Orijinalini görmek için tıklayınız : Ufak sermaye ile yapılacak işler ?
Bende öyle yapmayı düşünüyorum anlatmak istediğim bu sizce bu fikir nasıl? Reis 1.5 2 yılda arac kendini amorti eder ama korktuğum tek şey çalınma kaza ve en kötüsü de motorda sıkıntı çıkartırsa 5k -'ye girerim. Riski var ama mantıklı mı?
Çalınma olayı sadece şöyle olur alır Suriyeye kaçırabilirler, onun dışında zaten bişey olmaz araçlara çip takıyorlar motor şak kapanıyor ama yükleyip yurtdışına savaşa kaçırırlarsa yapacak fazla bişey yok açıkçası.
50K Tl'yi o işe bağlayacağına başka işler düşün, mesela paranı bankaya atsan bile veya döviz alsan paran büyüyecek ama bu işte paran ufalıyor, çok aracın olmazsa mantıklı değil.
Birde sana şunu söyliyim bende senin yaşında iken 3-4 sene evvel hayattan hiç umudum yoktu ama bi bakmışsın karşına bir kapı açılmış, bence bu yaşların en değerli yaşların kafanı bu tür işlere yoracağına o parayı kendine harcayıp geliştirebilirsin kendini. Babadan, dededen gelen büyük sermayen yoksa iş yapmak yerine bence iş kurulmuyacak o ufak meblağları (40.000-50.000 Tl) eğitimine harcamalısın.
Emin ol güzel bir işin olursa işçilik işverenlikten daha rahat...
Emre-Dylan
12-06-2016, 14:05
Çalınma olayı sadece şöyle olur alır Suriyeye kaçırabilirler, onun dışında zaten bişey olmaz araçlara çip takıyorlar motor şak kapanıyor ama yükleyip yurtdışına savaşa kaçırırlarsa yapacak fazla bişey yok açıkçası.
50K Tl'yi o işe bağlayacağına başka işler düşün, mesela paranı bankaya atsan bile veya döviz alsan paran büyüyecek ama bu işte paran ufalıyor, çok aracın olmazsa mantıklı değil.
Birde sana şunu söyliyim bende senin yaşında iken 3-4 sene evvel hayattan hiç umudum yoktu ama bi bakmışsın karşına bir kapı açılmış, bence bu yaşların en değerli yaşların kafanı bu tür işlere yoracağına o parayı kendine harcayıp geliştirebilirsin kendini. Babadan, dededen gelen büyük sermayen yoksa iş yapmak yerine bence iş kurulmuyacak o ufak meblağları (40.000-50.000 Tl) eğitimine harcamalısın.
Emin ol güzel bir işin olursa işçilik işverenlikten daha rahat...
Abi okuma işi benden geçti zamanında ankara 49. su olduğum halde okumayı bıraktım manevi olarak çöküş süreci yaşadım diyebilirim babam felç geçirince. Ticaret yapmak bana daha mantıklı geliyor bu yaştan sonra yaş 23 oldu olacak az çok sorumluluklarımda var. Ya güzel bir iş bulup kendimi geliştereceğim ya da ufaktan ticarete atılacağım inan şuan kafam çok karışık boşluktayım sanki ne yapacağımı hiç bilmiyorum dediğin gibi hayattan hiç umutum yok diyebilirim.
O yaşlar da normal, tam zamanı depresyonun :D Madem her işi yaparım, biraz da sermayem var diyorsun tekstil işinde al-sata gir derim ben. Dükkan vs açmadan pazar, çarşı gibi yerlerde bayanlara yönelik ne yapsan para kazanacağını aranti edemem ama kaybetmeyeceğine kefil olurum.
Pc oyunlarına meraklı olanlar Twitch üzerinden yayıncılık yapmayı deneyebilirler. Türkiye'de ayda 10000 tl üstü kazanan yayıncılar var. Güzel bir izleyici kitlesine ulaşanlara sponsor olan firmalarda mevcut. Asus, msi, steelseries gibi.
rain man
12-06-2016, 17:04
Pc oyunlarına meraklı olanlar Twitch üzerinden yayıncılık yapmayı deneyebilirler. Türkiye'de ayda 10000 tl üstü kazanan yayıncılar var. Güzel bir izleyici kitlesine ulaşanlara sponsor olan firmalarda mevcut. Asus, msi, steelseries gibi.
Paypal tr için kapandığından beri onlar da sinek avlıyor. Twitch'teki 5 dolarlık abone parasının da yarısını twitch kesiyor zaten.
En kral yayıncının 50 küsür abonesi var. Artı oynayabileceğin iki oyun var ya cs ya da lol. İyi olman lazım ki izlenesin vs. Bu şekilde para kazanmak bizim ülkemizde olanaksız.
Kiralama işi krediyle tek araçtan amorti beklemekle olmaz . Tamamen zararsız-gidersiz zaten imkansız her aracın en azından yıllık gideri , bakımı , mtvsi en az 1-2 aylık kira bedeline denk gelir . Kaldı ki kurumsala çalışan adı belli firmalar da dışarıdan 2.el araç çalıştırmakla falan uğraşmaz . Ayrıca genel bakış açım nakit olmadan krediyle bi işe girmek ekstrem durumlar hariç ( imalat vs yatırım ) çok büyük risk genelde batıyor .
Emre-Dylan
12-06-2016, 22:25
Kiralama işi krediyle tek araçtan amorti beklemekle olmaz . Tamamen zararsız-gidersiz zaten imkansız her aracın en azından yıllık gideri , bakımı , mtvsi en az 1-2 aylık kira bedeline denk gelir . Kaldı ki kurumsala çalışan adı belli firmalar da dışarıdan 2.el araç çalıştırmakla falan uğraşmaz . Ayrıca genel bakış açım nakit olmadan krediyle bi işe girmek ekstrem durumlar hariç ( imalat vs yatırım ) çok büyük risk genelde batıyor .
