PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Omuz Çıkması Başına Gelen?

onur_S
28-09-2010, 08:13
arkadaslar hiç kolu yani omzu çıkan varmı?varsa devamı nasıl oldu düzelebilen varmı?
benim 4 sene once bi trafik kazasında sağ omzum cıktı ve devamı pek iyi olmadı.5 kere daha çıktı.kolum yukarıdayken herhangi bir yüklenmede çıkabiliyor.bu yüzden kollarımı kaldırmak dahi istemiyorum hep içimde bi korku var.işin garibi kazada sağ çıktı fakat ondan sonra sol omzumda cıkmaya basladı.en son 1.5 sene önce çıktı geçen senenin haziran ayında.öss den 1 hafta önce oldu öss var +yaz mevsimi diye sargıya almadım 3 hafta sol omzumu ve hiç güvenmiyorum.kolumu kaldırdıgımda dahi geriliyor ve geçen şınav çekeyim dedim çatır çatır çatırdıyor.genc birisi oldugum için cidden can sıkıcı bi durum.basına gelen varmı forumumuzdan?

fsunnetci
28-09-2010, 08:27
Benim omuzum kırılmıştı arkadaş yüksek bir yerden sol omuzuma atlamıştı :D ama Allaha şükür kırıkçı'ya gittim orda düzeltiler inan Doktorlar ameliyat dediler o kadın soruna çare oldu malesef.:p.ama sen sanırım geç kalmıssın erken müdahele ile bu sorununu aşardın...
Benchpress 120kg bastım zamanında sorun yok omuzda :icon_tup:

mmustu
28-09-2010, 08:31
çok yakın bi arkadaşımda yaklaşık 5-6 senedir çekiyo bunu bi 7-8 defa çıkmıştır onunda ama kesin bir çözüm yok diye biliyorum

Time-R
28-09-2010, 08:31
Cok gecmis olsun be kardesim Allah kimsenin basina vermesin, evet erken mudahalede cikikcilar is yapiyor diye biliyorum bende

AHMET1907
28-09-2010, 08:39
Bendede aynısı var, fizik tedavi oldum yinede tam geçmedi. Ameliyat dedi doktor onada ben yanaşmadım

senna
28-09-2010, 09:14
omuz çıkıkları bildğim kadarıyla öyle bende çıkardım 8 9 sene önce aynı şekilde iki sefer sanrım daha çıkardım üstüne

altima
28-09-2010, 09:29
omuzda mafsal diye bi yer vardır,, sanırım senin problemin orda.. bi doktora gidip mafsalını saglamlaştırman lazım..

Saygılar
Rıdvan..

8.000rpm
28-09-2010, 09:33
geçmiş olsun
o sorun bende de kronik olarak var , üniversitede omuzum üzerine düşmüştüm , ondan sonra alışkanlık yapmıştı
öncelikle bu iş eğer günlük hayatını etkileyecek seviyede ise , yani herhangi bir hareket yapmasan da durduk yere çıkıyorsa ameliyatla gideriliyor
böyle bir durum yoksa , bazı hareketlerde-açılarda sorun oluyorsa yapacağın şey duş aldıktan sonra oraya sıcak su masajı yapmak , su ne kadar sıcak olursa o kadar iyi
ek olarak omuz eklemlerini kuvvetlendirecek egzersizler yapmaktır
başka yapabileceğin birşey yok maalesef
hangi durumlarda hangi açılarda sorun yaşadığını tanıyacaksın , ona göre yaşamını devam ettireceksin
eğer ki bu dediklerimi yaparsan omuzunu çıkarmadan ne kadar muhafaza edebilirsen zamanla orası düzelmeye başlıyor
hiçbir zaman eski haline gelmeyecek ama zırt pırt da çıkmayacak
dikkat etmen lazım
kendini iyi tanıman lazım
egzersiz yapman lazım
tekrar geçmiş olsun
:)

onur_S
28-09-2010, 09:53
ben herşeyi yaptım.fizik tedavi hareketleri.ağırlık kaldırdım guclendırdım.1 sene sonra tekrar çıktı.

34 NZM 88
28-09-2010, 09:58
arkadaslar hiç kolu yani omzu çıkan varmı?varsa devamı nasıl oldu düzelebilen varmı?
Benim 4 sene once bi trafik kazasında sağ omzum cıktı ve devamı pek iyi olmadı.5 kere daha çıktı.kolum yukarıdayken herhangi bir yüklenmede çıkabiliyor.bu yüzden kollarımı kaldırmak dahi istemiyorum hep içimde bi korku var.işin garibi kazada sağ çıktı fakat ondan sonra sol omzumda cıkmaya basladı.en son 1.5 sene önce çıktı geçen senenin haziran ayında.öss den 1 hafta önce oldu öss var +yaz mevsimi diye sargıya almadım 3 hafta sol omzumu ve hiç güvenmiyorum.kolumu kaldırdıgımda dahi geriliyor ve geçen şınav çekeyim dedim çatır çatır çatırdıyor.genc birisi oldugum için cidden can sıkıcı bi durum.basına gelen varmı forumumuzdan?

kardeşim aynı durum bende de var daha 2 gun önce 7 nci defa çıktı artık amelıyat olmam gerektıgını söledi doktor omuz acısı çok kötu bunu tarif edemem yaşayan bılır baglar kopmuş artık amelıyat olucam sende amelıyat ol duzelsın kardeş geçmiş olsun

yavuz364
28-09-2010, 10:01
Evet omuz çıkığı dikkat etmezseniz devam eden bir sorun...
ve çıkıkçıya gitmediğiniz takdirde kurtulamazsınız... fizik tedaviye flan boşuna gitmişsiniz ne yazıkki :(
çok zaman geçmiş olmasaydı iyi bi çıkıkçıya gidin derdim ancak bu kadar zaman sonra bilemiyorm etkisi olur mu... yine de şansınızı deneyebilirsiniz..

facia
28-09-2010, 12:21
Bestsi Halil abinin omzu her basket oynayısımızda cıkıyor. Bir kişi kolunu tuttumu kendisi oturtuyor yerine :)

SOMEONESPECIAL
28-09-2010, 12:28
Benim omuzum kırılmıştı arkadaş yüksek bir yerden sol omuzuma atlamıştı :D ama Allaha şükür kırıkçı'ya gittim orda düzeltiler inan Doktorlar ameliyat dediler o kadın soruna çare oldu malesef.:p.ama sen sanırım geç kalmıssın erken müdahele ile bu sorununu aşardın...
Benchpress 120kg bastım zamanında sorun yok omuzda :icon_tup:

Evet omuz çıkığı dikkat etmezseniz devam eden bir sorun...
ve çıkıkçıya gitmediğiniz takdirde kurtulamazsınız... fizik tedaviye flan boşuna gitmişsiniz ne yazıkki :(
çok zaman geçmiş olmasaydı iyi bi çıkıkçıya gidin derdim ancak bu kadar zaman sonra bilemiyorm etkisi olur mu... yine de şansınızı deneyebilirsiniz..

Siz şaka mı yapıyorsuzun ? Hala çıkıkçı var mı bu dönemde...
Ben onu bunu bilmem ama benim pederin sağ kolu dirsekten
bir çıkıkçı yüzünden eklem mafsalındaki bütün kemikler unufak edilinceye
kadar kırılmış ve çocukken 90 derecelik bir açıyla kaynamış sabitlenmiş.
Elini filan sorunsuz kullanmasına rağmen kolunu açıp kapatamaz
ve bugün 65 yaşında her Allahın günü o çıkıkcının anasının hatrısı sorar :icon13:

elpadre
28-09-2010, 12:31
benım bıldıgım 2 veya 3 yerden vıdalıyorlar bır dahada sorun olmuyor

miniks
28-09-2010, 14:20
sutopu oynarken çıkmıştı

ufak ufak hareketler ile tekrar eski performansını yakalıyorsun

sana neden o tedavileri uygulamadılar anlamadım yada sana söledilerde egzersizleri senmi yapmadın

yada biz klub dr u tarafından mı acaba iyi tedavi edildik

SekoLive
28-09-2010, 14:22
bu konudan sonra omzuma daha sahip çıkıcam vallahi zor işmiş..

Parsia
28-09-2010, 14:58
valla 5-6 yaşlarındayken 2 kere çıkmıştı, hafızam kötü olmasına rağmen gayet net hatırlıyorum o sahneyi. sol omzum çökmüş yere sürtecek nerdeyse :D doktorum tuttu omzumu, bir iki hareket yaptı tak diye oturttu yerine. alçı malçı hiç bişey yoktu. 2. kere çıktığında da aynı işlemi yaptı fakat 3. kere de çıkarsa daha dikiş tutmaz bu omuz ameliyat gerektirir dedi. çok şükür ondan sonra da hiç çıkmadı. halbuki omuzla kırılmadık kapı, pogoda devirmedik adam bırakmamıştım ama bişey olmadı :D bunu da öküz gibi bi bünyeye sahip olmaya borçluyum sanırım :D tek bir şey söyleyeyim, çıkıkçıya mı gidersiniz ameliyat mı olursunuz bilmem ama sadece bol bol yüzün. omuzlarınızı geliştirin ve kaslandırın. sanırım benim omuz bir daha o yüzden çıkmadı. şu an bi omzumun uzunluğu aşağı yukarı 23-24 cm falandır. bolca yüzdüm, boks yaptım ve hentbol oynadım. hentbolu pek tavsiye etmiyorum topu atarken omuz da peşinden gidebilir :D

fsunnetci
28-09-2010, 15:13
ve bugün 65 yaşında her Allahın günü o çıkıkcının anasının hatrısı sorar :icon13:

Kerem abi bu dediğim kişiye dedem bile gitmiş zamanında çok eski:D

BaDCaT
28-09-2010, 15:32
omuz çıkıkları kronikleşebiliyor sürekli çıkanlar var tek çözüm ameliyat ayrıca bir daha çıkmazsa rotator cuff gibi rotasyon sağlayan tendonları güçlendirmekte her zaman fayda var..

