serhat Y.
valla cok zevkli denemeler olmus canlı canlı goremediğime uzuldum :) en yakın zamanda bizde bi deneyelim ;)
sizin aracın şuanki setupı nedir, yazarmısın?
soktukten sonrakı denemelerını bılmıyorum. eskı denemelerınde yanında 1 kısı ıle denıyordu tek kısı ıken bıle haksızlık edıyordu arabasına. suan olması gerektıgı gıbı gıdıyor kısacası :)
M///maniac
fn2 kaç kg ep3 kaç kg hacı
uppppppppppppppp
maşallah BS Type R'a FN2'nin gururu ;)
ahmet3425
26-09-2010, 23:58
sizin aracın şuanki setupı nedir, yazarmısın?
dc heraders
injen cai
otto son
60 lık araboru
ince conta
kapak polishli
Serhat Y.
26-09-2010, 23:58
benim aracımda 2-3 aydır tesisat yok, kilo dezavantajım devam etmiyordur diye dusunuyorum ama kantara çıkmadım açıkcası
arabanın kafasının kalkmaması biraz etkiler ;)
o kadarını bende tahmin edebiliorum;) mecazi anlamda söyledimde,yani edermi etmezmi kim kesin olarak hüküm getirebilri demek istedim hani drag olsa sarmasın etmesin dengeli olsun diye ayarlar yapılabilirde bu rolling sonuçta
M///maniac
27-09-2010, 00:01
ep3 vs fn2 arasındaki kg farkı ndr
o kadarını bende tahmin edebiliorum;) mecazi anlamda söyledimde,yani edermi etmezmi kim kesin olarak hüküm getirebilri demek istedim hani drag olsa sarmasın etmesin dengeli olsun diye ayarlar yapılabilirde bu rolling sonuçta
arabasyı ıyı bastıgı ıcın altına gıren ruzgar azalıyor buda bı fark saglıor.. mınıkler herzaman yazar coılle basılmıs bı typer ıyı hızlanır dıye
ep3 vs fn2 arasındaki kg farkı ndr
fn2 1280 kılo ep3 1204 kılo ve trde takılan klıma sıstemı var yaklasık 1240 kılo ep3
M///maniac
27-09-2010, 00:05
fn2 1280 kılo ep3 1204 kılo ve trde takılan klıma sıstemı var yaklasık 1240 kılo ep3
fn2 de bu kadar hafifmi ya
agırlıkları bunlar kanka araclarımızın. bu arada s2k ıle olan ıdıger vıdeoları ekledım alıntı yaptıgım mesajlar ıcerısıne :)
Her zaman diyorum fn2 de gaz kelebeği olayı ve meisyon için yapılan kısıtlamalar olmasın çok çok güzel yürüyecektir. Hepimiz hatırlıyoruz dimi top gear programındaki 2 kırmızı type r ın drag videosunu. Hani ep3 ve fn2 ile olan.
fn2 leri seviyoruz.
maşallah ep3 maşallah fn2 sıkı olmuş
Maaşallah . Bu fn2 nin hastasıyım . ALLAH araçlara kaza bela vermesin. Başa baş geçen mücadele çok keyifli. En güzeli de kavga yok .
JumboAli
27-09-2010, 01:22
Bıde bu adama bahanecı dersınız. :)
Neyse Bı soru sormak ıstıorum ınanın Bı art nıyet falan yok Bılmedıgımden soruyorum.
Fn2'yı Egsoz fıltrelı ep3'le Bu sekılde yurutmek ıcın ne kadar para harcanıyor ne parcalar takılıyor arabaya?
Selcuk_RoL
27-09-2010, 01:26
maşşallah araçlara
maasallh araclara. Gùzel denemeler olmus.
chiefkadir
27-09-2010, 08:31
Bıde bu adama bahanecı dersınız. :)
Neyse Bı soru sormak ıstıorum ınanın Bı art nıyet falan yok Bılmedıgımden soruyorum.
Fn2'yı Egsoz fıltrelı ep3'le Bu sekılde yurutmek ıcın ne kadar para harcanıyor ne parcalar takılıyor arabaya?Bro yukardaki mesajlarda fn2 specleri var herhalde 5000+ harcanmış o meşhur coil hariç :)
Selçuğun arabanın kondisyonu zaten iyi, Fn2 de o kadar yürüyosa bence gayet başarılı :)
Deneyen araçlara maşallah..
kim derdiki bir fn2 nin bu kadar hızlanacagını :)
masallah tum araclara.
serhat yeni planlar nedir bitince ne kadar daha hızlanmayı planlıyorsun ?
Serhat Y.
27-09-2010, 08:55
Bro yukardaki mesajlarda fn2 specleri var herhalde 5000+ harcanmış o meşhur coil hariç :)
Selçuğun arabanın kondisyonu zaten iyi, Fn2 de o kadar yürüyosa bence gayet başarılı :)
Deneyen araçlara maşallah..
5.000 den biraz daha fazla 7.000 tl.yi bulmuş.
Serhat Y.