Ölçüp biçip tarttım da bu iş için tuzun biraz kuru olacak haklısın kardeşim. Ben en iyisi erken yaşta bi ev kredisi çekeyim maaşı oraya bağlayım 10 sene sonra 33 yaşımda hiç değilse evim olur. Gerçi faizler anasının gözü şuanda.
O yaşlar da normal, tam zamanı depresyonun :D Madem her işi yaparım, biraz da sermayem var diyorsun tekstil işinde al-sata gir derim ben. Dükkan vs açmadan pazar, çarşı gibi yerlerde bayanlara yönelik ne yapsan para kazanacağını aranti edemem ama kaybetmeyeceğine kefil olurum.
Reis tekstil işide sıkıntı be kadın bu ne beğeneceği belli olmuyor ben alıyorum 50 liraya gömlek kadın alıyo 10 liraya t-shirt nasıl olacak bu iş? :D Perde dükkanı açsam diyorum mantıklı gelmiyor bi salona 1 1.5k lık perde dikiliyo bi evde en az 3 4 yılda bir perde yenilenir. Müşteri gelicekte satıcazda ha kâr oluyor olmuyor değil %40'a yakın bi kâr oranına sahipsin perde işinde ama müşteri çekmek sorun. Çünkü evimin olduğu caddede şuan 3 tane perdeci var mahallede ise kafadan 8 9 tane vardır.
Moleküler biyoloji okumayacaksan esnaf ol.. Zengin olma şansın çok yüksek değil ama piyasaya göre oynarsan risk, sabır, inovasyon ile her işi götürürsün.. Okuduk Lisans yüksek lisans cart curt boş ver.. Çook çok geçerli saygın ve kabul görmüş bir bölüm mezunu değilsen şayet esnaf ol benden tavsiye.. :)
Emre-Dylan
20-06-2016, 21:27
Moleküler biyoloji okumayacaksan esnaf ol.. Zengin olma şansın çok yüksek değil ama piyasaya göre oynarsan risk, sabır, inovasyon ile her işi götürürsün.. Okuduk Lisans yüksek lisans cart curt boş ver.. Çook çok geçerli saygın ve kabul görmüş bir bölüm mezunu değilsen şayet esnaf ol benden tavsiye.. :)
Abi günümüzde esnaflık okumaktan daha zor bence :) Kendimi geliştirebileceğim önü açık bir meslek bulsam sıfırdan çıraklık yapmaya hazırım vallahi. İngilizce kursuna yazılıp kabin memurluğuna mı başvursam ne yapsam bilemedim :D
bi konuda ben açayımmı derken gerek kalmadı sanırım :) 100-120 bn gibi fiyatlara ticari merco kamyon alıp market malı çeken güvenilir lojistik bir firmaya aracımı kiralayıp aynı zamanda kendi aracımda kendim çalışıcam.çok yakın bi aile dostumuz bu işin içinde ve bu firmada 3.aracını aldı geçenlerde 3 kardeş çalışıyolar 100 bın gibi bi kredi çekip bu işe girilirmi?faizlerin çok uçuk olması vede vadelerın az olması benı caydırıyor işin içinde olan abi 2.500e kadar aylık ödeme yapabilirsin dedi.firmanın aylık sana kestiği fatura 4250+yüzde28 mazot bu işin içinde olan veya bilgisi olan varmıdır?
34btr1907
22-06-2016, 09:15
Abi okuma işi benden geçti zamanında ankara 49. su olduğum halde okumayı bıraktım manevi olarak çöküş süreci yaşadım diyebilirim babam felç geçirince. Ticaret yapmak bana daha mantıklı geliyor bu yaştan sonra yaş 23 oldu olacak az çok sorumluluklarımda var. Ya güzel bir iş bulup kendimi geliştereceğim ya da ufaktan ticarete atılacağım inan şuan kafam çok karışık boşluktayım sanki ne yapacağımı hiç bilmiyorum dediğin gibi hayattan hiç umutum yok diyebilirim.
senın yaşlardayken aklımız 1 karıs havada gezıyorduk ekmek elden su gölden vs,yaşıt bır arkadas vardı bizimle sessiz sakin bi eleman,bu truzim otelcılık mezunu ama sürekli bilgisayar kurslarında ,kendi işini yapmıyor çalışmıyor hep bi pc kursuna kayıt oluyor gıdıyor gelıyor vs,t..şak gecıyoruz format atmayı ogrenemedın bılmem ne yıllardır kurslardasın bı sk ogrenemedın bilmem ne, yaklasık 5 6 sene kurs gördü yok bilge adam yok bilmem ne adam akıttı paraları...
şu an sabancı bilgi işlemde en az 7 bin maaşı var , otelcılık mezunu pc ile uzaktan yakından alakası yoktu sertifikalarla vs sistem muhendisi kadar işi öğrendi.yukarda arkadasın dediği gibi eğitimede harcayabilirsin yaşın daha çok genç.
Emre-Dylan
23-06-2016, 20:04
senın yaşlardayken aklımız 1 karıs havada gezıyorduk ekmek elden su gölden vs,yaşıt bır arkadas vardı bizimle sessiz sakin bi eleman,bu truzim otelcılık mezunu ama sürekli bilgisayar kurslarında ,kendi işini yapmıyor çalışmıyor hep bi pc kursuna kayıt oluyor gıdıyor gelıyor vs,t..şak gecıyoruz format atmayı ogrenemedın bılmem ne yıllardır kurslardasın bı sk ogrenemedın bilmem ne, yaklasık 5 6 sene kurs gördü yok bilge adam yok bilmem ne adam akıttı paraları...