yavuz364
28-09-2010, 16:56
arkadaşım burada şuana kadar hiç yazmadım ama başka türlü istediğimi anlatamam sanırım.. 3 tane hastanemiz var, ailemin yarısı doktor ve 20 seneye yakındır hastanelerle çalışıyoruz...
ve halen doktorların bir çoğu yüzünüze söylemese de çıkıkcıların çıkık konusunda doktorların hiçbirşey yapamayacağını o yüzden çıkıkçıya gitmesi gerektiğini söylüyor...
inanmakta serbestsiniz...
Doktorlar hiç hata yapmıyor mu ??? veya kötü çıkıkçı yok demedim ki ben..
kötü bir çıkıkçıymış demekki o ..
babamın hemen hemen heryeri çıktı ve hiçbir zaman hastanemize gitmedik.. gitmeyiz de...
tabii olayın sadece çıkık olduğuna eminseniz.. yoksa kırık v.b. şeyler için aynı şeyi söylemiyorum

H22Power
28-09-2010, 17:09
küçükyalıda melek abla vardı çekip takıodu yerine üzerine eti tuzlayıp koyuyordun düzeliyordu öldü kendisi şimdi ahirette aynı görevine devam ediyor Allah rahmet eğlesin:D
çocukları bakıyormuş şimdi yerine bende tasvip etmesemde iyi yapıldığında işe yarıyor kırıkta yapcak bişi yok kırık ayak kol vs ile gidenin şifa bulacağıda yok burkulan ayağı koluda kırma özelliğine de sahip bu çıkıkçılar:D ama işte yerinden çıkan kol bacak omuz parmak takıyorlar bir şekilde ama alternatif(replika) tıbbı orjinalinden hiç ümit kalmadıkça kullanmayın derim..

makif84
28-09-2010, 17:19
8-9 yaşlarımda top oynarken dananın teki bileğimi 2 yerden çıkarmış ayak 1-2 saat içinde davul gibi hastaneye gittik,rontgen filan baktılar incimiş dediler krem verdiler eve gönderdiler.eve geldik ayak hala şişmeye devam ve müthiş bi ağrı duramıyorum.Mahallede çok eski çıkıkçı bi teyze var,ertesi sabah ona götürdü annem.kadın beni bağırta bağırta bişeyler yaptı.sonra sabun ve yumurtayla sardı.bu karışım 2 saat içinde kalıp gibi oldu.15 günde ayağımın üstüne bastım ve çok şkr sonra bişey olmadı.Yani işin özü işi bilen çıkıkçılar çözüm olabilir

Bad-Fast
28-09-2010, 17:34
işi bilen çıkıkçıdan zarar gelmez , ALLAH türkiyede doktorun eline düşürmesin 3 ay gezdim 1 ay önce bi öksürüğü kesemediler :)

onur_S
28-09-2010, 22:05
ufak tefek hareketler var.duvarın karsısına geçip merdiven cıkarır gibi el parmaklarımla cıkarıp cıkarıp ındırıyodum.aşşağıya dogru egilip kolu bosta yuvarlak cızdırıyodum omuzdan filan.ama ne yaptıysam yaramadı.sağ güven veriyorda sol ümitsiz,kollarımı kaldırdıgımda daha geriliyor sol.vidada çözüm değil.geçen national geographicte çıktı belgeseli,adam 8.kezmi ne ameliyat oluyor vida olmasına rağmen.en sonunda bi elastik bişey geliştirmişler.vücudun kök hücresi.hayvanlardada oluyomus onu ıslatıp koydular omzun içine.vidayıda söktüler.kök hücre bağların iyileşmesini sağlıyormuş.normalde omzu cıkan bi insanın bağları iyileşmiyor adam gibi.ama bu iyileştiriyor.kertenkelenin kuyrugunun kopunca tekrar çıkması gibi filan.o şekil düşünüp adamlar koydular.

Kadyr
28-09-2010, 22:18
cıkıgın tedavısı yok ya amelıyat oluosun yıne cıkabılıo ornek gokhan zan :D..bende 2 kere cıktı bı snedır allaha sukur cıkmadı.kavga etmıyorum oyzuden :D mecbur kalıpta edersem sol kolu kullncaz artık :D...
bıde suna dıkkt et omuzun bosa gelmesın.bn kaldırıyorum su damacana fln tasıyorum ama baya yoruluyo.bıde ben yuzme kursuna gıtmeyı dusunuyorum sırf spor olsun guclensın dıye.body yaptım bı boka yaramadı agırlık basarsın ama yıne cıkıyor bosa gelınce.yanı bosa gelmıcek bı arkadasın vıtes atarken bıle cıkıyodu dıkkt etmek lazım

SeK23
28-09-2010, 23:22
2 omzumda cıkık basket oynadıgım yıllardan kalma kulup doktorları bıle cıkık ıcın bısey yapılamadıgını ancak fızık tedavıyle bıraz duzeltılebılır demıslerdı gercekten oleyms arada bı hala cıkar yanı buyuk sıkıntı acıkcası cok zorlamamak lazım buyuk gecmıs olsun allah şifa versın :)

Yigit-Y
29-12-2012, 00:23
yeni konu açmayayim dedim benim omuzda nur topu gibi 3. defa çıktı bugün..

ameliyat denildi iyi bir hoca arıyoruz ameliyat için.

Volkann
29-12-2012, 00:48
çok yakın arkadaşım tam efes pilsene trasfer olacakken omzu çıktı. olmadıgı tedavi ve ameliyat kalmadı omzu düzelmedi zorladıgı zaman çıkıyor ve trasferide yattı :(

Umut209
29-12-2012, 01:09
servisciye ne kadar küfür etsek azdır...

S.Mert
29-12-2012, 10:21
benimde dizimde aynı problem var, geçmiş olsun

ReßeL
29-12-2012, 10:34
Omuz cikigina bir tane sebep yok cok sebep oluyor fakat yaygin olan problem; eklemleri cevreleyen ince tabaka kikirdagimsi dokunun hasar gormesi ve bu hasarli yerden, eklemin kemigi o kisma dogru "cikartmasi" durumudur. Bu doku da ancak artroskopiye benzeyen bir ameliyatla cozulebiliyor. Eskiden komple acildigi icin omuz bolgesi, bir turlu verim alinamiyordu tedaviden ama artik oyle degil.

kirik cikikcilarla ugrasmayin. Uzmanlarla gorusun, gencliginizin tadi tuzu kacmasin.

Baktirdinmi?

miniskus olabilir yuksek ihtimalle

kelalper
29-12-2012, 11:21
Çıkığı yenmenin tek yolu omuz kaslarını güçlendirmek eğer kronikse. Ameliyat sonrası toparlama süresi çok uzun. Sol omuz benim 2007 ye kadar 4 defa çıktı. İlki çok sancılıydı. Snowboard da çarpışma kazası. Sonra wakeboard da 2. Daha sonra biri bodrumda yataktan kalkarken ters hareket sonrası çıktı. Diğeride buzda ayağım kaydı denge için eli yere koyduğumda çıktı. 3 ve 4 ü ben kendim taktım.2. yi abim taktı. 2008 de ağırlık çalışmaya başladığımdan beri üzerine sağlam düşmeme ve her seferinde düşerken bu sefer kesin çıktı dememe rağmen çıkmadı. Sadece omuz çalışırken takır tukur sesler geliyor.

Onamdar
29-12-2012, 11:42
Benimde 2004 de ilk cikmisti kaleciydim futbolu birakmak zorunda kaldim ondan sonraki 4 yilda 6 kez daha cikti en son ciktiginda baya bi sarili kalmisti kolum ic kanama filanda olmustu ondan sonra bidaha hic cikmadi

tayreep_john
29-12-2012, 12:59

aynı şekilde benimde dizimde var uludağda kayak yaparken çıkmıştı :( şimdi artık nezaman zorlasam kıtırt diye bi sesle tekrar yerinden çıkıyor.... tek düzelme yolu ameliyat demişlerdi. :mad:

Jam da Joker
29-12-2012, 13:07
yeni konu açmayayim dedim benim omuzda nur topu gibi 3. defa çıktı bugün..

ameliyat denildi iyi bir hoca arıyoruz ameliyat için.

Seneler önce beni ameliyat eden ve bu işteki en iyi doktorlardan biri.

Mehmet Demirhan

mehmet demirhan - ek_i sözlük (http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=mehmet+demirhan)

Ben Amerikan hastanesinde olmuştum 7-8 sene önce ozaman orda çalışıyordu şimdi nerede bilemiyorum.

Omuz çıkığının tek çaresi ameliyat olmaktır yoksa ordaki doku kendini yenileyebilen bir doku değil. Bir kere çıktımı kapsülü yırtarak çıkar ve yol yapar her çıkmasındada dahada genişletir böylece laçka olur.

Sendeki yırtığın durumuna göre atroskopi veya açık ameliyat yapıcak. Eğer yırtığın atroskopi ile kapatılıcak şekildeyse iyileşme sürende açık ameliyata göre daha çabuk olucaktır.
Ben basket oynarken çıkardım, yırtık büyük olduğu için açık ameliyat oldum hem laser ile ısıtarak kapsülü daralttılar hemde bizim anlicağımız dilde yırtık kenarlarına 4 er platin vida ile ip çekiyorlar..
Ameliyat sonrası fizik tedavi şart. 2-3 ay iyileşme süreci var tam olarak tekrar kullanabilmek için.

onur_S
29-12-2012, 13:18
Seneler önce beni ameliyat eden ve bu işteki en iyi doktorlardan biri.

Mehmet Demirhan

mehmet demirhan - ek_i sözlük (http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=mehmet+demirhan)

Ben Amerikan hastanesinde olmuştum 7-8 sene önce ozaman orda çalışıyordu şimdi nerede bilemiyorum.

Omuz çıkığının tek çaresi ameliyat olmaktır yoksa ordaki doku kendini yenileyebilen bir doku değil. Bir kere çıktımı kapsülü yırtarak çıkar ve yol yapar her çıkmasındada dahada genişletir böylece laçka olur.