27-09-2010, 09:00
kim derdiki bir fn2 nin bu kadar hızlanacagını :)
masallah tum araclara.
serhat yeni planlar nedir bitince ne kadar daha hızlanmayı planlıyorsun ?
valla seko geçen c.tesi paşa dynoda araç 222 hp. çıktı şuan o şekilde yürüyor, zaten bu speclerde en iyi 234 hp. görmüştüm kurcalamadan önce, sonra aracı eski haline cevirdik fakat 12hp. kaybetmişiz demek çokta üstüne gitmiyorum nasılsa yine açıcaz yine ayar yapıcaz diye. fakat setup tamamlandığında benim beklentim 260hp. civarı fazlasıda olursa amenna, nekadar hızlanır net bişey diyemem benden tecrübeli arkadaşlar var sitede yaparlar şimdi boy hesabını:rolleyes:
valla seko geçen c.tesi paşa dynoda araç 222 hp. çıktı şuan o şekilde yürüyor, zaten bu speclerde en iyi 234 hp. görmüştüm kurcalamadan önce, sonra aracı eski haline cevirdik fakat 12hp. kaybetmişiz demek çokta üstüne gitmiyorum nasılsa yine açıcaz yine ayar yapıcaz diye. fakat setup tamamlandığında benim beklentim 260hp. civarı fazlasıda olursa amenna, nekadar hızlanır net bişey diyemem benden tecrübeli arkadaşlar var sitede yaparlar şimdi boy hesabını:rolleyes:
nasıl ya 222 hp pasa dynosu olan alet boyle mi gider hemde daha agır :icon_wack
kafa hepten corba oldu neyse guzel yurumusun :icon_tup:
chiefkadir
27-09-2010, 09:19
Bende sekoya katılıyorum bidaha ölçtür bence o araba enaz 235-240 :D
Güzel denemeler olmuş tüm araçlara maşallah.
BMK TypeR
27-09-2010, 09:56
Hondanın kendı acıkladıgı katalok kg su, ep3 typer klımasız 1153kg(klımalı 1180kg) fn2 1280kg s2000 1240kg
usadaki ağırlık degeri 1204 kilo klimasız kanka Vtec ile aynı ağırlığa gelir senin dediginle
Serhat Y.
27-09-2010, 11:27
nasıl ya 222 hp pasa dynosu olan alet boyle mi gider hemde daha agır :icon_wack
kafa hepten corba oldu neyse guzel yurumusun :icon_tup:
daha agır derken bende bunu anlamadım seko, ağırlıklarda bi değişiklik yok dediğim gibi 2-3 aydır araç bu şekilde,
Bende sekoya katılıyorum bidaha ölçtür bence o araba enaz 235-240 :D
valla Chef aynen öyle hatta Tamer ve Gökselde şahittir birlikte gitmiştik paşaya, çıktısını alır koyarım akşam siteye,,
Juggernaut
27-09-2010, 11:31
Güzel denemeler olmus fn2 de oldukça iyi gitmiş maşallah.
chiefkadir
27-09-2010, 11:32
daha agır derken bende bunu anlamadım seko, ağırlıklarda bi değişiklik yok dediğim gibi 2-3 aydır araç bu şekilde,
valla Chef aynen öyle hatta Tamer ve Gökselde şahittir birlikte gitmiştik paşaya, çıktısını alır koyarım akşam siteye,,Yok yok inanırım gerek yok ben tahmin yaptım sadece :icon_tup:
M///maniac
27-09-2010, 11:33
peki az deilm i bbu parçalara 222 hp ep3 kpro e/h/c emme 240-250 arası çıkarken??
EP3 typer 1180 KG
BG VB DJ NCM
tattıklarımız hepsi 1180 kg cıktı derli toplu şekilde
1150 kg klima kompresorsuz - klima radyatorsuz - evaporatorsüz
Araçların tümüne Maşallah çok güsel denemeler olmuş
FN2 güsel gitmiş
Şu iki araç denerken yanlarından gecip önlerine gecmek bir tanesinin rüzgar tüneline girmesine neden oluyor
onun yerine arkada kalıp video cekmek daha mantıklı
valla Chef aynen öyle hatta Tamer ve Gökselde şahittir birlikte gitmiştik paşaya, çıktısını alır koyarım akşam siteye,,
yaw daha agır ep3 e gore daha agırsın ep3 f-e-h 230 verir sen hem daha agır olup 222 beygir olman ve denk gitmen açıklanamaz o baglamda bir koyarsan dynoyu hep beraber bakarız .
diger yandan stock fn2 ile 218 veren vardı bir ara senin 222 vermen biraz garip olmus herneyse rakamlar filan hikaye gidiyormu gidiyor alet :D
peki az deilm i bbu parçalara 222 hp ep3 kpro e/h/c emme 240-250 arası çıkarken??
Yok canım nasıl EP3 cıksın okadar
Kpro lu ep3 ün cıkıcagı güç en fazla 240 hp zaten :)
yaw daha agır ep3 e gore daha agırsın ep3 f-e-h 230 verir sen hem daha agır olup 222 beygir olman ve denk gitmen açıklanamaz o baglamda bir koyarsan dynoyu hep beraber bakarız .
diger yandan stock fn2 ile 218 veren vardı bir ara senin 222 vermen biraz garip olmus herneyse rakamlar filan hikaye gidiyormu gidiyor alet :D
Aero dinamik neden konuşulmuyor
Daha iyisini ürettigi için yeni model cıkıyor piyasaya
herşey beygir degildir
Torku daha iyidir aerodinamisi iyidir hızlı gider
herşey beygir degildir
tam ben yazcaktım :)
herşey beygir degildir
aerodinami 200 den sonra cıkar ortaya adamlar 5 sonu kesmişler top speed olsa gen anlarım tork farkıda ancak 6 da cıkar zira ep3 2. vites 7000 altı basmaz 6 ya kadar da tork eksikligi hissedilmez diyorum fn2 nin bu kadar gitmesi ciddi emek gercekten helal olsun :icon_tup:
aerodinami 200 den sonra cıkar ortaya adamlar 5 sonu kesmişler top speed olsa gen anlarım tork farkıda ancak 6 da cıkar zira ep3 2. vites 7000 altı basmaz 6 ya kadar da tork eksikligi hissedilmez diyorum fn2 nin bu kadar gitmesi ciddi emek gercekten helal olsun :icon_tup:
iide seko serhat 5 sonu 240 larda filan oluyorum diyordu,belki stp 6 ya atıyodur serhat dolu dolu gidiyordur 5 te :)
yani görmediğim için bişi demiorum tahmin yürütüp sallıorumda olabilir yani :)
M///maniac
27-09-2010, 11:50
Yok canım nasıl EP3 cıksın okadar
Kpro lu ep3 ün cıkıcagı güç en fazla 240 hp zaten :)
emme olmadan kpro h/e/f 235-240 dyno koyuyolardı buraya arkadaslar...kaldıkı bide emme var bnmi yanlıs hatrlıorm yoksa??