şu an sabancı bilgi işlemde en az 7 bin maaşı var , otelcılık mezunu pc ile uzaktan yakından alakası yoktu sertifikalarla vs sistem muhendisi kadar işi öğrendi.yukarda arkadasın dediği gibi eğitimede harcayabilirsin yaşın daha çok genç.
Abi bende öyle düşünüyorum şimdi çalıştığım firmadan ayrıldım maaş yüzünden, şuan kendime 8 saat vardiyasız sabah 9 akşam 5 gibi bir iş bakıyorum parası veya yapılacak iş sorun değil her işi yaparım hızlı kavrayan biriyim. Dil kursuna gitmeyi düşünüyorum aklımda bir kaç kurs daha var, 1 1.5 ay sonra başlayacağım bu kurslara. Belki seneye ygs'ye lys'ye de girebilirim en azından ön lisans diplomam olsun. İngilizce fransızca dillerini ileri seviye öğrensem bile yeter, diksiyonum da ve fiziğim de sorun yok hava yollarında herhangi bir firmaya başvurmayı planlıyorum kabin memurluğu için sadece 1 sene kendimi kasmam gerek.
canozgur106
25-06-2016, 22:06
2 sayfa önce yazdığımı yap 4-5lira garanti:) Yada direk işportaya kanalize ol çorap atlet külot kışın atlı bere içlik vs vs uçak uçtu hava kapandı sımıntıların olması disiplin bi süre sonra adamı sıkıyor..
iftardan sonra çay satmak. 1 tl den satsan 100 bardak versen aylık 3000 tl tiko para. tabi lokasyon önemli.
cagataayk
06-10-2016, 21:11
Beyler bi öğrenci günceli çekeyim.Erzurumda okuyorum.İşportacılık gibi mobil bi iş yapmak istiyorum.Caddede yağmurlu havalarda şemsiye sarmak gibi.300-400 cebimize harçlık girsin diye.Toptan alıp perakende mobil bi şekilde neler satabilirim en çok ne satılır tavsiyelerinizi bekliyorum..
Askerde vakit bol olunca bende bunlara sardim kafayi. Gece santralcisi olumca bos vakit cok kaliyor bende kitap okuyorum bol bol. Dun 3. Kisisel gelisim kitabini bitirdim ve icimde cesaret edemedigim bazi fikirlerin canlanmasina vesile oldular. Askerlik donusu eski isimin durumuna gore istanbuldan ayrilip bursaya yerlesip donas veya katik gibi soslu doner sabah tost menemen uzerine yer acasim var.
Bu buyuk is adamlarinin hayatini ve basarilarini anlatan bi kitap var hepai sifirdan baslamis. Cesareti toplayip girmek lazim varsin bi araba parasi yansin. En azindan aklimizda kalmaz denedik olmadi deriz.
Rizkim 10 da 9u ticaretteymis. Bakalim gunumuz turkiyesinde bizim ne kadar rizkimz var.
En olmadi maasina vs katlanip sevmedigim isi yapmaya dewam etmicem. Azda olsa parasi sevdigim bi girip oradan kariyer planliyacgm. Gec oldu ama boylesi daha iyi olacak sanki.
bi konuda ben açayımmı derken gerek kalmadı sanırım :) 100-120 bn gibi fiyatlara ticari merco kamyon alıp market malı çeken güvenilir lojistik bir firmaya aracımı kiralayıp aynı zamanda kendi aracımda kendim çalışıcam.çok yakın bi aile dostumuz bu işin içinde ve bu firmada 3.aracını aldı geçenlerde 3 kardeş çalışıyolar 100 bın gibi bi kredi çekip bu işe girilirmi?faizlerin çok uçuk olması vede vadelerın az olması benı caydırıyor işin içinde olan abi 2.500e kadar aylık ödeme yapabilirsin dedi.firmanın aylık sana kestiği fatura 4250+yüzde28 mazot bu işin içinde olan veya bilgisi olan varmıdır?
bu işi biraz daha açabilirmisin acaba ?
34btr1907
07-10-2016, 09:02
Askerde vakit bol olunca bende bunlara sardim kafayi. Gece santralcisi olumca bos vakit cok kaliyor bende kitap okuyorum bol bol. Dun 3. Kisisel gelisim kitabini bitirdim ve icimde cesaret edemedigim bazi fikirlerin canlanmasina vesile oldular. Askerlik donusu eski isimin durumuna gore istanbuldan ayrilip bursaya yerlesip donas veya katik gibi soslu doner sabah tost menemen uzerine yer acasim var.
Bu buyuk is adamlarinin hayatini ve basarilarini anlatan bi kitap var hepai sifirdan baslamis. Cesareti toplayip girmek lazim varsin bi araba parasi yansin. En azindan aklimizda kalmaz denedik olmadi deriz.
Rizkim 10 da 9u ticaretteymis. Bakalim gunumuz turkiyesinde bizim ne kadar rizkimz var.
En olmadi maasina vs katlanip sevmedigim isi yapmaya dewam etmicem. Azda olsa parasi sevdigim bi girip oradan kariyer planliyacgm. Gec oldu ama boylesi daha iyi olacak sanki.
tane 2.5 tl lokasyonda ünv veya işlek cadde varsa,moto kurye ile ...
http://lezzetkasifleri.com/wp-content/uploads/2013/07/6-Eyup-ErolUsta.jpg
http://www.isletmecilerrehberi.com/galeri/-119972ddf5ec93d.jpg
burak_2885
07-10-2016, 09:23
Konuyu takipte kalalım bizde..
tane 2.5 tl lokasyonda ünv veya işlek cadde varsa,moto kurye ile ...
http://lezzetkasifleri.com/wp-content/uploads/2013/07/6-Eyup-ErolUsta.jpg
http://www.isletmecilerrehberi.com/galeri/-119972ddf5ec93d.jpg
bu madde bana dokunuyor gres yağındanmı yapıyor anlamadım :D
34btr1907
07-10-2016, 09:33
o zaman tek adres, Hocapaşa Pidecisi - Hoca Paşa - Fatih, İstanbul (https://tr.foursquare.com/v/hocapa%C5%9Fa-pidecisi/4cb9a832adcd548159cf1da2)
hardisk kiralama diye bir olay varmış hiç inanmadım kesin tokatçılar ama şu an tanıdığım para kazananlar var,muhtemelen büyük vurgun zamanını bekliyor şirket.