Sendeki yırtığın durumuna göre atroskopi veya açık ameliyat yapıcak. Eğer yırtığın atroskopi ile kapatılıcak şekildeyse iyileşme sürende açık ameliyata göre daha çabuk olucaktır.
Ben basket oynarken çıkardım, yırtık büyük olduğu için açık ameliyat oldum hem laser ile ısıtarak kapsülü daralttılar hemde bizim anlicağımız dilde yırtık kenarlarına 4 er platin vida ile ip çekiyorlar..
Ameliyat sonrası fizik tedavi şart. 2-3 ay iyileşme süreci var tam olarak tekrar kullanabilmek için.
sonuçtan memnunsunuz heralde ? ben yüksek oranda iyileşme sağlıyor diye duydum artroskopinin fakat arada istisnalar da var,ağrı şikayetleri ,tekrar çıkma vs.
omuz güçlendirme hiçbir işe yaramıyor,yine çıkar ama daha zor çıkar.Benim sol kol hepten güven vermiyor yukarı dim dik kaldırdığımda gerginlik mevcut.

alone
29-12-2012, 21:12
bnm de trafik kazasında omzum çıkmıştı 3 sene önce düzeldikten sonra herhangi bir sıkıntı yaşamadım tekrar çıkma falan hç olmadı bazen yer yapıomuş sonra sürekli çıkıomuş en ufk bişeyde kötü bi durum

Jam da Joker
29-12-2012, 22:31
sonuçtan memnunsunuz heralde ? ben yüksek oranda iyileşme sağlıyor diye duydum artroskopinin fakat arada istisnalar da var,ağrı şikayetleri ,tekrar çıkma vs.
omuz güçlendirme hiçbir işe yaramıyor,yine çıkar ama daha zor çıkar.Benim sol kol hepten güven vermiyor yukarı dim dik kaldırdığımda gerginlik mevcut.

Ben atroskopik olmadım açık ameliyat oldum. Sonuçtan çok memnunum. Ameliyat olmadan önce sormuştum merak etme eskisinden daha sağlam olur demişti Mehmet bey gerçektende öyle oldu. Eğer başarılı bir fizik tedavi dönemi geçirir, hareketleri tam anlamı ile doğru yapıp derece derece omzunuzu tamamen açar ve sabit durmaktan eriyen kaslarınızı güçlendirirseniz hiçbir sıkıntı olmuyor. Ne ağrısı var ne sızısı hatta ağır yük altında ameliyatlı omzuma daha çok güveniyorum ötekinden diyebilirim.

Çok nadir durumlarda ameliyatsız sadece fizik tedavi ile iyileşenler var ama dediğim gibi omuzun etrafındaki kapsül bir kere yırtıldıktan sonra kendini yenilemediği için ve insanlarda bunu ciddiye almadığından omuz her çıkışında yol yapıyor ve artık ceketini giyerken bile omzu çıkan tanıdıklarım var..
2-3 ay kadar vaktiniz varsa ameliyat en güzel çözüm.

Kadyr
29-12-2012, 22:52
Ben kavga etmeye korkar oldum ilk kavgada çikmisti sonra uyurken bosa geldi sonra voleybolda (benim malligim) 1senedir sikinti yok ama hep riskte gecen uyurken tam cikiyodu sanirim uyandim hart diye yerine oturdu.ben yuk kaldiriyorum hareket ettiriyorum ama bosa gelmesi sikinti hep.
Artik hep sirt ustu yatiyorum uyurken nasil bi ask yasiyosa omuzum.bide mecbur kalip kavga ettemkten tirsiyorum.ilk kavgada cikinca adam kacmisti gormemisti ciktigini bidakinde cikik omuzun anasinida benide aglatabilirler baya riskli :D

weST.27
29-12-2012, 23:54
yazıyı okurken bile içim sızladı arkadaş :S allah acil şifa versin inşallah tekrarlamaz

OBAN
30-12-2012, 01:38
İlk çıkık sonrası tedavi çok onemli, denedik maalesef kronikleşmiş tek çaresi ameliyat baska bir çözümü yoktur.

Yigit-Y
30-12-2012, 07:43
ne lanet şeymiş ya askerdeyken iyidi hava değişimi almıştım askerlik tam bitti yine çıktı.

tam iş güç başlayacak derken ameliyat bu sene mayısda çıktı genel anestezi ile taktılar bundan 1 ay öncede burundan ameliyat oldum yine genel anestezi yaptılar şimdi bugün bu ameliyatı olsam bana sıkıntı yaratırmı bu anestezi iyi birşey değil çünkü...

kelalper
30-12-2012, 08:38
anestezinin bir sıkıntısı olmaz. Sadece bende yemek yeme alışkanlığı değişiyor anestezi sonrası.

Bu arada Mehmet Demirhan gerçekten iyi doktordur. Evlenmeden önce benchte sağ omzuma ağrı girdi. Evlenme telaşı stres derken zorlamaya devam ettim ki sutopu oynarken en ufak ağrıda buz kompresi falan yapardım bunda ihmal ettim iş güç diye. Ağrıya ağrıya devam ettim. Ağırlık arttırımı durdu. Evlendikten sonra balayı falan filan spora ara verdim 1 ay. Ağrı geçti. Spora başlayınca yine çoğaldı uyku uyutmaz oldu. Mehmet Hocaya gittim amerikan hastanesinde. İlk önce yardımcısı baktı zorlama var antremanı azalt ama Mehmet Hoca baksın bi de dedi. Mehmet Hoca geldi.Ne var dedi yardımcısı hafif zorlama var dedi. Bi de ben bakiim dedi. Kolunu arkada beline koy dedi. Koydum. Şimdi vücudundan ayırmaya çalış dedi. Daha kasa emri verdiğim anda çığlık attım. O bile şaşırdı yardımcısına baktı sinirli sinirli. MR çekmemiz lazım hiç iyi değil dedi. Mr çekildi. Kapsülde yırtık ve komple omuz içerisinde ödem çıktı. Bana değil antreman 15 gün çay bardağı bile taşımayacaksın dedi. Ağrı içinde direk omuz içine kortizon vurdu. Ağrı anında kesildi. Buna güvenme sakın bişey kaldırma çantanı bile kaldırma ciddiyim bir sonraki safhası ameliyat dedi. Öyle kurtardım.

Yigit-Y
30-12-2012, 09:12
bu hoca çok iyi biraz baktımda ameliyatın maliyeti anahtar teslim fiyatı ne olur acaba? :D

Jam da Joker
30-12-2012, 10:15
bu hoca çok iyi biraz baktımda ameliyatın maliyeti anahtar teslim fiyatı ne olur acaba? :D

8 sene once 16.000 lira odemistim ama ozel saglik sigortam var. Eger ameliyat olucaksan baska doktor dusunme. Ameliyat kadar fizik tedavi evreside cok onemli hafife alma.

Yigit-Y
30-12-2012, 10:51
8 sene once 16.000 lira odemistim ama ozel saglik sigortam var. Eger ameliyat olucaksan baska doktor dusunme. Ameliyat kadar fizik tedavi evreside cok onemli hafife alma.

sigorta olmasaydı 20,000+ dı sanırım pazartesi günü ulaşalım şimdi sanırım 1 typer parasına mal olur..

vectra-tuner
30-12-2012, 11:33
benim 4 sene once bi trafik kazasında sağ omzum cıktı ve devamı pek iyi olmadı.5 kere daha çıktı.kolum yukarıdayken herhangi bir yüklenmede çıkabiliyor.bu yüzden kollarımı kaldırmak dahi istemiyorum hep içimde bi korku var.işin garibi kazada sağ çıktı fakat ondan sonra sol omzumda cıkmaya basladı.en son 1.5 sene önce çıktı geçen senenin haziran ayında.öss den 1 hafta önce oldu öss var +yaz mevsimi diye sargıya almadım 3 hafta sol omzumu ve hiç güvenmiyorum.kolumu kaldırdıgımda dahi geriliyor ve geçen şınav çekeyim dedim çatır çatır çatırdıyor.genc birisi oldugum için cidden can sıkıcı bi durum.basına gelen varmı forumumuzdan?

Abimim başına geldi,
Bisikletten düşme sonucu kolu çıktı ve sürekli devam etti.
Gazi ünv. de ameliyat sonucu düzeldi , 6-7 ade statak vidası aldırdılar gerekebilir diye
1 tane bile kullanılmadı.,

onur_S
30-12-2012, 13:02
bende ameliyat olacağım kesinlikle de okul geç bitiyor,1 ay sürem yok bile,hem kış hemde boş vakit olması lazım o kolun orada pişik yapıp kaşıntısını çekemem.
İnşallah düzelecek
askerlik nasıl oluyor böyle bir durumda,ona göremi iş veriyorlar yoksa aynen devam cıkarsa gazi hastanesinde filan tedavi ettirip aynen devammı?

atituti
30-12-2012, 13:06
benim omzum oyuncak gibi gir cık yapıyo , ps oynarken fln cıkıyo durduk yere sora takıyorum yerine fln :D ama garip bi durum var bikere vites atarken cıkmıstı nası siddetli attıysam normalde benim bildiğim arkaya dogru yapılan hareketlerde cıkması lazım

jcw izmir
30-12-2012, 23:20
Ben ameliyat olup kurtuldum ancak sunu bilin ki hicbir zaman eskisi gibi olmuyor arkadaslar. Ameliyat sonrasi fizik tedavi biraz zahmetli gecer. Ancak sonrasinda da asla zorlaminizi tavsiye etmem. Olay omuz kapsulu denen yapidaki ic basincin kolumuzu negatif basincla adeta vakum gibi omuz kemerinde tutmasi. Ilk cikikta bu kaybolur ve ameliyat sadece baglari vs. tedavi eder basinci ilk gunku gibi yapamaz.

Vtec_2
31-12-2012, 00:08
Oncelikle gecmis olsun. En son cozum olarak ameliyati dusunun derim. Omuz bikere ciktiysa yapacagin en ufak ters harekette sakatlik tekrarlar. Ameliyat olsanda yinede dikkat edeceksin. Suan icin en mantiklisi omuz icin olan yelek tarzi aparatlardan kullanman.

gurkanerkan
31-12-2012, 06:59
cıkıgın tedavısı yok ya amelıyat oluosun yıne cıkabılıo ornek gokhan zan :D..bende 2 kere cıktı bı snedır allaha sukur cıkmadı.kavga etmıyorum oyzuden :D mecbur kalıpta edersem sol kolu kullncaz artık :D...
bıde suna dıkkt et omuzun bosa gelmesın.bn kaldırıyorum su damacana fln tasıyorum ama baya yoruluyo.bıde ben yuzme kursuna gıtmeyı dusunuyorum sırf spor olsun guclensın dıye.body yaptım bı boka yaramadı agırlık basarsın ama yıne cıkıyor bosa gelınce.yanı bosa gelmıcek bı arkadasın vıtes atarken bıle cıkıyodu dıkkt etmek lazım

Benimde ilk aklıma Gökhan Zan geldi :D Adamın omzu bir kez çıktı lakabı Cam adam oldu.