maşallah guzel olmuş vala bu Serhat abının arabsı adama FN 2 aldırır :)
iide seko serhat 5 sonu 240 larda filan oluyorum diyordu,belki stp 6 ya atıyodur serhat dolu dolu gidiyordur 5 te :)
yani görmediğim için bişi demiorum tahmin yürütüp sallıorumda olabilir yani :)
fn2 8800 ceviriyorsa sonu 240 olamaz stock 8400 devirde 218-219 oluyor diye biliyorum zira son disli ep3 ten kısa fn2 lerde.
serhat hep derdi ama 5 im iyi diye cidden iyiymiş ..
Aero dinami 200 üstünde mi belli oluyor :):):)
bir araba rüzgar tüneline girsin ötekisi rüzgara karşı gitsin bakalım 50 hp gücsüz arac rüzgar tünelinde gittigi için ilk basıştan snuna kadar yan yana gidermi gitmezmi görelimm
hafife almayalım bu FN2 nin yapısını
ön camı bile yeter rüzgarı yarmak için :)
fn2 8800 ceviriyorsa sonu 240 olamaz stock 8400 devirde 218-219 oluyor diye biliyorum zira son disli ep3 ten kısa fn2 lerde.
valla geçen bi muahebette 240 filan dedi die hatırlıorum 5 te,tahminim doğru hatırlıorumdur
emme olmadan kpro h/e/f 235-240 dyno koyuyolardı buraya arkadaslar...kaldıkı bide emme var bnmi yanlıs hatrlıorm yoksa??
moruk sen bakma her konulan dyno kagıdına
15 hp daha güçlü typer ile
15 hp daha güçsüz typer ı deneyip yan yana gidiyorduk
bunun açıklamasını izahını kim yapacak şimdi :)
TR deki Dynolar sadece öncesi sonrası görmek için
net beygir isteyen varsa dyno dynamics te ölçtürsün
Serhat Y.
27-09-2010, 12:00
işte konu yine dönüyor dolanıyor aynı yere cıkıyor dynoya bu bağlamda çok inanmamak gerekli, yol şartları, benzin kalitesi, aerodinami hepsi etken maddeler demekki, tekrar yazıyorum benim arabanın bu parçalarla hakkı 240hp. olmalı, ilk yapıldığında 234 vermişti zaten daha sonra setup değişikliğine gittik fakat bir parçamız eksik olduğundan isediğimiz rakamları alamadık sonrada eski haline çevirdik nasılsa tekrar motorda işlerimiz olacak diyede çok ustune dusmedim ben acıkcası bu şekilde biniyoruz işte, iyi bir ayarla bu şeklinden çok daha iyi gideceğine inanıyorum.
chiefkadir
27-09-2010, 12:03
emme olmadan kpro h/e/f 235-240 dyno koyuyolardı buraya arkadaslar...kaldıkı bide emme var bnmi yanlıs hatrlıorm yoksa??yok öyle bişey ya 220hp dir bu speclerin vereceği :)
Paşaoğlu değilde normal ölçüm , Kpro+iyi ayar ile 230 olur Rbc ile 240:icon_tup:
işte konu yine dönüyor dolanıyor aynı yere cıkıyor dynoya bu bağlamda çok inanmamak gerekli, yol şartları, benzin kalitesi, aerodinami hepsi etken maddeler demekki, tekrar yazıyorum benim arabanın bu parçalarla hakkı 240hp. olmalı, ilk yapıldığında 234 vermişti zaten daha sonra setup değişikliğine gittik fakat bir parçamız eksik olduğundan isediğimiz rakamları alamadık sonrada eski haline çevirdik nasılsa tekrar motorda işlerimiz olacak diyede çok ustune dusmedim ben acıkcası bu şekilde biniyoruz işte, iyi bir ayarla bu şeklinden çok daha iyi gideceğine inanıyorum.
5 in kacta bitiyor 230-240 ?
chiefkadir
27-09-2010, 12:05
işte konu yine dönüyor dolanıyor aynı yere cıkıyor dynoya bu bağlamda çok inanmamak gerekli, yol şartları, benzin kalitesi, aerodinami hepsi etken maddeler demekki, tekrar yazıyorum benim arabanın bu parçalarla hakkı 240hp. olmalı, Bende aynısını yazmıştım, mantıkende öyle zaten istediği kadar 260 çıakrsın veya 224 çıksın...üstündeki parçalara vs. yürüdüğün arabalara bakarak 240 hakkıdır:icon_tup:
Serhat Y.
27-09-2010, 12:05
9000 dönüyorum şuan, 5 sonu 240 olmasada 238 falan oluyorum
herşey beygir degildir
fn2 LERİN zaten donanımdan kaynaklanan ağırlığıa elektronik zımbırtılar eklenince birde 18 jant ölçüsünü tam hatırlamıyorum fabrikasyon öyleydi değil mi ?
bs typer da 17 ( yanlış hatırlamıyorsam ) ve hafif janta ve uygun lastik ölçüsüne geçilmesi bence yürümesindeki önemli etkenlerden.
9000 dönüyorum şuan, 5 sonu 240 olmasada 238 falan oluyorum
oem yag pompası 8800 devire kadar saglıklı degilmi sizdede ? 9000 kadranmı gercektemi donuyorusun ben o yuzden 230 civarıdır dediydim :icon_tup:
neyse amma soru sordum yaw nazarımız degmesin :)
Serhat Y.