şinasinin zinciri gibi birşey herkes tutup getirdiğinden komisyon alıyor falan filan..
bilgisi olan var mı ?
SADECE BİLGİSAYARIN ACIK OLDUĞU İCİN PARA KAZAN – Ben bilgisayarımı hergun sadece 10 saat acık tutuyorum ve para kazanıyorum,sende bilgisayarını acık tut bir bilgisayar ile aylık 1,750 Turk Lirası,iki bilgisayarın ile aylık 3,500,uc bilgisayarın ile aylık 5,250 Turk Lirası kazan. (http://www.kairoskazanc.com/)
burak_2885
07-10-2016, 10:09
hardisk kiralama diye bir olay varmış hiç inanmadım kesin tokatçılar ama şu an tanıdığım para kazananlar var,muhtemelen büyük vurgun zamanını bekliyor şirket.
şinasinin zinciri gibi birşey herkes tutup getirdiğinden komisyon alıyor falan filan..
bilgisi olan var mı ?
SADECE BİLGİSAYARIN ACIK OLDUĞU İCİN PARA KAZAN – Ben bilgisayarımı hergun sadece 10 saat acık tutuyorum ve para kazanıyorum,sende bilgisayarını acık tut bir bilgisayar ile aylık 1,750 Turk Lirası,iki bilgisayarın ile aylık 3,500,uc bilgisayarın ile aylık 5,250 Turk Lirası kazan. (http://www.kairoskazanc.com/)
Kairos'ta bir çeşit N.Marketing. Ne kadar kazançlı nekadar işe yarar bilemiyorum :D Oturarak para kazanma işini ben göremedim duymadım bilmiyorum açıkçası. Holding patronları bile sabahtan akşama kadar iş koşturuyor
Detay verebilirsen cok iyi olur hocam
Ben handikaplarını yazayım ona göre fikir paylaşımında bulunalım bence.
1-) En büyük gider kalemi lastik.
6 Tekerli olsa aldığın araç Min 1200 TL X 6 = 7200 2 takım (Yaz - kış) 14.400 TL
2-) Kasko - Sigorta Mits. Canter için 6.000 TL civarı sigorta ödedik. Kasko için fikrim yok. Ama 4.000 Den aşağı değildir sanırım.
3-) Bakım Maliyeti Aylık 500 TL den yıllık 6.000 TL
4-) Fatura keseceksin muhasebe ücreti + vergi vs. 5.000 TL de bu tutsa.
31.000 Küsür daha başlamadan gitti. Arada çıkacak masraflar / kaza vs. derken İyimser olalım. 35.000 TL giderin var.
Firmanın sana ödeyeceği 51.000 + kdv (KDV yi yok say)
51.000 - 35.000 = 16.000 TL Yıllık kazancın.
Böl 12 ye aylık 1.333 TL
Bence değmez.
Bunları neden yazdım ? Baba emekli olduktan sonra şehir içi minibüs hattı kiraladık. 2. senenin sonunda ciddi zarar ettik.
Nakliye işleri dışarıdan göründüğü gibi kolay değil. Hele ki arabayı al şoföre ver büyük sıkıntı.
Mazot çalar / lastiğini söker satar. Düzgün kullanmaz vs vs.
Güveç :P Nasıl sana dokunuyor abi sen her gün yiyormuşsun galiba karadeniz pide güveçte :D
Güveç :P Nasıl sana dokunuyor abi sen her gün yiyormuşsun galiba karadeniz pide güveçte :D
Dükkan karşımda bizim arkadaşlar geliyor baZen yiyelim filan diye
Valla öldürüyor beni :)
arkadaşlar beceririm derseniz pilav-tavuk işine girin 2 saat önce istanbul da seyyar olarak bu işi yapan adama 2015 juke verdim adam eşine aldı kendınde de 2016 insignıa varmıs tabağı 5 tl den 500 tabak gidiyor dedi . 2 tane elemanı varmıs gece kendısiyle bi eleman gündüz tek eleman çalısıyormus araba da
Lavanta yetiştiriciliği yapan var mı? Yada araştıran?
Emre-Dylan
07-10-2016, 12:35
Tır kamyon işine gireceksen şoför tercih etmeyeceksin kendin kullancaksın derdi tırcı rahmetli bir kardeşim kendisinde 3 tır vardı meşe v.b işler yapardı bursada. Allah mekanını cennet eylesin mecit kardeşimin.
cnr expo da 13-16 ekim arası franchise fuarı var. Ben internetten bileti aldım 16 ekimde oradayım bir aksilik olmazsa. Aklında bu tarz düşünce olan arkadaşlara faydası dokunabilir. Link aşağıda mevcut.
Bayim Olur musun? Turkiye'nin Bayilik ve Franchising Portalı (http://bayimolurmusun.com.tr/)
bilgisi olan var mı ?
Çevresi ve de mezhebi geniş arkadaşlar için bir hayli kârlı iş. Etrafını sat, komisyonu cebe indir :)
Ayrıntısını falan boşverin. Uzak durun ve hatta sevdiklerinizi de uzak tutun, kafi. Herkes köşedönücü olmuş memlekette. Öyle bi dünya yok. Ama bu dünyanın öte tarafı da var.