Jam da Joker
31-12-2012, 07:17
Ben ameliyat olup kurtuldum ancak sunu bilin ki hicbir zaman eskisi gibi olmuyor arkadaslar. Ameliyat sonrasi fizik tedavi biraz zahmetli gecer. Ancak sonrasinda da asla zorlaminizi tavsiye etmem. Olay omuz kapsulu denen yapidaki ic basincin kolumuzu negatif basincla adeta vakum gibi omuz kemerinde tutmasi. Ilk cikikta bu kaybolur ve ameliyat sadece baglari vs. tedavi eder basinci ilk gunku gibi yapamaz.

Oncelikle gecmis olsun. En son cozum olarak ameliyati dusunun derim. Omuz bikere ciktiysa yapacagin en ufak ters harekette sakatlik tekrarlar. Ameliyat olsanda yinede dikkat edeceksin. Suan icin en mantiklisi omuz icin olan yelek tarzi aparatlardan kullanman.

Ben ameliyat olan biri olarak buna katılmıyorum. Mehmet bey bana eskisinden sağlam olucak dediğinde inanmamıştım. Normalde solak olmama rağmen ve sol kolum daha güçlü olmasına rağmen ameliyattan sonra sağ omzuma sağ koluma daha çok güvenir oldum ve hatta spor salonunda ağırlık girerken omuz hareketi olsun kol hareketleri olsun sol tarafımdan daha çok yüklenebiliyorum. 9 seneden fazla olmuştur ne çıkma hissi ne zorlanma hissi olmadı. Yani ben eskisi gibi olmama konusuna katılamicam..

M.A.D
31-12-2012, 09:27
benim askerde çıkmıştı omzum, kimse iplemedi, revirlerde süründüm , oralı olmadı kimse, ben de ağırlık kaldırmadım bişey yapmadım , askerlik sonunda omzum düzelmişti, ama düzelene kadar iki kere daha çıktığı oldu, şuan bench press basıyorum sıkıntı yok :D

Yigit-Y
31-12-2012, 09:30
Ben ameliyat olan biri olarak buna katılmıyorum. Mehmet bey bana eskisinden sağlam olucak dediğinde inanmamıştım. Normalde solak olmama rağmen ve sol kolum daha güçlü olmasına rağmen ameliyattan sonra sağ omzuma sağ koluma daha çok güvenir oldum ve hatta spor salonunda ağırlık girerken omuz hareketi olsun kol hareketleri olsun sol tarafımdan daha çok yüklenebiliyorum. 9 seneden fazla olmuştur ne çıkma hissi ne zorlanma hissi olmadı. Yani ben eskisi gibi olmama konusuna katılamicam..

bro senin doktor işin piri zaten ben inanırım yani sıkıntı yok :)

bir daha çıkarsa ameliyat olma kararı aldım cuma çıktı şimdi askıyı çıkardım sağ kolumu iptal artık ne ağırlık ne de başka birşey gittiği yere kadar olmadı ameliyat bu sene çok ameliyathaneye girdim biraz dinleneyim :)

kelalper
31-12-2012, 09:38
yiğit hafif ağırlıklarla omuz hareketleri yap ağrrın geçince. Her antreman sonrası da buz kompresi yap. Ağırlıkları yavaş yavaş arttır sorun yaşamazsın çok çok ters bir hareket yapmadıktan sonra.

Yigit-Y
31-12-2012, 10:01
yiğit hafif ağırlıklarla omuz hareketleri yap ağrrın geçince. Her antreman sonrası da buz kompresi yap. Ağırlıkları yavaş yavaş arttır sorun yaşamazsın çok çok ters bir hareket yapmadıktan sonra.

benim hep ani refleks hareketlerinden dolayı çıktı.

kat kut sesler geliyor sanırım kreçlenmede yaptı...

biraz daha toparlansın şuan 3. gün ağrım yok ama hareket kısıtlı yani fazla zorlamıyorum yavaş yavaş açılıyor.dünden daha iyi....

1 hafta sonra kolu yine kuvvetlendirmem gerekecek fazla abartmadan güçlendirmem lazım 3 gün askıda kaldı sanki 1 gram güç yok :)

_Emre_
10-07-2015, 21:08
Konuyu biraz hortlatalım :)
Talihsiz bir iş sonucu ben de omzu çıkanlar kervanına katıldım. 10 gün kadar askıda kaldı her şey yolunda derken ters bir hareket sonucu yine çıktı. Bu işin ameliyatız düzelme şansı yok mudur çeken abilerden ve arkadaşlardan bilgi alsak?

Kadyr
10-07-2015, 21:29
konuya bende 2012 de yazmısım gerı donuk az okudumda baya omuzu cıkan varmıs yahu :)
benımde belkıde 1 seneden fazla oldu cıkmıyor ama cıkmıcak anlamına gelmıyor. doktorlarda dıyor bu yaslarda hep tekrarlıyor dıye. cozumu amelıyet denıyor pendık bolge hastanesınde doktora gostermıstım kapalı cerrahı ıle ıcerı gırıp dıkıs atılıyor kapsulun yırtık yerıne. nekadar etkılıdır nedır ne degıldır bılmıyorum yukarda prof mehmetten bahsedılmıs amerıkan hastanesınde sanırım google ' da oyle cıktı.ozel saglık sıgortası yoksa fıyatı buyuk ıhtımal sıkıntı olacaktır.
sana tavsıyem cok cok dıkkat etmen amelıyat olmak ıstemıyorsan.ben yuzuyorum edıyorum yuk kaldırıyorum sıkıntı yok.spora gıttıgımdede sıkıntı cıkmamıstı agrı falan olmuyor tabı takiii çıkana kadar. gecelerı abuk subuk yatmıyorum cunku kas gucunu kaybettıgınde boşta ıken hemen cıkıyor. bı kac kere uykuda oldu ben kendım yerıne takamıyorum cunku çıkmadan çıkmaya cok vakıt gecınce kas bıraz ıyılesıyor oyuzden aşırı ağrıyor.çıktıgında soguk kanlı olmak lazım ustumu gıyınıyorum hadı kardeş doktora getır benı :D doktordan yerıne takarken bı taktik daha ogrenmıstım en son uyurken cıktıgında oyle taktım yerıne cok kolay oluyor..yataga yuz ustu yatıyosun kolunu aşagı salıyorsun boşa dusunce kolay yerıne gırıyor tavsiyedır :D

ResuscitateR
11-07-2015, 08:08
2003 senesinde çıktı benim omzum üniversitede arkadaşla bilek güreşinde..
Şişlik ve ağırı olduğu için devlet hastanesine gittim eli kolu sallayarak (kendiliğinden yerine oturttuk çıktıktan 1 dakika sonra) bi dünya fırça yedim doktordan..
Oğlum kolunu askıya al ve kullanma bi süre yalama olur zırt pırt çıkar sonra ameliyat gerekir dedi.. Uymadım..
Sonrasında 10 sene içinde abartısız 20-25 kere çıkmıştır.
Halı saha maçlarında, özellikle havuzda denizde yüzerken ve yalan değil saçımı tararken!
Sonra ciddi ciddi sakınmaya başladım, 2 sene evvel tatilde bi deneyim dedim kendimi denizde, ne attı ne çıktı nede bişiy oldu çok şükür.. Doya doya yüzdüm..
O günden beride tekrar çıkma olmadı zaten..

onur_S
11-07-2015, 08:17
Konuyu biraz hortlatalım :)
Talihsiz bir iş sonucu ben de omzu çıkanlar kervanına katıldım. 10 gün kadar askıda kaldı her şey yolunda derken ters bir hareket sonucu yine çıktı. Bu işin ameliyatız düzelme şansı yok mudur çeken abilerden ve arkadaşlardan bilgi alsak?

yok maalesef kardesim, bazı doktorlar diyor ki fizik tedaviyi iyi yap bi daha çıkmayabilir vs yalan dolan o kolun bekareti bozuldumu devamı geliyor :D
Çıkık sayısı artmadan ameliyat olursan nüks oranı daha düşük diyorlar. Yani kolu 20 kere çıkmış adamla 2 kere cıkmıs adamın ameliyat sonrası başarı oranı aynı değil.
Bu arada ben ameliyat olmadım daha en son 2 sene oldu cok yüklendim cıkmıstı. Body e filan da gittim yuksek ağırlık girmedim, bazı hareketler tehlikeli. Omuz 90 dereceden fazla açıksa her an herşey olabilir dikkatli olun yani baş hizasından yukarıdayken. Voleybol, basketbol, kulaç atma vs, şınav yapmayın, heleki voleybolda ilk smaçta gider.

Kadyr
11-07-2015, 08:20
Voleybol ve baskette ribaunt sakincali:) ama sinav cekiyorum bisi olmuyor bende.kisiden kisiye degisiyor arkadasin sacini tararken cikmis mesela..ben biseye dikkat ettim mac oynadigim zamandan sonra kolay cikiyor sanirim kosup teptirince etkileniyor zayifliyor

onur_S
11-07-2015, 08:26
Voleybol ve baskette ribaunt sakincali:) ama sinav cekiyorum bisi olmuyor bende.kisiden kisiye degisiyor arkadasin sacini tararken cikmis mesela..ben biseye dikkat ettim mac oynadigim zamandan sonra kolay cikiyor sanirim kosup teptirince etkileniyor zayifliyor

Ameliyat olacaktım geçen sene, okul filan çıktı yine, Ankarada Mehmet Demirtaş'a olacağım memorial'deydi geçen sene. İstanbulda da Mehmet Demirhan var :)

Kadyr
11-07-2015, 08:53
acaba amelıyet teknıgı benım yukarda soyledıgım gıbımı hepsınde ? suan neden amelıyat olmak ıstıyorsun bayadır cıkmıyor dıyorsun

bkaraca
11-07-2015, 08:55
Arkadaşlar ilk çıkma sonrasında mevzu tekrarlar ise ameliyat harici tek bir yol var bildigim. Deca denilen steroid kullanılıyor tedavi için.internette detaylı bilgi yabancı body building forum sitelerinde mevcut.Lakin kafanıza göre kur hazirlatip kullanmayın hormon seviyesini etkilediği için testesteronla ilgili sıkıntı yaşama ihtimali çok fazla.Hormon uzmanına mutlak danışın.Benim antrenörlük zamanında salonumdan 4 kişi kronik omuz çıkmasını böyle tedavi ettiler. Biri hariç diğerleri tekrar etmedi.Kesin bilgiyi en iyi doktorlar verir lakin yine de deneyimimi paylaşmak istedim.geçmiş olsun . Birde omuz için rotator cuff hareketleri var onları yapın inanılmaz ise yarar omuz eklemlerini güçlendirme konusunda.geçmiş olsun.