27-09-2010, 12:08
fn2 LERİN zaten donanımdan kaynaklanan ağırlığıa elektronik zımbırtılar eklenince birde 18 jant ölçüsünü tam hatırlamıyorum fabrikasyon öyleydi değil mi ?
bs typer da 17 ( yanlış hatırlamıyorsam ) ve hafif janta ve uygun lastik ölçüsüne geçilmesi bence yürümesindeki önemli etkenlerden.
fabrika çıkışı 18inch. zaten benim araçta sadece hafif jant var aynı ölçüyü koruduk, üzerindeki lastikleride değişmedik ayrıca
M///maniac
27-09-2010, 12:10
moruk sen bakma her konulan dyno kagıdına
15 hp daha güçlü typer ile
15 hp daha güçsüz typer ı deneyip yan yana gidiyorduk
bunun açıklamasını izahını kim yapacak şimdi :)
TR deki Dynolar sadece öncesi sonrası görmek için
net beygir isteyen varsa dyno dynamics te ölçtürsün
15 hp olayı enteresan olmus:D:D
Serhat Y.
27-09-2010, 12:11
oem yag pompası 8800 devire kadar saglıklı degilmi sizdede ? 9000 kadranmı gercektemi donuyorusun ben o yuzden 230 civarıdır dediydim :icon_tup:
neyse amma soru sordum yaw nazarımız degmesin :)
valla seko yag pompasının limitleri ile ilgili bilgim yok ama öyle bi durum olsa tune eden arkadaşlar yapmaz öyle bişey, sonuçta bilinçli insanlara kurcalatıyorum aracımı. 9000 i de kadranda görüyorum reelde nedir bilmiyorum
fabrika çıkışı 18inch. zaten benim araçta sadece hafif jant var aynı ölçüyü koruduk, üzerindeki lastikleride değişmedik ayrıca
Hadi ya . Ben 17 sanıyordum. O zaman ölçü değişmesine gerek yok. Ama hafifliği avantaja dönüşüyor.Allah daha da hızlandırsın :)
Jant 18 var BS de sadece hafif letildi
19 hafif bile koysan FN2 hızlanıyor jant ölçüsü ile çok alakalı degil
yok öyle bişey ya 220hp dir bu speclerin vereceği :)
Paşaoğlu değilde normal ölçüm , Kpro+iyi ayar ile 230 olur Rbc ile 240:icon_tup:
rbc 10 hp vermez abı
Serhat Y.
27-09-2010, 12:35
aynen haklısın, yanlış hatırlamıyorsam Ozan bizim 19 yapmıştı jantları mesela başka 18 olan fn2 yi geçmişti (full stock araçlar)
deeperblack
27-09-2010, 12:40
Masallah cok guzel denemeler olmus. BS yi severek izliyoruz :).
Buarada fn2 kadranla hondata degeri birebir aynidir hatta orj videband sensorude aem le max. %1 sapma gosteriyor. Fn2 ler denemelerini 5 sonu ve 6. Viteste yapmali bence. Gercek fark burada belli oluyor.
ADMISE R1
27-09-2010, 12:46
maşallah bs type r'a fn2'nin gururu ;)
+10;) aynen öle
Serhat Y.
27-09-2010, 12:57
Masallah cok guzel denemeler olmus. BS yi severek izliyoruz :).
Buarada fn2 kadranla hondata degeri birebir aynidir hatta orj videband sensorude aem le max. %1 sapma gosteriyor. Fn2 ler denemelerini 5 sonu ve 6. Viteste yapmali bence. Gercek fark burada belli oluyor.
demekki 9000 dönuyoruz gercekten Cumhur, seko kafamı karıştırdı şimdi OEM yağ pompası destekliyormu falan diye, e biz devir bandımızı biraz daha uzatmayı düşünüyoruz ozaman noolcak bakalım
demekki 9000 dönuyoruz gercekten Cumhur, seko kafamı karıştırdı şimdi OEM yağ pompası destekliyormu falan diye, e biz devir bandımızı biraz daha uzatmayı düşünüyoruz ozaman noolcak bakalım
kafa karısacak durum yok ben anlamam pek sen bir iki bilene daha soruver ne olacak zararlı cıkmazsın kardesim :icon_tup:
deeperblack
27-09-2010, 13:15
Ben 8800 donuyorum orjinal yag pompasininda max bunu destekledigini okumustum byerde. Bulursam paylasirim.
chiefkadir
27-09-2010, 13:20
9100dd çeviriyodum her hafta gazlıyodum sorun yaşamadım:)
9100 döndün HULK ta 7000 km NA iken
9300 döndük BG de 5000 km den fazla
9500 döndük DJ de 3000 km falan
kimse sorun yaşamadı
herkes çok abartıyor yok yaglama keser yok bilmem ne
ben 9100 dönerken bile basıncım hep 6 küsür bardı yag basıncında bir düşme hiç yaşamadım görmedim de
gönül rahatlıgı ile devir dönersin
Serhat Y.