Beyler bi öğrenci günceli çekeyim.Erzurumda okuyorum.İşportacılık gibi mobil bi iş yapmak istiyorum.Caddede yağmurlu havalarda şemsiye sarmak gibi.300-400 cebimize harçlık girsin diye.Toptan alıp perakende mobil bi şekilde neler satabilirim en çok ne satılır tavsiyelerinizi bekliyorum..
Ben Erzurum'da okuduğum dönemde dediğin gibi adamlar vardı eldiven, bere, şemsiye, iclik vs o tarz şeyler satabilirsin
ferhat.ö
08-10-2016, 16:52
Bende santralciyim bi tafix alayım :D
Midye kültürü olan bi yerde , rakibinde olmadığı bi sokak cadde işlek yerde midyede çok iyi para kazandırıyor. Tanesini 15-20 kuruş arasında alıp büyüklüğüne göre 50 krş veya 1 tlye satabiliyorsun. minumum 30 kuruş kar ediyorsun bi midyede . 250 Midyeyi 2 saatte bitiren arkadaşım var. Cebine 75 tl gibi bi para kalıyor 250 tane sattığında. Akşam saat 19.00dan sonra çıkıyor. Düşünen olursa diye yazayım dedim.
o zaman tek adres, Hocapaşa Pidecisi - Hoca Paşa - Fatih, İstanbul (https://tr.foursquare.com/v/hocapa%C5%9Fa-pidecisi/4cb9a832adcd548159cf1da2)
Gaziosmanpaşa da da var bikac tane iyi yer.
Thracian
09-10-2016, 10:57
Midye kültürü olan bi yerde , rakibinde olmadığı bi sokak cadde işlek yerde midyede çok iyi para kazandırıyor. Tanesini 15-20 kuruş arasında alıp büyüklüğüne göre 50 krş veya 1 tlye satabiliyorsun. minumum 30 kuruş kar ediyorsun bi midyede . 250 Midyeyi 2 saatte bitiren arkadaşım var. Cebine 75 tl gibi bi para kalıyor 250 tane sattığında. Akşam saat 19.00dan sonra çıkıyor. Düşünen olursa diye yazayım dedim.
Bunun komik bi hikayesi var bende. Burada çok midyeci olmadığı dönemde bizim midyecinin midyeleri beğenmiyordum. İzmirde okuyan kardeşimi ziyaret ettim küçükparkta poşet poşet kaliteli midye yedim. Dönünce mecbur bizimkine talimdik. Sohbet ederken neden izmirden almıyorsun falan dedim. Nasıl olur olurmu gibi derken. Her gece izmirden çanakkale üzerinden gelen otobüsten iste o sana yollar sabah burdan alırsın dedim. Olurmu adam bulurmuyuz dedi. Kardeşimi aradım, izmirde yediğiniz yere sorduk yollarmısın diye tamam dedi. 1-2 kere denedi. Baktı kar da iyi, iş de azaldı. Dalgıçlık yapan babası da boşa çıktı ona tezgah açtılar. Midyeyi dolduran anne boşa çıktı. Şimdi 3 kişi 2 tezgah değişe değişe bol zaman kalarak yaşıyorlar.
34btr1907
09-10-2016, 11:24
açık parfüm,50 ml parfumu 30 tl kadar satan var,esans maliyeti alkol şişesi vs normalde 50 ml 7 8 tl denk gelıyor max
100 erkek 90 bayan 4 er şişeden 760 küsür şişe,maliyet 6 8 bin tl arası , dukkan iyi bı yerdeyse iş yapar.
lnd_samet
09-10-2016, 12:11
o midyecinin çok dua etmesi ömür boyu ücretsiz midye vermesi lazım size :)
izmir midyesi candır.
Emre-Dylan
09-10-2016, 14:02
açık parfüm,50 ml parfumu 30 tl kadar satan var,esans maliyeti alkol şişesi vs normalde 50 ml 7 8 tl denk gelıyor max
100 erkek 90 bayan 4 er şişeden 760 küsür şişe,maliyet 6 8 bin tl arası , dukkan iyi bı yerdeyse iş yapar.
Abi parfüm işini araştırmış toptancılarla konuşmuş biri olarak söylüyorum, şişesi 3 liraya olanda var 5 liraya olanda 8liraya olanda(8tl lik çok iyi kokular güzel ama kar marjı düşük). Bu parfümlerde en iyi para getiren 5 liralık olanlarmış, kızılay atatürk bulvarında 10 liradan veriyorlar parfümleri peynir ekmek gibi gidiyor. Sabah 10 akşam 7 full çekiyor dükkan ama lokasyon çok önemli kar marjı yüksek bir iş. Tabi öyle bir dükkanın kirası da aylık minimum 5 6k Ankarada. İstanbulda böyle bir dükkan herhalde 9-10k yı bulur 15 20m3 bi dükkan belki 1 2k daha fazla da olabilir.
KALENDAR
09-10-2016, 14:35
pazarlara çıkabilirsiniz günlük sıcak para kazanılan bilinir
Açık parfüm işinden kendiniz üretim yapmıyorsanız yüksek karlar beklemeyin. Esanslar dolar üzerinden satıldığı için masrafınız sürekli aynı olmaz ve parfümden parfüme esansın fiyatı değişir. Givenchy nin x kokusunun litresi 80 dolarken y kokusu 50 dolar olabilir.
34btr1907
09-10-2016, 15:13
Abi parfüm işini araştırmış toptancılarla konuşmuş biri olarak söylüyorum, şişesi 3 liraya olanda var 5 liraya olanda 8liraya olanda(8tl lik çok iyi kokular güzel ama kar marjı düşük). Bu parfümlerde en iyi para getiren 5 liralık olanlarmış, kızılay atatürk bulvarında 10 liradan veriyorlar parfümleri peynir ekmek gibi gidiyor. Sabah 10 akşam 7 full çekiyor dükkan ama lokasyon çok önemli kar marjı yüksek bir iş. Tabi öyle bir dükkanın kirası da aylık minimum 5 6k Ankarada. İstanbulda böyle bir dükkan herhalde 9-10k yı bulur 15 20m3 bi dükkan belki 1 2k daha fazla da olabilir.
sirkecide esans depoları var , 50 gr en son 10 tl idi $ durumuna göre değişiyor tabi ama bu işte kendin yapıcaksın dolumu atölyede...
o 8 tl şişesi dediğin esansın maliyeti baya düşüyor ozaman.