Yigit-Y
11-07-2015, 09:13
Son 4 yılda.5 defa çıktı. En son 2 yıl önce çıkmıştı benim.

Tavsiye değil sağ omuz benimki ben sağ kolumla

2 yıldır ağır iş ve ani hareket yapmamaya çalışıyorum.

Şuana kadar işe yaradı.

Ameliyat dışında kesin çözümü yok.
Ameliyat da sıkıntılı platin sapliyorlar kışın ağrı yapıyormuş.

Birkaç çıkışından sonra alışıyorsun.

Bir keresinde sabah uyarırken ani bir refleks hareketi ile kalktım yatakdan beyfendi çıktı aöf sınavına gidemedim.

Yuzme basketbol minumum tüm sporlarda çıkma potansiyeli var.

Çıkan omuzu fazla yormamak koşulu ile hafif ağırlık çalışması ile kasları guclendirmenin faydasi olacağını söyledi doktor.

Ben o kol yokmuş gibi davraniyorum :)

onur_S
11-07-2015, 09:27
acaba amelıyet teknıgı benım yukarda soyledıgım gıbımı hepsınde ? suan neden amelıyat olmak ıstıyorsun bayadır cıkmıyor dıyorsun

Hepsinde değil, ben MR çektirdim, bir de fiziksel muayene, korkutma testi vs yaptı doktor, MR sonuçlarına bakarak kapalı yani artroskopi ile olabilirsin dedi. Eğer kemik kaybı olursa yani omuz başı( humerus) sürte sürte çıkıyor zaten, orada kemik kaybın olursa açarak latarjet diye geçiyor, açık tip oluyor. Bayağıdır çıkmama sebebi zorlama yapmamam, zaten benim kolay çıkmıyor, kulaçta atıyorum vs. psikolojik olarak etkiliyor beni moralimi bozuyor, normal insan gibi kullanmak istiyorum, boksa heves ettim boksa da başlayacağım. Boksa gitmiştim hoca almadı gururuma dokundu :D

Arkadaşlar ilk çıkma sonrasında mevzu tekrarlar ise ameliyat harici tek bir yol var bildigim. Deca denilen steroid kullanılıyor tedavi için.internette detaylı bilgi yabancı body building forum sitelerinde mevcut.Lakin kafanıza göre kur hazirlatip kullanmayın hormon seviyesini etkilediği için testesteronla ilgili sıkıntı yaşama ihtimali çok fazla.Hormon uzmanına mutlak danışın.Benim antrenörlük zamanında salonumdan 4 kişi kronik omuz çıkmasını böyle tedavi ettiler. Biri hariç diğerleri tekrar etmedi.Kesin bilgiyi en iyi doktorlar verir lakin yine de deneyimimi paylaşmak istedim.geçmiş olsun . Birde omuz için rotator cuff hareketleri var onları yapın inanılmaz ise yarar omuz eklemlerini güçlendirme konusunda.geçmiş olsun.
Abi steroid bilgim yok ancak benim mantığıma yatmıyor o belki anca zedelenmiş omuzda yarıyodur, yırtık omuz kapsülüne nasıl bi etkisi olabilir ki ?

Son 4 yılda.5 defa çıktı. En son 2 yıl önce çıkmıştı benim.

Tavsiye değil sağ omuz benimki ben sağ kolumla

2 yıldır ağır iş ve ani hareket yapmamaya çalışıyorum.

Şuana kadar işe yaradı.

Ameliyat dışında kesin çözümü yok.
Ameliyat da sıkıntılı platin sapliyorlar kışın ağrı yapıyormuş.

Birkaç çıkışından sonra alışıyorsun.

Bir keresinde sabah uyarırken ani bir refleks hareketi ile kalktım yatakdan beyfendi çıktı aöf sınavına gidemedim.

Yuzme basketbol minumum tüm sporlarda çıkma potansiyeli var.

Çıkan omuzu fazla yormamak koşulu ile hafif ağırlık çalışması ile kasları guclendirmenin faydasi olacağını söyledi doktor.

Ben o kol yokmuş gibi davraniyorum :)

Ben çok zıplamıyorum abi sıkıntı yok işte voleybolmuş, özellikle kavgadan uzak durmaya çalışıyorum yumruk atarsan sıkıntı yokta ıskalarsan inme ihtimali yüksek :D özellikle bizim ülkede her an her şey olabiliyor it kopuk çok, sırf bu yüzden ameliyat olacağım , ben iki kolumu da çıkarttım ikisinden de ameliyat olacağım sırayla. Umarım moral bozukluğu olmaz ya da bu günleri de aramayız. Geçen sene 20-25 lira fiyat aldım teki için. 50 lira para verip, 6 ay hiç spor yapmayıp, emek verip fiziksel tedavi vs sonra çıkmaz diye umutlanıp tekrar çıkarsa büyük çöküntü olur :)

_Emre_
11-07-2015, 09:28
Bayramdan sonra MR çekilecek bakalım o zamana kadar kullanmıayacağım kolu hiçbir türlü. Ameliyat gerekebilir de gerekmeyebilir de diye bir söylemi oldu doktorun ki ameliyat bile kesin çözüm olmayabiliyormuş. Velpo bandaj diye bir sargı var onu kullanıyorum, ama iş yerimde takmam sorun yarattığı için sol kolumla hiçbir iş yapmıyorum. En basitinden dün hapşırdım ve çıkacak gibi oldu, hatrı sayılır ölçüde canım yandı :) Bir arkadaşım ağırlık çalışmasında kolunu çıkarmıştı 2.5 sene önce, dün telefonda görüştük bellboy olarak çalışmaya başlamış. Ben de yokmuş gibi davranıyorum ama bu olaybiraz paranoyal etti beni diyebilirim :)

Kadyr
11-07-2015, 09:33
hapsırırken aynen dıkkat et kolunu kendıne yaklastır acık olursa cıkabılır. bunlar ınsanın canını sıkıyor. ama amelıyattanda korkuyosun yıgıt amelıyat olsunda tecrube edınek :D

onur_S
11-07-2015, 09:35
Bayramdan sonra MR çekilecek bakalım o zamana kadar kullanmıayacağım kolu hiçbir türlü. Ameliyat gerekebilir de gerekmeyebilir de diye bir söylemi oldu doktorun ki ameliyat bile kesin çözüm olmayabiliyormuş. Velpo bandaj diye bir sargı var onu kullanıyorum, ama iş yerimde takmam sorun yarattığı için sol kolumla hiçbir iş yapmıyorum. En basitinden dün hapşırdım ve çıkacak gibi oldu, hatrı sayılır ölçüde canım yandı :) Bir arkadaşım ağırlık çalışmasında kolunu çıkarmıştı 2.5 sene önce, dün telefonda görüştük bellboy olarak çalışmaya başlamış. Ben de yokmuş gibi davranıyorum ama bu olaybiraz paranoyal etti beni diyebilirim :)

İnanma dostum yüzde 99 da değil yüzde 100 tekrarlayacak. En iyi çözüm ameliyat. Ameliyat sonrası da çıkıyormuş ama çıkmayadabilir. Velpoyu bende 3 hafta hep kullandım en son 1 hafta taktım onu da kullanmadım çünkü 3 hafta velpo sonrası kolun çok güzel inceliyor kız kolu gibi kalıyor kullanmadığın için. Moral bozuyor diye 1 hafta tuttum çünkü çıktığında kol kendini taşımıyor hissettiriyor kontrol pek yok ilk hafta filan :D
Kolu çıkanlar kendi takan filan çok benim imkansız oluyor, doktorlarda oturtamıyor uyutuyorlar, ben uyutulduktan sonra da kan ter içinde kalmışlar baya uğraşmışlar

8.000rpm
11-07-2015, 12:16
Daha önce de yazmıştım
Omuz çıkması orada omzu yerinde tutan bağların hasarlanması sebebiyle olur
Dikkat edilmezse alışkanlık yapar tıpkı ayak bileği burkulmaları gibi
Çıkma karakteristiği eğer günlük yaşamı etkileyecek kadar ilerlerse ameliyat şarttır
Bunun olmaması için o bölgeye duş esnasında sıcak su masajı yapmak birinci iş ama neredeyse kızartacak şekilde sıcak su lazım
İkinci iş olarak o bölgedeki kasların kuvvetlendirilmesi lazım
Bunun için de çıkma hadisesinin ne yönde olduğunu tecrübe etmeniz ve omuz eklemini o hareketin olduğu şekilde zorlamadan egzersiz yapmanız gerek
Herşeyden önce çıkma olaylarının aralığını böyle böyle uzatmanız gerekiyor ki alışkanlık olayı azalsın ve bitsin
En önemlisi omzununzdaki olayı tanıyacaksınız ve kesinlikle sürekli dikkat edeceksiniz
Ana kural bu
Derdi olanlara şimdiden geçmiş olsun

Yigit-Y
11-07-2015, 12:32
3. Askerde devremi döverken boşa yumruktan çıkmıştı.

Haklıyım zaten çocuk dağ karokulan sürüldü.

Bende 30 gun hava degisime gittim.

Zaten 5 .gun askiyi attim iyi tatil olmuştu.: )

Avantajlari oldu ama desavantajlari çok fazla.

Sağ omuzum hep aklımda yaşıyorum yoksa yine çıkardı

Bir sekilde 2 . Sefer çıkarsa zaten ameliyat demişti doktor.

Ilkinde yirtabilmek büyük şans mış.

Bizde de o şans yok 5 kere çıktı mubarek.: )

Iki omuzun çıksa hemen ameliyat olurum.