27-09-2010, 13:34
9500 dönen DJ nin specleri neydi?
k20a2 de 8800 diye biliyorum ben de
k20z4 de yag pompasi birebir ayni midir onu arastirmak lazim
bu arada tebrik ederim gayet basarili buldum
maşallah bs typera.en çok onu beğendim.allah kaza bela vermesin.
bende fn2 alıcam ya.:)
maşallah bs typera.en çok onu beğendim.allah kaza bela vermesin.
bende fn2 alıcam ya.:)
bi o kaldı almadığın :D :D al al... ;)
9100 döndün HULK ta 7000 km NA iken
9300 döndük BG de 5000 km den fazla
9500 döndük DJ de 3000 km falan
kimse sorun yaşamadı
herkes çok abartıyor yok yaglama keser yok bilmem ne
ben 9100 dönerken bile basıncım hep 6 küsür bardı yag basıncında bir düşme hiç yaşamadım görmedim de
gönül rahatlıgı ile devir dönersin
bu donemde 9000 donuyorum derken motoru eline alan oldumu duydugnuz sizin aracların dısında cunku herkes 8800 diyor ?
emrah type-r
27-09-2010, 13:51
bs baya gusel gıtmıs masallah..bende beyın takdıgımda 9000 doncem:)
SekoLive
27-09-2010, 14:02
:) serhat abi maşaaalah dahada hızlanıcağını biliyoruz ;)
Seviyoruz FN2'leri :)
9500 dönen DJ nin specleri neydi?
11.7 cr wiseco
baya taşlanmış bir silindir kapagı
ips K2 egzantrikler
rbc
gruppem
70 orta boru
76 hks son
bu donemde 9000 donuyorum derken motoru eline alan oldumu duydugnuz sizin aracların dısında cunku herkes 8800 diyor ?
ben daha yurt dışında da
TR de de
pompası yetmedigi için yatak saran görmedim
ER typerda 9300 dönüyordu
CTR de 9300 dönüyordu
varmı sorun yaşayan yazsın işte
aynen haklısın, yanlış hatırlamıyorsam Ozan bizim 19 yapmıştı jantları mesela başka 18 olan fn2 yi geçmişti (full stock araçlar)
Güzel bilgi edindim :D
Sanzıman yuzunden zaten o kadar donup mutlu mesut gazlayanda gormedım ben ama :D
ben daha yurt dışında da
TR de de
pompası yetmedigi için yatak saran görmedim
ER typerda 9300 dönüyordu
CTR de 9300 dönüyordu
varmı sorun yaşayan yazsın işte
yok canım benım hersey yolunda sadece eksoz guıedlarında sorun olmustu ama onunda mıyadı doldugu ıcın er typer 8800 donuyodu hılmıcım erdeme ben soruyodum neden devırıyı yukseltmıyosun dıye boyle ıyı dıodu ama ozgun bana ayar yaparken dıbını gormustu ben sanırım 9500 fılan donuyodum kadranda cok asagılara ınıyodu ama su bır gercek 9350 mi 9400 den sonramı guc egrısı asagıya dusuyodu tam gucu 9300 de verıyodu sanırım ama cok eglencelıydı.
ahmet3425
27-09-2010, 15:27
bizde simdilik 9100 rpm donuyoruz Oz oyle ayarladı :) 9100 bile muthis bi keyif 9500 u dusunemiyorum :D
yok canım benım hersey yolunda sadece eksoz guıedlarında sorun olmustu ama onunda mıyadı doldugu ıcın er typer 8800 donuyodu hılmıcım erdeme ben soruyodum neden devırıyı yukseltmıyosun dıye boyle ıyı dıodu ama ozgun bana ayar yaparken dıbını gormustu ben sanırım 9500 fılan donuyodum kadranda cok asagılara ınıyodu ama su bır gercek 9350 mi 9400 den sonramı guc egrısı asagıya dusuyodu tam gucu 9300 de verıyodu sanırım ama cok eglencelıydı.
müdür ne dönüyodu be 2 ne zaman bitcek diyodum :)
müdür ne dönüyodu be 2 ne zaman bitcek diyodum :)
vallaha o ses hala kulaklarımda ben bıle mest olmustum :) o arabada 1 ve 2 hıc bıtmesın zaten dımı mudur :)
sadece 1,2 için bile alınır typer :):)
Serhat Y.
27-09-2010, 15:43
vallaha o ses hala kulaklarımda ben bıle mest olmustum :) o arabada 1 ve 2 hıc bıtmesın zaten dımı mudur :)
benim araç daha 1 de vtec açmadı,
9500deki sesi bende düşünemiyorum ama dediğin gibi 9300ü çokta geçmemek lazım egerki güç aşağı düşüyorsa tabi, sırf ses içinde performanstan çalmamak lazım
peki 9500 dede güç çıkarabilecek setup lar varmıdır k20 de acaba?
9500deki sesi bende düşünemiyorum ama dediğin gibi 9300ü çokta geçmemek lazım egerki güç aşağı düşüyorsa tabi, sırf ses içinde performanstan çalmamak lazım
9500 den guc cıkar ama daha yuksek derecelı egzantrık daha yuksek sıkıstırmalı pıston azıcıkta hacım olurdumu tadından yenmez 10.000 donen var pompas benzı ıle 335 hp amerıkada ama bu k24 k20 degıl
Serhat Y.
27-09-2010, 15:50
9500 den guc cıkar ama daha yuksek derecelı egzantrık daha yuksek sıkıstırmalı pıston azıcıkta hacım olurdumu tadından yenmez 10.000 donen var pompas benzı ıle 335 hp amerıkada ama bu k24 k20 degıl
kaç derece egzantrik?
kaç cr piston? örnek verebilirmisin peki,,
kaç derece egzantrik?
kaç cr piston? örnek verebilirmisin peki,,
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs325.ash2/60517_1633030229515_1349431105_31644918_5461038_n. jpg
bu motor 11.000 donuyo
k24 blok 12.5 cr pıston drag carter skunk stage 3 cams
BMK TypeR
27-09-2010, 16:16
her egzantık devır bandı farklıdır verdıgı guclerde toda n2 9200 9300de verıyosa(toda n2 stok beyınle kullanılan tek egzantık) toda a3 bıraz daha yukarda verır, toda c de 9600lerde guc gelır bence:D
genelde cogu fırmada stg1 9000devır stg2 9500kadar stg3 de 9600 ve ustu
Serhat Y.