Emre-Dylan
09-10-2016, 15:24
sirkecide esans depoları var , 50 gr en son 10 tl idi $ durumuna göre değişiyor tabi ama bu işte kendin yapıcaksın dolumu atölyede...
o 8 tl şişesi dediğin esansın maliyeti baya düşüyor ozaman.
Büyük yatırım istemez mi abi o zaman?
34btr1907
09-10-2016, 15:40
yukarda yazdım maliyet asagı yukarı 700 şişede 5 6 bin civarı
34btr1907
09-10-2016, 15:41
50 gr esanstan 200 250 ml arası parfum cıkıyor,
Emre-Dylan
09-10-2016, 16:09
50 gr esanstan 200 250 ml arası parfum cıkıyor,
Pardon abi ben yanlış anlamışım gayet uygun rakam yapılabilir ama dükkanın yeri önemli
canozgur106
11-10-2016, 19:52
Yok mu yeni fikirler :)
Thracian
11-10-2016, 21:59
Yok mu yeni fikirler :)
Benim aklıma en çok yatan HD iskenderin alt markası PİDEM in konseptini semt meydanlarına yaymak.
1 mikser, 1 hamur açma, 1 dolab, 1 mermer tezgah, 1 Konveyörlü Fırın, ekonomik masa sandalye takımı, hoş ama abartı ve masraf olmayan tasarım.
Lahmacun Normal - Acılı (3TL)
Kır Pidesi (peynirli kıymalı vs) (3TL)
Pide (Kaşarlı, kuşbaşılı vs ) (6-8TL)
Pizza (En bilinen, En tercih edilen) (8-13-18TL)
İçecek için Sütaş Ayran - Gazlılardan Coca Cola grubu,
Paket Servisi için whatsapp hattı falan olan ama kasadaki adamın iş takibinde olmayan bi sipariş hattı. Paket servis için hesap kitap ayrı tutulacak
Normal pideci gibi değil. Önce sipariş sonra ürün.
En önemli konu ürünlerin standartlaşması ve damak tadı. Bence bu işe ilk girecek adam önce PİDEM e iş başvurusu yapsın. 3 ay orada çalışsın. Gerekirse maaşsız çalışsın. Ben çok güzel kar görüyorum
Pardon abi ben yanlış anlamışım gayet uygun rakam yapılabilir ama dükkanın yeri önemli
emin olmamakla birlikte parfüm kolonya gibi doğrudan cilde temas ürünleri testleri için laboratuvar vs şart benim bilidiğim ve cezası yüksek bir miktar
coolvtec
11-10-2016, 22:11
bilgisi olan var mı ?
çok riskli iş. uzaktan erişim ile illegal paylaşımlar yaparlarsa, illegal prn videolarını vb yüklerlerse, hack siber soygun vb için kullanırlarsa.
kiraccemal
12-10-2016, 08:26
Arkadaşlar ben IT olarak özel bir şirkette çalışıyorum. Fakat aklımda ticaret ile ilgili bir girişim fikri var. İstanbul'un çevre illerinde uygun fiyata (50k-60k) içerisi masraflı daireler mevcut bu daireleri satın alarak içerisindeki eksikleri yaptırıp düzgünce dekore ettirerek (15k) üzerine 10k koyarak satmak olabilir. 2 ayda satılsa bile sonuçta aylık 5k gelir elde edilebilir. Bu benim kaba taslak düşüncem tabi siz ne dersiniz bilemem.
arsenikli
12-10-2016, 08:39
Arkadaşlar ben IT olarak özel bir şirkette çalışıyorum. Fakat aklımda ticaret ile ilgili bir girişim fikri var. İstanbul'un çevre illerinde uygun fiyata (50k-60k) içerisi masraflı daireler mevcut bu daireleri satın alarak içerisindeki eksikleri yaptırıp düzgünce dekore ettirerek (15k) üzerine 10k koyarak satmak olabilir. 2 ayda satılsa bile sonuçta aylık 5k gelir elde edilebilir. Bu benim kaba taslak düşüncem tabi siz ne dersiniz bilemem.
Mükemmel fikir bunu ilerde bende yapmayı düşünüyorum
Aldığınız daireleri 5 içinde satarsanız ekstra vergi ödemek zorunda kalıyorsunuz.
Emlak işlerinde alınan fiyatın üzerinde satış olunca belli bir vergi ödüyorsunuz.Lakin nakit parayla alacaksanız karşı tarafa aldığınız ücret kadar kredi yada daha azını çektirirseniz sanırım bu vergi alınmıyordu
instagramdan deli fiyatlara çakma ürünler satıyorlar. buda düşünülebilir.
Thracian
12-10-2016, 15:58
Bunu yapan tanıdıklarım var. Aslında yan iş olarak yapıyorlar 2 kardesler evi baştan sonra tadilat etmiyorlar. Su ve elektrik tesisatını değiştiriyorlar. Hilti, su borusu kaynak maknası gibi yemel makineler kullanıyorlar. Banyo ve mutfak için 1.sınıf defolu fayans kullanıyorlar. işçilikle bu detayları kaybetmeyi biliyorlar. Ama baş edemedikleri en büyük sorun nem küf gibi detaylar. Eğer elinden geliyorsa ve malzeme kullanabiliyorsan 1 çırakla yapılabilir bi iş yoksa tek başına hammalık yapmış oluyorsun.
kiraccemal
12-10-2016, 16:25
Bunu yapan tanıdıklarım var. Aslında yan iş olarak yapıyorlar 2 kardesler evi baştan sonra tadilat etmiyorlar. Su ve elektrik tesisatını değiştiriyorlar. Hilti, su borusu kaynak maknası gibi yemel makineler kullanıyorlar. Banyo ve mutfak için 1.sınıf defolu fayans kullanıyorlar. işçilikle bu detayları kaybetmeyi biliyorlar. Ama baş edemedikleri en büyük sorun nem küf gibi detaylar. Eğer elinden geliyorsa ve malzeme kullanabiliyorsan 1 çırakla yapılabilir bi iş yoksa tek başına hammalık yapmış oluyorsun.