Birde acısı var çıkınca evlere şenlik sanki birisi bıçak sokmuş çeviriyor sürekli icinde :)

Kadyr
11-07-2015, 19:28
oyle bır agırıyorkı hastaneye gıdene kadar elını yukarda tutman lazım. yollarda bozuk oldugu ıcın arabada zıplayınca saclarıma asılmıştım resmen. bıde benım bı kere yarım cıkmıştı tam cıkmamıstı yerınden ozaman çok daha ağrı olmuştu

temmuz06
11-07-2015, 21:23
genç arkadaşlar sol ele dikkat tempolu olmayın :)

tuner faruk
13-12-2015, 10:05
Dün bende araniza katildim :D
Acile gittim yerine getirdiler Velpau bandajla sardilar gece agridan uyuyamadim tecrubeli arkadaslara sorum;
Bu agri daha nekadar surer?
Ne zaman eski haline doner ?
Bir daha cikmamasi icin ve hizli iyilesmesi icin ne yapmaliyim ?

Yigit-Y
13-12-2015, 10:13
Gecmis olsun

Suan agrinin olmamasi gerek onu yerine takinca ohhh demen gerekiyordu :)

Ilk kez çıktı ise cok sansliysan o kolu 1 yil boyunca unutup agirlik yüzme basket gibi eylemlerden kacinman

Refleks hareketlerinde kola hukmetmeyi ogrenmen gerek dostum

Benim 4 defa cikti son 2 yildir cikmiyor cok sukur ama ustune yatip uyuyamiyorum

O kolumu agir isler icin kullanmiyorum.

15 gun sonra askidan cikartip el egzersizleri yapman gerek.

Kesin cozumu ameliyat ama dr tavsiye etmiyor

pirasa
13-12-2015, 10:14
korkar olmuşsun fakat tam tersini yapman kolunu omzunu güçlendirmen lazım. güreşirken arkadaş omzumun üstüne yere atmıştı beni. minder falan değil bildiğin beton üstüne sadece halı vardı. omuz çıktı. neyse orada azcık anlayan arkadaşlar yere yatırdı omuzları arkaya bastırdı sonra o şekilde nevresim sardılar komple ama robot gibiyim. 1 ay sonra ağrılar geçti, sonra başladım spor yapmaya omzuma daha çok yüklendim güçlendi. senin yapman gerekende yavaş yavaş güçlendirmek. hiç doktora gitmedim bu arada.

tuner faruk
13-12-2015, 10:23
4 aydir spor yapiyodum zaten suan asil kafama takilanda o tam biseyler olmaya basladi derken bu is geldi basima yuzme ve agirlik olarak calisiyodum okudugum yorumlsrin yarisi spora agirlik verip guclendirmeyle olur diyo yarisida tam tersini soyluyo bu arada ilkkez cikti 2 2.5 saat cikik kaldi ve hic oynatmadim tabi bu sure zarfinda tek elle araba kullandim doktor 15 gun sonra kontol icin randevu verdi

Yerine oturttuklarinda bi ohh cektim ama gece sizladi ve ara ara sizliyo mesela yarim saat uyuyosam sizlamasina uyanip oturuyorum sonra tekrar yatiyorum yine ayni sekilde doktor tam duz sekilde yatma dedi 75 derecelik aciyla arkanda yastik olsun dedi ama uyunmuyo iste :D 1 ay boyunca kalicak ve dus almiycaksin dedi hayati zindan etti yani :D

onur_S
13-12-2015, 10:31
4 aydir spor yapiyodum zaten suan asil kafama takilanda o tam biseyler olmaya basladi derken bu is geldi basima yuzme ve agirlik olarak calisiyodum okudugum yorumlsrin yarisi spora agirlik verip guclendirmeyle olur diyo yarisida tam tersini soyluyo bu arada ilkkez cikti 2 2.5 saat cikik kaldi ve hic oynatmadim tabi bu sure zarfinda tek elle araba kullandim doktor 15 gun sonra kontol icin randevu verdi

Yerine oturttuklarinda bi ohh cektim ama gece sizladi ve ara ara sizliyo mesela yarim saat uyuyosam sizlamasina uyanip oturuyorum sonra tekrar yatiyorum yine ayni sekilde doktor tam duz sekilde yatma dedi 75 derecelik aciyla arkanda yastik olsun dedi ama uyunmuyo iste :D 1 ay boyunca kalicak ve dus almiycaksin dedi hayati zindan etti yani :D
Kesinlikle ameliyat ol, ilk çıkık sonrası iyileşme oranı en yüksek, gerisi fasa fiso, su anda omuz kapsülünde yırtık mevcut çıkık meydana geldiği için, istediğin kadar güçlendir et, tekrarlayacak, fizik tedaviymiş güçlendirmeymiş hikaye. Çıkık sayın artarsa ameliyatın başarı yüzdesi düşüyor haberin olsun.
Bu ilk çıkık nasıl oldu üstüne mi düştün ya da sporda ağır bench press vs mi girdin?

tuner faruk
13-12-2015, 10:35
Kesinlikle ameliyat ol, ilk çıkık sonrası iyileşme oranı en yüksek, gerisi fasa fiso, su anda omuz kapsülünde yırtık mevcut çıkık meydana geldiği için, istediğin kadar güçlendir et, tekrarlayacak, fizik tedaviymiş güçlendirmeymiş hikaye. Çıkık sayın artarsa ameliyatın başarı yüzdesi düşüyor haberin olsun.
Bu ilk çıkık nasıl oldu üstüne mi düştün ya da sporda ağır bench press vs mi girdin?

Boşa giden yumruk bi anlik sinir ve ofke malesef

onur_S
13-12-2015, 10:49

Hiç oyalanma ameliyat ol dostum yaşın 25, çıkık sayıların 5-10 oldumu ameliyat sonrası da toplayamazsın, doktorlara saygım var ama hepsi işini doğru yapmıyor maalesef, beni de fizik tedavi vs. safsatalarıyla oyaladılar sonra hiç beklemediğim anda ikinci üçüncü çıkıklar oldu, keşke deseydi baştan böyle olacağını hemen ameliyatımı olurdum. Karar senin geçmiş olsun.

Yigit-Y
13-12-2015, 11:02

Benimde öyle çıktı:)

Ağırlık çalışmaya 1 sene sonra baslamani tavsiye ederim.

Kesinlikle 1 sene boyunca o kolu unutmani tavsiye ederim.

Ilkkez oldugundan sizlama normal ama agri kesici vermeliydi doktor

15 gunde askidan cikarmani tavsiye ederim.

Kireclenmeyi onler uzun askida kalmasida sıkıntı

Dus olayi 1 hafta sonra alabilirsin ama aski pozisyoninda olmali kol kesinlikle

Ameliyat kışın cok agri yapiyor diye ben yaptirmadim.

2 senedir kolumu unutmus sadece hafif islerde kullanıyorum.

Allah razi olsun cikmiyor cok şükür.

Refleks kavga arkadas sakalasmasina izin verme.

Ben kavga olacaksa dayak yiyip darp raporu alip davadan para kazanmayi tercih edenlerdenim. :D

Bu arada cekmis oldugun ağrı kol kirilmasinda cekilen agrinin 3 kati büyüklüğünde diye biliyorum :)

tuner faruk
13-12-2015, 11:20
Spor salonundan parayi gerimi istesem napsam :D Neyse kardiyoya agirlik vericez artik yaza ne guzel planlarim vardi benim yaa :D

O ağrı zaten varya of diyorum ne yerimde durabiliyodum ne ayakta Allah kimsenin basina vermesin gercekten zor bi durum kolum kirilsa iyiydi diyorum her iste vardir bi hayir hakkimizda hayirlisi artik

Yigit-Y
13-12-2015, 11:40
Kol gerektirmeyen antreman yapabilirsin

Allah bir daha yasatmasin valla hayatı zindan ediyor.

Bir tanesi benim aof sinavina denk gelmisti giremedim sinava ne isyan etmistim anlatamam :)

tuner faruk
13-12-2015, 12:29
Kol gerektirmeyen antreman yapabilirsin

Allah bir daha yasatmasin valla hayatı zindan ediyor.

Bir tanesi benim aof sinavina denk gelmisti giremedim sinava ne isyan etmistim anlatamam :)
Ayni sekilde bi haftada aof var sabah 1 dersti simdi 3 ders var sene kaybi gibi bi sansim yok mecbur sol elle bisekilde yapmaya calisiyorum

AşkınS.
13-12-2015, 12:41
Malesef benim de 3 kez çıktı..dikkat etmek gerekiyor malesef.agir kaldirinca ağrıyor,sogukta agriyor.. Kisacasi herşeyde agriyor 2 senedir.. Gecen elimdeki poseti arka koltuga koyarken kolum cikti..

Yekta
14-12-2015, 01:40
Geçmiş olsun. Her sakatlanma aynı değildir, kafanıza göre iş yapmayın derim. Çıktığı yön, kapsüle verdiği zarar vs çok önemli. Şunu bunu yap geçer, yada kesinlikle geçmez diyenleri dinlemeyin ikisi de olabilir duruma bağlı. Benimde 2 sene önce çıktı, üstüne sıcağı sıcağına 2 sefer daha çıktı ama her seferinde kendisi yerine oturdu. Şimdi çok şükür bir ağrım veya kısıtlanmam yok, çok zorlamamaya dikkat ediyorum ama yüzme veya normal yükleri kaldırmada bir sorunum yok.
Her halükarda uzun bir süre çok kollaman lazım ama hiç kullanmamak da doğru değil. Uygun bir şekilde evde yapabileceğin basit fizik tedavi hareketleriyle büyük ölçüde geçebiliyor çoğu ama tekrarlamaya başlarsa ameliyat şart. Doktorun söylediğine göre artık eskisi gibi ağrı yapmıyormuş ameliyat sonrası ama tabi ilk çözüm değil bence.

tuner faruk
14-12-2015, 08:33
Teşekkür ederim Yekta aynı düşüncedeyim ameliyat son çare olarak düşünüyorum kapsülü tekrar eski dayanıklılığına nasıl getiririm onun araştırmasındayım doktor 15 gün sonra kontrole çağırdı o zamana kadar bandajlı şekilde kalsın oynatma dedi bakalım kotrolden sonra belli olucak

Sadık Özyer
14-12-2015, 22:26
Çıkıkcı nedir ya ? Babam 6 sene önce kadar kiraz ağacından merdivenden düşmüştü omzu çıkmış hastaneye götürmüşler , üç beş kişi arayıp tanıdık bir çıkıkcı var dedi. Akıl var mantık var, olcak iş mi ya, amcaoğlu ortopedistti onu aradım , ordan Antalya Akdeniz üniversitesinden randevu aldık götürdük , 40 gün askıda kaldı şu an maşallahı var. 187 135 kiloydu o zaman. Ameliyat diyen doktorlarda var askıya alıp iyileşmesini gözlemliyecekte. Babamınki amelyiatsız iyileşti. Duruma göre değişiyor.