27-09-2010, 16:20
her egzantık devır bandı farklıdır verdıgı guclerde toda n2 9200 9300de verıyosa(toda n2 stok beyınle kullanılan tek egzantık) toda a3 bıraz daha yukarda verır, toda c de 9600lerde guc gelır bence:D
genelde cogu fırmada stg1 9000devır stg2 9500kadar stg3 de 9600 ve ustu
peki reşit toda c ler stage kaça tekabül ediyor?
BMK TypeR
27-09-2010, 16:26
peki reşit toda c ler stage kaça tekabül ediyor?
stg3 un ılkı sonra gecen sene D E F cıkardılar lıftlerı aynı dereceelrı yuksek bırbırınden,
14111-K20-02A A2 : 240(7.4) / 297(12.5) / 235(7.1) IN
♦14121-K20-02A A2 : 240(7.0) / 292(12.0) / 235(6.7) EX
♦14111-K20-03A A3 : 245(9.2) / 295(13.0) / 240(8.7) IN
♦14121-K20-03A A3 : 240(8.9) / 290(12.5) / 235(8.4) EX
♦14111-K20-00C C : 250(10.5) / 300(13.0) / 250(10.5) IN
♦14121-K20-02C C2 : 250(10.5) / 295(12.5) / 250(10.5) EX
♦14111-K20-00D D : 250(10.5) / 305(13.0) / 250(10.5) IN
♦14121-K20-00D D : 250(10.5) / 300(12.5) / 250(10.5) EX
♦14111-K20-00E E : 250(10.5) / 310(13.0) / 250(10.5) IN
♦14121-K20-00E E : 250(10.5) / 305(12.5) / 250(10.5) EX
♦14111-K20-00F F : 250(10.5) / 315(13.0) / 250(10.5) IN
♦14121-K20-00F F : 250(10.5) / 310(12.5) / 250(10.5) EX
Serhat Y.
27-09-2010, 16:32
stg3 un ılkı sonra gecen sene D E F cıkardılar lıftlerı aynı dereceelrı yuksek bırbırınden,
toda c : 250(10.5) / 300(13.0) / 250(10.5)
: 250(10.5) / 295(12.5) / 250(10.5)
:icon_tup: sağolasın
BMK TypeR
27-09-2010, 16:35
:icon_tup: sağolasın
toda c bence cok rahat 9600-9800 doner sıbob yakalamadan
Gerek yok okadar devir dönmeye
12.5 cr maks dönücegi devir 9500
hele hele tr deki benzinle :)
BMK TypeR
27-09-2010, 17:35
Gerek yok okadar devir dönmeye
12.5 cr maks dönücegi devir 9500
hele hele tr deki benzinle :)
serhata dedım yakıt kullan:) guzel olur
TYPERHAKAN
27-09-2010, 21:29
hepinize maşaallah,çok güzel gece olmuş.hacım(beyaz cupra) sen ne yapıyosun orda,gölgenlemi yarışıyorsun halbuki geceleyin gölgede olmaz.sen necisin?
Serhat Y.
27-09-2010, 21:41
bilinçli rollingçi her org.na gelsin zaten görüntüler güzel olunca izlemeside keyif veriyor,,
bütün araçlara maşallah çok güzel ortam vardı
serhat abi valla helal olsun diyorum sana :)
evet evet soner baba şu ep3 devrini bende artık plt typer ı bitirdikten sonra kapatıcam.3 ep3 sıktı artık :) :D
yaşasın fena2 tu kaka epeüç. :D
oncelıkle tum araclara masallah, caı hdr egzozlu typerlar 230 hplere kadar dyno verılerı koydular zaman ıcınde bu sıteye.BS typerda toda headers caı egzoz spoon tb rrc emme manıfoldu ve kpro varken nasıl 224 hp verıyor? o malzemelerı tasıyan baska typerların degerlerı 240 hplerın uzerınde cıkıyor hepımız bılıyoruz.bıde STP typerın gıderı bellı 224 hp veren bı aracı rahatlıkla gecebilmesi lazım,BS typerla eşit yürümüşler :S
chiefkadir
27-09-2010, 23:10
oncelıkle tum araclara masallah, caı hdr egzozlu typerlar 230 hplere kadar dyno verılerı koydular zaman ıcınde bu sıteye.BS typerda toda headers caı egzoz spoon tb rrc emme manıfoldu ve kpro varken nasıl 224 hp verıyor? o malzemelerı tasıyan baska typerların degerlerı 240 hplerın uzerınde cıkıyor hepımız bılıyoruz.bıde STP typerın gıderı bellı 224 hp veren bı aracı rahatlıkla gecebilmesi lazım,BS typerla eşit yürümüşler :SHehe bende önce STP kösülmüş zannettim ama s2k ile 80 den basarak geçtiğini görünce anladımki sıkıntı yok:icon_tup:
Bende yukarda yazdım stp den daha ağır olan fn2 nin enaz 230-240hp olması lazımki önde olsun:icon_tup:
Juggernaut
27-09-2010, 23:13
EP3 typer 1180 KG
BG VB DJ NCM
tattıklarımız hepsi 1180 kg cıktı derli toplu şekilde
1150 kg klima kompresorsuz - klima radyatorsuz - evaporatorsüz
Eskiden cemin sitesinden kaydetmiştim.