Aslında ben işin sadece yönetici tarafında olmayı planlıyorum. Masraflar içerisinde işçilik malzeme vs. dahil. Ben sadece müşteriyi bulup satma taraftarıyım. Yani başlangıç için bir ev bile buldum hatta gittim görüştüm şuan sermayeyi toparlamaya çalışıyorum. Başarabilirsem ne ala...
lnd_samet
12-10-2016, 17:00
güzel iş. 4 tae müşterim var tadilatlarını yaptıgım bütün işlerini takip ettiğim,
müşterilerim, alırlar daireyi, verirler bana trink 20 bin lira. başlarım 1 ay- 1.5 aya komple fotoğraflı, detaylı yapılan işleri raporlarım teslim ederim 1-2 ya satarlar bütün masraflarının üstüne 10-20 bin koyup satarlar. haa bilirler benim nasl kıl olduğumu yarım iş yapmadığımı güvencemiz sonsuz o yüzden :) tadilatını yaptıgım eve 5 yıl garantimi veriyorum müşteriye çok büyük artı oluyor tadilatlı evden çekinmiyor...
Fuar varmış bu aralar, belki fikir verebilir.
Hoş çiğköftecinin 30bin dolar isim hakkı istediği memlekette iş miş yapılmaz.
vectra-tuner
12-10-2016, 17:06
https://www.youtube.com/watch?v=M2hmTwKLJsU
speedy34
01-07-2017, 14:15
Abi bu listede aklıma yatan birkaç iş var: Az Sermaye ile Yapılabilecek 30 Karlı Yeni İş Fikri | Paratic (https://paratic.com/az-sermaye-ile-yapilabilecek-karli-is-fikirleri/) Aslında denemekte fayda var diye düşünüyorum. Korku evi falan açsam yaparım ya işletirim diye düşünüyorum. Yada kafe falan küçük şöyle.
Abi bu listede aklıma yatan birkaç iş var: Az Sermaye ile Yapılabilecek 30 Karlı Yeni İş Fikri | Paratic (https://paratic.com/az-sermaye-ile-yapilabilecek-karli-is-fikirleri/) Aslında denemekte fayda var diye düşünüyorum. Korku evi falan açsam yaparım ya işletirim diye düşünüyorum. Yada kafe falan küçük şöyle.
Viop catering oto kurtarma ve danışmanlık harici çöp.
Korku evi falan 1 2 senelik saman alevi. Millet hevesini alınca bitecek.
Cafe işi de çöp. Ben utanıyorum bir yere gidersem mesela, sürekli bir şeyler istiyorum. Millet bi çay alıp iki saat oturup tesbih sallayıp gardaş başgan diye yardırıyor. O yüzden boşver.
dieselpower
02-07-2017, 18:05
solucan gübresi işi daha sıcak geldi bana ek iş olarak evde boş oda varsa neden olmasın
solucan gübresi işi daha sıcak geldi bana ek iş olarak evde boş oda varsa neden olmasın
Bir ara ugrastim ama mekan lazim emek zaman ve insan gucu lazim kesinlikle
dieselpower
02-07-2017, 20:30
Bir ara ugrastim ama mekan lazim emek zaman ve insan gucu lazim kesinlikle
bahsettikleriniz olmadan hiçbişey olmuyor ne yazik ki :) getirisi nasıldı ?
ibrahm_38
03-07-2017, 00:33
Solucan gübresi işi yapıyorum yaklaşık 3 aydır fikir almak isteyenlere pm den her türlü yardımcı olabilirim
i-vtec07
03-07-2017, 06:50
Solucan gübresi işi yapıyorum yaklaşık 3 aydır fikir almak isteyenlere pm den her türlü yardımcı olabilirim
Merak ettim sorayım o zaman kar lı mı hocam bisey kazandırıyomu ve ne kadar sermaye lazım . ? Teşekkurler
uluckaban
03-07-2017, 07:48
pm den biraz bahsedersen sevinirim :)
ibrahm_38
03-07-2017, 13:25
Biz ufak sermaye ile girdik 200 bin solucan almıştık şuan 600 bin civarı solucanımız var (çok hızlı çoğalıyor) ayda yaklaşık 2 ton gübre üretiyorlar biraz zamana ihtiyacımız var gibi ancak yavaştan satışlara, pazar oluşturmaya başladık güzel paralar kazananlar var bende kazanacağımıza inanıyorum önü açık bir sektör gerçekten.
Para çokomel ilişkisi aslında biraz daha sermayemiz olsa 1 milyon solucan ile bu işe girseydik şuan ciddi paralar kazanırdık. Hayırlısı olsun diyelim
Daha detaylı bilgi isteyen işleyiş hakkında bilgi isteyenlere pm den devam edebilirim
dieselpower
03-07-2017, 13:28
200bin solucanı + mekanın kurulumu kaça maal oldu ?
200k solucan + kurulum + sabit maliyetler nasıl? Yaşadıkları ortam nasıl?