Kadyr
14-12-2015, 22:33
valla zamanında öyle kırıkçı çıkıkçılar vardiki doktorların ameliyatsız yapamadıklaırnı yaparlardı şimdikileri bilmiyorum ah o eski kırıkçılar:)
bu arada benimde omuzum çıkıyor genelde senede 1 sürekli olmuyor eski mesajlardada yazmıştım. nekadar spor yaparsan yap kas güçlü olsada boşa geldimi kapsül bırakıyor kendini. kolunu bir yere uzatıyorsan eğer dengesiz uzatmamaya alışmanız lazım, dengesiz boşta yakalanırsa hemen çıkabilir.
bu arada benimkinde soğukta vs ağrı olmuyor ağır kaldırıncada olmuyor ama kaldırmamaya dikkat ediyorum tabiki. bana doktor ameliyata gerek yok demişti ama yönetimi izletmişti gayet kolay bir yönteme benziyordu dışarıdan iğne iplik sokup kapsülün genişleyen yerini dikiyordu video da. iğne iplik dediğime bakmayın tabi :)

onur_S
15-12-2015, 08:27
Teşekkür ederim Yekta aynı düşüncedeyim ameliyat son çare olarak düşünüyorum kapsülü tekrar eski dayanıklılığına nasıl getiririm onun araştırmasındayım doktor 15 gün sonra kontrole çağırdı o zamana kadar bandajlı şekilde kalsın oynatma dedi bakalım kotrolden sonra belli olucak

Yırtılan kapsül iyileşmez kendinizi inandırmayın o yollardan çok geçtim :) okuldu eğitimdi derken ameliyat aksadı, kaç yıldır ameliyat olacağım diye yazmışım konuya, uygun zamanda bahar gibi düşünüyorum, ameliyat olmayıp 10 kere omzu çıkartıp o acıyı çekeceğine baştan ol zaten çok değişen bişey olmaz şu anda en kötü 3 hafta askıda duruyodur :) askı sonrası kolun incelecek kasların eriyecek 3 hafta sonunda, yükleneyim daha da güçlendireyim dersen beklemediğin bi anda kol gider yine, gitmiyorsa yeteri kadar zorlamıyorsun demektir :D, kolu ameliyatsız iyileşen arkadaşlara sormak istiyorum kaç kere voleybol oynamayı denediniz? iyileştiyse gitmemesi lazım ama eminim orada ilk ya da ikinci smaçta omzunuz gider lütfen yanlış yönlendirmeyelim, omuz yumuşak dokusu iyileşmez gibi birşey , hele ki yırtık kapsül kesinlikle iyileşmez dikilmesi gereklidir.

AşkınS.
15-12-2015, 09:04
Dün gene çıktı:) yap-boz gibi olduk. Ameliyat dedi doktor ama...

Yigit-Y
15-12-2015, 09:48
Yırtılan kapsül iyileşmez kendinizi inandırmayın o yollardan çok geçtim :) okuldu eğitimdi derken ameliyat aksadı, kaç yıldır ameliyat olacağım diye yazmışım konuya, uygun zamanda bahar gibi düşünüyorum, ameliyat olmayıp 10 kere omzu çıkartıp o acıyı çekeceğine baştan ol zaten çok değişen bişey olmaz şu anda en kötü 3 hafta askıda duruyodur :) askı sonrası kolun incelecek kasların eriyecek 3 hafta sonunda, yükleneyim daha da güçlendireyim dersen beklemediğin bi anda kol gider yine, gitmiyorsa yeteri kadar zorlamıyorsun demektir :D, kolu ameliyatsız iyileşen arkadaşlara sormak istiyorum kaç kere voleybol oynamayı denediniz? iyileştiyse gitmemesi lazım ama eminim orada ilk ya da ikinci smaçta omzunuz gider lütfen yanlış yönlendirmeyelim, omuz yumuşak dokusu iyileşmez gibi birşey , hele ki yırtık kapsül kesinlikle iyileşmez dikilmesi gereklidir.

aynen katılıyorum ameliyatsız bunun çözümü yok.

bu işi en iyi yapan hastane baltalimanı denildi bu arada

o kolu unutun bozuk deyin kol için 2. seneme girdim çok şükür unuttuğum için çıkmıyor şuan refleks olayı bitti eskiden iyi kalecilik yapardım kariyerimi bitirdi :D:D

onur_S
24-03-2017, 08:23
Guncel arkadaslar, konu acildiktan yaklasik 7 sene sonra iki omzumdan da kapali ameliyat olmus durumdayim. Fizik tedavi surecindeyim. Sabir gerektiren bi surec. Yardimci olabilirim dusunen arkadaslara ya da merak edenlere.

Yigit-Y
24-03-2017, 08:58
Guncel arkadaslar, konu acildiktan yaklasik 7 sene sonra iki omzumdan da kapali ameliyat olmus durumdayim. Fizik tedavi surecindeyim. Sabir gerektiren bi surec. Yardimci olabilirim dusunen arkadaslara ya da merak edenlere.

Soğuklarda ağrı yapıyor mu ?

Üstüne yattığında ağrı yapıyor mu ?

Maliyet hastane ne şuan ?

Benim en son 3 yıl önce çıktı

3 senedir bebekler gibi kolluyorum çok şükür çıkmadı

tuner faruk
24-03-2017, 08:58
Geçmiş olsun Onur ben şuan hiç problemsiz devam ediyorum İnşallah tekrar yaşamam gerçekten zor Allah kolaylık versin.

onur_S
24-03-2017, 09:15
Tesekkur ederim. Sagin durumu daha kotuydu ilk ondan oldum, 3 adet ankor var. 3 ay ustune yatamadim. Suan ameliyatsiz gibi. Hicbir sorun yok. Soldan yeni oldum, askilari yeni soktum fizik tedavideyim. Bunun cikik sayisi daha az oldugu icin daha cabuk topluyor. Ustune yatmiyorum ancak 1.5 ay oldu isimi goruyorum , arabanin kapisini kapatmiyorum, direksiyon cevirmiyorum, hassasiyeti gecmis degil. Bir aylik fizik tedavinin ilk haftasindayim. Bitiminde kolum iyice acilmis olcak suan pek saga sola yukari acilmiyor. Sag ve solda 3 er adet ankor var. Rontgende filan cikmiyor :)

GÖKTÜRK
25-03-2017, 21:14
Geçmiş olsun abiler bende sizdenim , 2011-12 senesinden beri abartmıyorum benim sağ kol 100 kere çıkmıştır :D aklınıza gelebilecek herşeyde çıktı hapşırırken kavga ederken uyurken voleybol oynarken yüzerken , halk oyunları gösterisi yaparken vb 1 aydır spor yapıyorum sporun 2. günü çıktı o günden sonra bu zamana kadar çıkmadı. Mr çekildim benimkide baya ileri seviye doktor ameliyat dedi evdekiler istemediği için ben ameliyat olmadım. Vucüt geliştirme sporu yaparak bunu atlatan insanlar varmış forumlarda okudum bakalım bizde başladık ne olacak nasıl olacak göreceğiz. Allah kimsenin başına vermesin çok büyük sıkıntı

ghibli06
25-03-2017, 21:19
Geçmiş olsun abiler bende sizdenim , 2011-12 senesinden beri abartmıyorum benim sağ kol 100 kere çıkmıştır :D aklınıza gelebilecek herşeyde çıktı hapşırırken kavga ederken uyurken voleybol oynarken yüzerken , halk oyunları gösterisi yaparken vb 1 aydır spor yapıyorum sporun 2. günü çıktı o günden sonra bu zamana kadar çıkmadı. Mr çekildim benimkide baya ileri seviye doktor ameliyat dedi evdekiler istemediği için ben ameliyat olmadım. Vucüt geliştirme sporu yaparak bunu atlatan insanlar varmış forumlarda okudum bakalım bizde başladık ne olacak nasıl olacak göreceğiz. Allah kimsenin başına vermesin çok büyük sıkıntı

ameliyattan korkma, çok yakın bir arkadaşım aynen senin gibiydi, ameliyattann 3 ay sonra spora devam etti, şu anda sayılı yoga hocalarından biri, elleri üzerinde yürüyerek dalga geçiyor :)

GÖKTÜRK
25-03-2017, 21:22
ameliyattan korkma, çok yakın bir arkadaşım aynen senin gibiydi, ameliyattann 3 ay sonra spora devam etti, şu anda sayılı yoga hocalarından biri, elleri üzerinde yürüyerek dalga geçiyor :)

Abi ben iz olur diye korktuğum için ameliyat olmak istemiyorum açıkcası polis/asker olma hayalim var şuan üniv 2. sınıfım ama hala denemekten vazgeçmedim. Zaten eğer olamayacağımı anladığım zaman yaptıracağım iki şey var ilki dövme ikinciside ameliyat

ghibli06
25-03-2017, 21:26
Abi ben iz olur diye korktuğum için ameliyat olmak istemiyorum açıkcası polis/asker olma hayalim var şuan üniv 2. sınıfım ama hala denemekten vazgeçmedim. Zaten eğer olamayacağımı anladığım zaman yaptıracağım iki şey var ilki dövme ikinciside ameliyat

tamam da senin de arkadaşım gibi omzun devamlı çıkıyorsa, polis asker olmanda da sıkıntı olur, silahı omza attı bir çıktı iki çıktı sonra refüze edilirsin, iz falan takılma şu ortamda kafanın içinde iz yoksa gerisine kimse takılmıyor...