Katolog verisi ne EP3'ün?
http://img189.imageshack.us/img189/9414/adszuqe.jpg (http://img189.imageshack.us/i/adszuqe.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
Hehe bende önce STP kösülmüş zannettim ama s2k ile 80 den basarak geçtiğini görünce anladımki sıkıntı yok:icon_tup:
Bende yukarda yazdım stp den daha ağır olan fn2 nin enaz 230-240hp olması lazımki önde olsun:icon_tup:
yani mantıken öle olması lazım,şimdi ben böle yazdım ya hemen yine millet yancılar da olmasa diyecek ama bu sadece stp typer için geçerli değil giderini yürürünü bildiğim tüm arabalar için konuşurum
deeperblack
27-09-2010, 23:27
Dynolar FN2 leri sevmiyo :) orta sust. iptali dışında zır stock halde dynoya çıktım. Dedim bişeyler yapıcaz bakalım ne işe yarıyacak. 217,2 hp dAynı günün akşamı enesle denemiştim yaklaşık 4 boy kadar rahatlıkla açıyordu.
Sonra injen cai - toda headers - 60lık düz boru - flashpro taktım. Enesle denedim aradaki fark 1 boya düştü fakat dynoda 0,6 hp lik bir artışım vardı. Sorunun neden kaynaklandığını bilmiyorum ama artık dyno bana göre hiçbir emsal teşkil etmiyo neyazıkki.
Keza Bkz. BS type R :)
Serhat Y.
28-09-2010, 16:57
oncelıkle tum araclara masallah, caı hdr egzozlu typerlar 230 hplere kadar dyno verılerı koydular zaman ıcınde bu sıteye.BS typerda toda headers caı egzoz spoon tb rrc emme manıfoldu ve kpro varken nasıl 224 hp verıyor? o malzemelerı tasıyan baska typerların degerlerı 240 hplerın uzerınde cıkıyor hepımız bılıyoruz.bıde STP typerın gıderı bellı 224 hp veren bı aracı rahatlıkla gecebilmesi lazım,BS typerla eşit yürümüşler :S
Hehe bende önce STP kösülmüş zannettim ama s2k ile 80 den basarak geçtiğini görünce anladımki sıkıntı yok:icon_tup:
c.tesi roll öncesi Powershop Bayçu ile kısa bir ayar yapmıştık, araç dediğim gibi daha önceki c.tesi dynoda 222 vermişti, fakat bu son c.tesi yapılan ayar bugün anladımki biraz farklıymış gerçi rakamsal bazda değerlendirirsek yine eski 234 hp. den az ama giderine yaptığı katkı çok iyi.
evet şuan araç 228 hp.deymiş. akşam dyno çıktısını koyarım bu konuya bariz fark var arada.
c.tesi roll öncesi Powershop Bayçu ile kısa bir ayar yapmıştık, araç dediğim gibi daha önceki c.tesi dynoda 222 vermişti, fakat bu son c.tesi yapılan ayar bugün anladımki biraz farklıymış gerçi rakamsal bazda değerlendirirsek yine eski 234 hp. den az ama giderine yaptığı katkı çok iyi.
evet şuan araç 228 hp.deymiş. akşam dyno çıktısını koyarım bu konuya bariz fark var arada.
fn2 alırsam sebebi sensin abi :)
maşallah...
Serhat Y.
28-09-2010, 18:00
fn2 alırsam sebebi sensin abi :)
maşallah...
Almadigin kabahat zaten, okadar araba topladin aslinda su benim eski pert fn2 vardi biara bayagi bi dip fiyat gormustu 28 lerden bahsediliyordu, senin gibi birinin elinde tam proje araci olurdu,
_muhaRRem
28-09-2010, 18:13
STP nin verdiği kg bilgisi doğrudur.. pdf dosyasında yalnış hatırlamıorsam 1201 veya 1204 yazıo klima ile o 1220kg ye ulaşır. Ama tr de kantara çıkan ep3 ler var stepnesiz 1180 çıkıo oradaki farkta stepne -hava filtresi ve egzost sisteminden kaynaklanabilir.
Almadigin kabahat zaten, okadar araba topladin aslinda su benim eski pert fn2 vardi biara bayagi bi dip fiyat gormustu 28 lerden bahsediliyordu, senin gibi birinin elinde tam proje araci olurdu,
kısmet değilmiş abi ;)
Eskiden cemin sitesinden kaydetmiştim.
Katolog verisi ne EP3'ün?
http://img189.imageshack.us/img189/9414/adszuqe.jpg (http://img189.imageshack.us/i/adszuqe.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
TR ye klimasız giriyor hepsi
Klimalar burda takılıyor
Katalog da da aracın tr ye giriş hali neyse o yazıyor
kaç tane typer tarttık diyorum neden hala uzatılıyor biraz itibar edin lütfen
ahmet3425
28-09-2010, 19:21
biz tarttık dbs yi soktukten sonra 1250 kilo cıktı stepne dahi ustunde...
STP nin verdiği kg bilgisi doğrudur.. pdf dosyasında yalnış hatırlamıorsam 1201 veya 1204 yazıo klima ile o 1220kg ye ulaşır. Ama tr de kantara çıkan ep3 ler var stepnesiz 1180 çıkıo oradaki farkta stepne -hava filtresi ve egzost sisteminden kaynaklanabilir.
pdf den :)
http://i.imgur.com/6IuGI.jpg
Masallah bütün araçlara güzel denemeler olmus
klıma sıstemı 30 kılonun ustunde arkadaslar 1240 cıvarı yanı typer
3 cü videyo süpermiş :D arkadaşın açılıynnn Sesi beni bitirdi :D:D:D:D
Serhat Y.