Ferhat_V
03-07-2017, 14:40
midyecilik diyorum bende..nasıl bir kar bırakıyorsa bodrumda el arabası tezgahda midye satan adam golf7 ye biniyordu hemde yapılı şekilde..akşam 5 6 gibi geliyor 1 gibi gidiyordu..tabi ek işi değilse bu ben gördüğümü söylüyorum..
dieselpower
03-07-2017, 14:50
fikir vercek olursam caddebostanta sahilde kumpir köfte ekmek midye dolma gibi atıştırmalıklara çok talep olcağını düşünüyorum..
İbrahim33
03-07-2017, 14:59
midyecilik diyorum bende..nasıl bir kar bırakıyorsa bodrumda el arabası tezgahda midye satan adam golf7 ye biniyordu hemde yapılı şekilde..akşam 5 6 gibi geliyor 1 gibi gidiyordu..tabi ek işi değilse bu ben gördüğümü söylüyorum..
Doğrudur. Millet birbirini öldürüyor o tür tezgahlar için. vergi yok elektrik yok su yok eleman masrafı yok cart yok curt yok. (veriyorlarsa belki bi işgaliye parası veriyorlardır belediyeye) en güzel işlek yere açıyorlar tezgahı sonra gelsin paralar. Gül işindede süper para var , 1 liraya alıyorsun 10 - 20 ne tuttursan :D
ibrahm_38
04-07-2017, 00:02
200bin solucanı + mekanın kurulumu kaça maal oldu ?
200 bin solucan 8 kuruştan desek 16000 tl + mekan kurulumu sisteme göre değişir ama maksimum 5 bin civarı olur (kira hariç)
ibrahm_38
04-07-2017, 00:04
200k solucan + kurulum + sabit maliyetler nasıl? Yaşadıkları ortam nasıl?
Solucan masrafı 200k * 8 kuruştan 16k civarı para tutuyor, kurulumda çok maliyetli değil 3 5 arası değişir. Sabit maliyet ise sadece maması Yanmış gübre oda çok ucuza bulunuyor. Artı olarak çay posası verilebilir oda herhangi bir çayhane ile anlaşıp ücretsiz halloluyor zaten
Ferhat_V
04-07-2017, 11:07
Doğrudur. Millet birbirini öldürüyor o tür tezgahlar için. vergi yok elektrik yok su yok eleman masrafı yok cart yok curt yok. (veriyorlarsa belki bi işgaliye parası veriyorlardır belediyeye) en güzel işlek yere açıyorlar tezgahı sonra gelsin paralar. Gül işindede süper para var , 1 liraya alıyorsun 10 - 20 ne tuttursan :D
ha bu arada tavuk pilavcılarda iyi kazanıyor..bizim semtte akşamları tezgahı benzinlik girişine koyan bir abi var..yeni kasa corollası var ilk çıktığında almıştı..3 5 liralık işler ama tutturunca yürüyorsun aynı şirket gibi.
Bende konuyu takippteyim. Abimde 30 40k liralık sermaye var ve yaşı gereği kimsenin ağız kokusunu çekemem kendi işimizi yapalım diyor.
Benim aklımda da ya Yaşadığım semptte kumrucu, ya amv de telefon kılıf standı yada göz karartıp halı saha açma mevzusu var.
aliexpress den alışveriş çokca yaptım 1dolara getirilen iphone kılıflarını en kötü yerde 20 liraya, 4 5 dolarlık kılıfların ışıklı mışıklı cancanlı isimli standlarda 70 80 liraya satıldığını defalarca gördüm. aynalı arka jelatin kırılmaz film vs vs vs çok ucuza toptan getirip 2miz dursak standda yürütürüz gibime geliyor. siz ne diyorsunuz sevgili tt üyeleri? girilirmi telefon kapak işine?
Ferhat_V
04-07-2017, 11:50
Bende konuyu takippteyim. Abimde 30 40k liralık sermaye var ve yaşı gereği kimsenin ağız kokusunu çekemem kendi işimizi yapalım diyor.
Benim aklımda da ya Yaşadığım semptte kumrucu, ya amv de telefon kılıf standı yada göz karartıp halı saha açma mevzusu var.
aliexpress den alışveriş çokca yaptım 1dolara getirilen iphone kılıflarını en kötü yerde 20 liraya, 4 5 dolarlık kılıfların ışıklı mışıklı cancanlı isimli standlarda 70 80 liraya satıldığını defalarca gördüm. aynalı arka jelatin kırılmaz film vs vs vs çok ucuza toptan getirip 2miz dursak standda yürütürüz gibime geliyor. siz ne diyorsunuz sevgili tt üyeleri? girilirmi telefon kapak işine?
arkadaşım telefoncuda 2 ay çalıştı bunların toptancısını filan öğrendi giriş fiyatları 1 2 tl en pahalı şey 5 tl..uygun dükkan bulup girecekti çok güzel kar oranı var ama işlek yerde olmalısın..işlek yerde en önemli giderin kira olacak bir şekilde iş yapıyorlar..sonra 2.el telefon al sat başladı onlar..
arkadaşım telefoncuda 2 ay çalıştı bunların toptancısını filan öğrendi giriş fiyatları 1 2 tl en pahalı şey 5 tl..uygun dükkan bulup girecekti çok güzel kar oranı var ama işlek yerde olmalısın..işlek yerde en önemli giderin kira olacak bir şekilde iş yapıyorlar..sonra 2.el telefon al sat başladı onlar..
Olabilirliği var diyorsunuz yani, Zaten bu işe girersek AVM içindeki standlarda yapmayı düşünüyoruz.
Teşekkür ediyorum Yorumunuz için.
Gıda üzerine ne yapılır ? Butik pizzacı düşündüm, iyi bir muhitte ağırlıklı olarak paket servis olarak nasıl olur ? Cadde gibi bir yerde kiralar yüksek olacağından mesela biraz daha arka sokağa açıp 5 6 masa koyup ağırlıklı olarak paket servis yapılır mı ?