GÖKTÜRK
25-03-2017, 21:32
tamam da senin de arkadaşım gibi omzun devamlı çıkıyorsa, polis asker olmanda da sıkıntı olur, silahı omza attı bir çıktı iki çıktı sonra refüze edilirsin, iz falan takılma şu ortamda kafanın içinde iz yoksa gerisine kimse takılmıyor...

atışlarda sol kolumu kullanıyorum abi nişanıda sol gözümle alıyorum ben şuan normalde sağlağım ama bu konuda kendimi solak yaptım :D

ckrc
26-03-2017, 10:14
atışlarda sol kolumu kullanıyorum abi nişanıda sol gözümle alıyorum ben şuan normalde sağlağım ama bu konuda kendimi solak yaptım :D

Hedef Ozel Harekat, JOH vb. muhabereden ote, operasyonel birlik ise.
Bu durum da bir handikaptir. Egitim sonunda refuze olmaya sebep olabilir.
Ikincil uzuva gore de envanterde bulunan uzun namlulu yivli tufeklerin egitimi yapiliyor.
Ayrica, ameliyat izi vb. izler gorunur bolgelerinde, ve ayirt edici olarak, teshis edilebilir olmadigin surece sorun yok.
Dovme, jilet izi vb. seyler tabi ki de engel teskil ediyor.

onur_S
28-03-2017, 00:19

Kardesim bende iz yok , yasin genc zaten baya yipratmissin, cikik sayin arttikca kemik kaybina ugruyorsun , omuz basi cikarken surtunme yuzunden kayba ugruyor, fazla kemik kaybin varsa kapali ameliyatta kurtarmaz seni, acik ameliyat olursun ondan sonra iz kesinlikle olur. Vakit gecirmeden ameliyat tavsiye ederim, sporla vs duzeltemezsin onlar dalga dumen, senin iyilesmeyen bi yirtigin var spor yapamazsin zaten hapsirirken cikan sey sporda hic dayanmaz. Benim 8 senedir cikmiyodu sol omzum ondan bile oldum , kotu bi ornek ama kaba tabirle ayni bekaret gibi, kendiliginden duzelmez :)

lncdlt
28-03-2017, 17:21

Geri dönüşü olmayan bir yola giriyorsun. Belki şu anda hafif bir operasyonla kurtarırsın ancak çıkmaya devam ettikçe kemik nakline kadar yolu var. Bende aynı ameliyatı oldum kapalı bir ameliyat ve yarımşar santimlik 2 adet çizgi oldu. Ki çoğu insanda ameliyat yarası kalmıyor bile. Bende parmağımı bile kessem iz kalıyor.

lncdlt
28-03-2017, 17:24
üstteki mesajıma ek olarak yazıyorum

Ki hapşırınca çıkan kol şınava yada yerde sürünmeye nasıl dayanacak? mümkün değil. Bence ameliyat olmazsan o meslekleri yapabilme ihtimalin daha düşük.

Moralini bozmak istemem ama bir de böyle düşün.

GÖKTÜRK
28-03-2017, 23:32
Yorum yapıp fikir veren tüm büyüklerime teşekkür ederim öncelikle , şınav/barfiks çekerken daha kol çıkması yaşanmadı. Ben lise zamanlarında ameliyat olmayı çok istedim ancak evdekiler özellikle annem istemedi. Ben internette okuduğum yorumlarda belirgin iz olan fotoğraflar ve yorumlar gördüğüm için öteliyorum açıkcası günün birinde zaten mutlak ameliyat gerekecek bunu biliyorum ama evdekilere anlatamadım. Sizlerin yorumlarını okuduktan sonra tekrardan bir düşündüm ve vizeler bittikten sonra doktora gitmeye karar verdim. Ben daha önce mr çekilmiştim bakalım tekrar isteyecek mi.

snan1910
20-06-2017, 09:44
Bir hortta benden gelsin, dün apartman girişinde göl olmuş ,suya basmadan geçeyim derken kolum ters açıda kaldı zorlanınca da küt dedi çıktı :( hastanede halat gibi biseyle çekerek yerine getirdiler sonrasında komple bandajladilar. Şimdi öyle bekliyoruz evde , ağrım yok.
Bandaj bir süre kalacakmış, tekrarlama olaylarını okuyunca moralim bozuldu açıkçası :(
bu kolun askıda kalma süresi ne kadardır tecrübeli arkadaşlar bilgi verebilir misiniz

onur_S
20-06-2017, 20:32
Bir hortta benden gelsin, dün apartman girişinde göl olmuş ,suya basmadan geçeyim derken kolum ters açıda kaldı zorlanınca da küt dedi çıktı :( hastanede halat gibi biseyle çekerek yerine getirdiler sonrasında komple bandajladilar. Şimdi öyle bekliyoruz evde , ağrım yok.
Bandaj bir süre kalacakmış, tekrarlama olaylarını okuyunca moralim bozuldu açıkçası :(
bu kolun askıda kalma süresi ne kadardır tecrübeli arkadaşlar bilgi verebilir misiniz

geçmiş olsun, ameliyat tavsiye ederim, zaten 3 hafta sarılı olacak..

Yigit-Y
20-06-2017, 20:37
4 senedir çıkmıyor benimki

3 defa çıkmıştı

Ama sağ kolumu heryerimden önce düşünüyorum

Ameliyat en son çare olarak görüyorum

Dikişi tuttu bu sefer sanırım çıkmıyor çok şükür

Genellikle istem dışı hareketlerde reflekste çıkar

Haberiniz ola :)

snan1910
20-06-2017, 21:02
geçmiş olsun, ameliyat tavsiye ederim, zaten 3 hafta sarılı olacak..

3 hafta çok uzun değil mi ya bayramdan sonra gel dediler bana cuma gününe aldim randevu biran önce çıksa rahatlicam :(

onur_S
20-06-2017, 21:15
4 senedir çıkmıyor benimki

3 defa çıkmıştı

Ama sağ kolumu heryerimden önce düşünüyorum

Ameliyat en son çare olarak görüyorum

Dikişi tuttu bu sefer sanırım çıkmıyor çok şükür

Genellikle istem dışı hareketlerde reflekste çıkar

Haberiniz ola :)

Sağ kolunu her yerinden önce düşündüğün için çıkmamıştır abi o :) inşallah tekrarlamaz ama tekrarlayacağı kesin gibi bişey, zaten iyi kollamışsın çıkmama sebebi o. Benim istem dışı hareketlerde ve reflekslerde hiç yoktu, sadece yumruk vs gibi ağır güç gereken şekilde giderdi, voleybol smaç pozisyonu vs..Şuanlık sıkıntım yok , ameliyat öncesi de yoktu, deneyip göreceğiz ekim ayına kadar spor yasak , ikisinden de ameliyatı -fizik tedaviyi vs bitirmiş durumdayım, gündelik hayatıma devam ediyorum. Değişen birşey olmadı ameliyat öncesi-sonrası ,fitness ve sonrası boksta az çok belli edecek kendini. En azından şuan için tek değişen şey arabada ön koltuktan arkaya uzanırken daha rahatım 3.5 atmıyorum daha bi güven veriyor gibi.

Yigit-Y
20-06-2017, 21:38
Sağ kolunu her yerinden önce düşündüğün için çıkmamıştır abi o :) inşallah tekrarlamaz ama tekrarlayacağı kesin gibi bişey, zaten iyi kollamışsın çıkmama sebebi o. Benim istem dışı hareketlerde ve reflekslerde hiç yoktu, sadece yumruk vs gibi ağır güç gereken şekilde giderdi, voleybol smaç pozisyonu vs..Şuanlık sıkıntım yok , ameliyat öncesi de yoktu, deneyip göreceğiz ekim ayına kadar spor yasak , ikisinden de ameliyatı -fizik tedaviyi vs bitirmiş durumdayım, gündelik hayatıma devam ediyorum. Değişen birşey olmadı ameliyat öncesi-sonrası ,fitness ve sonrası boksta az çok belli edecek kendini. En azından şuan için tek değişen şey arabada ön koltuktan arkaya uzanırken daha rahatım 3.5 atmıyorum daha bi güven veriyor gibi.

Üstüne yatamıyorum mesela

Direk sinyal veriyor abiii yapma diye :)

Spor direk yasakladım en son sporda oldu

15 kilo aldım koldan sebeple

Ama olsun baba oluyuk göbeğe yatırırım onu

Çıktığında ki acı kırılma acısının 20 katı :)

Oznsrl
20-06-2017, 23:55
herkese geçmiş olsun. bu tip şeyler kolay kolay geçmiyor ömüe boyu çekicez sanırım
geçen sene karda omzumun üstüne düştüm akromion diye bi kemik varmış aşağı kaymış tendonları sıkıştırıormuş doktorlar doğuştandır dedi ama düşene kadar herhangi bi sıkıntı yoktu. fizik tedaviyede gittim normalde iyi ağrı yapmıor ama bianda ağrı saplanıor gün boyu sızlıyor bu yaşta böylerse ilerde ne olur meçhul

Sti_Ozan
21-06-2017, 00:42
Herkese gecmis olsun benim arkadasiminda omzu 3-4 kere cikmisti en son kapali ameliyat oldu biraz sargiyla gezdi suanda bi skntisi yok.

Kadyr
21-06-2017, 21:36
Arkadaslar omuzu cikanlar icin kesin cozum ameliyattir. Benim belkide 10 a yakin cikti zamaninda sporda yaptim ozamanda cikti. Kavga ederseniz bosa gelirse buyuk ihtimal yine cikacak. Kapali ameliyat oldum iyiki olmusum cok sukur tam bir sene oldu hic bir sikinti yok. Uc hafta askida kaldi 2 haftadan sonra oynatmaya basliyorsunuz zaten. 40 gun rapor almistim. Benim avantajim fizik tedaviye gerek kalmadi bir kac hareket verdi kolum acildi. 1-2 aya normal kullanabildim kolu. Ameliyat olmayinca ciktikca kikirdaklar azalmaya basliyor zarar goruyor ileride kirecleme problemi olacak illaki

Sadık Özyer
22-06-2017, 01:03
sene 2017 halen çıkıkcı vay anasını doktorlar boşuna 10 sene okuyor.
Babamın omzu çıkmıştı doktor ftr verdi sargıda askıda kaldı 3 ay kadar. Benim yırtığım vardı deca kullanmıştım .