28-09-2010, 22:34
Bugün aracı dyno ya çıkardım, son yazılım iyi gerçekten iyi olmuş, özellikle tekere verilen güçte ciddi artış var,
yaa Cem uzman sana konusuyordum bi aracın 206rc:D bukadarmı dyno sonucu oolur diye, benim arlşivde şişmeye başladı,:rolleyes:
http://img824.imageshack.us/img824/2267/img5259bd.jpg (http://img824.imageshack.us/i/img5259bd.jpg/)
Bugün aracı dyno ya çıkardım, son yazılım iyi gerçekten iyi olmuş, özellikle tekere verilen güçte ciddi artış var,
yaa Cem uzman sana konusuyordum bi aracın 206rc:D bukadarmı dyno sonucu oolur diye, benim arlşivde şişmeye başladı,:rolleyes:
http://img824.imageshack.us/img824/2267/img5259bd.jpg (http://img824.imageshack.us/i/img5259bd.jpg/)
kanka orda cem balkanlı die bakarsan 100 tane dyno vardır her türlü segmentten geçemezsin beni :hahaha:
bu arada teker eskiden kaçtı knka
kanka araban çok güzel olmuş daha iyi olcak ayarında çok güzel:icon_tup:
Serhat Y.
28-09-2010, 23:01
kanka orda cem balkanlı die bakarsan 100 tane dyno vardır her türlü segmentten geçemezsin beni :hahaha:
bu arada teker eskiden kaçtı knka
tabi canıım seni totalde geçmem mümkün değil zaten, aynı günde 5 kere dynoyamı çıkılır :hahaha:
eski teker gücü 180hp. miş kanka, bak bize deneme sebebi çıktı yine görüyomusun seninle:D
192 hp teker gücü çok güzel bir değer.
Maşallah Serhat.
Serhat Y.
28-09-2010, 23:03
kanka araban çok güzel olmuş daha iyi olcak ayarında çok güzel:icon_tup:
sagol Alpcim gerçekten iyi olmuş bu sefer
ruhsatta yazan kilo neye göre yazılıyor
bi de kantara nerde çıkabilirim
tabi canıım seni totalde geçmem mümkün değil zaten, aynı günde 5 kere dynoyamı çıkılır :hahaha:
eski teker gücü 180hp. miş kanka, bak bize deneme sebebi çıktı yine görüyomusun seninle:D
evet evet kanka deneriz havalrın 13 derece civarına düşmesini bekliyorum bizde öle ayar mayar yok :) tabiat anaya göre hızlanıoruz :)
deeperblack
28-09-2010, 23:12
Serhat değerler süper gerçekten. Son düzenlemeden sonra herşey değişecek :) Merakla bekliyoruz.
evet evet kanka deneriz havalrın 13 derece civarına düşmesini bekliyorum bizde öle ayar mayar yok :) tabiat anaya göre hızlanıoruz :)
ahahahah bu iyiydi :D
Serhat Y.
28-09-2010, 23:23
Serhat değerler süper gerçekten. Son düzenlemeden sonra herşey değişecek :) Merakla bekliyoruz.
sağol üstad, sendende bi atılım bekliyoruz artık:)
deeperblack
28-09-2010, 23:25
sağol üstad, sendende bi atılım bekliyoruz artık:)
Yavaş yavaş :) Aceleye mahal yok. Param olsa spoiler alacam :P
Serhat Y.
28-09-2010, 23:32
Yavaş yavaş :) Aceleye mahal yok. Param olsa spoiler alacam :P
spoiler la kalıcaksan al tabi:D ya diğerleri noolcak başladımmı takımı tamamlarım ondan korkuyorum onun için hiç bulaşmıyorum, hastalıklımıyım neyim anlamadım:(
deeperblack
28-09-2010, 23:44
Ahahah o aşı başladımı bitmek bilmez bende korkuyorum.
spoiler - Ön- arka tapon - M200 lip - benzin depo kapağı - ön çamurluklar - gp jantlar - 3lü pod - mugen short shift - koltuklar - arka koltuk iptal kiti - 3 nokta emniyet kemerleri - kaliperler - diskler - gaz kelebeği .... liste uzar gider. Bir fn2 parası daha istiyo.
Off içim daraldı. Satıcam arabayı :P
Serhat Y.
28-09-2010, 23:47
Ahahah o aşı başladımı bitmek bilmez bende korkuyorum.
spoiler - Ön- arka tapon - M200 lip - benzin depo kapağı - ön çamurluklar - gp jantlar - 3lü pod - mugen short shift - koltuklar - arka koltuk iptal kiti - 3 nokta emniyet kemerleri - kaliperler - diskler - gaz kelebeği .... liste uzar gider. Bir fn2 parası daha istiyo.
Off içim daraldı. Satıcam arabayı :P
bu yazılanları hemen şimdi zihnimden çıkartıyorum bu konuşma hiç geçmedi:icon_wack
SekoLive
29-09-2010, 09:03
maşallah serhat abi :D
ADMISE R1
29-09-2010, 10:16
spoiler la kalıcaksan al tabi:d ya diğerleri noolcak başladımmı takımı tamamlarım ondan korkuyorum onun için hiç bulaşmıyorum, hastalıklımıyım neyim anlamadım:(
hastalıklı olduğuna şüphe yok olm :D
ama gerçekten hızlısın maşallah nazar değmesin;)
GKS TypeR
29-09-2010, 10:23
spoiler la kalıcaksan al tabi:D ya diğerleri noolcak başladımmı takımı tamamlarım ondan korkuyorum onun için hiç bulaşmıyorum, hastalıklımıyım neyim anlamadım:(
al serhat al bütün mugen body kit al yıkım olur araban :D :D
Cimmeria
29-09-2010, 10:26
şaşırma serhat :ofk: sen şu an çok hızlısın bu kadar mütavazi olma :Deli:
o gp senle hayatta deneyemez.
o gp nin yürümediğini sende bende biliyoruz :confused:
önce e/f/h li fn2 geçsin sonra senle denesin. :cool:
not: birazdan gp den bahaneler başlar. :rolleyes:
serhat sanırım dyno sayısı açısından geçemem seni demiş :) gp sahibide dyno sayısını geçemezsin demiş :)
Leyynnn tam okuyodum kavgayı beee :D